9.8.16

Ρίο 2016: Οι ελληνικές συμμετοχές της Τετάρτης


Οκτώ έλληνες αθλητές και η εθνική ομάδα του πόλο αγωνίζονται την Τετάρτη σε πέντε διαφορετικά αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

Ξιφασκία
14:30 Κοντοχριστοπούλου Αικατερίνη-Μαρία, ξίφος ασκήσεως, ατομικό, με Ντο (Βιετνάμ) γύρος των 64

Πόλο
16:20 Ελλάδα – Ουγγαρία

Τζούντο
16:54 Ηλιάδης Ηλίας, -90κ. με Τσενγκ (Κίνα),

Ιστιοπλοΐα
19:05 470 (Μάντης - Καγιαλής), 1η ιστιοδρομία
19:05 Nacra 17 (Μπεκατώρου – Πατενιώτης) 1η ιστιοδρομία

Κολύμβηση
19:35 Χρήστου Απόστολος, 200μ., ύπτιο, προκρ.
20:19 Βαζαίος Ανδρέας, 200μ, μικτή ατομική, προκρ.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Η Άννα της Ελλάδας


Ό,τι και να γράψεις και ό,τι και να πεις για αυτό το κορίτσι είναι φτωχό μπροστά σε αυτό που πέτυχε στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Άννα Κορακάκη, αυτό το κορίτσι από τη Δράμα, έμελλε μόλλις στα 20 του χρόνια να κάνει όλη την υφήλιο να μιλάει για τη χώρα μας με θαυμασμό, καθώς ανέβηκε για δεύτερη φορά στο βάθρο των νικητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μέσα σε λίγες ημέρες. Και μάλιστα αυτή τη φορά δεν αρκέστηκε στην τρίτη θέση αλλά σκαρφάλωσε στο πιο ψηλό σκαλί! 

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης που είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στα 10 μέτρα αεροβόλο, σκόπευσε καλύτερα από όλες τις αντιπάλους της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα πιστόλι, γράφοντας ιστορία στην ελληνική σκοποβολή! 



ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Σκοποβολή: Στα ημιτελικά η Κορακάκη


Η Άννα Κορακάκη πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά των 25 μέτρων στο πιστόλι γυναικών, στο ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Η 20χρονη Ελληνίδα έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση με 584/600 στο σύνολο και στις 21:30 θα κάνει την προσπάθειά της για πρόκριση στον τελικό, ο οποίος έχει οριστεί για τις 21.55 ώρα Ελλάδας.

Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών που βαθμολογείται η ακρίβεια είχε 297/300 πόντους, με 27 από τις 30 βολές στο «δεκάρι», ενώ στο δεύτερο μέρος των προκριματικών, στις βολές ταχείας βολής πέτυχε 287/300.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Κωπηλασία: Στον τελικό η ελληνική τετράκωπος


Η ελληνική τατράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών ανδρών προκρίθηκε στο τελικό της Ολυμπιακής ρεγκάτας του Ρίο, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη. Το ελληνικό πλήρωμα που αποτελείται από τους Ντούσκο, Γιάνναρο, Πέτρου και Μαγδανή τερμάτισε στην τρίτη θέση του δεύτερου ημιτελικού.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας που συμμετέχει ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


Κωπηλασία: Πρωτιά και πρόκριση για Νικολαΐδου και Ασουμανάκη


Πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση οι Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη προκρίθηκαν στον τελικό ου διπλού σκιφ γυναικών, τερματίζοντας πρώτες στον πρώτο ημιτελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι ελληνίδες πρωταθλήτριες τερμάτισαν σε 6:51.99, χρόνος που ήταν ο δεύτερος καλύτερος συνολικά από τις δύο ημιτελικές σειρές, αφήνοντας υποσχέσεις για το βάθρο. 


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Χόρχε Μπουκάι: Ο τρομερός εχθρός


Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα βασίλειο μακρινό και απομονωμένο, ήταν ένας βασιλιάς που του άρεσε πολύ η δύναμη της εξουσίας. Όμως, δεν μπορούσε να ικανοποιήσει το πάθος του για εξουσία απλώς και μόνο κατέχοντας την. Είχε και την ανάγκη να τον θαυμάζουν όλοι για τη δύναμη του.
Έτσι, όπως η μητριά της Χιονάτης που δεν της έφτανε μόνο να βλέπει την ομορφιά της, χρειαζόταν κι αυτός να κοιτάζεται σ’ έναν καθρέφτη που να του λέει πόσο δυνατός ήταν. Δεν είχε μαγικούς καθρέφτες, αλλά ένα σωρό αυλικούς και υπηρέτες τους οποίους ρωτούσε αν ήταν αυτός ο πιο δυνατός άνδρας του βασιλείου.
Απαράλλαχτα, όλοι του απαντούσαν:
«Μεγαλειότατε, είσαι πολύ δυνατός, αλλά ξέρεις ότι ο μάγος έχει μια δύναμη που κανένας άλλος δεν κατέχει. Αυτός, γνωρίζει το μέλλον».

Εκείνη την εποχή, αλχημιστές, φιλοσόφους, στοχαστές, ιερείς και αποκρυφιστές τους αποκαλούσαν, γενικεύοντας, «μάγους».

Ο βασιλιάς ζήλευε πολύ το μάγο του βασιλείου, ο οποίος όχι μόνο είχε τη φήμη ανθρώπου καλού και γενναιόδωρου, αλλά και αγαπητού στο λαό που τον θαύμαζε και γιόρταζε που υπήρχε αυτός ο άνθρωπος και ζούσε εκεί.
Δεν έλεγαν τα ίδια και για τον βασιλιά.
Ίσως επειδή είχε ανάγκη να αποδεικνύει συνεχώς ότι αυτός κυβερνούσε, ο βασιλιάς δεν ήταν ούτε δίκαιος ούτε αμερόληπτος, και ακόμα λιγότερο καλός και ευγενικός.

Μια μέρα, κουρασμένος να ακούει τον κόσμο να του λέει πόσο δυνατός και αγαπητός ήταν ο μάγος, ή υποκινούμενος από αυτό το κράμα ζήλειας και φόβου που προκαλεί ο φθόνος, ο βασιλιάς κατέστρωσε ένα σχέδιο: θα οργάνωνε μια μεγάλη γιορτή στην οποία θα προσκαλούσε το μάγο. Μετά το δείπνο, θα ζητούσε την προσοχή όλων. Θα καλούσε το μάγο στο κέντρο της αίθουσας και, μπροστά στους αυλικούς, θα τον ρωτούσε αν ήταν αλήθεια ότι ήξερε να διαβάζει το μέλλον. Ο καλεσμένος θα είχε δύο δυνατότητες: ή να πει όχι, διαψεύδοντας έτσι το θαυμασμό των υπολοίπων, ή να πει ναι, επιβεβαιώνοντας την αιτία της φήμης του. Τότε, θα του ζητούσε να πει ποια ημερομηνία επρόκειτο να πεθάνει ο μάγος του βασιλείου. Αυτός θα έδινε μια απάντηση, μια οποιαδήποτε μέρα — δεν είχε σημασία ποια. Ο βασιλιάς σχεδίαζε να τραβήξει το σπαθί του και να τον σκοτώσει την ίδια εκείνη στιγμή. Έτσι, θα κατάφερνε δύο πράγματα με ένα μόνο χτύπημα: το πρώτο, να απαλλαγεί από τον εχθρό του για πάντα, το δεύτερο, να αποδείξει ότι ο μάγος δεν είχε μπορέσει να δει το μέλλον, μιας και θα είχε κάνει λάθος στην πρόβλεψη του. Σε μία μόνο νύχτα θα τελείωναν ο μάγος και ο μύθος των δυνάμεων του…

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν αμέσως, και πολύ γρήγορα έφτασε η μέρα της γιορτής.
Μετά από ένα μεγάλο δείπνο, ο βασιλιάς έφερε τον μάγο στο κέντρο και του μίλησε:
«Είναι αλήθεια ότι μπορείς να διαβάζεις το μέλλον;»
«Λίγο, είπε ο μάγος.»
«Και μπορείς να διαβάσεις και το δικό σου μέλλον;»
«Λίγο, είπε ο μάγος.»
«Τότε, θέλω να μου δώσεις μια απόδειξη» συνέχισε ο βασιλιάς. «Ποια μέρα θα πεθάνεις; Ποια είναι η ημερομηνία του θανάτου σου;» Ο μάγος χαμογέλασε, τον κοίταξε στα μάτια και δεν απάντησε.
«Τι έγινε μάγε;» είπε ο βασιλιάς χαμογελώντας. «Δεν το ξέρεις; Δεν είναι αλήθεια ότι μπορείς να διαβάζεις το μέλλον;»
«Δεν είναι αυτό…» απάντησε ο μάγος, «αλλά αυτό
ξέρω δεν τολμώ να σου το πω.»
«Τι σημαίνει δεν τολμάς;» είπε ο βασιλιάς. «Είμαι ανώτερος σου και σε διατάζω να μου το πεις. Πρέπει να καταλάβεις ότι είναι πολύ σημαντικό για το βασίλειο να ξέρουμε πότε θα χάσουμε τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες μας. Απάντησε μου λοιπόν. Πότε θα πεθάνει ο μάγος του βασιλείου;»
Μετά από μια γεμάτη ένταση σιωπή, ο μάγος τον κοίταξε και είπε:
«Δεν μπορώ να σου πω ακριβώς την ημερομηνία, αλλά ξέρω ότι ο μάγος θα πεθάνει ακριβώς μία μέρα πριν το βασιλιά.»

Για λίγες στιγμές, ο χρόνος πάγωσε. Ένας ψίθυρος απλώθηκε ανάμεσα στους καλεσμένους.

Ο βασιλιάς πάντα έλεγε ότι δεν πίστευε ούτε σε μάγους ούτε σε προφητείες, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν τόλμησε να σκοτώσει το μάγο. Αργά, ο άρχοντας κατέβασε τα χέρια κι έμεινε σιωπηλός.
Οι σκέψεις στριμώχνονταν στο κεφάλι του. Συνειδητοποίησε ότι είχε κάνει λάθος. Το μίσος του είχε γίνει ο χειρότερος σύμβουλος.

«Μεγαλειότατε, χλόμιασες. Τι σου συμβαίνει; ρώτησε ο καλεσμένος.»
«Αισθάνομαι άσχημα» απάντησε ο μονάρχης. «Θα πάω στο δωμάτιο μου. Σε ευχαριστώ που ήρθες…»
Και με μια αόριστη χειρονομία, στράφηκε σιωπηλός και κατευθύνθηκε προς τα διαμερίσματα του.

Σκέφτηκε πως ο μάγος ήταν έξυπνος. Είχε δώσει την μοναδική απάντηση που μπορούσε να αποτρέψει το θάνατο του.
Αραγε, να είχε μαντέψει το θάνατο του;
Η πρόβλεψη δεν μπορούσε να είναι αληθινή. Αλλά, κι αν ήταν; Ένιωθε μπερδεμένος και ζαλισμένος…

Ο βασιλιάς επέστρεψε και είπε με βροντερή φωνή:
«Μάγε, είσαι διάσημος στο βασίλειο για τη σοφία σου. Σε παρακαλώ να περάσεις αυτή τη νύχτα στο παλάτι, γιατί πρέπει να σε συμβουλευτώ το πρωί πριν πάρω κάποιες βασιλικές αποφάσεις.»
«Μεγαλειότατε! Θα είναι μεγάλη μου τιμή…» είπε ο καλεσμένος υποκλινόμενος.

Ο βασιλιάς διέταξε τους προσωπικούς του φρουρούς να συνοδεύσουν το μάγο μέχρι τα δωμάτια των καλεσμένων του παλατιού και να επιτηρούν την πόρτα του σιγουρεύοντας ότι δεν θα του συνέβαινε τίποτα.

Εκείνη τη νύχτα ο βασιλιάς δεν μπόρεσε να αποκοιμηθεί. Ήταν πολύ ανήσυχος, σκεφτόταν τι θα συνέβαινε αν του μάγου του ‘χε κάτσει άσχημα το φαγητό, ή αν πάθαινε κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή αν, απλώς, είχε έρθει η ώρα του.
Πολύ νωρίς το πρωί, ο βασιλιάς χτύπησε την πόρτα του καλεσμένου του.
Ποτέ στη ζωή του δεν του ‘χε περάσει η σκέψη να συμβουλευτεί κάποιον πριν πάρει τις αποφάσεις του, αλλά αυτή τη φορά, αμέσως μόλις ο μάγος τον δέχτηκε, έκανε μια ερώτηση, καθώς χρειαζόταν μια δικαιολογία.
Και ο μάγος, που ήταν σοφός, του έδωσε μια απάντηση σωστή, δημιουργική και δίκαιη.
Ο βασιλιάς, σχεδόν χωρίς να ακούσει την απάντηση
επαίνεσε τον φιλοξενούμενο του για την ευφυΐα του και του ζήτησε να κάτσει μια μέρα παραπάνω, υποτίθεται για να τον «συμβουλευτεί» για κάποιο άλλο ζήτημα… (Προφανώς, ο βασιλιάς ήθελε μόνο να είναι σίγουρος ότι δεν θα του συνέβαινε τίποτα.)

Ο μάγος, ο οποίος απολάμβανε την ελευθερία που μόνο οι φωτισμένοι κατακτούν, δέχτηκε.

Από τότε και κάθε μέρα, το πρωί ή το βράδυ, ο βασιλιάς πήγαινε μέχρι τα δωμάτια του μάγου για να τον συμβουλευτεί και να τον δεσμεύσει για μια νέα συμβουλή την επόμενη μέρα.

Δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι ο βασιλιάς να αντιληφθεί ότι οι προτροπές του καινούργιου του συμβούλου ήταν πάντα σωστές, και κατέληξε, σχεδόν χωρίς να το καταλάβει, να τις υπολογίζει σε κάθε μια από τις αποφάσεις του.

Πέρασαν οι μήνες, και μετά τα χρόνια.
Και, όπως πάντα, κοντά σε αυτόν που ξέρει, μαθαίνει κι αυτός που δεν ξέρει.
Έτσι κι έγινε. Σιγά σιγά, ο βασιλιάς γινόταν όλο και πιο δίκαιος.
Δεν ήταν πια ούτε δεσποτικός ούτε αυταρχικός. Δεν είχε πια την ανάγκη να αισθάνεται δυνατός, και μάλλον γι’ αυτό δεν είχε και την ανάγκη να επιδεικνύει τη δύναμη του.
Άρχισε να καταλαβαίνει ότι και η ταπεινοφροσύνη μπορούσε να έχει πλεονεκτήματα.
Αρχισε να κυβερνά με περισσότερη σοφία και γενναιοδωρία.
Έτσι έγινε, κι ο λαός του άρχισε να τον αγαπά όπως δεν τον είχε αγαπήσει ποτέ πριν.
Ο βασιλιάς δεν πήγαινε πια να δει τον μάγο για να ρωτήσει για την υγεία του, μα για να μάθει, να μοιραστεί μια απόφαση, ή απλώς για να κουβεντιάσει.

Ο βασιλιάς και ο μάγος κατέληξαν να γίνουν επιστήθιοι φίλοι.
Μέχρι που, μια μέρα, πάνω από τέσσερα χρόνια μετά από εκείνο το δείπνο, χωρίς να υπάρξει κανένα κίνητρο, ο βασιλιάς θυμήθηκε.
Θυμήθηκε πως αυτός ο άνθρωπος, που τώρα θεωρούσε τον καλύτερο του φίλο, είχε υπάρξει μισητός εχθρός του.
Θυμήθηκε το σχέδιο που είχε οργανώσει για να τον σκοτώσει.
Και συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να κρατάει αυτό το μυστικό χωρίς να αισθάνεται υποκριτής.

Ο βασιλιάς μάζεψε το κουράγιο του και πήγε μέχρι το δωμάτιο του μάγου. Χτύπησε την πόρτα και, μόλις μπήκε, είπε:
«Αδελφέ μου, έχω κάτι να σου πω που μου βαραίνει το στήθος.»
«Μίλα» είπε ο μάγος, «αλάφρωσε την καρδιά σου.»
«Τη νύχτα που σε κάλεσα σε δείπνο και σε ρώτησα για το θάνατο σου, δεν ήθελα να μάθω τίποτα για το μέλλον σου. Σχεδίαζα να σε σκοτώσω ό,τι κι αν μου απαντούσες. Ήθελα ο απρόσμενος θάνατος σου να απομυθοποιούσε τη φήμη σου ως μάντη. Σε μισούσα γιατί όλοι σε αγαπούσαν… Ντρέπομαι τόσο…»
Ο βασιλιάς εισέπνευσε βαθιά και συνέχισε: «Εκείνη τη νύχτα δεν τόλμησα να σε σκοτώσω, και τώρα που είμαστε φίλοι —παραπάνω από φίλοι· αδελφοί—, με τρομοκρατεί η σκέψη όλων όσα θα είχα χάσει αν το είχα κάνει. Σήμερα αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να σου κρύβω την ντροπή μου. Είχα ανάγκη να σου τα πω όλα αυτά για να με συγχωρήσεις ή να με απορρίψεις, αλλά χωρίς απάτες.»

Ο μάγος τον κοίταξε και του είπε:
«Αργησες πολύ μέχρι να μπορέσεις να μου το πεις. Αλλά, όπως και να ‘χει, χαίρομαι που το έκανες… Αυτό θα μου επιτρέψει να σου πω ότι το ήξερα ήδη. Όταν μου έκανες εκείνη την ερώτηση και χάιδεψες με το χέρι σου τη λαβή του σπαθιού σου, ήταν τόσο ξεκάθαρη η πρόθεση σου, που δεν χρειαζόταν να είμαι μάντης για να καταλάβω τι σκεφτόσουν να κάνεις.»
Ο μάγος χαμογέλασε και ακούμπησε το χέρι του στον ώμο του βασιλιά.
«Σαν δίκαιη ανταμοιβή για την ειλικρίνεια σου, οφείλω να σου πω ότι κι εγώ σου είπα ψέματα. Σου ομολογώ ότι επινόησα αυτήν την παράλογη ιστορία για τον θάνατο μου πριν απ’ τον δικό σου, για να σου δώσω ένα μάθημα. Ένα μάθημα που δεν είχες μπορέσει να μάθεις μέχρι σήμερα. Ίσως να είναι το πιο σημαντικό απ’ όσα σου έχω διδάξει.
«Πορευόμαστε στη ζωή απορρίπτοντας με βδελυγμία χαρακτηριστικά των άλλων, ή ακόμα και δικά μας, που θεωρούμε ευτελή, απειλητικά ή άχρηστα… Όμως, αν καθόμασταν λίγο να το σκεφτούμε, θα καταλαβαίναμε πόσο δύσκολο θα μας ήταν να ζήσουμε χωρίς αυτά που πολλές φορές περιφρονούμε.
»Ο θάνατος σου, αγαπημένε μου φίλε, θα έρθει ακριβώς την ημέρα του θανάτου σου, κι ούτε ένα λεπτό νωρίτερα. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι εγώ είμαι γέρος, και η δική μου μέρα μάλλον πλησιάζει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεσαι ότι η δική σου αποχώρηση θα πρέπει να είναι δεμένη με τη δική μου. Είναι οι ζωές μας που συνδέθηκαν, όχι οι θάνατοι μας.»

Ο βασιλιάς και ο μάγος αγκαλιάστηκαν και γιόρτασαν πίνοντας στην εμπιστοσύνη που τους ενέπνεε εκείνη η σχέση που είχαν χτίσει μαζί.

Ο μύθος λέει πως, ανεξήγητα, την ίδια εκείνη νύχτα, ο μάγος…
πέθανε στον ύπνο του.
Ο βασιλιάς έμαθε την κακή είδηση την επόμενη μέρα και αισθάνθηκε εγκαταλελειμμένος. Δεν αγωνιούσε στη τη σκέψη του δικού του θανάτου, καθώς είχε μάθει από το μάγο να ζει απελευθερωμένος από την ιδέα της παραμονής του σε τούτον εδώ τον κόσμο.
Ήταν θλιμμένος για το θάνατο του φίλου του. Εξαιτίας ποιας παράξενης σύμπτωσης είχε μπορέσει ο βασιλιάς να μιλήσει στο μάγο γι’ αυτό το θέμα, ακριβώς τη νύχτα του θανάτου του;
Είναι πιθανό, με τρόπο ανεξήγητο, ο μάγος να είχε επηρεάσει τις καταστάσεις ώστε ο βασιλιάς να μπορέσει να του εξομολογηθεί το μυστικό του και να απελευθερωθεί από το φόβο του να πεθάνει την επόμενη μέρα.
Ήταν μια τελευταία πράξη αγάπης για να τον λυτρώσει από τους αλλοτινούς του φόβους…
Λένε πως ο βασιλιάς σηκώθηκε κι έσκαψε με τα ίδια του τα χέρια έναν τάφο για τον φίλο του στον κήπο, κάτω απ’ το παράθυρο του.
Έθαψε εκεί το σώμα του, και την υπόλοιπη μέρα την πέρασε δίπλα στο βουναλάκι με το χώμα, να κλαίει όπως κλαίμε μόνο τους πολύ αγαπημένους μας που χάθηκαν.
Και, μόλις έπεσε η νύχτα, ο βασιλιάς επέστρεψε στο δωμάτιο του.
Λέει ο μύθος πως την ίδια εκείνη νύχτα, είκοσι τέσσερις ώρες μετά το θάνατο του μάγου, ο βασιλιάς πέθανε στο κρεβάτι του ενώ κοιμόταν…
Ίσως ήταν σύμπτωση…
Ίσως ήταν ο πόνος…
Ίσως για να επιβεβαιώσει την τελευταία διδαχή του δασκάλου του...


Ζώδια σήμερα 9 Αυγούστου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Η μέρα σας θα έχει κάποια σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σας, γιατί θα νιώθετε πως δεν ικανοποιείστε από τις εξελίξεις σε θέματα που σας απασχολούν. Υπάρχει μία ασυνεννοησία που σας δημιουργεί ένταση και θα νιώθετε σήμερα ότι δεν μπορούν να σας καταλάβουν οι γύρω σας. Στην αισθηματική σας ζωή προσέξτε τη συμπεριφορά σας εσείς οι δεσμευμένοι απέναντι στο ταίρι σας, μη γίνετε απόλυτοι και άκαμπτοι στις συζητήσεις σας, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Μη ξεσπάσετε τα νεύρα σας από όσα σας απασχολούν στο ταίρι σας σήμερα.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι επιθυμίες σας σε όλους τους τομείς σήμερα γίνονται προτεραιότητα. Φροντίζετε να μοιραστείτε τις επιθυμίες σας με τα άτομα που πρέπει και εξωτερικεύετε το συναισθήματά σας και τα θέλω σας. Η μέρα είναι καλή για να κάνετε μέσα σας και κάποια ξεκαθαρίσματα στους τομείς που νιώθετε εσείς οι ίδιοι ότι το έχετε περισσότερο ανάγκη. Λαμβάνετε ικανοποίηση εσείς οι δεσμευμένοι από τη σχέση σας και νιώθετε τη συναισθηματική σταθερότητα να επικρατεί με το ταίρι σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Αυξημένες οι υποχρεώσεις σήμερα για εσάς, αλλά δε σας πτοεί τίποτα. Έχετε ενέργεια, έχετε δυναμισμό μπορείτε να καταφέρετε όλες σας τις υποχρεώσεις. Η μέρα σας θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί θα υπάρχει έντονη κινητικότητα και σε κοινωνικό επίπεδο. Στον αισθηματικό τομέα υπάρχει ένα θέμα για το οποίο φαίνεται να υπάρχει διαφωνία. Κρατήστε χαμηλούς τόνους στις συζητήσεις σας και αφήστε να πέσει και κάτι κάτω. Εσείς οι αδέσμευτοι σήμερα επιθυμείτε να φλερτάρετε και να περάσετε όμορφα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Με καλή διάθεση σήμερα σας βρίσκει η μέρα, καθώς η ψυχολογία σας και η αυτοπεποίθησή σας είναι στα ύψη και νιώθετε πολύ όμορφα. Κανονίζετε να βρεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και γενικά να περάσετε καλά μαζί τους. Στα αισθηματικά σας εσείς οι αδέσμευτοι θα είστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση και έτοιμοι να μπείτε σε μία νέα σχέση, που θα σας προσφέρει συναισθηματική ολοκλήρωση. Και εσείς οι δεσμευμένοι σήμερα επιθυμείτε να περάσετε καλά με το ταίρι σας και θα το πετύχετε.

ΛΕΩΝ
Θα νιώθετε σήμερα ότι οι γύρω σας, σας αδικούν και θα έχετε την τάση να υπερβάλλετε και να βλέπετε τις καταστάσεις που βιώνετε με μια ματιά λίγο πιο παραπονιάρικη. Θέλετε να φέρετε τις καταστάσεις και τους ανθρώπους προς τη δική σας πλευρά και να έχετε συμμάχους σε ό,τι κι αν κάνετε. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως, γιατί σε μερικές περιπτώσεις ίσως βρείτε τοίχο. Στα αισθηματικά σας θα είστε κάπως χειριστικοί απέναντι στο ταίρι σας και αυτό ίσως να φέρει κάποιες μικροεντάσεις. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ιδιαίτερα επικοινωνιακοί θα είστε σήμερα και θα φροντίσετε όπου κι αν πάτε, ό,τι και να κάνετε, να περάσετε όμορφα. Δεν επιθυμείτε να πάει χαμένη η μέρα σας και να μην ασχοληθείτε με όσα σας ευχαριστούν. Υπάρχει η τάση για καλοπέραση, για διασκέδαση για επαφές με φίλους, αλλά και για φλερτ. Εσείς οι δεσμευμένοι παρασύρετε το ταίρι σας σε καταστάσεις που θα ανανεώσουν τη σχέση σας και θα σας κάνουν να περάσετε έντονες και παθιασμένες στιγμές. Οι αδέσμευτοι, μέσα από την κοινωνικότητά σας σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να φλερτάρετε.

ΖΥΓΟΣ
Στρέφετε το ενδιαφέρον σας σήμερα στα οικονομικά σας και θέλετε να δείτε πώς μπορείτε να καταφέρετε να αυξήσετε τις πηγές εσόδων σας, προκειμένου να ανταπεξέλθετε στις νέες συνθήκες στην οικονομική σας ζωή. Φροντίζετε να δουλέψετε σκληρά αν δεν είστε σε άδεια, ίσως να κλείσετε και κάποιες συμφωνίες ιδιαίτερα συμφέρουσες. Στον αισθηματικό τομέα θέλετε να μιλήσετε εσείς οι δεσμευμένοι με το ταίρι σας, προκειμένου να λύσετε κάποιες διαφορές που έχουν προκύψει τελευταία. Οι αδέσμευτοι αξιοποιείτε το χρόνο σας με τους φίλους σας και σκοπό έχετε τη διασκέδαση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Σήμερα ενδεχομένως να έχετε μία διάθεση του τύπου “μου φταίνε όλα”. Δε θα ξέρετε τι έχετε, τι σας φταίει και θα επικρατήσει μέσα σας το αίσθημα του ανικανοποίητου. Η μέρα σας όμως κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις για εσάς τους δεσμευμένους, που θα νιώσετε τη γοητεία σας αυξημένη και τα βλέμματα θαυμασμού πάνω σας. Αν υπάρχει κάποιο άτομο που σας ενδιαφέρει ερωτικά ίσως σήμερα σας δείξει με τον τρόπο του ότι η γοητεία σας δεν περνάει απαρατήρητη, κάθε άλλο μάλιστα.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Σήμερα θα διχαστείτε λίγο ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να φέρετε εις πέρας, αλλά και σε αυτά που θέλετε εσείς πραγματικά να κάνετε. Το μυαλό σας είναι στη διασκέδαση και στην ανεμελιά. Υπάρχουν όμως και θέματα που τρέχουν και απαιτούν τη δική σας συμβολή, έτσι ώστε να διεκπεραιωθούν. Στα αισθηματικά σας υπάρχει ένα πρόσωπο που σας ενδιαφέρει εσάς τους αδέσμευτους, αλλά ίσως να μην έχετε τον τρόπο να εκφράσετε όλα αυτά που έχετε μέσα σας. Οι δεσμευμένοι επιδιώκετε να περάσετε χαλαρές στιγμές με το ταίρι σας. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Χαλαρή θα είναι η σημερινή μέρα για εσάς, όχι με πολλές υποχρεώσεις και με βασικό σύνθημα την ξεκούραση και την χαλάρωσή σας. Θέλετε να περάσετε καλά με τους φίλους σας, επιδιώκετε να τους δείτε και να καταφέρετε να τους ευχαριστήσετε. Θα είστε και ιδιαίτερα βοηθητικοί απέναντί τους σε ό,τι κι αν τους απασχολεί. Στην αισθηματική σας ζωή ως φαίνεται κάτι σας λείπει εσάς τους αδέσμευτους, ένα πρόσωπο από το παρελθόν μήπως; Κάνετε μία αναδρομή σε διάφορα που έχετε ζήσει κατά το παρελθόν, αν και δε θα θέλατε να δείτε το ίδιο έργο σε επανάληψη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οικονομικές συμφωνίες κι επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι στην ημερήσια διάταξη σήμερα για εσάς. Φαίνεται πως ακόμα έχετε διάφορα θέματα να διευθετήσετε και προσπαθείτε να οργανώσετε έτσι το χρόνο σας έτσι, ώστε να τα προλάβετε όλα. Η γοητεία σας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς και η επιθυμία εσάς των αδέσμευτων, για ερωτικό παιχνίδι. Δε θέλετε να μπείτε σε μία σχέση, αναζητάτε την περιπέτεια και εκείνο το άτομο που δε θα έχει ιδιαίτερες αξιώσεις από εσάς σήμερα.

ΙΧΘΥΣ
Έντονες κοινωνικές συναναστροφές θα έχετε σήμερα και θα περάσετε όμορφα τη μέρα σας, όπως ακριβώς εσείς θέλετε. Δεν αφήνετε τίποτα στην τύχη του και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να δημιουργήσετε εκείνες τις καταστάσεις γύρω σας που δε θα σας πιέσουν, αλλά θα σας βοηθήσουν να περάσετε όμορφα τη μέρα σας. Στα αισθηματικά σας θα υπάρχει η τάση να μην ξέρετε τι θέλετε, εσείς οι αδέσμευτοι. Επιθυμείτε να έχετε μια ερωτική ζωή που σας ευχαριστεί, αλλά δεν έχετε ξεκαθαρίσει ακόμα τα θέλω σας.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Γίνονται σήμερα... Τρίτη 9 Αυγούστου


#################################

ΝΕΟ ΟΙΤΥΛΟ ΜΑΝΗΣ, ΜάνηΒέllα 

3 ημέρες φιλαναγνωσίας από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

#################################

Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ασέας 2016

#################################
Δήμος Γορτυνίας – Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016

#################################

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, Παλιά Πόλη 
Παζάρι Αντικών & Παλαιών Αντικειμένων 2016

#################################

 ΝΑΥΠΛΙΟ, Φουγάρο – Έκθεση κρασιών Νεμέας
ώρες λειτουργίας 18.00-24.00

#################################


ΝΕΜΕΑ, Σύνδεσμος Οινοποιών – Έκθεση κρασιών Νεμέας
Ώρες λειτουργίας 10.00-14.00 και 18.00-21.00



#################################

Τσίρτσεια 2016 / Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βασιλείου
Τρίτη 9 Αυγούστου

Θεατρική παράσταση
Η λαϊκή σκηνή θεάτρου Περιγιαλίου παρουσιάζει 
το έργο 
του Δημήτρη Κορομηλά 
«Ο ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑΣ» 



#################################

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Κέντρο Τέχνης 
“ΖΑΝΑΝΤΟΥ/ΧΑΝΑDU”
Έκθεση Ζωγραφικής | Βαγγέλης Γκόκας
 Ώρες Λειτουργίας 19.00 – 22.00



#################################

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Κάστρο
 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Γιάννης Κότσιρας 
«Παραγγελιά» Best Of

#################################

ΣΚΙΡΙΤΕΙΑ 2016 / ΚΟΛΛΙΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



#################################






#################################

Τρίτη 9 Αυγούστου 
Ξυλόκαστρο, Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης



#################################

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΣΠΑΡΤΗ, Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο 
«Συρανό», Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας



#################################
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Κτήμα Μάνεση 
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου 2016



#################################

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:00
Παιδική ψυχαγωγική-εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα 
«Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ» 
από το «ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ» της Ελένης Κουσκουρέλου



#################################
ΝΑΥΠΛΙΟ, Πλατεία Ωνάση – Έκθεση Βιβλίου



#################################

Καλοκαίρι 2016 
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας 
για Παιδιά και Νέους 
Καλοκαίρι με σινεμά στις πλατείες
Τρίτη 9/08, παραλία Σαβαλίων 
Λαβύρινθος του Douglas Boswell 



#################################



Ημέρες Πολιτισμού στη Μάνη 2016



#################################



Δήμος Μονεμβασίας 2016



#################################

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Τουρνουά Ποδοσφαίρου 
με ερασιτεχνικές ομάδες νέων



#################################

Δήμος Ευρώτα: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016»
Τρίτη 9 Αυγούστου
Πλατεία Νιάτων
Μουσική Βραδιά: Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ευρώτα



#################################

ΣΗΜΕΡΑ στο Cine Nafplio


#################################


CINE VALIA Cinema Argos
ME BEFORE YOU
ώρα προβολής 21:30


#################################

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 9 Αυγούστου...


480 π.Χ: Η Μάχη των Θερμοπυλών. 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς υπό τον Λεωνίδα αντιμετωπίζουν υπέρτερες περσικές δυνάμεις και πίπτουν επί του πεδίου της μάχης.

48 π.Χ.: Κατά τη διάρκεια του ρωμαϊκού εμφυλίου πολέμου, ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Γάιο Πομπήιο στη μάχη της Φαρσάλου.

378: Πεθαίνει στη μάχη της Αδριανουπόλεως, ο Ρωμαίος στρατηγός Τραϊανός.



803: Πεθαίνει η Ειρήνη η Αθηναία.



1173: Αρχίζει να κατασκευάζεται, από τον αρχιτέκτονα Μπονάνο Πιζάνο, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Πίζας. Θα ολοκληρωθεί 199 χρόνια αργότερα και θα μείνει στην ιστορία ως ο Κεκλειμμένος Πύργος της Πίζας, επειδή από την αρχή της κατασκευής του παρουσίαζε κλίση.


1776: Γεννιέται ο Αμεντέο Αβογκάντρο, ιταλός φυσικός, γνωστός για το φερεπώνυμο νόμο που διατύπωσε και αφορά στη φυσική των αερίων. (Θαν. 9/7/1856)


1823: Πεθαίνει ο αγωνιστής της ελληνικής επανάστασης του 1821, Μάρκος Μπότσαρης.



1828: Υπογράφεται ανάμεσα στην Αγγλία και τον Μωχάμετ Άλη της Αιγύπτου η Σύμβαση της Αλεξάνδρειας, με την οποία καθορίζεται ο τρόπος εκκένωσης της Πελοποννήσου από τα στρατεύματα του Ιμπραήμ.

1831: Η πρώτη σιδηροδρομική ατμομηχανή κάνει το παρθενικό της ταξίδι εντός της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

1842: Υπογράφεται η Συνθήκη Ουέμπστερ-Άσμπερτον που όρισε τα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά ανατολικά των Βραχωδών Ορέων.

1892: Ο Τόμας Έντισον παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον αμφίδρομο τηλέγραφο.

1893: Κυκλοφορεί στην Νέα Υόρκη το Gut Holz, το πρώτο περιοδικό μπόουλινγκ στην Αμερική.

1896: Γεννιέται ο διάσημος παιδοψυχολόγος Ζαν Πιαζέ.

1899: Γεννιέται η Πάμελα Λ. Τράβερς, συγγραφέας του παιδικού βιβλίου "Μαίρη Πόπινς".

1901: Στις ΗΠΑ, μεγάλες περιοχές, που ανήκουν στους Ινδιάνους δίνονται σε αποίκους.

1902: Γίνεται στη Βρετανία η στέψη του βασιλιά Εδουάρδου Ζ και της βασίλισσας Αλεξάνδρας, στο Παρεκκλήσι του Ουέστμινστερ.

1903: Στο Βατικανό, ο πάπας Πίος Ι στέφεται μπροστά σε 70.000 ανθρώπους.

1908: Γεννιέται ο Αλβέρτος - Ισαάκ Μπεζερίδης, ελληνοαμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος. (Θαν. 1/1/2007)

1919: Πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης όπερας, Ρουτζέρο Λεονκαβάλο.

1930: Κάνει πρεμιέρα η Μπέτι Μπουπ στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Dizzy Dishes".

1936: Ο θρυλικός Jesse Owens γίνεται ο πρώτος Αμερικανός, που κατακτά τέσσερα χρυσά μετάλλια όταν κερδίζει τα 400μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου. Τα άλλα τρία ήταν στα 100μ, 200μ και στο μήκος.



1938: Γεννιέται ο Όττο Ρεχάγκελ, γερμανός προπονητής ποδοσφαίρου, υπό την καθοδήγηση του οποίου η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

1939: Γεννιέται ο Ρομάνο Πρόντι, πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας

1942: Η εκστρατεία του Γκάντι για τον περιορισμό της βρετανικής κυριαρχίας στην Ινδία, καταλήγει σε αιματοχυσία και βιαιότητα στη Βομβάη, ενώ ο Γκάντι συλλαμβάνεται από τις βρετανικές δυνάμεις.



1942: Η ουκρανική ομάδα Start, που αποτελείται από 8 παίκτες της Ντιναμό Κιέβου και τρεις της Λοκομοτίβ Κιέβου, νικά τη Flakelf, μία ομάδα γερμανούς αεροπόρους, με 5-3. Ο αγώνας αυτός θα μείνει στην ιστορία ως «το ματς του θανάτου».


1942: Η Συμφωνία αρ. 7 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς ακούγεται για πρώτη φορά στο πολιορκημένο Λένινγκραντ, από το οποίο έλαβε και τον υπότιτλό της (Λένινγκραντ).



1945: Η δεύτερη ατομική βόμβα με την ονομασία "Fat Man" πέφτει στο Ναγκασάκι. Περίπου 60.000 με 80.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 60.000 τραυματίζονται.

1946: Για πρώτη φορά οι 8 αγώνες του αμερικανικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ διεξάγονται το βράδυ. 

1949: Γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας έργων μυστηρίου Τζόναθαν Κέλερμαν.

1950: Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ο τέως βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ προτείνει για πρώτη φορά τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού στρατού, στον οποίο θα έπρεπε να συμμετέχει και η Γερμανία.

1951: Ο πρωθυπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος εκφράζει την κατάπληξή του για την ύπαρξη στρατιωτικού συνδέσμου.



1956: Απαγχονίζονται στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας από τις αγγλικές αρχές κατοχής οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ανδρέας Ζάκος (25 χρονών), Χαρίλαος Μιχαήλ (21 χρονών), και Ιάκωβος Πατάτσος, (22 χρονών).


1957: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέλανι Γκρίφιθ.

1959: Η γαλλική κυβέρνηση αποφασίζει να μεταφέρει για πρώτη φορά μετά από 800 χρόνια τη Λεζ Αλ, τη φημισμένη κεντρική αγορά χονδρικής πώλησης των Παρισίων και τόπο συνάντησης των τουριστών.

1960: Στην Αθήνα, για το φεστιβάλ Επιδαύρου, φτάνει η Μαρία Κάλλας, η οποία θα ερμηνεύσει τη "Νόρμα" του Μπελίνι.

1962: Πεθαίνει σε ηλικία 85 ετών στην Ελβετία ο Γερμανός μυθιστοριογράφος και ποιητής, Χέρμαν Έσε.



1963: Γεννιέται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Γουίτνεϊ Χιούστον.

1965: Πυρκαγιά που εκδηλώνεται σε βάση εκτόξευσης πυραύλων στο Αρκάνσας στοιχίζει τη ζωή σε 53 εργάτες.

1968: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζίλιαν Άντερσον, η ντετέκτιβ Σκάλι της τηλεοπτικής σειράς X-Files.


1969: Η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, σύζυγος του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι και οκτώ μηνών έγκυος, βρίσκει τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι της, στο Μπέβερλι Χιλς από τον σήριαλ κίλερ Τσαρλς Μάνσον.



1969: Γεννιέται η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη.

1970: Στο Περού, 99 άτομα, μεταξύ των οποίων 54 Αμερικανοί, σκοτώνονται από τη συντριβή αεροσκάφους.

1971: Η Ινδία και η ΕΣΣΔ υπογράφουν σύμφωνο μη επίθεσης.


1974: Νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο 38ος, ορκίζεται ο αντιπρόεδρος Τζέραλντ Φορντ μετά την παραίτηση του Ρίτσαρντ Νίξον, εξαιτίας του σκανδάλου Ουότεργκεϊτ.



1975: Πεθαίνει ο Ρώσος συνθέτης Νμίτρι Σοστακόβιτς.

1976: Γεννιέται η Ινδοϊρλανδή ηθοποιός, Ρόνα Μίτρα.

1978: Γεννιέται η Γαλλίδα ηθοποιός Οντρέ Τουτού (Αμελί)

1979: Καταργείται στην Ελλάδα το ιατρικό προγαμιαίο πιστοποιητικό.

1980: 13 είναι οι νεκροί από τον καύσωνα στην Αθήνα.

1981: Έξι Άγγλοι ναυαγοσώστες θέτουν το ρεκόρ σκυταλοδρομίας στον διάπλου της Μάγχης στις 7 ώρες και 17 λεπτά.

1982: Καίγεται ένα από τα ωραιότερα δάση της Ελλάδας, ο Μυρτώνας Καρπάθου.


1984: Ο Dailey Tompson κερδίζει το χρυσό στο δέκαθλο με παγκόσμιο ρεκόρ 8.847 βαθμών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

1988: Ο παίκτης του χόκεϊ Wayne Gretzky μεταγράφεται από τους Edmonton Oilers στους LA Kings για το αστρονομικό ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

1990: Πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ο Joe Mercer, ο προπονητής που έβγαλε τη Μάντσεστερ Σίτι από τη σκιά της μισητής συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ (πρωτάθλημα το 1968, Κύπελλο Αγγλίας το 1969 και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1970).

1991: Στην Ιταλία, αρχίζει ο επαναπατρισμός των 12.000 Αλβανών λαθρομεταναστών.

1992: Ο Καναδός Σκοτ Σκίλεν καταχωρείται στο βιβλίο Γκίνες για τις 25.289 χειραψίες που αντάλλαξε μέσα σε οκτώ ώρες.

1993: Ο Μπερνάρντ Ταπί, πρόεδρος της Μαρσέιγ, παραπέμπεται στην Πειθαρχική Επιτροπή του Γαλλικού Πρωταθλήματος για την υπόθεση δωροδοκίας του αγώνα Μαρσέιγ- Βαλανσιέν επειδή προσπάθησε να δωροδοκήσει τον αντίπαλο προπονητή Boro Primorac. Στις 13/8 ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας ασκεί ποινική δίωξη λόγω των δηλώσεων Tapie περί ομοιοτήτων μεταξύ γαλλικής δικαιοσύνης και Γκεστάπο. Ο Ταπί θα φυλακιστεί, η Μαρσέιγ θα υποβιβαστεί στη Β Κατηγορία ενώ αποκλείονται δια βίου από τους αθλητικούς χώρους όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ο Jacques Glasman, ο παίκτης που αποκάλυψε το σκάνδαλο θα βραβευτεί αργότερα από την FIFA αλλά θα αναγκαστεί πρακτικά να σταματήσει το ποδόσφαιρο, αφού θα αυτοεξοριστεί σε ένα μικρό νησί στην Αφρική για να παίξει στην Σεν Ρουζ.

1994: Στην Κολομβία, δολοφονείται ο μοναδικός γερουσιαστής της Αριστεράς, Μανουέλ Σεπέντα.


1995: Στις ΗΠΑ, πεθαίνει σε ηλικία 53 ετών ο Τζέρι Γκαρσία, τραγουδιστής και κιθαρίστας του γνωστού ροκ συγκροτήματος "Grateful Dead".

1996: Μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι" απειλούν ότι θα επιτεθούν εναντίον των διαδηλωτών μοτοσικλετιστών εάν περάσουν τη ζώνη ασφαλείας κατά την αντικατοχική τους πορεία, στην Κύπρο.

1996: Τελετή λήξης των 26ων Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα. Η Ελλάδα κέρδισε 8 μετάλλια. 4 χρυσά (Μελισσανίδης, Καχιασβίλι, Δήμας, Κακλαμανάκης) και 4 αργυρά (Κόκκας, Λεωνίδης, Σαμπάνης, Μπακογιάννη).

1997: Φτάνει στη Μέση Ανατολή ο διαπραγματευτής των ΗΠΑ, Ντένις Ρος.

1999: Ο Ρώσος Πρόεδρος Μπορίν Γιέλτσιν απολύει τον πρωθυπουργό, Σεργκέι Στεπάσιν, και για τέταρτη φορά απολύει όλο το υπουργικό συμβούλιο.

2000: Δύο αεροσκάφη συγκρούονται εν πτήσει πάνω από συγκρότημα κατοικιών στο Μπέρλινγκτον του Νιού Τζέρσεϊ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 άτομα.



2002: Ο Κώστας Κεντέρης κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 200μ σημειώνοντας ρεκόρ αγώνων 19.85 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Ο Έλληνας πρωταθλητής γίνεται ο μοναδικός που καταφέρνει να πάρει την πρώτη θέση διαδοχικά σε 3 μεγάλες διοργανώσεις (Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, Ολυμπιακοί Αγώνες).

2006: Με μια τεράστια νυχτερινή επιχείρηση σε τέσσερις πόλεις της Βρετανίας η αστυνομία συλλαμβάνει 21 άτομα ύποπτα για τρομοκρατία.