8.8.16

Πόλο: Ισόπαλη 9-9 με τη Σερβία η Εθνική


Το βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στη Σερβία πήρε η Εθνική ομάδα του πόλο, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Οι Έλληνες διεθνείς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 9-9 και συνέχισαν αήττητοι μετά τη νίκη τους επί της Ιαπωνίας. 

Η Εθνική μας έκανε εκπληκτικό παιχνίδι στα τρία πρώτα οκτάλεπτα και προηγήθηκε με 5-1 και 6-3 στα μέσα του τρίτου. Στη συνέχεια οι Σέρβοι ανέβασαν ρυθμό και ισοφάρισαν σε 8-8 στα μέσα του τέταρτου οκτάλεπτου.

Οι «πλάβι» προηγήθηκαν και 9-8, όμως στο τέλος η Εθνική σκόραρε και ισοφάρισε για το τελικό 9-9. 

Ο επόμενος αγώνας στον πρώτο όμιλο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Αυγούστου απέναντι στην Ουγγαρία. 


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Μαγική βραδιά στην Αρχαία Ασίνη με αφιέρωμα στους συνθέτες Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο και Χατζιδάκι


Με την 35μελή ορχήστρα «Abassadors» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις "Αύγουστος και Μνημεία" που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, και Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Η ορχήστρα «Abassadors»  παρουσίασε ένα πρόγραμμα- αφιέρωμα στους συνθέτες Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Χατζιδάκι.

Η διοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων “Αύγουστος και Μνημεία”, σε πέντε διαφορετικούς αρχαιολογικούς χώρους, (Ασίνη, Τίρυνθα, Παλαμήδι, Ακροναυπλία και Μιδέα) σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις που θα ομορφύνουν τα καλοκαιρινά μας βράδια, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν στιγμές δημιουργίας και πολιτισμού, βραδιές γεμάτες με μουσική.









 
 

 



ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Μια φορά κι έναν καιρό...


Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένα νησί όπου ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη, ο Πλούτος, η Αλαζονεία και άλλοι.

Μία μέρα έμαθαν ότι το νησί θα βούλιαζε και όλοι πήγαν στις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.

Η ΑΓΑΠΗ ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να είναι εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

Όταν το νησί άρχισε να βουλιάζει η ΑΓΑΠΗ ζήτησε βοήθεια.
Βλέπει τον Πλούτο και του λέει:
-Μπορείς να με πάρεις μαζί σου
-Όχι, δεν μπορώ! 
Έχω χρυσάφι και ασήμι στη βάρκα μου και δεν έχω χώρο!

Δίπλα περνούσε η Αλαζονεία.
-Σε παρακαλώ, βοήθησέ με! της είπε η ΑΓΑΠΗ.
-Δεν μπορώ, είσαι βρεγμένη και θα μου λερώσεις την όμορφη βάρκα μου!

Τελευταία πέρασε η Ευτυχία. Αλλά ήταν τόσο ευτυχισμένη που ούτε άκουσε την ΑΓΑΠΗ να ζητάει βοήθεια.

Ξαφνικά ακούστηκε μία φωνή από έναν ηλικιωμένο κύριο που η ΑΓΑΠΗ δεν γνώριζε
-Έλα εδώ, θα σε πάρω εγώ μαζί μου, της είπε.
Όταν έφτασαν στη στεριά ο κύριος έφυγε βιαστικά και η ΑΓΑΠΗ δεν πρόλαβε να τον ευχαριστήσει.
-Γνώση, ποιος με βοήθησε; ρώτησε η ΑΓΑΠΗ.
-Ο Χρόνος! της απάντησε η Γνώση.
-Γιατί με βοήθησε ο Χρόνος; ξαναρώτησε η ΑΓΑΠΗ.
Τότε η Γνώση χαμογέλασε και της είπε:
Μόνο ο Χρόνος, μπορεί να καταλάβει πόσο μεγάλη σημασία έχει στη ζωή η ΑΓΑΠΗ!

Η Κατερίνα Γλυκοφρύδη σήμερα στην έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο


«Στην τριάδα των πόλεων Άργος – Κίος – Ναύπλιο γεννήθηκαν οι παππούδες και οι γονείς της Φαιδώρας, έζησαν λύπες, χαρές αλλά και η ίδια μονάχα ένα μέρος πασίχαρης εφηβείας και τώρα, το έτος 1993, ενήλικη πλέον ζει πάλι εδώ ένα αμφίβολο παρόν».

Η Κατερίνα Γλυκοφρύδη δεν έχει μόνο δεύτερη πατρίδα της την Αργολίδα, χάρη στον αδελφό της Πέτρο που ζει μόνιμα στη Νέα Κίο, αλλά την μνημονεύει σε πολλά της κείμενα, καταγράφει τις κρυφές ομορφιές της και τους ήχους της. «Εδώ», γράφει στις «Θυγατέρες της νύχτας», 2004, (εκδ. Περίπλους), «ξετυλίχτηκαν τραγωδίες που κλείνουν μέσα τους το μύθο αλλά και την πραγματικότητα, έρωτες, πάθη, φόνοι, φιλοδοξίες και ηρωισμοί κυκλοφόρησαν στα χρυσαφένια της παλάτια και στα ταπεινά σπιτικά που σήμερα μόνο τα ερείπια τους είναι στην επιφάνεια ή στη γης θαμμένα… και η ιστορία επαναλαμβάνεται μέσα στη ζωή που συνεχίζει την αιώνια ροή της».


Η Κατερίνα Γλυκοφρύδη σπούδασε στην Ιταλία και στην Ελλάδα και δίδαξε Ιταλική γλώσσα για πάρα πολλά χρόνια. Η αγάπη της για την ιταλική θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τους επαγγελματικούς της προσανατολισμούς και ασχολίες. Η προσφορά της στις μεταφράσεις μεγάλων συγγραφέων είναι ανεκτίμητη. Μεταφράζει Λουίτζι Πιραντέλο (Γυμνή ζωή, Κινηματογραφιστής, Ο άνδρας της γυναίκας μου, Στο περιθώριο, κ.ά), Μαρία Φενόλιο (Το μεγάλο βιβλίο της μαγείας), Έλσα Μοράντε (Τα παιδιά σώζουν τον κόσμο), Ίλντε Μπουράτι (365 τρόποι να μιλήσεις για αγάπη), Γκράτσια Ντελέντα (Καλαμιές στον άνεμο), ενώ μεταφράσεις και κείμενα δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά έντυπα και στον τύπο: Νέα Σύνορα, Διαβάζω, Δέντρο, Περίπλους, Τομές, Αυγή, τα Νέα, Ριζοσπάστης.

Το 1973 ξεκινά το θαυμαστό ταξίδι της στον κόσμο της λογοτεχνίας. Όπως και κάθε νέος συγγραφέας αναζητά στην έγκυρη άποψη της ανάγνωσης ένα στήριγμα θάρρους για να συνεχίσει. Τις «Ιστορίες Σοτόβιτσε» που κυκλοφορούν το 1973 (Νέα Σκέψη), παίρνει στα χέρια του ο Στρατής Τσίρκας και της γράφει: «Μη ρωτάς κανένα… Έχεις μέσα σου τη λογοτεχνία. Είναι το μεγαλύτερο στήριγμα…». Η συνέχεια θα είναι μια εξαιρετικά πλούσια περιδιάβαση στον κόσμο των Γραμμάτων όπου η Κατερίνα Γλυκοφρύδη θα αφήσει τη δική της σφραγίδα. Θυμάμαι ακόμη, στα πρώτα σκαλιά της εφηβείας μου, ένα βιβλίο δώρο που μου έκανε ένας οικογενειακός φίλος στη γιορτή μου. Άνοιξα το περιτύλιγμα και διάβασα : Κατερίνας Γλυκοφρύδη, Μελήσσιπος. Ένας έφηβος στην χρυσή περίοδο του 5ου αιώνα π.Χ, στην καρδιά της Δημοκρατίας και της αποθέωσης της έννοιας του Πολίτη. Ένα από τα καλύτερα λογοτεχνικά έργα για εφήβους που έχουν καταγράψει τα Ελληνικά Γράμματα. Το ξαναβρήκα στη βιβλιοθήκη μου καθώς έγραφα τις γραμμές αυτές.


Πριν όμως ξεκινήσει το ταξίδι του ο Μελήσιππος, τα «Κλεμμένα χειρόγραφα» (1977, Κέδρος), ο «Χορός» (1979) και η «Πανωραία» (1983, Καστανιώτης), είχαν ήδη κάνει το δικό τους ταξίδι με το ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Το 1988 κυκλοφορεί το «Επόμενο θέρος» (Καστανιώτης) και η συνέχεια είναι συναρπαστική:
«Χρυσάνθεμα για μένα» (1992, Φιλιππότης), «Παραθερίστρια» (1995, Λιβάνης), «Θυγατέρες της νύχτας» (2004, Περίπλους), «Η πόλη των λόφων» (2008), «Καταφύγιο» (2010, Ψυχογιός), «Ιστορία της ξένης», «Χρυσή βελόνα» (2012, Κουκκίδα).

Μοιάζει ν’ ακούς τη συγγραφέα να σου διαβάζει η ίδια το κείμενό της περπατώντας δίπλα της στο Βάλτο εκεί όπου «ο δρόμος δίπλα στο ποτάμι έχει στις δύο του πλευρές σειρά δέντρων όπως: αγριοπιδιές, κυδωνιές, κυρίως όμως χοντρόκορμες λεύκες και ηλικιωμένους ευκάλυπτους. Η οικογένεια Απολλωνίδη και άλλοι περιπατητές κάνουν τον περίπατό τους κάτω από την ευεργετική σκιά τους και δίπλα στο ποτάμι που αχνίζει. Την άνοιξη πάλι, η γύρη αυτών των δέντρων, αφού περιπλανιέται στην ατμόσφαιρα, πηγαίνει μετά και χώνεται απ’ τ’ ανοιχτά παράθυρα μέσα στο σπίτι των παππούδων και βάφει κίτρινα όλα τα έπιπλα. Το δείλι όμως το φως της δύσης τα περνάει ένα χέρι χρώμα ροδαλό και μένει έτσι ως που το σκοταδάκι τα πλακώνει για τα καλά…» («Οι θυγατέρες της νύχτας»).

Η Κατερίνα Γλυκοφρύδη θα βρίσκεται σήμερα Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 από τις 21:00 στο περίπτερο της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Αργολίδας στην έκθεση βιβλίου στο Ναύπλιο για μια γνωριμία και συζήτηση με το βιβλιόφιλο κοινό.

Γ. ΚΟΝΔΗΣ


ΠΗΓΗ: Αργολικά

Σήμερα "τελευταία ευκαιρία" για τον Παναργειακό


Με τις αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις για τον Παναργειακό που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα χωρίς την εξεύρεση λύσης, φαίνεται πως η τελευταία που θα γίνει σήμερα Δευτέρα (8/8) στις 20:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αργολίδας με θέμα «Σύσταση Νέου Διοικητικού Συμβουλίου» θα είναι η καταληκτική για τους πράσινους. 

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, «ύστερα από δημοσιεύματα που θέλουν ισχυρή ομάδα επιχειρηματιών να είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας και με τον χρόνο να πιέζει αφόρητα, καλούμε όλο τον κόσμο της πόλης και όλους τους θεσμικούς φορείς να δώσουν το «παρών». Δεν περισσεύει κανείς! 

ΥΓ.: Τη Δευτέρα το βράδυ πρέπει η Ομάδα της Πόλης μας να Βγει Δυνατή».


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις 

Ζώδια σήμερα 8 Αυγούστου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Η εβδομάδα ξεκινά με χαλαρούς ρυθμούς για εσάς, καθώς έχετε κι εσείς την ανάγκη να ξεκουραστείτε και να εκμεταλλευτείτε τις μέρες αυτές, προκειμένου να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Έχετε βέβαια το μυαλό σας στα οικονομικά σας και προσπαθείτε να κάνετε σωστή διαχείριση, έτσι ώστε να καταφέρετε να μη βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Στα αισθηματικά σας φροντίζετε σήμερα να κρατήσετε χαμηλούς τόνους, καθώς θέλετε να αποφύγετε εντάσεις και παρεξηγήσεις εσείς οι δεσμευμένοι με το ταίρι σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Με αρκετές υποχρεώσεις ξεκινά η εβδομάδα για εσάς κι εσείς τρέχετε για να προλάβετε προθεσμίες, να μην αφήσετε εκκρεμότητες και να καταφέρετε να κάνετε όλα όσα θέλετε και πρέπει μέσα στη μέρα σας. Αν δεν έχετε βγει ακόμα σε άδεια, προσέξτε λίγο το κλίμα που επικρατεί στην επαγγελματική σας ζωή. Τα αισθηματικά σας σήμερα θα τα βάλετε για λίγο στην άκρη, γιατί και χρόνο δε θα έχετε αλλά και δε θα έχετε και διάθεση για να ασχοληθείτε, ειδικά εσείς οι αδέσμευτοι. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σήμερα επιδιώκετε να ικανοποιήσετε τις προσωπικές σας επιθυμίες και όλα όσα αγαπάτε να κάνετε. Έχετε μία διάθεση ανέμελη, επιθυμείτε να συναντήσετε τους αγαπημένους σας φίλους και να περάσετε μαζί τους καλά. Με τέτοια διάθεση βέβαια, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι έρωτες για εσάς τους αδέσμευτους. Θα προσελκύσετε βλέμματα θαυμασμού, αλλά εσάς το μυαλό σας θα είναι σε ένα πρόσωπο που φαίνεται το τελευταίο διάστημα να απασχολεί εντόνως και την καρδιά σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Προσπαθήστε σήμερα να κρατήσετε χαμηλούς τόνους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια και το σπίτι. Μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει τη διάθεση και προσπαθήστε να κρατήσετε τις ισορροπίες, έτσι ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Στα αισθηματικά σας αναζητάτε την ασφάλεια στη σχέση σας εσείς οι δεσμευμένοι και προσπαθείτε να κάνετε το ταίρι σας να ανοιχτεί συναισθηματικά απέναντί σας. Οι αδέσμευτοι καταφέρνετε να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση με ένα πρόσωπο που σας απασχολεί.

ΛΕΩΝ
Αρκετά ενδιαφέρουσα θα είναι η σημερινή μέρα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας σήμερα η επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα του ευρύτερου οικογενειακού σας περιβάλλοντος. Ίσως μέσα σε αυτές τις επικοινωνίες που θα έχετε, να προκύψουν και κάποιες διαφωνίες. Στα αισθηματικά σας πιστεύετε ότι το ταίρι σας κάτι θέλει να σας πει, ίσως κάποιο παράπονο να εκφράσει και ψάχνει τον κατάλληλο τρόπο για να σας το εξωτερικεύσει. Ακούστε τι έχει να σας πει. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η μέρα στρέφει το ενδιαφέρον σας σε θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική σας κατάσταση. Αναζητάτε σήμερα νέες πηγές εσόδων και περισσότερους οικονομικούς πόρους. Θέλετε να ανταπεξέλθετε στις αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που έχετε και αυτό είναι ένα θέμα που ίσως σας προβληματίσει. Οι λύσεις θα έρθουν πολύ γρήγορα όμως, και σίγουρα θα τα καταφέρετε. Στην αισθηματική σας ζωή θα υπάρξει για εσάς τους δεσμευμένους μία σταθερότητα, που θα σας ικανοποιήσει ιδιαίτερα.

ΖΥΓΟΣ
Η μέρα σήμερα για εσάς έχει από όλα. Επαφές με φίλους, πρωτότυπους τρόπους για να περάσετε όμορφα, αρκετό φλερτ και έρωτες με πάθος. Δε θα βαρεθείτε, γιατί θα έχετε να ασχοληθείτε με πολλά πράγματα. Η κοινωνικότητά σας θα είναι στα ύψη και αυτό θα σας βοηθήσει εσάς τους αδέσμευτους να φέρετε κοντά σας ανθρώπους, που θα ενδιαφερθούν για εσάς. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η συμπεριφορά σας και το πώς εκφράζεστε, γιατί θα έχετε μία υπερβολή. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Στην άκρη του μυαλού σας σήμερα θα έχετε κάποιες αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε, έτσι ώστε να νιώθετε καλά και με τον εαυτό σας, αλλά και με τις πάσης φύσεως επιλογές σας. Δε θέλετε να κάνετε σε κανέναν τομέα σήμερα συμβιβασμό και να νιώθετε πως κάνετε εκπτώσεις στα θέλω σας. Αυτή σας η λογική θα επικρατήσει και στα ερωτικά σας, είτε είστε σε σχέση είτε είστε αδέσμευτοι. Σε προτεραιότητα βάζετε τα θέλω σας και τις προσωπικές σας ανάγκες.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Προτεραιότητα θα δώσετε σήμερα στους φίλους σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μαθαίνετε τα νέα τους, μοιράζεστε μαζί τους τους προβληματισμούς σας και τους συμβουλεύεστε για θέματα που φαίνεται ότι σας απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Έχετε την ανάγκη τους και το δείχνετε με κάθε τρόπο. Εμπιστεύεστε την κρίση τους και περνάτε ξέγνοιαστα το χρόνο σας μαζί τους. Στα αισθηματικά σας απαιτείτε περισσότερο χρόνο από το ταίρι σας εσείς οι δεσμευμένοι και νιώθετε την ανάγκη να πείτε όλα όσα αισθάνεστε. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τα επαγγελματικά σας ζητήματα θα σας απασχολήσουν σήμερα και θα νιώσετε την ανάγκη να ανταπεξέλθετε σε όλες σας τις υποχρεώσεις. Υπάρχει μία έντονη κινητικότητα σε αυτόν τον τομέα, αν και μήνας διακοπών. Ίσως να αναλάβετε κάτι νέο ή να κάνετε κάποιες συζητήσεις για ενδεχόμενες νέες συνεργασίες, που θα ξεκινήσουν βέβαια μετά τον Αύγουστο. Πάντως, φαίνεται ότι είστε έτοιμοι να καταφέρετε όλα όσα έχετε στο μυαλό σας και τίποτα δε σας σταματά ή δε σας στέκεται εμπόδιο για την επαγγελματική επιτυχία σας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Κάπως απόλυτους θα σας βρει η σημερινή μέρα στον τρόπο που εκφράζεστε, αλλά και κινείστε. Η μέρα ευνοεί συναναστροφές με φιλικά πρόσωπα κι εσείς εξαντλείτε όλη την κοινωνικότητά σας και φροντίζετε να οργανώσετε έτσι το χρόνο σας, ώστε να καταφέρετε να δείτε όσους περισσότερους φίλους μπορείτε. Μην αφήσετε να πάει χαμένη η μέρα στα αισθηματικά σας, κυρίως εσείς οι αδέσμευτοι που μπορεί να έχετε ευκαιρίες για μία νέα σχέση με ένα πρόσωπο, που δε σας αφήνει ασυγκίνητους. Οι δεσμευμένοι προσπαθείτε με πρωτότυπους τρόπους να ανανεώσετε τη σχέση σας.

ΙΧΘΥΣ
Δείξτε λίγη προσοχή σήμερα στα οικονομικά σας, γιατί το να βγείτε εκτός προϋπολογισμού είναι το μόνο εύκολο. Ίσως να μην έχετε υπολογίσει καλά τα έξοδά σας, ίσως να έχουν προκύψει κάποιες έξτρα δαπάνες και έξοδα. Μπορείτε να ανταπεξέλθετε με έναν σωστό προγραμματισμό. Στα αισθηματικά σας εσείς οι αδέσμευτοι, σκέφτεστε ένα πρόσωπο με το οποίο είχατε υπάρξει ερωτικά κατά το παρελθόν. Κάνετε έναν απολογισμό και μία ανασκόπηση στο τι έφταιξε και δεν είστε τώρα μαζί. Μήπως τα καλύτερα για εσάς είναι στο μέλλον και όχι στο παρελθόν;


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Γίνονται... σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου


+++++++++++++++++++++++


+++++++++++++++++++++++


+++++++++++++++++++++++
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Κτήμα Μάνεση  
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου 2016

+++++++++++++++++++++++

Καλοκαίρι 2016 
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας 
για Παιδιά και Νέους 
Καλοκαίρι με σινεμά στις πλατείες
Δευτέρα 8/08, Μυρτιά
Ο δράκος του πάγου του Martin Högdahl

+++++++++++++++++++++++

ΝΑΥΠΛΙΟ, Φουγάρο – Έκθεση κρασιών Νεμέας
ώρες λειτουργίας 18.00-24.00

+++++++++++++++++++++++

ΝΕΜΕΑ, Σύνδεσμος Οινοποιών – Έκθεση κρασιών Νεμέας
 Ώρες λειτουργίας 10.00-14.00 και 18.00-21.00

+++++++++++++++++++++++

8 Αυγούστου 2016 (21:15) 
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Αποθήκες Συνεταιρισμού Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου: Ο φιλάργυρος του Μολιέρου

+++++++++++++++++++++++

Τσίρτσεια 2016 / Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βασιλείου
Δευτέρα 8 Αυγούστου
Το θεατρικό εργαστήρι Νεμέας παρουσιάζει το έργο της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΗ» 

+++++++++++++++++++++++

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Κέντρο Τέχνης 
 “ΖΑΝΑΝΤΟΥ/ΧΑΝΑDU”
Έκθεση Ζωγραφικής | Βαγγέλης Γκόκας
Ώρες λειτουργίας 19.00 – 22.00

+++++++++++++++++++++++

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, Παλιά Πόλη 
Παζάρι Αντικών & Παλαιών Αντικειμένων 2016

+++++++++++++++++++++++

ΣΚΙΡΙΤΕΙΑ 2016 / ΚΟΛΛΙΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

+++++++++++++++++++++++


ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2016 

+++++++++++++++++++++++


 

Δήμος Μονεμβασίας 2016

+++++++++++++++++++++++


Δήμος Τριφυλίας – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
Ο Δήμος Τριφυλίας στα πλαίσια ανάδειξης μνημείων 
και σημαντικών προσώπων, που η πνευματική, πολιτιστική 
ή και ιστορική τους  διαδρομή άφησε ανεξίτηλη 
την υπογραφή τους στην πορεία του Δήμου, 
τιμά τη μνήμη του ευπατρίδη, ιστοριοδίφη 
και πνευματικού άνδρα των Φιλιατρών 
Παναγιώτη Χρ. Παπαχριστόπουλου 
στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του 
στις 8 Αυγούστου και ώρα 8.00 το απόγευμα, 
στην Πλατεία Δημαρχείου Φιλιατρών.

+++++++++++++++++++++++


 
Ημέρες Πολιτισμού στη Μάνη 2016

+++++++++++++++++++++++


ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: 
Καλλιτεχνικό παιδικό εργαστήρι 
Αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου

Τσάι κυριών με παράλληλη δραστηριότητα 

+++++++++++++++++++++++



Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: 
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016»

+++++++++++++++++++++++
Δευτέρα 8 Αυγούστου, ώρα 21.00
Παιδική παράσταση «Τα γενέθλια της Κοκκινοσκουφίτσας»

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ»
ΑΙΓΙΟ

+++++++++++++++++++++++


4º Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού 
Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων Ηλείας
Δευτέρα 8/8, «Πινόκιο» από τις «Μαγικές Σβούρες»
+++++++++++++++++++++++


7° Φεστιβάλ Green Theater 2016 
(Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας)


+++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 8 Αυγούστου
 Ώρα Έναρξης :  21:00 
Θέατρο Μηλέα Μάνης «Κώστας Καζάκος»

+++++++++++++++++++++++

 Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, Θέατρο Φλόκα 
«Συρανό», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

+++++++++++++++++++++++


Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 (22:00) – ΚΙΑΤΟ, Συνεδριακό Κέντρο Αφοί Μάλλιου – Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα LIVE

+++++++++++++++++++++++
Δευτέρα 8 & Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Κάστρο 
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Γιάννης Κότσιρας 
«Παραγγελιά» Best Of

+++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 (20:30) 
ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ΗΛΕΙΑΣ, Πάρκο ΟΣΕ 
4th Railway Music Festival 2016

+++++++++++++++++++++++

ΘΕΡΙΝΟ Cine Nafplio
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/8
Ώρα: 9:15 το βράδυ
Θεατρική Παράσταση
ΕΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
Μαριάννα Τουμασάτου, Μάριος Αθανασίου, Κώστας Αποστολάκης, Μαρία Κορινθίου, 
Ρένος Ρώτας και Κλέλια Ανδριολάτου

+++++++++++++++++++++++


CINE VALIA Cinema Argos
ME BEFORE YOU
ώρα προβολής 21:30



+++++++++++++++++++++++