30.10.16

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 6η Γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη, στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2016, μια γιορτή που οργάνωσε ο Δήμος Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας, η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, η Εθελοντική Ομάδα Ερμιόνης,  των Παραγωγών, των Συλλόγων και των Φορέων της περιοχής.

Η παρουσίαση που έκαναν οι δημοσιογράφοι Μπάγια Αντωνοπούλου (εκ Ερμιόνης ορμώμενη) και Διονύσης Μποτώνης, ξεκίνησε με ομιλίες – χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Χρήστο Δάγκλη, τους Βουλευτές Αργολίδας, εκπροσώπους των παραγωγών και από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή.

Στην Έκθεση συμμετείχαν παραγωγοί, έμποροι, επαγγελματίες και εθελοντικές ομάδες που προσέφεραν στους επισκέπτες ρόδια, ποτά και εδέσματα εμπνευσμένα από τις γεύσεις του ροδιού. Επίσης παρουσιάστηκαν καλλιτεχνικές δημιουργίες εμπνευσμένες από το ρόδι.

Ο Γιάννης Μπασιμακόπουλος γνωστός σεφ της περιοχής παρουσίασε τις δημιουργίες του με βάση το ρόδι.


Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Ερμιονίδας να δοκιμάσουν το «ρόδι Ερμιόνης», το οποίο έχει χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τους κανταδόρους της Ερμιόνης και το χορευτικό.


































ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

“Χρυσός” ο Αργείος Νίκος Μουσταΐρας στο Greece National Pro Jiu Jitsu Championship!


Ο Αργείος Νίκος Γ. Μουσταΐρας, κατέκτησε σήμερα, Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, το μεσημέρι, χρυσό μετάλλιο στο Brazilian Jiu Jitsu, συμμετέχοντας στο Greece National Pro Jiu Jitsu Championship, που πραγματοποιήθηκε στα Άνω Λιόσια.

Στην κατηγορία Μaster 1, Λευκή ζώνη, 77 kg, όπου έλαβαν μέρος 12 αθλητές, ο Νίκος Μουσταΐρας έφτασε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου μετά από τέσσερις αγώνες, νικώντας, κατά σειρά τους εξής αντιπάλους: Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο, Σωτήριο Μπάτρη, Δημήτρη Καρναβά και στον τελικό τον Ιωάννη Καλούδη. Ο Αργείος Πρωταθλητής ανήκει στο δυναμικό της κυπριακής ομάδας Gracie Barra Κύπρος.


Τεράστιο ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό γήπεδο στα Άνω Λιόσια. Πέρυσι συμμετείχαν 192 αθλητές αλλά φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 309! Θυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες είναι προκριματικοί για το Abu Dhabi World Professional Jiu-Jitsu championship.


ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος αποχαιρέτησε την γενέτειρά του


Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του νέου  Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε για να αποχαιρετήσει ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε χριστιανικά.  Στον κατάμεστο από πιστούς ναό του Αγίου Πέτρου ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος βαθιά συγκινημένος  με δάκρυα στα μάτια μίλησε για την αποχώρηση του από τον τόπο που γεννήθηκε.  Αναφέρθηκε με μεγάλη αγάπη στον μακαριστό  Μητροπολίτη  Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο Β', στον οποίο γαλουχήθηκε χριστιανικά από μικρό παιδί, στον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος  κυρό Ιάκωβο Παχή, ο οποίος τον ανάθρεψε πνευματικά και τον  οδήγησε στο ανώτερο εκκλησιαστικό αξίωμα αυτό του Επισκόπου. Τέλος ευχαρίστησε  από καρδιάς, τον νυν Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο Αντωνόπουλο.

Δεν παράλειψε να ευχαριστήσει και τους ιερείς του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου που τόσα χρόνια συνεργάστηκαν άψογα. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος από τη σειρά του  ευχήθηκε  στον νέο Μητροπολίτη Άρτης  να ποιμάνει άξια την Μητρόπολη του και θα είναι πάντα κοντά του.

Τον Μητροπολίτη Άρτης  Καλλίνικο αποχαιρέτησε κι ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος τόνισε στο νέο Μητροπολίτη να μην ξεχάσει τον τόπο του και να έρχεται όποτε μπορεί.  Στον καθεδρικό ναό ήταν κι ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β. Σιδέρης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου, η περιφερειακή σύμβουλος Ε. Παναγιωτοπούλου κά.

Ο Μητροπολίτης Άρτης  Καλλίνικος δέχθηκε δύο εγκόλπια δώρο, το ένα από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και το άλλο από τον προϊστάμενο του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου π. Γεώργιο Σελλή, ενώ ο κόσμος αναφώνησε πολλές φορές το Άξιος στο νέο Ιεράρχη.  

Στο τέλος της αρχιερατικής θείας λειτουργίας οι δύο Μητροπολίτες μοίρασαν το αντίδωρο στους πιστούς. 



O Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος Κορομπόκης

Ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Κορομπόκης γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1967 στο Άργος Αργολίδος. Είναι απόφοιτος του Λυκείου της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών (1985) και πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991) και του Θεολογικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής (1996) του ίδιου Πανεπιστημίου. Εκάρη στην Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής Ναυπλίου μοναχός στις 28 Ιουλίου 1991 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Β΄, ο οποίος και τον χειροτόνησε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους Διάκονο στις 18 Αυγούστου 1991 και Πρεσβύτερο στις 13 Οκτωβρίου 1996. Διακόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος επί 18 συναπτά έτη ως Ιεροκήρυκας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μελέτη και συγγραφή της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Μητροπόλεως και εποίησε ιερές ακολουθίες τοπικών της Αργολίδος Αγίων εγκεκριμένες από την Ιερά Σύνοδο. Στις 14 Οκτωβρίου 2009, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά την εισήγηση του τότε Μητροπολίτου Αργολίδος Ιακώβου, τον εξέλεξε Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Επιδαύρου.

Στις 26 Οκτωβρίου 2009, χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, συμπαραστατούμενο από τους Μητροπολίτες Αργολίδος Ιάκωβο, Μονεμβασίας Ευστάθιο, Μαντινείας Αλέξανδρο, Άρτης Ιγνάτιο, Ύδρας Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρετωτικής Νικόλαο, Πατρών Χρυσόστομο, Κορίνθου Διονύσιος, Μουάνζας Ιερώνυμο, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τους Επισκόπους Κερνίτσης Προκόπιο (μετέπειτα Χριστιανουπόλεως) και Ανδρούσης Θεόκτιστο (μετέπειτα Μητροπολίτη Φωκίδος). Επίσης ορίσθηκε και ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

Μετά την παραίτηση (Ιανουάριος 2013) του Μητροπολίτη Αργολίδας κυρού Ιακώβου, ήταν υποψήφιος για την κάλυψη του Μητροπολιτικού θρόνου. Μάλιστα ο Μακαριστός πρώην Αργολίδος κυρός Ιάκωβος επιθυμούσε να τον διαδεχθεί το πνευματικό του παιδί, Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος Β΄, μη έχοντας προλάβει να γίνει αποδεκτή η παραίτησή του, εκοιμήθη ως εν ενεργεία Μητροπολίτης και στις 18 Οκτωβρίου 2013, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε ως νέο Μητροπολίτη Αργολίδος τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Αντωνόπουλο. Ο Επιδαύρου Καλλίνικος στο Τριπρόσωπο συνέλεξε 45 ψήφους Αρχιερέων, ενώ στην τελική ψηφοφορία 22, χωρίς τελικά να εκλεγεί Μητροπολίτης Αργολίδος.

Στις 7 Οκτωβρίου 2016, εξελέγη Μητροπολίτης Άρτης, σε διαδοχή του παραιτηθέντος Μητροπολίτου πρώην Άρτης Ιγνατίου.


























ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr