4.8.16

Από την εκτός ελέγχου φωτιά στο πευκοδάσος της Κορακιάς στην Ερμιονίδα...


Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι και εξ' αιτίας των δυνατών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις...

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί 27 οχήματα από όλη την Πελοπόννησο, από αέρος επιχειρούν 4 Καναντέρ, 2 Πετζετέλ και 1 ελικόπτερο, ενώ έχουν προστεθεί και δύο πολυάριθμα πεζοπόρα τμήματα.  





ΠΗΓΗ: argonafplia.gr

Πάλι φωτιά στην Πάνιτσα;


Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Νέα Κίο (στην Πάνιτσα), με την επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκε γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο και κατασβέστηκε χωρίς να δημιουργήσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα... 






Φωτογραφίες : facebook, Despoina Samiou

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Πλούτος – Αγάπη – Επιτυχία

Μια όμορφη ιστορία… 
Βγαίνοντας μια μέρα μια γυναίκα από το σπίτι της είδε τρεις παραμυθένιους γέροντες με μακριές λευκές γενειάδες, να στέκονται στον μπροστινό κήπο. 
Έψαξε στο νου της αλλά δεν τους αναγνώρισε. 
- Δεν μου φαίνεται να σας ξέρω, αλλά θα πρέπει να πεινάτε. Κοπιάστε να σας βάλω κάτι να φάτε…είπε η νοικοκυρά. 
- Ο νοικοκύρης είναι μέσα; ρώτησαν εκείνοι… 
- Όχι, λείπει, είπε η γυναίκα… 
- Τότε δε μπορούμε να περάσουμε ακόμη, απάντησαν ξανά εκείνοι. 

Όταν αργά το βράδυ γύρισε ο σύζυγός της, εκείνη του διηγήθηκε τι συνέβη. 
- Πήγαινε πες τους ότι γύρισα και προσκάλεσε τους να περάσουν, της είπε ο άντρας της αφού την άκουσε κι εκείνη βγήκε και τους κάλεσε μέσα. 
- Δεν μπαίνουμε ποτέ σ’ ένα σπίτι όλοι μαζί, είπαν οι γέροντες… 
- Και γιατί; ρώτησε η γυναίκα… 
Ο ένας απ’ αυτούς της εξήγησε: 
- Το όνομα αυτού (κι έδειξε έναν από τους γέροντες), είναι Πλούτος…Το όνομα εκείνου (κι έδειξε τον άλλον) είναι Επιτυχία κι εγώ ονομάζομαι Αγάπη…. Αν θέλετε τώρα πηγαίνετε μέσα και συνεννοηθείτε με το σύζυγό σας ποιόν από εμάς θέλετε να περάσει. 

Η γυναίκα μπήκε σπίτι της κι ανάφερε στον άντρα της αυτά που της είπαν οι τρεις γέροντες. Εκείνος ενθουσιάστηκε. 
- Υπέροχα! Το καλύτερο είναι να προσκαλέσουμε τον Πλούτο. Ας περάσει μέσα κι ας γεμίσει το σπίτι μας με πλούτη… 
Η σύζυγος διαφώνησε. 
- Αγάπη μου, γιατί να μην καλέσουμε την Επιτυχία; 
Η κόρη τους άκουγε απ’ την άλλη άκρη του σαλονιού και μπήκε στη μέση: 
- Δεν θα ήταν καλύτερο να προσκαλέσουμε την Αγάπη; Έτσι το σπιτικό μας όλο θα γεμίσει με αγάπη… 
- Έχεις δίκιο! Πήγαινε να καλέσεις να φιλοξενήσουμε την Αγάπη, είπε ο πατέρας. 

Η νοικοκυρά βγήκε και ρώτησε τους τρεις γέροντες: 
- Ποιός από σας είναι η Αγάπη; Παρακαλώ περάστε να σας περιποιηθούμε… 

Αυτός που ονομαζόταν Αγάπη σηκώθηκε και προχώρησε προς το σπίτι, ενώ κι οι άλλοι δυο τον ακολούθησαν. 
Γεμάτη έκπληξη η γυναίκα ρώτησε τον Πλούτο και την Επιτυχία: 
- Εγώ κάλεσα μόνο την Αγάπη, γιατί μπαίνετε όλοι σας μέσα; 
Και οι τρεις γέροντες απάντησαν όλοι μαζί: 
- Αν είχατε καλέσει τον Πλούτο ή την Επιτυχία, τότε οι άλλοι δυό θα μέναμε απέξω, αλλά εφ’ όσον καλέσατε την Αγάπη, εκεί που αυτή πηγαίνει κι εμείς ακολουθούμε. Οπουδήποτε υπάρχει Αγάπη, εκεί υπάρχουν επίσης Πλούτος κι Επιτυχία…

Διπλό χτύπημα ετοιμάζει για την νέα τηλεοπτική σεζόν ο Λάκης Λαζόπουλος!


Διπλό χτύπημα ετοιμάζει για την νέα τηλεοπτική σεζόν ο Λάκης Λαζόπουλος. 

Το ένα είναι το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» αφού τόσο ο ίδιος, όσο το κανάλι και οι τηλεθεατές το θέλουν. 

Το δεύτερο επαγγελματικό εγχείρημά του στο κανάλι της Κάντζας θα είναι το «Εκείνος και Εκείνος» που είχε πρωτοπαιχτεί στην κρατική τηλεόραση το 1972. Μάλιστα για το δεύτερο θα συνεργαστεί με τον Τζίμη Πανούση. Ένα project που σκεφτόταν εδώ και αρκετό καιρό.


ΠΗΓΗ: patrasevents.gr

Η… επανάσταση της δημοκρατίας και άλλα τέτοια, του Δημήτρη Κοδέλα


Ακούγοντας τον πρωθυπουργό να μιλά για «επανάσταση της δημοκρατίας», για νέα μεταπολίτευση και για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θα υπέθετε κανείς ότι αυτό το έθνος πρέπει να διέρχεται μεγάλες στιγμές ανάτασης, κυριαρχίας και δημοκρατίας.

Η διάσταση των διακηρύξεων και της πραγματικότητας είναι χαοτική και η πρακτική του πολιτικού συστήματος γνώριμη, όταν στερείται οποιουδήποτε αφηγήματος που συγκινεί την κοινωνία, να προσπαθεί να το εφεύρει πλαστογραφώντας τη δύσμοιρη πραγματικότητα.

Όμως, η τελευταία είναι πάντα εκεί. Αλήθεια, σε ποια χαραμάδα αυτού του καθεστώτος, όπου τα βασικά στοιχεία της πολιτικής υπαγορεύονται στα ευαγγέλια των μνημονίων, στις κλειστές πόρτες των Eurogroups και στις σουίτες του Hilton, χωρά η «παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα», η «διεύρυνση της δημοκρατίας» ή έστω και η ισχυροποίηση του Κοινοβουλίου; Τι έχει απομείνει για να καθορίσει ο «δήμος» όταν το τραπεζικό σύστημα είναι υπό τον έλεγχο του SSM, η δημόσια περιουσία διαχειρίζεται από το νέο Υπερ-Ταμείο, το δημοσιονομικό πλαίσιο τίθεται από τους δανειστές με ασφυκτικό τρόπο και η όποια ρύθμιση του χρέους συνοδεύεται από αέναη επιτροπεία;

Αυτό είναι και το βασικό προσόν του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των άλλων. Μπορεί να εφαρμόζει όλα αυτά και να μιλά για διεύρυνση της δημοκρατίας. Μπορεί να εκχωρεί τη δημόσια περιουσία στο Υπερ-Ταμείο των δανειστών και να μιλά για κατοχύρωση των κοινών αγαθών. Μπορεί να μιλά για επανάσταση της δημοκρατίας και νέο Σύνταγμα τη στιγμή που έχει κουρελιάσει και αυτό το υπάρχον. Μπορεί να μιλά για την ισοτιμία της ψήφου και να συμπράττουν όλοι στην ατιμία επί της ψήφου. Μπορεί να μιλά για δημοψηφίσματα τη στιγμή που, εκκωφαντικά, ακύρωσε αυτό που έγινε. Μπορεί να μιλά περήφανα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας και δημοκρατίας και περιδινείται στον πιο εξευτελιστικό και καθολικό έλεγχο των δανειστών. Μπορεί, τέλος, ο πρωθυπουργός να στέκεται μπροστά από ένα Κοινοβούλιο που διαρκώς ευτελίζεται και ψηφίζει καθ’ υπόδειξη των δανειστών προαπαιτούμενα, μνημόνια, πολυνομοσχέδια των 7.500 σελίδων και να κάνει διαγγέλματα για τη δημοκρατία!

* * *Οι τελευταίες πρωτοβουλίες (απλή αναλογική, συνταγματική αναθεώρηση) απλά υποβιβάζουν τις «αρχές» της Αριστεράς και τη δημοκρατία σε εργαλείο χειρισμού της κοινωνίας και δημιουργίας μιας ατζέντας που εκτιμά η κυβέρνηση ότι της δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα. Επιστρατεύονται για να δημιουργήσουν νέες αντιθέσεις και τη δυνατότητα νέων πολώσεων και συσπειρώσεων σε ένα πολιτικό σύστημα κατά τα άλλα ενιαίο γύρω από την υποταγή στο ασφυκτικό μνημονιακό καθεστώς και στην αποδοχή ύπαρξης της χώρας ως ιδιότυπης αποικίας των δανειστών της.

Στόχος είναι η καλλιέργεια ενός διπολισμού που θα επιτρέψει την ηγεμονία του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλο της Κεντροαριστεράς και τη συνέχιση ύπαρξής του -με τρόπο απλό και αναλογικό- στα σαλόνια της εξουσίας, σε συνεργασία με το παλιό πολιτικό προσωπικό.

Όμως, η πιο επικίνδυνη ίσως προσφορά του Α. Τσίπρα, περισσότερο και από το περιεχόμενο αντιδραστικών προτάσεων (ενίσχυση αρμοδιοτήτων και εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ακύρωση ψήφου δυσπιστίας κ.ά.), είναι αυτή η παρουσίαση ως «κανονικότητας» και η εμπέδωση ως μοναδικής δυνατότητας, αυτού που συμβαίνει στην χώρα και στις ζωές των ανθρώπων.

Ο ίδιος, μάλιστα, διατύπωσε τη φράση: «Ο μεγάλος γρίφος της πολιτικής είναι με ποιες διαδικασίες, με ποιους μηχανισμούς μπορεί να εξασφαλιστεί αποτελεσματικά η δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των πολιτών…». Πράγματι, η κυρίαρχη πολιτική έτσι όπως προβάλλεται και επιβάλλεται έχει στόχο να διαπαιδαγωγήσει την κοινωνία για να μπορέσει η ίδια να συνεχίσει την αναπαραγωγή της. Μόνο που αυτή η διαπαιδαγώγηση έχει τα χαρακτηριστικά πειθάρχησης και σωφρονισμού του λαού, ακρωτηριασμού ελπίδων και προσδοκιών, γι’ αυτό και χαιρετίζεται από τους δυνάστες του.

Παρ’ όλα αυτά, η ανάγκη για πραγματική δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο είναι βαθιά, ζωτική και υπαρξιακή. Η ανάγκη να γίνει ο λαός κυρίαρχος σε μια χώρα που τίθεται καθολικό ζήτημα υπόστασής της. Το παρόν πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, μπορεί μόνο να ακυρώνει, να διαστρέφει, να πλαστογραφεί ή να εχθρεύεται αυτή την ανάγκη. Εκείνη, όμως, θα παραμένει. Και μόνο ο ίδιος ο λαός μπορεί να τη διεκδικήσει.

Δημήτρης Κοδέλας

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα" στο Ναύπλιο

Σήμερα Πέμπτη 04-08-2016 και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα». Παρόντες στην συνεδρίαση θα είναι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος-Επικεφαλής της ‘Πελοπόννησος Πρώτα’ και Γιώργος Γαβρήλος, όπως και οι υποψήφιοι του συνδυασμού στην Αργολίδα. 

Θα υπάρξει μια σύντομη εισήγηση σχετικά με την μέχρι τώρα δράση της Παράταξης στο Π.Σ. και μια ενημέρωση για τα σημαντικά θέματα που έχουν απασχολήσει το Π.Σ..

Θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν την Αργολίδα και θα τεθούν από τους ανά δήμο αντιπροσώπους της παράταξης, τα τρέχοντα προβλήματα που κάθε περιοχή αντιμετωπίζει και που καλείται η παράταξη να αναδείξει και να φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με την οργάνωση της παράταξης και τη σύνδεσή της με τους υπόλοιπους Νομούς. 

Θα υπάρξει ένας προγραμματισμός και σχεδιασμός για την δράση της περιφερειακής παράταξης στους επόμενους μήνες.


Για την Πελοπόννησο Πρώτα
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Γιώργος Γαβρήλος


Ζώδια σήμερα 4 Αυγούστου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ερμή, θα αγαπήσετε και θα σας αγαπήσουν πολύ. Δεχτείτε την αγάπη και δώστε και εσείς στοργή στα άτομα, που έχετε παραμελήσει. Ακόμη, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Άρη, ίσως κάνετε βιαστικές κινήσεις στον επαγγελματικό σας τομέα. Μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις τώρα, γιατί αργότερα θα τις μετανιώσετε. 

ΤΑΥΡΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη να εισέρχεται στην Παρθένο, μπορείτε να βάλετε όλα τα πράγματα σε μια τάξη σε όλους τους τομείς. Αν υπάρχει κάποιο κοντινό σας άτομο που χρειάζεται συμπαράσταση σε σοβαρά θέματα, είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για να του δώσετε κουράγιο και για να το ενθαρρύνετε. Καλό θα ήταν να μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις αυτό το διάστημα, γιατί θα τις μετανιώσετε.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Τη σημερινή μέρα, με την Σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ερμή, θα δώσετε αισιοδοξία και αγάπη στα άτομα που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Επίσης, αν έχετε κάποια σοβαρά προβλήματα με τη σχέση σας, ήρθε ο καιρός να τα βάλετε όλα κάτω και να μιλήσετε με το σύντροφό σας με θάρρος και τόλμη. Ακόμη, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Άρη, ενδεχομένως να κάνετε βιαστικές κινήσεις στην εργασία σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη να εισέρχεται στην Παρθένο, θα βάλετε κάποια πρακτικά θέματα σε μια τάξη. Αν έχετε αφήσει κάποια ζητήματα στην μέση, είναι η κατάλληλη στιγμή να τα τελειώσετε και να απαλλαγείτε μια και καλή από αυτά. Ακόμη, η καθημερινότητά σας θα αλλάξει και θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα. Μπορείτε τώρα να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης ή διατροφής.

ΛΕΩΝ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ερμή, ο έρωτας και το πάθος θα είναι το αχτύπητο δίδυμο, που δε θα σας εγκαταλείψει. Η λίμπιντο σας θα είναι στα ύψη και η αισιοδοξία σας στα ουράνια. Θα είστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ιδιαίτερα με την οικογένεια και τους συγγενείς σας. Με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Άρη όμως, ίσως να κάνετε εσπευσμένες κινήσεις στην εργασία σας. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη να εισέρχεται στο ζώδιό σας, θα βάλετε σε τάξη όλα αυτά που έχετε αφήσει στη μέση, όπως κάποια πρακτικά θέματα της καθημερινότητας. Θα είστε αισιόδοξοι για το μέλλον και θα κάνετε πολλά πράγματα για τον εαυτό σας, για να τον ικανοποιήσετε συναισθηματικά. Θα έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας και ο ερωτισμός σας θα είναι στα ύψη.

ΖΥΓΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ερμή, θα είστε αξιαγάπητοι και στοργικοί απέναντι στα άτομα που αγαπάτε. Θα είστε αισιόδοξοι για το μέλλον και ετοιμοπόλεμοι, όποια πρόσκληση και αν προκύψει. Θα έχετε διάθεση για να βγείτε έξω με τους φίλους σας, αλλά και με τον/τη σύντροφό σας. Προσοχή όμως στις βιαστικές κινήσεις, που μπορεί να κάνετε στον επαγγελματικό σας τομέα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη να εισέρχεται στην Παρθένο, θα βάλετε νέους κανόνες και στόχους στην καθημερινότητά σας και θα κάνετε μια ριζίτικη αλλαγή στην εξωτερική σας εμφάνιση. Στα οικονομικά σας θα χρειαστεί να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή, γι’ αυτό προσέξτε να μην παρασυρθείτε και αγοράσετε πράγματα που δε σας χρειάζονται. Ήρθε ο καιρός να κάνετε κάποια ξεκαθαρίσματα με τη σχέση σας και να μιλήσετε με ανοιχτά χαρτιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ερμή, θα έχετε ένα ευχάριστο γεγονός μέσα στην οικογένειά σας και θα εκπληρωθεί κάποια επιθυμία σας, που την είχατε στο μυαλό σας εδώ και αρκετό καιρό. Η στάση σας θα είναι θετική απέναντι σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην οικογένειά σας ή το ταίρι σας. Ωστόσο, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Άρη, μπορεί να κάνετε απρόσεκτες κινήσεις στην καθημερινότητά σας, που θα σας κοστίσουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη να εισέρχεται στην Παρθένο, θα βάλετε κάποιους στόχους και δεν πρέπει να τους αλλάξετε, γιατί σύντομα θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία. Η διάθεσή σας θα είναι πολύ καλή. Θα κάνετε πράγματα για τον εαυτό σας μετά από πολύ καιρό. Τώρα δίνετε όλη σας την ενέργεια στη οικογενειακή σας ζωή και στο σπίτι σας. Οργανώστε δραστηριότητες με τα παιδία σας, αν έχετε, για να έρθετε πιο κοντά τους. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τη σημερινή μέρα, με τη Σελήνη σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ερμή, η αγάπη σας για τον/τη σύντροφό σας θα κορυφωθεί. Οι συζητήσεις που θα έχετε με τους συνεργάτες σας, θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις σε υποθέσεις που σας απασχολούν. Ακούστε τους με προσοχή και δε θα χάσετε. Από την άλλη, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Άρη, προσπαθήστε να αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις.

ΙΧΘΥΣ
Όχι και τόσο καλή ημέρα για τον αισθηματικό σας τομέα η σημερινή. Από την μία είναι οι υποχρεώσεις σας και από την άλλη κάποιες ερωτικές συγκρούσεις. Θα υπάρχουν εντάσεις και ίντριγκες με τον/τη σύντροφό σας, που μπορεί να σας φέρουν σε αδιέξοδο. Επίσης, με τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Άρη, μπορεί να κάνετε κάποια λάθη στο χώρο της δουλειάς σας, που θα σας κοστίσουν. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Γίνονται... σήμερα 4 Αυγούστου

4 έως 24 Αυγούστου 2016 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Κέντρο Τέχνης 
 “ΖΑΝΑΝΤΟΥ/ΧΑΝΑDU” 
Έκθεση Ζωγραφικής 
Βαγγέλης Γκόκας

.......................................

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 (21:15) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Μπουκαδούρα 
Bandita me copo
.......................................

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 (21:00) 
ΝΕΟ ΟΙΤΥΛΟ ΜΑΝΗΣ, ΜάνηΒέllα 
«Ιστορίες που τις φέρνουν τα πουλιά» 
με το Καραβάνι των Παραμυθιών
.......................................
15α Δημάκεια 
Αθλητικοί Αγώνες στις Πηγές Μεσσηνίας
Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 και ώρα 18.30: 
ποδόσφαιρο – αγώνας παιδιών του Δημοτικού 
(μεικτών ομάδων)
ποδόσφαιρο – αγώνες μεικτών ομάδων 6 x 6 ανεξαρτήτως ηλικίας με προϋπόθεση τη συμμετοχή ενός κοριτσιού
.......................................

Πέμπτη 4 Αυγούστου, 21:00 
Πύλος – Αύλειος χώρος Μουσείου ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ
.......................................

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 (22:00) 
ΠΑΤΡΑ, Royal Theater 
L.I.T. (Lost in Translation) live
.......................................

.......................................

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, Τρενοτεχνείον 
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΑΜΠΡΟΙ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ»

.......................................
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Κτήμα Μάνεση 
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου 2016

.......................................

.......................................
Καλοκαίρι 2016 
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας 
για Παιδιά και Νέους 
Καλοκαίρι με σινεμά στις πλατείες
Πέμπτη 4/08, Αμπελώνας, 
Τα Κορκοδειλάκια του Christian Ditter (Γερμανία, 2009)
.......................................

.......................................
Πέπμτη 4 Αυγούστου 2016 
ΓΥΘΕΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 
ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ / FOURNOS
.......................................


.......................................
ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 & 5 Αυγούστου 
Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, 21.00
«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» Τραγωδία του Σοφοκλή

.......................................

ΠΕΜΠΤΗ 4|08
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ –  ώρα 21:00 
ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΟΧΕΣ
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ – ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ

.......................................


.......................................


.......................................


.......................................


.......................................

CINE VALIA Cinema Argos
ME BEFORE YOU
ώρα προβολής 21:30
από Πέμπτη 4 Αυγούστου έως Τετάρτη 10 Αυγούστου
.......................................

 cine-nafplio
Από ΠΕΜΠΤΗ 4/8 έως Τετάρτη 10/8
Ώρα: 8:50μμ
ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ

 cine-nafplio
Από ΠΕΜΠΤΗ 4/8
ΩΡΑ: 11:00 το βράδυ
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 
Money Monster
.......................................


Τα γεγονότα σαν σήμερα, 4 Αυγούστου


70 : Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Ρωμαίων καταστρέφουν τον δεύτερο ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ.


1693: Ο καλόγερος Ντομ Περινιόν παρασκευάζει την πρώτη σαμπάνια σε μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Οτβιγιέ της Καμπανίας.

1735: Το σώμα των ενόρκων αμερικανικού δικαστηρίου απαλλάσσει τον εκδότη της εφημερίδας New York Weekly Journal, Τζον Πίτερ Ζένγκερ από την κατηγορία του ανατρεπτικού λιβελογραφήματος. Πρόκειται για την πρώτη νίκη της ελευθερίας του Τύπου στις ΗΠΑ.

1789: Καταργείται στη Γαλλία το φεουδαρχικό σύστημα.

1792: Γεννιέται ο Άγγλος πεζογράφος και ποιητής Πέρσι Σέλλεϊ, που θεωρείται από τους πλέον σημαντικούς εκπροσώπους του ρομαντισμού.


1809: Ο πρίγκιπας Μέτερνιχ, ο άνθρωπος που θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στις ευρωπαϊκές υποθέσεις για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες, γίνεται υπουργός Εξωτερικών της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας των Αψβούργων.

1859: Γεννιέται ο Νορβηγός μυθιστοριογράφος, θεατρικός συγγραφέας και ποιητής Κνουτ Χάμσουν. Ο Χάμσουν, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Κνουτ Πέτερσεν, κέρδισε το 1920 το Νόμπελ Λογοτεχνίας.


1865: Ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν" του Διονυσίου Σολωμού καθιερώνεται ως Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

1873: Το 7ο τάγμα του αμερικανικού ιππικού, που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη του σιδηροδρόμου στη περιοχή της Μοντάνα, αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις των Ινδιάνων Σιου, κοντά τον ποταμό Τανγκ. Ο απολογισμός είναι ένας νεκρός από κάθε πλευρά.

1875: Πεθαίνει ο Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.


1900: Γεννιέται ο κορυφαίος τρομπετίστας και τραγουδιστής της τζαζ Λούις Άρμστρονγκ.

1902: Παραδίδεται στο κοινό του Λονδίνου το τούνελ του Γκρίνουιτς, που διασχίζει υπογείως τον Τάμεση.

1909: Με την αποχώρηση των βρετανικών, γαλλικών και ιταλικών στρατευμάτων από την Κρήτη επιδεινώνεται η διένεξη γύρω από το νησί, που διεκδικούν η Ελλάδα και η Τουρκία.

1910: Γεννιέται ο Αμερικανός συνθέτης Γουίλιαμ Σούμαν.

1912: Οι ΗΠΑ αποβιβάζουν στη Νικαράγουα 100 πεζοναύτες, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Αδόλφου Ντιάζ, που δηλώνει αδυναμία να προστατεύσει τα συμφέροντα της αμερικανικής εταιρίας σιδηροδρόμων και ατμοπλοϊκών γραμμών έναντι των επιθέσεων των επαναστατικών δυνάμεων του στρατηγού Μένα.

1914: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας.

1919: Ρουμανικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Βουδαπέστη συντρίβοντας τη μόλις 133 ημερών ουγγρική δημοκρατία του Κουν.

1920: Πολιτευόμενοι, δημοσιογράφοι και απότακτοι συλλαμβάνονται μετά την απόπειρα κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι δύο επίδοξοι δολοφόνοι αρνούνται να ανακαλύψουν συνενόχους.

1921: Ο Λένιν απευθύνει έκκληση για παγκόσμια βοήθεια ώστε να αντιμετωπιστεί ο λιμός, που πλήττει τη Ρωσία.

1929: Γεννιέται ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Γιάσερ Αραφάτ.

1930: Στην Οδησσό, σοβιετικά στρατεύματα σκοτώνουν 200 απεργούς διαδηλωτές.

1932: Γεννιέται στο Μπουένος Άιρες ο Γκιγέρμο Μορντίγιο, κομίστας και γελοιογράφος που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο χάρη στα χαρακτηριστικότατα χιουμοριστικά σκίτσα του, με τα ανθρωπάκια και τα ζώα με τις μεγάλες μύτες, όπου τα πάντα τείνουν να είναι στρογγυλά.

1934: Η ΕΣΣΔ συνάπτει διπλωματικές σχέσεις με τη Βουλγαρία.

1936: Γεννιέται ο τραγουδιστής του "Νέου Κύματος" και ηθοποιός Γιώργος Ζωγράφος.


1936: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Ιωάννης Μεταξάς διαλύει τη Βουλή χωρίς να προκηρύξει εκλογές, αναστέλλει άρθρα του Συντάγματος και εγκαθιδρύει δικτατορία επικαλούμενος τον κίνδυνο εσωτερικών ταραχών.

1936: Ο Τζέσε Όουενς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους Βερολίνου, αφού σπάει 6 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ.

1939: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τσάμπερλεν απειλεί με ναυτική δράση στην Άπω Ανατολή.

1939: Γεννιέται η Μπέτυ Αρβανίτη, Ελληνίδα ηθοποιός.

1941: Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν επίσημα την υποχρέωση να προμηθεύσουν όπλα στους Σοβιετικούς.


1944: Η Γκεστάπο εντοπίζει στο Άμστερνταμ, όπου κρύβονταν τα τελευταία δυο χρόνια, την Άννα Φρανκ, την οικογένειά της και τέσσερις ακόμα Εβραίους. Το ημερολόγιό της, που θα βρεθεί μετά τον πόλεμο, θα δημοσιευτεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ θα ακολουθήσουν θεατρικό έργο και κινηματογραφική ταινία.


1945: Ο Αμερικανός γκόλφερ Byron Nelson σημειώνει την ενδέκατη συνεχόμενη νίκη του σε διοργάνωση γκολφ όταν κερδίζει το Canadian Open. Μέσα στην ίδια χρονιά θα κερδίσει ακόμα επτά διοργανώσεις και θα φτάσει σε ένα ρεκόρ 18 πρωτιών στο US Tour.

1949: Συγχωνεύεται το ΒΑΑ (Basketball Association of America) και το NBL (National Basketball League) δημιουργώντας το σημερινό ΝΒΑ (National Basketball Association).

1949: Γεννιέται ο Δάνης Κατρανίδης, ηθοποιός.

1950: Η ΕΣΣΔ προτείνει στον ΟΗΕ να ζητήσει από την Κορέα την κατάπαυση των εχθροπραξιών.

1952: Αποφασίζεται ότι ο Ζαχαριάδης και άλλα 46 στελέχη του ΚΚΕ θα δικάζονταν ερήμην.

1955: Γεννιέται στις ΗΠΑ ο ηθοποιός Μπίλι Μπομπ Θόρτον.


1956: Ο Wilhelm Herz ξεπερνάει για πρώτη φορά τα 200 μίλια την ώρα με μοτοσυκλέτα με 210 μίλια (338 χιλιόμετρα).


1957: Γεννιέται στη Γλασκώβη ο Σκωτσέζος επιθετικός Τζον Γουόρκ (John Wark). Αντικατέστησε τον Σούνες στη Λίβερπουλ όταν αυτός έφυγε για την Ιταλία. Την μεγάλη καριέρα όμως την έκανε στην Ισπουϊτς με την οποία σημείωσε 135 γκολ στο πρωτάθλημα. Έπαιξε 29 φορές (επτά γκολ) στην εθνική Σκωτίας από το 1979 έως το 1984. Συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982.


1957: Γεννιέται ο Ανατολικογερμανός δρομέας μεσαίων αποστάσεων Όλαφ Μπάγερ (Olaf Beyer).Πρωταθλητής Ευρώπης στα 800μ το 1978 (1.43.8) και 9ος στα 1.500μ (3.39.7). Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά των 800μ (1.47.56)

1958: Το αμερικανικό περιοδικό Billboard εγκαινιάζει τη λίστα επιτυχιών "Hot 100".


1958: Γεννιέται στο Φλέμιγκτον του Νιού Τζέρσεϊ η Αμερικανίδα δρομέας μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Μέρι Ντέκερ (Mary Thereza Decker-Slaney). Παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1983 στα 1.500μ (4.00.90) και στα 3.000μ (8.34.62). Αντίθετα η ατυχία πάντα τη συνόδευε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1972 ήταν μόλις 14 χρόνων, το 1976 τραυματίας, το 1980 οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν στους Αγώνες, το 1984 ενώ ήταν φαβορί για το χρυσό στα 3.000μ συγκρούστηκε στη διάρκεια της κούρσας με τη Νοτιοαφρικανή Ζόλα Μπαντ με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την κούρσα. Το 1988 ήταν σημαιοφόρος της Αμερικανικής ομάδας, αλλά απέτυχε αγωνιστικά. Ήταν 8η στα 1.500μ (4.02.49) και 10η στα 3.000μ (8.44.38). Το 1992 ήταν τραυματίας και το 1996 αποκλείστηκε από τον τελικό των 5.000μ (15.41.30).


1958: Γεννιέται στο Μέιγουντ του Ιλινόις ο Αμερικανός υψηλοεμποδιστής Γκρεγκ Φόστερ (Greg Foster). Κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στα 110μ με εμπόδια στα τρία πρώτα παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά κανένα σε Ολυμπιακούς Αγώνες! Στη μόνη του συμμετοχή το 1984 είδε τη πλάτη του συμπατριώτη του Ρότζερ Κίνγκτομ και περιορίστηκε στο αργυρό. Το 1990 τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό έπειτα από ανίχνευση ψευδοεφεδρίνης.


1960: Έπειτα από παρέμβαση της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, απαλείφονται από γνωστό γαλλικό λεξικό οι ερμηνείες του λήμματος grec (Έλληνας) ως απατεώνας, λωποδύτης, παλιάνθρωπος.

1961: Το βρετανικό Κοινοβούλιο εγκρίνει την αίτηση της κυβέρνησης για ένταξη στην ΕΟΚ.


1961: Γεννιέται ο Μπαράκ Ομπάμα, Πρόεδρος των ΗΠΑ (2009-)

1964: Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο αναφέρει ότι δέχθηκε επίθεση από Νοτιοβετναμέζους, ενόσω βρισκόταν στον κόλπο του Τονκίν. Η ανεπιβεβαίωτη αυτή πληροφορία σε συνδυασμό με προηγούμενη μάχη, οδηγεί το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει τη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.

1964: Ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαψεύσει, με δήλωσή του, επίμονες φήμες που τον θέλουν να συνεργάζεται μελλοντικά με την Ε.Ρ.Ε., αποχωρών από την Ένωση Κέντρου. «Ανήκω εις εκείνους», τονίζεται στη σχετική δήλωση, «οι οποίοι, κατά την διάρκειαν της 12ετούς δοκιμασίας της δημοκρατικής παρατάξεως, ουδέποτε ελύγισαν, εταλαντεύθησαν ή εσυμβιβάσθηαν με τη Δεξιάν».

1969: Στη Βόννη, ο Πρόεδρος Χάινεμαν παρέτεινε από 20 σε 30 χρόνια το νόμο παραγραφής των εγκλημάτων πολέμου.

1972: Στην Κίνα, βρέθηκε τάφος της Δυναστείας των Χαν.


1972: Ο «φτερωτός γιατρός» και τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σημειώνει κατά τη διάρκεια των 31ων Βαλκανικών Αγώνων της Σμύρνης πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ με 10.22, ρεκόρ που θα καταρρίψει ο Αλέξανδρος Τερζιάν μετά από 21 χρόνια.


1972: Γεννιέται ο Σέρβος αριστερός μέσος Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (Предраг Ђорђевић). Με τον Ολυμπιακό κέρδισε 12 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και ένα σούπερ καπ!


1974: Γεννιέται στο Ροζάριο ο Αργεντινός αριστερός επιθετικός Κίλι Γκονζάλες (πλήρες όνομα: Cristian Alberto González Peret ή Kily González). Ολυμπιονίκης στο ποδοσφαιρικό τουρνουά του 2004. Με την εθνική Αργεντινής πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. έχει φορέσει 56 φορές την φανέλα της (εννιά γκολ) από το 1995 έως το 2005.


1975: Γεννιέται ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Νίκος Λυμπερόπουλος.


1975: Κατά τη διάρκεια διακοπών τους στο Ελληνικό νησί της Ρόδου, ο τραγουδιστής των Led Zeppelin, Robert Plant και η οικογένεια του τραυματίζονται όταν το αυτοκίνητο τους φεύγει από το δρόμο και χτυπάει πάνω σε ένα δέντρο. Η γυναίκα του τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι και στα πόδια. Η επτάχρονη κόρη τους Carmen σπάει τον καρπό της ενώ ο τετράχρονος αδερφός της σπάει το πόδι του. Ο Plant νοσηλεύεται με σπασμένο αγκώνα και αστράγαλο.


1976: Ο Αμερικανός άλτης Ντουάιτ Στόουνς (Dwight Stones), στη Φιλαδέλφεια καταρρίπτει κατά ένα πόντο, το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στο ύψος με 2μ32.


1978: Η Ιταλίδα άλτρια Σάρα Σιμεόνι καταρρίπτει στη Μπρέσια το παγκόσμιο ρεκόρ του άλματος σε ύψος της Ρόζμαρι Άκερμαν (2μ). Περνά τα 2μ01.


1983: Πεθαίνει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, την περίοδο 1972-1975, Νίκος Γουλανδρής. Κατά την διάρκεια της προεδρίας του ο Ολυμπιακός ξόδεψε πολλά χρήματα για να δει μεγάλη την ομάδα του. Μετά το ματς με την Αντερλεχτ στη Πάτρα όμως απογοητεύτηκε, χάρισε τα χρήματα που είχε διαθέσει για τον Ολυμπιακό και αποσύρθηκε. Στο σύντομο διάστημα της προεδρίας του πάντως ο Ολυμπιακός κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

1983: Ο Μπετίνο Κράξι ορκίζεται πρώτος σοσιαλιστής πρωθυπουργός στην Ιταλία.

1983: Ο pitcher των New York Yankees Dave Winfield κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του αγώνα Yankees – Blue Jays (3-1) πετάει την μπάλα τόσο ψηλά που σκοτώνει έναν γλάρο. Μετά το τέλος του αγώνα θα συλληφθεί από την αστυνομία του Οντάριο επειδή χωρίς αιτία προκάλεσε βλάβη σε ζώο


1984: Ο πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες είναι ο Carl Lewis που κάνει 9.99 στα 100μ επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του Jesse Owens στο Βερολίνο αφού θα κερδίσει 4 χρυσά μετάλλια (100μ, 200μ, μήκος και 4x100μ).


1984: Ο Δημήτρης Θανόπουλος κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία 82 κιλών της ελληνορωμαϊκής πάλης στους Ολυμπιακών Αγώνες του Λος Άντζελες. Στην ίδια διοργάνωση, ο Μπάμπης Χολίδης κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 57 κιλών.

1985: Ο Βρετανός Steve Cram κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 2000 μέτρα, το τρίτο του σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα μέσα σε 20 μέρες συνεχίζοντας την παράδοση των Άγγλων που έχουν βγάλει μεγάλους πρωταθλητές στην ημιαντοχή, όπως ο Steve Ovett και ο Sebastian Coe.


1990: Πεθαίνει σε ηλικία 96 ετών ο Ettore Maserati, ο γνωστός Ιταλός σχεδιαστής αυτοκινήτων που μαζί με τους αδερφούς του ίδρυσαν την εταιρεία αυτοκινήτων που έφερε το όνομά τους.

1991: Το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο "Ωκεανός" βυθίζεται ανοιχτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής.


1991: Πεθαίνει ο Νικηφόρος Βρεττάκος, ποιητής.


1991: Πεθαίνει ο Γιώργος Μουφλουζέλης, Έλληνας τραγουδιστής

1992: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι ο αριθμός των φορέων του AIDS θα αυξηθεί με ραγδαίους ρυθμούς στη δεκαετία του 90 και αναμένεται να φθάσει τα 45 εκατομμύρια το 2000.

1992: Η Μόρφω Δροσίδου κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο τάε κβο ντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.

1993: Μισό αιώνα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ιαπωνία παραδέχεται επισήμως ότι η στρατιωτική κυβέρνηση του Τόκιο ευθύνεται για τον εξαναγκασμό γυναικών από την Κορέα κι άλλες χώρες να καλύπτουν τις σεξουαλικές ανάγκες των Ιαπώνων στρατιωτών.

1993: Στην Τουρκία, Κούρδοι αντάρτες πραγματοποιούν επίθεση κατά δύο λεωφορείων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 από τους επιβαίνοντες.

1994: Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τον πληθυσμό, προβλέπει το διπλασιασμό των κατοίκων της Γης έως το 2020.

1995: Διευρύνονται οι διεθνείς κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του μαύρου δημοσιογράφου Μουμία Αμπού Τζαμάλ, πρώην μέλος των "Μαύρων Πανθήρων" και δημοσιογράφος του ραδιοφώνου, που είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1982 για τη δολοφονία ενός αστυνομικού.

1996: Στην Ιταλία, δικαστής ανακοινώνει ότι η Μαφία σχεδίαζε να ανατινάξει τον Πύργο της Πίζας το 1993.

1997: Στη Γαλλία, πεθαίνει σε ηλικία 122 ετών η Ζαν Καλμάν, η γηραιότερη, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, γυναίκα στον κόσμο.

2001: Αρχίζει στο Edmonton του Καναδά το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου με τη συμμετοχή 1.700 αθλητών από 200 χώρες. Κορυφαίες στιγμές για τα ελληνικά χρώματα το χρυσό μετάλλιο του Κώστα Κεντέρη στα 200μ., το αργυρό της Μιρέλλας Μανιάνι στον ακοντισμό και τα χάλκινα μετάλλια της Κατερίνας Θάνου στα 100μ. (σε μια κούρσα όπου η Marion Jones ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από 58 αγώνες από την Zhanna Pintusevich) και του Κώστα Γκατσιούδη στον ακοντισμό.

2002: Η Σοφία Μπεκατώρου και η Αιμιλία Τσουλφά κατακτούν την πρώτη θέση στα σκάφη 470 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ταλίν της Εσθονίας.

2002: Η Εθνική ομάδα μπάσκετ νέων κερδίζει την Ισπανία με 77-73 και κατακτά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στη Λιθουανία. Στον πάγκο κάθεται ο Νίκος Κεραμεύς ενώ ο Χρήστος Ταπούτος σκοράρει 24 πόντους και ο Βασίλης Σπανούλης 21

2002: Ο επιστάτης ενός σχολείου στο χωριό Σόχαμ της Αγγλίας σκοτώνει δύο κορίτσια δέκα ετών.


2004: Ο Ντέμης Νικολαϊδης αναλαμβάνει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ σε ηλικία 31 ετών. Πρόκειται για τον 18ο πρόεδρο των κιτρινόμαυρων, που έχουν αλλάξει τους περισσότερους προέδρους στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και 40ος από την ίδρυση της ομάδας το 1924. Επίσης είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της AEK που αναλαμβάνει αυτή τη θέση αφού ο Λάκης Νικολάου έχει προηγηθεί.


2005: Ο Παναθηναϊκός βραβεύει τον Δημήτρη Σαραβάκο για την προσφορά του στον σύλλογο, στον αγώνα με την Σαραγόσα. Περισσότεροι από 50.000 φίλοι της ομάδας τον αποθεώνουν.

2006: Ο στρατός της Σρι Λάνκα σκοτώνει 17 άτομα της γαλλικής οργάνωσης κατά της πείνας, ACF.


2008: Ο 23χρονος Βρετανός αναβάτης της Honda, Γκρεγκ Τζόουνς (Craig Jones), επτά γύρους πριν τον τερματισμό, χάνει τον έλεγχο του πίσω μέρους της μηχανής του στην έξοδο από μία στροφή μεγάλης ταχύτητας κατά τη διάρκεια του αγώνα Brands Hatch Supersport World Championship, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και μετά από κάποιες ώρες σε κώμα, να χάσει τη ζωή του. Είχε γεννηθεί στις 16 Ιανουαρίου 1985.