9.9.16

Προφυλακίσθηκαν ο 46χρονος δράστης της ασέλγειας στο Άργος και οι γονείς του 5χρονου αγοριού


Ιδιαίτερα επικίνδυνος κρίθηκε σήμερα στο Ναύπλιο με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα  και προφυλακίσθηκε ο 46χρονος από το Άργος που ασελγούσε σε 5χρονο παιδί.

Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίσθηκαν επίσης και οι αλλοδαποί γονείς του 5χρονου παιδιού από την Ρουμανία καθώς από πληροφορίες που έχουμε, διαπιστώθηκε πως γνώριζαν την όλη κατάσταση και συνεργούσαν!!!

Οι κατηγορίες με τις οποίες προφυλακίστηκε ο 46χρονος είναι, ασέλγεια ανηλίκου έναντι αμοιβής και επίδειξη παιδικής πορνογραφίας και οι γονείς ως άμεσοι συνεργοί σε ασέλγεια ανηλίκου έναντι αμοιβής. 

Ο 46χρονος δράστης και ο 29χρονος πα-τέρας του 5χρονου θα μεταχθούν στις φυλακές της Τρίπολης και η 30χρονη μητέρα του παιδιού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δράστης και πα-τέρας δήλωσαν πως είχαν σεξουαλικές σχέσεις έναντι αμοιβής.

Ο αυτεπάγγελτα διορισμένος δικηγόρος του δράστη κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος ζήτησε  πραγματογνωμοσύνη για την ψυχική υγεία του κατηγορουμένου καθώς διαπίστωσε πως έχει διαταραγμένη ψυχική ισορροπία.

Τα παιδί μαζί με τ΄αδέρφια του θα φιλοξενηθούν στο "Χαμόγελο του Παιδιού".


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

«Χάλκινος» ο Μπακοχρήστος στην άρση βαρών σε πάγκο


Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών στην άρση βαρών σε πάγκο. Ο Έλληνας πρωταθλητής χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στο Ρίο, μετά τα χρυσά των Στεφανουδάκη στον ακοντισμό και Κωνσταντινίδη στη σφαίρα, όπως και το χάλκινο του Ζησίδη επίσης στην σφαίρα. 

Ο Μπακοχρήστος, που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό πρόβλημα με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια στα 170 κιλά.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατάγεται από το Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας. Η πρώτη του επαφή με την άρση βαρών σε πάγκο ξεκίνησε τυχαία το 2009 στα Ιωάννινα, όπου τον ανακάλυψε ο μέχρι σήμερα προπονητής του. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας συνεχόμενα από το 2010 μέχρι το 2014. Στις επιτυχίες του μετρά πολλά χρυσά μετάλλια και πρωτιές σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Το 2013 σημείωσε ευρωπαϊκό ρεκόρ στο Ντουμπάι. Όταν δεν κερδίζει μετάλλια, ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση στο χωριό του.

Διακρίσεις: 2η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013 (54κ.), 6η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014 (54κ.), 1η θέση Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2015 (54κ.), κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στα 54κ. με 181κ. (26-7-2015, Αλμάτι)


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κορίνθου - Πατρών


Ολιγόωρη εκτροπή κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 15.30 τη Δευτέρα έως τις 06.00 την Τρίτη και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής Κορίνθου - Πατρών στην περιοχή του κόμβου του Κιάτου λόγω εργασιών κατεδάφισης παλαιάς γέφυρας.

Η κυκλοφορία θα εκτραπεί μέσω των κλάδων του κόμβου Κιάτου και του κατάλληλα διαμορφωμένου τοπικού δικτύου ως εξής:

Τα οχήματα με κατεύθυνση από Αθήνα προς Πάτρα και Στυμφαλία, θα εξέρχονται στον κλάδο εξόδου του κόμβου Κιάτου και μέσω προσωρινής διαμόρφωσης θα επανεισέρχονται στη ΝΕΟ με κατεύθυνση προς Πάτρα, ενώ τα οχήματα με κατεύθυνση προς Στυμφαλία θα εξυπηρετούνται μέσω της επόμενης νέας γέφυρας του κόμβου Κιάτου περί τη ΧΘ 107,7 της ΝΕΟ, ακολουθώντας την προσωρινή σήμανση.

Τα οχήματα με κατεύθυνση από Πάτρα προς Αθήνα και Κιάτο, θα εξέρχονται στον κλάδο εξόδου του κόμβου Κιάτου και μέσω νέας γέφυρας είτε θα συνεχίζουν προς Κιάτο είτε μέσω του παλαιού κλάδου εισόδου προς Πάτρα και προσωρινής διαμόρφωσης, θα επανεισέρχονται στη ΝΕΟ με κατεύθυνση προς Αθήνα ακολουθώντας την προσωρινή σήμανση.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Συνεργασία Τρίπολης - Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021


Την συμπαράταξη της Τρίπολης στην προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, δήλωσαν σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης και ο Μπάμπης Παπαϊωάννου, Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας Tripolis Arcadia 2021, που τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο. 
Υπενθυμίζεται ότι η Τρίπολη δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας χαιρέτισε τη συμπαράταξη της Τρίπολης στον αγώνα της Καλαμάτας, η οποία θα εκφρασθεί εμπράκτως με δράσεις, καθώς ήδη έχουν υπάρξει σχετικές συζητήσεις μεταξύ των δύο Γραφείων Υποψηφιότητας. Πέραν αυτών, το Γραφείο Υποψηφιότητας της Τρίπολης έχει συμβάλει με την κατάθεση θέσεων και προτάσεων, οι οποίες ζητήθηκαν από το Kalamata21.

Mεταξύ των δύο πόλεων θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, που θα επιβεβαιώνει τις από κοινού δράσεις, αφού ψηφισθεί προσεχώς από τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Τρίπολης.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επεσήμανε ότι πέραν αυτής της πολύ ισχυρής επιθυμίας συνεργασίας, που θα μετουσιωθεί σε πράξη και αφορά στην προσπάθεια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, «πρέπει να έχουμε κοινή στρατηγική για τα πολιτιστικά θέματα ως νότια Πελοπόννησος, εξειδικευόμενοι ο καθένας σε ό,τι καλύτερο έχει».


ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετά την κακοκαιρία


Άνοιξε και ξεκίνησε να λειτουργεί σήμερα το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας, που είχε κλείσει εξαιτίας της εισροής υδάτων στον αεροδιάδρομο και υποχρέωσε τις αρχές να διακόψουν τη λειτουργία του.

Η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Ντίνα Νικολάκου, σε γραπτή δήλωσή της για το θέμα αυτό επισημαίνει, ότι «η περιφέρεια Πελοποννήσου, αμέσως μόλις δημιουργήθηκε το πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας από τις τραγικές και καταστροφικές πλημμύρες, κινητοποίησε όλες της τις δυνάμεις και επιστράτευσε το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθεί η λειτουργία του. Πλέον, το αεροδρόμιο Καλαμάτας μετά τη συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αερολιμενάρχη Καλαμάτας, των υπηρεσιών του αεροδρομίου και τη σημαντική συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σε πλήρη λειτουργική ικανότητα».


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Παρουσίαση του βιβλίου «Το δικό μου Ντιτρόϊτ» του Νταν Γεωργακά στη Φαρακλάδα Κυπαρισσίας


Αύριο Σάββατο 10 Σεπτέμβρη και ώρα 8 μ.μ. σας καλούμε στο κτήμα «Ομορφιές και Δυσκολίες» στη Φαρακλάδα Κυπαρισσίας, στην παρουσίαση του βιβλίου «Το δικό μου Ντιτρόιτ» (από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων) του εκ Σιδηροκάστρου Μεσσηνίας καταγόμενου Νταν Γεωργακά, Ελληνο-αμερικανού ιστορικού, ποιητή, δοκιμιογράφου, πολιτικού αναλυτή και ακτιβιστή.

Θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του Κώστα Βάκκα «Νταν Γεωργακάς, ένας επαναστάτης της διασποράς», όπου με μια γλαφυρή αφήγηση και με μία συνέντευξη-ποταμό, ο Νταν Γεωργακάς αναφέρεται στην προσωπική του ιστορία – πώς οι γονείς του και οι παππούδες του έφτασαν στην Αμερική, τις σπουδές και την άνδρωσή του στην αυτοκινητούπολη του Ντιτρόιτ καθώς και τη θέση της ελληνικής κοινότητας εκεί και τον ρατσισμό. 

Έναρξη για το Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σωματείο "ΜΟΡΙΑΣ"


Πολιτιστική εκκίνηση για τη νέα χρονιά από το Σωματείο "ΜΟΡΙΑΣ" στο Ναύπλιο. Με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις, που απορρέουν από τις γόνιμες πολιτιστικές διαδρομές που διανύθηκαν την περασμένη χρονιά, τα μέλη του Σωματείου ξεκινούν μια νέα πολιτιστική- Χορευτική διαδρομή. 

Σε αυτή την διαδρομή υπάρχει θέση για όλους όσους ακολουθούν πιστά τα ιδανικά και τις αξίες που μας προσδίδει η ανεκτίμητης αξίας ΠΑΡΑΔΟΣΗ μας. 

 Όλους εσάς, που έχετε τη πρόθεση να συμμετέχετε σε αυτό το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ, σας περιμένουμε στην Δημιουργική Κυψέλη που έχει διαμορφωθεί στην οδό Καλαμάτας 4, στο Ναύπλιο.

Για παραδοσιακούς χορούς, ρυθμική γυμναστική, μοντέρνους χορούς... Εγγραφές καθημερινά από 7 μ.μ. έως 10 μ.μ.

Έναρξη : Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Ξεκινούν την Δευτέρα οι εγγραφές στη Φιλαρμονική των Γαργαλιάνων


Η Φιλαρμονική και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Πολιτισμού Γαργαλιάνων γνωστοποιούν ότι από Δευτέρα 12η Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εγγραφές των παιδιών και η έναρξη των μαθημάτων, κάθε απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή 6 μ.μ. έως 10 μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής στο Γήπεδο Γαργαλιάνων.

Τηλ. επικοινωνίας: 27630 23170

Καλούμε τους μουσικούς της Φιλαρμονικής για μελέτη σε νέα trionfale, τους μικρότερους μαθητές να ξεκινήσουν μαθήματα και προσκαλούμε όσα παιδιά επιθυμούν από την Γ΄ Δημοτικού και άνω να προσέλθουν για εγγραφή και ενημέρωση.

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή σχολική χρονιά και θα είναι μεγάλη μας χαρά να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας για να εξερευνήσουμε μαζί τον υπέροχο κόσμο της μουσικής και της δημιουργίας.


ΠΗΓΗ: gargalianoionline.gr

Eυχές Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη νέα σχολική χρονιά


Εύχομαι υγεία, δύναμη, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς.

Η νέα γενιά αποτελούσε ανέκαθεν και συνεχίζει να αποτελεί τη μεγάλη δύναμη και ελπίδα για τη χώρα, ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές όπως η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Η ορμή και ο αυθορμητισμός των νέων, αλλά κυρίως η καθαρή ματιά και σκέψη τους αποτελούν τον οδηγό μας στις κρίσιμες αυτές στιγμές και τα στοιχεία που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη τώρα όσο ποτέ άλλοτε.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα για την αντιμετώπιση των δυσχερειών που τυχόν αντιμετωπίσουν, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.  

Πέτρος Τατούλης  
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ρίο: «Χρυσός» ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό


Ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία F54 του ακοντισμού στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με ρεκόρ αγώνων. 

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής που είχε βολή στα 29.45 μέτρα, θα μπορούσε να πάρει το χρυσό μετάλλιο και με την δεύτερη καλύτερη βολή του που ήταν στα 29.42 μέτρα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα το 2015, είχε άλλες τέσσερις έγκυρες βολές που μετρήθηκαν 29.42μ., 27.47μ., 28.02μ. και 28.84μ. Ο Στεφανουδάκης ζει και γυμνάζεται στην Γαλιά Ηρακλείου Κρήτης υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Βαρβεράκη.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μεξικανός Λουίς Αλμπέρτο Φέλιξ Σεπέδα με 25.92 μέτρα και το χάλκινο ο Λευκορώσος Αλιακσάντρ Τρίπουτς με 23.56 μέτρα.

Η ελληνική αποστολή με αυτό τον τρόπο έφτασε τα δύο χρυσά μετάλλια και τα τρία συνολικά, μετά το χρυσό του Θανάση Κωνσταντινίδη και το χάλκινο του Δημήτρη Ζησίδη στην σφαιροβολία της κατηγορίας F32.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Μικρασιατών στην Καλαμάτα θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Με χορηγία της εταιρίας «Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.», προς το Δήμο Καλαμάτας, ετοιμάζεται το μνημείο για τη Μικρά Ασία και τους Μικρασιάτες. Τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «Το μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών, το οποίο φιλοτεχνείται από τον γλύπτη και Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, αποτελεί δε ευγενική χορηγία της "Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική ΑΕ" προς το Δήμο Καλαμάτας, θα τοποθετηθεί στον προσδιορισμένο χώρο της πλατείας Αναλήψεως.
Τα αποκαλυπτήριά του θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος το απόγευμα του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου 2016».

Συγκέντρωση Κλασικής Μοτοσυκλέτας στην Αργολίδα


H Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασικής Μοτοσικλέτας, η Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi και το Ducati Hellas Club, πιστοί στο φθινοπωρινό ραντεβού τους (23 χρόνια είναι αυτά), καλούν στην 23η Συγκέντρωση Κλασικής Μοτοσικλέτας και στις 17ες “Μελωδικές Εξατμίσεις”, 9-11 Σεπτέμβρη, στο camping Argolic Strand στην Παραλία του Δρεπάνου Αργολίδος.

Eλάτε να περάσουμε ένα δυνατό διήμερο μαζί με φίλους, να χαρούμε τη θάλασσα, να τα π(ι)ούμε, να πάρουμε τα memorabilia μας για να θυμόμαστε, να γιορτάσουμε τη μοτοσικλέτα και να “γεμίσουμε τα ρεζερβουάρ” για το χειμώνα που έρχεται.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 9/9
– 22.00 Ρεμπέτικη βραδιά live από Τρίο ‘’βαρύ κι ασήκωτο” (προσοχή στις παραγγελιές)

Σάββατο 10/9
– 17.30, Μοτο Πένταθλο (όχι δεν έχει γίνει ακόμα Ολυμπιακό άθλημα)
– 22.00 Rock συναυλία live με το Σίμο Κοκαβέση και την μπάντα του (με εκλεκτή καλεσμένη)

Κυριακή 11.00-14.00
– Μοτοκαλλιστεία απ΄ όπου θα προκύψουν οι “όμορφες” της συγκέντρωσης (καμιά σχέση με του ΑΝΤ1)
– “Μελωδικές εξατμίσεις”
Διαγωνισμός για τις πιο μαγικές συγχορδίες που μπορεί να προκύψουν από… σωλήνα.
– 14.00-15.00 Απονομές κυπέλλων στους “άξιους” και τις “ωραίες”

Κατά την διάρκεια του ΣΚ θα πραγματοποιηθούν test rides από την αντιπροσωπεία MOTO GUZZI ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Παχυσαρκία - μία ολιστική προσέγγιση» - Ομιλία στο Άργος


Ενημερωτική ομιλία με τίτλο «Παχυσαρκία - μία ολιστική προσέγγιση», θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, με ομιλητές τους : 

Αναστασία Γκαλέτση, Ευαγγελία Μανού, Αλέξανδρο Μουσούρο. 

Τα μέλη του "Φύση και Περιπέτεια" εκδράμουν και περπατούν στο Ναύπλιο...


Τα μέλη του "Φύση και Περιπέτεια" εκδράμουν και περπατούν... Ναύπλιο-Ακροναυπλία-Καραθώνα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου... 

Το πρόγραμμά τους, αναφέρει: 

ΝΑΥΠΛΙΟ... Πανέμορφη πόλη με γραφικά σοκάκια, βενετσιάνικα κτίρια και τον επιβλητικό βράχο του Παλαμηδίου με τα 999 σκαλοπάτια! Σίγουρα οι περισσότεροι θα το έχετε επισκεφτεί. Αυτή την φορά όμως θα ανακαλύψουμε πεζοπορώντας την πίσω μυστηριώδη πλευρά της Ακροναυπλίας. Στο τέλος της διαδρομής θα κάνουμε τις βουτιές μας στην παραλία του Καραθώνα και φυσικά θα έχουμε τον χρόνο για βόλτα και φαγητό στην πόλη.

Διαδρομή: Φάρος – Καραθώνα.
Μια διαδρομή για όλους χωρίς καμία δυσκολία. Θα ξεκινήσουμε από τον φάρο, μπαίνοντας στο μονοπάτι από την μια υψώνονται τα ψηλά βράχια της Ακροναυπλίας, ενώ από την άλλη εκτείνεται το απέραντο γαλάζιο του Αργολικού κόλπου με το φρέσκο αεράκι του να μας δροσίζει σε όλη την διάρκεια της διαδρομής και με μοναδικούς ήχους τους γλάρους και τα κύματα. Στο δρόμο θα συναντήσουμε το όμορφο εκκλησάκι της Παναγίτσας – αυτό που οι Βενετοί ονόμασαν η Παναγία της σπηλιάς, χτισμένο μέσα στα βράχια της Ακροναυπλίας. Περνώντας μέσα από την Καμάρα που σχηματίζει ο βράχος κατευθυνόμαστε προς την Αρβανιτιά. Λένε πως τα βράχια κοκκίνισαν από το αίμα των κρατουμένων της Ακροναυπλίας και απ’ αυτό των Αρβανιτών που ρίχτηκαν στο γκρεμό από τους Τούρκους. Πλησιάζοντας την πλαζ της Αρβανιτιάς οι φραγκοσυκιές παραχωρούν τον χώρο τους σε πεύκα και κυπαρίσσια που φυτρώνουν μέσα απ’ τα βράχια. Ο βράχος του Παλαμηδίου με τα 999 σκαλοπάτια, και το πλατύσκαλο σπασμένο από τα πέταλα του αλόγου του Κολοκοτρώνη, ξεπροβάλει μπροστά μας . 
Συνεχίζουμε τη διαδρομή προς την Καραθώνα, ξεφεύγοντας από τις ιστορικές μνήμες και εστιάζουμε στις ομορφιές της διαδρομής. Τώρα είμαστε εμείς και η φύση. Φραγκόσυκα, πεύκα, δάφνες, το εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, μερικά μέτρα πιο κάτω μια πέτρινη βρύση, ενώ σε κάθε στροφή ξεπροβάλει και ένα κρυφό περιγιάλι. Στη συνέχεια πολλοί απότομοι βράχοι και θάμνοι μας προϊδεάζουν ότι στην επόμενη στροφή η εικόνα του τοπίου θα αλλάξει και πάλι. Πράγματι μπροστά μας προβάλλει ο κόλπος της Καραθώνας, της μεγαλύτερης παραλίας του νομού, βραβευμένη με «γαλάζια Σημαία», καταφύγιο των ψαράδων και των κολυμβητών. Όσοι επιθυμούν μπορούν να βαδίσουν στην αμμουδιά ως την άλλη άκρη στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και από εκεί μπορείτε, από μια άλλη γωνιά, να ξαναδείτε το βράχο της Ακροναυπλίας και το Παλαμήδι να διαγράφονται στον ορίζοντα.

Βαθμός Δυσκολίας: Α κατάλληλο και για αρχάριους 
Απόσταση Πεζοπορίας: 6.00 χλμ εύκολη .
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +50
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -100



Αγώνες ορεινού τρεξίματος στο Ελληνικό Γορτυνίας


Ο Σύλλογος Ελληνικού Γορτυνίας «Ο Προφήτης Ηλίας» προκηρύσσει τον 1ο αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία "ELLINIKON Cross Country Race 2016" μήκους 50,83χλμ, τον 1ο ορεινό ημιμαραθώνιο με την ονομασία "ELLINIKON Cross Country Race Half Marathon 2016" μήκους 24,47χλμ και τον αγώνα "ELLINIKON Fun Run 2016" μήκους 6 χλμ.
ELLINIKON Cross Country Race 2016.

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
"ELLINIKON Cross Country Race 2016"

Απόσταση 50,83 χλμ με θετική υψομετρική +2.862 μέτρα.
61,69% μονοπάτι, 24,06% αγροτικός, 5,96% άσφαλτος, 8,29% της διαδρομής μέσα από τα χωριά Ελληνικό, Παλαιοχώρι, Δημητσάνα, Ζυγοβίστι και Στεμνίτσα.

Προφίλ διαδρομής https://connect.garmin.com/modern/activity/1101742772

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην πλατεία του χωριού Ελληνικό Γορτυνίας το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7.00 (7.03 ανατολή ηλίου) και χρονικό όριο τις 12 ώρες (19.42 δύση ηλίου).

Ημερομηνία: Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016
"ELLINIKON Cross Country Race Half Marathon 2016"

Απόσταση: 24,47 χλμ με θετική υψομετρική +1.424 μέτρα.
42,26% μονοπάτι, 36,04% αγροτικός, 12,79% άσφαλτος, 8,91% της διαδρομής μέσα από τα χωριά Ελληνικό και Στεμνίτσα.

Προφίλ διαδρομής: https://connect.garmin.com/modern/activity/1085641728

Η εκκίνηση και ο τερματισμός τού αγώνα θα γίνει στην πλατεία του χωριού Ελληνικό Γορτυνίας το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 07.30 και χρονικό όριο τις 4,5 ώρες.

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016
"ELLINIKON Fun Run 2016"

Απόσταση 6,17 χλμ με θετική υψομετρική +160 μέτρα.

Προφίλ διαδρομής: https://connect.garmin.com/modern/activity/892953607

Η εκκίνηση και ο τερματισμός τού αγώνα θα γίνει από την πλατεία του χωριού Ελληνικόν Γορτυνίας το Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9.00 και χρονικό όριο τη 1 ώρα. Για τους πεζοπόρους δίνεται 1 ώρα επιπλέουν για ολοκληρώσουν τη βόλτα τους στο Ελληνικό.


ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Τρίπολη


Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας. Αντέχει στο χρόνο, ανανεώνεται κι  αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία.

Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, την συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.

Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας στερούν! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εκμεταλλευτές σαρώνει ότι έμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για το μέλλον, η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί: αυτά γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αποδείχτηκε ότι αυτό που έχει ανάγκη και συμφέρει την πλειοψηφία της νεολαίας, δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, που κινούνται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος. Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση κι αγώνας, ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο: την εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τις κυβερνήσεις τους, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους.

Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστεί για τους νέους και τον εργαζόμενο λαό μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την αναψυχή. Προϋπόθεση είναι ο λαός να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του, να πάρει τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα δικά του χέρια! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας.

Όλοι το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 19.00 στην πλατεία Πετρινού.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
Ομιλία από τον Νίκο Λάππα  μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ.
Αθλητικές επιδείξεις
Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τον Δημοκρατικό Στρατό στην Πελοπόννησο
Συναυλία από νεανικό συγκρότημα.
Εκθέσεις, Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και άλλα...

Ο Ναυτικός όμιλος Άργους διοργανώνει scuba diving στο Τολό


Την Κυριακή 11/9 ο Ναυτικός όμιλος Άργους σε συνεργασία με την σχολή καταδύσεων sea breaze tolo-nafplio διοργανώνει scuba diving στο Τολό!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία-μεταφορά με σκάφος στο Δασκαλειό-κατάδυση-επιστροφή (θα τραβηχτούν φωτογραφίες και βίντεο)! 

Στην κατάδυση μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά άνω των 10 ετών! 

Ώρα προσέλευσης 9.00 π.μ. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως Σάββατο μεσημέρι) στο τηλέφωνο 6983019374 Ελένη Αλωνιστιώτη! 

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τον φανταστικό υδάτινο κόσμο!

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις ακαδημίες του Αριστέα Άργους



Στην Αρχαία Ολυμπία το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Ηλείας


Σήμερα Παρασκευή 9 και αύριο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αρχαία Ολυμπία, η Μικτή Χορωδία Πύργου διοργανώνει το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ  στην Ηλεία. 



Στο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό τοπίο του ανοιχτού θεάτρου δάσους Δρούβα, με την συμμετοχή δεκατριών χορωδιών, από διάφορες περιοχές, θα πάρει μέρος και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου.

Εκτός από το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου και την διοργανώτρια του Φεστιβάλ Μικτή Χορωδία Πύργου, θα ερμηνεύσουν έργα μεγάλων συνθετών η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Αχαΐας, η Χορωδία Λουτρακίου, η Χορωδία Επτανησίων της Πάτρας, η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων, η Νεανική Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως και, ακόμη, η Χορωδία «Ορφέας» της Τρίπολης, η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας, η Χορωδία του ΟΣΕ, το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο, η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών και η Χορωδία των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου Τάσος Παυλίδης «ο στόχος είναι το Χορωδιακό αυτό Φεστιβάλ να γίνει θεσμός, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα επόμενα χρόνια να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα». Επεσήμανε ακόμη, ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για το φιλόμουσο κοινό της περιοχής να ακούσει από κοντά χορωδίες οι οποίες έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η είσοδος του κοινού στις παραστάσεις είναι δωρεάν.

Την διοργάνωση στηρίζουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. 

Οι ιστορίες ενός... πραγματικού Καραγκιόζη


Υπάρχει η παράδοση πως ανάμεσα στους εργάτες που έχτιζαν το περίφημο Σουλεϊμάν Τζαμί της Κωνσταντινούπολης ήταν κι ένας πολύ αστείος τύπος, με το όνομα Καραγκιόζης, που διηγόταν στους συντεχνίτες του πλήθος κωμικές ιστορίες. Αυτοί διασκέδαζαν φυσικά και παραμελούσαν την εργασία τους. 

Κάποτε, όμως, το πήρε είδηση ο σουλτάνος Σουλεϊμάν Α’ ο Μεγαλοπρεπής (1494-1566) και πρόσταξε να συλλάβουν τον Καραγκιόζη και να του τον πάνε στο Σεράι.

- Πες μου κι εμένα καμιά από τις κωμικές ιστορίες, που λες στους συντρόφους σου, τον πρόσταξε.

Και ο Καραγκιόζης, που άλλο δεν ήθελε, τις αράδιασε όλες. 

Ο Σουλτάνος γέλασε πολύ, λέει η παράδοση, μα στο τέλος κρέμασε τον Καραγκιόζη κι έτσι τέλειωσε το τζαμί.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

«Παλαμήδειος Άθλος 2016» - Τρέχοντας στο κάστρο του Ναυπλίου – Nafplio Castle Run 2016


Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου, στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ανακοινώνει την δεύτερη διοργάνωση του «Παλαμηδείου Άθλου 2016» ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 27 Νοεμβρίου 2016, είναι αφιερωμένος στην άλωση του Κάστρου του Παλαμηδίου και συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Η αγωνιστική εκδήλωση, μοναδική στην Ελλάδα του είδους της, θα περιλαμβάνει την άνοδο του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850μ. με ανωφέρεια), και στη συνέχεια συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χλμ. καθόδου από το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα 5 χλμ., τον Παλαμήδειο Άθλο. Η Διοργάνωση επιπλέον περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 10 χλμ. με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και μικρότερο αγώνα 3 χλμ. για όλους.

Η έναρξη των εγγραφών ανακοινώνεται για τις 15 Σεπτεμβρίου 2016 μέσα από τον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης (www.nafpliocastlerun.gr).


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

1ο ΕΠΑ.Λ.Άργους : Επιλογή...με Μέλλον!


Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Άργους και το 1o Εργαστηριακό Κέντρο Άργους ενημερώνουν γονείς και μαθητές σχετικά με τους νέους Τομείς και Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν κατά το σχολικό έτος 2016-2017, καθώς και για τις διεξόδους της επαγγελματικής εκπαίδευσης των αποφοίτων του ΕΠΑ.Λ.



Γίνονται... σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου  / Πάτρα

&&&&&&&&&&&&&&&

Ζώδια σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Σήμερα θα μπορέσετε να τακτοποιήσετε με επιτυχία θέματα που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική σας ζωή και τα οποία θα σας βοηθήσουν έτσι, ώστε να φανεί το πόσο ικανοί και αποδοτικοί είστε. Μπορείτε σήμερα να κάνετε τις συζητήσεις εκείνες που θα σας βοηθήσουν να εξελιχθείτε. Η μέρα σας θα έχει αρκετές επαφές και σε φιλικό επίπεδο, και θα πάρετε ικανοποίηση από αυτές. Σήμερα στα αισθηματικά σας, για εσάς τους αδέσμευτους αναμένεται ιδιαίτερα θετική η μέρα, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε ένα θολό τοπίο σχετικά με μία γνωριμία που είχατε κάνει τελευταία.

ΤΑΥΡΟΣ
Η μέρα θα κυλήσει με αρκετές διακυμάνσεις στη διάθεσή σας. Οι υποχρεώσεις σας θα είναι πολλές που θα πρέπει να φέρετε εις πέρας, αλλά εσείς θα θελήσετε οι ρυθμοί της μέρας σας να είναι λίγο πιο χαλαροί. Θέλετε να συναντήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να περάσετε καλά μαζί τους. Γενικά θέλετε να ασχοληθείτε σήμερα με τις δικές σας ανάγκες. Στα αισθηματικά σας υπάρχει μία κατάσταση την οποία θα θέλατε εσείς οι αδέσμευτοι να αλλάξετε και να γίνει πιο στα μέτρα σας. Προσπαθήστε να κάνετε μία κουβέντα με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι συζητήσεις σας σήμερα σε επαγγελματικό επίπεδο, η αλήθεια είναι ότι θα αποδώσουν καρπούς κι εσείς θα καταφέρετε να περάσετε την γραμμή που εσείς επιθυμείτε. Η μέρα σας θα είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και η ανάγκη σας να ασχοληθείτε με πρακτικά ζητήματα θα είναι αυξημένη. Θέλετε να κλείσετε εκκρεμότητες και να δείτε τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις να προχωράνε. Στα αισθηματικά σας εσείς οι δεσμευμένοι επιζητάτε από τη σχέση σας την ασφάλεια και την συναισθηματική ολοκλήρωση. Φροντίζετε να επικρατήσει το πάθος στη σχέση σας και να νιώθετε όμορφα με την επιλογή σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Σήμερα θα ασχοληθείτε με τις ανάγκες και τα θέλω των δικών σας ανθρώπων, καθώς θα νιώσετε ότι θέλετε να αφιερώσετε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ξεμπερδεύετε με τα επαγγελματικά σας και τρέχετε να συναντήσετε όλα εκείνα τα πρόσωπα που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα, προκειμένου να περάσετε μαζί τους χαρούμενες στιγμές. Η μέρα σας θα είναι ενδιαφέρουσα και από τις επαφές που θα έχετε, θα νιώσετε ασφάλεια. Στα αισθηματικά σας εσείς οι αδέσμευτοι κάνετε μία βουτιά μέσα σας, προκειμένου να δείτε τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε σε συναισθηματικό επίπεδο τη δεδομένη στιγμή.  

ΛΕΩΝ
Σήμερα στην επαγγελματική σας ζωή θα έχετε εκείνες τις ευκαιρίες που αν τις διακρίνετε και τις αξιοποιήσετε, θα δείτε ότι θα σας οδηγήσουν στους στόχους που εσείς έχετε θέσει. Η μέρα βέβαια ευνοεί τις ασχολίες με δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας δημιουργούν χαλαρή διάθεση. Έχετε ανάγκη για διασκέδαση και βιώνετε στιγμές μοναδικές, καθώς επιλέγετε καλή παρέα και αξιοποιείτε τη μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στα αισθηματικά σας, εσείς οι αδέσμευτοι έχετε στραμμένο το ενδιαφέρον σας σε μία αγάπη από τα παλιά και οι αναμνήσεις αυτής της αγάπης σήμερα, θα είναι αρκετά έντονες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Θέματα πρακτικά κυρίως που έχουν να κάνουν με την οικογένεια και το σπίτι σας, ίσως σας απασχολήσουν τη σημερινή μέρα. Τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα είναι κοντά σας και με κάθε τρόπο θα σας δείχνουν την αγάπη τους και αυτό εσάς θα σας κάνει πολύ χαρούμενους. Η μέρα κρύβει ευκαιρίες και στον έρωτα για εσάς τους αδέσμευτους, καθώς υπάρχει περίπτωση μέσα από το φιλικό ή κοινωνικό σας κύκλο να βρεθεί ένα άτομο το οποίο θα ξυπνήσει μέσα σας όμορφα συναισθήματα. Οι δεσμευμένοι μπορείτε σήμερα να περάσετε χαρούμενες στιγμές με το ταίρι σας. 

ΖΥΓΟΣ
Σήμερα στα επαγγελματικά σας θα νιώσετε κάπως άβολα, κυρίως λόγω πίεσης καθώς νιώθετε πως έχετε φορτωθεί με υποχρεώσεις παραπάνω από όσες μπορείτε να φέρετε εις πέρας. Κάντε έναν σωστό προγραμματισμό και μην αφήνετε την πίεση να σας απογοητεύσει και να νιώσετε ανεπαρκείς χωρίς να υπάρχει λόγος, γιατί δεν ευθύνεστε εσείς. Στην αισθηματική σας ζωή εσείς οι αδέσμευτοι καλό θα είναι σήμερα να είστε πιο ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και να μην κλείνεστε στο καβούκι σας. Οι δεσμευμένοι φροντίστε να πείτε ό,τι δε σας αρέσει στη σχέση σας και να κάνετε μία κουβέντα με το ταίρι σας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Θέματα που σχετίζονται με την οικονομική σας ζωή σήμερα φαίνεται να σας απασχολούν και να προσπαθείτε να βρείτε λύσεις και διεξόδους, έτσι ώστε να καταφέρετε να φέρετε εις πέρας τα αυξημένα σας έξοδα. Ενδεχομένως να ζητήσετε και τη γνώμη των φίλων που εμπιστεύεστε, προκειμένου να σας βοηθήσουν να βρείτε τις λύσεις που χρειάζεστε. Σε αισθηματικό επίπεδο, εσείς οι δεσμευμένοι νιώθετε μία πίεση μέσα στη σχέση σας σήμερα και θέλετε να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα, κάνοντας μία συζήτηση με το ταίρι σας για τις βαθύτερες ανάγκες και θέλω σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η μέρα σήμερα για εσάς θα είναι αρκετά περίεργη, από τη μία θέλετε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, αλλά από την άλλη υπάρχουν τόσες υποχρεώσεις που σας περιμένουν, που δεν ξέρετε τι κατανομή χρόνου να κάνετε, έτσι ώστε να τα προλάβετε όλα. Έχετε την ανάγκη να ασχοληθείτε με ένα χόμπι σας, να ξεκινήσετε να ασχολείστε περισσότερο με αθλητισμό, με γυμναστική και γενικότερα με μία δραστηριότητα που σας ευχαριστεί. Στα αισθηματικά σας εσείς οι δεσμευμένοι θα είστε ρομαντικοί απέναντι στο ταίρι σας και θα προσπαθήσετε να δείξετε όλα όσα νιώθετε και με λόγια, αλλά κυρίως μέσα από τις πράξεις σας. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Θα υπάρχει σήμερα μία ασυνεννοησία στα επαγγελματικά σας και κυρίως στην επικοινωνία σας με τους συνεργάτες σας, άλλα θα λέτε, άλλα θα εννοείτε και άλλα θα καταλαβαίνουν. Προσπαθήστε κι εσείς από την πλευρά σας να είστε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαροι στα λόγια σας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν μελανά σημεία στην επικοινωνία σας. Στα αισθηματικά σας, εσείς οι αδέσμευτοι δεν ξέρετε τι επιλογή να κάνετε, γιατί η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα η προσφορά είναι μεγάλη. Το θέμα είναι εσείς τι είναι αυτό που χρειάζεστε τη δεδομένη στιγμή, αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσετε έτσι ώστε να κάνετε σωστή επιλογή. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Κάπως αγχωτική θα είναι η σημερινή μέρα για εσάς, καθώς θα πρέπει να ασχοληθείτε με εκκρεμότητες και ζητήματα τα οποία χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και έχουν να κάνουν κυρίως με την επαγγελματική σας ζωή. Αυτή η πίεση θα σας οδηγήσει στην επιθυμία να βρεθείτε με τους φίλους σας, να γελάσετε και να μοιραστείτε στιγμές μαζί τους. Στα αισθηματικά σας, εσείς οι αδέσμευτοι σήμερα μπορείτε να αξιοποιήσετε μία γνωριμία που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα, να βγείτε έξω και να δείτε αν σας κάνει, προκειμένου να κάνετε μία σχέση.

ΙΧΘΥΣ
Τα επαγγελματικά σας σήμερα θα σας απασχολήσουν έντονα, καθώς νιώθετε ότι πρέπει να πιάσετε τους στόχους σας, να αναδειχθείτε και να ξεχωρίσετε για τις ικανότητες και τα ταλέντα σας. Μπορείτε να βρεθείτε με τους συνεργάτες σας και να χαράξετε μία στρατηγική, που θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην υλοποίηση όλων αυτών που οραματίζεστε για τα επαγγελματικά σας. Στην αισθηματική σας ζωή εσείς οι δεσμευμένοι καλό θα είναι να προσέξετε λίγο τη συμπεριφορά σας απέναντι στο ταίρι σας, ενδεχομένως να γίνετε λίγο περισσότερο απότομοι χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, στη Βορειοδυτική Ελλάδα και στη Μακεδονία, και σταδιακά στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 19 έως 31 βαθμούς στην υπόλοιπη Μακεδονία, από 16 έως 33 βαθμούς στη Θράκη, από 16 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 27 στη Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 30 στις Κυκλάδες και στις Σποράδες και από 18 έως 35 βαθμούς στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7, στο Κεντρικό Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στα βόρεια πελάγη νότιο νοτιοανατολικοί μέτριοι.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Τα γεγονότα... σαν σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου


413 π.Χ. : Ο  αθηναϊκός στόλος γνωρίζει την καταστροφή στη Σικελία, κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου.

1000: Πεθαίνει ο βασιλιάς της Νορβηγίας, Όλαφ Α΄.

1513: Πεθαίνει ο βασιλιάς της Σκοτίας, Τζέιμς Δ΄ στη μάχη μεταξύ Άγγλων και Σκοτσέζων στο Φλόντεν Φιλντ, στη βορειοανατολική Αγγλία.

1543: Η Μέρι Στίουαρτ στέφεται βασίλισσα της Σκοτίας σε ηλικία εννέα μηνών.

1547: Γεννιέται ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ο συγγραφέας του "Δον Κιχώτη".

1585: Γεννιέται ο καρδινάλιος Ρισελιέ, πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 1624 έως το 1642 επί βασιλείας Λουδοβίκου ΙΓ΄.

1737: Γεννιέται ο Ιταλός φυσικός και βιολόγος Λουίτζι Γκαλβάνι.

1739: Πραγματοποιείται στις ΗΠΑ η μεγαλύτερη εξέγερση σκλάβων στις βρετανικές αποικίες πριν από την Αμερικανική Επανάσταση.

1776: Το Κογκρέσο δίνει επίσημα το όνομα Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 



1789: Γεννιέται ο Αμερικανός αστρονόμος Γουίλιαμ Μποντ, (William Bond, 1789 – 1859), που μαζί με το γιο του Γουίλιαμ Τζωρτζ (1825 – 1865) ανακάλυψε το δορυφόρο του Κρόνου Υπερίωνα, καθώς και τον εσωτερικό δακτύλιο C του ίδιου πλανήτη, που είναι γνωστός ως «δακτύλιος Crepe». 

1821: Ο Γεωργάκης Ολύμπιος και ο Ιωάννης Φαρμάκης ηττώνται στη Μονή Σέκου στη Μολδαβία. Ο Ολύμπιος ανατινάζει το κωδωνοστάσιο της μονής, συμπαρασύροντας στο θάνατο δεκάδες Τούρκους. 1824: Γεννιέται ο Αυστριακός συνθέτης Άντον Μπρούκνερ.

1825: Η φρουρά του Μεσολογγίου αποκρούει σφοδρή επίθεση του Κιουταχή



1828: Γεννιέται ο Λέων Τολστόι, από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών. («Πόλεμος και Ειρήνη», «Άννα Καρένινα»)



1850: Η Αμαλία, που εκτελεί χρέη αντιβασιλέα, αφού ο Όθων βρίσκεται στο εξωτερικό, διαλύει τη Βουλή και προκηρύσσει εκλογές.

1850: Η Καλιφόρνια γίνεται η 31η πολιτεία των ΗΠΑ.



1850: Γεννιέται η Τζέιν Έλεν Χάρισον (9 Σεπτεμβρίου 1850 - 15 Απριλίου 1928), η οποία  υπήρξε λέκτωρ των αρχαίων Ελληνικών στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, μία από τις πρώτες μαθήτριες του Τζέιμς Φρέιζερ και πρωτοπόρος της διεπιστημονικής προσέγγισης του ελληνικού πολιτισμού, για την οποία συνδύασε κοινωνιολογικές και ανθρωπολογικές απόψεις με αρχαιολογικές και φιλολογικές μαρτυρίες. Συνεπής φεμινίστρια έως το τέλος της ζωής της, ήταν η πρώτη γυναίκα ακαδημαϊκός που κατόρθωσε να αποκτήσει φήμη διεθνούς ακτινοβολίας σε ένα ανδροκρατούμενο ακαδημαϊκό κατεστημένο.

1861: Το πρώτο μέρος του άρθρου «Aναρχία» δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Φως» του Σοφοκλή Kαρύδη και θεωρείται το πρώτο αναρχικό δημοσίευμα στον τότε ελλαδικό χώρο. Ως συγγραφέας του φέρεται ο φοιτητής Νομικής Δημήτριος Παπαρρηγόπουλος, γιος του ιστορικού Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου. Η εφημερίδα διώκεται και το φύλλο κατάσχεται. 

1867: Το Λουξεμβούργο γίνεται ανεξάρτητο κράτος.



1882: Γεννιέται ο Μίλτος Μανάκης, από τους πρωτοπόρους του ελληνικού κινηματογράφου, μαζί με τον αδελφό του Γιαννάκη. (Θαν. 5/3/1964)

1890: Γεννιέται ο ιδρυτής των KFC Συνταγματάρχης Χάρλαντ Σάντερς.

1894: Γεννιέται ο Αμερικανός στιχουργός και παραγωγός ταινιών, Άρθουρ Φριντ.

1895: Δημιουργείται στην Νέα Υόρκη το American Bowling Congress, το πρώτο όργανο, που οριοθέτησε κανόνες στο μπόουλινγκ.



1901: Πεθαίνει ο Γάλλος ζωγράφος και λιθογράφος Τουλούζ Λοτρέκ, ο "πατέρας" της αφίσας.

1901: Η εφημερίδα Ακρόπολις αρχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο σε μετάφραση του Αλέξανδρου Πάλλη. (Ευαγγελικά) 

1902: Μεταλλωρύχοι κάνουν εξόρυξη χρυσού στην Αλάσκα.

1915: Πεθαίνει ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Άλμπερτ Σπόλντινγκ που δημιούργησε την εταιρεία αθλητικών ειδών Spalding.

1917: Στην Ελλάδα, ο βασιλικός κήπος αποδίδεται στη χρήση του κοινού.



1919: Γεννιέται ο Τζίμι «Δε Γκρικ» Σνάιντερ, (Δημήτριος Συνοδινός), ελληνοαμερικανός αθλητικός σχολιαστής και «γκουρού» του στοιχήματος. (Θαν. 21/4/1996)

1920: Σεισμοί στην Ιταλία προκαλούν το θάνατο 500 ατόμων και αφήνουν άστεγα άλλα 20.000 άτομα. 

1921: Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και το Σαλβαδόρ υπογράφουν καταστατικό χάρτη, ιδρύοντας την Ομοσπονδία των Δημοκρατιών Κεντρικής Αμερικής.



1922: Οι Έλληνες παραδίδουν τη Σμύρνη στους Τούρκους.



1922: Γεννιέται ο πολιτικός και ήρωας της κατοχής Μανώλης Γλέζος.

1923: Γεννιέται η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ροζίτα Σώκου.

1924: Στη Χαβάη η εξέγερση των Φιλιππινέζων εργατών οδηγεί σε σφαγή. 16 εργάτες και 4 αστυνομικοί σκοτώνονται μετά από σφοδρές συγκρούσεις.

1925: Γεννιέται ο τιμημένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Κλιφ Ρόμπερτσον.

1926: Ιδρύεται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

1926: Ο Γεώργιος Κονδύλης καταστέλλει με αιματηρό τρόπο κίνημα των «παγκαλικών» αξιωματικών Ναπολέοντα Ζέρβα και Βασιλείου Ντερτιλή, οι οποίοι τον είχαν βοηθήσει στην ανατροπή του δικτάτορα Θεόδωρου Πάγκαλου. 300 νεκροί και τραυματίες. 

1929: Σκληρές μάχες αναφέρονται στα σύνορα της Μαντζουρίας μεταξύ Σοβιετικών και Κινέζων.

1930: Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει την ανεργία, απαγορεύει την είσοδο αλλοδαπών εργατών στη χώρα.

1932: Στη Νέα Υόρκη, 37 είναι οι νεκροί και 60 οι τραυματίες από τη βύθιση του κρουαζιερόπλοιου Ομπζερβέισον στον ποταμό Ιστ.

1933: Ο πρωθυπουργός Παναγής Τσαλδάρης αναχωρεί για την Άγκυρα με σκοπό να υπογράψει ελληνοτουρκικό σύμφωνο φιλίας.

1939: Στην Ελλάδα, γίνονται συστάσεις για κατανάλωση του ψωμιού με φειδώ, αποφυγή κάθε σπατάλης και εντατικότερη καλλιέργεια της γης. 

1940: Στη Ρουμανία, ο βασιλιάς θεσπίζει αντισημιτικούς νόμους.

1941: Γεννιέται ο Ντένις Ρίτσι, συνδημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού C και του λειτουργικού συστήματος Unix.

1941: Ιδρύεται από τον Ναπολέοντα Ζέρβα ο ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Στρατός), αντιστασιακή οργάνωση επί γερμανικής κατοχής.



1941: Γεννιέται ο Ότις Ρέντινγκ, Αμερικανός τραγουδοποιός της σόουλ, με σύντομη, αλλά μεστή καριέρα. 



1942: Πεθαίνει ο Ρώμος Φιλύρας, Κορίνθιος ποιητής και δημοσιογράφος, με τραγικό τέλος. 

1943: Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Σύμμαχοι προσγειώνονται στο Σαλέρνο και τον Τάραντα της Ιταλίας.

1944: Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Βουλγαρία απελευθερώνεται από τη Ρωσία.

1945: Στην Αμερική εντοπίζεται το πρώτο bug ηλεκτρονικών υπολογιστών.

1947: Κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική ο πρώτος ιός των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στον υπολογιστή Mark II του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

1948: Ανακηρύσσεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.



1951: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Ο Ελληνικός Συναγερμός του στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου κατακτά τη σχετική πλειοψηφία (36,53%), αλλά κυβέρνηση θα σχηματίσει τελικά ο Νικόλαος Πλαστήρας (ΕΠΕΚ) με την υποστήριξη των Φιλελευθέρων (Σοφοκλής Βενιζέλος).

1951: Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Μάικλ Κίτον.

1952: Γεννιέται ο μουσικός των Eurythmics και συνθέτης του μιούζικαλ Barbarella, Ντέιβιντ Στιούαρτ.

1954: Η Μέριλιν Μπελ κολυμπάει επί 20 ώρες και 57 λεπτά κάτω από δυσχερείς συνθήκες και γίνεται το πρώτο άτομο που διασχίζει τη λίμνη Οντάριο.

1956: Ο Έλβις Πρίσλεϊ εμφανίζεται για πρώτη φορά στο The Ed Sullivan Show.

1959: Στη Νέα Υόρκη, ο Δαλάι Λάμα ζητά από τον ΟΗΕ να επέμβει αμέσως εναντίον των Κινέζων στο Θιβέτ.

1960: Ο πρώτος αγώνας του football league, που μεταδίδεται ζωντανός διεξάγεται στο Bloomfield Road μεταξύ της Μπλάκπουλ και της Μπόλτον.

1961: Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Σαρλ ντε Γκολ, διαφεύγει δολοφονικής απόπειρας, καθώς πηγαίνει από το Παρίσι προς το εξοχικό του.

1965: Το Θιβέτ γίνεται επαρχία της Κίνας.

1966: Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός Άνταμ Σάντλερ.



1967: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος συναντάται στον Έβρο με τον τούρκο πρωθυπουργό Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Συζητούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. 

1968: Ο Αμερικανός Άρθουρ Ας κατακτά το πρώτο του US Open όταν κερδίζει στον τελικό τον Ολλανδό Τομ Όκερ με 14-12, 5-7, 6-3, 3-6 6-3 μπροστά σε 7.100 θεατές στο West Side Tennis Club.

1969: Ισραηλινό ειδικό απόσπασμα διασχίζει τον Κόλπο του Σουέζ για να καταστρέψει αιγυπτιακές παράλιες θέσεις.

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο Άραβες κομάντος με εκρηκτικές ύλες, έτοιμοι για σαμποτάζ.



1971: Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο ολλανδός γεωπόνος Πάουλ Κάιπερς, πρωτοπόρος των θερμοκηπίων στην Ελλάδα. Ήταν ευρύτερα γνωστός στην Ιεράπετρα της Κρήτης ως ο «Ολλανδός».

1971: Ένα χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles, ο Τζον Λένον ηχογραφεί το "Imagine".

1972: ΕΣΣΔ- ΗΠΑ 51-50. Πρώτη φορά, που οι ΗΠΑ χάνουν τον ολυμπιακό τίτλο στο μπάσκετ μετά από σερί 63 νικών. Τρία δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα το σκορ είναι 49-50 υπέρ των ΗΠΑ και ενώ ο αγώνας συνεχίζεται, ο διαιτητής διακόπτει και διατάσει την επανάληψη των 3 τελευταίων δευτερολέπτων. Ακριβώς με τη λήξη του αγώνα ο Ρώσος Σεργκέι Μπέλοβ δέχεται μακρινή πάσα και σημειώνει καλάθι 2 πόντων δίνοντας την νίκη στη Σ. Ένωση. Οι ΗΠΑ υποβάλλουν ένσταση η οποία όμως απορρίπτεται και δεν παρευρίσκονται στην απονομή.



1974: Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος καταθέτει μήνυση κατά των πρωτεργατών της Απριλιανής Χούντας, παρέχοντας έτσι τη νομική αφορμή για την ποινική δίωξή τους.

1975: Γίνεται δεκτή η αίτηση της Τσεχοσλοβάκας τενίστριας Μαρτίνα Ναβρατίλοβα για πολιτικό άσυλο και αμερικάνικη υπηκοότητα στη Νέα Υόρκη.



1976: Πεθαίνει ο Μεγάλος Τιμονιέρης της Κίνας Μάο Τσε Τουνγκ.

1978: Πεθαίνει ο ιδρυτής των στούντιο Warner, Τζακ Ουόρνερ.



1982: Η Άννα Βερούλη παίρνει την πρώτη θέση στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Αθήνας, με βολή 70,02. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ξεκίνησε το 1934. Στο ίδιο αγώνισμα, η Σοφία Σακοράφα κατατάσσεται τρίτη.

1983: Δημοσιεύεται στον Τύπο το πλήρες κείμενο της συμφωνίας για τις βάσεις, που υπογράφηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σύμφωνα με αυτό, οι βάσεις θα παραμείνουν στην Ελλάδα έως το 1990, ενώ ως αντάλλαγμα θα δοθεί αμερικανική βοήθεια για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.



1984: Ενοποιούνται η Χωροφυλακή και η Αστυνομία Πόλεων και δημιουργείται η ΕΛΑΣ.

1990: Ο Πιτ Σάμπρας κατακτά τον πρώτο του τίτλο Grand Slam και γίνεται ο νεότερος (19 ετών και 28 ημερών) που κατακτά το US Open όταν κερδίζει τον Αντρέ Αγκάσι στον τελικό με 6-4, 6-3, 6-2.

1990: Ο στρατός της Σρι Λάνκα σκοτώνει στην περιοχή Μπατικαόλα τουλάχιστον 184 άτομα που ανήκουν την μειονότητα των Ταμίλ.

1991: Η σοβιετική δημοκρατία του Τατζικιστάν κηρύσσει την ανεξαρτησία της.

1992: Η κυβέρνηση της Αργεντινής προσφέρει εργασία σε πυρηνικούς επιστήμονες από τη Ρωσία και τις άλλες δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ.

1993: Το Ισραήλ και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης συμφωνούν στην αμοιβαία αναγνώρισή τους με τη συμφωνία του Όσλο.

1994: Στις ΗΠΑ, έξω από το Πίτσμπουργκ, συντρίβεται ένα Μπόινγκ 737 της USAIR, προερχόμενο από το Σικάγο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 132 επιβαίνοντες.

1993: Μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πέφτει» και προκηρύσσονται εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου.

1995: Θεμελιώνεται το Μέγαρο Μουσικής στη Θεσσαλονίκη.

1996: Στην Κύπρο, η κυβέρνηση δίνει συγκλονιστικά στοιχεία στη δημοσιότητα, που αποδεικνύουν ότι, δολοφόνος του Σολομού Σολωμού στη Δερύνεια είναι ο Κενάν Ακίν, "υπουργός" Γεωργίας του ψευδοκράτους.

1997: Στη Γερμανία, νέο ρεκόρ σημειώνει η ανεργία αγγίζοντας το ποσοστό του 11,4%.

1999: Ο Κουβανός τζόκεϊ Τζ. Γκονζάλες σκοτώνεται όταν το άλογό του Wolfhunt καταρρέει στην τελευταία στροφή της 11η κούρσας του Los Angeles Country Fair meeting στο Fairplex Park. Η τελευταία 12η κούρσα αναβάλλεται.

2001: Σκοτώνεται σε επίθεση αυτοκτονίας ο Αφγανός στρατιωτικός ηγέτης Αχμέντ Σαχ Μασούντ.



2003: Πεθαίνει ο Αμερικανός επιστήμονας Έντουαρντ Τέλερ, πατέρας της βόμβας υδρογόνου.

2004: Έκρηξη βόμβας στην πρεσβεία της Αυστραλίας στην Τζακάρτα σκοτώνει 10 άτομα.