9.9.16

Συνεργασία Τρίπολης - Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021


Την συμπαράταξη της Τρίπολης στην προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, δήλωσαν σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης και ο Μπάμπης Παπαϊωάννου, Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας Tripolis Arcadia 2021, που τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο. 
Υπενθυμίζεται ότι η Τρίπολη δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο επιλογής για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας χαιρέτισε τη συμπαράταξη της Τρίπολης στον αγώνα της Καλαμάτας, η οποία θα εκφρασθεί εμπράκτως με δράσεις, καθώς ήδη έχουν υπάρξει σχετικές συζητήσεις μεταξύ των δύο Γραφείων Υποψηφιότητας. Πέραν αυτών, το Γραφείο Υποψηφιότητας της Τρίπολης έχει συμβάλει με την κατάθεση θέσεων και προτάσεων, οι οποίες ζητήθηκαν από το Kalamata21.

Mεταξύ των δύο πόλεων θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, που θα επιβεβαιώνει τις από κοινού δράσεις, αφού ψηφισθεί προσεχώς από τα Δημοτικά Συμβούλια Καλαμάτας και Τρίπολης.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας επεσήμανε ότι πέραν αυτής της πολύ ισχυρής επιθυμίας συνεργασίας, που θα μετουσιωθεί σε πράξη και αφορά στην προσπάθεια για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, «πρέπει να έχουμε κοινή στρατηγική για τα πολιτιστικά θέματα ως νότια Πελοπόννησος, εξειδικευόμενοι ο καθένας σε ό,τι καλύτερο έχει».


ΠΗΓΗ: arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου