9.9.16

Στην Αρχαία Ολυμπία το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ της Ηλείας


Σήμερα Παρασκευή 9 και αύριο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στην Αρχαία Ολυμπία, η Μικτή Χορωδία Πύργου διοργανώνει το 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ  στην Ηλεία. 



Στο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί στο μαγευτικό τοπίο του ανοιχτού θεάτρου δάσους Δρούβα, με την συμμετοχή δεκατριών χορωδιών, από διάφορες περιοχές, θα πάρει μέρος και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου.

Εκτός από το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου και την διοργανώτρια του Φεστιβάλ Μικτή Χορωδία Πύργου, θα ερμηνεύσουν έργα μεγάλων συνθετών η Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Αχαΐας, η Χορωδία Λουτρακίου, η Χορωδία Επτανησίων της Πάτρας, η Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων, η Νεανική Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Φιλοπροόδων Ζαχάρως και, ακόμη, η Χορωδία «Ορφέας» της Τρίπολης, η Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας, η Χορωδία του ΟΣΕ, το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο, η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών και η Χορωδία των Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου Τάσος Παυλίδης «ο στόχος είναι το Χορωδιακό αυτό Φεστιβάλ να γίνει θεσμός, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα επόμενα χρόνια να αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα». Επεσήμανε ακόμη, ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για το φιλόμουσο κοινό της περιοχής να ακούσει από κοντά χορωδίες οι οποίες έχουν διαπρέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η είσοδος του κοινού στις παραστάσεις είναι δωρεάν.

Την διοργάνωση στηρίζουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου