28.8.16

Μεγάλη πυρκαγιά σήμερα στους Μύλους


Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στους Μύλους στην Αργολίδα.

Η φωτιά λόγω του δυνατού αέρα επεκτάθηκε γρήγορα. Άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων με 13 οχήματα και 36 άνδρες από την όλη Πελοπόννησο με ενισχύσεις από την Βυτίνα την Κόρινθο και την Μεγαλόπολη και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άνδρες.

Στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος και δύο αεροπλάνα τύπου Pezetal. Η φωτιά πλησίασε απειλητικά και το κάστρο των Μύλων, χωρίς όμως να κινδυνέψει.

Από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος και Ηλίας Χατζηγεωργίου. 
ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Πανηγύρι απόψε στην Καρυά


ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΡΑ ΑΡΓΟΥΣ


ΙΕΡΟΣ  ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ  ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ  (ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ  ΗΡΑΣ  AΡΓΟΥΣ)


ΙΕΡΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

ΤΗΝ KYΡIAKH 28-8-2016  ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ.  
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΡΑΣ.

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-8-2016  ΩΡΑ 07.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΟΜΗΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ.

                              -ΕΚ ΤΟΥ  ΙΕΡΟΥ  ΝΑΟΥ-

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΙΒΕΡΙΟΥ


Την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου, ενδόξου, προφήτου,  Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και πανηγυρίζει ο Ενοριακός Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου.

Την παραμονή της εορτής,  Κυριακή  28 Αυγούστου 2016 στις 7:30 μ.μ θα ψαλεί  Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. 
Στο τέλος του Εσπερινού θα γίνει η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Τιμίου Προδρόμου. 
Την ημέρα της εορτής, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 στις 7:00 π.μ θα ψαλεί η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος Ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου. 
Μετά την Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν τα εγκαίνια το νέου καμπαναριού.
      Την ημέρα της εορτής, ώρα 6:30 θα ψαλεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και στην συνέχεια η Ιερά Παράκλησις  στον  Τίμιο Πρόδρομο.


ΠΗΓΗ: argolikospoimin.blogspot.gr

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ 
ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΜΑΝΕΣΙ


ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

  Γίνεται γνωστό ότι την 29 Αυγούστου 2016 ημέρα Δευτέρα πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου Δενδρών. Το εσπέρας της παραμονής Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και περί ώρα 8:00 μ.μ θα τελεστεί μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Εν συνεχεία θα γίνει η περιφορά της Ιεράς Εικόνος.

  Την ημέρα της Εορτής και ώρα 7:00 π.μ θα τελεστεί ο όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική θεία λειτουργία.

  Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί όπως προσέλθουν.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Μουσική εκδήλωση σήμερα στο Ναύπλιο


Η Ελληνική Μουσική Παράδοση έρχεται να μας ταξιδέψει μέσα από αξέχαστες ελληνικές επιτυχίες σε μια βραδιά διασκέδασης στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Συντροφιά με τις χορωδίες του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Τριάδας και το νεανικό μουσικό σύνολο Αρμονία, σήμερα Κυριακή, 28 Aυγούστου, στις 9 μ.μ.

Η εκδήλωση είναι μια διοργάνωση του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Χοράρχης η κυρία Θεολένα Πίκη.

Μνημόσυνο για τους ευεργέτες της Νέας Κίου


Στον Ιερό ναό Θεομάνας – Οδηγήτριας στην Νέα Κίο Αργολίδος τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 28 Αυγούστου το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ιερέων, των κτητόρων του Ιερού Ναού καθώς και των ευεργετών της Νέας Κίου.

Στο καθιερωμένο εδώ και χρόνια ετήσιο μνημόσυνο, που τελείται την πρώτη Κυριακή μετά την Πανήγυρη της Θεομάνας, μνημονεύθηκαν οι Ιερείς, Αρχιμανδρίτης Νίκανδρος Πινάτσης, π. Νικόλαος Μπούμπουλης και π. Βασίλειος Σπανός, οι κτήτορες του Ιερού ναού, Απόστολος Πεζάς και οι γονείς του, οι ευεργέτες της Νέας Κίου, Γεώργιος και Σταυρούλα Βορίδη καθώς και η Αικατερίνη Δημοπούλου. 

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιερέας π. Δημοσθένης Γάτσιος.

Την θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Ηλίας Χατζηγεωργίου, ο τέως Δήμαρχος Νέας Κίου Γιώργος Μανινής και πολλοί κάτοικοι της Νέας Κίου.


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

7ος Λαϊκός αγώνας ορεινού δρόμου στα Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων


Στα  μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» θα γίνει το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016  στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ο 7ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του 1826.

Πρόκειται για δύο βασικά αγώνες σε δύο διαδρομές στην ίδια κατεύθυνση, με τα ίδια χαρακτηριστικά διαδρόμου και μόνη διαφορά την συνολική απόσταση.

Τους αγώνες διοργανώνουν το "Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου" σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ).


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Πρόκειται για αγώνες επί ανωμάλου ορεινού δρόμου όπου το 90% αποτελεί διακριτό ορεινό μονοπάτι και το 10 % επί του συνόλου της διαδρομής είναι χωμάτινος αυτοκινητόδρομος. Με βάση το βαθμό δυσκολίας χαρακτηρίζονται 3-4 της κλίμακας 1 - 5. Η πορεία είναι κατά κάποιο τρόπο κυκλική με κατεύθυνση από βορρά προς δυτικά, νότια και ανατολικά. Πραγματοποιείται σε υψόμετρο 1250 μέτρα και oι δρομείς τρέχουν μέσα από κατάφυτες βουνοπλαγιές, γραφικές κορυφογραμμές, καταδεκτικές ρεματιές με αιωνόβια έλατα, και φυσικές πηγές με κρυστάλλινα νερά, αιώνια μνημεία της ζωής και της φύσης ζώντας μοναδικές στιγμές.

Οι διαδρομές καθορίζουν και τις κατηγορίες των αγώνων σε Α' και Β΄. 'Έτσι έχουμε την κατηγορία Α' που είναι η μεγάλη διαδρομή με μήκος 21,6 χιλιόμετρα και συνολική υψομετρική διαφορά 1025 μέτρα (αθροιστικά) και την κατηγορία Β΄ που είναι η μικρή διαδρομή με μήκος 10 χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά περί τα 450 μέτρα (αθροιστικά).

Κάθε αθλητής δρομέας επιλέγει μόνος του την κατηγορία, ανάλογα με την επιθυμία και τις επιδόσεις του και αυτό το δηλώνει από την αρχή. Στην κατηγορία Α' δεν μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές και δρομείς ηλικίας κάτω των 18 ετών. Η συμμετοχή στην κατηγορία αυτή δηλαδή στην Α΄ αποτελεί και παράγοντα επιλογής για την συμμετοχή του δρομέα στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ, οπότε οι όροι συμμετοχής περιλαμβάνουν και χρονικά όρια εντός των οποίων πρέπει να διανύουν διάφορα τμήματα της διαδρομής και συγκεκριμένα για τα πρώτα 10 χιλιόμετρα δεν θα πρέπει να έχει δαπανηθεί χρόνος μεγαλύτερος των 135 λεπτών ενώ για το σύνολο της διαδρομής δεν πρέπει να χρειαστούν περισσότερα των 300 λεπτών της ώρας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και για τα δύο φύλλα και με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Σχετική αποτύπωση της μεγάλης διαδρομής μπορείτε να δείτε στο sitewww.anatrexo,gr

Σημείο εκκίνησης: Ο προαύλιος χώρος του ιστορικού μοναστηριού «Αγιονικόλας» που βρίσκεται 1,5 χιλμ βορειοανατολικά του Βαλτεσινίκου.

Σημείο τερματισμού: Η κεντρική πλατεία του χωριού Βαλτεσινίκου του Δήμου ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Ώρα εκκίνησης: Οι αγώνες και των δύο κατηγοριών (Α΄ & Β'), θα ξεκινήσουν στις 10:20 το πρωί της παραπάνω Κυριακής, αμέσως μετά τη σύντομη δοξολογία για την ιστορική επέτειο της μάχης του «Αγιονικόλα» το 1826.

Σημειώνουμε ότι η διαδρομή είναι μετρημένη, όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου με παρατηρητές.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με όλες τις συνθήκες εκτός αν αυτές προβλέπονται τέτοιες ώστε να κινδυνεύει η υγεία των δρομέων (πρόβλεψη καταιγίδας κεραυνών, κτλ.).

Σταθμοί τροφοδοσίας:

Θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής σταθμοί τροφοδοσίας ως εξής:

Για την κατηγορία Α΄ (μεγάλη διαδρομή) προβλέπονται 5 σταθμοί νερού, ενώ στον 3ο σταθμό (10ο χιλιόμετρο), θα προσφέρεται και ισοτονικό.

Την κατηγορία Β΄ θα υποστηρίξουν 3 σταθμοί και δεν θα παρέχεται ισοτονικό.

Ομάδα εθελοντών θα φροντίζει για την υποστήριξη των δρομέων.

Τερματισμός Βραβεύσεις/Έπαθλα:

Γενική Κατάταξη:

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας και σειράς όπως αναφέρονται στην σχετική προκήρυξη με το ειδικό μετάλλιο του "ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία" (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο).

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και το παραπάνω ειδικό μετάλλιο από μπρούντζο.


Δηλώσεις και όροι συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών καθώς και έφηβοι από 15 ετών για τους οποίους η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο στην κατηγορία Β΄ και αφού υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων τους (για τους μέχρι 18 ετών).

΄Όλοι οι δρομείς, περιπατητές κτλ., θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να γνωρίζουν πως η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει (πρόσφατη ιατρική εξέταση) και θα έχουν αποδεχθεί τους όρους συμμετοχής των διοργανωτών των οποίων όρων έχουν λάβει γνώση και συμφωνούν ανεπιφύλακτα.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα καθώς και η σχετική δήλωση περί καλής υγείας, γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το sitewww.anatrexo.gr συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία. Η αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής μέσα από την συμπλήρωση του σχετικού εικονιδίου στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, βεβαιώνει και την ύπαρξη όλων εκείνων των προϋποθέσεων συμμετοχής ιδιαίτερα αυτής που αφορά την κατάσταση υγείας και δεν είναι πλέον απαραίτητη ή έντυπη παράδοση πρωτοτύπων στη γραμματεία κατά την εκκίνηση.

Τα σχετικά έντυπα δηλώσεων (συμμετοχής και υγείας), να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να τα υποβάλουν, στο παραπάνω sitewww.anatrexo.gr

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν στο σημείο εκκίνησης στο Βαλτεσινίκο την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 9:30 το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016. Αυτονόητο φυσικά είναι πως όσοι δρομείς εγγραφούν την τελευταία στιγμή στο Βαλτεσινίκο κατά την εκκίνηση θα συμπληρώσουν εγγράφως τα προβλεπόμενα έντυπα αυτά (δήλωση συμμετοχής και κατάστασης υγείας) εκείνη τη στιγμή.

Οι αθλητές θα τρέξουν με αριθμό που θα παραλάβουν από την γραμματεία την Κυριακή το πρωί 11 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού από τις 08:00 έως τις 9:30 το πρωί.

Τέλος όλοι οι δρομείς είναι απαραίτητο να ακολουθούν τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής προκειμένου να έχουμε ένα καλό και ασφαλή αγώνα.


Μεταφορά Δρομέων στο σημείο εκκίνησης και αναχώρηση

Οι δρομείς και λοιποί περιπατητές θα μεταβούν στο Βαλτεσινίκο και θα αποχωρήσουν στη συνέχεια με δικά τους μέσα. Από το Βαλτεσινίκο στο σημείο εκκίνησης η μετακίνηση θα γίνει πεζή.

Αθλητές από Αθήνα που έχουν δηλώσει τη μεταφορά τους με λεωφορείο, θα πρέπει να βρίσκονται 6,30 το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο, σταθμό ΜΕΤΡΟ), για να αναχωρήσουν για Βαλτεσινίκο και θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο αφού αναχωρήσουν από το Βαλτεσινίκο στις 4:00 μ.μ. της ιδίας ημέρας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη μεταφορά θα δοθούν σε όσους ενδιαφερθούν από τον υπεύθυνο για το θέμα αυτό έγκαιρα.

Ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής των Αγώνων

Παύλος Διακουμάκος

Διήμερο γευσιγνωσίας στον πολυχώρο του ΣΟΝ και στα επισκέψιμα οινοποιεία


Το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες των ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ΔΩΡΕΑΝ όλο τον οινικό πλούτο των 36 οινοποιείων του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας στον Πολυχώρο του ΣΟΝ, Δερβενακίων 30 στο κέντρο της Νεμέας. Η γευσιγνωσία διαρκεί από τις 11:00 μέχρι τις 18:00, και τις δύο μέρες.

36 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ "ΝΕΜΕΑ" ΑΝΟΙΓΟΥΝ 
ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Επισκεφτείτε τα οινοποιεία της μεγαλύτερης οινοπαραγωγικής περιοχής της χώρας, μιλήστε με τους ίδιους τους οινοποιούς και ζήστε μια μοναδική εμπειρία εκεί που οινοποιείται και εμφιαλώνεται το κρασί. Το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου καθώς κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, όλα τα επισκέψιμα οινοποιεία θα είναι ανοιχτά, ενώ διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων που αξίζει να παρακολουθήσετε.

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Κόναν ο βάρβαρος


Ο Κόναν πληροφορείται ότι στην άλλη άκρη του κόσμου υπάρχει ένα πανύψηλο βουνό, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα παλάτι και μέσα στο οποίο κατοικεί ο Γέροντας που κατέχει την απόλυτη σοφία της ζωής. Ζαλώνεται, λοιπόν, την ασπίδα, γραπώνει τη σπάθα, φοράει το γούνινο σωβρακάκι του και ξεκινάει για το βουνό.

Περνάει την Έρημο της Δίψας, το Φαράγγι Χωρίς Πάτο, ξυστά απ’ το Πηγάδι των Χιλίων Ευχών και μετά από πορεία εκατό ημερών στην Τούνδρα των Μηδέν Βαθμών Κέλβιν, φτάνει στους πρόποδες του Βουνού της Σοφίας, το οποίο βλέπει να χάνεται μέσα στα σύννεφα.

Αρχίζει την ανάβαση, τα μπράτσα σφίγγονται, οι φλέβες τινάζονται, το γούνινο σωβρακάκι του όμως τον προστατεύει απ’ το κρύο.

Βρυχάται όταν, κουρασμένος από την ανάβαση, πατάει στο πλάτωμα της κορυφής και βλέπει το κάστρο του Γέροντα να ορθώνεται απροσπέλαστο μπροστά του.

Η ξύλινη πύλη είναι κλειστή, αλλά τη γκρεμίζει βρυχόμενος με ένα χτύπημα της ασπίδας του. Η επόμενη πόρτα, πιο βαριά, απαιτεί πιο δυνατό χτύπημα. Η τρίτη, σιδερένια, πέφτει μετά από το δεύτερο χτύπημά του. Η τελευταία βαριά σιδερένια πόρτα πέφτει με θόρυβο καθώς ο βρυχηθμός του Κόναν σπάει τη σιωπή της ψυχρής κυκλικής αίθουσας, στην οποία ο Γέροντας συλλογίζεται με τα δάχτυλα ενωμένα κάτω από το πηγούνι του, καθισμένος στο θρόνο του.

Ο Κόναν πλησιάζει το κέντρο της αίθουσας και ακουμπάει τα όπλα του μπροστά στα πόδια του Σοφού.

– Ρησπέκτ, Γέροντα. Μου είπαν ότι κατέχεις το μυστικό των μυστικών.

– Υπάρχουν και τα πόμολα, Κόναν.

– Μιλάς με γρίφους, Γέροντα…


ΠΗΓΗ: oiko.wordpress.com

Odyssia Festival στο Σχίνο Κορινθίας


To Odyssia Festival είναι ένα 7ήμερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής που παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό line-up με περισσότερους από 60 DJs, οι οποίοι θα παίξουν στον μαγικό, απομονωμένο κόλπο του Σχίνου, μόλις μία ώρα από την Αθήνα.

Εμπνευσμένη από το έπος του Ομήρου «Οδύσσεια», αυτή η ξεχωριστή μουσική γιορτή μας «ταξιδεύει» σε 18 ώρες καθημερινού party σε ξηρά και θάλασσα, performance art και installations, με ενδιαφέρουσες προτάσεις φαγητού και ποτού και με σκοπό να φιλοτεχνήσει ένα μωσαϊκό δραστηριοτήτων που αποτελούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών και ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα εμπνέουν για περιπέτεια και καλλιεργούν την αίσθηση της κοινότητας.

Cariocas Beach Bar, Σχίνος Κορινθίας
Τρίτη 30 Αυγούστου – Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016


Line up:

Τρίτη 30 Αυγούστου
ODYSSIA OPENING PARTY

ANNA K – PIRAHNAHEAD – SPELLBAND
ANDY S – ARISTOTELIS – COSTA VAYA – ECHOFLEX – G BERMAN –
JOHN GORBERA  – LOCKE – METHI BLONDE – MISS LINENWOOD – MOSES

Τετάρτη 31 Αυγούστου
DAYTIME
HOSTED BY WORLDWIDEFM
GILLES PETERSON
JON RUST – THIRST TIAN

NIGHTTIME
HOSTED BY DEVIATION
MARCELLUS PITTMAN
BENJI B – MIDLAND
JOSEY REBELLE

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου
ALL DAY 
THE POOL AGENCY AND DJ HARVEY PRESENT
DJ HARVEY
DISCODROMO – INVISIBLE CITY –
LOVEFINGERS – MAURICE FULTON
THE POOL DJ’S

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου
DAYTIME
HOSTED BY NEED2SOUL
BOO WILLIAMS
JAMES DUNKLEY – LESLIE LAWRENCE – WAYNE HOLLAND

NIGHTIME
HOSTED BY HALF BAKED
JEREMY UNDERGROUND –
DETROIT SWINDLE – KYLE HALL
GREG BROCKMANN – SAM BANGURA

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου
DAYTIME
HOSTED BY MOVE PROJECT
ANTHROPOUS ANONYMOUS
VAKULA
FRANÇOIS KEVORKIAN
Presents: Deep Space

NIGHTIME
HOSTED BY WALK THE NIGHT
DELANO SMITH
MIKE HUCKABY
THE CRIPPLES

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
DAYTIME
HOSTED BY CARIOCAS
GLENN UNDERGROUND
GIGI TESTA – SOULDYNAMIC

NIGHTIME
HOSTED BY HOUSE ON THE BEACH
BODY & SOUL
CELEBRATING 20TH ANNIVERSARY WITH 10 HOUR SET
(FRANÇOIS K – JOE CLAUSSELL – DANNY KRIVIT)

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου

ODYSSIA CLOSING PARTY

DAYTIME
ANDREAS RUNNER – BILL DUKE – BLACK ATHENA – DIMITRIS AVGEROS – JIMMY K –
JUNIOR B – MADEIRA VERDE – THOMAS NUMAN

NIGHTIME
CHRISTO Z – DJ PANU – J CHOULIARAS –
SUNSHINE PEDRO – SECRET GUESTS


ΠΗΓΗ: corinthia.events

3ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Βρυσεάδα» 2016 στις 11 Σεπτεμβρίου


Αν έχεις βαρεθεί τις συμβατικές διοργανώσεις κι επιθυμείς να ζήσεις μια μοναδική δρομική εμπειρία στον Ταύγετο, ζήσε την πρόκληση της Βρυσεάδας.

Η οργανωτική επιτροπή του ορεινού αγώνα δρόμου «Βρυσεάδα» ανακοινώνει ότι ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αναβρυτή Ταϋγέτου.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΒΡΥΣΕΑΔΑ»;

Η «Βρυσεάδα» δεν είναι ένας απλός δρόμος βουνού. Είναι μια πορεία που διατρέχει την ιστορία ενός από τα ιστορικότερα χωριά του Ταϋγέτου, της Αναβρυτής, που μαζί με τους οικισμούς Περγαντέικα, Καλαμαρέικα και Σοχά αποτέλεσε για χρόνια τον ιστορικό Δήμο Βρυσεών.
Η «Βρυσεάδα», λοιπόν, είναι ένας αγώνας δρόμου που συνδέει τους τέσσερις αυτούς οικισμούς, σε μια πορεία που οι ρίζες της φτάνουν πολύ βαθιά στο παρελθόν. Διατρέχοντας τη διαδρομή ο αθλητής κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο, περνώντας από μέρη που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και σήμερα είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένα και μπορεί να θαυμάσει την ομορφιά του «αρσενικού βουνού», να διαπιστώσει την προσπάθεια του ανθρώπου να διαμορφώσει πολιτισμό σε αντίξοες εδαφικά συνθήκες και να καταλάβει γιατί «οι κάμποι θρέφουν άλογα και τα βουνά λεβέντες».


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗ «ΒΡΥΣΕΑΔΑ»;

Η συμμετοχή στη «Βρυσεάδα» είναι ένας αγώνας με αντίπαλο το βουνό και τον εαυτό μας. Ο αθλητής πρέπει να διασχίσει τα 30 χιλιόμετρα της ορεινής αυτής διαδρομής με μοναδικά εφόδια αυτά που θα έχει μαζί του κατά την έναρξη του αγώνα και ό,τι του προσφέρει το βουνό. Το γεγονός ότι κατά τη διαδρομή δεν παρέχεται από τους διοργανωτές κανενός είδους τροφοδοσία (ούτε καν νερό) κάνει τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο, αλλά και πιο συναρπαστικό. Ο κάθε αθλητής καλείται, όχι μόνο να τρέξει την απόσταση, αλλά να προβλέψει και τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, παίρνοντας μαζί του όσα εφόδια κρίνει ότι του είναι απαραίτητα. Έτσι, εκτός από αθλητής, πρέπει να γίνει και φροντιστής του εαυτού του, αφού τα παραπάνω από τα αναγκαία εφόδια θα τον επιβαρύνουν στον αγώνα, ενώ τα λιγότερα θα τον φέρουν σε μειονεκτική θέση.
Το βουνό, όμως, δεν είναι μόνο αντίπαλος του αθλητή, είναι και βοηθός του. Η τροφοδοσία με νερό από τις φυσικές πηγές που ο καθένας θα βρει στη διαδρομή (και που οι αθλητές θα γνωρίζουν εκ των προτέρων σε ποια σημεία βρίσκονται) έχει ως σκοπό να κάνει τον αθλητή να γυρίσει πίσω στο χρόνο, στις εποχές της αρχαίας Ελλάδας και των περίφημων ημεροδρόμων, που, με μοναδικό τους σύμμαχο το νερό των πηγών, διέτρεχαν σημαντικές αποστάσεις προκειμένου να μεταφέρουν επείγοντα μηνύματα.

Αυτό, λοιπόν, είναι η «Βρυσεάδα»: ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα προσκύνημα στις ρίζες του τόπου και του αθλητισμού, μια πρόκληση για να ξεπεράσει ο καθένας τον εαυτό του και, σε τελική ανάλυση,  μια επιστροφή σε εποχές άθλων.


ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΥΣΕΑΔΑ. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ : 

http://vryseada.blogspot.gr/p/registration.html

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ: 

Λογαριασμός κατάθεσης: Τράπεζα Πειραιώς 6340010337949

IBAN: GR22 0171 3400 0063 4001 0337 949

Δικαιούχοι Κατσίχτης Γεώργιος και Μπαγιώκος ΑθανάσιοςΣΠΕΥΣΑΤΕ!


ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η οργανωτική επιτροπή του ορεινού  αγώνα δρόμου  Βρυσεάδα και Βρυσεάδα fast  σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Λακωνίας ανακοινώνει τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα τη διαχείριση τραυματισμών στο βουνό και τις πρώτες βοήθειες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αναβρυτή στο χώρο του Βοτανολογικού Μουσείου.

Στην ημερίδα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις εισηγήσεις διαπιστευμένων διασωστών πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα αθλητών και διοργανωτών αγώνων βουνού.

Μετά το πέρας της Ημερίδας θα ακολουθήσει pasta party στο οποίο προσκαλούνται όλοι οι φίλοι, οι εθελοντές,  οι αθλητές και οι συντελεστές της "Βρυσεάδας" προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και να  ανταλλάξουν εμπειρίες.


5ο χορευτικό αντάμωμα στο Χιλιομόδι


Φαντασμαγορική βραδιά στη Ναυτική Ναυπλιάδα 2016


Μια φαντασμαγορική βραδιά εζησαν όσοι παρακολούθησαν χθες το βράδυ τις εκδηλώσεις στα πλαίσια της "Ναυτικής Ναυπλιάδας 2016" που διοργάνωσαν, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ", στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων της δημιουργικής πορείας του, ο Σύλλογος των Απανταχού Ναυπλιέων "Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ" και ο Δήμος Ναυπλιέων.

 ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις