28.8.16

7ος Λαϊκός αγώνας ορεινού δρόμου στα Μονοπάτια των Αρκάδων Ποιμένων


Στα  μονοπάτια των «ΑΡΚΑΔΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ» θα γίνει το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016  στο ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ο 7ος λαϊκός αγώνας βουνού κάτω από το σύνθημα «ANAτρέχω στην Αρκαδία» που σημειολογεί την επιστροφή στις απλές αξίες της ζωής, τον Ανθρωπισμό και αποτελεί παράλληλα φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν για τη ζωή τους και την ελευθερία μας στη μάχη του "Αγιονικόλα" τον Σεπτέμβριο του 1826.

Πρόκειται για δύο βασικά αγώνες σε δύο διαδρομές στην ίδια κατεύθυνση, με τα ίδια χαρακτηριστικά διαδρόμου και μόνη διαφορά την συνολική απόσταση.

Τους αγώνες διοργανώνουν το "Πολιτιστικό Κέντρο Βαλτεσινίκου" σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ).


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Πρόκειται για αγώνες επί ανωμάλου ορεινού δρόμου όπου το 90% αποτελεί διακριτό ορεινό μονοπάτι και το 10 % επί του συνόλου της διαδρομής είναι χωμάτινος αυτοκινητόδρομος. Με βάση το βαθμό δυσκολίας χαρακτηρίζονται 3-4 της κλίμακας 1 - 5. Η πορεία είναι κατά κάποιο τρόπο κυκλική με κατεύθυνση από βορρά προς δυτικά, νότια και ανατολικά. Πραγματοποιείται σε υψόμετρο 1250 μέτρα και oι δρομείς τρέχουν μέσα από κατάφυτες βουνοπλαγιές, γραφικές κορυφογραμμές, καταδεκτικές ρεματιές με αιωνόβια έλατα, και φυσικές πηγές με κρυστάλλινα νερά, αιώνια μνημεία της ζωής και της φύσης ζώντας μοναδικές στιγμές.

Οι διαδρομές καθορίζουν και τις κατηγορίες των αγώνων σε Α' και Β΄. 'Έτσι έχουμε την κατηγορία Α' που είναι η μεγάλη διαδρομή με μήκος 21,6 χιλιόμετρα και συνολική υψομετρική διαφορά 1025 μέτρα (αθροιστικά) και την κατηγορία Β΄ που είναι η μικρή διαδρομή με μήκος 10 χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά περί τα 450 μέτρα (αθροιστικά).

Κάθε αθλητής δρομέας επιλέγει μόνος του την κατηγορία, ανάλογα με την επιθυμία και τις επιδόσεις του και αυτό το δηλώνει από την αρχή. Στην κατηγορία Α' δεν μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές και δρομείς ηλικίας κάτω των 18 ετών. Η συμμετοχή στην κατηγορία αυτή δηλαδή στην Α΄ αποτελεί και παράγοντα επιλογής για την συμμετοχή του δρομέα στον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ, οπότε οι όροι συμμετοχής περιλαμβάνουν και χρονικά όρια εντός των οποίων πρέπει να διανύουν διάφορα τμήματα της διαδρομής και συγκεκριμένα για τα πρώτα 10 χιλιόμετρα δεν θα πρέπει να έχει δαπανηθεί χρόνος μεγαλύτερος των 135 λεπτών ενώ για το σύνολο της διαδρομής δεν πρέπει να χρειαστούν περισσότερα των 300 λεπτών της ώρας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και για τα δύο φύλλα και με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Σχετική αποτύπωση της μεγάλης διαδρομής μπορείτε να δείτε στο sitewww.anatrexo,gr

Σημείο εκκίνησης: Ο προαύλιος χώρος του ιστορικού μοναστηριού «Αγιονικόλας» που βρίσκεται 1,5 χιλμ βορειοανατολικά του Βαλτεσινίκου.

Σημείο τερματισμού: Η κεντρική πλατεία του χωριού Βαλτεσινίκου του Δήμου ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Ώρα εκκίνησης: Οι αγώνες και των δύο κατηγοριών (Α΄ & Β'), θα ξεκινήσουν στις 10:20 το πρωί της παραπάνω Κυριακής, αμέσως μετά τη σύντομη δοξολογία για την ιστορική επέτειο της μάχης του «Αγιονικόλα» το 1826.

Σημειώνουμε ότι η διαδρομή είναι μετρημένη, όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου με παρατηρητές.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με όλες τις συνθήκες εκτός αν αυτές προβλέπονται τέτοιες ώστε να κινδυνεύει η υγεία των δρομέων (πρόβλεψη καταιγίδας κεραυνών, κτλ.).

Σταθμοί τροφοδοσίας:

Θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής σταθμοί τροφοδοσίας ως εξής:

Για την κατηγορία Α΄ (μεγάλη διαδρομή) προβλέπονται 5 σταθμοί νερού, ενώ στον 3ο σταθμό (10ο χιλιόμετρο), θα προσφέρεται και ισοτονικό.

Την κατηγορία Β΄ θα υποστηρίξουν 3 σταθμοί και δεν θα παρέχεται ισοτονικό.

Ομάδα εθελοντών θα φροντίζει για την υποστήριξη των δρομέων.

Τερματισμός Βραβεύσεις/Έπαθλα:

Γενική Κατάταξη:

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας και σειράς όπως αναφέρονται στην σχετική προκήρυξη με το ειδικό μετάλλιο του "ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία" (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο).

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και το παραπάνω ειδικό μετάλλιο από μπρούντζο.


Δηλώσεις και όροι συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών καθώς και έφηβοι από 15 ετών για τους οποίους η συμμετοχή επιτρέπεται μόνο στην κατηγορία Β΄ και αφού υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων τους (για τους μέχρι 18 ετών).

΄Όλοι οι δρομείς, περιπατητές κτλ., θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να γνωρίζουν πως η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει (πρόσφατη ιατρική εξέταση) και θα έχουν αποδεχθεί τους όρους συμμετοχής των διοργανωτών των οποίων όρων έχουν λάβει γνώση και συμφωνούν ανεπιφύλακτα.

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα καθώς και η σχετική δήλωση περί καλής υγείας, γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το sitewww.anatrexo.gr συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία. Η αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής μέσα από την συμπλήρωση του σχετικού εικονιδίου στην ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, βεβαιώνει και την ύπαρξη όλων εκείνων των προϋποθέσεων συμμετοχής ιδιαίτερα αυτής που αφορά την κατάσταση υγείας και δεν είναι πλέον απαραίτητη ή έντυπη παράδοση πρωτοτύπων στη γραμματεία κατά την εκκίνηση.

Τα σχετικά έντυπα δηλώσεων (συμμετοχής και υγείας), να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να τα υποβάλουν, στο παραπάνω sitewww.anatrexo.gr

Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν στο σημείο εκκίνησης στο Βαλτεσινίκο την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 9:30 το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016. Αυτονόητο φυσικά είναι πως όσοι δρομείς εγγραφούν την τελευταία στιγμή στο Βαλτεσινίκο κατά την εκκίνηση θα συμπληρώσουν εγγράφως τα προβλεπόμενα έντυπα αυτά (δήλωση συμμετοχής και κατάστασης υγείας) εκείνη τη στιγμή.

Οι αθλητές θα τρέξουν με αριθμό που θα παραλάβουν από την γραμματεία την Κυριακή το πρωί 11 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του χωριού από τις 08:00 έως τις 9:30 το πρωί.

Τέλος όλοι οι δρομείς είναι απαραίτητο να ακολουθούν τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής προκειμένου να έχουμε ένα καλό και ασφαλή αγώνα.


Μεταφορά Δρομέων στο σημείο εκκίνησης και αναχώρηση

Οι δρομείς και λοιποί περιπατητές θα μεταβούν στο Βαλτεσινίκο και θα αποχωρήσουν στη συνέχεια με δικά τους μέσα. Από το Βαλτεσινίκο στο σημείο εκκίνησης η μετακίνηση θα γίνει πεζή.

Αθλητές από Αθήνα που έχουν δηλώσει τη μεταφορά τους με λεωφορείο, θα πρέπει να βρίσκονται 6,30 το πρωί της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο, σταθμό ΜΕΤΡΟ), για να αναχωρήσουν για Βαλτεσινίκο και θα επιστρέψουν στο ίδιο σημείο αφού αναχωρήσουν από το Βαλτεσινίκο στις 4:00 μ.μ. της ιδίας ημέρας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη μεταφορά θα δοθούν σε όσους ενδιαφερθούν από τον υπεύθυνο για το θέμα αυτό έγκαιρα.

Ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής των Αγώνων

Παύλος Διακουμάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου