24.8.16

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Το "ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΗ" εύχεται ένα λαμπρό μέλλον στους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας...

Τώρα που οι κόποι και οι θυσίες σας ανταμείφθηκαν, χαρείτε την επιτυχία σας και ζήστε το όνειρό σας...

«Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» στο αρχαίο θέατρο Άργους


«Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» του φιλέλληνα Βραζιλιάνου Guilherme Figueiredo από την θεατρική ομάδα του θεάτρου ΚΕΚΡΩΠΙΑ σε σκηνοθεσία ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ θα παρουσιαστεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Άργους .

Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Το έργο είναι διασκευή από τον «Βίο του Αισώπου» του Βυζαντινού συγγραφέα Μάξιμου Πλανούδη, το οποίο μεταφράστηκε και διασκευάστηκε στην τελική του μορφή από τον θίασο και την Κυρία Ροζίτα Σώκου. 

Διαπνέεται από υψηλό ήθος και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα. Αρέσει σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας φύλου και επιπέδου μόρφωσης. Ο Έλληνας γνωρίζει πτυχές της ιστορίας του και νιώθει περήφανος για την καταγωγή του. Διασκεδάζει με το διαβρωτικό χιούμορ του Αισώπου. Συγκινείται με τις ανθρώπινες καταστάσεις και λαμβάνει μηνύματα για τα υψηλά ιδανικά του ουμανισμού και της ελευθερίας των λαών. Ο Αίσωπος είναι ο Λαϊκός ήρωας που κατατροπώνει με το ευρηματικό πνεύμα του τους ισχυρούς. Διδάσκει την ανθρωπιά, την αγάπη για την ελευθερία, την αυτοθυσία, την ανιδιοτέλεια και την έγνοια για τους αδικημένους και τους ταπεινούς, αρετές που καθιστούν αυτόν τον δύσμορφο και αδικημένο από την φύση, πρότυπο εσωτερικής ομορφιάς. Το έργο δεν είναι οι μύθοι του Αισώπου που συνήθως παίζουν σε παιδιά μικρής ηλικίας. Είναι μυθιστορηματικός βίος του «φιλόσοφου της πράξης» όπως αποκαλείται ο Αίσωπος. Τα στοιχεία είναι παρμένα από τον Ηρόδοτο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

Γενική Είσοδος: 5 ΕΥΡΩ

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Τα Σημεία Προπώλησης των εισιτηρίων είναι στο Άργος: 

· Undercolors Benetton Argos (Κορίνθου 20) 2751 0 61940

· Grifo Café (Παναγή Τσαλδάρη 15) 2751 0 22130



ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βοσκός…


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βοσκός… που ενώ έβοσκε τα πρόβατά του σε μια απόμερη τοποθεσία, βλέπει από μακριά να πλησιάζει μια αστραφτερή ΒΜW. Ο οδηγός, ένας νεαρός ντυμένος με κοστούμι Versace, παπούτσια Gucci, γυαλιά ηλίου Ray Ban και Yves Saint Laurent γραβάτα, σταματάει δίπλα του, κατεβάζει το παράθυρο και του λέει: Άν σου πω ακριβώς πόσα πρόβατα έχεις στο κοπάδι σου, θα μου δώσεις ένα;

Ο βοσκός κοιτάει το νεαρό, που ήταν φανερά ένας γιάπης, κοιτάει και το κοπάδι και του απαντά ήρεμα: Ναι, γιατί όχι;

Αμέσως λοιπόν ο γιάπης κατεβαίνει από το αυτοκίνητο μαζί με ένα laptop Dell το οποίο και συνδέει με ένα κινητό Motorola με παγκόσμια σύνδεση της AT&T. Αφού συνδέεται με το Internet, πηγαίνει σε μια σελίδα της NASA, και επιλέγει ένα σύστημα δορυφορικού προσδιορισμού τοποθεσίας GPS το οποίο υπολογίζει την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται και αποστέλλει τα στοιχεία αυτά σε ένα άλλο δορυφόρο της ΝASA, ο οποίος σκανάρει την περιοχή και βγάζει μια φωτογραφία υπέρ-υψηλής ανάλυσης… Αφού επεξεργάζεται τη φωτογραφία με το πρόγραμμα Adobe Photoshop, στέλνει την εικόνα σε ένα εργαστήριο ερευνών στο Αμβούργο, στη Γερμανία και μετά από μερικά δευτερόλεπτα λαμβάνει στο Palm Pilot του ένα e-mail που επιβεβαιώνει ότι η φωτογραφία έχει αναλυθεί και τα στοιχεία έχουν καταχωρηθεί σε μια βάση δεδομένων. Μέσω μιας σύνδεσης ΟDBC εισχωρεί σε μια MS-SQL database και καταχωρεί όλα τα στοιχεία σε ένα φύλλο εργασίας Excel, το οποίο και στέλνει μέσω e-mail στο Blackberry του.

Μετά από λίγα λεπτά εκτυπώνει μια έκθεση 150 σελίδων με έγχρωμες φωτογραφίες από τον καινούργιο του HP LaserJet εκτυπωτή και αφού τη διαβάζει λέει στο βοσκό:

Έχεις ακριβώς… 1586 πρόβατα!!!’.

Ακριβώς. Καλώς λοιπόν, μπορείς να πάρεις όποιο πρόβατο θέλεις, λέει ο βοσκός και κοιτάζει το νεαρό καθώς διαλέγει το ζώο και το μεταφέρει στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Εκείνη τη στιγμή, λέει ο βοσκός στο νεαρό:

Να σου πω… αν βρω ακριβώς τι δουλειά κάνεις θα μου το επιστρέψεις;

Ο νεαρός κύριος το σκέφτεται για μια στιγμή, και μετά λέει γελώντας στο βοσκό:

ΟΚ, γιατί όχι;

Είσαι σύμβουλος επιχειρήσεων, λέει ο βοσκός.

Απίστευτο, λέει αποσβολωμένος ο νεαρός, έτσι είναι!!! Μα πώς το μάντεψες;

Δεν είναι και τόσο δύσκολο, λέει ο βοσκός. Ήρθες από το πουθενά, χωρίς να στο ζητήσει κανείς, θέλεις να βρεις μια απάντηση την οποία ήδη ξέρω, σε μια ερώτηση που δεν σε ρώτησε κανείς και θες και να πληρωθείς γι’ αυτό, και το καλύτερο: δεν έχεις ιδέα για την επιχείρηση…! Τώρα θα μου δώσεις πίσω το σκύλο μου;


ΠΗΓΗ: oiko.wordpress.com

"11ο Ράλλυ Δαναών" 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016



O Ac3 (Argolis Classic Car Club) με επίκεντρο την Ανατολική Πελοπόννησο, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Πόρου, το 11ο Ράλλυ Δαναών το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

H διήμερη εκδήλωση ακριβείας κλασσικών αυτοκινήτων, προσμετρά στο Argolis Historic Trophy 2016 με συντελεστή 1+1 (ξεχωριστή βαθμολογία για κάθε ημέρα). Επίσης προσμετρά στο Trophy Classic Mini Club. 

Με αφετηρία τον Ισθμό Κορίνθου–Goody’ s (Σάββατο), θα ακολουθηθεί η διαδρομή προς Μέθανα, όπου και η ανασυγκρότηση, (με την υποστήριξη του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων), η μεσημβρινή ξεκούραση και το γεύμα. Τις απογευματινές ώρες θα ακολουθήσουν εκπληκτικής ομορφιάς regularity διαδρομές στον γύρο της Χερσονήσου Μεθάνων, στη συνέχεια κατεύθυνση προς Γαλατά και πέρασμα στο Νησί- Δήμο Πόρου για διανυκτέρευση.




Ο συνδιοργανωτής ΔΗΜΟΣ ΠΟΡΟΥ, θα φροντίσει για την στάθμευση των οχημάτων, από την άφιξη μέχρι και το τέλος της εκδήλωσης, ώστε να τα θαυμάσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. 

Ο αρχοντικός ΠΟΡΟΣ είναι μια ζωγραφιά με παραδοσιακά σπίτια, σοκάκια, πευκόφυτος με καταγάλανη θάλασσα και υπέροχες ακρογιαλιές. Διαθέτει άριστη οργάνωση και πολλές επιλογές σε διαμονή, εστίαση, διασκέδαση για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο ώστε με καλή παρέα και διάθεση όλοι οι συμμετέχοντες θα περάσουν υπέροχα!




Την Κυριακή στις 11:00 οι γραφικές regularity διαδρομές θα συνεχιστούν στα 2 νησάκια με τερματισμό, γεύμα και απονομή επάθλων, πλησίον του χώρου στάθμευσης.

Ο Διοικητικός-Τεχνικός έλεγχος (09:00-10:30) θα πραγματοποιηθεί στην αφετηρία και με εκκίνηση το Σάββατο 11:00, οι συμμετέχοντες θα καλύψουν σε 2 ημέρες συνολικά περίπου 229 χιλιόμετρα, όπου θα περιλαμβάνονται 15 Ε.Δ.Α συν. μήκους 89 περίπου χλμ. (πολλαπλές χρονομετρήσεις) με Μ.Ω.Τ έως 50χλμ/ώρα.

Οι χρονομετρήσεις των Ε.Δ.Α θα γίνουν στο 1/10 του δευτ/του (0.1) με ανάρτηση των αποτελεσμάτων στο διαδίκτυο από την Iron Team (www.sportstiming.gr).

Το δικαίωμα συμμετοχής για τον διήμερο αγώνα ορίζεται στο ποσό των 125 € (πλήρωμα 2 ατόμων) και περιλαμβάνει:

1. Παράβολο Συμμετοχής

2. Ασφάλεια προς τρίτους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

3. Την αναλογία των δαπανών σε όλα τα έξοδα της διοργάνωσης

4. Έντυπα της εκδήλωσης (roadbook, νούμερα, πινακίδα, κλπ.)

5. Έπαθλα και αναμνηστικά.

Πλέον της γενικής κατάταξης και των καθιερωμένων κατηγοριών, έπαθλα θα απονεμηθούν και στα τρία πρώτα πληρώματα που θα καταταγούν, με αυτοκίνητα που δεν θα φέρουν συνδεδεμένα πρόσθετα όργανα μέτρησης αποστάσεων. Δεν επιτρέπονται τα όργανα μέτρησης που υπολογίζουν Μ.ΩΤ.

Κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από φίλους και μέλη της λέσχης, στο ράλλυ συμπεριλαμβάνεται και κατηγορία “touring”, με διαδρομή μικρότερη κατά 48 περίπου χλμ. και χρονομέτρηση σε 6 συνολικά Ε.Δ.Α.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως την Τρίτη 6 Σεπτ. 2016, εφόσον συνοδεύονται από το παράβολο συμμετοχής, το οποίο επιστρέφεται εξ ολοκλήρου στην περίπτωση που κάποιος συμμετέχων ανακαλέσει τη δήλωση του μέχρι την παραπάνω ημερομηνία. Έκτοτε ουδεμία επιστροφή χρημάτων θα πραγματοποιηθεί.


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Πολιτιστικό τριήμερο στις Λίμνες



Με παραδοσιακούς χορούς ολοκληρώθηκαν χθες τα ΚΙΑΝΑ 2016

Στην κατάμεστη πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη στη Νέα Κίο, χθες το βράδυ, παρακολουθήσαμε από την Χορευτική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου την παράσταση "Της πορτοκαλιάς κλωνί του χορού μας κεφαλή"... 

Η παράσταση που αφορούσε στην πορεία της χορευτικής παράδοσης σε σχέση με την εξέλιξη των πτυχών της γυναικείας παραδοσιακής φορεσιάς, περιλάμβανε χορούς από την Λευκάδα, τις Β. Σποράδες, την Εύβοια, τα Μεγάρα και τη Σαλαμίνα.

Με την παράσταση αυτή ολοκλήρωσαν την πολύ επιτυχημένη πορεία τους τα ΚΙΑΝΑ 2016...























Φωτογραφίες : Χάρης Καραποστόλης

Γίνονται σήμερα... Τετάρτη 24 Αυγούστου, στην Πελοπόννησο

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Αύγουστος και Mνημεία 2016 στον Δήμο Ναυπλιέων

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΝΑΥΠΛΙΟ, Πλατεία Ωνάση – Έκθεση Βιβλίου

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

3º Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» 
με τίτλο «Μονήρεις Εξομολογήσεις»
Τετάρτη 24/8
«Η Θαλασσινή Ωδή» & Τα Fados της εφηβείας μου», 
του Fernando Pessoa, με την Αλίκη Καγιαλόγλου

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ



Το «Αρχείο της Τσακωνιάς» σας προσκαλεί στο ΛΕΩΝΙΔΙΟ στο Αρχοντικό Τσούχλου 
Cine Το Αρχείον, κινηματογραφικές προβολές

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Εκδηλώσεις στη Νυμφασία Αρκαδίας – Καλοκαίρι 2016
24/8/2016 Τετάρτη, 20:00 
Ενημέρωση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες 
από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, 
με ομιλητή τον κ. Ιωάννη Χρ. Πετρόπουλο.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Φεστιβάλ Τρίπολης 2016
ΤΕΤΑΡΤΗ 24|08
ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ώρα 21:15 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΪ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΞΩ του Ουίλιαμ Σάρογιαν
Παραγωγή : ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Έκθεση εικαστικών με έργα του Δημήτρη Ταλαγάνη στην Αίθουσα Τέχνης "Κούρος" στην Τρίπολη
Εγκαίνια: Τετάρτη 24 Αυγούστου, 21:00

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΝΕΜΕΑ, Σύνδεσμος Οινοποιών – Έκθεση κρασιών Νεμέας

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016»


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Δήμος Σπάρτης – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
Τετάρτη 24 Αυγούστου , ώρα 9.15 μ.μ.
Θεατρική Παράσταση 
“ Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι”, 
από θεατρική ομάδα “ Ιάσθε θεάτρω”
Τόπος : Ξηροκάμπι – Ανοικτό Αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Ημέρες Πολιτισμού στη Μάνη 2016


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Δήμος Μονεμβασίας 2016


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
                  
                  ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
                   ΤΕΤΑΡΤΗ 24 & ΠΕΜΠΤΗ 25 Αυγούστου 

Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, 21.00
«ΣΥΡΑΝΟ ΝΤΕ ΜΠΕΡΖΕΡΑΚ»



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Κέντρο Τέχνης 
“ΖΑΝΑΝΤΟΥ/ΧΑΝΑDU”
Έκθεση Ζωγραφικής | Βαγγέλης Γκόκας



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ


4º Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού 
Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων Ηλείας
Τετάρτη 24/8
«Δεν έχουν Τσίπρα πάνω τους» 
Επιθεώρηση με τους Ψάλτη, Λεζέ, Μόσιο



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 (22:00) 
ΠΑΤΡΑ, Θερινό Χάραμα 
Αλκίνοος Ιωαννίδης 
Καλοκαίρι 2016



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2016 – ΑΙΓΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/8 
ΩΡΑ 21:30
ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ ΡΟΥΒΑΛΗ, ΣΕΛΙΝΟΥΣ ΑΙΓΙΟΥ
Οίνος εκλεκτός και jazz μουσική



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 (21:15) 
ΠΑΤΡΑ, Ρωμαϊκό Ωδείο 
Tiger Lillies «MADAME PIAF»


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


ΠΗΓΗ: Pelopolitismos