24.8.16

«Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» στο αρχαίο θέατρο Άργους


«Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» του φιλέλληνα Βραζιλιάνου Guilherme Figueiredo από την θεατρική ομάδα του θεάτρου ΚΕΚΡΩΠΙΑ σε σκηνοθεσία ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ θα παρουσιαστεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αρχαίο Θέατρο Άργους .

Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Το έργο είναι διασκευή από τον «Βίο του Αισώπου» του Βυζαντινού συγγραφέα Μάξιμου Πλανούδη, το οποίο μεταφράστηκε και διασκευάστηκε στην τελική του μορφή από τον θίασο και την Κυρία Ροζίτα Σώκου. 

Διαπνέεται από υψηλό ήθος και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα. Αρέσει σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας φύλου και επιπέδου μόρφωσης. Ο Έλληνας γνωρίζει πτυχές της ιστορίας του και νιώθει περήφανος για την καταγωγή του. Διασκεδάζει με το διαβρωτικό χιούμορ του Αισώπου. Συγκινείται με τις ανθρώπινες καταστάσεις και λαμβάνει μηνύματα για τα υψηλά ιδανικά του ουμανισμού και της ελευθερίας των λαών. Ο Αίσωπος είναι ο Λαϊκός ήρωας που κατατροπώνει με το ευρηματικό πνεύμα του τους ισχυρούς. Διδάσκει την ανθρωπιά, την αγάπη για την ελευθερία, την αυτοθυσία, την ανιδιοτέλεια και την έγνοια για τους αδικημένους και τους ταπεινούς, αρετές που καθιστούν αυτόν τον δύσμορφο και αδικημένο από την φύση, πρότυπο εσωτερικής ομορφιάς. Το έργο δεν είναι οι μύθοι του Αισώπου που συνήθως παίζουν σε παιδιά μικρής ηλικίας. Είναι μυθιστορηματικός βίος του «φιλόσοφου της πράξης» όπως αποκαλείται ο Αίσωπος. Τα στοιχεία είναι παρμένα από τον Ηρόδοτο, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη.

Γενική Είσοδος: 5 ΕΥΡΩ

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Τα Σημεία Προπώλησης των εισιτηρίων είναι στο Άργος: 

· Undercolors Benetton Argos (Κορίνθου 20) 2751 0 61940

· Grifo Café (Παναγή Τσαλδάρη 15) 2751 0 22130



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου