3.9.24

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας



Συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2024, το φεστιβάλ της Ακροναυπλίας.

Στο πλαίσιο αυτού, στις 8.30 το βράδυ, στον σιδηροδρομικό σταθμό (οικία Καρούζου), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που έχει να κάνει με συνομιλία του Νίκου Καρούζου με τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Remaining Time 0:00
 

Επίσης, θα λάβει χώρα και μία μουσική δράση, με τίτλο:

” Παραμύθια του δρόμου, παραμύθια χαράς ”.

Μία μουσική παράσταση με τους Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η ΕΡΤ είναι χορηγός επικοινωνίας.

ertnews.gr

Λύκειο Ελληνίδων Άργους: Ξεκίνησαν οι εγγραφές

 


"Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο" / 9ος Δρόμος Μνήμης Νέας Κίου


Ο 9ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο», θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Κίο το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 102 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.


Ο Δρόμος περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

• 11.000 μέτρων για ενήλικες
• 5.500 μέτρων για δρομείς 15 χρονών και άνω
• 1.000 μέτρων για παιδιά 8 – 14 ετών
• 500 μέτρων για παιδιά 4 – 7 ετών
• Περιπατητική βόλτα στην διαδρομή των 11.000 μέτρων.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://event.athletopia.com/dromosmnimisneaskiou2024?step=1




Καλαμάτα: Οι δράσεις του πεζοπορικού τμήματος του “Ευκλή” για τον Σεπτέμβριο


Ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” υποδέχεται το Φθινόπωρο με δυο ήπιες εξορμήσεις εντός Μεσσηνίας.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024: Πεζοπορία για όλη την οικογένεια στον βορειοδυτικό Ταΰγετο, από τον Άγιο Νικόλαο έως τον Άγιο Παντελεήμονα στα 1.627 μ. υψόμετρο, όπου είναι τριεθνής σημείο των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας.
Βαθμός δυσκολίας Α΄ και ώρες πορείας 3:00 (+/-).

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024: Πεζοπορία από το χωριό Πηγάδια στο καλντερίμι που ενώνει το χωριό με τα χωριά της Μάνης, περνώντας από το Πηγαδιώτικο γεφύρι, με κατάληξη μέσα στην κοίτη του φαραγγιού Ριντόμου, όπου μπορούν οι συμμετέχοντες να θαυμάσουν το εντυπωσιακό ”Στένωμα”.

Remaining Time 0:00
 

Πληροφορίες, απογευματινές ώρες στην κα. Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 697 425 2234 ή στο fb: Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ και στο instagram: efklis_pezoporikos_kalamatas

ertnews.gr


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ




ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη, χθες (2.9.2024) το πρωί, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 18χρονος ημεδαπός, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα ημεδαπού. Ανωτέρω μοτοσυκλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. 

Συνελήφθη, χθες (2.9.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 17χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να οδηγεί όχημα στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγήσεως. Επιπλέον, όπως προέκυψε ο 17χρονος δεν είχε προβεί στην έκδοση  δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνελήφθη, προχθές (1.9.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί δεν κατέβαλε το αντίστοιχο αντίτιμο σε πρατήριο υγρών καυσίμων και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθως, ο 33χρονος δε συμμορφώθηκε σε σήμα για τη διενέργεια ελέγχου, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Επιπλέον, όπως προέκυψε, στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.



Αναπαράσταση της Ιστορικής Ναυμαχίας των Σπετσών το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου


Ο Δήμος Σπετσών παρουσιάζει ένα εξαιρετικό και πλούσιο σε περιεχόμενο Πρόγραμμα των τιμητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για την «Αρμάτα 2024», που ξεκίνησαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ηρωικής Ναυμαχίας των Σπετσών, που έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1822.

armata poster

Ολόκληρο το Πρόγραμμα του Δήμου Σπετσών Αρμάτα 2024:

armata programma 1
armata programma 2