8.10.16

ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ 2016. 14η ΙΠΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Τα ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ 2016 ξεκίνησαν σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016  στη λαϊκή αγορά Άργους με ιππήλατες άμαξες που έκαναν βόλτα μικρούς και μεγάλους και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την Ιππική Πορεία που θα καταλήξει στο άλσος Κεφαλαρίου όπου θα γίνει η παρουσίαση των συμμετεχόντων και η απονομή αναμνηστικών μεταλλίων.

Τα ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ 2016 διοργανώνουν : Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Άργους Μυκηνών, ο Σύλλογος Φίλων Ίππων Άργους και ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κεφαλαρίου.

















Nίκη του Διομήδη επί του Αερωπού Έδεσσας 28-24


Για την 3η αγωνιστική της Handball Premier ο Διομήδης υποδέχθηκε σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου τον Αερωπό Έδεσσας. 

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κύριοι Βήτας και Σκλαβενίτης, με παρατηρητή αγώνα τον κύριο Νικολίτσα.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα έληξε 13 - 8 ενώ το τελικό σκορ του αγώνα διαμορφώθηκε στο 28 - 24. 













ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Τελετή ένταξης του Δήμου Μεγαλόπολης στο Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, του Σωματείου Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Διεθνούς Δικτύου unaVision, σας προσκαλούν στην τελετή ένταξης του Δήμου Μεγαλόπολης  στο Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλωσόρισμα
ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ
Διευθυντής Διεθνούς Δικτύου ¨ΑΡΚΑΔΙΑ¨ και “Παρράσιου Πάρκου”

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Μέρος Α’
Εισδοχή Δήμου Μεγαλόπολης στο Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ»
Προσφώνηση
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ
Πρόεδρος Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας
Αντιφώνηση
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Μέρος Β’
Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μοχλός Διεθνούς Προβολής και Τοπικής Ανάπτυξης
ΦΩΤΗΣ ΖΩΗΣ Πρόεδρος Σωματείου Παρράσιο Πάρκο

Μέρος Γ’
unaVision
Βιωματικό παγκόσμιο εργαστήριο για έναν κόσμο σε ισορροπία
JOHANNES PFISTER
Πρόεδρος Διεθνούς Δικτύου unaVision

Ακολουθεί συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΡΚΑΔΙΑ»
Το Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ» είναι θεσμικό όργανο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με σκοπό την μελέτη και αξιοποίηση του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. Έχει περί τα 200 μέλη σε όλον τον κόσμο που εκπροσωπούν πόλεις, περιοχές, ιδρύματα, σωματεία, οργανισμούς, πανεπιστήμια, οργανώσεις καλλιτεχνικού, πολιτιστικού οικολογικού και εκπαιδευτικού αντικειμένου, καθώς και επιχειρήσεις με το όνομα Αρκαδία ή ασχολούνται με τον Αρκαδισμό, καθώς και προσωπικότητες που εφαρμόζουν και προωθούν τις αρχές και τις αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους. Τα διακρατικά προγράμματα του Δικτύου στοχεύουν στην διαρκή χρήση ενός διαύλου επικοινωνίας της μητροπολιτικής Αρκαδίας με τις «Αρκαδίες» του κόσμου, προσφέροντας αμφίδρομα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και λύσεις στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ
To Σωματείο Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί με σκοπό την με κάθε τρόπο στήριξη των προσπαθειών θεσμοθέτησης και λειτουργίας του πρώτου Εθνικού Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα. Η περιοχή του πάρκου καλύπτει περί τα 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το Λύκαιον Όρος σε εκτάσεις της Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Ηλείας, σημαντικής αρχαιολογικής, φυσιολατρικής και ιστορικής σπουδαιότητας, με μοναδική άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά χαμένη στα βάθη των αιώνων.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ unaVision
Η unaVision είναι ένα διεθνές δίκτυο γνώσης και συνεργασίας που κατευθύνεται από μέλη αστικών και αγροτικών κοινοτήτων, γειτονιών, οργανώσεων και πρωτοβουλιών και στοχεύει σε έναν κόσμο σε ισορροπία, προσφέροντας ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον και μαθησιακές δραστηριότητες. Τα μέλη της διακρίνονται για την αγάπη τους για μια έντονη και συνεχή επαφή μεταξύ τους, καθώς και ενεργή συμμετοχή στην συν-ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτοτύπων και καινοτόμων προσεγγίσεων για μια συστημική αλλαγή στους κοινωνικούς, οικολογικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς τομείς της ζωής μας. Τα προγράμματά της βασίζονται στην εκπαίδευση, την οικολογική και κοινωνική επιχειρηματικότητα, την οικονομική αξιοποίηση κοινών αγαθών και την κοινωνιοκρατική διακυβέρνηση.


ΠΗΓΗ: Καφενείο Μεγαλόπολης

Περιβαλλοντικές Δράσεις 2016 από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΚΠΕ Νέας Κίου



Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Νέας Κίου, σχεδιάζουν για την δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου την υλοποίηση δράσεων, ανά Σχολική μονάδα με περιεχόμενο περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών αύριο Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 το Νέο Σχολείο διοργανώνει βόλτα με ποδήλατα, τις "3ες Νεοπεταλιές". 

Εκτός από άθληση και ψυχαγωγία, θα πραγματοποιηθούν και βιωματικές περιβαλλοντικές δραστηριότητες στην παραλία της Νέας Κίου, από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου με το σύνθημα: "κάνε Πετάλι για τη Φύση που μας περιβάλλει".



Το πρόγραμμα της ποδηλατοβόλτας έχει ως εξής:

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

10:30 – ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
11:00 – ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑΣ
11:30 – ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ “IGNATIA HOTEL” – ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
13:30 – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΝΕΑ ΚΙΟ
14:00 – ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος

Πληροφορίες: 27510 62720 & 6947 998321

Διομήδης - Αερωπός Έδεσσας στη Νέα Κίο το Σάββατο


Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Handball Premier ο Διομήδης υποδέχεται σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 18.00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Κίου τον Αερωπό Έδεσσας. 
Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι κύριοι Βήτας και Σκλαβενίτης, με παρατηρητή αγώνα τον κύριο Νικολίτσα.

ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ 2016. 14η ΙΠΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ


Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, ο Σύλλογος Φίλων Ίππων Άργους και ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Κεφαλαρίου συνδιοργανώνουν τα «ΔΙΟΜΗΔΕΙΑ 2016. 14η ΙΠΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» στις 8 και 9 Οκτωβρίου. 

Το πρόγραμμα του διημέρου είναι:

· Σάββατο 8/9/2016 17:00 - 19:00 

Άμαξες θα βρίσκονται στη λαϊκή αγορά Άργους δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν μία βόλτα στο κέντρο του Άργους. 

Κυριακή 9/9/2016 10:00 π.μ 

Έναρξη ιππικής πορείας από το τέρμα της Δαναού με κατεύθυνση την πλατεία του Αγίου Πέτρου και κατάληξη της στο άλσος Κεφαλαρίου όπου θα γίνει η παρουσίαση των συμμετεχόντων και απονομή αναμνηστικών μεταλλίων.


Με εκτίμηση 

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Στυλ. Γκαβούνος 
Δημοτικός Σύμβουλος

Καμπάνια ενημέρωσης του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» ξεκινά μια καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη!». 

Πρόκειται για μια σειρά από ανοιχτές ομιλίες και δράσεις σε μηνιαία βάση που θα αφορούν όχι μόνο ασθενείς αλλά και όποιον ενδιαφέρεται για τη σωματική και ψυχική του υγεία. 

Η πρώτη μας εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει τίτλο “Κληρονομικότητα, στρες, συναισθηματική κατάσταση στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου” και θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 18:30 μ.μ στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος", Αγ. Κωνσταντίνου 29 στο Άργος. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Παλλάδιο Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας της Τρίπολης, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και η Cocomat. 

Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν στοιχεία από σύγχρονες έρευνες και επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με την επιρροή της κληρονομικότητας, του στρες και της συναισθηματικής κατάστασης στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου. 

Ομιλητές θα είναι: 

κα Παρασκευή Αποστόλου, MSc., Μοριακή Βιολόγος από το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής - ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα παρουσιάσει το θέμα “Κληρονομικότητα & Καρκίνος”

κος Μάριος Σεβρισαριανός, MPhil, Ψυχολόγος - Κλινικός Αναλυτής qEEG, από το Παλλάδιο Κέντρο Αποκατάστασης θα αναφερθεί στο θέμα “Στρες & Kαρκίνος”

κα Ελισάβετ Γεωργίου, MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης & Ενδυνάμωσης ασθενών & φροντιστών του Συλλόγου “Η Αλληλεγγύη”. 

Αναφερόμενη στη συναισθηματική κατάσταση ως παράγοντα που συμβάλει στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μιας επαναληπτικής έρευνας που έγινε στο σύλλογο μας σχετικά με τις «Συναισθηματικές επιπτώσεις του καρκίνου στους ασθενείς». 

Στο τέλος κάθε ομιλίας θα δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες να κάνουν ερωτήσεις. 

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της επίτιμης προέδρου του Συλλόγου, Χριστίνας Μπαρλιά. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σαν σήμερα... στη μουσική


1930: Ένας από τους σημαντικότερους Ιάπωνες συνθέτες του εικοστού αιώνα, ο Toru Takemitsu (1930-1996) γεννήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Γνώρισε παγκόσμια επιτυχία το 1957 με τη κυκλοφορία του άλμπουμ του "Requiem For Strings". Υπήρξε μέλος των American Institude of Arts and Letters από το 1985, την ίδια χρονιά εντάχθηκε στο Γαλλικό Ordre des Arts et des Lettres και Academic des Beaux-Arts το 1996.

1948: Ο Αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Johnny Ramone (John William Cummings 1948-2004) γεννήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Υπήρξε κιθαρίστας του punk rock συγκροτήματος Ramones. Το 2002 το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "I Wanna Be Sedated", "Needles and Pins", "Somebody Put Something in My Drink", "Pet Sematary" κ.α.

1966: Ο ντράμερ των Cream, Ginger Baker, καταρρέει στην σκηνή ύστερα από σόλο είκοσι λεπτών σε συναυλία του συγκροτήματος στο Σάσσεξ της Αγγλίας. Ο Baker ήταν άρρωστος από τον ιό της γρίπης και το σόλο εξάντλησε τελείως τον οργανισμό του με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

1980: Οι Talking Heads κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, με τίτλο "Remain in Light". Την παραγωγή έκανε ο Brian Eno. Ανέβηκε μέχρι την 19η θέση του Billboard 200 και στην 21η θέση των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Born Under Punches (The Heat Goes On)", "Once in a Lifetime" κ.α.


1988: Για τρίτη και τελευταία εβδομάδα, οι Guns N' Roses βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard 200 με το άλμπουμ τους "Appetite For Destruction". Είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και είχε κυκλοφορήσει 14 μήνες νωρίτερα, στις 21 Ιουλίου του 1987. Μέχρι σήμερα έχει γίνει 18 φορές πλατινένιο και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 28 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Welcome to the Jungle", "Paradise City", "Sweet Child o' Mine" κ.α.

1996: Ο πρώην ντράμερ των The Smashing Pumpkins, Jimmy Chamberlin δηλώνει ένοχος στις κατηγορίες που τον θέλουν να έχει σχέση με τον θάνατο του κιμπορντίστα του συγκροτήματος Jonathan Melvoin, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 12 Ιουλίου από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ο Chamberlin ήταν παρόν αλλά δεν κατάφερε να τον επαναφέρει. Οι δυο μουσικοί έκαναν μαζί χρήση ναρκωτικών αρκετά συχνά. Το δικαστήριο διέταξε τον Chamberlin να νοσηλευτεί σε κλινική αποτοξίνωσης. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να περάσει τους επόμενους μήνες στη φυλακή...


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Πώς να φτάσετε στον Όλυμπο...


– Θέλω ν’ ανέβω στον Όλυμπο, μα σαν αναλογίζομαι την απόσταση δειλιάζω, είπε ένας Αθηναίος στο Σωκράτη.
Κι εκείνος τον ρώτησε: Πόσα μίλια την ημέρα περπατάς χαζεύοντας εδώ κι εκεί;
– Καμιά δεκαριά, του απάντησε.
– Ε, τότε αυτά τα μίλια, αντί να τα σπαταλάς άσκοπα, βάδιζέ τα καθημερινά, με σύστημα και πρόγραμμα προς συγκεκριμένο στόχο και προς ορισμένη κατεύθυνση. Προς τον Όλυμπο. Και θα φτάσεις. Σίγουρα και άκοπα.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Οδοιπορικό της επόμενης μέρας των καταστροφών στην Αργολίδα



Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να φαίνονται τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την θυελλώδη κακοκαιρία της χθεσινής νύχτας που έπληξε την Αργολίδα.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, τα προβλήματα εντοπίζονται περισσότερο σε δύο περιοχές, στο τρίγωνο Νέα Κίος - Μύλοι - Σκαφιδάκι και στο παραλιακό κομμάτι Δρέπανο - Κάντια - Ίρια χωρίς βέβαια να υποτιμώνται και όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι περισσότερες καταστροφές αφορούν έναν τεράστιο και ακόμη ανυπολόγιστο αριθμό πεσμένων δέντρων.

Ζημιές σε μάντρες καταστήματα και οικίες από τις πτώσεις δέντρων και μεγάλων κλαριών.

Και βέβαια την μεγάλη ζημιά που έχει υποστεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ με αναρίθμητες κολώνες που έχουν πέσει ακόμα και σε δύσβατες περιοχές και κομμένα καλώδια με αποτέλεσμα κάποιες περιοχές να μην έχουν ακόμη ρεύμα.
































ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr