8.10.16

Καμπάνια ενημέρωσης του ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη» ξεκινά μια καμπάνια ενημέρωσης και κινητοποίησης για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου με τίτλο «Η γνώση είναι δύναμη!». 

Πρόκειται για μια σειρά από ανοιχτές ομιλίες και δράσεις σε μηνιαία βάση που θα αφορούν όχι μόνο ασθενείς αλλά και όποιον ενδιαφέρεται για τη σωματική και ψυχική του υγεία. 

Η πρώτη μας εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει τίτλο “Κληρονομικότητα, στρες, συναισθηματική κατάσταση στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου” και θα γίνει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 18:30 μ.μ στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος", Αγ. Κωνσταντίνου 29 στο Άργος. Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Παλλάδιο Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας της Τρίπολης, η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας και η Cocomat. 

Διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν στοιχεία από σύγχρονες έρευνες και επιστημονικές ανακαλύψεις σχετικά με την επιρροή της κληρονομικότητας, του στρες και της συναισθηματικής κατάστασης στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου. 

Ομιλητές θα είναι: 

κα Παρασκευή Αποστόλου, MSc., Μοριακή Βιολόγος από το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής - ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα παρουσιάσει το θέμα “Κληρονομικότητα & Καρκίνος”

κος Μάριος Σεβρισαριανός, MPhil, Ψυχολόγος - Κλινικός Αναλυτής qEEG, από το Παλλάδιο Κέντρο Αποκατάστασης θα αναφερθεί στο θέμα “Στρες & Kαρκίνος”

κα Ελισάβετ Γεωργίου, MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη του Προγράμματος Ψυχολογικής Υποστήριξης & Ενδυνάμωσης ασθενών & φροντιστών του Συλλόγου “Η Αλληλεγγύη”. 

Αναφερόμενη στη συναισθηματική κατάσταση ως παράγοντα που συμβάλει στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μιας επαναληπτικής έρευνας που έγινε στο σύλλογο μας σχετικά με τις «Συναισθηματικές επιπτώσεις του καρκίνου στους ασθενείς». 

Στο τέλος κάθε ομιλίας θα δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες να κάνουν ερωτήσεις. 

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της επίτιμης προέδρου του Συλλόγου, Χριστίνας Μπαρλιά. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου