8.10.16

Τελετή ένταξης του Δήμου Μεγαλόπολης στο Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ»


Τα Διοικητικά Συμβούλια της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας, του Σωματείου Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Διεθνούς Δικτύου unaVision, σας προσκαλούν στην τελετή ένταξης του Δήμου Μεγαλόπολης  στο Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλωσόρισμα
ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ
Διευθυντής Διεθνούς Δικτύου ¨ΑΡΚΑΔΙΑ¨ και “Παρράσιου Πάρκου”

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Μέρος Α’
Εισδοχή Δήμου Μεγαλόπολης στο Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ»
Προσφώνηση
ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ
Πρόεδρος Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας
Αντιφώνηση
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δήμαρχος Μεγαλόπολης

Μέρος Β’
Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μοχλός Διεθνούς Προβολής και Τοπικής Ανάπτυξης
ΦΩΤΗΣ ΖΩΗΣ Πρόεδρος Σωματείου Παρράσιο Πάρκο

Μέρος Γ’
unaVision
Βιωματικό παγκόσμιο εργαστήριο για έναν κόσμο σε ισορροπία
JOHANNES PFISTER
Πρόεδρος Διεθνούς Δικτύου unaVision

Ακολουθεί συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ «ΑΡΚΑΔΙΑ»
Το Διεθνές Δίκτυο «ΑΡΚΑΔΙΑ» είναι θεσμικό όργανο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με σκοπό την μελέτη και αξιοποίηση του παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. Έχει περί τα 200 μέλη σε όλον τον κόσμο που εκπροσωπούν πόλεις, περιοχές, ιδρύματα, σωματεία, οργανισμούς, πανεπιστήμια, οργανώσεις καλλιτεχνικού, πολιτιστικού οικολογικού και εκπαιδευτικού αντικειμένου, καθώς και επιχειρήσεις με το όνομα Αρκαδία ή ασχολούνται με τον Αρκαδισμό, καθώς και προσωπικότητες που εφαρμόζουν και προωθούν τις αρχές και τις αξίες του Αρκαδικού Ιδεώδους. Τα διακρατικά προγράμματα του Δικτύου στοχεύουν στην διαρκή χρήση ενός διαύλου επικοινωνίας της μητροπολιτικής Αρκαδίας με τις «Αρκαδίες» του κόσμου, προσφέροντας αμφίδρομα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και λύσεις στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ
To Σωματείο Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι νομικό πρόσωπο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί με σκοπό την με κάθε τρόπο στήριξη των προσπαθειών θεσμοθέτησης και λειτουργίας του πρώτου Εθνικού Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα. Η περιοχή του πάρκου καλύπτει περί τα 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το Λύκαιον Όρος σε εκτάσεις της Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Ηλείας, σημαντικής αρχαιολογικής, φυσιολατρικής και ιστορικής σπουδαιότητας, με μοναδική άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά χαμένη στα βάθη των αιώνων.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ unaVision
Η unaVision είναι ένα διεθνές δίκτυο γνώσης και συνεργασίας που κατευθύνεται από μέλη αστικών και αγροτικών κοινοτήτων, γειτονιών, οργανώσεων και πρωτοβουλιών και στοχεύει σε έναν κόσμο σε ισορροπία, προσφέροντας ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον και μαθησιακές δραστηριότητες. Τα μέλη της διακρίνονται για την αγάπη τους για μια έντονη και συνεχή επαφή μεταξύ τους, καθώς και ενεργή συμμετοχή στην συν-ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτοτύπων και καινοτόμων προσεγγίσεων για μια συστημική αλλαγή στους κοινωνικούς, οικολογικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς τομείς της ζωής μας. Τα προγράμματά της βασίζονται στην εκπαίδευση, την οικολογική και κοινωνική επιχειρηματικότητα, την οικονομική αξιοποίηση κοινών αγαθών και την κοινωνιοκρατική διακυβέρνηση.


ΠΗΓΗ: Καφενείο Μεγαλόπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου