4.6.16

Τα φυτά του Feng Shui. Αυξήστε την καλοτυχία σας επιλέγοντας τα σωστά φυτά!



Αυξήστε την καλοτυχία του σπιτιού σας επιλέγοντας φυτά που φέρνουν καλό feng shui στο χώρο σας. Τα μόνα φυτά που δεν εκπέμπουν καλή ενέργεια είναι τα αποξηραμένα γιατί είναι μαραμένα και έχουν πολλή Yin ενέργεια. Τα τεχνητά φυτά, αντίθετα, είναι αποδεκτά από το feng shui, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μαραθούν. Έτσι αποτελούν μια πολύ καλή λύση ειδικά για εσωτερικό χώρο, αφού δεν χρειάζονται φως ή πότισμα. Τα φρέσκα, βέβαια, είναι σαφώς καλύτερα, αφού απορροφούν τους αρνητικούς ρίπους από το χώρο μας και ταυτόχρονα εκπέμπουν οξυγόνο, αρκεί να καθαρίζουμε τα μαραμένα φύλλα τους και, όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση, να τα αντικαθιστούμε. Για το εσωτερικό του σπιτιού προτιμήστε φυτά που δεν έχουν αγκάθια ή αιχμηρές μύτες.

Λουλούδια και φυτά για εύνοια
Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού. Για αύξηση γνώσεων και επιτυχίες σε εξετάσεις τοποθετήστε τέσσερα μπαμπού στο γραφείο μελέτης ή βορειοανατολικά, που είναι η πλευρά των γνώσεων. Επίσης, για άνοδο στην καριέρα τοποθετήστε μια πυραμίδα μπαμπού στο Βορρά, που είναι η πλευρά της καριέρας. Το δεύτερο πιο σημαντικό feng shui φυτό είναι η παχίρα, η οποία ονομάζεται και το φυτό των χρημάτων, με το δέσιμο των κορμών να θυμίζει πλεξούδα. Άλλο φυτό που προσελκύει ευημερία είναι η κρασούλα, γνωστή και ως money plant γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Τα φυτά για πλούτο ταιριάζουν ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, που είναι η πλευρά του πλούτου, όπως και στο Βορρά, που είναι ο τομέας της καριέρας.

Παχίρα

Λουλούδια και φυτά για αρμονία
Για αρμονία μην παραλείψετε να τοποθετήσετε μια ροδιά, έστω την καλλωπιστική, που ζει σε μικρές γλάστρες και που, εκτός από αρμονία, φέρνει καλοτυχία στο σπίτι, ενώ ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, φυτό αρμονίας και ειρήνης θεωρείται η ελιά, η οποία ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις.


Ροδιά

Λουλούδια και φυτά για έρωτα
Για αγάπη τοποθετήστε το φυτό έρωτας, πόθος ή την κλασική τριανταφυλλιά, που είναι το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι. Άλλο ερωτικό λουλούδι είναι οι τουλίπες και ειδικά οι λευκές, που συμβολίζουν την πίστη. Τοποθετήστε τα λουλούδια της αγάπης νοτιοδυτικά.
 
Λευκή τουλίπα


Λουλούδια και φυτά για υγεία
Για υγεία μην παραλείψετε να φυτέψετε μερικά βότανα ανατολικά, που είναι η πλευρά της υγείας, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο και τις θεραπευτικές λεβάντες που φέρνουν ηρεμία και διώχνουν τον πονοκέφαλο.

Δενδρολίβανο

Λουλούδια και φυτά για προστασία
Αντίθετα, για προστασία μπορείτε να φυτέψετε έξω από το σπίτι κάκτους και γιούκα (γνωστό και ως το φυτό της ευτυχίας). Aυτά τα φυτά προστατεύουν το χώρο από κλοπές και βλαβερές ακτινοβολίες – ειδικά εάν το σπίτι σας «βλέπει» σε κάτι άσχημο και βλαβερό όπως είναι ένας πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος. Φυτέψτε έναν κάκτο ανάμεσα από το σπίτι και σε αυτό που σας ενοχλεί αισθητικά. Προστασία φέρνει και ο βασιλικός, που απορροφά την αρνητική ενέργεια, ενώ τη γλωσσοφαγιά και τους κακοπροαίρετους διώχνει ο απήγανος, γνωστός και ως εξορκιστής. Τέλος, το ρόδο της Ιεριχώς, γνωστό και ως ρόδο της Παναγίας, πραγματοποιεί τις ευχές σας.
Γιούκα

ΠΗΓΗ : astrologos.gr

Όμορφες νύχτες στο λιμάνι της Ύδρας...






Φωτογραφίες : facebook,  Σπήλιος Σπηλιώτης

Άνθρωποι και Ποντίκια στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους


Θεατρική Παράσταση από την ομάδα ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ

Παρασκευή, 10 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ.


Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους



ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ


ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Τα καλύτερα τραγούδια της «Παραγγελιάς» - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Γήπεδο Ερμιόνης
Σάββατο 13 Αυγούστου
21:00

Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στην Ερμιόνη για μια μεγάλη συναυλία στο Γήπεδο Ερμιόνης, το Σάββατο 13 Αυγούστου.

Ο Χειμώνας που πέρασε τους βρήκε μαζί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, μια από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε μία συνάντηση έκπληξη, όπου στο δεύτερο μέρος του προγράμματός τους πρωταγωνιστούσαν οι «Παραγγελιές» του κοινού. Εκεί ζητήθηκαν και ακούστηκαν, μεταξύ άλλων, πολυαγαπημένα τραγούδια των Γούναρη, Μπιθικώτση, Πλέσσα, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Πάριου κ.ά.


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και αυθόρμητη, το κέφι ήταν πηγαίο και το χειροκρότημα ζεστό και δυνατό.

Έτσι, φέτος το καλοκαίρι, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα μοιραστούνε μαζί μας τα τραγούδια εκείνα που το κοινό με την ψηφοφορία του έδειξε ότι αγαπάει και χαίρεται  να ακούει! Και φυσικά, τραγούδια καινούρια και παλιά από τα πλούσια και αγαπημένα τους ρεπερτόρια και τις δημιουργικές τους διασκευές.

Μαζί τους οι μουσικοί: Άκης Κατσουπάκης (ενορχήστρωση, πιάνο), Άκης Αμπράζης (μπάσο), Κώστας Μιχαλός (κιθάρα), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα), Άκης Γαβαλάς (τύμπανα), Steve Tesser (κιθάρα).
Τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Ανδρέας Κούρτης και τον ήχο οι Γιώργος Καραγιαννίδης και Στρατής Καραδημητράκης

Σημεία Προπώλησης:

Ερμιόνη: Σουπερ Μάρκετ Δήμητρα, εστιατόριο Maria’s, Δρούγκας Bakery, Godai Beach (παραλία Πετροθάλασσας)  / Πόρτο Χέλι: Κρεοπωλείο ΣΤΡΑΤΟΣ, Δρούγκας Bakery / Κρανίδι: Γερμανός κατάστημα Κρανιδίου, Δρούγκας Bakery / Σπέτσες: Alasia Travel / Λυγουριό: Κρεαταγορά Στάικος / Ναύπλιο: Laskaris Fashion

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10,00€ / Ταμείο: 12,00€

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Πολιτιστικός σύλλογος «ΒΙΤΟΡΙΖΑ»
Τηλ.6948288670 – 6984434407 - 697838273


ΠΗΓΗ: orangespotters.blogspot.gr

Χειροποίητες κουκλίτσες για τις κουκλίτσες της ζωής σας...


Υπέροχες πλεκτές κουκλίτσες για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού...






Ανατολή Δημιουργίες, στο facebook

https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-318762841630874/info/?tab=page_info

Eπικοινωνία : anatoli@windowslive.com


2ος Αγώνας στο 2ο Τοπικό Πρωτάθλημα Κατάβασης Αρκαδίας


Το 2ο τοπικό πρωτάθλημα κατάβασης Αρκαδίας ξεκίνησε πολύ δυναμικά και φέτος, στο πανέμορφο αλλά πολύ τεχνικό μονοπάτι των Αγίων Θεοδώρων. Όλα πήγαν τέλεια, χωρίς κανένα σοβαρό τραυματισμό και ζημιές στα ποδήλατα. Οι συμμετέχοντες έμειναν ικανοποιημένοι και περιμένουν τον επόμενο αγώνα, στο μονοπάτι της Βυτίνας A4 DH Trail, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016.

2ος Αγώνας - Βυτίνα

Μονοπάτι Α4 aka Rock+Bones

26 Ιουνίου 2016, 9:00 π.μ.

Οι αθλητές πρέπει:
1. Να φορούν υποχρεωτικά κράνος κλειστού τύπου (full face), μάσκα, επιγονατίδες και προαιρετικά επιαγκωνίδες και προστατευτικό θώρακα εκτός από την κατηγορία junior, όπου είναι όλα υποχρεωτικά. Όσοι έχουν ελλείψεις εξοπλισμού δεν θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν στον αγώνα.

2. Να είναι άνω των 18 ετών και για τη συμμετοχή τους να δείχνουν την ταυτότητά τους προς επιβεβαίωση. Σε περίπτωση που κάποιος αναβάτης είναι κάτω των 18 ετών, πρέπει να συνοδεύεται από κηδεμόνα, προκειμένου να υπογράψει αναλαμβάνοντας ολοκληρωτικά και την ευθύνη.

Στοιχεία διαδρομής:

Μονοπάτι Α4

Απόσταση: 2,4 χλμ

Υψομετρική διαφορά: 1.524 - 1.271 m

Θα γίνουν 2 χρονομετρήσεις και ο κάθε αναβάτης θα κρατήσει τον καλύτερο χρόνο. Η πρώτη χρονομέτρηση θα γίνει στις 10:00 π.μ. και η δεύτερη στις 11:30 π.μ.. Η χρονομέτρηση γίνεται με αναλογικά μέσα.

Παρακάτω υπάρχει η βαθμολογία για τον κάθε αγώνα:

1ος. 200 11ος. 70

2ος. 160 12ος. 69

3ος. 140 13ος. 68

4ος. 125 14ος. 67

5ος. 110 15ος. 66

6ος. 95 16ος. 65

7ος. 90 17ος. 64

8ος. 85 ... -1

9ος. 80 79ος. 2

10ος. 75 80ος. 1

Όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες, εφόσον τερματίσουν, παίρνουν από 1 βαθμό. Η βαθμολογία είναι σύμφωνα με το Παγκόσμιο Κύπελλο Downhill (UCI). Αν για τον οποιοδήποτε λόγο ακυρωθεί κάποιος απ' τους αγώνες, τότε αυτομάτως βγαίνει από το πρωτάθλημα. Μετά τη λήξη του 4ου αγώνα, στην Τρίπολη, θα ανακοινωθούν τελικά αποτελέσματα και θα γίνει η απονομή.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί εντός του αγωνιστικού χώρου!

Μέλη του MTB Αρκαδίας: Ταμειακώς ενήμερα

Απλή συμμετοχή: 10€

Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε e-mail ή επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το MTB Αρκαδίας:

mtbarcadias.gr

mtbarcadias@gmail.com

6974 361 168

Πρόεδρος MTB Αρκαδίας

∆ημήτριος Θανόγιαννης

Μαρμελάδα βατόμουρο : Γλυκιά πρόταση από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Αργολίδας



Για γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από φρούτα εποχής, με υπέροχες γεύσεις και χωρίς συντηρητικά... Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας "Κιανών Έργα", στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη στη Νέα Κίο. Τηλ. 6944 707640






Γιορτές της Πέτρας τον Ιούλιο στα Λαγκάδια


Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ διοργανώνουν τις ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ 2016 στα Λαγκάδια, στις 30 & 31 Ιουλίου! 

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ημερίδα το Σάββατο 30 Ιουλίου, με θέμα "Κέντρα & Πολιτιστικές Διαδρομές της Τέχνης της Πέτρας", όπου θα συζητηθεί και η πρότασή για το Κέντρο Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής. 

Την Κυριακή 31 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το μουσικο-θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Ερείπια: το ζωντανό παρελθόν" στον πρώτο πυρήνα του οικισμού, στους Αγ. Αποστόλους. 

Τις φετινές εκδηλώσεις υποστηρίζουν ο Δήμος Γορτυνίας (όπως και τα προηγούμενα χρόνια) & η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 


Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος, αύριο στα Λαγκάδια

Η συνεργασία του Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αποδίδει «καρπούς» για 5η φορά κατά την τελευταία 10ετία.

Αύριο Κυριακή 5 Ιουνίου, θα βρίσκεται στα Λαγκάδια (Πλατεία Ταξιαρχών) η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ε.Α.Ε. 

Καλούνται οι γυναίκες του χωριού να προσέλθουν μαζικά προκειμένου να υποβληθούν σε ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφικό έλεγχο.

Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει την θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού σε ποσοστό που φτάνει το 30%.

Είναι υποχρεωτικός έλεγχος για τις γυναίκες ηλικίας 35-70 ετών, διαρκεί λίγα λεπτά και είναι απολύτως ανώδυνος.

Ο Προληπτικός έλεγχος του μαστού σώζει ζωές!

Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών


SKIRITIDA RUN: Το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού


H Αρκαδική Οικολογική Φάρμα σε συνεργασία με την ABOVE, διοργανώνουν αύριο Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 Αγώνες Δρόμου 10.000μ., 5.000μ. και αγώνα 1.000μ. για παιδιά, στις Κολλίνες Αρκαδίας με την ονομασία "Skiritida Run". 


Ο αγώνας "Skiritida Run" έρχεται για να αναδείξει τα υπέροχα τοπία της Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα του Δάσους Σκιρίτιδας, αλλά κυρίως για να προσφέρει ένα τρίπτυχο άθλησης, διασκέδασης και πολιτισμού.


Από το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Αρκαδία. Η αρχή θα γίνει με τους αγώνες δρόμου (10km, 5km και 1km για παιδιά), ενώ η συνέχεια θα δοθεί στα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Κολλινών.


Οι συμμετέχοντες στη μεγάλη διοργάνωση Skiritida Run δεν θα τρέξουν μόνο, αλλά θα διασκεδάσουν σε ένα μεγάλο πάρτι με ζωντανή μουσική και φαγητό.

Η ανακοίνωση της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας αναφέρει:

Η καλλιτεχνική εκδήλωση που θα ακολουθήσει μετά τους αγώνες δρόμου Skiritida Run, αλλά και το open barbeque με εκλεκτά προϊόντα της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας, έχει ως στόχο να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο ελληνικών τραγουδιών.

Η ορχήστρα αποτελείται επί το πλείστον από νέους Αρκάδες μουσικούς, διακεκριμένους για το ταλέντο τους και την ηχητική ποιότητα της δουλειάς τους.

Συνολικά έντεκα μουσικά όργανα υπό την επιμέλεια του Χρήστου Σιακωτού και έξι ερμηνευτές και ερμηνεύτριες γνωστούς στο ευρύτερο πανελλήνιο.

Η συναυλία θα αρχίσει με την ερμηνεύτρια Άννα Μαρία Μπιλίδα, η οποία θα δώσει το έναυσμα για ένα δυνατό λαϊκό πρόγραμμα χωρίς τέλος.

Ελάτε όλοι σε μια γιορτή του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, σε μια γιορτή του τόπου μας και των δικών μας ανθρώπων!

Καλή διασκέδαση!


ΠΗΓΗ : arcadia938.gr και arcadiaportal.gr


1η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων - Αύριο στο λιμάνι του Κιάτου


ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ - ΛΙΜΑΝΙ ΚΙΑΤΟΥ - Κυριακή 5 Ιουνίου 2016
ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 

Κυριακή 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Για πρώτη φορά το Λιμάνι Κιάτου θα φιλοξενήσει αγώνα Δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων την Κυριακή 5 Ιουνίου με ώρα έναρξης 17:00. Ο αγώνας διοργανώνεται από την START LINE και γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σικυωνίων και του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου. 

Τον αγώνα υποστηρίζουν η SEAJETS, η ROLOPROTECTION- Ιωάννη Δημητρόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε., ενώ την ηχητική κάλυψη έχει αναλάβει η εταιρεία RICHTER Sound. 

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το SportalTV, το Time2Rally, το AutoMotoPatras, η Κόκκινη Σημαία, το 90.4 Κανάλι1, το Ginger Radio, το High TV και το SNP news.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 210 9812341 και 6977 660565.

2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος στα Άνω Δολιανά


Ο Κ.Π.Σ. Δολιανά Κυνουρίας συνδιοργανώνει με τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και την συνεργασία του Α.Σ. Δολιανών «Νικηταράς» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δολιανών αύριο Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 τον 2ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας.

Παράλληλα με τον 2ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο θα πραγματοποιηθεί και αγώνας 5 χλμ.

Οι αγώνες
Τόπος διεξαγωγής: Άνω Δολιανά Κυνουρίας 
Ημερομηνία 05/06/2016 και ώρα:
Ημιμαραθώνιος - 08:30 π.μ.
Αγώνας 5χλμ - 09:00 π.μ.

Πληροφορίες Διαδρομής:

Ο 2ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει από το γήπεδο του Α.Σ. «Νικηταράς» και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή του Ορεινού Ημιμαραθωνίου είναι 21 χλμ και κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από χωματόδρομο. Από τα 21 χλμ τα 4 πρώτα χιλιόμετρα είναι άσφαλτος στη συνέχεια τα 13 χλμ είναι χωματόδρομος (αντιπυρική ζώνη Δυτικού Πάρνωνα) και τα τελευταία 4 χλμ που είναι το τελευταίο τμήμα της διαδρομής είναι άσφαλτος.

Ο Αγώνας 5χλμ θα ξεκινήσει από το γήπεδο του Α.Σ. «Νικηταράς» και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή αποτελείται από άσφαλτο και έχει πολύ μικρή υψομετρική διαφορά καθόλη την διαδρομή του.

Σήμανση και χιλιομετρικοί δείκτες θα υπάρχουν ανά χιλιόμετρο κατά το μήκος όλης της διαδρομής, ενώ καθόλη την διαδρομή δείκτες από άσπρο χρώμα θα δείχνουν την πορεία. Σε συγκεκριμένα σημεία θα υπάρχουν κόκκινες κορδέλες σήμανσης.

Για την ασφάλεια των δρομέων στο χωριό θα υπάρχει ασθενοφόρο με γιατρό, πυροσβεστικό όχημα και αστυνομία, ενώ καθόλη την διαδρομή του αγώνα Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού - Σαμαρείτες και η εταιρεία Διαχείρισης του Πάρνωνα θα υποστηρίζουν τον αγώνα με εξειδικευμένους διασώστες και εθελοντές για την αποφυγή ή αντιμετώπιση του παραμικρού προβλήματος που τυχόν προκύψει στους συμμετέχοντες.

Υδροδοσία:

Ημιμαραθώνιος - 5 σημεία υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή, σε όλα θα διατίθεται νερό ενώ στον 2ο σταθμό υδροδοσίας θα διατίθεται και ισοτονικό.

Αγώνας 5χλμ - 1 σημείο υδροδοσίας στην μέση της διαδρομής το οποίο θα είναι κοινό με τον αγώνα 21 χλμ.

Χρονικό όριο:

Ημιμαραθώνιος - O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 5 ώρες (μέχρι τις 13.30).

Αγώνας 5χλμ - O αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού τις 3 ώρες (μέχρι τις 12.00).

Συμμετοχές-Γραμματεία

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Προτείνουμε να μην συμμετάσχουν δρομείς που δεν έχουν πείρα σε αγώνες βουνού, καθώς σε ορισμένα σημεία η διαδρομή έχει αυξημένες δυσκολίες και θα χρειαστούν περαιτέρω ικανότητες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και συμμετέχουν στον αγώνα με δικιά τους ευθύνη.

Οι αθλητές θα μπορούν να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα στα αποδυτήρια του Νικηταρά όπου θα υπάρχει φύλαξη από εθελοντές ενώ κατά τον τερματισμό θα μπορούν να κάνουν χρήση και των ντους. Στα αποδυτήρια θα υπάρχει αφρόλουτρο και σαμπουάν.

Παραλαβή αριθμών: Η γραμματεία θα λειτουργήσει για την παραλαβή των αριθμών και για τους δύο αγώνες, σήμερα Σάββατο 04/06/2016 από τις 18:00 έως 20:00 στην πλατεία του χωριού ενώ αύριο Κυριακή 05/06/2016 στο γήπεδο του Νικηταρά από τις 8:00 π.μ. έως 8:30 π.μ. 

Κατά την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές.

Έπαθλα και δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες:
του Ημιμαραθώνιου - θα δοθεί τεχνική μπλούζα και μετάλλιο
του Αγώνα 5χλμ - θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα

Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες κάθε αγώνα (χωρίς κατηγορίες). 
Επίσης, στο τέλος των αγώνων θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα δρομέα τσάντα με τοπικά προϊόντα, μπάρα δημητριακών και χυμός. Ενώ πλούσιος μπουφές με τοπικά προϊόντα θα υπάρξει στον χώρο του τερματισμού.


SeaJets - 11η Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας


Η ΦΙΛΜΠΑ (Φίλοι Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Πάτρας)  και η ΑΛΜΑ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Αιγίου) διοργανώνουν την SEAJETS - 11η Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας που προσμετρά στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος στις 25 και 26 Ιουνίου 2016.

Συμβολική δεντροφύτευση από τον Όμιλο Κυριών, αύριο στην Βυτίνα


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Όμιλος Κυριών Βυτίνας και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μαινάλου σας προσκαλούν σε "συμβολική δεντροφύτευση" αύριο Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 17:30, στην Πλατεία Βυτίνας.


Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα, αύριο στο ΤΡΙΑΝΟΝ


Ημερίδα για την διατροφή στο Λεωνίδιο, σήμερα


Η Επιστημονική Ομάδα του Προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ της ΟΠΑΠ Α.Ε. μας προσκαλεί σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:00 στην Φάμπρικα Πολιτισμού στο Λεωνίδιο, σε επιστημονική ενημέρωση σχετικά με τη διατροφή, την υγεία και την ψυχολογία των παιδιών μας.

Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών


Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.

Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.



ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Για την αποκατάσταση της Ασπασίας / Συναυλία σήμερα στο Άργος


Η ιστορία του Ροκφόρ


Γαλλικό ημίσκληρο τυρί ονομασίας προελεύσεως, για πολλούς το καμάρι της γαλλικής τυροκομίας. Το λευκωπό εσωτερικό του είναι διάστικτο από την κυανωπού χρώματος μούχλα, που παράγεται από τον μύκητα του γένους Πενικίλλιο.

Το ροκφόρ (roquefort) παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα και ωριμάζει αποκλειστικά σε φυσικά σπήλαια στο χωριό Ροκφόρ-σιρ-Σουλζόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, από το οποίο έλαβε το όνομά του. Η σταθερά ψυχρή και υγρή ατμόσφαιρα των σπηλαίων (γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου) ευνοεί την ανάπτυξη του μύκητα του γένους Πενικίλλιο («Penicillium roqueforti»), που προσδίδει στο τυρί αυτό τη χαρακτηριστική όψη του.

Η ονομασία «Ροκφόρ» προστατεύεται από τη γαλλική νομοθεσία από το 1925 και μόνο το τυρί, που υφίσταται την τελική επεξεργασία (ωρίμαση) στο χωριό Ροκφόρ, μπορεί να κυκλοφορεί στο εμπόριο με την ονομασία «τυρί ροκφόρ». Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις, που προέρχονται από διάφορες χώρες και έχουν τη γενική ονομασία «μπλε τυριά». Το γνήσιο ροκφόρ χαρακτηρίζεται από έντονη, αλμυρή γεύση και από πλούσια κρεμώδη υφή.

Ο μύθος λέει ότι το ροκφόρ ανακαλύφτηκε τυχαία, όταν ένας νεαρός, ενώ έτρωγε ψωμί και πρόβειο τυρί, είδε από απόσταση μια όμορφη κοπέλα. Εγκατέλειψε αμέσως το γεύμα του και έσπευσε να την προϋπαντήσει. Όταν μετά από μήνες επέστρεψε στο σημείο αυτό, ο μύκητας Penicillium Roqueforti είχε μετατρέψει το απλό πρόβειο τυρί σε «ροκφόρ».

Ένα ανάλογο με το ροκφόρ τυρί μνημονεύεται για την πλούσια γεύση του από τον Ρωμαίο φιλόσοφο και ιστορικό Πλίνιο τον Πρεσβύτερο το 79 μ.Χ. Η πρώτη ιστορική καταγραφή του ροκφόρ γίνεται σε έγγραφο ενός μοναστηριού στις 4 Ιουνίου 1070. Το 1411 ο βασιλιάς της Γαλλίας Κάρολος ο 6ος χορήγησε το μονοπώλιο της ωρίμανσης του τυριού αυτού στους κατοίκους του χωριού Ροκφόρ-σιρ-Σουλζόν, που τη διατηρούν μέχρι σήμερα.



ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Τα γεγονότα σαν σήμερα, 4 Ιουνίου

781 π.Χ.: Στην Κίνα, αστρονόμοι καταγράφουν για πρώτη φορά έκλειψη Ηλίου...


1456: Οι Οθωμανοί Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα.


1878: Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1912: Μεγάλη πυρκαγιά ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη, και αφήνει πίσω τουλάχιστον 1000 κατεστραμμένα σπίτια.

1919: Το αμερικανικό Κογκρέσο δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.


1936: Το Λαϊκό Μέτωπο (συμμαχία σοσιαλιστών - κομμουνιστών) σχηματίζει την πρώτη κυβέρνηση στη Γαλλία, με πρωθυπουργό τον Λεόν Μπλουμ.

1940: Οι δυνάμεις των Ναζί καταλαμβάνουν το λιμάνι της Δουνκέρκης, στη Μάγχη. Οι Σύμμαχοι καταφέρνουν να απομακρύνουν εγκαίρως 338.000 στρατιώτες τους, που βρίσκονταν στην περιοχή. Την ίδια μέρα ο γερμανικός στρατός εισβάλλει στο Παρίσι.

1942: Αρχίζει η κρίσιμη ναυμαχία του Μιντγουέι, η οποία έκρινε την οριστική έκβαση του πολέμου στον Ειρηνικό Ωκεανό.

1942: Πραγματοποιούνται οι πρώτες εκτελέσεις στην Καισαριανή, από τους Γερμανούς. Εκτελέστηκαν οι πλωτάρχες του Λ.Σ. Η. Καζάκος και Γ. Κωτούλας.

1944: Απελευθέρωση της Ρώμης από τα συμμαχικά στρατεύματα.

1965: Κυκλοφορεί το θρυλικό Satisfaction των Rolling Stones.

1987: Ο Ντάνι Χάρις, κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 47.56 νικά τον Εντουϊν Μόουζες σε κούρσα των 400μ μετ’ εμποδίων, στη Μαδρίτη. Είναι η πρώτη ήττα του Μόζες μετά από 9 χρόνια, 9 μήνες και 9 ημέρες. Συνολικά ο Μόουζες σημείωσε 178 νίκες σε 187 κούρσες, από το 1975 έως το 1988.

1987: Ο Τζόναθαν Πόλαρντ, πρώην μέλος των υπηρεσιών ασφάλειας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, ο οποίος είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 1985 για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ, ομολογεί τις πράξεις του και καταδικάζεται στην ποινή των ισόβιων δεσμών.

1988: Η Στέφι Γκραφ κατακτά τον τίτλο του Ρολάν Γκαρός νικώντας τη Ρωσίδα Σβέρεβα με 6-0, 6-0, σε μόλις 32 λεπτά!


1989: Δυνάμεις του κινεζικού καθεστώτος πνίγουν στο αίμα την ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών και πολιτών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι νεκροί ξεπερνούν τους 300 και οι συλληφθέντες είναι 10.000. Ωστόσο, ακτιβιστές κάνουν λόγο ακόμη και για 3.600 νεκρούς.

1991: Μετά από 20 ημέρες γενικής απεργίας, παραιτείται η κομμουνιστική κυβέρνηση της Αλβανίας υπό τον Φάτος Νάνο.

1992: Στη Γιουγκοσλαβία, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς θριαμβεύει στις βουλευτικές εκλογές.

1993: Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ απορρίπτει την πρόταση Μιλόσεβιτς για το Σκοπιανό. Ο Μιλόσεβιτς είχε προτείνει την ονομασία Δημοκρατία της Σλαβομακεδονίας.

1995: Στην Ονδούρα, 16 άτομα χάνουν τη ζωή τους και 22 τραυματίζονται από κεραυνό την ώρα, που παρακολουθούν ποδοσφαιρικό αγώνα.

1994: Σημειώνεται δολοφονική απόπειρα κατά των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη, Γιάννη Θεωνά και Μιχάλη Σπυριδάκη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη.

1996: Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτείται από τον πάγκο της ΑΕΚ. Είχε κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 1 Σούπερ Καπ, 1 League Cup και 1 Κύπελλο Ελλάδος.


1996: Η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας, μετά την αμφισβήτηση από τούρκο αξιωματούχο της ελληνικότητας της νήσου Γαύδου. Η νέα πρόκληση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια σχεδιασμού νατοϊκής άσκησης στο στρατηγείο της Νάπολης. Τούρκος αξιωματούχος ζήτησε εγγράφως να μην συμπεριληφθεί η νήσος στην περιοχή που θα διεξαχθεί η στρατιωτική άσκηση, ισχυριζόμενος ότι το νησί αποτελεί αμφισβητούμενη περιοχή και κάνοντας λόγο για γκρίζα περιοχή.

1997: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο, τότε, αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Παπανδρέου τιμώνται με το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας «Ιπεκτσί».

2001: Ο βασιλιάς Ντιπέντρα του Νεπάλ πεθαίνει, τρεις ημέρες αφού δολοφόνησε τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του.


2006: Οι δύο κρατούμενοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι αποδρούν από τις φυλακές Κορυδαλλού με κινηματογραφικό τρόπο. Ένα ελικόπτερο χαμηλώνει πάνω από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων φρουρών, δύο κρατούμενοι, ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο αλβανός συνεργός του, Αλκέτ Ριζάι, σκαρφαλώνουν στην ανεμόσκαλα και επιβιβάζονται στο ελικόπτερο, το οποίο πετά προς άγνωστο προορισμό. Οι δύο κακοποιοί συνελήφθησαν μετά από λίγο καιρό, αλλά το Φεβρουάριο του 2009 απέδρασαν και πάλι από τον Κορυδαλλό και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο!


2008: Ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του.


Γεννήσεις

1926 - Αλφρέντο Ντι Στέφανο, Αργεντινός επιθετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος πήρε ισπανική υπηκοότητα και μεσουράνησε με τα χρώματα της Ρεάλ

1927 - Τζέρι Μάλιγκαν, Αμερικανός τζαζ μουσικός

1928 - Ρουθ Γουεστχάιμερ, Αμερικανίδα γερμανοεβραϊκής καταγωγής σεξολόγος και συγγραφέας, γνωστή ως Δόκτωρ Ρουθ. 


1929 - Κάρολος Παπούλιας, πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

1932 - Όλιβερ Νέλσον, Αμερικανός τζαζ μουσικοσυνθέτης και ενορχηστρωτής

1947 - Βίκτορ Κλίμα, καγκελάριος της Αυστρίας

1959 - Γιώργος Βουλγαράκης, Έλληνας πολιτικός

1975 - Αντζελίνα Τζολί, Αμερικανίδα ηθοποιός

1977 - Διονύσης Χιώτης, Έλληνας ποδοσφαιριστής

1981 - Γιούρκας Σεϊταρίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής


Θάνατοι
1798 - Τζιάκομο Καζανόβα, Ιταλός καρδιοκατακτητής.

1939 - Τόμι Λέιντνιερ, Αμερικανός τζαζ μουσικός

1941 - Γουλιέλμος Β΄ αυτοκράτορας της Γερμανίας

1952 - Εύα Πάλμερ-Σικελιανού, σύζυγος του ποιητή Άγγελου Σικελιανού


2001 - Ντίνος Ηλιόπουλος, Έλληνας ηθοποιός


2007 - Σωτήρης Μουστάκας, Έλληνας ηθοποιός

2008 - Νίκος Σεργιανόπουλος, Έλληνας ηθοποιός