1.11.16

ΕΚΤΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : Μουσική πανδαισία στο Περιβόλι του Ουρανού με τους Νικολόπουλο, Παπαδoπούλου, Διονυσίου και Χρηστίδου


ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου,
Στέλιος Διονυσίου, Ραλλία Χρηστίδου
Έναρξη: Παρασκευή 4 Νοεμβρίου

Ο μεγαλύτερος Έλληνας λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, η αυθεντική ερμηνεύτρια Πίτσα Παπαδοπούλου, ο εξαιρετικός Στέλιος Διονυσίου και η μοναδική Ραλλία Χρηστίδου συναντιούνται εφέτος τον χειμώνα στο ιστορικό πια και πλήρως ανανεωμένο Περιβόλι του Ουρανού στην Πλάκα. 

Μια συνάντηση κορυφής, σε ένα μαγαζί σήμα κατατεθέν για τη νυχτερινή ποιοτική διασκέδαση και για όλους όσοι αγαπούν το καλό λαϊκό τραγούδι. 

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο μεγαλύτερος λαϊκός μας συνθέτης, έχει αμέτρητα τραγούδια στο ενεργητικό του και μια αξιοζήλευτη πορεία γεμάτη επιτυχίες. 

Η Πίτσα Παπαδοπούλου, η κυρία του λαϊκού πενταγράμμου με ιστορία και προσφορά δεκαετιών στο μουσικό μας τοπίο, με αμέτρητα τραγούδια, αληθινό πλούτο για τη μουσική μας σκηνή.

Ο Στέλιος Διονυσίου, προικισμένος με γνήσια λαϊκή φωνή που κουβαλάει ιστορία, θεωρείται ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές. 

Η Ραλλία Χρηστίδου, με ερμηνείες που καθηλώνουν με τη δύναμη, την αισθαντικότητα και τη βελούδινη υφή της φωνής της.

Το σχήμα πλαισιώνει η Αφροδίτη Χατζημηνά, η οποία παίζει πιάνο και τραγουδάει. Τη μουσική επιμέλεια του προγράμματος έχει αναλάβει ο Νίκος Στρατηγός.

Όλοι τους, στο Περιβόλι του Ουρανού, σε μια μουσική συνάντηση, πανέτοιμοι για την εφετινή τους σύμπραξη επί σκηνής σ' ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ποιότητα στη διασκέδαση με το κέφι.

Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι.

Το Περιβόλι του Ουρανού
Λυσικράτους 19, Πλάκα
Τηλ.: 2103235517

Σαν σήμερα... στη μουσική


1894: Στο Σινσινάτι της πολιτείας Οχάιο των ΗΠΑ κυκλοφορεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού Billboard Advertising. Το γνωστό μας σήμερα Billboard.

1946: Ο Βρετανός μπασίστας Rick Grech (Richard Roman Grechko 1946-1990) γεννήθηκε στο Μπορντό της Γαλλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Traffic αλλά και την συνεργασία του με καλλιτέχνες όπως Rod Stewart, Blind Faith, Muddy Waters κ.α.


1963: Οι The Beatles δίνουν την πρώτη τους συναυλία σαν headliners στο Odeon Theatre του Τσέλτενχαμ της Αγγλίας. Την παράσταση ανοίγουν τα συγκροτήματα Peter Jay & the Jaywalkers, the Brook Brothers και the Vernon Girls.

1968: Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο σόλο άλμπουμ του George Harrison με τίτλο "Wonderwall Music". Είναι επίσης το soundtrack της ταινίας "Wonderwall" που σκηνοθέτησε ο Joe Massot. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν το Δεκέμβριο του 1967 στο Λονδίνο και τον Ιανουάριο του 1968 στη Μουμπάι της Ινδίας. Είναι το πρώτο σόλο άλμπουμ που κυκλοφόρησε μέλος των The Beatles.

1975: Στην πρώτη θέση του Bilboard Hot 100 βρίσκεται ο Elton John με το τραγούδι "Island Girl". Είναι μέρος του άλμπουμ του "Rock of the Westies" που κυκλοφόρησε στις 4 Οκτωβρίου του 1975.


1986: Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Boston με το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Third Stage“. Κυκλοφόρησε στις 23 Σεπτεμβρίου του 1986. Το άλμπουμ παρέμεινε στην κορυφή συνολικά τέσσερις εβδομάδες. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Amanda“, “We’re Ready” κ.α.

1994: Κυκλοφορεί το live άλμπουμ των Nirvana με τίτλο "MTV Unplugged in New York". Είναι η πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος μετά το θάνατο του τραγουδιστή Kurt Cobain τον Απρίλιο του 1994. Ηχογραφήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1993 στα στούντιο της Sony στη Νέα Υόρκη για τις ανάγκες του τηλεοπτικού δικτύου MTV. Θα χαρίσει στο συγκρότημα το βραβείο Grammy "Best Alternative Music Album". Η παράσταση θα κυκλοφορήσει σε DVD το 2007. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "About a Girl", "Come as You Are", "The Man Who Sold the World" (David Bowie) κ.α. 


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Πως ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγράφισε 300 μορφές στην εντυπωσιακή οροφή της Καπέλα Σιξτίνα...


Μόνο αν έχει δει κανείς την Καπέλα Σιξτίνα, μπορεί να συλλάβει ως που είναι ικανός να φθάσει ένας εμπνευσμένος δημιουργός, είχε σχολιάσει ο Γκαίτε για τις τοιχογραφίες που κοσμούν το παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό. Δημιουργός τους ήταν ο Μιχαήλ Άγγελος, ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Αναγέννησης. 

Η Καπέλα Σιξτίνα είναι το μοναστήρι όπου συνεδριάζουν οι καρδινάλιοι για να εκλέξουν τον νέο Πάπα. Χτίστηκε το 1483 από τον Πάπα Σίξτο Δ’.
To 1505 o Πάπας Ιούλιος Β’ ανέθεσε στον Μιχαήλ Άγγελο να ζωγραφίσει με την τεχνική της νωπογραφίας ολόκληρη την οροφή στο παρεκκλήσι, το οποίο τότε ήταν διακοσμημένο με τον έναστρο ουρανό. ... 



Ο καλλιτέχνης, 30 ετών τότε, προτιμούσε τη γλυπτική από τη ζωγραφική και του πρότεινε να το αναθέσει στον Ραφαήλ, που ειδικευόταν στις νωπογραφίες. 
Ο Πάπας όμως επέμεινε να το αναλάβει εκείνος και έπειτα από πιέσεις αποδέχτηκε την πρόταση. Αρχικά του ζήτησε να απεικονίσει τους Δώδεκα Αποστόλους αλλά ο Μιχαήλ Άγγελος θεώρησε πολύ φτωχή μια τέτοια σύνθεση. Την άνοιξη του 1508 ξεκίνησε να εργάζεται μόνος του στην οροφή της εκκλησίας. Οι βοηθοί του ανακάτευαν τα χρώματα και του μετέφεραν ό,τι ζητούσε πάνω στο ικρίωμα όπου στεκόταν. 
Δεν ζωγράφιζε ξαπλωμένος αλλά όρθιος με τα χέρια ψηλά. Καθ όλη τη διάρκεια των εργασιών ήταν εκνευρισμένος, παραπονιόταν ότι αυτή δεν ήταν δουλειά του και ότι σπαταλούσε τον χρόνο του για το τίποτα.... 


Ολοκλήρωσε το έργο του μετά από τέσσερα χρόνια. Είχε καλύψει μια επιφάνεια χιλίων τετραγωνικών και ζωγράφισε περίπου 300 μορφές. Το αποτέλεσμα ήταν καθηλωτικό. Πρόσωπα, συμβολισμοί, κρυμμένα νοήματα και χρώματα συνέθεταν την εικόνα της οροφής. Μετά το έργο του στην Καπέλα Σιξτίνα ο Μιχαήλ Άγγελος απέκτησε τη φήμη του μεγάλου καλλιτέχνη.... 


Ο Γάλλος συγγραφέας, Ρομαίν Ρολάν είχε γράψει για την οροφή της εκκλησίας: «Είναι επικίνδυνο να προσπαθήσεις να την περιγράψεις. Πολλοί έχουν αποτύχει σε αυτό το αδύνατο καθήκον. Οι αναλύσεις και τα σχόλια σκοτώνουν συχνά το έργο, κατακερματίζοντας το. Πρέπει να σταθείς μπροστά του και να βυθιστείς στην άβυσσο αυτής της ψυχής που παραληρεί. Είναι έργο τρόμου. Αυτοί που το εξετάζουν με ψυχραιμία δεν έχουν ελπίδα να το κατανοήσουν. Το ερωτεύεσαι ή το μισείς με την πρώτη ματιά. Σε πνίγει και σε καίει … Όλα καλούν τον Θεό, όλα τον φοβούνται, όλα τον επικαλούνται…Οι εικόνες που ξεδιπλώνονται σε αυτή την οροφή και σε αυτούς τους τοίχους είναι το απαύγασμα μιας καθαρής, άγριας ομορφιάς. Πουθενά δεν υπάρχει κάτι όμοιό του, κτηνώδες αλλά και θείο συγχρόνως».... 


Τον Νοέμβριο του 1512 το κοινό είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά το έργο του Ιταλού καλλιτέχνη, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από προφητείες της Παλαιάς διαθήκης και από γλυπτά και πρόσωπα της αρχαιότητας. Οι τοιχογραφίες ξεκινούσαν στην είσοδο της εκκλησίας και κατέληγαν στην Αγία Τράπεζα. Ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγράφισε τους Προφήτες, Ιωνά, Δανιήλ, Ιερεμία, Ησαΐα, Ιεζεκιήλ, Ιωήλ και Ζαχαρία, οι οποίοι συμβόλιζαν τις επτά αρετές του αγίου πνεύματος: τη σοφία, την κατανόηση την περίσκεψη, τη δύναμη, τη γνώση, την ευσπλαχνία και το φόβο του Θεού... 


Απεικόνισε τις Σίβυλλες, που αναφέρονται στα έργα του Ευριπίδη, του Πλάτωνα και του Παυσανία, οι οποίες ήταν γυναίκες που έδιναν προφητείες αφού τις επισκεπτόταν ένα θεϊκό πνεύμα. Ο Μιχαήλ Άγγελος απεικόνισε συνολικά πέντε Σίβυλλες, οι οποίες εκπροσωπούσαν πέντε σημαντικούς πολιτισμούς της αρχαιότητας. 

Ανάμεσα στα θέματα, ζωγράφισε είκοσι γυμνούς νέους, οι οποίοι προκάλεσαν την αντίδραση του αρχιθαλαμηπόλου Μπιάτζιο ντε Σέζενα ο οποίος μόλις τους αντίκρισε δήλωσε: 
«Πράξη μέγιστης ατιμίας να έχουν αποτυπωθεί τόσες πολλές γυμνές μορφές που χωρίς αιδώ επιδεικνύουν τα απόκρυφά τους σε ένα τόσο σεβάσμιο μέρος. Αυτό δεν είναι έργο για παπικό παρεκκλήσι, αλλά για το λουτρό κακόφημου σπιτιού». 

Στις τέσσερις γωνιές του κτιρίου ο Μιχαήλ Άγγελος απεικόνισε την ιστορία του Ισραήλ, στις οχτώ τριγωνικές περιοχές της οροφής, τους προγόνους του Χριστού, τον Σολομώντα, τον Ροβοάμ, τον Ασά, τον Οζία, τον Εζεκία και τον Ιωσία.... 


Στο κέντρο της οροφής ζωγράφισε σκηνές από τη δημιουργία του κόσμου, τον κατακλυσμό του Νώε, τη δημιουργία του ανθρώπου και το προπατορικό αμάρτημα. Εκεί βρίσκεται η πιο διάσημη από όλες τις σκηνές της οροφής, η «Δημιουργία του Αδάμ». Ο Αδάμ απεικονίζεται ξαπλωμένος να τείνει το δάκτυλό του προς τον Θεό, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του αγγέλους απλώνει το χέρι του προς τον Αδάμ.... 


ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ : 67η εθελοντική αιμοδοσία, στο Άργος


Σας καλούμε στην 67η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Παιδική-Νεανική βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους-Μυκηνών την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου (ώρα 17:00 - 20:30) και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (ώρα 9:00 - 13:30).

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας θα γίνεται ενημέρωση για την δωρεά μυελού των οστών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο Α.Μ.Κ.Α. ΣΑΣ.

Σας περιμένουμε όλους εκεί...

Οι αιμοληψίες γίνονται από το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν. Άργους.


Aργολίδα: Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2016


Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 διοργανώνει μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου. 
Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη UNICEF, να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε !»

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μητέρες θηλάζουσες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Ώρα προσέλευσης: 11.00
Ώρα καταμέτρησης: 12.00
Ώρα λήξης: 14:00

ΑΡΓΟΣ στην Πλατεία Αγίου Πέτρου και σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο

ΝΑΥΠΛΙΟ στην Πλατεία Συντάγματος και σε περίπτωση κακοκαιρίας στην καφετέρια CIRCULO. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά από την ομάδα ΑΡΓΟΛΙΔΑ ομάδα εθελοντών υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας https://www.facebook.com/groups/NafplioThilasmos/?fref=ts

Ζώδια σήμερα 01 Νοεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Άκρως δημιουργική ανατέλλει για σας αγαπητοί Κριοί η σημερινή μέρα, με την Σελήνη στον Τοξότη να πυροδοτεί τις συζητήσεις στην δουλειά σας, ενώ παράλληλα σας δίνει έμπνευση για να δράσετε και να ενεργοποιηθείτε σε όλα τα θέματα που αφορούν στην κοινωνική και συναισθηματική σας ζωή. Μην δείχνετε ανυπομονησία και μην βιάζεστε να μεταμορφωθούν όλα γύρω σας από την μια στιγμή στην άλλη, μην βλέπετε τις εξελίξεις άσπρες ή μαύρες, γίνετε περισσότερο ευέλικτοι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

ΤΑΥΡΟΣ
Διεισδύστε σήμερα φίλοι Ταύροι στις διαπροσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις, για να κατακτήσετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας με δεξιοτεχνία και άψογο τρόπο. Το τρίγωνο του Ήλιου/Ποσειδώνα είναι μια όψη που σας κάνει πιο εύκαμπτους και λιγότερο παγιωμένους στις θέσεις και τις απόψεις σας. Η συναισθηματική σας ζωή έχει ανάγκη από τρυφερότητα και ζεστασιά, ο άνθρωπος που σας ενδιαφέρει κρέμεται από το χείλη σας για μια συμβουλή ή για μια οριστική λύση για το ενωτικό μέλλον του δεσμού σας. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Οι ευνοϊκές πλανητικές όψεις και κυρίως το τρίγωνο του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, φέρνει σήμερα στο φως αγαπητοί Δίδυμοι τις απτές σας επιθυμίες για την προκοπή στην δουλειά και την προσωπική ανταμοιβή για τους κόπους που καταβάλλατε. Ανανεώστε μια συμφωνία που εκκρεμεί, κάντε συμφέρουσες οικονομικές συναλλαγές, φροντίστε τον εαυτό σας και τα κοντινά σας άτομα με αφοσίωση και ζεστασιά, μην παραμερίζετε το ταίρι που αγαπάτε για να φτάσετε ψηλά, βρείτε την χρυσή τομή στις σχέσεις σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μια ισχυρή αίσθηση γαλήνης και ισορροπίας επικρατεί σήμερα φίλοι Καρκίνοι στις εργασιακές και τις προσωπικές σας δοσοληψίες, εξοπλιστείτε με φαντασία και με την αλάθητη διαίσθησή σας, ενισχύστε τα προσόντα και τις δημιουργικές σας ικανότητες, μην αφήνετε καμιά ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη, σχεδιάστε τα επόμενα βήματα στον δεσμό σας με έντονο συναισθηματισμό και ξεκάθαρες λύσεις. Είναι μια καλότυχη μέρα για τους αδέσμευτους Καρκίνους, προκειμένου να βρείτε το ταίρι των ονείρων σας. 

ΛΕΩΝ
Ενθαρρύνετε σήμερα τι συναλλαγές σας αγαπητοί Λέοντες με τις ιδέες και τα πιστεύω σας, προτιμήστε να κάνετε με τους συναδέλφους και τα προσφιλή σας άτομα μια ήρεμη κουβέντα, παρά να σχεδιάζετε τις επόμενες κινήσεις με ενθουσιασμό και να προκύψουν αναβολές και καθυστερήσεις. Η Σελήνη στον Τοξότη, εφοδιάζει την ψυχή σας με θάρρος και τόλμη, με εναλλακτικές λύσεις και απαντήσεις στα ερωτήματα που ταλαιπωρούν την ερωτική σας ζωή, απολαύστε χαρούμενες, μοναδικές στιγμές με το ταίρι που αγαπάτε. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Πιστέψτε επιτέλους στην αξία σας και στις δυνατότητες που έχετε σαν άνθρωποι και σαν χαρακτήρες σήμερα φίλοι Παρθένοι, το τρίγωνο Ήλιου/Ποσειδώνα ενισχύει τις ιδέες σας να γίνουν πράξεις, σας παροτρύνει να συνάψετε μια σημαντική συνεργασία, μια προσωπική σχέση, να συμφιλιωθείτε με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του συντρόφου σας. Έχετε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα πως τα πάντα γύρω σας μπορούν να αλλάξουν θετικά, μην χάνετε το δάσος επικεντρωμένοι μόνιμα στις μικρολεπτομέρειες. 

ΖΥΓΟΣ
Φτιάξτε σήμερα αγαπητοί Ζυγοί το δικό σας εργασιακό πλάνο, χωρίς να παρακάμπτετε τα αιτήματα και τις επιθυμίες των συνεργατών σας, ακολουθήστε το ένστικτό σας για να φέρετε εις πέρας τα δύσκολα και ακατόρθωτα θέματα που σας απασχολούν. Σχεδιάστε με προσοχή και υπευθυνότητα τον καινούριο σας εαυτό από την πρώτη μέρα του μήνα, δίχως να αφήσετε έξω από τους υπολογισμούς σας την γλυκύτητα και την ευγένεια του χαρακτήρα σας, χωρίς να επιτρέπετε στους άλλους να τσαλαπατούν την περηφάνια σας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Προωθείστε σήμερα φίλοι Σκορπιοί τα δημιουργικά ταλέντα και τις καλλιτεχνικές σας αρετές, με τον Ήλιο να βρίσκετε στο ζώδιό σας και να κάνει τρίγωνο με τον Ποσειδώνα ενισχύονται τα προτερήματα και η αξιοσύνη σας, για να αποδείξετε στον χώρο της δουλειάς σας αλλά και στις διαπροσωπικές σας επαφές πως είστε ικανοί και άξιοι να δικαιωθείτε για τις προσπάθειες σας. Η ώρα της αλήθειας έφτασε στην ερωτική σας ζωή, αποφασίστε αν το ταίρι που στέκεται πλάι σας είναι ο μόνιμος ερωτικός σας σύντροφος. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Μην αρνείστε τις αλήθειες και την πραγματικότητα που υπάρχει γύρω σας αγαπητοί Τοξότες, μην πλανάστε από τις υποσχέσεις και τις επιβεβαιώσεις των ανωτέρων και των κοντινών σας ατόμων, η Σελήνη στο ζώδιό σας, αξιώνει να κάνετε μια ισορροπημένη και ουσιαστική συζήτηση με πρόσωπα του περιβάλλοντός σας. Επικεντρωθείτε στους στόχους και τα σχέδιά σας σήμερα, η αναβλητικότητα και οι καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν, δεν θα πρέπει με τίποτα να σας ανησυχούν και να σας προβληματίζουν. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Επιλέξτε σήμερα φίλοι Αιγόκεροι τα πρόσωπα που θα συζητήσετε τις ανησυχίες σας για τις εξελίξεις στην δουλειά σας, κάντε εύστοχες συναλλαγές και συμφωνίες που θα προσβλέπουν στο δικό σας συμφέρον, ακολουθείστε τα ιδανικά σας και τα πιστεύω σας, χωρίς να επιτρέπετε στο περιβάλλον σας να επηρεάζει τις σημαντικές και ουσιαστικές σας αποφάσεις. Το πλανητικό τρίγωνο Ήλιου/Ποσειδώνα σας παροτρύνει να κάνετε μια αρμονική και ισορροπημένη κουβέντα με το ταίρι σας με ειλικρίνεια και αμεσότητα. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η μη ρεαλιστική στάση που ακολουθείτε σε ένα σημαντικό, επαγγελματικό ζήτημα που σας καίει, είναι πιθανό να σας βγει σε καλό σήμερα αγαπητοί Υδροχόοι, το εξάγωνο Σελήνης/Άρη πυροδοτεί το τοπίο για να εξωτερικεύσετε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας σε υλική και ηθική ανταμοιβή, ωστόσο μην το παρακάνετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, γιατί ίσως υπάρξει μια ξαφνική ανατροπή που θα φέρει τα πάνω κάτω. Δείξτε συναινετικό πνεύμα στο ταίρι σας για να διαλυθούν και οι παραμικρές σας αμφιβολίες. 

ΙΧΘΕΙΣ
Καλή θέληση, τόλμη και θάρρος είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας σήμερα για σας φίλοι Ιχθύες, που αν το ακολουθήσετε με γαληνεμένη και ισορροπημένη διάθεση, τότε είναι σίγουρο πως θα δρέψετε τους καρπούς της επιτυχίας στην δουλειά και την προσωπική σας καθημερινότητα. Δώστε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες, στα θέλω και τις επιθυμίες σας, κινηθείτε δυναμικά προς τα εμπρός, μην κάνετε πισωγυρίσματα με ένα ερωτικό πρόσωπο από το παρελθόν, αν δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της καρδιάς σας.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα


Σποραδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πυκνότερες στα νότια τμήματα, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, στην Κρήτη και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένουμε σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016. 

Η θερμοκρασία σε πτώση  θα  κυμανθεί από 5 έως 13 και τοπικά 14 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 16 και τοπικά 17 στη δυτική Ελλάδα, 4 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 17 και τοπικά 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν  κυρίως από τα ανατολικά έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι  βόρειοι έως 6 με 7 και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη 8 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: weather.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 1η Νοεμβρίου


451: Ολοκληρώνεται η Οικουμενική Σύνοδος της Χαλκηδόνας. Καθόρισε το ορθόδοξο δόγμα σχετικά με τις δύο φύσεις του Χριστού και καταδίκασε τον Μονοφυσιτισμό.



1500: Γεννιέται ο Μπενβενούτο Τσελίνι γλύπτης και χαράκτης από τη Φλωρεντία. Ονομαστός χρυσοχόος κατά την Αναγέννηση δημιούργησε εξαιρετικά νομίσματα, χρυσαφικά και βάζα. Επίσης έμεινε γνωστός για τη συγγραφή της αυτοβιογραφίας του, που περιελάμβανε τις περιπέτειες αλλά και τις ίντριγκες, που είχε ζήσει.



1512: Εκτίθεται για πρώτη φορά στο κοινό η οροφή της Καπέλα Σιστίνα, που έχει φιλοτεχνηθεί από τον Μιχαήλ Άγγελο.



1521: Ο Μαγγελάνος περνάει για πρώτη φορά από το πέρασμα στη Νότια Αμερική που ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Αργότερα το πέρασμα ονομάστηκε Στενό του Μαγγελάνου.



1604: Παρουσιάζεται για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού του Λονδίνου η τραγωδία του Σαίξπηρ "Οθέλλος". Μετά από εφτά χρόνια, το 1611, την ίδια ημερομηνία παρουσιάζεται στο κοινό η ρομαντική κωμωδία "Η Τρικυμία".

1683: Η βρετανική αποικία της Νέας Υόρκης υποδιαιρείται σε 12 νομούς.


1755: Καταστροφικός σεισμός πλήττει την Πορτογαλία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 90.000 άνθρωποι ή το 1/3 του πληθυσμού της χώρας.



1762: Γεννιέται ο Σπένσερ Πέρσιβαλ, βρετανός πολιτικός, ο μοναδικός πρωθυπουργός που δολοφονήθηκε εν ώρα υπηρεσίας. (Θαν. 11/5/1812)

1765: Το βρετανικό Κοινοβούλιο εγκρίνει το φόρο γραμματοσήμου στις 13 βρετανικές αποικίες σε όλα τα δημόσια έγγραφα προκειμένου να συγκεντρώσει πόρους για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Βρετανίας στη βόρεια Αμερική.

1798: Γεννιέται ο ζυθοποιός Χένρι Λι Γκίνες, δημιουργός της γνωστής μπύρας.



1800: Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Άνταμς και η σύζυγός του Αμπιγκέιλ γίνονται οι πρώτοι ένοικοι του Λευκού Οίκου.

1834: Γίνεται η πρώτη γραπτή αναφορά για το πόκερ, που περιγράφεται ως παιχνίδι και παίζεται στα ποταμόπλοια του Μισισιπή για να περάσει η ώρα.

1843: Ο Όθων συγκαλεί Εθνοσυνέλευση για την κατάρτιση Συντάγματος, ως απόρροια του κινήματος της 3ης του Σεπτέμβρη.

1848: Ανοίγει η Ιατρική Σχολή Θηλέων της Βοστόνης, η πρώτη ιατρική σχολή για γυναίκες στις ΗΠΑ.



1863: Γεννιέται ο Τζορτζ Πάρκερ, αμερικανός εφευρέτης, βιομήχανος και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας στυλογράφων. [θαν. 19/7/1937]

1870: Το Γραφείο Μετεωρολογίας των ΗΠΑ, που αργότερα μετονομάστηκε σε Εθνική Υπηρεσία Μετεωρολογίας, κάνει την πρώτη του μετεωρολογική πρόβλεψη.



1871: Γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής, ένας από τους πρώτους υπέρμαχους του νατουραλισμού, Στίβεν Κρέιν.

1876: Παύει τη λειτουργία του το περιφερειακό κυβερνητικό σύστημα της Νέας Ζηλανδίας.



1880: Γεννιέται ο Γερμανός μετεωρολόγος και γεωφυσικός Άλφρεντ Βέγκενερ, που πρωτοστάτησε στη χρήση των μετεωρολογικών αερόστατων για την έρευνα των αερίων μαζών.



1886: Γεννιέται ο Αυστριακός συγγραφέας, Χέρμαν Μπροχ, έργο του το βιβλίο "Βιργιλίου Θάνατος".



1892: Γεννιέται ο Ρώσος σκακιστής Αλεξάντερ Αλιέχιν.



1894: Πεθαίνει ο Τσάρος Αλέξανδρος Γ' και ανεβαίνει στο θρόνο ο γιος του τσάρος Νικόλαος Β', ο τελευταίος των Ρομανόφ.



1895: Κυκλοφορεί το "The Horseless Age", το πρώτο περιοδικό, που είναι αφιερωμένο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.



1897: Μια ομάδα μαθητών του λυκείου D Azeglio του Τορίνο αποφασίζουν να ιδρύσουν μια ομάδα ποδοσφαίρου, που στην τύχη ονομάζουν Γιουβέντους. Ο πρώτος πρόεδρος είναι ο Enrico Cantari, ενώ στις 24/7/1923 ο Εντουάρντο Ανιέλι, γιος του ιδρυτή της Fiat, θα ψηφιστεί πρόεδρος της ομάδας και θα διαδεχτεί τον ποιητή και συγγραφέα Κοραντίνο Κοραντίνι, που έγραψε τον ύμνο της ομάδας. Το 1947, ο Τζιοβάνι, γιος του Εντουάρντο, ο οποίος θα σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα, θα αναλάβει την προεδρία.



1903: Η Ορέστεια του Αισχύλου ανεβαίνει στο Βασιλικό Θέατρο Αθηνών για πρώτη φορά στη Δημοτική. Το γεγονός προκαλεί συμπλοκές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τρία θύματα. (Ορεστειακά)



1903: Πεθαίνει ο Γερμανός συγγραφέας και κάτοχος του Νόμπελ Λογοτεχνίας του 1902, Τέοντορ Μόμσεν.

1912: Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη Σαμοθράκη.

1913: Υπογράφεται το κείμενο της Συμφωνίας Ειρήνης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.



1920: Εκλογική ήττα του Ελευθέριου Βενιζέλου, που φεύγει απογοητευμένος από την Ελλάδα.



1922: Παραιτείται ο τελευταίος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Μεχμέτ ΣΤ'.

1923: Γεννιέται ο Καναδός συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας, Γκόρντον Ντίκσον.

1929: Γεννιέται ο Νίκολας Μαυρούλης, ελληνοαμερικανός πολιτικός, που διετέλεσε βουλευτής Μασαχουσέτης από το 1979 έως το 1993. [θαν. 25/12/2003]

1936: Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπενίτο Μουσολίνι ανακοινώνει το όνομα "Άξονας Βερολίνου-Ρώμης", για τη συμμαχία ανάμεσα στους Γερμανούς Ναζί και τους Ιταλούς Φασίστες.

1939: Ένα κουνέλι είναι το πρώτο ζώο, που συλλαμβάνεται με τεχνητή γονιμοποίηση.

1940: Ανακαλύπτεται το προϊστορικό σπήλαιο του Λασκό, στη Γαλλία.



1940: Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, προσπαθώντας να ανακαταλάβει ύψωμα, πίπτει επί του πεδίου της μάχης. Είναι ο πρώτος νεκρός έλληνας αξιωματικός του ελληνοϊταλικού πολέμου.

1943: Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, αμερικανικά στρατεύματα αρχίζουν την απόβαση στο Μπούγκενβιλ των Νησιών του Σολομώντα, στον Ειρηνικό Ωκεανό.



1943: Γεννιέται ο Σαλβατόρε Ανταμό, ιταλοβέλγος τραγουδιστής.

1946: Ο πρώτος αγώνας του ΝΒΑ γίνεται στο Τορόντο ανάμεσα στους Νικς της Νέας Υόρκης και στους Τορόντο Χάσκις (68-66) μπροστά σε 7.090 θεατές.

1947: Πεθαίνει το διάσημο άλογο ιπποδρομιών Man O War.



1948: Εκλέγεται Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ο Αθηναγόρας.



1950: Δύο Πορτορικανοί εθνικιστές αποπειρώνται να δολοφονήσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, Χάρι Τρούμαν.


1951: Έκαναν το ντεμπούτο τους οι Μουργόλυκοι, χάρτινοι ήρωες της Ντίσνεϊ, που γεννήθηκαν από το πενάκι του σπουδαίου κομίστα Καρλ Μπαρκς. 



1952: Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου στα νησιά Μπικίνι.

1954: Στην Αλγερία, εντείνεται ο λαϊκός αγώνας για την ανεξαρτησία, με επιθέσεις που προκαλούν το θάνατο τουλάχιστον επτά ατόμων.

1961: Η κινεζική σημαία υψώνεται, για πρώτη φορά στον ΟΗΕ.



1962: Γεννιέται ο Άντονι Κιέντις, τραγουδιστής του συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers.



1962: Η Ελλάδα υποβάλλει αίτηση για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Κοινή Αγορά.

1963: Ανοίγει το αστεροσκοπείο του Αρεσίμπο, στο Πουέρτο Ρίκο, με το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο που κατασκευάστηκε ποτέ.



1968: Πεθαίνει ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο επονομαζόμενος και «Γέρος της Δημοκρατίας», πολιτικός που διετέλεσε και πρωθυπουργός. [γεν. 18/2/1988]

1970: Πυρκαγιά σε ντίσκο στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας σκοτώνει 142 άτομα.



1972: Πεθαίνει ο Αμερικανός ποιητής Έζρα Πάουντ.

1972: Γεννιέται η ηθοποιός και μοντέλο Τζένι ΜακΚάρθι.

1974: Εγκρίνεται από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το ψήφισμα για το Κυπριακό. Συγκεκριμένα, ζητά την επιστροφή των προσφύγων και την διασφάλιση του βασικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.



1974: Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ασκεί ποινική δίωξη εναντίον του Γεώργιου Παπαδόπουλου, του Στυλιανού Παττακού, του Νικόλαου Μακαρέζου και 62 ακόμη πραξικοπηματιών για εσχάτη προδοσία.



1977: Ο Βασίλι Αλεξιέγεφ καταρρίπτει το 80ό παγκόσμιο ρεκόρ στην άρση βαρών στα +110 κιλά, ένα σερί που διάρκεσε 7 χρόνια έχοντας ξεκινήσει στις 24/1/1970.

1981: Η Αντίγκουα και τα Μπαρμπέιντος ανεξαρτητοποιούνται από τη Βρετανία. 



1984: Στην Ινδία, μετά τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι, νέος πρωθυπουργός ορκίζεται ο γιος της Ρατζίβ, σε ηλικία 48 ετών.

1987: Η Νέα Ζηλανδία σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ πόντων σε διεθνή αγώνα ράγκμπι, όταν κερδίζει την Ιαπωνία με 106-4 στο Τόκιο.

1988: Ασκείται ποινική δίωξη εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού, Γιώργου Κοσκωτά, για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα "Merrill Lynch".

1989: Ανατρέπεται υπερφορτωμένο πλοίο στα νοτιοανατολικά της Νιγηρίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.200 άνθρωποι.

1990: Συνδέεται τηλεοπτικά η Ελλάδα με την Κύπρο.



1991: Η Μόρφω Δροσίδου κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τάε Κβον Ντο στα 65 κιλά.



1993: Στην Ιταλία, πεθαίνει σε ηλικία 73 ετών ο μάγος της 7ης τέχνης, σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι.

1993: Ενεργοποιείται η συνθήκη του Μάαστριχτ που επίσημα ιδρύει την Ευρωπαϊκή Ένωση.



1994: Στις εκλογές των Σκοπίων, εκλέγεται πρόεδρος ο Κίρο Γκλιγκόροφ.

1995: Στη Νότια Αφρική, διεξάγονται οι πρώτες δημοτικές πολυφυλετικές εκλογές.

1998: Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

1999: Σκοτώνεται σε τροχαίο ο 23χρονος διεθνής Βολιβιανός τερματοφύλακας Manuel Torez, όταν χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην επαρχία Ταρίγια της Βολιβίας.



2000: Πεθαίνει ο Σερ Στίβεν Ράνσιμαν, διάσημος βρετανός βυζαντινολόγος. [γεν. 7/7/1903]



2008: Πεθαίνει η Ίμα Σουμάκ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Σόιλα Εμπερατρίς Τσαβαρί ντελ Καστίγιο, περουβιανή υψίφωνος. (Γεν. 13/9/1922)

2009: Πραγματοποιείται για πρώτη φορά αγώνα Φόρμουλα 1 στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.


2015: Πεθαίνει ο Γκίντερ Σαμπόφσκι, Γερμανός κομουνιστής πολιτικός, της πάλαι ποτέ Ανατολικής Γερμανίας. Έμεινε στην ιστορία, επειδή συνέβαλε από δικό του λάθος στην πτώση του Τείχους του Βερολίνου.