10.8.16

Πόλο: Δεύτερη ισοπαλία για την Εθνική, 8-8 με την Ουγγαρία


Η Εθνική ομάδα του πόλο παρέμεινε αήττητη για τρίτο παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 με την πανίσχυρη Ουγγαρία σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του Α’ Ομίλου και πλέον μετρά 4 βαθμούς. Μετά τη νίκη επί της Ιαπωνίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει δύο ισοπαλίες με την Σερβία και την σημερινή της αντίπαλο. 

Η Εθνική, που παλεύει ακόμα και για την πρώτη θέση του ομίλου, θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική την οικοδέσποινα Βραζιλία και απομένει το ματς με τους Αυστραλούς για να πλασαριστεί όσο ψηλότερα μπορεί. 

Πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής ήταν Άγγελος Βλαχόπουλος που πέτυχε 3 γκολ και ισοφάρισε στο τέλος το ματς, ενώ οι Γενηδουνιάς και Γούνας πέτυχαν από 2.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με γκολ του Δελακά στον παίκτη παραπάνω και οι Μαγυάροι απάντησαν με γκολ από τους Ζαλάνκι και Χαράι. Ο Γούνας ισοφάρισε σε 2-2 στον παίκτη παραπάνω στο δεύτερο οκτάλεπτο, με τον Ερντέλι να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην Ουγγαρία και να διαμορφώνει το 3-2. 

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική σκόραρε τρεις φορές με γκολ των Γενηδουνιά και Γούνα με πέναλτι και προηγήθηκε 5-3, ενώ η Ουγγαρία μείωσε σε 5-4 με τον Χοσνιάνζκι. Ακολούθησε το γκολ του Μουρίκη για το 6-4 και ο Χαράι πέτυχε το 6-5, το οποίο παρέμεινε μέχρι το φινάλε του οκταλέπτου. 

Ο Βάργκα ισοφάρισε σε 6-6 και στον παίκτη παραπάνω και ο Βάμος στα 2:18 πριν το τέλος έδωσε νέο προβάδισμα στην Ουγγαρία. Το τελικό 8-8 διαμόρφωσε ο Άγγελος Βλαχόπουλος, ο οποίος πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος σκόραρε με φοβερό μακρινό σουτ! 

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-1, 4-2, 2-3 











ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

ΛΕΛΕΚιος Φιέστα στο εργοστάσιο Πελαργός - Προπώληση εισιτηρίων



Μια μοναδική μουσική εκδήλωση ετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις του ιστορικού εργοστασίου «Πελαργός» στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου!

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Αυγούστου σας καλούμε να ζήσετε από κοντά το απόλυτο συναυλιακό διήμερο της χρονιάς στην περιοχή μας.

Στην αγκαλιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το φιλόξενο λελέκι ανοίγει τις πύλες του για δύο νύχτες και φέρνει κοντά μας τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Γιάννη Αγγελάκα, τον Παύλο Παυλίδη και τους Λάργκο!

Μια μεγάλη γιορτή πλησιάζει!
Eισιτήριο Ημέρας: 11 € (500 εισιτήρια) | 13 €
Eισιτήριο Διημέρου: 22 €

Οι πόρτες ανοίγουν κάθε μέρα 19:30

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ«ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» – ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Ναύπλιο:
1. Δισκοπωλείο IndieShop. Μπουμπουλίνας 19, 2752026941
2. Καφέ-μπαρ CirculoCooperativa. Βασ.Κωνσταντίνου 6, 2752047090

3. Evolution Soccerclub, Ανυφί, 6944204591

Άργος:
4. Καφέ-μπαρ Beetle. Θωμόπουλου Γεώργιου, 2751069386
5. Κατάστημα Attrattivo. Βασ. Γεωργιου Β, 2751026455

Νέα Κίος:
6. Βιβλιοπωλείο Γνώση. Δημοτική αγορά, 2751052424
7. Κατάστημα Κρεαταγορά. Κεντρική πλατεία, 2751051347

Κόρινθος:
8. Κατάστημα Omberon. Κύπρου 50, 2741023586
9. Καφέ-μπαρ ΜηδένΈνα(01). Κολοκοτρώνη 1, 2741072777

Τρίπολη:
10. Καφέ Joy. Πλατεία Αγ.Βασιλείου. 2710221900

Άστρος:
11. Καφέ Centro, Κεντρική πλατεία Άστρους, 2755023963

Κιβέρι:
12. Παραδοσιακός Φούρνος Λυμπέρη. Κιβέρι, 2751042180

Αθήνα:
13. Music Corner, Πανεπιστημίου 56, 2103304000



Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Δήμο Μεγαλόπολης


Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.




Αφήγηση παραμυθιών κάτω από το φως των αστεριών έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Χράνων, από το «Τρένο της χαράς» της Ελένης Κουσκουρέλου. 

Αναβίωση εθίμων και παραδόσεων του τόπου θα γίνει το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στον Ακοβο, από τη λαογράφο Θεοδώρα Σπανού. 

Συναυλία με τους Μπάμπη Στόκα και Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα θα γίνει την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης. 

Μουσική Βραδιά από το μουσικό σχήμα «Πάλαι ποτέ» ξεκινά την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καρύταινας.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. το πρόγραμμα έχει μουσική βραδιά με διαχρονικές και νοσταλγικές μελωδίες, από το μουσικό σχήμα «Πάλαι ποτέ" στην κεντρική πλατεία Λιονταρίου. 

Το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μεγαλόπολης διοργανώνεται την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης, με τη συνεργασία του Χορευτικού Ομίλου Μεγαλόπολης. Συμμετέχουν: η Χορευτική Ομάδα "Γρύπες", ο Χορευτικός Σύλλογος Ποντίων "Σέρρα", ο Σύλλογος Αθλητικού Χορού Καλαμάτας "Ξενία", ο Χορευτικός Ομιλος Μεγαλόπολης.



Η θεατρική παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το θίασο του Γιώργου Κιμούλη θα παιχτεί την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης. Παίζουν οι: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.

Παιδική θεατρική παράσταση «Πινόκιο», θα δοθεί από το θίασο της Γιούλης Ηλιοπούλου την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


ΠΗΓΗ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Διήμερο παραδοσιακών χορών στην Καραθώνα 12 - 13 Αυγούστου



Βραδιά νυχτερινής κολύμβησης στην παραλία Καλαμάτας


Βραδιά αναψυχής, χαλάρωσης και δροσιάς, με νυχτερινό μπάνιο, που θα πλαισιωθεί από μουσικά δρώμενα, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, στην παραλία της πόλης, από τις 9.00 το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, 12, έως τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 13 Αυγούστου.

Επίκεντρο της 1ης Γιορτής Νυχτερινής Κολύμβησης, θα είναι ο χώρος του δημοτικού πάρκινγκ, κοντά στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Καρακούση.

Το σημείο αυτό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα φωτισθεί από το Δήμο, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στους κολυμβητές να κάνουν νυχτερινό μπάνιο με ασφάλεια. Επιπροσθέτως, για την ασφάλεια των λουομένων θα βρίσκεται εκεί ομάδα 4 ναυαγοσωστών του Δήμου Καλαμάτας, ενώ θα υπάρξει κάλυψη εκ μέρους των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου χρειασθεί, σε θέματα Πρώτων Βοηθειών.

Ο Δήμος θα προσφέρει δωρεάν σε όλους παγωμένο νερό τοπικής παραγωγής, ενώ οι επαγγελματίες της Παραλίας θα αναπτύξουν σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης παράλληλες δράσεις, με μουσικές, happenings και εκπλήξεις, για όσους θελήσουν να κάνουν νυχτερινό μπάνιο συνδυάζοντάς το με διασκέδαση.

Στόχος της εκδήλωσης είναι, η προβολή της Καλαμάτας, η διασκέδαση και η φυγή από την καθημερινότητα για τους πολίτες και τους επισκέπτες, καθώς και η τόνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας στην Παραλία της Καλαμάτας.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

«Πανσελήνου Προεόρτια» στην Τρίπολη


Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης διοργανώνει τη μουσική εκδήλωση «Πανσελήνου Προεόρτια», σε συνεργασία με την χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης και τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ.

Μια καλοκαιρινή βραδιά υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, στο μαγευτικό άλσος του Αη-Λιά, με τραγούδια και κείμενα που εξυμνούν τον έρωτα και το φεγγάρι.

Συμμετέχουν οι:

GlitterGrotesque (livejazzband)

Τραγούδι : Ιωάννα Noir Ζαχαροπούλου

Πλήκτρα /φωνητικά : Γιώργος Λαγογιάννης

Κοντραμπάσο : Θανάσης Γκιουλέας

Τύμπανα : Τόλης Γούλας 

και

φωνητικό σύνολο της Χορωδίας «Ορφέας» Τρίπολης

υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Χριστίνας Αθανασοπούλου.

( Χορωδοί : Νικολέτα Ψαρρού, Δέσποινα Τζαβάρα, Κωνσταντίνα Τζιντή, Χρύσα Ντελοπούλου, Χριστίνα Ζαχαροπούλου, Ελένη Χασάπη, Ευριδίκη Χασάπη, Βαγγελιώ Λάρου, Περικλής Καπογιάννης, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Παναγιώτης Σχίζας, Παναγιώτης Καφετζής, Άκης Καλμούκης, Κατερίνα Τσατσαράγκου, Κωνσταντινιά Κατσαρού).

Συνοδεύει ο πιανίστας Γιώργος Μιχαλόπουλος 

Διαβάζουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης,

Αντωνία Μπαντούνα και Θοδωρής Αρτόπουλος.

Εξωκλήσι Αη-Λιά, 3ο χλμ.Παλ.Εθν. Οδού Τρίπολης - Καλαμάτας

Είσοδος ελεύθερη 



Για Να Έχετε Την Ευλογία Της Παναγίας Πάντα Δίπλα Σας!



Στις δυσκολίες της ζωής να λες “Παναγιά μου” – Αυτή ξέρει, βλέπει, παρακολουθεί, βοηθάει!

Η παρουσία της Παναγίας στη ζωή μας:

Δεν είναι τυχαίο που κάθε φορά που μας συμβαίνει κάτι κακό λέμε «Παναγιά μου» ή έστω προληπτικά… για να μην συμβεί.. σαν να ξορκίζεις το κακό.. πάλι «Παναγιά μου» θα φωνάξεις, θα σκεφτείς, θα μουρμουρίσεις!

Η Παναγία είναι δίπλα μας,  πάμπολλες οι μαρτυρίες ανθρώπων (πιστών και απίστων) που βίωσαν το Θαύμα Της. Είτε σαν εκπλήρωση της επιθυμίας που ήταν αίτημα στη Προσευχή, είτε σαν όραμα είτε σαν ένα απλό σημάδι.. που εκείνη τη στιγμή κι αυτό το απλό σημάδι εσύ θα το δεις σαν σανίδα σωτηρίας στο φουρτουνιασμένο πέλαγος από προβλήματα που βρίσκεσαι, όπως αναφέρει το panagiamegalohari.gr.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, η Παναγία δεν κάνει εξαιρέσεις, του τύπου «Εσύ πιστεύεις – Θα σε βοηθήσω» & «Εσύ δεν πιστεύεις – δεν θα σε βοηθήσω».

Η Παναγία μας, βοηθάει και τις δύο πλευρές… – θα μου πεις «γιατί;» –
Η απάντηση έρχεται από μόνη της μέσα από μια ερώτηση: Ποιά Μάνα δεν αγαπάει τα παιδιά της;;;

Μία Μάνα που γέννησε την Αγάπη…τον ίδιο τον Χριστό, πως είναι δυνατόν να μην ξεχειλίζει από αγάπη;

Αυτή η Αγάπη κάνει την Παναγία μας «ευάλωτη» στο να εθελοτυφλεί και να βοηθάει συνεχώς τους ανθρώπους.. εθελοτυφλεί και δεν βλέπει τα σφάλματά μας, προσπερνά τις αμαρτίες μας, κάνει στην άκρη τον βρώμικο χαρακτήρα μας και Παρακαλεί τον Υιό της και Θεό μας, για να Εισακούσει τις Προσευχές και τα αιτήματά μας για να μας δώσει λύση στα προβλήματά που μας ταλαιπωρούν.

Με δάκρυα στα μάτια η Παναγία παρακαλεί τον Χριστό για να μας σώσει! Να μας εισακούσει!

Πόσο μεγάλη είναι η Καρδιά Της, για να χωράει μέσα της τόση αγάπη και συγχώρεση;!

Ο Χριστός ακούει την Παναγία, ότι του ζητήσει Αυτός θα Της το εκπληρώσει, η παρρησία που έχει η Παναγία μας στο Χριστό είναι μοναδική, θα μπορούσε κανείς να πει, πως ακόμα και από την κόλαση η Παναγία μπορεί να πάρει κάποιον άνθρωπο και να τον πάει στον Παράδεισο.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι μόνο το Σταυρό σας…και δυο ευχές: «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς» και «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» … αυτά αρκούν!



Μια όμορφη ιστορία από το Άγιο Όρος λέει:

«Κάθε φορά που νύχτωνε στον Παράδεισο, ο Άγιος Πέτρος, έκλεινε τα θυρόφυλλα και μετρούσε στα τεφτέρια του πόσοι είχανε μπει στον Παράδεισο. Ύστερα έβαζε τα ονόματά τους πλάι σε εκείνους που ήδη ήταν μέσα από καιρό και έβρισκε τον αριθμό.

Το άλλο πρωί μετρούσε πάλι τους παραδεισένιους ανθρώπους και πήγαινε να ανοίξει την πόρτα. Μα για καιρό έβλεπε τούτο το παράδοξο:

Ενώ αποβραδίς είχε μετρήσει πως αυτοί που είχαν μπει στον Παράδεισο ήταν δέκα, την άλλη μέρα μετρούσε άλλους 3 παραπάνω.

Μα πως γίνεται αυτό σκεφτόταν.

– Αποφάσισε να πάει στον αφέντη Χριστό και να Του πει αυτό που τον απασχολεί.

-Να φυλάξεις βάρδια είπε ο Χριστός και ο Άγιος έσκυψε το κεφάλι και γύρισε στο διακόνημά του.

Το ίδιο βράδυ ο Απόστολος του Θεού φύλαξε κατά την προσταγή του Χριστού και σαν ξημέρωσε είχε έτοιμη την απάντηση.

– Τον ρώτησε λοιπόν ο Κύριος, τι συμβαίνει…

– Το βράδυ… Κύριε… που κλείνει ο Παράδεισος ανεβαίνει η Μάνα Σου στα τείχη και βάζει τους ανθρώπους από εκεί».

Αυτή είναι η δύναμη της Παναγίας μας!

Μία πανίσχυρη προσευχή:

Θυμήσου, Κεχαριτωμένη Παρθένε Μαρία, ότι ποτέ δεν έμεινε αβοήθητος, όποιος προσέτρεξε στη δική Σου προστασία, ικέτεψε τη δική Σου βοήθεια, ή αναζήτησε τη δική Σου μεσιτεία.

Εμπνευσμένος από αυτήν την εμπιστοσύνη,
προστρέχω σε Σένα, Παρθένε των Παρθένων,
Μητέρα μου, σε Σένα έρχομαι,
μπροστά Σου στέκομαι,
αμαρτωλός και μετανοημένος.

Ω, Μητέρα του Ενσαρκωμένου Λόγου!
Μην περιφρονήσεις τις παρακλήσεις μου,
αλλά κατά το έλεός Σου, εισάκουσέ με.
Αμήν.


ΠΗΓΗ: panagiamegalohari.gr

Στο Λεωνίδιο η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique, μας προσκαλούν σε μια μεγάλη συναυλία την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016, στο προαύλιο του Γυμνασίου στο Λεωνίδιο. 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ύστερα από μία σειρά πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων το χειμώνα που πέρασε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Και μαζί με τους boğaz musique μας προσκαλούν ξανά σε μία σειρά συναρπαστικών συναυλιών, δημιουργώντας ένα νέο, εναλλακτικό τρόπο ουσιαστικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Με την αυθεντική ατμόσφαιρα και τη μαγεία ενός post μικρασιάτικου πάλκου, προσαρμοσμένου στα ηχητικά δεδομένα και τις προκλήσεις της νέας εποχής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι bogaz musique προτείνουν ένα παθιασμένο, διονυσιακό πρόγραμμα, που ενώνει το καινούριο με το παλιό, ακριβώς όπως ενώνονται, συνυπάρχουν και εμπεριέχονται στις μουσικές καταβολές όλων μας. Ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα τραγούδια, παρουσιασμένα με φρέσκο, σαρωτικό ήχο, χωρίς να λείψουν και νέα, ανέκδοτα ακόμη τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της Ελένης και των bogaz που θα κυκλοφορήσει σύντομα. 

Και μαζί υπόσχονται για μία ακόμη φορά πως κάθε live θα είναι μία συναρπαστική εμπειρία που θα καθηλώσει το κοινό, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Οι boğaz musique είναι οι:

Χατζηκωνσταντίνου Σπύρος - κιθάρες, μπαγλαμά
Σπανίδης Αλέκος - drums
Χατζησταύρου Αριστείδης- κιθάρες
Τσαρδάκας Απόστολος - κανονάκι, βιολί
Κελλάρης Χάρης - κοντραμπάσο
Διαμαντής Αργύρης – κρουστά

Γενική Είσοδος 10€ 

Προπώληση Εισιτηρίων 

1) Λεωνίδιο: Κατάστημα «Γερμανός», Τηλ. 2757022422 
2) Λεωνίδιο: Δίπορτο Café, ΚΤΕΛ Λεωνιδίου, Τηλ. 2757022255 
3) Λεωνίδιο: Super Market Δέσποινα Κόκκορη, Τηλ. 2757022277
4) Τυρός: Καφέ Μπαλκόνι , Σαπουνάκης Ηλίας Τηλ. 2757041888 
5) Άστρος: Κατάστημα «Γερμανός», Τηλ. 2755022044

Πληροφορίες τηλ. 6977451562 & 
e-mail: morfotikosleonidiou@gmail.com

Διοργάνωση: Μορφωτικός Σύλλογος Λεωνιδίου

Εκδηλώσεις από την Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας


Η Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας διοργανώνει και φέτος βραδιά παραδοσιακών χορών. 
Το χορευτικό συγκρότημα από μικρούς και μεγάλους Βλαχερναίους και υπό την καθοδήγηση της δασκάλας παραδοσιακών χορών Φωτεινής Αθ. Τσαρουχά, θα μας ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα!!!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου 2016, το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης αυτής, θα συνεχίσουμε με το καθιερωμένο Πάρτυ Νεολαίας…μέχρι πρωίας!!!


Σας περιμένουμε όλους!!!
Το Δ.Σ. της Μορφωτικής Κίνησης Βλαχέρνας 

Διήμερο εκδηλώσεων στα Γιαννουλαίικα 12-13 Αυγούστου


Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννουλαίικων - Κοκκινάδων στα Γιαννουλαίικα την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Αυγούστου.


Παρασκευή 12/8 
Μουσική Βραδιά με τον Γιάννη Δρίτσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
(Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.)

Σάββατο 13/8 
Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους (7:00 μ.μ.)
Καραόκε (9:00 μ.μ.)

Στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση βιβλίου!

Πολιτιστικός Σύλλογος Γιαννουλαίικων - Κοκκινάδων.

Σας περιμένουμε!!!

Λακωνία: Επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου στην Πελλάνα


Τη δυνατότητα επισκέψεων στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο του Μυκηναϊκού Νεκροταφείου, στη θέση «Πελεκητή» της Πελλάνας, παρέχει για τον μήνα Αύγουστο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας.

Ειδικότερα, ο αρχαιολογικός χώρος θα είναι προσβάσιμος στις 11, 18 και 25 Αυγούστου, από τις 8.00 έως τις 14.00.

Στην Πελλάνα, στη θέση Σπηλιές (750 μ. από το κέντρο του χωριού), ανασκάφηκε κατά διαστήματα, από το 1926 ως το 1995, μυκηναϊκό νεκροταφείο. Εκεί βρίσκονται μερικοί από τους πιο εντυπωσιακούς (αλλά συλημένους) μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους.

Ο μεγαλύτερος από τους θολωτούς τάφους είναι βασιλικός των πρώιμων μυκηναϊκών χρόνων (περί το 1500 π.Χ.) και ο θόλος του έχει διάμετρο πάνω από δέκα μέτρα. Η στέγη του έχει καταρρεύσει και τώρα προστατεύεται από μεταλλική οροφή. 

Στους άλλους τάφους υπάρχουν βαθιά ορύγματα στο έδαφος, τα οποία χρησίμευαν ως χώροι απόθεσης των οστών των νεκρών, όταν υπήρχε έλλειψη χώρου στο θάλαμο.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα 

Να σου πω μια ιστορία... Το όνειρο της πέτρας

Κάποτε, υπήρχε μια μεγάλη πέτρα, στην άκρη του δρόμου, που ένωνε δυο πόλεις. Οι ταξιδιώτες συνήθιζαν να κάθονται επάνω της και να ξεκουράζονται, κάθε φορά που πέρναγαν από εκεί. Η πέτρα ζήλευε τους ανθρώπους που μπορούσαν να μετακινούνται από εδώ και από εκεί, όποτε το ήθελαν και συχνά παραπονιόταν για τη δική της άχαρη ζωή, που την ανάγκαζε να βρίσκεται ακίνητη σε εκείνο το μέρος, χωρίς να κάνει τίποτα.

Εκείνη διψούσε για περιπέτεια, για εμπειρίες. Το μεγάλο όνειρό της ήταν να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο. Έτσι κι εκείνη την ημέρα, που ένας γυρολόγος κάθισε επάνω της για να ξεκουραστεί, η πέτρα μας ένιωσε ζήλεια για το γυρολόγο, που διέσχιζε όλη τη χώρα, πουλώντας την πραμάτεια του.

Αφού ήπιε νερό και έφαγε λίγο από το ψωμί του, ο γυρολόγος άρχισε να μονολογεί: -Ααχχ!!! Πόσο δύσκολη και κουραστική είναι η ζωή μου! Η οικογένειά μου με χρειάζεται κοντά της κι εγώ, είμαι αναγκασμένος να περιδιαβαίνω όλη τη χώρα, για να πουλώ τις πραμάτειες μου, για να ζω την οικογένειά μου. Περπατώ όλη μέρα, με λίγες στιγμές ξεκούρασης και λίγο ύπνο, για να προλαβαίνω να βρίσκομαι στον προορισμό μου πριν νυχτώσει.

Ο άνθρωπος κοίταξε την πέτρα και χαμογέλασε. -Εσύ, είσαι πολύ τυχερή! Ζεις στο μέρος σου, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι πώς θα τα βγάλεις πέρα, δεν σου λείπει η οικογένειά σου και όλοι οι άνθρωποι σε ευγνωμονούν για το καλό που τους κάνεις! Η πέτρα έμεινε άναυδη! Στράφηκε προς τον άνθρωπο και τον ρώτησε απορημένη:

-Μα τι είναι αυτά που λες; Εγώ είμαι μια ασήμαντη πέτρα! Το μόνο που μπορώ να κάνω σε ολόκληρη τη ζωή μου είναι να ονειρεύομαι. Δεν έχω καμιά άλλη δυνατότητα!

-Αυτή την εντύπωση έχεις για τον εαυτό σου; Της αντιγύρισε ο άνθρωπος. -Μάθε λοιπόν, ότι αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ σε όλη τη ζωή σου, δηλαδή να ονειρεύεσαι, οι άνθρωποι δεν το κάνουν πια. Εγκλωβισμένοι μέσα στα προβλήματα και στο μόχθο τους για τη ζωή, έχουν ξεχάσει αυτή την υπέροχη εμπειρία του ονειρέματος. Προφασίστηκαν ότι δεν έχουν χρόνο για αυτό και έχασαν έτσι τη μαγεία της ζωής!

-Θέλεις να σου πω και για ποιο λόγο είσαι ευλογημένη;

-Ναι, ναι, βέβαια, απάντησε όλο έξαψη η πέτρα.

-Εσύ, κάθεσαι εδώ, σε αυτό το μέρος μόνιμα και οι άνθρωποι που έρχονται σε εσένα για να αναπαυτούν, σε γεμίζουν με ένα σωρό ευλογίες και ευχαριστίες που υπάρχεις, ευγνωμονούν το Θεό που φροντίζει για αυτούς. Είσαι η πιο δημοφιλής και αγαπητή παρουσία σε αυτό το δρόμο. Και όσο για το νόημα της ζωής σου, σκέψου το έργο που κάνεις! Αμέτρητοι οι ταξιδιώτες που αναπαύτηκαν επάνω σου, χρόνια και χρόνια!

Η πέτρα παρέμεινε σιωπηλή. Το έργο, οι ταξιδιώτες και η ευγνωμοσύνη τους, η δυστυχία των ανθρώπων να μην ονειρεύονται πια, μα τότε…..

Ο γυρολόγος σηκώθηκε και αφού ευχαρίστησε την πέτρα για την ανάπαυση που του πρόσφερε, τράβηξε το δρόμο του. Η πέτρα έμεινε μόνη. Όμως δεν ήταν πλέον η ίδια πέτρα. Μια ευτυχία την κατέκλυζε. Η ζωή της είχε πια ένα μεγάλο νόημα. Πρόσφερε. Πρόσφερε στους ταξιδιώτες, πρόσφερε στην Ύπαρξη, το δικό της δώρο. Πόσες πολλές ιστορίες ανθρώπων θα είχε να Του πει, όταν θα συναντούσε κάποτε το Θεό της.

Στην άκρη του δρόμου που ένωνε τις δύο πόλεις, μια λαμπερή πέτρα προσκαλούσε τους ταξιδιώτες να ξαποστάσουν. Όλοι τη γνώριζαν και όλοι την ευχαριστούσαν. Και μέρα με τη μέρα η πέτρα γινόταν όλο και πιο λαμπερή.

Γεωργία Χρήστου


Πηγή: enallaktikidrasi.com

Εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου η “Κοίμηση της Θεοτόκου” θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στις 13 Αυγούστου ώρα 19:00 για να τιμήσει τους «εμπειρικούς γιατρούς και κτηνίατρους» που με τις πρακτικές γνώσεις τους βοήθησαν τους συμπατριώτες τους τα δύσκολα χρόνια. 
Όπως αναφέρει η πρόσκληση του Συλλόγου:  
Αυτά τα πρόσωπα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, άφησαν την σφραγίδα τους στο Βαλτεσινίκο, και με αυτή την εκδήλωση θυμίζουμε το πέρασμά τους και τις υπηρεσίες τους στην ζωή του χωριού μας.
Χορηγός της εκδήλωσης είναι για μια ακόμη φορά ο συμπατριώτης μας Κώστας Καπετάνιος, κάτοικος Καναδά, τον οποίο ευχαριστούμε.
Η συμπατριώτισσα μας, Βάσω Σινοπούλου, κάτοικος Αμερικής μας διέθεσε ένα πολύ ωραίο ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργήσει την 10ετία του΄90 για τις «πρακτικές γιατρούς» των περασμένων, δύσκολων χρόνων.
Το ντοκιμαντέρ, είναι διάρκειας 34 λεπτών και θα παρουσιαστεί στο σύνολο του σε ειδική εκδήλωση σε κλειστό χώρο.
Ευχαριστούμε τη Βάσω Σινοπούλου που είχε την καλοσύνη να μας διαθέσει το έργο της, καθώς και για την οικονομική της ενίσχυση στον Σύλλογο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

- 10 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη
Ώρα 18:00 Εργαστήρι ζωγραφικής στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
- 11 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη
Ώρα 16:30 απογευματινός περίπατος, Αγία Τριάδα – ηλιοβασίλεμα στην κορυφή Παλιόκαστρου.
- 12 Αυγούστου ημέρα Παρασκευή
α) Από ώρα 10:30 διαγωνισμός Δηλωτής στα καφενεία του χωριού
β) Ώρα 18:00 Θεατρικό παιχνίδι στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου
Τις παιδικές εκδηλώσεις θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει η συμπατριώτισσά μας Νηπιαγωγός Αφροδίτη Παπαγεωργίου
- 13 Αυγούστου ημέρα Σάββατο 
Ώρα 19:00 Εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου για να τιμήσουμε τους «εμπειρικούς γιατρούς», που με τις πρακτικές γνώσεις τους βοήθησαν τους συμπατριώτες μας τα δύσκολα χρόνια. 
Η εκδήλωση αυτή θα γίνει με την συνεργασία του Συλλόγου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» - Πολιτιστικού Κέντρου – Σύλλογος « η Αναγέννηση». : Ζωντανή μουσική, τραγούδι από την ταμία του Συλλόγου Κατερίνα Κατσίγιαννη, συμμετέχει το Χορευτικό του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Σωματείου «ο Μοριάς» με έδρα το Ναύπλιο και Δασκάλα την Γιάννα Κωστοπούλου - Κούβαλη, καθώς και το χορευτικό του Συλλόγου Νέων Βαλτεσινίκου «η Αναγέννηση».
-16 Αυγούστου ημέρα Τρίτη 
Ο Δήμος Γορτυνίας διοργανώνει το Παραδοσιακό αλώνισμα.

Σας περιμένουμε !!!!!!!!!!!

«Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε...» στο Ξηροπήγαδο


Σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου και ώρα 21:30, η Μαρία Αναματερού, μας προσκαλεί  όλους σε μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία, γεμάτη από ήχους ψυχής, σε ένα μουσικό συναπάντημα τραγουδιών αγαπημένων αλλά και συνθέσεων προσωπικών, ανοίγοντας παράθυρα με θέα στις γειτονιές της Ελλάδας και του κόσμου... 

Ξεπερνώντας τα σύνορα που στο μουσικό χάρτη καταργούνται, οδηγούμαστε  από τη λύπη στη χαρά και τέλος στην «έκσταση». 

Πώς μπερδεύεται η ελληνική μουσική παράδοση με τις παραδόσεις άλλων χωρών; Τι κοινό έχει ο Χατζιδάκις με τους Kansas και τον Petro Guelfucci; Πως εγκυβωτίζεται η Lorena McKennit στις μουσικές της Ελλάδας και τις συνθέσεις της ερμηνεύτριας; 

Ακούγοντας την ψυχή να τραγουδά, όλα συντονίζονται ιδανικά με τα συναισθήματα και εξηγούνται φυσικά.

Μια ομάδα αγαπημένων και καταξιωμένων 4 συνεργατών με επικεφαλής τον Θεολόγο Μιχελλή, τιμούν με την παρουσία τους το εγχείρημα και το απογειώνουν, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ο πολιτισμός γεννιέται και μέσα από τις στάχτες του...

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ   21:30

Μαρία Αναματερού  «Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε» (Ν. Καζαντζάκης)


Παραλία Ξηροπηγάδου

Διοργάνωση: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ανοίγει η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»


Με την παράσταση «Λωξάνδρα» και την ταλαντούχα Άννα Βαγενά ανοίγει σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», που θα διεξαχθεί και φέτος στην υπαίθρια σκηνή του Πολυχώρου ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, στο Κρανίδι Ερμιονίδας.

Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάνδρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο (Εκδ. ΕΣΤΙΑ) η εγγονή της, η Μαρία Ιορδανίδου, ξαναζωντανεύουν στη σκηνή, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο.

Ένας ύμνος στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας, με επίκεντρο τον Ελληνισμό της Πόλης από το 1870 έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Λωξάντρα αναδεικνύεται σε σύμβολο της πολίτικης Ρωμιοσύνης, διασώζοντας τη μνήμη και την ταυτότητα με τον αυθορμητισμό και τη γνησιότητα του απλού λαϊκού ανθρώπου, με το βαθύ γυναικείο ένστικτο και τη μητρική αγκαλιά.

Η Άννα Βαγενά, που έκανε η ίδια τη διασκευή και σκηνοθεσία του κειμένου, μας προσκαλεί σ’ ένα γοητευτικό ταξίδι στην κοσμοπολίτικη Πόλη της καρδιάς μας, εκεί όπου έσμιγε η Δύση με την Ανατολή και οι λαοί συμβίωναν σε μια δυναμική επικοινωνία.

Μια παράσταση που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις, καθώς δεν θα λείπουν οι απαραίτητες γεύσεις και μυρωδιές από την πλούσια πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας. Από κοντά κι ένα υπέροχο μελωδικό αφιέρωμα στα τραγούδια και τους χορούς, με τα ταταυλιανά χασαποσέρβικα, τους καρσιλαμάδες, τους αμανέδες και τα πολίτικα συρτά, με τη γνώση και την επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα. Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Η Άννα Βαγενά επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στη σκηνή του Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», έχοντας συμμετάσχει και στις δύο πρώτες διοργανώσεις του με τα έργα της «Αγγέλα Παπάζογλου» και «Ο Γάμος».


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, ώρα 21.00

Kρατήσεις: 698 698 2224

Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ www.thoe.org.gr - www.artiki.gr

Συνδιοργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Γεωργουσόπουλος

Συντονισμός Καλλιτεχνικών Σχημάτων: Τάσος Μπλάτζιος

Σύμβουλος Επικοινωνίας: Δανάη Σαλεπούλα, τηλ. 697 9796194, dsalepou@otenet.gr


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στη Μεγαλόπολη


Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή από τη Φιλαρμονική Δήμου Τρίπολης στη Μεγαλόπολη αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου.

Στην κεντρική πλατεία Μεγαλόπολης 

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00 μ.μ.

Εκδηλώσεις πολιτισμού στο Γεωργίτσι


Ο Σύλλογος Γεωργιτσιάνων Σπάρτης “Το Κουτούνι”, η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις στο Γεωργίτσι από τις 7 έως και τις 14 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:


ΚΥΡΙΑΚΉ 7/8
Επίδειξη αερομοντελισμού
Γήπεδο Γεωργιτσίου
17.00′
ΤΕΤΆΡΤΗ 10/8
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Γεωργίτσι, εικόνες του χθες και του σήμερα”.
Πλατεία Αγ. Αθανασίου
19.00′ – 23.00′
Παρουσίαση με θέμα “Το Γεωργίτσι του σήμερα”.
21.00′
ΠΈΜΠΤΗ 11/8
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Γεωργίτσι, εικόνες του χθες και του σήμερα”.
Πλατεία Αγ. Αθανασίου
19.00′ – 23.00′
Προβολή κωμωδίας του ελληνικού κινηματογράφου
Πλατεία Υπαπαντής
21.00′
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 12/8
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Γεωργίτσι, εικόνες του χθες και του σήμερα”.
Πλατεία Αγ. Αθανασίου
19.00′ – 23.00′
Προβολή κωμωδίας του ελληνικού κινηματογράφου και κινουμένων σχεδίων.
21.00′
ΣΆΒΒΑΤΟ 13/8
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Γεωργίτσι, ταξίδι στο παρελθόν”.
Προαύλιο δημοτικού σχολείου
19.00′ – 23.00′
Παρουσίαση με θέμα “Γεωργίτσι, ταξίδι στο παρελθόν”.
20.30′
ΚΥΡΙΑΚΉ 14/8
Έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Γεωργίτσι, εικόνες του χθες και του σήμερα”.
Πλατεία Υπαπαντής
18.00′ – 24.00′

«Οι Γερμανοί ξανάρχονται» στο Θέατρο του ΟΣΕ στο Ναύπλιο


«ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ»

Μία λυτρωτική κωμωδία

Ο πολύς Αλέκος Σακελλάριος (μαζί με το Χρήστο Γιαννακόπουλο) υπογράφει μία πικρή, ειρωνική όσο και τολμηρή κωμωδία και ταυτόχρονα μία από τις κλασσικότερες του ελληνικού δραματολογίου.

Το έργο, πασίγνωστο από την κινηματογραφική του μεταφορά(1948) – με τον θαυμάσιο Βασίλη Λογοθετίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο  – υπήρξε παράλληλα και μία μεγάλη θεατρική επιτυχία.

Από τότε μέχρι σήμερα όσες φορές το έργο αποδίδεται στο θεατρικό σανίδι, αποδεικνύει την νεότητά του, την φρεσκάδα του, την αρυτίδωτη και αφτιασίδωτη όψη του. Το έργο αντέχει σθεναρά όσο αντέχει και η αλήθεια.

Πριν καλά καλά απελευθερωθεί η χώρα από τη ναζιστική κατοχή, ενσκήπτει ο εμφύλιος πόλεμος, μία από τις τραγικότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας στον 20ο αιώνα.

Ο Αλέκος Σακελλάριος αναλαμβάνει να φωτίσει αυτές τις άγριες συνθήκες και να τις αποδώσει μέσα στον μικρόκοσμο μιας γειτονιάς που πλήττεται από    υπερβολές, ιδεολογήματα, ψευδαισθήσεις και διχασμούς. Ένας άνθρωπος απλός, ο Θόδωρος-φορέας της κοινής λογικής,της ηθικής, της εντιμότητας και της ομογνωμίας-αντιστέκεται και προτείνει την ομόνοια, την συνεργασία, την διαλαγή, την κοινή προσπάθεια για ένα ευνοικότερο μέλλον αλλά…φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Και, αρχίζει ο εφιάλτης. Στην κωμωδία ο εφιάλτης είναι κυριολεκτικός. Ο Θόδωρος βλέπει στον ύπνο του την επαναφορά της ναζιστικής κατοχής, την πείνα, τις εκτελέσεις, τον φόβο, τον θάνατο.

Γιατί όμως ο Σακελλάριος γράφει μία κωμωδία για να θίξει ένα τόσο σοβαρό ιστορικό θέμα ; Εδώ αποδεικνύεται η ίδια η δύναμη της κωμωδίας ως θεατρικού εκφραστικού τρόπου.Το γέλιο και η ειρωνεία,το στοιχείο του κωμικού, είναι πιο αποδεκτό και πιο διδακτικό από το δράμα που αντανακλά την πραγματικότητα.Η κωμωδία διδάσκει,συνετίζει.Η κωμωδία πληγώνει αλλά και απελευθερώνει.

Ο Σακελλάριος γνωρίζει την δύναμη της πικρής κωμωδίας όπως ο μεγάλος δάσκαλος Αριστοφάνης και χρησιμοποιεί τους κώδικές της για να πει αλήθειες που τσακίζουν κόκκαλα,αλλά που τελικά το γέλιο τις κάνει αποδεκτές.

«Οι γερμανοί ξανάρχονται», έργο λαμπερό, προφητικό, μοναδικό, προσαρμοσμένο σε επανερχόμενες πραγματικότητες κηρύσσει πράγματα απέναντι στα οποία οφείλουμε να είμαστε πάντοτε ευήκοοι.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία Ευανθία Στιβανάκη
Χορογραφίες Διονυσία Δρόσου
Μουσική επιμέλεια Εβίτα Δραγούνη
Σκηνικά Ανδρέας Καρβουντζής
Κοστούμια Ευτέρπη Αποστόλου Δημάκη
 Ερμηνεύουν

Θόδωρος : Πάνος Δημάκης
Λευτέρης : Γιάννης Κατσάμπας
Ζήσης : Γιάννης Παππάς
Ξενοφών : Θεόδωρος Κολοβός
Ουρανία : Αγγελική Πατσατζή
Μαριγώ : Διαλεκτή Γλέζου
Καίτη : Ισιδώρα Γλυκοφρύδη
Χάρρυ : Γιώργος Γλέζος
Σούλα : Κωνσταντίνα Γλέζου
Γιώργος : Αντρέας Νταρλαγιάννης
Εκφωνήτρια : Ευτέρπη Αποστόλου Δημάκη
Γκεσταπίτης : Νίκος Γλέζος
Γιατρός : Εβίτα Δραγούνη
Τρελός : Γιάννης Κατσάμπας
Νικολέτα : Αγγελική Πατσατζή
Ελλη : Ευτέρπη Αποστόλου Δημάκη

Νέα Κίος: Tραγούδια της Παναγίας από τη Μικρά Ασία - "Έλα Θεομάνα Σώσε"


Μικρασιάτικα τραγούδια της Παναγίας θα ακουστούν σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016, ώρα 21.00, στο προαύλιο της Θεομάνας Νέας Κίου.

Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Γρηγόρης Νταραβάνογλου και Μανώλης Καρπάθιος ύστερα από έρευνα και μελέτη, ανακάλυψαν πλούσιο υλικό Μικρασιάτικων τραγουδιών με επικλήσεις στην Παναγία, που είναι το τιμώμενο πρόσωπο μέσα στο Πάσχα του καλοκαιριού.



Το πρόγραμμα διανθίζεται και από γνωστά τραγούδια από την Προποντίδα την Κωνσταντινούπολη και το Αιγαίο, ιδανικό μουσικό εντρύφημα για τους Κιανούς. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Βασίλης Οικονόμου.

Πριν την εκδήλωση μέσα στον Ιερό Ναό της Θεομάνας, θα ψαλλεί η ιερά παράκληση προς την Παναγία, από τον Άρχοντα Μαΐστορα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γρηγόρη Νταραβάν, ογλου.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσει ο τέως Δήμαρχος Νέας Κίου κ. Γιώργος Μανινής, για τις 4 μικρασιάτικες εικόνες της Παναγίας που βρίσκονται στον Ιερό Ναό της Θεομάνας. 

Αν δεν είδατε την ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ... δείτε την σήμερα, γιατί αλλιώς ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ!


Σας το λέω από μέρες... 
Αυτή την παράσταση ΜΗ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ!
Αν δεν την είδατε βέβαια, έχετε την ευκαιρία να το κάνετε σήμερα...
Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 9.30 το βράδυ στο γήπεδο Νέας Κίου (παραλία)... 
Και μην πάτε τελευταία στιγμή γιατί θα μείνετε όρθιοι!



















Συντελεστές

Κείμενο : Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ)
Σκηνοθεσία - Προσαρμογή - Μουσική Επιμέλεια : 
Γιάννης Σαρηγιάννης
Χορογραφία - Κινησιολογία : Μόνικα Κολοκοτρώνη
Σκηνικά : Τάκης Κοκκινόπουλος, Λευτέρης Γιαγκιόζης
Κοστούμια : Τάκης Κοκκινόπουλος

Διανομή

Μήδεια : Πένυ Γαβρίλη
Ιάσωνας : Σπύρος Β. Πούλος
Τροφός: Στέλιος Κοινωνής
Καλόγρια : Τζίνα Αραπάκη
Οιδίποδας: Γιάννης Κράντος
Αντιγόνη : Δήμητρα Κατσικίδη
Ψαράς - Καλόγερος : Στέλιος Σάμιος
Ευρυπίδης : Χάρης Καραποστόλης
Εξάγγελος - Κορυφαία χορού : Σμαρώ Μανινή
Χορός : Μυρτώ Χατζηγεωργίου, Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, Έλενα Μιλτιαδάκου, Μαλένα Μανκαρέλλα, Στέλλα Κατσουλιέρη

Φωτισμός : Ίων Ξυπολιάς
Κατασκευή σκηνικού : Λευτέρης Γιαγκιόζης, Θύμιος Κέψος
Κατασκευή κοστουμιών : Ευδοξία Χατζηκωνσταντίνου, Όλγα Κοντού
Οργάνωση ήχου: Μιχάλης Καλαματιανός
Υπεύθυνος παραγωγής : Νίκος Κοντός


ΚΙΑΝΑ 2016
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ