23.10.16

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΤΗΣ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ


Στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου λειτούργησε σήμερα Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, για να τιμήσει με την παρουσία του, το τόπο αυτό που τόσο πολύ τον αγάπησε και τον στήριξε όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του στην Μητρόπολη της Αργολίδος .

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιακώβου του  Αδελφοθέου, ο Μητροπολίτης Καλλίνικος τέλεσε την θεία λειτουργία αλλά και το μνημόσυνο στον γέροντα του, τον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο που εόρταζε τη μέρα αυτή. 

Ο Μητροπολίτης δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον μακαριστό Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσόστομο, αλλά και στο νυν Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. 

Από την μεριά του ο Ιερέας του ναού π. Δημοσθένης Γάτσιος, με δάκρυα στα μάτια, όπως όλοι μέσα στην κατάμεστη από πιστούς εκκλησία, ευχαρίστησε τον κ. Καλλίνικο για την μεγάλη του αγάπη στην Νέο Κίο και εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου του δώρισε μία αρχιερατική ράβδο για να την έχει κοντά του στην Μητρόπολη Άρτης. 

Για τον Μητροπολίτη Καλλίνικο μίλησε κι ο τέως Δήμαρχος Νέας Κίου Γιώργος Μανινής. 

Στο τέλος της αρχιερατικής θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Άρτης μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές του κόσμου. 






















ΠΗΓΗ: parapolitikaargolida.gr

Γίνονται... σήμερα, Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 (12:00 & 17:30) 
ΑΡΓΟΣ, Μπουσουλοπούλειο Θέατρο 
«Ο Μαγικός κόσμος του Σκρούτζ» του Κ. Ντίκενς
με τον ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Cine Nafplio

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&






&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 (19:30) 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Καλογεροπούλειο Ίδρυμα 
«Die Schöne Müllerin»


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 (10:30) 
ΠΑΤΡΑ, Πλατεία Υψηλών Αλωνίων 
Pink the city 2016 / Περπατάμε για τη ζωή

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


Ζώδια σήμερα 23 Οκτωβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις

ΚΡΙΟΣ
Ήλιος στον Σκορπιό από σήμερα και Σελήνη στον Λέοντα, αγαπητοί Κριοί, πυροδοτούν τις ανησυχίες και τις αγωνίες σας προκειμένου να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και αισιοδοξία, να ξαναγίνετε παιδιά δίπλα στους φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να ευχαριστηθείτε και να χαρείτε με τις απλές στιγμές της ζωής. Επιδιώξτε την ομοψυχία και την αμοιβαιότητα στην ερωτική σας ζωή, αγκαλιάστε το ταίρι σας με τρυφερότητα και ρομαντική διάθεση, μη θεωρείτε την αγάπη δεδομένη κατάσταση στη σχέση σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Ακόμα κι αν οι εξελίξεις γύρω σας, φίλοι Ταύροι, θεωρείτε πως κυλούν σε αργούς και βαρετούς ρυθμούς, πιστέψτε πως μπορείτε να έχετε τα επιτυχή αποτελέσματα που επιδιώκετε. Συνεργαστείτε με τα προσφιλή σας άτομα, αφουγκραστείτε τις ιδέες και τις ανάγκες του ανθρώπου που αγαπάτε, διαθέτοντας σύμπνοια και καλοπροαίρετη διάθεση, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη, αν δεν είναι δομημένο με ειλικρινή και άδολα αισθήματα, περάστε όμορφες και ζεστές στιγμές με το ταίρι σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Πιθανόν να αισθάνεστε έντονα τη σωματική και ψυχική κούραση που προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα, αγαπητοί Δίδυμοι, γι’ αυτό ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας σήμερα, χαλαρώστε απολαμβάνοντας μια ήρεμη συζήτηση με κοντινά σας πρόσωπα, δημιουργείστε ευχάριστη ατμόσφαιρα με τον ερωτικό σύντροφο, κάντε βήματα προόδου και σιγουριάς στο δεσμό σας, εκφράστε ελεύθερα τις επιθυμίες και τα θέλω σας, χωρίς δισταγμούς και υπεκφυγές που σας οδηγούν σε λανθασμένες αποφάσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Κάντε από σήμερα τους προγραμματισμούς για την επόμενη μέρα, αγαπητοί Καρκίνοι, στα θέματα εκείνα που αφορούν τις οικονομικές συναλλαγές και τις επαγγελματικές σας εκκρεμότητες, μην αφήνετε να διορθωθούν όλα την τελευταία στιγμή. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για μια καινούρια, τρυφερή γνωριμία οι αδέσμευτοι, ενώ όσοι είσαστε σε σχέση, μπορείτε να διασκεδάστε, να περάσετε όμορφα και χαρούμενα με τους δικούς σας ανθρώπους και τον ερωτικό σας σύντροφο, να χαμογελάτε με ζωτικότητα και κέφι.

ΛΕΩΝ
Είναι καιρός να ανασυντάξετε τις εσωτερικές σας δυνάμεις και τον ενθουσιασμό σας φίλοι Λέοντες, για να κατακτήσετε και το πιο δυσπρόσιτο επαγγελματικό και προσωπικό σας όνειρο που αφορά στην οικονομική σας πρόοδο και στη συναισθηματική σας ευημερία. Συσφίξτε σήμερα τις πάσης φύσεως σχέσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναρριχηθείτε, η Σελήνη στο ζώδιό σας, γεμίζει με ενέργεια και γενναιοδωρία τις σημαντικές σας επιλογές και τις ουσιαστικές σας αποφάσεις για το κοντινό μέλλον.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μην κάνετε, αγαπητοί Παρθένοι, βιαστικές και επιπόλαιες κινήσεις για να κατακτήσετε τους στόχους και τα πιστεύω σας, είναι προτιμότερο να δείξετε καρτερικότητα και υπομονή, για να ξεπεραστούν και τα τελευταία διλήμματα που σας βασανίζουν. Μεγάλη κινητικότητα και επικοινωνιακός αναβρασμός επικρατεί στις σχέσεις με τα αγαπημένα σας άτομα και τον ερωτικό σας σύντροφο, σκεφτείτε με ηρεμία και νηφαλιότητα το επόμενο βήμα σας, οργανώστε τις σκέψεις και τις πράξεις σας με γαλήνη και ισορροπία.

ΖΥΓΟΣ
Ψάξτε σε βάθος και με ακρίβεια τις καταστάσεις και τα γεγονότα που περιστοιχίζουν την καθημερινότητά σας σήμερα, αγαπητοί Ζυγοί, για να βρείτε τις λύσεις και τις απαντήσεις που μπορούν να σας οδηγήσουν στη χαρά και την ευχαρίστηση. Αισθανθείτε ασφαλείς μέσα στο περιβάλλον που κινείστε, εκφράστε στα προσφιλή σας άτομα και το ταίρι σας τα ειλικρινή σας αισθήματα, την τρυφερότητα και τη ρομαντική διάθεση που διαθέτετε, ανανεώστε την ερωτική σας ζωή αφήνοντας ελεύθερο το πάθος και την αγάπη σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με τον Ήλιο από σήμερα στο ζώδιό σας, φίλοι Σκορπιοί, μια νέα, ευχάριστη και δημιουργική περίοδος αρχίζει για τις επιδιώξεις και τους στόχους σας, αρκεί να οπλιστείτε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στις ικανότητες και τις αρετές σας, πιστεύοντας πως τα πάντα μπορούν να μεταμορφωθούν γύρω σας, αν εσείς δουλέψετε σκληρά, αλλά με σοβαρότητα για τα συναισθηματικά όνειρα και τις προσωπικές σας προσδοκίες. Προφυλαχτείτε από καταστάσεις που σας πληγώνουν και να σας θυμώνουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Τα πράγματα στο περιβάλλον που κινείστε τρέχουν με τους δικούς τους ρυθμούς σήμερα, αγαπητοί Τοξότες, και σας υποχρεώνουν να τα αποδεχτείτε με υπομονή, χαμηλώστε τους τόνους, γεμίστε τις μπαταρίες σας με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, με ενεργητικότητα και ενθουσιασμό. Αναζητήστε νέες γνωριμίες, καινούριες προσωπικές σχέσεις, που μπορούν να φέρουν και πάλι τη χαρά και την ικανοποίηση στην καρδιά σας, εκμεταλλευτείτε την προσοχή και το ενδιαφέρον του ερωτικού σας συντρόφου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Πάσης προέλευσης πληγές και τραύματα έχουν τη δυνατότητα να επουλωθούν οριστικά, φίλοι Αιγόκεροι, δυσβάσταχτες εμπειρίες στην προσωπική και ερωτική σας ζωή που ίσως προκάλεσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση, μπορούν να σβήσουν μόνιμα από την καθημερινότητά σας. Συνεχίστε να επιβεβαιώνετε τις αξίες στο περιβάλλον που κινείστε και να προβάλλετε την αξιοσύνη και τα προτερήματά σας στα κοντινά πρόσωπα και το ταίρι σας, η στρατηγική σας είναι ακατανίκητη, τα όνειρά σας παίρνουν σάρκα και οστά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Μην σκέφτεστε σήμερα, αγαπητοί Υδροχόοι, πώς θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα γύρω σας αν είχατε κάνει άλλους χειρισμούς, μην κάνετε υποθέσεις για τη ζωή σας, αλλά εκμεταλλευτείτε την πλανητική εύνοια, για να ενεργοποιήσετε τον καλό σας εαυτό, εκείνον που δε θα σταθεί στις μικροδιαφωνίες και τους διαπληκτισμούς με αγαπημένα πρόσωπα, αλλά αυτόν που θα παλέψει για τα ιδανικά και τα πιστεύω του, χωρίς να ανέχεται μύγα στο σπαθί του για την ερωτική ζωή και για τις επιθυμίες της καρδιάς.

ΙΧΘΕΙΣ
Είναι πιθανόν να δέχεστε πιέσεις σήμερα, φίλοι Ιχθύες, από τον ίδιο σας τον εαυτό για να παλέψετε με τις δυσκολίες και τα προβλήματα και να βγείτε νικητές από τις μάχες που δίνετε καθημερινά για καλύτερη επαγγελματική προκοπή και για ήρεμη προσωπική και συναισθηματική ζωή. Δώστε σημασία στις μικρολεπτομέρειες, μην αγνοείτε επιδεικτικά τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες των κοντινών σας ανθρώπων και του ερωτικού σας συντρόφου, επιδιώξτε τη σύμπνοια, την ομαδικότητα και την ομοψυχία στο δεσμό σας.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 23 Οκτωβρίου


42 π.Χ.: Διεξάγεται η δεύτερη Μάχη των Φιλίππων ανάμεσα στους στρατούς του Βρούτου από τη μία πλευρά και των Μάρκου Αντωνίου και Οκταβιανού από την άλλη. Ο Βρούτος, ο εκ των δολοφόνων του Ιουλίου Καίσαρα, ηττάται και αυτοκτονεί.

1715: Γεννιέται ο Τσάρος Πέτρος ο Β'. Ανέβηκε στο θρόνο της Ρωσίας σε ηλικία 12 ετών και τρία χρόνια μετά πεθαίνει (μια μέρα πριν παντρευτεί) από ανεμοβλογιά.

1739: Η Αγγλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ισπανία για το κομμένο αυτί ενός άγγλου πλοιάρχου.

1814: Πραγματοποιείται στην Αγγλία η πρώτη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.


1817: Γεννιέται ο Πιερ Λαρούς, γάλλος λεξικογράφος. [θαν. 3/1/1875]

1872: Πεθαίνει ο Γάλλος ποιητής και συγγραφέας Θεόφιλος Γκοτιέ.

1901: Το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Γέιλ γιορτάζει 200 χρόνια από την ίδρυση του.

1909: Στην Ολλανδία, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθορίζει τα παράκτια σύνορα της Σουηδίας και της Νορβηγίας.

1910: Ο Τζορτζ Στόουκς, ο πλουσιότερος σοσιαλιστής των ΗΠΑ, δηλώνει ότι η σοσιαλιστική κίνηση στη χώρα εξελίσσεται αλματωδώς.

1911: Η κρητική Βουλή ψηφίζει την ένωση με την Ελλάδα.

1912: Ο τουρκικός στρατός υποχωρεί συνεχώς κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους. Καταλαμβάνονται και τα Γιαννιτσά.


1914: Η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και προσαρτά την Κύπρο.

1915: Στην Ελλάδα, πέφτει η Κυβέρνηση Ζαΐμη και ο σχηματισμός νέας Κυβέρνησης ανατίθεται στον Στέφανο Σκουλούδη. Η Κυβέρνησή του είναι υπηρεσιακή και έχει εντολή να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει νέες εκλογές.

1915: 35.000 γυναίκες διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη, διεκδικώντας δικαίωμα ψήφου.


1918: Ο ηθοποιός Τσάρλι Τσάπλιν παντρεύεται σε ηλικία 29 ετών τη 17χρονη Μίλντρεντ Χάρις.


1919: Γεννιέται ο αρχαιολόγος, Μανώλης Ανδρόνικος, που έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν ανακάλυψε τον τάφο του βασιλιά των Μακεδόνων Φίλιππου Β’ στη Βεργίνα. (Θαν. 30/3/1992)


1921: Πεθαίνει ο Τζον Μπόιντ Ντάνλοπ, σκοτσέζος κτηνίατρος που εφηύρε το ελαστικό με σαμπρέλα. [γεν. 5/2/1840]


1925: Γεννιέται στην Ξάνθη ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις.

1930: Ο Τζ.Κ. Σκοτ κερδίζει το πρώτο πρωτάθλημα μίνι γκολφ που γίνεται στη Τσατανόγα.

1938: Απορρίπτει τις εδαφικές βλέψεις των Τσέχων η Ουγγαρία.


1940: Γεννιέται ο Edson Arantes do Nascimento, ο γνωστός Πελέ, στο Τρες Κοράκος της Βραζιλίας. Στην καριέρα του θα περάσει από 3 ομάδες, την Αμέρικα Μπαούρου, τη Σάντος και τέλος τον Κόσμος της Νέας Υόρκης. Με την Εθνική Βραζιλίας κερδίζει 3 Παγκόσμια Κύπελλα, σκοράρει 85 γκολ, ενώ τη στιγμή, που φεύγει για τη Νέα Υόρκη έχει 1.100 γκολ σε 1.120 επίσημα ματς. Στην Κόσμος σε 99 αγώνες πετυχαίνει 95 γκολ. Στις 15/10/90, σε ηλικία 50 ετών, θα ανακοινώσει, ότι θα διεκδικήσει την Προεδρία της χώρας του.


1941: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν οικίες του χωριού Μεσόβουνο της Κοζάνης και εκτελούν 157 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ήρωες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

1942: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αρχίζει η συμμαχική επίθεση στη Δ. Αφρική με συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και διεξάγεται η Μάχη του Ελ Αλαμέιν, όπου έχει οχυρωθεί το Άφρικα Κορπ του στρατηγού Ρόμελ. Οι γερμανικές γραμμές θα καμφθούν δυο μέρες αργότερα.


1944: Αρχίζει η Ναυμαχία του Λέιτε στ’ ανοιχτά των Φιλιππίνων, μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θεωρείται η μεγαλύτερη ναυμαχία της ανθρώπινης ιστορίας.

1950: Πεθαίνει ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Αλ Τζόλσον. Ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης ομιλούσας ταινίας "Ο Τραγουδιστής της Τζαζ" το 1927.

1954: Μετά από πολλές συνεδριάσεις στο Παρίσι οι σύμμαχοι, νικητές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συμφωνούν να δώσουν τέλος στην κατοχή της Γερμανίας. Την ίδια μέρα δημιουργείται η Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η Δυτική Γερμανία γίνεται δεκτή στο ΝΑΤΟ.


1956: Αρχίζει η αντικομουνιστική εξέγερση στην Ουγγαρία. Θα κατασταλεί από τα σοβιετικά τανκς στις 4 Νοεμβρίου.


1957: Πεθαίνει ο κορυφαίος Γάλλος σχεδιαστής μόδας Κριστιάν Ντιόρ.

1959: Στην Κούβα, ο Κάστρο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι βομβαρδιστικά αεροπλάνα της επιτέθηκαν μυστικά στην Αβάνα.


1959: Πεθαίνει ο Γιώργος Μπουζιάνης, Έλληνας ζωγράφος. (Γεν. 8/11/1885)

1960: Εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη το Καυτατζόγλειο Εθνικό Στάδιο.

1961: Η ΕΣΣΔ πραγματοποιεί έκρηξη πυρηνικής βόμβας, μεγέθους-ρεκόρ, 30 μεγατόνων.


1961: Γεννιέται ο μεγάλος Ισπανός γκολκίπερ Άντονι Θουμπιθαρέτα.

1962: Στην Κούβα ο Κάστρο κηρύσσει επιστράτευση, όταν οι ΗΠΑ διατάζουν την κατάσχεση 25 σοβιετικών σκαφών παρά τις απειλές της Μόσχας.

1963: Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει αγώνα στο Γουέμπλεϊ μεταξύ της Αγγλίας και Μικτής Κόσμου. Το αποτέλεσμα είναι 2-1 με σκόρερ τους Payne, Greeves και Law.

1964: Η Ιαπωνία κερδίζει την Ρωσία και κατακτά το πρώτο Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στο βόλεϊ γυναικών.


1964: Ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μείωνε το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.

1967: Γίνεται γνωστό ότι χίλιοι Μανιάτες ζουν στην Κορσική με τον «ελληνικό τρόπο».

1970: Οι ΗΠΑ συμφωνούν να πουλήσουν 180 τανκ στο Ισραήλ.

1971: «Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος είναι ταγμένος υπέρ της επαναφοράς της Δημοκρατίας», δηλώνει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και Έλληνας ομογενής Σπίρο Άγκνιου!


1974: Συλλαμβάνονται και εκτοπίζονται στη Τζιά οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου.

1979: Στην Τσεχοσλοβακία, βαριές ποινές κάθειρξης επιβάλλονται σε έξι αντιφρονούντες.

1980: Πλημμύρες και χιονοθύελλες στη Θεσσαλία σαρώνουν σκηνές των σεισμοπλήκτων.

1981: Πενήντα εννιά κρατούμενοι στις φυλακές της Τίρυνθας εξεγείρονται ζητώντας αποφυλάκιση.

1983: Ένας βομβιστής καμικάζι, οδηγεί ένα φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά μέσα στην αμερικανική βάση πεζοναυτών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 241 Αμερικανούς στρατιώτες. Σχεδόν ταυτόχρονα 58 Γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονται στη δική τους βάση, δύο χλμ μακριά, σε μία χωριστή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Γάλλοι και Αμερικανοί μετέχουν σε πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη, από τον Αύγουστο του 1983, που επιβλέπει την αποχώρηση των Παλαιστινίων από το Λίβανο.


1983: Πεθαίνει ο Δήμος Σταρένιος, Έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 15/9/1909)

1989: Πεθαίνει ο Χένρι Άρμστρογκ, ο μοναδικός πυγμάχος, που έχει κερδίσει παγκόσμιο τίτλο σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

1989: Στην Πασαντίνα των ΗΠΑ εκρήξεις σε εργοστάσιο της Phillips σκοτώνουν 34 άτομα.

1991: Υπογράφονται οι ειρηνευτικές συμφωνίες για την Καμπότζη, από τους αντιπροσώπους των 19 χωρών που μετείχαν στη διάσκεψη του Παρισιού.


1992: Ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ακιχίτο ζητά συγγνώμη από τους Κινέζους για τα δεινά του Β Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης Ιάπωνα αυτοκράτορα στην Κίνα.

1993: Στη Βόρεια Ιρλανδία, ο IRA αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο Μπέλφαστ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άτομα.

1994: Στη Σρι Λάνκα, από έκρηξη βόμβας σε πολιτική συγκέντρωση, χάνουν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ αυτών και ο ηγέτης κόμματος της αντιπολίτευσης Γκαμίνι Ντισαναγιάκε.


1995: Στο Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά αναφέρεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, στην ομιλία του για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ. Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία και ΠΓΔΜ ανακοινώνουν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, ότι υπέγραψαν κοινή δήλωση για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου (Παραεγνατία οδός) που θα συνδέει την Κωνσταντινούπολη με το Δυρράχιο, ένα έργο που θα χρηματοδοτήσουν οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και η Διεθνής Τράπεζα.

1996: Διοικητής του Αγίου Όρους διορίζεται ο Σταύρος Ψυχάρης.

1997: Στην Αλγερία, ανοίγουν υπό δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης οι κάλπες για τις πρώτες, μέσα σε επτά χρόνια, δημοτικές εκλογές.


1998: Ένας πρώην κομμουνιστής γίνεται για πρώτη φορά Πρωθυπουργός στην Ιταλία, όταν η κυβέρνηση του Μάσιμο Ντ' Αλέμα παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

1999: Ο Μάικ Τάισον κερδίζει στον πρώτο γύρο τον Όρλιν Νόρις στον πρώτο του αγώνα μετά την αποφυλάκισή του, στο Λας Βέγκας.

2000: Κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα των 400μ με χρόνο 1:20:68 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ η Ελένη Σαμαριτάκη. Πρώτη η Βρετανίδα Caroline Innes με 1:16:65 (παγκόσμιο ρεκόρ) και τρίτη η Lai Chun Yu από το Χονγκ-Κονγκ με 1:20:96

2000: Πεθαίνει σε ηλικία 44 ετών το αστέρι του Wrestling Ρόντνεϊ Ανοάι, γνωστός ως Γιοκοζούνα.

2001: Πεθαίνει σε ηλικία 85 ετών ο Κεν Άστον, ο άνθρωπος, που επινόησε το 1966 την κίτρινη και κόκκινη κάρτα στο ποδόσφαιρο, οι οποίες πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1970. Πηγή της έμπνευσής του ήταν τα φανάρια στους δρόμους του Λονδίνου καθώς επέστρεφε σπίτι του από το επεισοδιακό ματς Αγγλίας- Αργεντινής για το Παγκόσμιο του 1966.

2001: Η εταιρία Apple ανακοινώνει τη δημιουργία του iPOD

2002: Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "17Ν" ασκείται σε βάρος του Γιάννη Σερίφη, τον οποίο εμπλέκουν στις απολογίες τους οι Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός και ο ξάδελφος του Παύλος Σερίφης, ο οποίος τον εντάσσει στον ιστορικό πυρήνα της 17Ν.

2002: Ξεκινά η κατάληψη θεάτρου στη Μόσχα από Τσετσένους αντάρτες που κρατούν ομήρους 700 άτομα.

2004: Σεισμός χτυπά την επαρχία Νιιγκάτα της Ιαπωνίας και σκοτώνει 35 άτομα.


2011: Σεισμός 7,2 ρίχτερ χτυπά την επαρχία Βαν της Τουρκίας και σκοτώνει 582 άτομα.

2011: Το εθνικό συμβούλιο της Λιβύης κηρύττει το τέλος του εμφυλίου.