7.8.16

Γιορτή κρασιού στο Περδικονέρι Κυπαρισσίας


Με τον Ορφέα Περίδη ανοίγει το φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»


Και φέτος το καλοκαίρι, για 3η συνεχή χρονιά, ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας διοργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι Μαράϊκε Ηλιού Ντε Κόνινγκ στο Κρανίδι Ερμιονίδας, από τις 7 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για την κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε δύο περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, με διοργανωτή τον επί 30 χρόνια δραστήριο Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και υπό την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του θεσμού, Κώστα Γεωργουσόπουλου.

Συγκεντρώνοντας μέσα σε διάστημα ενός μήνα, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο υπαίθριο θέατρο, επιλεγμένους μονολόγους του θεατρικού ρεπερτορίου, με την παρουσία μεγάλων ονομάτων του ελληνικού θεάτρου, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προωθήσει σε ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό το ποιοτικό θέατρο στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη και δημοφιλή Ερμιονίδα, στολίδι της Αργολικής γής, συμβάλλοντας στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας και την ανάπτυξη του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της 3ης διοργάνωσης, που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι και πάλι αφιερωμένο σε μονολόγους, με δέκα διακεκριμένους πρωταγωνιστές του Ελληνικού Θεάτρου: Άννα Βαγενά - Μαίρη Βιδάλη - Βασίλης Βλάχος - Γιώργος Γαλίτης - Κατερίνα Διδασκάλου - Αλίκη Καγιαλόγλου - Υρώ Μανέ - Τάσος Μπλάτζιος - Μάνια Παπαδημητρίου - Σωτήρης Τσόγκας και Γιούλη Πεζοπούλου.

Τις θεατρικές παραστάσεις θα πλαισιώσουν δύο μουσικές εκδηλώσεις με δύο ιδιαίτερα αξιόλογους ερμηνευτές, τον Ορφέα Περίδη στην έναρξη (7/8) και την Φωτεινή Βελεσιώτου στη λήξη (4/9).

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα θα κλείσει με δύο Μετα-φεστιβαλικές εκδηλώσεις, η μία αφιερωμένη στο έτος Σαίξπηρ, όπου ο σκηνοθέτης Δημήτρης Βλάσσης και η «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης» θα παρουσιάσουν τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Capriccio Veneziano», μια ελεύθερη μεταγραφή του «Εμπόρου της Βενετίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (η παράσταση παρουσιάστηκε στο ACS στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου με τεράστια επιτυχία) και η δεύτερη με την Αφήγηση Ραψωδιών της Οδύσσειας του Ομήρου, Φ «Τόξου θέσις» και Χ «Μνηστηροφονία», σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη, με την Αγλαϊα Παππά και στο Μπάσο τον Απόστολο Καλτσά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος στην παρουσίαση του προγράμματος στην Αθήνα, στο καφέ του ΙΑΝΟΥ στις 15 Ιουνίου, “Δεν τριτώνει μόνο το κακό. Ιδού, λοιπόν, που για τρίτη χρονιά παγιώνεται ο πολιτιστικός θεσμός «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα», πράγμα που σημαίνει πως σ’ αυτόν τον τόπο δε στέρεψε ακόμη η πηγή με το “λάλον ύδωρ”. Γιατί δεν είναι μόνο ηρωισμός απελπισίας, αλλά βαθύς καημός και ακόρεστη δίψα για αλήθεια, ομορφιά, κριτική και αισθητική απόλαυση η ανάπτυξη σε μια γωνιά της Ελλάδας –παραμελημένης για χρόνια – ενός ευρέος φάσματος προγράμματος, όπου έλληνες ευαισθητοποιημένοι καλλιτέχνες απευθύνονται σ’ ένα κοινό που θέλει διακαώς να ξεφύγει από τα πολιτιστικά απόβλητα της μαζικής κουλτούρας και αναζητεί αρτεσιανά ύδατα λόγου, ρυθμού, μουσικής, μίμησης ύφους και ήθους» (το πλήρες κείμενο στο τέλος της παρούσας επικοινωνίας).

Το Φεστιβάλ διεξάγεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, στο δρόμο Κρανιδίου-Ερμιόνης, σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην Ερμιόνη, το Πόρτο Χέλι και την Κόστα, απ’ όπου γίνεται η σύνδεση της Πελοποννήσου με τις Σπέτσες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, πρώην αποθήκη της ΦΑΓΕ, που διαμορφώθηκε σε θέατρο πριν από τρία χρόνια, για να στεγάσει την πλούσια δραστηριότητα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό περαιτέρω διαμόρφωση, ώστε να δημιουργηθεί η υποδομή που απαιτείται στον υπαίθριο χώρο για να φιλοξενήσει το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός, που απευθύνεται, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και σε πλήθος παραθεριστών από την ευρύτερη περιοχή. Η συνήθης πληρότητα στις παραστάσεις του Φεστιβάλ είναι 350 άτομα, με δυνατότητα επέκτασης των καθισμάτων σε συνολική χωρητικότητα 1.500 ατόμων στις συναυλιακές εκδηλώσεις.



ΠΗΓΗ: anagnostis.org

"Η κόρη του Καραγκιόζη" στο Νέο Ροεινό


Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου παρουσιάζει την Θεατρική Παράσταση "Η Κόρη του Καραγκιόζη" σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ. στην πλατεία του Νέου Ροεινού.

Η Μαγεία του Θεάτρου Σκιών μεταφέρεται στη Θεατρική Σκηνή και ο Καραγκιόζης πάντα επίκαιρος και διαχρονικός ζωντανεύει και πλημμυρίζει με χρώμα κέφι και κυρίως χιούμορ το Θεατρικό Σανίδι.

Μια Νύφη, Τρείς Γαμπροί και η Μεγάλη Πείνα του Καραγκιόζη είναι τα συστατικά του σεναρίου που έγραψε το μέλος της Θεατρικής Ομάδας κ. Ευαγγελία Σμυρλή και μας υπόσχονται άφθονο γέλιο.

Στη Θεατρική Παράσταση συμμετέχουν:

Κολητήρης: Νίκος Γεώργας 
Γιάννης (Με ένα Ν): Τάσος Χρόνης 
Βίκυ Χατζηδάκρυ: Αναστασία Στεφανοπούλου 
Αγλαία: Γεωργία Σάκκουλη 
Σταύρακας: Αναστασία Γεώργα 
Νιόνιος: Κώστας Μαγγέλης 
Χατζηαβάτης: Δημήτρης Γκίνης 
Μπάρμπα Γιώργος: Κώστας Γεώργας 
Μορφονιός: Γεώργιος Τσόλης 
Ιζαμπέλα: Γεωργία Παγίδα - Δρόσου 
Καραγκιόζης: Μάρκος Ανδριγιαννάκης 


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

"Εργασία και τραγούδι" στο Λυγουριό στις 7 Αυγούστου


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού "Ο Καββαδίας" διοργανώνει την καθιερωμένη πια εκδήλωση στον αύλειο χώρο του ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου με θέμα "Εργασία και...τραγούδι!".

Τραγούδια που γράφτηκαν για επαγγέλματα που έχουν εκλείψει ή υπάρχουν ακόμα θα μας παρουσιάσει η ορχήστρα του "Καββαδία" υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Παγίδα και θα διανθιστούν με κείμενα και δραματοποίηση που έχει αναλάβει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου, σε σκηνοθεσία του Τριαντάφυλλου Κρέτση. 

Οι δυσάρεστες και οι ευχάριστες στιγμές της καθημερινής ζωής ενέπνευσαν τους δημιουργούς, που έγραψαν τραγούδια τα οποία παρέμειναν ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. 

Σας καλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε μια διαφορετική μουσική παράσταση-αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 21:00.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.


Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Είσοδος ελεύθερη

Εκδήλωση μνήμης στο Κιβέρι για τον μακαριστό Ιερέα Γεώργιο Νταβέλο, την Τρίτη 9 Αυγούστου


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 8:00 μ.μ. στην εκδήλωση μνήμης για τον μακαριστό Εφημέριο της Ενορίας Κιβερίου Ιερέα Γεώργιο Νταβέλο, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από την εκδημία του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ανακαινισμένη αίθουσα που ευρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου. Θα προηγηθούν της εκδηλώσεως τα εγκαίνια της αιθούσης και η ονοματοδοσία αυτής.


Με τιμή
Διά το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον
Ο Πρόεδρος
Πρεσβύτερος Πέτρος Αθανασόπουλος


Σύντομο βιογραφικό π. Γεωργίου Νταβέλου

Ο μακαριστός π. Γεώργιος Νταβέλος διετέλεσε Εφημέριος της ενορίας Τιμίου Προδρόμου Κιβερίου από 9 Ιουνίου 1985 - 10 Αυγούστου 2006. Τόπος καταγωγής του το Κιβέρι. Βρέθηκε στην μακρινή Αυστραλία και εκεί χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Ιεζεκιήλ. Νυμφεύθηκε με την Μαρία Τσιώρου, επίσης από το Κιβέρι και απέκτησαν τρία παιδιά, την Ελένη, τον Θεόδωρο και τον Αθανάσιο. Ερχόμενος στην Ελλάδα διετέλεσε για 13 χρόνια Εφημέριος στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αργολικού. 

Μετά την παραίτηση το 1985 του Εφημερίου Κιβερίου για πενήντα ολόκληρα χρόνια π. Αθανασίου Μπούζιου (+1995) ήλθε στο Κιβέρι όπου και εφημέρευσε μέχρι την ημέρα της κοιμήσεώς του. Μετέφερε το Κοιμητήριο του χωριού σε άλλο χώρο, έκτισε τον Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων και ανήγειρε εκ θεμελίων τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κιβερίου τον οποίο και αποπεράτωσε. Εκοιμήθη την 10ην Αυγούστου του 2006 σε ηλικία 64 ετών.

9η Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα - Συμμετέχει ενεργά ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού


Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους 2016 που διοργανώνονται για 9η συνεχή χρονιά από τον Μορφωτικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, στην Καστάνιτσα Αρκαδίας. Η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης αφορά σε δράσεις που έχουν ως στόχο τη γενική ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών μαθητών, πολιτών και φορέων.

Οι εκδηλώσεις που διαρκούν από 7 έως 14 Αυγούστου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εθελοντικούς καθαρισμούς, καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά, θεατρική παράσταση, πεζοπορίες και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ ολοκληρώνονται με μουσική βραδιά στην Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει σε ορισμένες απ’ αυτές τις δράσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, και καθ’ όλη τη διάρκεια της Γιορτής του Δάσους το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας θα παραμείνει ανοικτό για τους επισκέπτες:

Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 7:00 μ.μ.: περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 6:00 μ.μ.: εκδήλωση απελευθέρωσης ειδών άγριας ορνιθοπανίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ANIMA) στην Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη.

Ο Φορέας Διαχείρισης προσκαλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα να έρθουν στην Καστάνιτσα για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και αυτό το καλοκαίρι. 

“Αύγουστος και Μνημεία” : Τραγούδια Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου, Χατζιδάκι στον αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης


Στον αρχαιολογικό χώρο Ασίνης θα γίνει σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου (9 μ.μ.), η πρώτη εκδήλωση της διοργάνωσης “Αύγουστος και Μνημεία” από το Δήμο Ναυπλιέων και την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Συμμετέχει η 35μελής ορχήστρα «Ambassadors» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων, η οποία θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα- αφιέρωμα στους συνθέτες Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Χατζιδάκι.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, ο αρχαιολογικός χώρος της Ασίνης θα είναι επισκέψιμος από τις 7:30 με οργανωμένες ξεναγήσεις.

Επειδή υπάρχει πρόβλημα με την στάθμευση αυτοκινήτων συστήνεται στους κατοίκους κοντά στον αρχαιολογικό χώρο να μετακινηθούν με τα πόδια και στους κατοίκους της πόλης του Ναυπλίου να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο που διατίθεται.



Πινγκ πονγκ: Προχωρά ακάθεκτος ο Γκιώνης


Την πρόκριση στον τρίτο γύρο του πινγκ πόνγκ του μονού ανδρών εξασφάλισε ο Παναγιώτης Γκιώνης, καθώς  επιβλήθηκε με 4-0 (11-7, 11-2, 11-5, 11-6) επί του Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη.

Επόμενος αγώνας για τον Παναγιώτη Γκιώνη είναι τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/8, 02:00) όπου θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο του μονού στο πινγκ πονγκ των Ιάπωνα, Τζουν Μιζουτάνι.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα από την Κορακάκη


Ημέρα χαράς και υπερηφάνιας είναι η σημερινή για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η Άννα Κορακάκη κατάφερε να χαρίσει στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο, κατά την 2η ημέρα της διοργάνωσης.

Στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μέτρων, κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο.

Η 20χρονη αθλήτρια με αυτό το μετάλλιο έγραψε ιστορία στη Βραζιλία, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αθλητής της σκοποβολής ανεβαίνει στο βάθρο μετά από 96 ολόκληρα χρόνια (σ.σ.: το 1920 η εθνική ομάδα ανδρών είχε πάρει ασημένιο στην Αμβέρσα, στο αυτόματο πιστόλι 30μ).

Το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στην Τσανγκ από την Κίνα η οποία έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ ασημένια ήταν η Ρωσίδα Βαταράσκινα.



Τα αποτελέσματα του τελικού:

1.Μενγκξούε Τζανγκ (Κίνα) 199.4 (νέο Ολυμπ. Ρεκόρ)
2.Βιτάλινα Μπατσαράσκινα (Ρωσία) 197.1
3.Άννα Κορακάκη (Ελλάδα) 177.7
4.Αλεχάνδρα Σαβάλα Βάσκες (Μεξικό) 157.1
5.Αφάφ Ελχοντχόντ (Αίγυπτος) 137.1
6.Σόνια Φράνκετ (Ισπανία) 116.5
7.Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς (Σερβία) 96.4

8.Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία) 73.5

Το βιογραφικό της Άννας Κορακάκη 

Η Άννα Κορακάκη είδε το πρώτο φως της ημέρας πριν 20 χρόνια και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου του 1996 στη Δράμα. 

Από μικρή έδειξε ότι είχε κλίση στον αθλητισμό με την σκοποβολή να την κερδίζει, αρχίζοντας προπονήσεις με τον πατέρα της Τάσο, ο οποίος υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας.

Η πρωταθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης άρχισε από πολύ νωρίς να γίνεται… συλλέκτρια μεταλλίων, καταφέρνοντας να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014.

Παράλληλα έχει πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2014) και το ασημένιο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις της σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής:

-ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας το 2014 ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΤΕΛΙΚΟΥ.

-3η θέση στο αεροβόλο πιστόλι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας το 2014.

-2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων του Βελιγραδίου το 2011.

-4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Νανζίνγκ το 2014.

-8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου.

-7η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Δανίας το 2013.

-7η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας το 2013 στην κατηγορία γυναικών.

-3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στη 
Γρανάδα,Ισπανία 2014.

-5η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων στην κατηγορία νεανίδων στο Άρνεμ,Ολλανδία 2015.

-4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σανγουον,Κορέα χάνοντας μετάλλιο και πρόκριση για Ολυμπιάδα για 0,1 του ποντου (ελάχιστο).

-3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Φορτ Μπένινγκ,ΗΠΑ.

-2η θέση στον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2015 στο Μόναχο,Γερμανία.

-4η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων 2016 στη κατηγορία γυναικών 
στο Γκιόρ,Ουγγαρία.

-1η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο αεροβόλο πιστόλι στη Ζούλ,Γερμανία 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο πυροβόλο πιστόλι στη Ζούλ,Γερμανία 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο αεροβόλο πιστόλι Μπακού,Αζερμπαιτζάν 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο πυροβόλο πιστόλι Μπακού,Αζερμπαιτζάν 2016.

-1η θέση με την ομάδα της Waldkirch στο Γερμανικό Πρωτάθλημα της Bundesliga την περίοδο 2015/16.

-Να σημειωθεί επίσης πως το 2011 κλήθηκε να συμμετάσχει στο εθνικό Πρωτάθλημα Σερβίας. 

Εκεί,κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων και το χάλκινο στην κατηγορία των Γυναικών, αντιμετωπίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Παγκόσμιας Σκοποβολής,όπως την Ολυμπιονίκη Γιάσνα Σέκαριτς,
Επιπλέον έχει πάρει πολλά μετάλλια σε διεθνή μίτινγκ.




ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Εγκαινιάσθηκε η ομαδική έκθεση με τίτλο «Η περίπτωση Καποδίστρια» στο Ναύπλιο


Ο Δήμος Ναυπλιέων εγκαινίασε ομαδική έκθεση με τίτλο «Η περίπτωση Καποδίστρια», χθες Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20.00, στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, στο Βουλευτικό.

Μέσα από την έκθεση αναδεικνύονται, εκτός από το πορτραίτο του ίδιου του Καποδίστρια, άνθρωποι που συνάντησε, τόποι που διέσχισε καθώς και τα κτίρια που σφραγίστηκαν από την προσωπικότητά του, με έμφαση την Αίγινα καταρχήν αλλά και το Ναύπλιο και την Κέρκυρα (τόποι όπου υπάρχουν πολλά κτίρια που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν εξαιτίας του, αλλά αυτή τη στιγμή καταρρέουν γιατί συνεχίζουμε να μη θυμόμαστε την ιστορία του τόπου μας).

Στην έκθεση φιλοξενείται επίσης η προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια από τον Γιάννη Παππά, μια ευγενική παραχώρηση του Αλέκου Παππά από το Μουσείο Γιάννη Παππά (παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη).








ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ στη Νέα Κίο - Μην χάσετε αυτή την παράσταση!


Μετά από πολύ δουλειά, πολύ κούραση, πολλές πρόβες, πολλές άυπνες νύχτες, ήρθε η ώρα της πρεμιέρας για την Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου που στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΚΙΑΝΑ 2016, παρουσιάζει την ΜΗΔΕΙΑ του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Σαρηγιάννη και Χορογραφία της Μόνικας Κολοκοτρώνη... 

Η ΜΗΔΕΙΑ θα παρουσιαστεί σήμερα Κυριακή 7, αύριο Δευτέρα 8 και μεθαύριο Τρίτη 9 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο Γήπεδο της Νέας Κίου (παραλία) και φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και το αβίαστο χειροκρότημά σας! 

Μην τη χάσετε με τίποτα αυτή την παράσταση!

Η Αργολίδα γιόρτασε τον Άγιο Θεοδόσιο


Η Αργολίδα τίμησε τον Άγιο Θεοδόσιο το νέο, στο ομώνυμο μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην Δημοτική Κοινότητα Παναριτίου του Δήμου Ναυπλιέων.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου Eπισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού και μετά το θείο κήρυγμα, ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Θεοδοσίου καθώς και των ιερών λειψάνων πέριξ της μονής προς ευλογία των προσκυνητών, που κάθε χρόνο συρρέουν κατά χιλιάδες από όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα για να τιμήσουν τον Άγιο Θεοδόσιο.












ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Άλλος ένας νεκρός άνδρας στην παραλία Τημενίου σήμερα το πρωί...


Ένας νέος άνδρας έχασε σήμερα το πρωί την ζωή του.
Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από την θαλάσσια περιοχή του Τημενίου όπου άφησε την τελευταία του πνοή, σύμφωνα με πληροφορίες, από παθολογικά αίτια, τα οποία ερευνώνται. 

Το άψυχο σώμα του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ναυπλίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου διενεργεί το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Να θυμίσουμε ότι στην ίδια περιοχή είχε ανασυρθεί νεκρός πριν λίγες μέρες ένας άλλος, μεγαλύτερος άνδρας... 


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις


ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ... Το δέντρο των προβλημάτων


Μόλις είχε τελειώσει μια δύσκολη μέρα για τον ξυλουργό που είχαμε προσλάβει για της ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού στο χωριό. Όλα του είχαν πάει στραβά εκείνη την ημέρα.

Το πρωί είχε μείνει από μπαταρία το αυτοκίνητό του οπότε καθυστέρησε να έρθει, στη συνέχεια χάλασε το ηλεκτρικό πριόνι, και στο τέλος της ημέρας διαπίστωσε ότι είχε ξεφουσκώσει το λάστιχο του αυτοκινήτου. 

Προσφέρθηκα να τον πάω σπίτι του.

Σε όλη τη διάρκεια του δρόμου, ήταν σιωπηλός. Όταν φτάσαμε στο σπίτι του, με προσκάλεσε να τον συνοδέψω για να με γνωρίσει στην οικογένειά του. Καθώς περπατούσαμε προς την είσοδο του σπιτιού, σταμάτησε για λίγα λεπτά μπροστά από ένα μικρό δέντρο, αγγίζοντας στο τέλος τις άκρες των κλαδιών με τα δύο του χέρια.

Μεμιάς, η διάθεση του άλλαξε. Μπήκε στο σπίτι χαμογελαστός, τον υποδέχθηκαν η γυναίκα και τα παιδιά του, τους φίλησε και τους αγκάλιασε με θέρμη.

Βγήκαμε στο μπαλκόνι να πιούμε ένα ποτό. Μην μπορώντας να συγκρατήσω την περιέργεια μου, τον ρώτησα γιατί είχε σταματήσει μπροστά από το δέντρο.

- Αχ, αυτό είναι το δέντρο των προβλημάτων μου, απάντησε. Ξέρω ότι δεν μπορώ να αποφεύγω τις στεναχώριες στη δουλειά μου. Όμως είναι δικές μου έννοιες, όχι της γυναίκας μου ούτε των παιδιών μου.
Μόλις επιστρέφω σπίτι, κρεμάω τα προβλήματα μου στα κλαδιά αυτού του δέντρου. Το επόμενο πρωί, πριν ξεκινήσω για τη δουλειά μου, τα ξαναμαζεύω.
Όμως συμβαίνει κάτι περίεργο. Το πρωί όταν βγαίνω και τα ψάχνω, κάποια από τα προβλήματα έχουν εξαφανιστεί, ενώ κάποια άλλα μου φαίνονται αρκετά ελαφρύτερα σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ…


Ενόργανη γυμναστική: Στον τελικό του σύνθετου ατομικού ο Μάριος Γεωργίου


Ο Κύπριος, Μάριος Γεωργίου συγκέντρωσε 85.289 βαθμούς και προκρίθηκε ως 24ος στο τελικό του σύνθετου ατομικού της ενόργανης γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. 

Πρώτος ήταν ο Ουκρανός Όλεγκ Βερνιάεφ με 91.964 β., δεύτερος ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Κοχέι Ουτσιμούρα (90.498 β.), και τρίτος ο Ρώσος Νταβίντ Μπελιάβσκι (89.799 β.). Ο τελικός του αγωνίσματος θα διεξαχθεί την Τετάρτη (10/8, 22:00). Συνολικά προκρίθηκαν 24 αθλητές.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Τα ανακηρυγμένα μνημεία της φύσης στο Ναύπλιο





Η ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ

Πρόκειται για μία αιωνόβια ελιά μεγάλης ηλικίας με αξιόλογα μορφολογικά και αισθητικά χαρακτηριστικά και ιστορική αξία. Η ελιά αυτή του Ναυπλίου που ο κορμός της είναι τεραστίων διαστάσεων βρίσκεται στην πλατεία Παναγιάς στο Ναύπλιο όπου κατά την παράδοση μαρτύρησε ο πολιούχος της πόλης, Άγιος Αναστάσιος το 1655. 

Η εκκλησία της Παναγίας στο Ναύπλιο είναι συνδεδεμένη με το μαρτύριο του Ναυπλιώτη Νεομάρτυρα Αναστασίου, όπου οι Τούρκοι τον βασάνισαν για την πίστη του στο Χριστό, εκεί στην ελιά πού υπάρχει ακόμη στη βορινή είσοδο του ναού. Στην ίδια ελιά της Παναγίας δίδαξε ό μεγάλος ρήτορας και ιεροκήρυκας τού Ναυπλίου ο Κεφαλλονίτης Ηλίας Μηνιάτης. 

Η ελιά αυτή έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των συνολικά 51 διατηρητέων φυσικών μνημείων. Η θεσμοθέτηση αυτή βασίστηκε στον δασικό κώδικα ενώ στον κατάλογο του Εθνικού Κέντρου Βιότοπων- Υγροτόπων με τα μνημεία της φύσης περιλαμβάνονται μεμονωμένα δένδρα ή συστάδες δένδρων με ιδιαίτερη βοτανική, οικολογική, αισθητική ή ιστορική και πολιτισμική αξία. 

Πάντως η αιωνόβια αυτή ελιά έχει καταφέρει να γλιτώσει τόσους αιώνες, μέσα από δύσκολες καταστάσεις και πολέμου, αλλά δυστυχώς σήμερα πολλοί νεοέλληνες δεν την σέβονται και ενίοτε ρίχνουν ακόμα και απορρίμματα.


Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Πρόκειται για ένα τεράστιο αιωνόβιο πλατάνι στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος στο Ναύπλιο. Δέντρο πολλών αιώνων που συνδέεται με τη δράση του ήρωα του 1821 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, κι άλλων ηρώων της πόλης. Προσφέρει απλόχερα στους επισκέπτες τη σκιά του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα δένδρο που χάνεται στην ιστορία της πόλης, στην πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας, εδώ στον πλάτανο αυτό μίλησε το 1826 ο Γεώργιος Γεννάδιος.

Μάλιστα κατά την Τουρκοκρατία η πλατεία που βρίσκεται ο πλάτανος τα πρώτα χρόνια μετά την απελευθέρωση λεγόταν Πλατεία Πλατάνου και κάτω από τον πλάτανο συναθροίζονταν οι Δημογέροντες και συζητούσαν τα προβλήματα του Αγώνα. Το 1834 μετονομάστηκε σε πλατεία Λουδοβίκου προς τιμήν του βασιλιά της Βαυαρίας και πατέρα του Όθωνος, και το 1843, μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου (Ναυπλιακή επανάσταση), πήρε το σημερινό της όνομα.

Η Πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου ήτανε πάντοτε το σημείο αναφοράς της παλιάς πόλης, καθώς γύρω από αυτήν είχαν χτιστεί τα σημαντικότερα κτίρια κάθε εποχής και θεωρείται μια από τις σημαντικότερες πλατείες παγκοσμίως. Ο πλάτανος αυτός έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των συνολικά 51 διατηρητέων φυσικών μνημείων της Ελλάδος.


 Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Πρόκειται για τον Φοίνικα που τον φύτεψε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας, όταν το Ναύπλιο ήταν η πρωτεύουσα της χώρας. Βρίσκεται στην πλατεία “Πέντε αδέλφια” της πόλης του Ναυπλίου, μέσα στον προαύλιο χώρο της έπαυλης Αμυμώνη. Έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των συνολικά 51 διατηρητέων φυσικών μνημείων.

Η θεσμοθέτηση αυτή βασίστηκε στον δασικό κώδικα ενώ στον κατάλογο του Εθνικού Κέντρου Βιότοπων- Υγροτόπων με τα μνημεία της φύσης περιλαμβάνονται μεμονωμένα δένδρα ή συστάδες δένδρων με ιδιαίτερη βοτανική, οικολογική, αισθητική ή ιστορική και πολιτισμική αξία. Το δένδρο αυτό την νύχτα της 13 Δεκεμβρίου το 2008 μετά από ένα δυνατό αέρα κόπηκε το πάνω μέρος και έπεσε με αποτέλεσμα ο ιστορικός φοίνικας να μείνει ο μισός. Αυτό ήταν ένα καίριο χτύπημα γιατί ο φοίνικας ήταν το ορόσημο της πόλης μας, θα μας πει ο αρχαιολόγος από το Ναύπλιο Μ. Αντωνιάδης .

Η αντίστροφη μέτρηση για τον φοίνικα ξεκίνησε το 1941 όταν τα γερμανικά Στούκας βομβάρδισαν το λιμάνι του Ναυπλίου με αποτέλεσμα κάποιο μεταλλικό αντικείμενο να καρφωθεί στον κορμό του.


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Oι ελληνικές συμμετοχές στη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων


Στη μάχη της διοργάνωσης ρίχνονται η Βάσω Μιλλούση (ρυθμική γυμναστική), η τετράκωπος άνευ αποτελούμενη από τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλα, Διονύση Αγγελόπουλο και Γιάννη Τσίλη (κωπηλασία) η Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), o Παναγιώτης Γκιώνης (πινγκ πονγκ), ο Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση) και η Εθνική ομάδα στα 4χ100μ. αποτελούμενη από τους Κριστιάν Γκολομέεβ, Χρήστο Κατραντζή, Οδυσσέα Μελαδίνη και Ανδρέα Βαζαίο (κολύμβηση).

Αναλυτικά οι ελληνικές συμμετοχές της δεύτερης ημέρας:

Κυριακή 7/8, 15:00

Σκοποβολή

Προκριματικά: Αεροβόλο πιστόλι 10μ (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Άννα Κορακάκη 

Κυριακή 7/8, 16:00

Πινγκ Πονγκ

2ος γύρος: Μονό (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Παναγιώτης Γκιώνης 

Κυριακή 7/8, 18:00

Κωπηλασία

Προκριματικά: Τετράκωπος (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Γιάννης Χρήστου - Γιώργος Τζιάλλας - Διονύσης Αγγελόπουλος - Γιάννης Τσίλης

Κυριακή 7/8, 20:17

Κολύμβηση

Προκριματικά: 100μ ύπτιο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Απόστολος Χρήστου 

Κυριακή 7/8, 21:09

Κολύμβηση

Προκριματικά: 4x100μ ελεύθερο (Α)

Ελληνική συμμετοχή: Κριστιάν Γκολομέεφ - Οδυσσέας Μελαδίνης - Χρήστος Κατραντζής - Δημήτρης Δημητρίου 

Κυριακή 7/8, 23:30

Ενόργανη Γυμναστική Προκριματικά (Γ)

Ελληνική συμμετοχή: Βάσω Μιλλούση

Δευτέρα 8/8, 02:00

Πινγκ Πονγκ

3ος γύρος: Μονό (Α)

Ελληνική συμμετοχή: * Σε περίπτωση πρόκρισης ο Παναγιώτης Γκιώνης θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι.

Δευτέρα 8/8, 05:09

Κολύμβηση

Ημιτελικά: 100μ ύπτιο (Α) * Σε περίπτωση πρόκρισης του Απόστολου Χρήστου

Δευτέρα 8/8, 05:54

Κολύμβηση

Τελικός: 4x100μ ελεύθερο (Α) * Σε περίπτωση πρόκρισης της ελληνικής τετράδας


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Ζώδια σήμερα 7 Αυγούστου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Αρκετά σημαντική είναι η σημερινή μέρα για σας, αγαπημένοι Κριοί, γιατί αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειες που κάνατε με τη διπλωματία και τα επικοινωνιακά σας προσόντα, για να πάρουν σάρκα και οστά τα όνειρα και οι επιθυμίες σας. Βρεθείτε ανάμεσα σε αξιόλογους ανθρώπους, αξιοποιήστε τη φαντασία και τις πρωτοπόρες ιδέες σας, ο τρόπος που βλέπετε τον έρωτα και την αγάπη και τα ιδανικά που πιστεύετε, δημιουργούν ένα υπέροχο κλίμα συμφιλίωσης, ηρεμίας και ικανοποίησης γύρω σας. 

ΤΑΥΡΟΣ
Ύστερα από ένα διάστημα συναισθηματικής και προσωπικής αποξένωσης από τους αγαπημένους σας φίλους και τον ερωτικό σας σύντροφο, φίλοι μου Ταύροι, σήμερα παίρνετε κυριολεκτικά και μεταφορικά φόρα προς όλες τις κατευθύνσεις με κέφι, χαρά και ζωντάνια, προσπαθώντας να απομακρύνετε από την καθημερινότητά σας και το παραμικρό αγκάθι που βάζει παγίδες στη σχέση σας, προβάλλετε την αισθησιακή σας λίμπιντο και μαγνητίζετε με την εξαιρετική σας εμφάνιση τους άλλους. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ξαναβρίσκετε τον πραγματικό σας εαυτό και την αυτοπεποίθησή σας σήμερα, καλοί μου Δίδυμοι, αισθάνεστε τη σιγουριά και την ασφάλεια που σας προσφέρουν αγαπημένα πρόσωπα στο περιβάλλον σας, αλλά κυρίως ο ερωτικός σας σύντροφος, που δε χρειάζεται να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια σήμερα, για να σας φτιάξει τη διάθεση και το κέφι σας, αφού οι όροι της μουντάδας και της πλήξης αντιστρέφονται, καθώς αποφασίζετε να αναλάβετε εσείς τα ηνία της συναισθηματικής σας ζωής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Αν αισθάνεστε ότι έχετε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι σας για να ηρεμήσουν τα γεγονότα και οι καταστάσεις που σας προβληματίζουν αυτό το διάστημα, τότε σήμερα, αγαπημένοι Καρκίνοι, είσαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να απολαύσετε την ανταμοιβή για τους κόπους σας. Η συναισθηματική σας ζωή οδηγείται από ευχάριστες και χαρούμενες ειδήσεις, το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει επικεντρώνεται στις ευαισθησίες και το φλογερό σας ταμπεραμέντο, η σχέση σας απολαμβάνει αγάπη και αφοσίωση. 

ΛΕΩΝ
Μπορείτε με την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα που διαθέτετε, φίλοι μου Λέοντες, να κερδίσετε τις καθημερινές μάχες στη δουλειά σας και την προσωπική σας ζωή, πολύ περισσότερο δε, να δρέψετε τους καρπούς του έρωτα από το δεσμό σας. Κάντε σήμερα μια συναισθηματική συμφωνία με το ταίρι σας, συγκεράστε τις απόψεις, τις φιλοδοξίες σας και τις επιθυμίες του δεσμού σας, κάντε τα ετερώνυμα ομώνυμα στη σχέση σας, παίρνοντας συγκροτημένες αποφάσεις και κάνοντας ισορροπημένες επιλογές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Καλλιεργήστε από την αρχή τις ιδέες, τις σκέψεις και τους στόχους σας, καλοί μου Παρθένοι, δώστε στον περίγυρό σας να καταλάβει τις προσωπικές σας ανάγκες και τα θέλω της καρδιάς σας, μην παραδίνετε άνευ όρων τα όνειρά σας, παλέψτε για τις ερωτικές σας φιλοδοξίες, ευεργετηθείτε από τις θετικές πλανητικές όψεις για να κερδίσετε το στοίχημα της αγάπης, μην επιτρέπετε σε τρίτα εμπόδια, σε παρεξηγήσεις και σε ανούσιες συγκρούσεις με το ταίρι σας, να προκαλέσουν σοβαρό κίνδυνο ρήξης. 

ΖΥΓΟΣ
Αξιοποιείστε τη λάμψη και την γλυκύτητα που εκπέμπετε στο περιβάλλον που κινείστε, εκμεταλλευτείτε τη διπλωματία και το επικοινωνιακό σας ταλέντο σήμερα, αγαπημένοι Ζυγοί, γίνετε περισσότερο συναισθηματικοί και τρυφεροί με τα κοντινά σας πρόσωπα και τον ερωτικό σας σύντροφο, ισορροπήστε ψυχολογικά, προσεγγίστε με ευθύτητα και ειλικρίνεια τους ερωτικούς πόθους και τις επιθυμίες σας, τίποτα δεν κατακτιέται αν δεν αγωνιστείτε να το κρατήσετε στην αγκαλιά σας με εποικοδομητικό πείσμα και υπομονή. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ίσως αισθάνεστε πως έχετε επωμιστεί αρκετά οικονομικά και προσωπικά βάρη αυτό το διάστημα, καλοί μου Σκορπιοί, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη σήμερα να ζητήσετε βοήθεια από τα αγαπημένα και κοντινά σας πρόσωπα, για να ξεκαθαρίσετε τις εκκρεμότητες που σας πνίγουν καθημερινά. Εμπιστευτείτε τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας σε άτομα που θέλουν το καλό σας, ακολουθείστε πιστά τη διαίσθηση και το ένστικτό σας, για να κερδίσετε το στοίχημα της αγάπης με τον ερωτικό σας σύντροφο. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Προβληματιστήκατε αρκετά αυτές τις μέρες με τη στάση και τη συμπεριφορά προσώπων και γεγονότων που πιστεύατε πως είχατε συμμάχους στα σχέδια και τα όνειρα για το μέλλον, γι’ αυτό ανακαλύψτε ένα καινούριο, αλλά δοκιμασμένο τρόπο για να προσεγγίσετε τους στόχους και τα πιστεύω σας, ακολουθήστε την πεπατημένη στην ερωτική σας ζωή, μην αφήνετε δυσαναπλήρωτα κενά στο δεσμό σας, συζητήστε με πραότητα και νηφαλιότητα με το σύντροφό σας τις αμφιβολίες της καρδιάς σας. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Μην ασχοληθείτε σήμερα, φίλοι Αιγόκεροι, με την πρακτική και υλική πλευρά της καθημερινότητας, αφήστε για αύριο τα τρέχοντα θέματα που σας απασχολούν στη δουλειά σας και συντροφέψτε το πρόσωπο που αγαπάτε με όλη την δύναμη της ψυχής σας, πάψτε να σιωπάτε για τις εσωτερικές και ουσιαστικές σας ανάγκες, συζητήστε με το ταίρι σας τα θέλω της καρδιάς σας, γιατί είναι πρόθυμο και έτοιμο να σταθεί στο πλάι σας, αψηφώντας τις κόντρες και τις εκρήξεις των προηγούμενων ημερών. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι εντάσεις και οι εκρήξεις αρχίζουν να υποχωρούν αισθητά από την καθημερινότητά σας, καλοί μου Υδροχόοι, γιατί οι αστρολογικές συγκυρίες βοηθούν να βρείτε τον προσωπικό και συναισθηματικό σας προσανατολισμό, δίνοντας τη μάχη του έρωτα στην αγκαλιά του συντρόφου σας, απολαμβάνοντας με ηρεμία και γαλήνη τις διακοπές σας. Καταστρώστε τα σχέδια και τα όνειρά σας για το κοντινό, ερωτικό μέλλον σήμερα, έχοντας ξάστερες και καθάριες σκέψεις και εικόνες για το πρόσωπο που αγαπάτε. 

ΙΧΘΥΣ
Ίσως χρειάζεται να αλλάξετε τον τρόπο που προσεγγίζετε τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, φίλοι μου Ιχθύες, να εγκαταλείψετε επιτέλους τους δισταγμούς και την αναποφασιστικότητα και να δημιουργήσετε νέες φιλίες, γνωριμίες, ακόμα και συνεργασίες που σας πλησιάζουν. Στον ερωτικό τομέα, η σημερινή μέρα είναι απόλυτα θετική και ειρηνική με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, αρκεί να μην μπλέξετε τα διλήμματα της δουλειάς στην ιδιαίτερη συζήτηση με τον αγαπημένο σας σύντροφο.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr
Αφροδίτη Φωκά

Γίνονται... σήμερα, Κυριακή 7 Αυγούστου


****************************
Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΑΧΑΪΑΣ, 
Παραλία Αγίου Νικολάου 
Κώστας Μακεδόνας Live

****************************
Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ασέας 2016 


****************************

****************************

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, Παλιά Πόλη 
Παζάρι Αντικών & Παλαιών Αντικειμένων 2016

****************************

ΝΑΥΠΛΙΟ, Φουγάρο – Έκθεση κρασιών Νεμέας

****************************

ΝΕΜΕΑ, Σύνδεσμος Οινοποιών – Έκθεση κρασιών Νεμέας

****************************

Τσίρτσεια 2016 / Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Βασιλείου

****************************

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Κέντρο Τέχνης 
 “ΖΑΝΑΝΤΟΥ/ΧΑΝΑDU”
 Έκθεση Ζωγραφικής | Βαγγέλης Γκόκας


****************************
Δήμος Σπάρτης – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016

****************************

ΒΥΤΙΝΑ Γορτυνίας, Κεντρική Πλατεία 
4º Φεστιβάλ Μελιού

****************************
Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις 
στα Μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων 2016

          7/8/2016 Αρχαιολογικός χώρος Ασίνης • Ώρα: 21:00
Η 35μελής ορχήστρα «Ambassadors» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα- αφιέρωμα στους συνθέτες Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Χατζιδάκι.

****************************

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 (20:30) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Μπουκαδούρα 
Jukebox & Friends live

****************************
Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 (23:00)
 ΕΡΜΙΟΝΗ, Cavo Bianco 
Γιώργος Τσαλίκης LIVE

****************************


Δήμος Καλαβρύτων – Πολιτιστικός Αύγουστος 2016
Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 21:30
Μουσική εκδήλωση 
με τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων
Κλειτορία, Κεντρική Πλατεία

****************************


ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2016 
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Σικυωνίων

****************************
ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Κτήμα Μάνεση 
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου 2016

****************************


11º Φεστιβάλ Μάνης 2016
Κυριακή 7 Αυγούστου, Ώρα έναρξης 9:15
ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (η Μάνα της Αντίστασης)

****************************


Δήμος Μεγαλόπολης – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016

****************************
ΝΑΥΠΛΙΟ, Πλατεία Ωνάση – Έκθεση Βιβλίου

****************************

Κυρ.07 Αυγούστου 2016
ΜΟΥΡΙΑ, Αρχαία Ολυμπία (Κοιλάδα Αλφειού)
DREAMLAND 2016

****************************


 7, 8 Αυγούστου 2016 (21:15)
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, Αποθήκες Συνεταιρισμού  Θεατρική Σκηνή Χιλιομοδίου: Ο φιλάργυρος του Μολιέρου

****************************



Δήμος Μονεμβασίας 2016

****************************
ΚΥΡΙΑΚΗ| 7 Αυγούστου
Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας 21:00
«ΠΙΝΟΚΙΟ» θέατρο για παιδιά

****************************



ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

****************************


Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016»

****************************


CINE VALIA Cinema Argos
ME BEFORE YOU
ώρα προβολής 21:30

****************************

cine-nafplio
Ώρα: 8:50μμ
ΣΤΑΣΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ

cine-nafplio
ΩΡΑ: 11:00 το βράδυ
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 
Money Monster


****************************