7.8.16

9η Γιορτή του Δάσους στην Καστάνιτσα - Συμμετέχει ενεργά ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού


Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους 2016 που διοργανώνονται για 9η συνεχή χρονιά από τον Μορφωτικό & Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών, στην Καστάνιτσα Αρκαδίας. Η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης αφορά σε δράσεις που έχουν ως στόχο τη γενική ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μικρών μαθητών, πολιτών και φορέων.

Οι εκδηλώσεις που διαρκούν από 7 έως 14 Αυγούστου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εθελοντικούς καθαρισμούς, καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά, θεατρική παράσταση, πεζοπορίες και αθλητικές δραστηριότητες, ενώ ολοκληρώνονται με μουσική βραδιά στην Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχει σε ορισμένες απ’ αυτές τις δράσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, και καθ’ όλη τη διάρκεια της Γιορτής του Δάσους το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας θα παραμείνει ανοικτό για τους επισκέπτες:

Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 7:00 μ.μ.: περιβαλλοντικές δραστηριότητες για παιδιά στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 6:00 μ.μ.: εκδήλωση απελευθέρωσης ειδών άγριας ορνιθοπανίδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ANIMA) στην Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη.

Ο Φορέας Διαχείρισης προσκαλεί όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα να έρθουν στην Καστάνιτσα για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και αυτό το καλοκαίρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου