26.5.16

Η Ιερά πανήγυρις του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου στη Δαλαμανάρα


Σήμερα παραμονή και αύριο ανήμερα της εορτής, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, στη Δαλαμανάρα, που βρίσκεται πίσω από το παλιό Δημοτικό σχολείο.

Σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, παραμονή της εορτής, και ώρα 8.00 μ.μ. θα ψαλεί η ακολουθία του Εσπερινού, μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Στη συνέχεια θα γίνει περιφορά της εικόνος του Αγίου.

Την ημέρα της Εορτής, Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7.00 π.μ., θα ψαλεί η ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης στο Ναύπλιο


Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως διοργανώνουν  ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (Δημοτικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ,την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Στο πρώτο μέρος ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκτάριου με θέμα “Ταξίδι στην Πόλη και στην εκκλησιά των θρύλων και των ονείρων μας” με προβολή σχετικών φωτεινών διαφανειών.

Στο δεύτερο μέρος μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα:
Από τη χορωδία του Συλλόγου Παραδοσιακής μουσικής και Ελληνικών Τεχνών Ικαρίας σε διδασκαλία και διεύθυνση του Φώτη Λουρίδα.
Από το μουσικό σχήμα Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι  σε διδασκαλία και διεύθυνση του Κωνσταντίνου Ρούτουλα, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας ενηλίκων του Πολιτιστικού - Λαογραφικού σωματείου “ΜΟΡΙΑΣ”.


Για τις φόλες στη Νέα Κίο...


...Επειδή χθες, με το θέμα της φόλας στη Νέα Κίο και τον θάνατο των μωρών μας, έγιναν πάρα πολλά σχόλια, λύπης, θυμού, αγανάκτησης, οργής, θα ήθελα χωρίς να αντιπαρατεθώ σε κανέναν να σας πω τη δική μου άποψη για το θέμα...

1. Η λίστα αυτών που υποψιαζόμασταν αρχικά για τις φόλες ήταν πολύ μικρή κι έγινε ακόμα μικρότερη μετά από κάποιες συμπεριφορές (το ότι ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, είναι εξακριβωμένο). Μην μας ζητήσετε ονόματα, δεν θα σας πούμε (προς το παρόν)...

2. Η γυναίκα, η μάνα, τα παιδιά του ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ δεν έχουν καμιά ευθύνη για τις πράξεις του, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να τους... ευχόμαστε τα χειρότερα!

3.Οι κατάρες και τα αναθέματα δεν βοηθάνε κανέναν και προπαντός δεν βοηθάνε τα ζώα μας... Ούτε αυτά που πέθαναν, ούτε αυτά που είναι ζωντανά... Καλύτερα να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας αλλού... 

4.Ένας δολοφόνος που πληρώθηκε ή που αναγκάστηκε παίρνοντας εντολές από το... αφεντικό του ας πούμε, να σκοτώσει τα ζώα μας, δεν παύει να είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ αλλά ο μεγαλύτερος ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ είναι ο εντολέας του (έτσι δεν το λένε οι δικηγόροι;)... Ας το θυμόμαστε αυτό... Θα μας χρειαστεί!

5. Το πρόβλημα της Νέας Κίου με τα αδέσποτα είναι πολύ μεγάλο και πρέπει να σεβόμαστε και τον φόβο και την απέχθεια ίσως που νοιώθουν κάποιοι για τα σκυλιά, αλλά... άλλο πράγμα είναι να μην αγαπάς ή να φοβάσαι τα ζώα και άλλο πράγμα είναι να τα κακοποιείς ή να τα σκοτώνεις... Οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ δεν αξίζουν κανένα σεβασμό και δεν δικαιούνται καμία συμπάθεια...

6. Αν μπορούσαμε σαν κοινωνία να βάλουμε στην άκρη τις όποιες ιδεολογικές διαφορές μας και να δουλέψουμε μαζί για να λύσουμε το πρόβλημα, δεν θα χρειαζόμασταν κανέναν από μηχανής -ή όχι- θεό για να... καθαρίσει τον τόπο από τα αδέσποτα... Έχουμε λύσει πολύ δυσκολότερα προβλήματα ενωμένοι, που να πάρει ο άνεμος τα... χούντρικα κεφάλια μας!

Αυτά προς το παρόν... Α... και κάτι τελευταίο...

Μήπως ο υπεύθυνος για τα αδέσποτα Αντιδήμαρχος του Δήμου Άργους - Μυκηνών που τυγχάνει να είναι και Κιώτης και φιλόζωος, θα έπρεπε να είχε κάνει σημαία του, τουλάχιστον στον τόπο του, να μην πεθάνει από φόλα ούτε ένα αδέσποτο σκυλί; 

Αναστασία Χαβιαρά

(Δεν ξαναβάζω φωτογραφία των νεκρών πλέων ζώων μας, γιατί η θέα τους με πονάει απίστευτα. Βάζω μόνο τη φωτογραφία της Ζιζέλ που ταλαιπωρήθηκε πολύ αλλά σώθηκε... Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από την Σμαρώ Μπαλάση)

Πρόσκληση Δημιουργίας για τις 28 Μαΐου στο Άστρο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ


Τα τελευταία χρόνια έχουμε την τύχη να λειτουργεί στην περιοχή μας Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο δίνει μία δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν κατόρθωσαν να πάρουν το απολυτήριο Γυμνασίου.  Η φοίτηση σε αυτό είναι διετής και τα μαθήματα (Μαθηματικά, Γλώσσα, Πληροφορική, Μουσική κτλ) πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες. Η λειτουργία του δίνει την δυνατότητα στους μαθητές του να συμπληρώσουν την εκπαίδευσή τους και να αποκτήσουν το πολύτιμο απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης. 

Δυστυχώς η λειτουργία του σχολείου πέρυσι, στο πλαίσιο της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα, τέθηκε σε αναστολή και κινδυνεύει με οριστική κατάργηση. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται ώστε να γίνει άρση της αναστολής, καλούμε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να φοιτήσει στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας να προσέλθει στο Γυμνάσιο Κρανιδίου απογευματινές ώρες 5-9 ώστε να εγγραφεί.

Ο Διευθυντής
    
Γεώργιος Κόνδης

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Άγιος Συνέσιος


Επίσκοπος Καρπασίας Κύπρου, αγνώστου εποχής. Η μνήμη του εορτάζεται στις 26 Μαΐου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Συνέσιος και Συνεσία.

Απολυτίκιο
Καρπασέων το κλέος και Κυπρίων αγλάισμα, και θαυματουργός ανεδείχθης, Ιεράρχα Πατήρ ημών Συνέσιε· διο την χάριν των θαυμάτων εξ ουρανού εδέξω μακάριε, θεραπεύειν τους νοσούντας, και τας ψυχάς των πίστει προστρεχόντων σοι. Δόξα τω δεδοκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε στεφανώσαντι, δόξα τω  ενεργούντι δια σου πάσιν ιάματα.



ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/1314#ixzz49jznJ9BH