14.6.16

"Πιάνω Παπούτσι…. πάνω στο Πιάνο" από το Θέατρο Πόρτα στο Σινέ Βάλια στο Άργος


Το Θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογερόπουλου, ζωντανεύει ξανά τον μύθο της Σταχτοπούτας!!!!

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση για ΟΛΗ την οικογένεια, που όλο το χειμώνα στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ έκανε συνεχή και επαναλαμβανόμενα sold out, βασισμένη στη Σταχτοπούτα του Sergei Prokofiev και σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, από τους Patari Project. 

Μια διαφορετική φρέσκια ματιά πάνω στο μύθο της Σταχτοπούτας, μιας ιστορίας που έχει κρατήσει στον χρόνο. 

Μια παράσταση σύγχρονη, διασκεδαστική γεμάτη μουσική και φαντασία. Με έναν τρόπο αφήγησης και παρουσίασης πρωτότυπο, γεμάτο χιούμορ αλλά και συγκίνηση, μαγεία αλλά και αλήθεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝ/ΦΟ ΑΡΓΟΥΣ ΣΙΝΕ ΒΑΛΙΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΣΙΝΕ ΒΑΛΙΑ, PUBLIC

O ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» στην Γενική Συνέλευση του ECPC στις Βρυξέλλες


O Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων N.Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του ECPC (Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών με Καρκίνο) που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες από Παρασκευή 3 έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.

Εκπροσωπήθηκαν 144 ομάδες ασθενών με καρκίνο από 27 χώρες της Ευρώπης.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία που απαρτίζεται από Συλλόγους μέλη της ΕΛΛ.ΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) εξέλεξαν μια Ελληνίδα στο 7 μελές Δ.Σ. του ECPC την κα Καίτη Αποστολίδου, ένα πρόσωπο που χρόνια δραστηριοποιείται και αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης είχαμε τη ευκαιρία να συζητήσουμε για τις ανάγκες των ασθενών με καρκίνο αλλά και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξία της καινοτομίας στην ογκολογία, στη δυνατότητα πρόσβασης σε νέα καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες, στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων μεταξύ ασθενών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης συζητήθηκε η αξία της πρόληψης αλλά και η ανάγκη ενθάρρυνσης στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας.

Είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας στο χώρο της Υγείας και τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι ασθενείς μας.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο μετέφεραν οι ασθενείς που βγήκαν νικητές από την μάχη με τον καρκίνο.

Έτσι είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους “ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ” αγωνιστές οι οποίοι κατέθεσαν την εμπειρία τους, αλλά έστειλαν και ένα μήνυμα Ελπίδας σε όσους δίνουν τον προσωπικό τους αγώνα με την νόσο.

Επίσης δόθηκε η ευκαιρία να διοργανωθεί ένα εργαστήριο για σπάνιες μορφές καρκίνου. Εκπρόσωποι οργανώσεων ασθενών με σπάνιες μορφές καρκίνου εντάχθηκαν στην συζήτηση για μια νέα κοινή δράση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την επίσημη συγκρότηση μιας ομάδας εργασίας η οποία θα είναι η φωνή του ECPC εντός της κοινής δράσης και σε όλες τις μελλοντικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τις σπάνιες μορφές καρκίνου έτσι ώστε να είναι σίγουρο ότι κανένας καρκίνος δεν θα ξεχαστεί.

Ο Σύλλογος “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” με τη συμμετοχή της στην ΕΛΛΟΚ αλλά και στον ECPC θα συνεχίσει να αγωνίζεται σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τα δικαιώματα των ασθενών, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, αλλά και για την εύκολη πρόσβαση σε θεραπείες κλασικές και κυρίως καινοτόμες.

Ο ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» εκπροσωπήθηκε από την αντιπρόεδρό του κα Δήμητρα Στεφανοπούλου -Μαυρομμάτη, ιατρό Μικροβιολόγο – Βιοπαθολόγο.



ΠΗΓΗ: facebook,  Syllogos Sykafiar 

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας, στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 στο Πορτοχέλι


Τα προϊόντα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αργολίδας "Κιανών Έργα" και η πρόεδρός του, Κατερίνα Χαμαράτου στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 στο Πορτοχέλι! 

























Σαν σήμερα : ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 1987 τελικός (video)


14 Ιουνίου 1987: Η Εθνική ομάδα της Ελλάδος κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ κερδίζοντας στον τελικό της Αθήνας την Σοβιετική Ένωση με 103-101 με δύο εύστοχες βολές του Αργύρη Καμπούρη στη λήξη της παράτασης. Πολύ μεγάλη εμφάνιση όλων των παικτών (Γκάλης 40 και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 296, Φασούλας 12, Γιαννάκης 10, Καμπούρης 10, Χριστοδούλου 10, Ανδρίτσος 10, Ιωάννου 8, Ρωμανίδης 3, Φιλίππου, Σταυρόπουλος, Καρατζάς και Λινάρδος). Με τον τίτλο αυτό η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς για πρώτη φορά στα ομαδικά αθλήματα.




Εκατοντάδες κόσμου γιόρτασαν τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στον υπό ανέγερση ναό στα Λευκάκια


Η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, πραγματοποίησε εορταστικές λατρευτικές εκδηλώσεις στον υπό ανέργεση Ιερό Ναό του Αγίου στη θέση Κριθαράκια Λευκακίων του Δήμου Ναυπλιέων.

Τη Δευτέρα το απόγευμα μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα και παρουσία κλήρου και λαού μεταφέρθηκε η εικόνα του Αγίου Λουκά από την εκκλησία της Υπαπαντής Λευκακίων, από ιππείς από το Ναύπλιο και το Άργος.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή της εικόνας και των ιερών Λειψάνων προς τον ιερό ναό. Κατόπιν τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός στον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού κι επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου και με την παρουσία του θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκου.

 Ο Μητροπολίτης Αργολίδος βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε όλους που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα ένα προσωπικό του όνειρο και τόνισε πως αν όλα πάνε καλά του χρόνου θα γιορτάσουν του Άγιο στο σπίτι του , όπως είπε χαρακτηριστικά. Ενώ δεν παράλειψε να μεταφέρει τις ευχές του Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λαζάρου.

Ο ναός θεμελιώθηκε στις 27 Απριλίου 2014 από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ο χώρος που κτίζεται είναι δωρεά του ενοριακού ναού της Υπαπαντής Λευκακίων, του μακαριστού Ιερέως π. Ανδρέα Γκουριώτη και του εκκλησιαστικού συμβουλίου. 

Στο χώρο που έγινε ο εσπερινός είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.































ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις