16.1.17

"Μουσική βραδιά σε τοπίο Παπαδιαμάντη" στη Νέα Κίο


Την Κυριακή 22 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Kέντρο Νέας Κίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου σε συνεργασία
με το Δημοτικό Ωδείο Άργους - Τμήμα Νέας Kίου θα παρουσιάσουν: “Μουσική Βραδιά σε τοπίο Παπαδιαμάντη”
με αφηγητές τον Λεφτέρη Μπαρδάκο και την Εύα Γιαγκιόζη και μουσικούς τους μαθητές του Τμήματος Νέας Κίου του Δημοτικού Ωδείου Άργους. 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χοροδραματικά η Μόνικα Κολοκοτρώνη, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Γιάννης Σαρηγιάννης.


Ο ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα του


Τη Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, ο ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. "Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", έκοψε τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο κοσμικό κέντρο Πανταζής Ρουαγιάλ. Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση και η παρουσία μελών, φίλων & ασθενών σημαντική.
Την πίτα ευλόγησε, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη, ο π. Δημήτριος Κωστόπουλος.

Ακολούθησε η λήξη του 3μηνιαίου προγράμματος της 8ης Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος και η συντονίστρια της ομάδας κα Εμμανουέλα Κούρου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, απέδωσε τις σχετικές βεβαιώσεις σε όσους κατάφεραν να διακόψουν το κάπνισμα!

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι αντιπεριφερειάρχες Βασ. Σιδέρης & Φάνης Στεφανόπουλος, ο βουλευτής κος Αδριανός, η κα Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου, εκπρόσωποι των δήμων Άργους-Μυκηνών & Ναυπλίου.

Περάσαμε ένα όμορφο απόγευμα ακούγοντας καλή μουσική και αγαπημένα τραγούδια, από το Γιάννη Ιορδάνογλου και την Κατερίνα!

Καλή Χρονιά, με υγεία, χαρά, αγάπη,ελπίδα και στους ασθενείς ευχόμεθα καλή δύναμη στον αγώνα τους!!












Τραγωδία στο Κιργιστάν | Συνετρίβη αεροσκάφος σε σπίτια!


Τουλάχιστον 37 (σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το RT) είναι οι νεκροί από τη συντριβή ενός αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας ACT Airlines, το οποίο εκτελούσε πτήση της Turkish Airlines.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς του Κιργιστάν. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι του χωριού στο οποίο κατέπεσε το Boeing 747, καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί, ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, γύρω από το αεροδρόμιο.

Το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα). Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, το αεροπλάνο συνετρίβη 1,5 έως 2 χιλιόμετρα από τον διάδρομο προσγείωσης, ενώ το RT μεταδίδει ότι κατά τη συντριβή καταστράφηκαν 32 κατοικίες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του αεροδρομίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Από τη συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό, σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, που έχει διαθέσει ομάδα τουλάχιστον 20 διασωστών.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται οι τέσσερις πιλότοι. Παράλληλα ενημέρωσε ότι εντόπισε τα πτώματα 15 χωρικών. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 6 παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑSS, ένα από τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους επέζησε της συντριβής, αλλά τελικά κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο Μουχάμεντ Σβάροφ, αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, ανακοίνωσε ότι περί τις 07.40 τοπική ώρα μεταγωγικό αεροσκάφος ναυλωμένο από τουρκική εταιρεία συνετρίβη στο αεροδρόμιο του Μανάς στο Μπισκέκ εξαιτίας των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών.

«Το αεροσκάφος έπεσε επάνω σε κατοικίες, σκότωσε ολόκληρες οικογένειες», δήλωσε στο AFP αυτόπτης μάρτυρας. «Δεν έχει μείνει τίποτε από τα σπίτια, οι άνθρωποι σκοτώθηκαν μαζί με ολόκληρες τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους, πολλοί κοιμόντουσαν».

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροσκάφος ήταν ναυλωμένο από την Turkish Airlines.

Το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν υποστηρίζει ότι το αεροσκάφος είχε πενταμελές πλήρωμα, ήταν Boeing 747-400 και ανήκε στην τουρκική αεροπορική εταιρία, Turkish Airlines. Ωστόσο, η Turkish Airlines δήλωσε ότι ανήκε σε μία άλλη τουρκική αεροπορική εταιρία, την ACT Airlines, η οποία έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που μεταφέρει το CNN, το οποίο σημειώνει ότι ο αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορούσε να μεταφέρει έως και 10 άτομα, δηλαδή δύο πιλότους, δύο παρατηρητές και 6 επιβάτες.







Πηγή: iefimerida.gr

Ο Σύλλογος Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» έκοψε χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα του














Τα ζυμαρικά ΔΕΝ παχαίνουν...


Ευχάριστα είναι τα νέα για τους λάτρεις των ζυμαρικών καθώς μια ιταλική έρευνα δείχνει ότι όχι μόνο δεν παχαίνουν -όταν φυσικά καταναλώνονται με μέτρο- αλλά μπορούν να βοηθήσουν και στην απώλεια κιλών (και εδώ το μέτρο κρίνεται απαραίτητο!).

Οι ερευνητές του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, με επικεφαλής τον Γιώργο Πούνη, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Nutrition & Diabetes», μελέτησαν στοιχεία από δύο μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες που περιλάμβαναν συνολικά πάνω από 23.000 ανθρώπους και πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία.

Το συμπέρασμά τους είναι ότι η κατανάλωση ζυμαρικών δεν συνδέεται με αυξημένη παχυσαρκία, αντίθετα, μπορεί να βοηθά στο αδυνάτισμα. Η μελέτη έδειξε ότι όσοι έτρωγαν ζυμαρικά είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος (αναλογία βάρους/ύψους) και μικρότερη περιφέρεια μέσης.

«Αντίθετα με ό,τι πολλοί πιστεύουν, τα ζυμαρικά δεν σχετίζονται με αύξηση του σωματικού βάρους» δήλωσε ο κ.Πούνης, ο οποίος αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας & Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και πήρε το διδακτορικό του στη διατροφική και καρδιαγγειακή επιδημιολογία το 2014 από το ολλανδικό Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ. Από τις αρχές του 2015 είναι ερευνητής στο ιταλικό ινστιτούτο IRCCS Istituto Neurologico Mediterraneo Neuromed.

«Ο πολύς κόσμος θεωρεί τα ζυμαρικά ακατάλληλα για απώλεια βάρους. Έτσι, ορισμένοι τα κόβουν τελείως από τη διατροφή τους. Όμως η έρευνά μας δείχνει ότι αυτή δεν είναι σωστή αντίληψη» τόνισε η ερευνήτρια Λίτσια Ιακοβιέλο, επικεφαλής του Εργαστηρίου Μοριακής και Διατροφικής Επιδημιολογίας του Neuromed.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή, μπορούν να καταναλώνουν άφοβα και ζυμαρικά, αλλά με μέτρο. Από την άλλη, επισήμαναν ότι τα ζυμαρικά δεν πρέπει να συνοδεύονται με σάλτσες που περιέχουν αλάτι, ζάχαρη ή λίπη.


Πηγή: newsbeast.gr

Πανναυπλιακός-Αργοναύτης 2 - 4 (φωτογραφίες)