16.10.16

Σαν σήμερα... στη μουσική


1903 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της delta blues σκηνής Big Joe Williams (Joseph Lee Williams 1903-1982) γεννήθηκε στο Κρόφορντ του Μισισίπι. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1992. Δημοφιλή τραγούδια του: "Baby Please Don't Go", "Crawlin' King Snake", "Peach Orchard Mama" κ.α.

1962: Ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Red Hot Chili Peppers, Flea (Michael Peter Balzary) γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Εκτός του συγκροτήματος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Alanis Morissette, Ziggy Marley, Slash, Damon Albarn, Bryan Ferry και Thom Yorke. Έχει εργαστεί περιστασιακά σαν ηθοποιός σε ταινίες όπως: "Back to the Future Part II" (1989), "My Own Private Idaho" (1991), "The Big Lebowski" (1998) κ.α.

1965: Για δεύτερη εβδομάδα στην πρώτη θέση του Billboard βρίσκονται οι The Beatles και το τραγούδι "Yesterday". Το πιο διασκευασμένο τραγούδι όλων των εποχών είναι μέρος του άλμπουμ "Help!" που κυκλοφόρησε στις 6 Αυγούστου του 1965. Το 1997 το τραγούδι τιμήθηκε με τον τίτλο Grammy Hall of Fame.

1972: Με δήλωσή τους στον Τύπο οι Creedance Clearwater Revival ανακοινώνουν την διάλυση τους. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1967 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες '60 και '70 με τραγούδια όπως "Bad Moon Rising", "Have You Ever Seen the Rain?", "I Heard It Through the Grapevine" (Norman Whitfield, Barrett Strong), "Who'll Stop the Rain" κ.α. Τα μέλη των CCR ήταν ο John Fogerty, βασικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ο αδερφός του Tom Fogerty στις κιθάρες, ο μπασίστας Stu Cook και ο ντράμερ Doug Clifford. Στην πεντάχρονη καριέρα τους κυκλοφόρησαν επτά στούντιο άλμπουμ, μεταξύ αυτών τα "Bayou Country" και "Green River". Τα ονόματα των μελών του συγκροτήματος γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 1993. Οι πωλήσεις των άλμπουμ τους ξεπερνούν τα εικοσιπέντε εκατομμύρια αντίτυπα.


1990: Ο Αμερικανός jazz ντράμερ Art Blakey (Arthur Blakey 1919-1990) απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών στη Νέα Υόρκη από την ασθένεια του καρκίνου. Είναι γνωστός και ως Abdullah Ibn Buhaina. Μαζί με τους Kenny Clarke και Max Roach δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε "bebop style of drumming". Ήταν ιδρυτής της θρυλικής μπάντας Art Blakey and the Jazz Messengers.


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Αρχαίοι Ελληνες πίσω από τον Πήλινο Στρατό της Κίνας


Μία συγκλονιστική αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται στο φως, καθώς ειδικοί εκτιμούν ότι η Κίνα και η Δύση είχαν έρθει σε επαφή 1.500 χρόνια πριν φτάσει ο Μάρκο Πόλο στη χώρα. Σύμφωνα με το BBC, οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι η έμπνευση για τον πήλινο στρατό, που βρέθηκε σε τάφο του πρώτου αυτοκράτορα, κοντά στην σημερινή πόλη Ξιάν, προήλθε από την αρχαία Ελλάδα.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι Αρχαίοι Έλληνες τεχνίτες εκπαίδευαν τους Κινέζους τον 3ο αιώνα π.Χ. Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι το ταξίδι του Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα ήταν η πρώτη επαφή Ευρωπαίου με τον κινεζικό πολιτισμό.

«Τώρα έχουμε στοιχεία ότι υπήρξε στενή επαφή μεταξύ του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας και της Δύσης πριν το επίσημο άνοιγμα του Δρόμου του Μεταξιού. Αυτό είναι πιο νωρίς απ' ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα», λέει ο επικεφαλής αρχαιολόγος Λι Χιουτζέν του Μουσείου του Αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ.

Ξεχωριστή μελέτη δείχνει ότι ευρωπαϊκής προέλευσης μιτοχονδριακό DNA βρέθηκε σε περιοχές της επαρχίας Ξινγιάνγκ που σημαίνει ότι Δυτικοί κατοικούσαν και πέθαναν εκεί πριν και μετά την εποχή του Πρώτου Αυτοκράτορα.

Χωρικοί ήταν εκείνοι που ανακάλυψαν τα 8.000 πήλινα αγάλματα θαμμένα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα το 1974. Όμως, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε εξήγηση ούτε και παράδοση να συνδέει την κατασκευή αυτών των γιγαντιαίων αγαλμάτων.

Η εξήγηση που δίνει πλέον ο Δρ Χιουτζέν είναι ότι η επιρροή για την κατασκευή τους ήρθε εκτός Κίνας. «Τώρα πιστεύουμε ότι ο Πήλινος Στρατός, οι Ακροβάτες και τα χάλκινα αγάλματα που βρέθηκαν στο σημείο έχουν την έμπνευσή τους στην αρχαία Ελλάδα», λέει με βεβαιότητα. Και ο καθηγητής Λούκας Νίκελ από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης λέει ότι τα αγάλματα με ακροβάτες του τσίρκου που βρέθηκαν πρόσφατα στον τάφο του Πρώτου Αυτοκράτορα υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία.

Πιστεύει ότι ο Πρώτος Αυτοκράτορας επηρεάστηκε από την άφιξη των ελληνικών αγαλμάτων στην Κεντρική Ασία έναν αιώνα μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος πέθανε το 323 π.Χ. «Φαντάζομαι ότι ένας έλληνας γλύπτης βρέθηκε εκεί και εκπαίδευσε τους ντόπιος», λέει.


Πηγή: BBC

Η ΝΕΑ ΚΙΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ















Πρόσκληση για ούζο στην Αγία Ειρήνη


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ – Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Ι  Σ

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, η Ερανική Επιτροπή και όλοι οι φορείς της Ν. Κίου, που θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού «Αγία Ειρήνη», την  Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.00 το απόγευμα.

Θα προσφερθεί ούζο & μεζέδες που έχουν ετοιμάσει οι κυρίες.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την συντήρηση και την εν γένει λειτουργία των Ι.Ναών Θεομάνας & Αγίας Ειρήνης, καθώς και την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας μας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ορχήστρα παιδιών, όπου θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με παραδοσιακά Μικρασιάτικα & λαϊκά τραγούδια.

Δίνεται η ευκαιρία σ’ όλους να περάσουμε για λίγο μια  ευχάριστη και ευγενική ψυχαγωγία, που σκοπό έχει να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια της Ενορίας.


Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ "Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ" : ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ;


"Ο Καββαδίας" και τη φετινή χρονιά διοργανώνει εκδρομή για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης...! 

"Το Δείπνο ηλιθίων" λοιπόν, στο θέατρο "Κάππα" μας περιμένει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου για να..γελάσουμε με την ψυχή μας... 

Και φυσικά μιας και έχουμε να κάνουμε με...φαγητό, θα έχει προηγηθεί η γνωστή βόλτα μετά μουσικής στο κέντρο της Αθήνας. 

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ακριβές πρόγραμμα και την τιμή του συνολικού εισιτηρίου...προσεχώς!!! 

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6972247224.

Ευχαριστούμε και σας περιμένουμε!
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δείπνο ηλιθίων

Κωμωδία των Μάρκου Σεφερλή, Στέλιου Παπαδόπουλου 
Διαρκεια : 150 ' 
Σκηνοθ.:Μ. Σεφερλής 

Ερμηνεύουν: Μ. Σεφερλής, Γ. Καπετάνιος, Γ. Πετρόχειλος. Σκην.: Γ. Αθανασιάδη. Κοστ.: Σ. Δεμίρη.

Ένας κακομοίρης γκαφατζής εισβάλλει στο οργανωμένο σύμπαν ενός μεγαλοεκδότη και το διαλύει σε μια στιγμή


Άλλο ένα μικρό παιδί έχει ανάγκη την βοήθειά μας...

Η έκκληση της οικογένειας

Ύστερα από 7 μήνες σκληρού αγώνα με δυσκολίες, δάκρυα και χαμόγελα μοιραστήκαμε κάθε στιγμή, κάθε στάδιο.
Ο 6χρονος Γιάννης Μανός πάσχει από Σάρκωμα Ewing, μία επιθετική μορφή καρκίνου στην περιοχή της λεκάνης του και δυστυχώς με μετάσταση στον πνεύμονα.
Αφού ολοκλήρωσε και τις 7 χημειοθεραπείες του και την μεταμόσχευση μυελού των οστών με επιτυχία, τώρα έφτασε πλέον η στιγμή που θα χρειαστούμε την βοήθεια του κόσμου, των συνανθρώπων μας!
Πρώτα απ'όλα, μία προσευχή για τον μικρό μας Γιάννη που τα χει καταφέρει τόσο καλά σαν θαύμα με την βοήθεια του Θεού.
Ύστερα θα θέλαμε να ζητήσουμε οικονομική βοήθεια από όποιον επιθυμεί και μπορεί να βοηθήσει για τα έξοδα που θα χρειαστούμε για τις ακτινοβολίες στην Γερμανία και το σημαντικότερο για το τελικό χειρουργείο του!


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ...
ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ : 5500-014281-836
ΙΒΑΝ : GR94 0172 5000 0055 0001 4281 836
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ : 
ΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗ
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Ε

Γίνονται... σήμερα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κυριακή 16 Οκτωβρίου, (ώρα έναρξης 10:30)
Δράση ενημέρωσης για παιδιά, με τίτλο «Παραμυθομαγειρέματα. 
Μεσογειακή διατροφή και παραμύθια»,  
στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα
από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Εξόρμηση στο Δρυοδάσος Μογγοστού Κορινθίας
ΕΟΣ Κορίνθου

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

«Ο Γίγαντας Πολύβιος Στρεμμάτης»
Θεατρική παράσταση για παιδιά σχολικής ηλικίας 
«Ηλιοσκαλοπάτι», Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθέατο Θέατρο»
Πολιτιστικός Χώρος «Μαρία Δημητριάδη»
Αδειμάντου 12 Κόρινθος

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Παρουσίαση βιβλίου και θεατροποιημένου ποιητικού λόγου 
από την ποιητική συλλογή «Ρίγη προσμονής» 
της ποιήτριας & συγγραφέως Μαίρης Σουρλή 
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 ώρα 6 μ.μ.
Δημοτικό Θέατρο Κιάτου
Είσοδος ελεύθερη

 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&



&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 (19:00) 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Παραδοσιακό Παντοπωλείο «ΕΥΜΑΡΕΙΑ» 
Ο πλούτος του μεσσηνιακού διατροφικού καλαθιού: 
Υγεία, Αντιγήρανση, Γαστρονομία, Επιχειρηματικότητα  Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κυριακή 16 Οκτωβρίου (20:00)
ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Θέατρο Νηπιαγωγείο 
Άφησέ με να έρθω μαζί σου -μ’ακούς;- 
Ομάδα Re-Act

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 13:30 
ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΡΑΚΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ, 
Φουλ του μεζέ – Έντεχνα και λαϊκά

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 (21.00) 
ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Act 
Alistair Barrie – Γιώργος Χατζηπαύλου 
Stand-up Comedy Special

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 (20:00) 
ΠΑΤΡΑ, Θέατρο Λιθογραφείο 
«Γεγονότα στη Φώκαια 1914» 
των Ανιές Σκλάβου & Στέλιου Τατάκη 
προβολή ντοκιμαντέρ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 21:15
 ΠΑΤΡΑ, Θέατρο «Αντίμετρο» 
ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓώ

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ζώδια σήμερα 16 Οκτωβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Ανατρεπτική, επαναστατική και φλογερή προβλέπεται η σημερινή μέρα για εσάς αγαπητοί Κριοί, με την Πανσέληνο στο ζώδιό σας να δυναμιτίζει όλες εκείνες τις ένθερμες και ενθουσιώδεις πτυχές του χαρακτήρα σας, γι’ αυτό είναι χρήσιμο να ξεθυμάνετε τον παρορμητισμό και την ευρηματικότητά σας, στις μοναχικές στιγμές με τον ερωτικό σας σύντροφο, απελευθερώνοντας τον αισθησιασμό και την αφοσίωση σας και όχι σε άσκοπες εκρήξεις και εντάσεις που ίσως αποβούν μοιραίες για τη σχέση σας.

ΤΑΥΡΟΣ
Με την Σελήνη στο ζώδιό σας σήμερα φίλοι Ταύροι, γίνεστε περισσότερο ευέλικτοι και διαλλακτικοί στις πάσης φύσεως σχέσεις σας, δεν αμελείτε την εξωτερική εμφάνιση και την υγεία σας. Ίσως οι σκέψεις και οι έγνοιες σας πλανεύονται από καταστάσεις του παρελθόντος που δεν έχετε επιλύσει ακόμα, με αποτέλεσμα να απομακρύνετε από κοντά σας τον ερωτικό σας σύντροφο. Συμβιβαστείτε με τις σταδιακές, αλλά σταθερές αλλαγές στο δεσμό σας, μη ζητάτε κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να σας προσφέρει.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Προβάλλετε σήμερα, αγαπητοί Δίδυμοι, τις πνευματικές και πνευματώδεις σας αρετές, το επικοινωνιακό σας ταλέντο και τη διπλωματία σας στις προσωπικές και κοινωνικές σας επαφές, για να αποφύγετε τις δυσάρεστες ανατροπές και τις αμφίρροπες εξελίξεις που φέρνει η σημερινή Πανσέληνος. Ξαναβρείτε τον εαυτό σας και την ηρεμία σας, μέσα από ανάλαφρες συζητήσεις με τον ερωτικό σας σύντροφο, χωρίς εξάρσεις και δραματική συμπεριφορά, μην πιστεύετε σε κακοπροαίρετα και εμπαθή σχόλια για το δεσμό σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα και η Πανσέληνος στον Κριό, είναι αστρολογικά φαινόμενα αγαπητοί Καρκίνοι που σήμερα ασκούν επιρροή στις κοινωνικές και προσωπικές σας σχέσεις, σε ζητήματα που αφορούν ένα παράπτωμα σας, μια σοβαρή απροσεξία, μια ατυχή στιγμή σας και πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα για να αποφύγετε τα μπλεξίματα και τις παρεξηγήσεις με κοντινά σας άτομα και τον ερωτικό σας σύντροφο. Καθορίστε τα όρια και τις αντοχές σας για να μην έχετε διλήμματα και αγωνίες.

ΛΕΩΝ
Ίσως ματαιωθούν κάποια σχέδια που κάνατε για σήμερα με την Πανσέληνο στον Κριό, φίλοι Λέοντες, όμως τίποτα δεν ακυρώνεται από τους μακρόπνοους στόχους και τις επιδιώξεις σας. Κάντε μια βόλτα με τους φίλους, με ένα αγαπημένο πρόσωπο ή τον ερωτικό σας σύντροφο, ξεφύγετε από την ρουτίνα και τις φροντίδες της καθημερινότητας που επιβαρύνουν τις ανάγκες και τα θέλω της καρδιάς σας, σας περιβάλλουν όμορφα εσωτερικά και αληθινά άτομα, εκμεταλλευτείτε την φροντίδα και το ενδιαφέρον τους. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ενδιαφερθείτε με σοβαρότητα και σιγουριά, φίλοι Παρθένοι, για τα πρακτικά θέματα της καθημερινότητάς σας, ξεκαθαρίστε όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν λογαριασμούς και υποχρεώσεις, δίχως να αισθάνεστε ανασφάλεια πως δεν μπορείτε να τα καταφέρετε. Πιθανόν κάποιες ανατρεπτικές και ίσως απρόσμενες εξελίξεις στην ερωτική σας ζωή δημιουργήσουν μπελάδες με το ταίρι σας, μην επιτρέπετε σε τρίτα λόγια να επηρεάζουν την ενότητα και την ομοψυχία του δεσμού σας, αποφύγετε τα πισώπλατα μαχαιρώματα. 

ΖΥΓΟΣ
Η σημερινή Πανσέληνος στον Κριό, απελευθερώνει μυστικές καταστάσεις και όλο το παρασκήνιο που στηνόταν το προηγούμενο διάστημα σε βάρος σας αγαπητοί Ζυγοί, γι’ αυτό συνιστάται μεγάλη προσοχή στις ισορροπίες που μπορεί να ταρακουνηθούν στις διαπροσωπικές και συναισθηματικές σας σχέσεις. Μετριάστε την παρορμητικότητα, τον ενθουσιασμό και το θάρρος σας, αν δε διαπιστώσετε εκ των προτέρων την αγνότητα και την ειλικρίνεια στα αισθήματα και τις προθέσεις των ανθρώπων που συναναστρέφεστε. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όσο περίεργες και παράλογες σας φαίνονται κάποιες καταστάσεις ή γεγονότα φίλοι Σκορπιοί σήμερα, χρειάζεται να έχετε ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να αντιμετωπίσετε τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες παρουσιαστούν. Μπορεί να αναστατωθείτε με λόγια ή πράξεις που προέρχονται από τα αγαπημένα σας πρόσωπα, από την οικογένεια ή τον ερωτικό σας σύντροφο, μην σκέφτεστε αρνητικά γιατί είναι μια παροδική κατάσταση που δοκιμάζει τις αντοχές και τις ανοχές σας, έχετε πίστη στις θέσεις και τα πιστεύω σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Διαθέστε σήμερα περισσότερη εμπιστοσύνη και σιγουριά στις πεποιθήσεις και τα πιστεύω σας αγαπητοί Τοξότες, για να περάσουν ανεπαίσθητα και χαλαρά οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που προέρχονται από ένα οικονομικό θέμα που πρέπει να τακτοποιήσετε, από μια διαφωνία με τον άνθρωπο που στέκεται πλάι σας, από κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβετε για να αποφύγετε εντάσεις και συγκρούσεις με το ταίρι σας. Μην ρίχνετε λάδι στην φωτιά, νερώστε τον θυμό και την αγανάκτησή σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Να είσαστε σε επιφυλακή σήμερα, φίλοι Αιγόκεροι, να προσέχετε ιδιαίτερα τα νεύρα και την απογοήτευση που ίσως αισθάνεστε για θέματα και καταστάσεις που δεν πρόλαβαν να πραγματοποιηθούν. Η Πανσέληνος στον Κριό τονίζει τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας που ίσως δεν συμβαδίζουν με τις επιδιώξεις και τα πιστεύω των αγαπημένων σας προσώπων και του ερωτικού σας συντρόφου. Αποφύγετε να επιλύσετε τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το δεσμό σας, χαλαρώστε και αντισταθείτε στις ανατρεπτικές αλλαγές.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Πυροδοτούνται ο αυθορμητισμός, ο δυναμισμός και ο παρορμητισμός σας αγαπητοί Υδροχόοι σήμερα, οι πλανητικές συγκυρίες ίσως σας παρασύρουν σε έναν χορό προκλήσεων και ανταγωνιστικής διάθεσης, μην ενδώσετε με γκρίνια και απερισκεψία, τιθασεύστε τις ανασφάλειες και το άγχος σας, δίχως να κλείνεστε στον εαυτό σας και στις σκέψεις σας. Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία, για να θυμίσετε στον ερωτικό σας σύντροφο πόσο σας λείπουν οι ζεστές, τρυφερές και δοτικές στιγμές στο δεσμό σας.

ΙΧΘΕΙΣ
Δημιουργείστε σήμερα φίλοι Ιχθύες τις ευμενέστερες συνθήκες στην καθημερινότητά σας, που θα σας προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για να διεκπεραιώσετε τις ευθύνες και τα βάρη που έχετε αναλάβει στη δουλειά σας και την προσωπική σας ζωή. Η σημερινή Σελήνη στον Ταύρο σας βοηθά να πατήσετε και πάλι γερά στα πόδια σας, να διαισθανθείτε τις εσωτερικές ανάγκες του ερωτικού σας συντρόφου, κάνοντας μικρές υποχωρήσεις και ουσιαστικές αλλαγές στη σχέση σας.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016. 

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, αλλά στις Κυκλάδες και στις Σποράδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 16 Οκτωβρίου


1590: Ο σημαντικός συνθέτης της εποχής Κάρλο Τζεζουάλντο συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω στο κρεβάτι τη σύζυγό του και τον εραστή της, και πάνω στην οργή του σκοτώνει και τους δύο. Ποιος είπε ότι η μουσική εξημερώνει τα ήθη;


1793: Αποκεφαλίζεται σε ηλικία 38 ετών στην γκιλοτίνα για προδοσία, από τους Γάλλους επαναστάτες η Μαρία Αντουανέτα, σύζυγος του Λουδοβίκου του 16ου, που είχε εκτελεστεί λίγο νωρίτερα με τον ίδιο τρόπο.



1813: Αρχίζει η Μάχη της Λειψίας, η αποκληθείσα και Μάχη των Εθνών, μεταξύ των δυνάμεων του Ναπολέοντα και του Έκτου Συνασπισμού (Πρωσίας, Ρωσίας, Μ. Βρετανίας, Αυστρίας, Σουηδίας, Γερμανικών Κρατών).



1854: Γεννιέται ο Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και κριτικός Όσκαρ Ουάιλντ.



1854: Γεννιέται ο Καρλ Κάουτσκι, γερμανός πολιτικός και από τους θεωρητικούς της σοσιαλδημοκρατίας. (Θαν. 17/10/1938)



1883: Γεννιέται η Βασιλική Μαλλιαρού, Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός του ενός ρόλου («Ο Εξορκιστής»).

1886: Γεννιέται ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν, ιδρυτής και πρώτος Πρωθυπουργός του Ισραήλ.



1888: Γεννιέται ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Ευγένιος (Γκλαντστόουν) Ο' Νιλ, βραβευμένος με το Πούλιτζερ, ενώ υπήρξε ο πρώτος Αμερικανός δραματουργός που βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας.



1890: Γεννιέται ο Ιρλανδός πολιτικός και ηγέτης των επαναστατών Μάικλ Κόλινς, το «Γελαστό Παιδί» του τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη. Το Δεκέμβριο του 1921 υπέγραψε τη Συνθήκη, που οδήγησε στη δημιουργία της ελεύθερης Ιρλανδίας και έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της. Σκοτώθηκε σε ενέδρα από εξτρεμιστές στις 22 Αυγούστου 1922.

1899: Επίσημοι κανόνες για το γυναικείο μπάσκετ διατυπώνονται για πρώτη φορά. Τον καιρό αυτό το γυναικείο μπάσκετ είναι πιο δημοφιλές από το ανδρικό.



1903: Ο πρωθυπουργός Δημήτριος Ράλλης τραυματίζεται ελαφρά στον ώμο από σοβάδες που έπεσαν από ταβάνι του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου εργαζόταν.

1903: Η διαμάχη για τα νοτιοανατολικά σύνορα της Αλάσκας λήγει υπέρ της Αμερικής, η οποία παίρνει στην κατοχή της όλους τους θαλάσσιους δρόμους προς την Αλάσκα εκτός της Διώρυγας Πόρτλαντ, που περνά στον Καναδά.



1908: Γεννιέται ο κομμουνιστής ηγέτης της Αλβανίας, Εμβέρ Χότζα, ο οποίος κυβέρνησε από το 1944 έως το 1985.



1909: Εκδηλώνεται κίνημα κατώτερων αξιωματικών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού υπό τον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Τυπάλδο, με συνδικαλιστικά αιτήματα. Θα κατασταλεί με αιματηρό τρόπο.



1910: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής μεσαίων βαρών Stanley Ketchel πυροβολείται και πεθαίνει στο Conway του Μιζούρι.

1915: Κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία κηρύττει τον πόλεμο κατά της Βουλγαρίας, ενώ η Ρουμανία παραμένει ουδέτερη.



1916: Ανοίγει τις πόρτες της στη Νέα Υόρκη η πρώτη κλινική Οικογενειακού Προγραμματισμού από τις Φένια Μίντελ, Έθελ Μπερν και Μάργκαρετ Σάνγκελ.

1919: Στην Ελλάδα, εξασφαλίζεται άδεια για την εισαγωγή από τη Ρουμανία πετρελαίου και οικοδομικών υλικών κάθε είδους.



1920: Ο τζόκεϊ Gordon Richards κάνει το ντεμπούτο του στο Lingfield Park. Στην 34χρονη καριέρα του θα κερδίσει 4.870 από τις 21.843 κούρσες και θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή 26 φορές.

1921: Ο πρωθυπουργός Δημήτριος Γούναρης ανακοινώνει, ότι κατά τις συνομιλίες του στο Λονδίνο, πέτυχε οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, γρήγορη άρση του αποκλεισμού και αναγνώριση του βασιλιά.



1923: Ιδρύεται από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ η κινηματογραφική εταιρία «Disney», που κυριαρχεί έως και σήμερα στον τομέα των κινουμένων σχεδίων.

1925: Κατά τη διάσκεψη στο Λοκάρνο της Ελβετίας, αναθεωρείται η Συνθήκη των Βερσαλλιών, κατά την οποία Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο αναλαμβάνουν την υποχρέωση να διατηρήσουν τα σύνορα, όπως είχαν καθοριστεί από τη συνθήκη του 1919.



1926: Πρεμιέρα του έργου "Χάρι Γιάνος" στη Βουδαπέστη. Όπερα και ορχηστρική σουίτα του Ούγγρου συνθέτη Ζόλταν Κοντάγι. 



1927: Γεννιέται ο νομπελίστας Γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας.

1931: Η καθολική Ισπανία νομιμοποιεί το διαζύγιο.

1932: Ο Αϊνστάιν ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με δικές του εκτιμήσεις, η ηλικία της Γης ανέρχεται σε 10 δισ. χρόνια.



1934: Ξεκινά τη «μεγάλη πορεία» προς το Πεκίνο ο Μάο Τσε Τουνγκ, επικεφαλής 25.000 ανδρών, που θα τον φέρει 15 χρόνια αργότερα στην εξουσία.

1936: Γεννιέται ο Ρώσος κατά συρροή δολοφόνος, Αντρέι Τσικατίλο.

1940: Οι Ναζί ιδρύουν το Γκέτο της Βαρσοβίας. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια οι έγκλειστοι Εβραίοι από 450 χιλιάδες αριθμούσαν μόλις 37.000.

1941: Γερμανικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Οδησσό στη Μαύρη Θάλασσα.

1943: Ο νέος ανώτατος αρχηγός των Ταγμάτων Ασφαλείας στην Ελλάδα, στρατηγός των SS Στρόοπ, ανακοινώνει, ότι θα τουφεκιστεί πολλαπλάσιος αριθμός πολιτών σε περίπτωση επίθεσης και θανάτου ανδρών της χωροφυλακής και της αστυνομίας.



1946: Εκτελούνται δι' απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου 10 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ναζί.
Πρόκειται για τους:
- Χανς Φρανκ, 46 ετών, Διοικητή της κατεχόμενης Πολωνίας
- Βίλχελμ Φρικ, 69 ετών, Υπουργό Εσωτερικών του Τρίτου Ράιχ
- Άλφρεντ Γιοντλ, 56 ετών, αρχηγό της Βέρμαχτ
- Ερνστ Καλτενμπρούνερ, 43 ετών, αρχηγό των SS
- Βίλχελμ Κάϊτελ, 64 ετών, Υπουργό Πολέμου
- Γιοακίμ φον Ρίμπεντροπ, 53 ετών, Υπουργό Εξωτερικών του Τρίτου Ράιχ
- Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, 53 ετών, ιδεολογικό καθοδηγητή του Ναζιστικού Κόμματος
- Φριτζ Ζάουκελ, 52 ετών, επίτροπο για τη στρατολόγηση ανθρώπινου δυναμικού για καταναγκαστική εργασία από τις κατεχόμενες χώρες
- Άρτουρ Ζόις - Ίνκβαρτ, 54 ετών, καγκελάριο της Αυστρίας
- Γιούλιους Στράιχερ, 61 ετών, προπαγανδιστή του Ναζιστικού Κόμματος.

1949: Στην Ελλάδα, με ψήφισμα, επιτρέπεται η αναστολή της έκτισης της περαιτέρω ποινής για ορισμένες περιπτώσεις καταδικασθέντων δοσίλογων, υπουργών κατοχικών Κυβερνήσεων κλπ.



1951: Δολοφονείται από Μουσουλμάνο ο Πακιστανός πρωθυπουργός Λιακουάτ Αλί Χαν.

1954: Επανδρώνεται στο Ηράκλειο της Κρήτης η πρώτη σε ελληνικό έδαφος βάση των ΗΠΑ.



1956: Πεθαίνει ο πρόεδρος της FIFA, Ζιλ Ριμέ, γάλλος ποδοσφαιρικός παράγοντας, εμπνευστής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. (Γεν. 14/10/1873)



1957: Γεννιέται η τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη.

1958: Γεννιέται ο Αμερικάνος ηθοποιός Τιμ Ρόμπινς.



1958: Πεθαίνει ο Μιχάλης Σουγιούλ (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Μιχαήλ Σουγιουλτζόγλου), έλληνας συνθέτης της ελαφράς μουσικής. (Γεν. 1/8/1906)

1962: Στη Σαουδική Αραβία, ο βασιλιάς Σαούντ ορίζει Πρωθυπουργό τον πρίγκιπα Φεϊζάλ.

1963: Νέος Καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας ορίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Λούντβιχ Ερχαρντ.



1964: Η Κίνα πραγματοποιεί την πρώτη πυρηνική δοκιμή της και γίνεται η πέμπτη χώρα που εισέρχεται στο κλαμπ των πυρηνικών δυνάμεων, μετά τις ΗΠΑ, τη Σοβιετική Ένωση, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία.



1964: Ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ παίρνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Κομουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.



1968: Ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 5.35 αλλά κατατάσσεται τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού. Πρώτος ανακηρύσσεται ο Αμερικανός Bob Seagren με 5.41.



1968:  Οι μαύροι Αμερικανοί αθλητές των 200μ Tommie Smith (1ος) και John Carlos (3ος) ανεβαίνουν στο βάθρο της απονομής με υψωμένη τη γροθιά σε μαύρο γάντι και σκύβοντας το κεφάλι, χαιρετώντας με τον τρόπο που χαιρετά η ριζοσπαστική οργάνωση των νέγρων “Μαύρη Δύναμη” (Black Power). Οι δύο αθλητές αποκλείονται στη συνέχεια από τους αγώνες με απόφαση της Ομοσπονδίας των ΗΠΑ δύο μέρες μετά. Στην δεύτερη θέση του βάθρου είναι ο Αυστραλός Peter Norman που φοράει κονκάρδα της Μαύρης Δύναμης και που θα αναλάβει δράση κατά του αποκλεισμού των μειονοτήτων μόλις γυρίσει στην πατρίδα του.



1970: Εκλέγεται Πρόεδρος της Αιγύπτου ο Ανουάρ αλ Σαντάτ, ως διάδοχος του δολοφονημένου Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ.

1973: Μοιράζονται το Νόμπελ Ειρήνης ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ και ο Βορειοβιετναμέζος Λε Ντουκ Θο, επικεφαλής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων. Ο Θο δεν αποδέχεται το βραβείο.



1975: Αρχίζει στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη των υπευθύνων για τα αιματηρά γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 33 άτομα, ανάμεσά τους ο Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Δημήτριος Ιωαννίδης.



1978: Εκλέγεται πάπας με το όνομα Παύλος Ιωάννης Β' ο Πολωνός Κάρολ Βοϊτίλα από το Κολέγιο των Καρδιναλίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Γίνεται ο πρώτος μη Ιταλός Πάπας τα τελευταία 455 χρόνια και ο νεότερος Πάπας τα τελευταία 100 χρόνια.

1982: Στην Ιταλία, 100.000 άτομα διαδηλώνουν κατά της Μαφίας στο Παλέρμο.



1984: Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στον Νοτιοαφρικανό αιδεσιμότατο Ντέσμοντ Τούτου, για τους αγώνες τους κατά των φυλετικών διαχωρισμών του Απαρχάιντ.

1985: Πεθαίνει σε ηλικία 71 ετών ο χαράκτης Τάσσος (Αναστάσιος Αλεβίζος).

1985: Γεννιέται ο Αυστραλός οδηγός του MotoGP, Κέισι Στόνερ.

1989: Ξεσπά κυβερνητική κρίση στην Τουρκία μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης Ετζεβίτ.

1991: Διεξάγονται για πρώτη φορά προεδρικές εκλογές στην Αρμενία.

1991: Στο Κίλεν του Τέξας ο Τζορτζ Χέναρντ σε κατάσταση αμόκ μπαίνει σε καφέ και σκοτώνει 23 άτομα.



1992: Ο Μάτζικ Τζόνσον παίζει το πρώτο του επαγγελματικό παιχνίδι μετά την αποχώρησή του.

1994: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος και ο Στέλιος Λογοθέτης εκλέγονται δήμαρχοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά αντίστοιχα.

1995: Στην Ουάσινγκτον, ένα εκατομμύριο μαύροι άνδρες συμμετέχουν στη συγκέντρωση της οργάνωσης "Το Έθνος του Ισλάμ", με συνθήματα κατά λευκών, χριστιανών και εβραίων.



1995: Ανδρέας Παπανδρέου και Γλαύκος Κληρίδης αποφασίζουν στην Αθήνα τη δημιουργία του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας και Κύπρου.



1996: Η μεγαλύτερη τραγωδία στη Γουατεμάλα και η τέταρτη πιο πολύνεκρη στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Υπεράριθμα εισιτήρια στο κατάμεστο από 50.000 θεατές "Εστάντιο Νασιονάλ Ματέο Φλόρες" στην Γουατεμάλα Σίτι πριν από τον αγώνα Γουατεμάλα- Κόστα Ρίκα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 98 προκαλούν συνωστισμό στις κερκίδες με περισσότερους από 85 νεκρούς και 180 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά. 

1997: Η ελληνική Κυβέρνηση προχωρά στη ρύθμιση αγροτικών χρεών, ύψους 200 δισ. δρχ., με την ψήφιση σχετικών τροπολογιών στη Βουλή.



1998: Συλλαμβάνεται στο Λονδίνο ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ, έπειτα από αίτημα των ισπανικών δικαστικών αρχών, που τον καταζητούν για «γενοκτονία Ισπανών πολιτών».



1999: Ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στο 34ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής που γίνεται στην Κίνα.

2000: Ο αγώνας Ρεάλ- Ολυμπιακός (75-73) εγκαινιάζει το νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρωλίγκας που διοργανώνεται από την ULEB. Είναι το πρώτο πρωτάθλημα στα τελευταία 47 χρόνια που δεν εποπτεύεται από την FIBA και απαρτίζεται από 24 ομάδες.



2002: 17.000 χρόνια μετά, ανοίγει και πάλι τις πύλες της στον κόσμο, η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Περισσότεροι από 3.000 εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρίστανται στα εγκαίνια, που λαμβάνουν χώρα με κάθε μεγαλοπρέπεια. Για την κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης χρειάστηκαν 12 χρόνια και περισσότερα από 220 εκατομμύρια δολάρια.

2003: Κυκλοφορεί στην αγορά για τις εκδόσεις των Windows XP και Windows 2000 το iTunes.



2007: Πεθαίνει σε ηλικία 86 ετών η Σκοτσέζα ηθοποιός Ντέμπορα Κερ.

2010: Εγκαινιάζεται στην Αρμενία το μακρύτερο τελεφερίκ του κόσμου. Η γραμμή πάνω από το φαράγγι του ποταμού Βοροτάν έχει μήκος 5,7 χιλιόμετρα και συνδέει το διάσημο μοναστήρι του Τάτεβ. Μέχρι σήμερα, το μακρύτερο τελεφερίκ του κόσμου ήταν το Σάντια Πικ στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ, με μήκος 4,3 χιλιόμετρα.



2010: Πεθαίνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης (Γεν. 31/12/1923)



2013: «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής των Ελλήνων» δηλώνει στο MEGA ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.