17.7.16

«Στον ουρανό μια νύχτα με τ’ αστέρια» με την Κλεονίκη Δεμίρη και το Νεοκλή Νεοφυτίδη, σε Νέα Κίο και Άργος


Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, δύο επιτυχημένες παραστάσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δύο εξαιρετικές παραστάσεις στο Αμμάν της Ιορδανίας τη Φλωρεντία και μία μοναδική παράσταση στο Παρίσι, η Κλεονίκη Δεμίρη στο τραγούδι και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης στο πιάνο ανανεώνουν το πρόγραμμά τους και ετοιμάζουν μουσικά ταξίδια μέχρι τ’ αστέρια!

Με οδηγό το αργεντίνικο αλλά και το ελληνικό τανγκό θα περάσουμε μια βόλτα από το Μεξικό για να επιστρέψουμε στη Μεσόγειο: Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα… ακολουθώντας ή ψάχνοντας το δικό μας αστέρι. Έρωτας, χορός, ταξίδι με τραγούδια της κάτω Ιταλίας, ιταλικός κινηματογράφος με τη μουσική του Nikola Piovanni, περιπλανήσεις στην Αθήνα του τότε και του σήμερα και συνθέσεις του Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Ελάτε να μοιραστούμε μαζί μια μουσική εμπειρία που θα αγγίξει την ψυχή μας!

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 
Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη 

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 
αύλειος χώρος Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Άργους 

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ. 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους

Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας – Ντιάνα Αντωνακάτου
Τη νότια πλευρά του κάστρου του Άργους, στολίζει το κατάλευκο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Ένα σχετικά μικρό συγκρότημα, που κυριολεκτικά κρέμεται στην άκρη του βουνού της Λάρισας. Πάνω του στέκεται αγέρωχο το ιστορικό κάστρο του Άργους.

« Εις την κορυφήν, εκεί πλησίον όπου σήμερον υπάρχει το εκκλησίδιον της Αγ. Μαρίνης, υπήρχεν ο ναός του Λαρισαίου Διός, άνευ ορόφου και άγαλμα ξύλινον λατρευόμενον σχεδόν μέχρι του Παυσανίου». (Ιωάννης Ζεγκίνης. Το Άργος δια μέσου των αιώνων. Αθήναι 1996).

Το 1965, δύο μοναχές, οι αδελφές Σαμιώτη, μετά τον θάνατο της μητέρας τους, αποσπάστηκαν από τη συνοδεία του αδελφού τους Θεόκλητου, Ηγούμενου της γειτονικής Μονής, της αφιερωμένης στη Γέννηση του Ιησού Χριστού, και εγκαταστάθηκαν στην Αγία Μαρίνα. 

Εκεί έχτισαν  τα πρώτα μικρά οικήματα. Ο ναός και ο γύρω χώρος τους παραχωρήθηκε από το Σύλλογο των Παπουτσήδων του Άργους. (Εκ παραδρομής αναφέρεται σε πολλά σημειώματα ότι την αγόρασαν απ’ αυτούς. Ποτέ δεν ήταν ιδιοκτησία τους αλλά τους είχε παραχωρηθεί με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Τιμίου Προδρόμου, όπως θα δούμε παρακάτω.) Αρωγός στις προσπάθειές τους στάθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Χρυσόστομος ο Β΄ Δεληγιανόπουλος. Γυναικεία Μονή έγινε το 1972 με επίσημο διάταγμα.

Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας – Κάστρο του Άργους. Αεροφωτογραφία, Σαράντος Καχριμάνης. 
Ο ναός είναι μια μικρή κεραμοσκέπαστη βασιλική, με εσωτερικό θόλο και με διαστάσεις 6,5 x8,5 μέτρα. Το τέμπλο της είναι απλό και ξύλινο. Έχει μόνο φορητές εικόνες λαϊκής τεχνοτροπίας που είναι έργα του 1830- 1870. Ο δυτικός τοίχος του ναού είναι μεσότοιχος ενός άλλου κτιρίου, που προστέθηκε αργότερα και το οποίο χρησιμεύει ως αρχονταρίκι. Στη θέση του παλιότερα υπήρχε στέρνα για την αποθήκευση νερού. Νοτιοδυτικά του ναού έχει κτισθεί το νέο κτίριο των κελιών. 

Στο προαύλιο της Μονής, ένας εξώστης – σχεδόν μετέωρος- πάνω από το Άργος και τον Αργολικό κάμπο, ανάμεσα σε όμορφα λουλούδια και ψηλά κυπαρίσσια, ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί κάτω από την πλατύφυλλη κληματαριά.

Στο ανατολικό τμήμα της πεντακάθαρης και ολάνθιστης αυλής, που με πολλή αγάπη φροντίζει η μικρή αδελφότητα, μετά από έγκριση της Αρχαιολογίας, το 1970 κτίσθηκε ένας μικρός ναός, αφιερωμένος στην Παναγία τη Γιάτρισσα, στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία. Αυτός ο ναός κτίστηκε κυρίως, ως πράξη ευλάβειας και τιμής στην Παναγία (Θεοτόκο) του κάστρου, η οποία είχε κτισθεί από τον επίσκοπο Άργους Νικήτα, το 1174.

Ο νέος Ναός αφιερωμένος στην Παναγία τη Γιάτρισσα, στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου
και στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία.
Πρώτη αναφορά για την ύπαρξη της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας στη θέση αυτή γίνεται από τον Γάλλο κληρικό Michel Fourmont, ο οποίος μαζί με τον ανεψιό του Claude-Louis Fourmont, έφτασε στο Άργος το 1729. Ο Michel Seve στο βιβλίο του « Οι Γάλλοι ταξιδιώτες στο Άργος» γράφει ότι ο Fourmont  έδωσε 20 παράδες « σ’ αυτόν που μας οδήγησε στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, όπου υπάρχουν επιγραφές». Ακόμη, ο ίδιος συγγραφέας μας πληροφορεί ότι και ο Γάλλος ταξιδιώτης Dominique Papety, αναφέρει: « Πάνω στην κορυφογραμμή της Λάρισας διαγράφεται η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας».

Ο Αναστάσιος Τσακόπουλος γράφει ότι: «…εις τον ναΐσκον ήτο εντετοιχισμένη πλαξ με γράμματα. Πράγματι ευρέθη πλαξ (0.50x 0.30) όπισθεν του ιερού, την οποίαν κατά την προ ετών επίσκεψίν μου δεν είδον, διότι ήτο κεκαλυμμένη με την κατηραμένην την άσβεστον. Αλλ’ ο φίλος μου ο Γ. Θεωνάς, ον ευχαριστώ, εις ον οι επίτροποι έχουν αναθέσει την όλην επιμέλειαν και φροντίδα των του ναού, μετά κόπου κατώρθωσε να καθαρίση την πλάκα και να φέρη εις φως τα εξής: « Εν έτει 1859- και κάτωθι γράμματα- Ι.Χ….» και ούτω ελύθη το ζήτημα της ανεγέρσεως του ιερού ναού της αγίας Μαρίνης». ( Συμβολαί εις την Ιστορίαν της Αποστολικής Εκκλησίας Αργολίδος, τεύχος Ε΄ Αθήναι 1955, σ.29).

Προφανώς ο αείμνηστος δάσκαλος και συγγραφέας, θεώρησε ως χρονολογία κτίσεως το 1859 ενώ μάλλον πρόκειται για ημερομηνία ανακαίνισης του ναού.

Από τον Αναστάσιο Τσακόπουλο– και πάλι- αντιγράφουμε: « η αγία Μαρίνα, ως παρεκκλήσιον, δια πράξεως του Δημοτικού Συμβουλίου και δια του περί « ενοριακών ναών και περιουσίας κ.τ.λ.» νόμου 6/9 Μαρτίου 1910, υπήγετο εις τον ναόν του Τιμίου Προδρόμου, ως επίτροπος όμως με τον μακαρίτην τον Μ. Τσαμπάσην (+ Αύγ.1930) βλέποντες εκτός του οικονομικού, ότι τα έσοδα ουδόλως αντεπεκρίνοντο εις τα έσοδα, αλλά και δι’ άλλον σοβαρώτερον λόγον, γνωρίζοντες ότι τον ναΐσκο τούτον προ πολλών ετών επέβλεπε και επεμελείτο η συντεχνία των Παπουτσήδων, ένεκα τούτου δια πράξεως μας τον Μάρτιον του 1913, παρά τας μεμψιμοιρίας και διαμαρτυρίας, ενίων ενοριτών, τον παρεχωρήσαμεν εις τους παπουτσήδες». ( Συμβολαί εις την Ιστορίαν της Αποστολικής Εκκλησίας Αργολίδος, τεύχος Ε΄ Αθήναι 1955, σ.25).

Πράγματι, η Αγία Μαρίνα ήταν η προστάτρια των παπουτσήδων. Την παραμονή της γιορτής της -17 Ιουλίου – οι παπουτσήδες του Άργους, με πρώτη τη σημαία τους, με νταούλια και πίπιζες ανέβαιναν στην Αγία Μαρίνα, ακολουθούμενοι από πλήθος Αργείων προσκυνητών. Αφού – με κατάνυξη –  παρακολουθούσαν τον εσπερινό, ξεκίναγαν το γλέντι.

« Με τις περίφημες γκιόσες (βραστή γίδα) και τα κρασιά τους θεράπευαν τις πίκρες και τους καημούς της μικροζωής τους μέσα στη ζεστή καλοκαιριάτικη νύχτα». (Ντιάνα Αντωνακάτου-Τάκης Μαύρος «Ελληνικά Μοναστήρια. Πελοπόννησος», τόμος Α’).  

Ανήμερα, ξαναγύριζαν ντυμένοι στα γιορτινά τους για την θεία Λειτουργία. Όταν τέλειωναν, πήγαιναν στην Παναγία την Κατακεκρυμμένη, την πορτοκαλούσα, και άναβαν κι εκεί ένα κεράκι. Μερικοί- όσοι είχαν σούστες- πήγαιναν στους Μύλους και συνέχιζαν το γλέντι μέχρι αργά το βράδι. Εκεί, κάτω από τους ίσκιους των πλατανιών, δόξαζαν το Θεό και την Αγία τους, για την υγεία και τη ζωή που τους χάρισαν.

Κελιά της Ιεράς Μονής
Τώρα πια, ούτε γιορτή των παπουτσήδων, ούτε μουσικές και τραγούδια. Ήρεμα κυλάει η γιορτή της αγίας Μαρίνας, με ευλαβικούς  προσκυνητές, οικογένειες με τα παιδιά τους, απλούς ανθρώπους με ξάστερα μάτια.

Η φιλοξενία και η αγάπη των καλογραιών- πάντα πρόθυμες να εξυπηρετήσουν και να περιποιηθούν τους προσκυνητές – μετέτρεψαν την μικρή Μονή της Αγίας Μαρίνας σε μια πνευματική κυψέλη της πόλης του Άργους, όπου ο καθένας μπορεί να προσευχηθεί, μέσα σε απόλυτη ησυχία και γαλήνη, που την διακόπτουν μόνο τα κελαϊδίσματα των πουλιών, που χαμηλοπετούν στα κλαδιά της ρίγανης, των θυμαριών και του ύσσωπου. Κυρίως όμως μπορεί να αισθανθεί την ψυχική ανάταση που απορρέει από την ιερότητα του χώρου και την θεία χάρη που σκεπάζει το ιερό αυτό ασκητήριο. Σήμερα, Ηγουμένη της Μονής είναι η Μακαρία Δήμα και Μοναχές η Χρυσοστόμη, η Χριστοδούλη και η Μαριάμ.



ΠΗΓΗ: argolikivivliothiki.gr

Στον Ίναχο Αργολίδας τίμησαν την Αγία Μαρίνα (φωτογραφίες)
















Επετειακή εκδήλωση για τα 175 χρόνια της Καθολικής Εκκλησίας στο Ναύπλιο


Η καθολική κοινότητα του Ναυπλίου και ο εφημέριος της Georges Chorzempa, σήμερα Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 στην Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ναύπλιο διοργάνωσαν εκδήλωση για τα 175 χρόνια λειτουργίας του ναού καθώς και της τοποθέτησης του μνημείου των Φιλελλήνων.

Τίμησαν επίσης και την ημέρα της Γαλλικής Εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου. Κατά τους εορτασμούς τελέσθηκε θεία Λειτουργία από τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεβαστιανό Ροσσολάτο και τον εφημέριο της εκκλησίας π. Γεώργιο Chorzempa αλλά κι άλλους Ιερείς.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρόξενος της Πολωνίας στην Ελλάδα Wojciech Flera, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Αργολίδα Κατερίνα Τζαννετουλάκου και αρκετός κόσμος.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γεώργιος Κόνδης, Δρ. Κοινωνιολογίας με θέμα «Το Ναύπλιο και η καθολική του εκκλησία».



Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείου των Φιλελλήνων που βρίσκεται σε κρύπτη κάτω από το ναό. Στο τέλος παρατέθηκε δεξίωση προς τιμή των καλεσμένων.
















ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, εκτίθενται για πρώτη φορά οι δίδυμοι Κούροι της Τενέας


Δύο πολύ σημαντικά ευρήματα από την αρχαία Τενέα, οι δίδυμοι μαρμάρινοι Κούροι, που βρέθηκαν πριν από λίγα χρόνια στην Κλένια Κορινθίας, εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου.

Οι δίδυμοι Κούροι καταλαμβάνουν τη μία από τις δύο ανακαινισμένες αίθουσες του μουσείου, που εγκαινίασε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Οι Κούροι είχαν κατασχεθεί από αρχαιοκάπηλους σε παράνομη ανασκαφή στην περιοχή της Κλένιας. Στη συνέχεια δόθηκε άδεια και έγινε ανασκαφική έρευνα στην περιοχή, όπου βρέθηκαν τα ελλείποντα μέλη των Κούρων και οι σαρκοφάγοι τους.

Τα ευρήματα ανατάχθηκαν, ύστερα από ειδική μελέτη που έγινε, συντηρήθηκαν και πλέον αποτελούν το κυρίαρχο έκθεμα στη μια αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, μαζί με τις σαρκοφάγους τους, ενώ γύρω τους εξελίσσεται η ιστορία των κωμών και των ιερών της Αρχαίας Κορίνθου, από τον 10ο αιώνα έως το 146 π.Χ., όταν καταστράφηκε από τα ρωμαϊκά στρατεύματα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου βρίσκεται στην καρδιά του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα μουσεία της ελληνικής περιφέρειας, με μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία άγγιξε πέρυσι τους 160.000 επισκέπτες.

Η επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου, ουσιαστικά αλλάζει τη μουσειακή διαδρομή περιήγησης στο μουσείο, με πολύ σημαντικά και μοναδικά ευρήματα να εκτίθενται, εκτός των δίδυμων Κούρων, όπως η μαρμάρινη επιτύμβια «Σφίγγα της Αετόπετρας», αρχιτεκτονικά μέλη του ναού του Απόλλωνα, αλλά και ο «Λέων του Κοράκου», ένα μοναδικό επιτύμβιο μνημείο που διασώθηκε από τα χέρια αρχαιοκαπήλων, έγινε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2007-2013), με το ποσό του 1.010.000 ευρώ.

Παράλληλα, να υπογραμμίσουμε ότι η αποκατάσταση των δύο Κούρων χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ποσό των 36.900 ευρώ και υλοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, συντηρητές και γλύπτες.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Το Λυγουριό τιμά την ηθοποιό Αντιγόνη Γλυκοφρύδη


Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού «Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ» τιμά την ηθοποιό Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, μέσα από ένα παζλ στιγμών… Στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, την προσωπική της ζωή.

Για την πορεία της μιλούν ο σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος και οι ηθοποιοί Μίνα Χειμώνα, Χάρης Ασημακόπουλος, Χρήστος Συριώτης. 
Τη βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Δέσποινα Σωτηροπούλου. 
Τα τραγούδια ερμηνεύει η Ερασμία Μάνου, με την «Μπάντα των Θαυμάτων». 
Σκηνοθετεί ο Ίων Ξυπολιάς.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της διοργάνωσης «Υπέροχοι Άνθρωποι» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Είσοδος ελεύθερη.



Ένα φεστιβάλ με γεύση… πορτοκάλι


Ένα νέο φεστιβάλ στην ελληνική περιφέρεια μας συστήνεται φέτος το καλοκαίρι και έχει γεύση από πορτοκάλι. Το Orange Festival, που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, έχει στόχο να μας κάνει να περάσουμε καλά

Ξεχωρίζει άμα τη εμφανίσει, γιατί το πρόγραμμά του δεν αποτελείται κυρίαρχα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά από ποδηλατοδρομίες, πεζοπορίες στο βουνό, πάρτι στην παραλία, μαραθώνιο και γαστριμαργικές συναντήσεις με γεύση πορτοκαλιού. Δίπλα σε αυτά βέβαια συναντάμε και κάποιες μουσικές βραδιές, όπως και ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση.

Το Orange Festival, που διοργανώνουν για πρώτη φορά οι Λακωνικοί Κήποι στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης είναι ένα πανόραμα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δράσεων, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Μετά από ένα μεσημεριανό beach party στην παραλία του Γυθείου, που σηματοδότησε και την έναρξή του στις 16 Ιουλίου, ακολουθούν μία βραδιά ελληνικής ποίησης με τίτλο «Ραντεβού με την ελληνική ποίηση στη Σπάρτη. Από τον Αναγνωστάκη ως τον Πατρίκιο, από τον Ρίτσο ως τον Λειβαδίτη, από τον ρόλο τους στην κοινωνία ως τον έρωτα…», στις 22 Ιουλίου, μία γιορτή γεύσης που πρωταγωνιστούν τα γλυκά και οι χυμοί από πορτοκάλι στις 27 Ιουλίου αλλά και μία δεντροφύτευση πορτοκαλιών από τους μικρούς μας φίλους στις 29 Ιουλίου.

Σειρά παίρνει μία συνάντηση στην παραλία για να μαγειρέψουμε λιχουδιές με πορτοκάλι την 1η Αυγούστου, ένας μαραθώνιος πέντε χιλιομέτρων ανάμεσα στις πορτοκαλιές στις 2 Αυγούστου, μία ποδηλατοβόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα στις 4 Αυγούστου, μία μουσική βραδιά με πιάνο και σαξόφωνο στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης στις 5 Αυγούστου και πολλά beach party άλλοτε με μουσική από τα ’80s, άλλοτε από τα ’90s, άλλοτε με latin…

«Ελάτε να περάσουμε καλά» είναι το κεντρικό σύνθημα του νέου αυτού Φεστιβάλ και ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμά του διαπιστώνεις ότι έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει. Η συμμετοχή του κοινού σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στο orange-festival.gr.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Η παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά αναβίωσε μουσικά στην Επίδαυρο


Η πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά, η ιστορική του ομιλία στην Πνύκα για τα Ελληνόπουλα, η επικαιρότητα των νοημάτων του Λόγου, πηγή σκέψεων και διδαγμάτων και η συμβολή του αγράμματου αυτού ήρωα της επανάστασης στην αφύπνιση του Ελληνικού Γένους, στάθηκε η αφορμή έμπνευσης για το Σταμάτη Κραουνάκη να προσεγγίσει το Λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και να δημιουργήσει μία μελοποιημένη παράσταση, ειδικά διαμορφωμένη για το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Εξαιρετική ήταν η Ελένη Ουζουνίδου την οποία συνόδεψε στο πιάνο ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης σε κομμάτια λιγότερο γνωστά τα οποία ήταν γραμμένα ειδικά για την παράσταση. Η παράσταση περιελάμβανε μόνο μουσική, ενώ ο Σταμάτης Κραουνάκης δεν τραγούδησε παρά μόνο στο τέλος.

Στην παράσταση συμμετείχαν μουσικά και ερμηνευτικά:
Χρήστος Γεροντίδης
Σάκης Καραθανάσης
Κώστας Μπουγιώτης
Γιώργος Στιβανάκης
και ο Χάρης Φλέουρας
Στο μπουζούκι ο Βάιος Πράπας


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Συνελήφθη 29χρονος για τον φόνο της μητέρας του στην Κορινθία


Συνελήφθη, σήμερα 17.7.2016 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 29χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία της 57χρονης μητέρας του.

Ειδικότερα, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, εντός της οικίας τους, μετά από διαπληκτισμό που είχαν οι ανωτέρω για προσωπικές διαφορές, ο 29χρονος με τη χρήση μαχαιριού, τραυμάτισε θανάσιμα την 57χρονη στο λαιμό.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 29χρονος εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου. 

Γιόρτασαν στο Νέο Ροεινό την Αγία Μαρίνα (φωτογραφίες)