17.7.16

Ένα φεστιβάλ με γεύση… πορτοκάλι


Ένα νέο φεστιβάλ στην ελληνική περιφέρεια μας συστήνεται φέτος το καλοκαίρι και έχει γεύση από πορτοκάλι. Το Orange Festival, που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, έχει στόχο να μας κάνει να περάσουμε καλά

Ξεχωρίζει άμα τη εμφανίσει, γιατί το πρόγραμμά του δεν αποτελείται κυρίαρχα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά από ποδηλατοδρομίες, πεζοπορίες στο βουνό, πάρτι στην παραλία, μαραθώνιο και γαστριμαργικές συναντήσεις με γεύση πορτοκαλιού. Δίπλα σε αυτά βέβαια συναντάμε και κάποιες μουσικές βραδιές, όπως και ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποίηση.

Το Orange Festival, που διοργανώνουν για πρώτη φορά οι Λακωνικοί Κήποι στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης είναι ένα πανόραμα πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δράσεων, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Μετά από ένα μεσημεριανό beach party στην παραλία του Γυθείου, που σηματοδότησε και την έναρξή του στις 16 Ιουλίου, ακολουθούν μία βραδιά ελληνικής ποίησης με τίτλο «Ραντεβού με την ελληνική ποίηση στη Σπάρτη. Από τον Αναγνωστάκη ως τον Πατρίκιο, από τον Ρίτσο ως τον Λειβαδίτη, από τον ρόλο τους στην κοινωνία ως τον έρωτα…», στις 22 Ιουλίου, μία γιορτή γεύσης που πρωταγωνιστούν τα γλυκά και οι χυμοί από πορτοκάλι στις 27 Ιουλίου αλλά και μία δεντροφύτευση πορτοκαλιών από τους μικρούς μας φίλους στις 29 Ιουλίου.

Σειρά παίρνει μία συνάντηση στην παραλία για να μαγειρέψουμε λιχουδιές με πορτοκάλι την 1η Αυγούστου, ένας μαραθώνιος πέντε χιλιομέτρων ανάμεσα στις πορτοκαλιές στις 2 Αυγούστου, μία ποδηλατοβόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα στις 4 Αυγούστου, μία μουσική βραδιά με πιάνο και σαξόφωνο στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης στις 5 Αυγούστου και πολλά beach party άλλοτε με μουσική από τα ’80s, άλλοτε από τα ’90s, άλλοτε με latin…

«Ελάτε να περάσουμε καλά» είναι το κεντρικό σύνθημα του νέου αυτού Φεστιβάλ και ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμά του διαπιστώνεις ότι έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει. Η συμμετοχή του κοινού σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε στο orange-festival.gr.


ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου