11.1.17

Κοπή πίτας Συσσιτίου Ναυπλίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, 
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ

Έχουμε την χαρά να σας προσκαλέσουμε στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλόπτωχου Ταμείου – Συσσιτίου, του Ιερού Ναού ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ». 

Την κοπή πίτας του συσσιτίου,θα ευλογήσει ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.

Θα προηγηθεί ομιλία από τον Φιλόλογο - Ιστορικό κ. Βασίλειο Χαραμή, Αναπληρωτή Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Αργολίδος και Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου με θέμα : «Οι πνευματικές αξίες ως ρυθμιστές Ζωής».

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή ορχήστρα από φίλους του Ναυπλίου.

Ο Πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου
π. Ελευθέριος Μίχος
Πρωτοπρεσβύτερος

Είσοδος ελεύθερη


Τα γεγονότα, σαν σήμερα 11 Ιανουαρίου


532: Ξεσπά στην Κωνσταντινούπολη η Στάση του Νίκα. Οι «Πράσινοι και οι Βένετοι», ωθούν το λαό σε στάση κατά του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Για αρκετές ημέρες η πόλη βρίσκεται στο έλεος του όχλου. O Ιουστινιανός κινητοποιεί το στρατό και η στάση τελειώνει στον Ιππόδρομο στις 18 Ιανουαρίου, όπου εγκλωβίζουν τους επαναστάτες και τους κατασφάζουν. Η καταστολή της αφήνει πίσω της 30.000 νεκρούς.

976: Ο Βασίλειος Β΄ο επονομαζόμενος και Βουλγαροκτόνος αναγορεύεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου σε ηλικία 18 ετών, με συναυτοκράτορα τον αδερφό του Κωνσταντίνο Η'.


1055: Η Θεοδώρα αναγορεύεται αυτοκράτειρα του Βυζαντίου.

1569: Γίνεται η πρώτη κλήρωση λαχείου στην Αγγλία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Το λαχείο εξέδωσε η βασίλισσα Ελισάβετ για την ενίσχυση των δημοσίων έργων.


1693: Το ηφαίστειο της Αίτνας εκρήγνυται. Ακολουθεί ισχυρότατος σεισμός που προκαλεί το θάνατο 60.000 ανθρώπων και καταστρέφει μεγάλες περιοχές της Σικελίας και της Μάλτας.


1801: Κατόπιν εντολής του αιμοδιψούς Αλή Πασά, η Κυρα - Φροσύνη με άλλες 17 Γιαννιώτισσες πνίγονται στα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων.



1828: Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα, αποβιβάζεται στην Αίγινα, στην παραλία της «Περιβόλας», ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας. Τον υποδέχονται η αντικυβερνητική επιτροπή, η Βουλή, οι λοιπές Αρχές και δεκάδες χιλιάδες λαού.

1861: Η Αλαμπάμα γίνεται η 4η πολιτεία που αποσχίζεται από τις ΗΠΑ.


1879: Αρχίζει ο πόλεμος της βρετανικής αυτοκρατορίας με το βασίλειο των Ζουλού.

1901: Οι Ρώσοι και οι Βρετανοί συμφωνούν στο θέμα της διχοτόμησης της Κίνας.

1904:Τίθενται τα θεμέλια του Μαράσλειου Εκπαιδευτήριου.


1908: Το Γκραν Κάνυον κηρύσσεται από τον πρόεδρο Θεόδωρο Ρούσβελτ Εθνικό Μνημείο.


1913: Το πρώτο σεντάν αυτοκίνητο εμφανίζεται στο 13ο ΑutoShow στη Νέα Υόρκη.

1915: Η βρετανική κυβέρνηση με επίσημη διακοίνωση προς την Ελλάδα την προσκαλεί να πολεμήσει στο πλευρό των Συμμάχων. Στη διακοίνωση αυτή γίνεται για πρώτη φορά λόγος για παραχωρήσεις εδαφών της Μικράς Ασίας στην Ελλάδα.

1916: Γαλλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Κέρκυρα. Ως δικαιολογία προβάλλεται η στρατιωτική ασφάλεια των συμμάχων από τον υποβρυχιακό πόλεμο των Γερμανών (οι οποίοι, κατά τους συμμάχους, ανεφοδιάζονταν στην Κέρκυρα) και η ανάγκη υποδοχής του σερβικού στρατού, ύστερα από την κατάρρευση του σερβικού μετώπου.


1916: Ο μοναδικός βουλευτής του γερμανικού Ράιχσταγκ που προσπαθεί να καταγγείλει την εξόντωση των Αρμενίων είναι ο Καρλ Λίμπκνεχτ της σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, αργότερα ιδρυτής του γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Ζητά να ενημερωθεί το Σώμα για την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων από τους Τούρκους, ερώτηση που προκαλεί την άμεση διακοπή της συνεδρίασης.


1922: Γίνεται για πρώτη φορά χρήση ινσουλίνης για τη θεραπεία του διαβήτη.

1928: Ο Ιωσήφ Στάλιν εξορίζει στην Άλμα-Άτα, μία απομακρυσμένη περιοχή της ΕΣΣΔ στη Κεντρική Ασία, τον Λέοντα Τρότσκι, έναν από τους ηγέτες της επανάστασης των Μπολσεβίκων. Ο Τρότσκι θα ζήσει εκεί για ένα χρόνο, πριν εκδιωχθεί δια παντός από τη Σοβιετική Ένωση.

1930: Ο Κωστής Παλαμάς αναλαμβάνει πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών.


1942: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ιαπωνία καταλαμβάνει την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας και κηρύσσει τον πόλεμο στην Ολλανδία, εισβάλλοντας στις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες (σημερινή Ινδονησία).

1943: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βρετανία και οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν τα δικαιώματα τους στα εδάφη της Κίνας.

1944: Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αγγλικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν γερμανικούς στόχους στον Πειραιά από τις 12 το μεσημέρι και για 3 ώρες. Από το ανηλεές σφυροκόπημα η πόλη θα υποστεί τεράστιες καταστροφές και τα θύματα θα φτάσουν τις 5.500.

1946: Ο Εμβέρ Χότζα κηρύσσει τη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας και αυτοαναγορεύεται πρόεδρος.


1962: Πάνω από 3.000 άνθρωποι σκοτώνονται από καθίζηση εδάφους, που προκαλεί χιονοστιβάδα στο βουνό Χουασκαράν στις Άνδεις του Περού.

1963: Ανοίγει η πρώτη ντισκοτέκ. Βρίσκεται στο Λος Άντζελες και ονομάζεται «Whisky A Go-Go».


1979: Ο Γιάγκος Πεσμαζόγλου αποχωρεί από την ΕΔΗΚ και ιδρύει το Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (ΚΟΔΗΣΟ).


1989: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάνει την ιστορική δήλωση ότι «η χώρα έχει μεταβληθεί σε απέραντο φρενοκομείο».

2007: Αρχίζει και στην Ελλάδα η διανομή του πρώτου εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. 


2007: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απαγορεύει την τέλεση γάμων και βαπτίσεων σε ιδιωτικά παρεκκλήσια και υπαίθριους χώρους, με την αιτιολογία ότι το μυστήριο χάνει την ιερότητά του, καθώς «οι προσκεκλημένοι μιλούν στα κινητά τους, γελούν, καπνίζουν και μασούν μαστίχα».

2010: Δολοφονείται ο κύπριος επιχειρηματίας Άντης (Ανδρέας) Χατζηκωστής, διευθυντής του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΙΑΣ, στον οποίο ανήκει το κυπριακό τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ και η εφημερίδα Σημερινή.

Γεννήσεις


347 - Θεοδόσιος ο Μέγας, ο τελευταίος αυτοκράτορας της ενιαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. (Θαν. 17/1/395)

1803 - Εκτόρ Μπερλιόζ, Γάλλος συνθέτης

1815 - Τζον ΜακΝτόναλντ, πρώτος πρωθυπουργός του Καναδά


1853 - Γεώργιος Ιακωβίδης, έλληνας ζωγράφος, από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους της «Σχολής του Μονάχου». (Θαν. 13/12/1932)

1885 - Άλις Πολ, Αμερικανίδα φεμινίστρια, υπέρμαχος των δικαιωμάτων της γυναίκας

1906 - Άλμπερτ Χόφμαν, Ελβετός χημικός που ανακάλυψε το LSD και την παραισθησιογόνο δράση του


1910 - Νίκος Καββαδίας, Έλληνας ποιητής

1918 - Αλεξάντερ Σολζενίτσιν (Alexander Solzhenitsyn), Ρώσος συγγραφέας που το 1970 τιμήθηκε με το Νομπέλ Λογοτεχνίας

1923 - Ο Γρηγόρης Φαράκος γεννιέται στο Ναύπλιο

1930 - Ροντ Τέιλορ, Αυστραλός ηθοποιός και σταρ του Χόλιγουντ

1934 - Ζαν Κρετιέν, πρωθυπουργός του Καναδά

1946 - Τζον Πάιπερ, Αμερικανός ιεροκληρυκας, συγγραφέας και εκκλησιαστικός ηγέτης

1953 - Κώστας Σκανδαλίδης, πολιτικός του ΠΑΣΟΚ

Θάνατοι

314 - Πάπας Μιλτιάδης

705 - Πάπας Ιωάννης ΣΤ΄

1055 - Κωνσταντίνος Θ', αυτοκράτορας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας

1494 - Ντομένικο Γκιρλαντάιο, Ιταλός ζωγράφος της πρώιμης αναγέννησης

1801 - Ντομένικο Τσιμαρόζα, Ιταλός συνθέτης

1923 - Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος Α΄ των Ελλήνων πεθαίνει στο Παλέρμο της Σικελίας

1928 - Τόμας Χάρντι, συγγραφέας

1951 - Γρηγόριος Ξενόπουλος, Έλληνας συγγραφέας και δημιουργός της «Διάπλασης των Παίδων»

1952 - Μπεν Κρίνσοου, παίκτης του γκολφ

1958 - Έτνα Πέρβιανς, σταρ του βωβού κινηματογράφου και συχνά συμπρωταγωνίστρια του Τσάρλι Τσάπλιν

1966 - Αλμπέρτο Τζιακομέτι, Ιταλός γλύπτης

1968 - «Πάντι» Ντρίσκολ, Αμερικανός παίκτης του ράγκμπι

1992 - Χουάν Ζιλμπέρτο Φούνες, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, στην Αργεντινή στα 28 του χρόνια από καρδιακή προσβολή

2006 - Μάρκους Λέφελ, 39, Γερμανός μουσικός, γνωστός από το γερμανικό trance συγκρότημα «Jam and Spoon» τραγούδι «Right in the night» (1994), από καρδιακή προσβολή.


2008 - Έντμουντ Χίλαρι, νεοζηλανδός εξερευνητής και ορειβάτης, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε την ψηλότερη κορυφή του κόσμου στα Ιμαλάια, στις 29 Μαΐου 1953. (Γεν. 20/7/1919)


2015 - Ανίτα Έκμπεργκ, σουηδή ηθοποιός. (Γεν. 29/9/1931)


2015 - Μπάμπης Γκολές, τραγουδιστής, από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου. (Γεν. 1947)

Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης


Κοινοῦ Θεοδόσιος Ἡγεμὼν βίου,
Κοινὴ Μονασταῖς ἐκβιώσας ζημία.
Ἑνδεκάτῃ ὀλοὸν βίοτον λίπε Κοινοβιάρχης.

Βιογραφία

Ο Όσιος Θεοδόσιος γεννήθηκε στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία. Έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Μεγάλου (457 - 474 μ.Χ.) και έφτασε έως και τους χρόνους του αυτοκράτορα Αναστασίου του Δικόρου (491 - 518 μ.Χ.). Αρνήθηκε την έγγαμη ζωή και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Από πολύ νωρίς διακρίθηκε για την εγκράτεια και την ηθική του τελειότητα.

Αφού ασκήτεψε κοντά σε μεγάλους ασκητές όπως ο Συμεών ο Στυλίτης (βλέπε 1 Σεπτεμβρίου) και ο ησυχαστής Λογγίνος αποσύρθηκε σε απομακρυσμένο ησυχαστήριο όπου δίδασκε το λόγο του Θεού στους περαστικούς διαβάτες. Η φήμη του για την αγία ζωή του έγινε γρήγορα γνωστή στα πέρατα της αυτοκρατορίας και έφερε στο ησυχαστήριό του δεκάδες αδελφούς αναγκάζοντας τον Θεοδόσιο να ιδρύσει ένα ευρύχωρο μοναστήρι όπου εφάρμοσε πιστά τα πρότυπα του ασκητικού βίου. Έκανε πολλά θαύματα και, αφού δίδαξε τις αρετές της ασκητικής ζωής στους εκατοντάδες μαθητές του, εκοιμήθη σε βαθύ γήρας το 529 μ.Χ.

Η είδηση της κοιμήσεώς του διαδόθηκε σαν αστραπή. Και έτρεξαν πολλοί, λαϊκοί, κληρικοί και μοναχοί, ακόμη και Επίσκοποι, για να ασπαστούν το ιερό λείψανο του Αγίου ανδρός, που στάθηκε για όλους φιλόστοργος πατέρας και προστατευτικός αδελφός. Και αυτός ακόμη ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων προσήλθε να ασπασθεί και να παραστεί στην εξόδιο Ακολουθία, μεγάλη δε υπήρξε η συγκίνησή του, όταν βρέθηκε ενώπιον του ιερού σκηνώματος του Οσίου. Η σύναξή του ετελείτο στο σεπτό Αποστολείο του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, που ήταν κοντά στην Αγία Σοφία.

Μερικά από τα θαύματα του Αγίου είναι τα εξής: Ο Άγιος είχε κατασκευάσει έναν τάφο για τον εαυτό του, ώστε βλέποντάς τον να θυμάται το θάνατο. Τον τάφο αυτόν εγκαινίασε με τον θάνατό του ένας Άγιος ασκητής, ονόματι Βασίλειος. Τον ασκητή λοιπόν αυτόν, ενώ είχε πεθάνει, μόνο ο Θεοδόσιος και ένας άλλος μοναχός τον έβλεπαν να στέκεται ανάμεσα στους άλλους μοναχούς και να συμψάλλει. Στους υπόλοιπους μοναχούς ο Βασίλειος ήταν αθέατος. Ένα άλλο θαύμα του Αγίου, είναι το ότι σε έναν τόπο στον οποίο πρόκειται να ιδρύσει μοναστήρι, άναψε σβησμένα κάρβουνα, χωρίς να έχει φωτιά. Επίσης, ο Άγιος προείπε και την καταστροφή που θα γινόταν στην Αντιόχεια από μεγάλο σεισμό.


Ἀπολυτίκιον  

Ἀρεταὶς θεοσδότοις ἐκλάμψας ὅσιε, Μοναστικῆς πολιτείας ὤφθης λαμπρὸς χαρακτήρ, καὶ φωστὴρ θεοειδὴς Πάτερ καὶ ἔξαρχος, Θεοδόσιε σοφέ, τῶν Ἀγγέλων μιμητά, θεράπων ὁ τῆς Τριάδος ἣν ἐκδυσώπει ἀπαύστως,ἐλεηθήναι τᾶς ψυχᾶς ἠμῶν.


ΠΗΓΗ: Ορθόδοξος Συναξαριστής

Πες μου μια σοφή κουβέντα...


Μην παίρνετε τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Όπως και να ‘χει, κανένας δεν βγαίνει απ’ αυτήν ζωντανός.

Elbert Hubbard 
1856-1915
Αμερικανός συγγραφέας

Ζώδια σήμερα 11 Ιανουάριου 2017 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Αρκετές πιέσεις δέχεσαι σήμερα στο επαγγελματικό, αφού οι υποχρεώσεις είναι πολλές και συνεχώς αυξάνονται. Δοκιμάζεται η υπομονή σου με διάφορα ψυχολογικά παιχνίδια που φαίνεται να έχουν όρεξη οι γύρω σου να σου κάνουν. Αν φερθείς έξυπνα και δεν πέσεις στην παγίδα να απαντάς σε κάθε σχόλιο που σε πικάρει θα διατηρηθούν οι ισορροπίες. Τα οικονομικά σου έχουν βγει λιγάκι εκτός. Απέφυγε τα περιττά έξοδα. Συναισθηματικά, ο ενθουσιασμός σου είναι μεγάλος αφού νέο ερωτικό ενδιαφέρον έχει δώσει νόημα στη ζωή σου. 

ΤΑΥΡΟΣ
Σήμερα, με τον Άρη σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, θέλεις να διώξεις από τη ζωή σου οτιδήποτε νιώθεις ότι σε πηγαίνει πίσω. Βρίσκεις συμμάχους στα σχέδια σου και έχεις την αμέριστη στήριξη των φίλων σου. Μια υπόθεση που σε απασχολούσε και είχε παγώσει στο παρελθόν, σήμερα έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Συναισθηματικά, έχεις έντονη σεξουαλικότητα, μαγνητισμό και εκπέμπεις μυστήριο. Σήμερα μπορείς να κατακτήσεις ακόμα και τον πιο δύσκολο ερωτικό στόχο. Ο λόγος σου γίνεται  χαρισματικός και με τα παιχνίδια του μυαλού που δημιουργείς κατακτάς το θήραμά σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Σήμερα νιώθεις ότι το να κατακτήσεις αυτά που θέλεις μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός. Είναι κάποια μικρά εμπόδια που εμφανίζονται και  σε κάνουν  να απογοητεύεσαι. Μην το βάζεις κάτω γιατί υπάρχουν θετικές εξελίξεις μετά από πιέσεις και άγχη που περνάς. Συναισθηματικά, λίγο μπερδεμένα τα πράγματα αφού δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο στόχο και ταυτόχρονα έχεις ανοίξει πολλά μέτωπα. Καλύτερα να μείνεις λίγο μόνος να σκεφτείς τι θέλεις  και μετά να προχωρήσεις προς την κατεύθυνση που θα αποφασίσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Σελήνη σήμερα εισέρχεται στο ζώδιο σου. Έχεις ονειροπόλα διάθεση και σκέφτεσαι το μέλλον με αισιοδοξία. Αποζητάς τη συντροφιά φίλων και αγαπημένων και τους συμβουλεύεσαι για προσωπικές σου υποθέσεις. Είναι ευκαιρία σήμερα να ασχοληθείς με το σπίτι και να το βάλεις σε μια τάξη. Ακόμα μπορείς να ετοιμάσεις μια κοινωνική εκδήλωση όπου θα μαγειρέψεις και θα φροντίσεις στους αγαπημένους σου. Συναισθηματικά, υπάρχει μια νοσταλγία για τα παλιά, είτε είσαι σε σχέση, είτε είσαι ελεύθερος. Προσπάθησε να μην χαθείς πολύ στις σκέψεις σου και καταλήξεις να απομονωθείς από τους γύρω σου.

ΛΕΩΝ
Με τη Σελήνη σε τρίγωνο με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα νιώθεις συναισθηματικά ευάλωτος. Σήμερα θα έχεις την τάση να συγκινείσαι εύκολα και να είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητος και συμπονετικός με τους γύρω σου. Από την άλλη με τη Σελήνη στον Καρκίνο θα στρέψεις  το ενδιαφέρον σου σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σπίτι και την οικογένεια. Συναισθηματικά, θέλεις να βγάλεις από τη ζωή σου ότι σου κάνεις κακό και να προχωρήσεις.  Έχει έρθει η ώρα να πάρεις κάποιες αποφάσεις. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις πραγματικότητα αυτά που έχεις στο μυαλό σου. Οι γύρω σου σε βοηθούν και σε στηρίζουν με ένα μοναδικό τρόπο και τα σχέδια σου εξελίσσονται  με τρόπους που δεν μπορούσες να φανταστείς.  Συναισθηματικά, κάποια λάθη του παρελθόντος σε κυνηγάνε και δεν σε αφήνουν να χαρείς. Πρέπει να αποφασίσεις τι είναι αυτό που θέλεις να κρατήσεις στη ζωή σου και τι να αφήσεις ώστε να βρεις την ευτυχία. 

ΖΥΓΟΣ
Σήμερα, με τη Σελήνη στον Καρκίνο αποζητάς την ηρεμία και την γαλήνη. Είσαι πρόθυμος να προσφέρεις την βοήθειά σου στους γύρω σου και να συνεισφέρεις με τον τρόπο σου σε όποιος έχει ανάγκη. Πολλές στιγμές μέσα στην ημέρα θα νιώθεις ότι έχεις την ανάγκη να απομονωθείς και να  κάτσεις να σκεφτείς πως θα βάλεις όλες σου τις δουλειές σε μια σειρά. Συναισθηματικά νιώθεις την ανάγκη να εκφράσεις τα συναισθήματά σου και να δείξεις με ρομαντικό τρόπο την αγάπη σου σε αυτόν/αυτην που θεωρείς ξεχωριστό.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο  Άρης σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα σου δίνει σεξουαλικότητα και μαγνητισμό.  Σήμερα γοητεύεις με την παρουσία σου και κερδίζεις τον θαυμασμό των γύρω σου. Η διαίσθηση σου είναι ανεπτυγμένη. Ακλούθησε την ώστε να πετύχεις αυτά που θέλεις. Ένα άτομο που γνωρίζεις καιρό, από το φιλικό σου περιβάλλον ίσως σήμερα σου εκφράσει το ερωτικό του ενδιαφέρον. Επαγγελματικά υπάρχουν θέματα που ακόμη σε αγχώνουν και σε πιέζουν αλλά με το σωστό προγραμματισμό καταφέρνεις να τα βάλεις σε μια σειρά. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Σήμερα, με τη Σελήνη στον Καρκίνο θέματα σπιτιού και οικογένειας σε απασχολούν.  Ίσως ένα άτομο χρειάζεται τη φροντίδα σου και την προστασία σου. Ακόμα μπορεί να βρεθείς σε  ευχάριστες οικογενειακές εκδηλώσεις . Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα προωθεί τα σχέδια σου με ευκολία και σε κάνει να διαπρέπεις σε οποιονδήποτε τομέα ασχοληθείς. Θα υπάρχουν στιγμές που θα νιώθεις ότι είσαι σε αδιέξοδο και εκείνη τη στιγμή ως δια μαγείας θα γίνεται κάτι  και θα βρίσκεις λύση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σήμερα, έχεις διάθεση και όρεξη να διευθετήσεις υποχρεώσεις. Η δουλειά σου εξελίσσεται καλά και όλα προχωρούν όπως τα έχεις στο μυαλό σου. Θα δοκιμάσεις νέες μεθόδους για να προωθήσεις τα σχέδια σου και με την ευρηματικότητα σου η επιτυχία είναι δεδομένη. Υπάρχουν κάποια οικονομικά θέματα που σε απασχολούν. Ζήτα τη βοήθεια φίλων, θα σου συμπαρασταθούν με χαρά. Συναισθηματικά, έχεις παραμελήσει πρόσωπα τον τελευταίο καιρό. Κλέψε λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις σου ώστε να ασχοληθείς με άτομα που σε αγαπούν και σε θέλουν δίπλα τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Σήμερα, νιώθεις την ανάγκη να ασχοληθείς με τους γύρω σου, φίλους, συγγενείς και όποιον σε χρειάζεται. Έχεις  διάθεση να δώσεις την συμπαράστασή σου αλλά και τις συμβουλές σου πριν καν σου ζητηθεί. Είσαι εξάλλου πολύ καλός δάσκαλος όταν χρειάζεται. Συναισθηματικά, είναι μπερδεμένες κάποιες καταστάσεις. Δεν ξέρεις μάλλον ούτε εσύ τι θέλεις, ούτε τι και αυτός που σε ενδιαφέρει. Υπάρχουν συναντήσεις και επαφές και ευκαιρίες για νέες γνωριμίες.  Αλλά μάλλον ένα τρίτο πρόσωπο μπερδεύει κι άλλο την κατάσταση. Καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις από την αρχή αυτά που θέλεις. 

ΙΧΘΕΙΣ
Σήμερα, με την Σελήνη στον Καρκίνο γίνεσαι ευσυγκίνητος. Κάνεις αναδρομές στο παρελθόν, θυμάσαι ευχάριστες στιγμές και ονειροπολείς.  Οι γύρω σου αντιλαμβάνονται τη ρομαντική σου διάθεση και είναι δίπλα σου. Μοιράζεσαι όμορφες οικογενειακές στιγμές. Συναισθηματικά, η υπέρμετρη ευαισθησία σου δεν νομίζω ότι σου βγαίνει σε καλό.  Ίσως έχεις εκρήξεις ζήλιας ή γκρίνιας, και βρεθείς να λογομαχείς  χωρίς λόγο. Ρίξε λίγο τους τόνους και προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν είναι τόσο τραγικά όλα όπως τα βλέπεις. Απέφυγε συζητήσεις σοβαρού περιεχομένου.


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr