30.5.16

Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση στις 15 Ιουνίου στο Άργος με ομιλητή τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιιο


Ενημερωτική εκδήλωση-συζήτηση για το νέο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου του Άργους. 

Ομιλητής: ο Βασίλης Οικονόμου, βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εισηγητής της Ν.Δ. στη συζήτηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

 Θα συζητηθούν τα τρέχοντα ασφαλιστικά ζητήματα και οι επιπτώσεις της εφαρμογής του νέου νόμου, στη συνοχή της κοινωνίας και της πολιτείας.


ΠΗΓΗ : parapolitikaargolida.gr

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας 2016 στο Ναύπλιο στις 20 Ιουνίου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Νέας Κίου και τον Δήμο Ναυπλιέων, διοργανώνει εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση εργασιών που υλοποιήθηκαν από τις ομάδες μαθητών/-τριών των Σχολείων των Δήμων Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών και Επιδαύρου στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων έτους 2015 – 2016.

Θέματα συμμετοχής:
Παρουσίαση προγραμμάτων Περιβαλλοντικού περιεχομένου,
Θεατρική ή Μουσικοχορευτική παράσταση, Μουσικά σύνολα,
Προβολή Ντοκιμαντέρ, Animation, Βίντεο,
Ανάγνωση, Απαγγελία,
Έκθεση Ζωγραφικής, Φωτογραφίας,
Παρουσίαση σχολικών Εφημερίδων, Περιοδικών (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή),
Εργαστήρια, Πειράματα και Κατασκευές.

Χώροι:
Aίθουσα του Βουλευτικού, Τριανόν και υπαίθριος χώρος στην Πλατεία Συντάγματος στην πόλη του Ναυπλίου.

Χρόνος:
20 Ιουνίου 2016 έως και 23 Ιουνίου 2016.

Παράλληλα στους χώρους, θα υπάρχει έκθεση υλικού το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων και έργων σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στη δράση του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου: «Με ανοιχτά τα σύνορα της ψυχής… Περιβάλλον και πόλεμος».

Θέλουμε η εκδήλωση αυτή να είναι μια ‘ανοιχτή’ γιορτή αλληλεπίδρασης για τους μαθητές/-τριές μας και τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς θα αναδειχθεί η προσπάθεια και ο ενθουσιασμός τους για τις δραστηριότητες που υλοποίησαν.
Η εκδήλωση απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριών, αλλά και στους δημότες και επισκέπτες της πόλης, των οποίων θέλουμε την παρουσία.

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
                Ιωάννης Γιατράκος

                                                         Η Υπεύθυνη του
                         Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου
                                                          Ελένη Πανάγου

IASIS Πολυϊατρείο Αργολίδας - Το Μικροβιολογικό τμήμα ξεκινά την λειτουργία του στις 15 Ιουνίου


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...!!!!!!! ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ...!!!!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ IASIS ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ LIFE CHECK ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016......!!!!!!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ ΣΤΟ 27510-20000.....!!!!!


Η επίσκεψη στο ιατρό της επιλογής σας, κοστίζει μόνο 20 ευρώ. Με μια ατομική συνδρομητική κάρτα υγείας με κόστος 40 ευρώ/εξάμηνο ή 6,66 ευρώ /μήνα εξασφαλίζετε όχι μόνο την υγεία σας αλλά και την ασφάλεια σας αφού για 6 μήνες μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση τους ιατρούς του IASIS όσες φορές θέλετε.

IASIS Πολυϊατρείο Αργολίδας
4 χιλ. Άργους - Ναυπλίου (Δαλαμανάρα) 
email: info@iasis.com.gr

KΠΕ Νέας Κίου : «Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών», στις 3 & 4 Ιουνίου


Υλοποίηση εκδηλώσεων στο Κ.Π.Ε. Νέας Κίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με τίτλο: «Το περιβάλλον μέσα από τα μάτια των παιδιών» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Κίο και στη Λέρνα, στις 3 και 4 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και απευθύνονται σε σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος, να ενθαρρυνθούν, να αναδειχθεί και να επιβραβευθεί η προσπάθειά τους και η συμμετοχή τους σε Περιβαλλοντικά Προγράμματα, γιορτάζοντας όλοι μαζί το τέλος μιας δημιουργικής χρονιάς με ανταλλαγή απόψεων, δράσεων και ιδεών, ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να είναι περισσότερο εμπνευσμένη.

Οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και θα υλοποιηθούν ως εξής:

1η ημέρα: Παρασκευή 3 Ιουνίου

(Σε συνεργασία με το Δήμο Άργους- Μυκηνών, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, τη συμμετοχή δύο τάξεων από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου και το Δημοτικό Σχολείο Μύλων)

08:45 - 09:00 «Μαθαίνουμε για τις ακτές μας, νοιαζόμαστε γι΄ αυτές και συμμετέχουμε ενεργά», Ελένη Πανάγου, υπεύθυνη του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

09:00- 09:45 «Όταν οι πηγές της Αργολίδας αναβλύζουν μύθους» Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

09:45 - 11:30 Υλοποίηση προγράμματος, επίσκεψη στο πεδίο και εθελοντικός, συμβολικός καθαρισμός της παραλίας της Λέρνας

11:30 - 11:45 Προσφορά δεκατιανού στους συμμετέχοντες

11:45 - 12:15 Συμπλήρωση φύλλων εργασίας του Κ.Π.Ε. Νέας Κίου

12:15 - 12:30 Απονομή αναμνηστικών συμμετοχής στους συμμετέχοντες

2η ημέρα: Σάββατο 4 Ιουνίου

(Σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας και τη συμμετοχή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αργολίδας)

18:00 - 21:00 Παρουσίαση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, σχ. έτους 2015-2016 από σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

21:00 Ελαφρύ γεύμα (Μπουφές)


Παλαιών Πατρών Γερμανός 1771 – 1826


Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μέλος της Φιλικής Εταιρείας και αγωνιστής του ‘21. Είναι το πρόσωπο που συμβολίζει κατά παράδοση την επίσημη έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο κατά κόσμον Γεώργιος Κόζης ή Κόζιας ή Γκόζιας ή Κοντζιάς ή Γκοζάς ή Κοτζάς ή Γκοζιόπουλος (υπάρχει ασυμφωνία για την ακριβή αναγραφή του επιθέτου του) γεννήθηκε στη Δημητσάνα της Γορτυνίας στις 25 Μαρτίου 1771, την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής. Ο πατέρας του Ιωάννης (συχνά υπέγραφε ως Ιωάννης Δημητρίου) ήταν χρυσοχόος και η μητέρα του Κανέλλα Κουκουζή ή Κουκουζοπούλου ασχολείτο με τα του οίκου, αφού είχε να αναθρέψει και πέντε παιδιά (δύο αγόρια και τρία κορίτσια).

Αρχικά φοίτησε στην ονομαστή σχολή της ιδιαίτερης πατρίδας του με δάσκαλο τον Αγάπιο Παπαντωνόπουλο και κατόπιν στο Άργος με δάσκαλο τον συμπατριώτη του Αγάπιο Λεονάρδο. Και οι δυο τους ήταν ονομαστοί δάσκαλοι εκείνης της εποχής. Ο μητροπολίτης Άργους και Ναυπλίου Ιάκωβος εκτίμησε τις ικανότητές του νεαρού Γεωργίου και αφού τον προσέλαβε πρώτα ως γραμματέα του, στη συνέχεια τον χειροτόνησε διάκονο με το όνομα Γερμανός.

Στις αρχές του 1797 μετέβη στη Σμύρνη κι έγινε διάκονος του συμπατριώτη του μητροπολίτη Γρηγορίου, του μετέπειτα εθνομάρτυρα πατριάρχη Γρηγορίου Ε’. Όταν ο Γρηγόριος έγινε Πατριάρχης τον Μάιο του 1797, τον ακολούθησε στην Κωνσταντινούπολη και ανέλαβε αρχιδιάκονος του μητροπολίτη Κυζίκου Ιωακείμ.

Τον Μάρτιο του 1806 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Παλαιών Πατρών (ως Νέαι Πάτραι λογιζόταν το Πατρατζίκι, σημερινή Υπάτη) και τον Μάιο του ίδιου χρόνου γύρισε στην Πελοπόννησο, όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του. Στα προεπαναστατικά χρόνια ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την παιδεία της πατρίδας του και κυρίως για τη σχολή της Δημητσάνας.

Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία από τον Αντώνιο Πελοπίδα (Αντώνιος Πρωτόπαππας το πραγματικό του όνομα), καταγόμενο από τη γειτονική Στεμνίτσα, και από τότε αφοσιώθηκε στην προετοιμασία της Επανάστασης. Με τη σειρά του, ο Γερμανός μύησε στη Φιλική Εταιρεία αρκετούς μητροπολίτες, κληρικούς και οπλαρχηγούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της μετέπειτα ζωής του διατηρούσε στενές σχέσεις με τους επίσης Φιλικούς Ιωάννη Βλασόπουλο και Ιωάννη Παπαρρηγόπουλο, που εκπροσωπούσαν τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή, ο πρώτος ως πρόξενος στην Πάτρα και ο δεύτερος ως γραμματέας του.

Στη μυστική συνέλευση της Βοστίτσας (26-30 Ιανουαρίου 1821) για την έναρξη της επανάστασης, ο Γερμανός διατύπωσε επιφυλάξεις για τη δυνατότητα άμεσης επαναστατικής δράσης και ήλθε σε ευθεία σύγκρουση με τον Παπαφλέσσα, που επιδίωκε την άμεση έναρξη του αγώνα. Μάλιστα, σε μία σπάνια έκρηξη οργής, τον αποκάλεσε «επιπόλαιον και εξωλέστατον». Από τα «Απομνημονεύματά» του προκύπτει ότι, μεταξύ των άλλων, είχε προτείνει «να αποσταλώσιν άνθρωποι εις την Ρωσσίαν και εις άλλα μέρη, δια να πληροφορηθώσιν αν τω όντι η Ρωσσία έχη απόφασιν τοιαύτην περί τής ελευθερίας των Ελλήνων, και ποία η διάθεσις των άλλων δυνάμεων της Ευρώπης και ούτως οδηγηθέντες (οι Έλληνες) να επιχειρισθώσι το πράγμα ασφαλέστερον και τακτικώτερον».

Στα μέσα Μαρτίου βρισκόταν στα Νεζερά (ονομασία ορεινών χωριών, που βρίσκονται στις πλαγιές του Ερύμανθου και στους νότιους πρόποδες του Παναχαϊκού), όταν έλαβε γράμμα από τον Νικόλαο Λόντο και τον Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλο να σπεύσει στην Πάτρα, επειδή «κινδυνεύει όλη η πόλις», από τους Τούρκους. Στις 22 Μαρτίου 1821 βρέθηκε στην Πάτρα, όπου στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου ευλόγησε τα όπλα των αγωνιστών. Ενώ συνεχιζόταν η πολιορκία του φρουρίου των Πατρών, όπου είχαν κλειστεί οι Τούρκοι, ο Γερμανός απηύθυνε έγγραφο προς τους προξένους των Μεγάλων Δυνάμεων που βρίσκονταν στην πόλη, στο οποίο, αφού τόνιζε ότι «απεφασίσαμεν σταθερώς ή ν’ αποθάνωμεν όλοι ή να ελευθερωθώμεν», ζητούσε «την εύνοιαν και την προστασίαν» του κράτους τους.

Λίγους μήνες αργότερα, το καλοκαίρι του 1821, βρέθηκε στη Ζαράκοβα (σημερινό Μαίναλο Αρκαδίας), όπου προσπάθησε να συμφιλιώσει τους προκρίτους με τον Δημήτριο Υψηλάντη, όταν δημιουργήθηκε κρίση στις σχέσεις τους εξαιτίας διαφωνιών για την πολιτική οργάνωση του Αγώνα. Έλαβε ενεργό μέρος στην Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου (20 Δεκεμβρίου 1821 - 16 Ιανουαρίου 1822) και με εντολή της έφυγε για την Ιταλία στις 26 Οκτωβρίου 1822 με τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη, με σκοπό του να επιτύχουν την ηθική και υλική συνδρομή του Πάπα στην ελληνική υπόθεση.

Στην Ιταλία έμεινε ως τον Ιούνιο του 1824, δεν μπόρεσε όμως να συναντήσει τον Πάπα, διότι από την Αγκώνα (Ανκόνα), όπου είχε φθάσει, δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει το ταξίδι του στη Ρώμη, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε για να ολοκληρώσει την αποστολή του. Επισκέφθηκε, πάντως, σημαντικές πόλεις της Ιταλίας, όπως τη Βολωνία (Μπολόνια) και τη Φαέντσα, όπου συναντήθηκε με επιφανείς Έλληνες της διασποράς για τους σκοπούς της Επανάστασης, ενώ κατέβαλε προσπάθειες για τη σύναψη δανείου.

Αποκαρδιωμένος από την αποτυχία των επαφών του στην Ιταλία, επέστρεψε στην Πελοπόννησο τον Ιούλιο του 1824, σε μία περίοδο που οι εμφύλιες συγκρούσεις βρίσκονταν στην οξύτερη φάση τους και διαγραφόταν η απειλή ένοπλης σύγκρουσης. Με γράμμα του προς τον πρόεδρο του Εκτελεστικού (πρωθυπουργό) Γεώργιο Κουντουριώτη προσπάθησε και πάλι να συμφιλιώσει τις αντίπαλες παρατάξεις, παρά την απογοήτευσή του για την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και την πικρία του για τις ταπεινώσεις που είχε υποστεί από τον Γιάννη Γκούρα. Tο 1826, όμως, εκλέχθηκε μέλος της Γ’ Εθνοσυνέλευσης στην Επίδαυρο και διηύθυνε ως πρόεδρος τις εργασίες της (6-16 Απριλίου), που διαλύθηκαν πρόωρα, λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου.

Ο Γερμανός, μητροπολίτης Παλαιών Πατρών, απεδήμησεν εις Κύριον στις 30 Μαΐου 1826, στο Ναύπλιο, ύστερα από ολιγοήμερη λοιμώδη ασθένεια. Τα «Απομνημονεύματα», που κατέλιπε, πολύτιμα για τα πρώτα χρόνια του Αγώνα, αναφέρονται στα γεγονότα ως το τέλος του 1822 και διακρίνονται για τη νηφαλιότητα του συντάκτη τους, που σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις τον εγκαταλείπει.



ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Εθελοντική δράση καθαριότητας στις 7 Ιουνίου στην παραλία της Νέας Επιδαύρου


Ο Δήμος Επιδαύρου συνδιοργανώνει με το Δημοτικό Σχολείο Νέας Επιδαύρου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Επιδαύρου και το Δημοτικό Σχολείο Δήμαινας, εθελοντική δράση καθαριότητας στην παραλία της Νέας Επιδαύρου, την Τρίτη 07 Ιουνίου 2016 και ώρα 08:30 π.μ., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, προκειμένου για την ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και των μεγάλων στα θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη σχέση που οφείλουμε να έχουμε μ’ αυτό.

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ, ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ


Ο Παναγιώτης Μάργαρης, μία ορχήστρα μόνος του και η χορωδία της Νέας Κίου, υπέροχη !!!!!!





















Από το άλμπουμ της Μαίρης Βρυσούλη στο facebook
Φωτογραφίες : Τάσος Καρνέζης

21ος Γύρος της Πόλεως στην Κυπαρισσία - Σάββατο 18 Ιουνίου 2016


Ο ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ διοργανώνει τον 21ο Γύρο της Πόλεως στην Κυπαρισσία το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας. 

*** Η συμμετοχή είναι ελεύθερη – ΔΩΡΕΑΝ..


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: 

17:45 1000 μ. για παιδιά Δημοτικών Σχολείων 
( 3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών)

18:15 4000 μ. για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες 
(3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών)

19:15 10.000 μ. για αθλητές από 18 ετών και πάνω
(κατηγορίες ανά 10 ετία ανδρών και γυναίκες)
19:15 5.000 μ. Δυναμικό Βάδισμα για αθλητές όλων των ηλικιών 

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Γύρο της πόλης θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα. Όλοι οι τερματίσαντες στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Επιπλέον θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι-ες κάθε κατηγορίας.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

10.000 μ
Δηλώσεις Συμμετοχής για τα 10.000 μ θα πρέπει να έχουν σταλεί το αργότερο μέχρι Πέμπτη 16 Ιουνίου στο e-mail: kyparissiasports@yahoo.gr . (Για να καταχωρηθούν οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν αναλυτικά τα στοιχεία του αθλητή : ΟΝΟΜΑ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ ) Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας και για την εξασφάλιση των παροχών της διοργάνωσης παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας.

Ο αγώνας των 10χλμ θα χρονομετρηθεί ηλεκτρονικά σε συνεργασία με την εταιρεία European Sport Events (ESE). Επίσης για την εξασφάλιση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων κατά-μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ηλεκτρονικά σημεία ελέγχου (readers). 

1.000μ & 4.000μ & Δυναμικό Βάδισμα 
Για τα 1.000μ και τα 4.000μ. & Δυναμικό Βάδισμα δηλώσεις συμμετοχής και παραλαβή αριθμού 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

Δυναμικό Βάδισμα 
Ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος μήκους 5000 μ. γίνεται με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της άσκησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή αθλητικών ικανοτήτων, να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και να χαρούν τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει αξιολόγηση, κατηγορίες και κατάταξη. Σε αυτόν τον αγώνα όλοι θα είναι νικητές! 
Θα δοθεί ταυτόχρονη εκκίνηση με τον αγώνα δρόμου των 10.000 μ. και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή μόνο που βαδίζοντας θα τερματίσει ο αγώνας αφού συμπληρωθεί ένας κύκλος 5.000 μ. ως την πλατεία.

ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 2χ5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ 
https://connect.garmin.com/modern/activity/297766359#.UXFQb5aqJVK.facebook 

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ.
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ .
ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες , φωτογραφίες, χάρτη και περιγραφή της διαδρομής και άλλες πληροφορίες στη σελίδα www.facebook.com/kyparissiasports 
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2761360731

Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Η Κυπαρισσία είναι έδρα του Δήμου Τριφυλίας βρίσκεται στη Νοτιοδυτική πλευρά της Πελοποννήσου σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Με μακραίωνη ιστορία, απέραντες αμμώδεις παραλίες αλλά και πλεονεκτική θέση για εξορμήσεις σε μοναδικής ομορφιάς τοπία: Αρχαία Ολυμπία, Καταρράκτες Νέδας, παραλία Βοϊδοκοιλιάς και πολλά ακόμα, μπορεί να γίνει ιδανικός προορισμός διακοπών ή Σαββατοκύριακου, καθώς βρίσκεται περίπου 250 χλμ. από την Αθήνα και με το νέο Εθνικό Δίκτυο σε λιγότερο από 3 ώρες είσαι εκεί.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ :

Hotel Natura Club www.hotelnaturaclub.gr 
Τηλ. 27610-62622

Διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο Deluxe Studio Sea View 45,00 €/ διανυκτέρευση με πρωινό.
Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο Deluxe Studio Sea View 55,00 € / διανυκτέρευση με πρωινό.


Kyparissia Beach Hotel www.kyparissiabeachhotel.gr 
Τηλ. 2761024492-3

Μονόκλινο 45 ευρώ
Δίκλινο 50 ευρω
Τρίκλινο 65 ευρω
Τετράκλινο 80 ευρω
Σουίτα 95 ευρώ
***Οι τιμές είναι ανά δωμάτιο (συμπεριλαμβάνεται πρωινό σε μπουφέ) 


Tsolaridis Hotel www.tsolaridishotel.blogspot.gr 
Τηλ. 2761 022389

Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο 40,00 €


ΙΟΝΙΟΝ HOTEL www.ionionhotel.gr 
Τηλ. 2761 022510

Μονόκλινο με πρωινό 35 €
Δίκλινο με πρωινό 45 €
Τρίκλινο με πρωινό 55 €
Τετράκλινο με πρωινό 65 €

Πρώτη πράξη αντίστασης


Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος  και ο Λάκης Σάντας ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…

Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.


Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν, παρά μόνο ένα φαναράκι κι ένα μαχαίρι. Η ώρα είχε φθάσει 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων και διασκέδαζε με νεαρές Ελληνίδες, που πουλούσαν τον ερωτά τους, πίνοντας μπύρες και μεθοκοπώντας.

Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα φρουρό και με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν από τον ιστό το μισητό σύμβολο του ναζισμού. Ήταν μία τεράστια σημαία, διαστάσεων 4x2 μ. Είχαν φθάσει πια μεσάνυχτα. Οι δύο «κομάντος» δίπλωσαν και πήραν μαζί τους τη σημαία και ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο απομακρύνθηκαν από την Ακρόπολη, χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς, που συνέχιζαν τη διασκέδασή τους.

Με έκπληξη η γερμανική φρουρά αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ότι η σβάστικα έλειπε από τον ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Μόλις στις 11 το πρωί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό ιστό.

Γλέζος και Σάντας καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο, οι άνδρες της φρουράς εκτελέστηκαν, οι έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ενώ για τους φύλακες της Ακρόπολης δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μία ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση στο ηθικό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ιδρύθηκαν οι δύο μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις ΕΑΜ και ΕΔΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος συνελήφθη τρεις φορές από τους Γερμανούς, φυλακίστηκε και κατόρθωσε να δραπετεύσει, ενώ ο Λάκης Σάντας ξέφυγε από τους διώκτες του και κατετάγη στον ΕΛΑΣ.


ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Skiritida Run στις 5 Ιουνίου στις Κολλίνες Αρκαδίας


Ο αγώνας Skiritida Run έρχεται για να αναδείξει τα υπέροχα τοπία της Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα του Δάσους Σκιρίτιδας, αλλά κυρίως για να προσφέρει ένα τρίπτυχο άθλησης, διασκέδασης και πολιτισμού. 
Από το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Αρκαδία. 
Η αρχή θα γίνει με τους αγώνες δρόμου (10km, 5km και 1km για παιδιά), ενώ η συνέχεια θα δοθεί στα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και τένις στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Κολλινών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αθλητικών δραστηριοτήτων θα ακολουθήσει barbeque για όλους τους συμμετέχοντες με εκλεκτά προϊόντα της Αρκαδικής Οικολογικής Φάρμας, ενώ το Skiritida Run θα ολοκληρωθεί με συναυλία με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια από ντόπιους μουσικούς και τραγουδιστές και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

Μαζί με το Skiritida Run θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της περιοχής…


Η ιστορία του στηθόδεσμου


Η ιδέα της κάλυψης και συγκράτησης του γυναικείου στήθους γεννήθηκε για πρώτη φορά πριν από χιλιάδες χρόνια, στην Ελλάδα. Στη Μινωική Κρήτη, πριν από 4.500 χρόνια, εμφανίστηκαν τα πρώτα φορέματα με ενσωματωμένο ένα είδος στηθόδεσμου, που συγκρατούσε το στήθος. Όμως, όχι μόνο δεν το κάλυπτε, αλλά αντιθέτως το αναδείκνυε, αφήνοντάς το εκτεθειμένο στην κοινή θέα.

Ένα άλλο είδος στηθόδεσμου, που ονομαζόταν απόδεσμος ή μαστόδετον, χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα από τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αθλητικούς αγώνες, όπου αυτό επιτρεπόταν, όπως στη Σπάρτη. Λέγεται ότι εφευρέθηκε από τους άντρες, προκειμένου το γυναικείο σώμα να μοιάζει περισσότερο με το αντρικό, περιορίζοντας το στήθος.

Από τον 5o έως τον 2o αιώνα π.Χ. η μόδα σε Ελλάδα και Ρώμη ήθελε τις γυναίκες με μικρό στήθος. Για να εμποδίσουν την ανάπτυξή του, έδεναν σφιχτά το σώμα τους με μία ζώνη, η οποία αιώνες αργότερα μετεξελίχθηκε στον κορσέ.

Παρότι άκομψος και άβολος, ο στηθόδεσμος που δημιούργησε το 1859 ο αμερικανός Χένρι Λέσερ από το Μπρούκλιν ήταν ο πρώτος που είχε ως στόχο να τονίσει και να μορφοποιήσει το γυναικείο στήθος.

Ο πρώτος σύγχρονος στηθόδεσμος -ένα εσώρουχο, αποτελούμενο από δύο μέρη- δημιουργήθηκε τριάντα χρόνια αργότερα, στις 30 Μαΐου του 1889, από τη γαλλίδα Ερμίν Καντόλ. Το κάτω μέρος ήταν ένας κορσές για τη μέση, ενώ το πάνω στήριζε το στήθος με δύο υφασμάτινες λωρίδες που δένονταν στους ώμους. Από το 1907 το πάνω μέρος άρχισε να πωλείται ανεξάρτητα, με το όνομα soutien-gorge (στήριγμα στήθους).

Παρότι το όνομα παραμένει το ίδιο έως σήμερα, η εξέλιξη του σουτιέν υπήρξε μεγάλη. Μία από τις πρώτες καινοτομίες ήταν η εισαγωγή του μεγέθους για καλύτερη εφαρμογή σε κάθε τύπο σώματος, ενώ η πιο πρόσφατη είναι ο εφοδιασμός του με αντλία αέρα, που χαρίζει περισσότερο όγκο...















ΠΗΓΗ: sansimera.gr