22.7.16

ΦΙΛΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ : 4 ορφανά, αδέσποτα σκυλάκια, "πεταμένα" σε μια αυλή...


Κάποιος... "έξυπνος" πήγε και παράτησε 4 κουταβάκια στο σπίτι μιας ανήμπορης γυναίκας στη Νέα Κίο, που τα λυπήθηκε να τα βγάλει έξω αλλά δεν μπορεί ούτε να τα κρατήσει ούτε να τα περιποιηθεί... 

Η γυναίκα απευθύνθηκε στο Δήμο (προφανώς τηλεφώνησε στο πρώην Δημαρχείο Νέας Κίου) και της έδωσαν το δικό μου τηλέφωνο... Εγώ, δυστυχώς δεν μπορώ να τα φιλοξενήσω γιατί έχω ήδη πρόβλημα με τα 3 σκυλιά που έχω στην αυλή μου, και βεβαίως δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να αναλάβω οποιοδήποτε έξοδο, πλην της τροφής τους...

Ήδη τους έδωσα ένα γεύμα (2 κονσέρβες) που το "εξαφάνισαν" σχεδόν αμέσως... 

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει... Το σίγουρο είναι πως τα μικρά θα βγουν στο δρόμο (με όλες τις πιθανότατες άσχημες συνέπειες)...

Μπορείτε να βοηθήσετε;









Υστερόγραφο: Να θυμίσω ότι τα αδέσποτα ζώα είναι ευθύνη και υποχρέωση του Δήμου και όχι αυτών που τα αγαπούν και τα φροντίζουν ξοδεύοντας δικά τους χρήματα... Καλό θα είναι λοιπόν, οι πολίτες να απευθύνονται πιεστικά στους υπεύθυνους του Δήμου κι όχι στους άνεργους φιλόζωους...


Α.Χ.

Πιστώνονται τα χρήματα στη κάρτα σίτισης - αλληλεγγύης


Από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι, αύριο Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 θα ενεργοποιηθεί για δέκατη τρίτη φορά η κάρτα αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν από αύριο το πρωί να κάνουν χρήση του ποσού που τους αναλογεί. Ως είθισται όμως τα χρήματα πιστώνονται το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης μέρας. 

Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται συνολικά σε 16.654.980,00 ευρώ και αφορά 148.044 δικαιούχους του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης. 

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που δίδεται μέσω της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα το εισόδημα που έχουν δηλώσει.


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

5ος αγώνας ανωμάλου δρόμου στην Φρουσιούνα στις 26 Ιουλίου


Ο δραστήριος παλαίμαχος αθλητής Παναγιώτης Παπαβασιλείου  διοργανώνει στον τόπο του, την Φρουσιούνα, στην Αργολίδα τον 5ο αγώνα ανωμάλου δρόμου 7 χιλιομέτρων την Τρίτη στις 26 Ιουλίου  2016.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9:15 και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 στο sebas_argolidas@yahoo.gr και στο fax 2752028796. Μετά την ημερομηνία αυτή καμιά συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή.

Η διαδρομή είναι η εξής : τα πρώτα 3.5 χιλιόμετρα σε ασφάλτινη και ευθεία διαδρομή και τα υπόλοιπα σε χωματόδρομο και ανηφορικά με μεγάλη κλίση.

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Θα βραβευτούν ο πρώτος αθλητής και η πρώτη αθλήτρια της Γενικής.

Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα.

Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθούν από τους διοργανωτές δωρεάν φαγητό, μπύρες, κρασί και αναψυκτικά.

Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα

6955382491 (πρωινές απογευματινές ώρες) και

2752024450 (απογευματινές ώρες)

Με αθλητικούς και φιλικούς χαιρετισμούς
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η Φρουσιούνα είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό με υψόμετρο 800 μ, βρίσκεται στο ΒΔ άκρο του Ν Αργολίδος και ανήκει στο Δήμο Άργους-Μυκηνών.

Πρόκειται για ένα χωριουδάκι μέσα στα δένδρα και το πράσινο, που απέχει 6χλμ από το Κεφαλόβρυσο και 45χλμ από το Αργος.

Το μικρό χωριό της Φρουσιούνας (με 178 κατοίκους στην απογραφή του 1951 και 65 κατά την απογραφή του 1991), το προστατεύουν θεόρατοι γίγαντες. Νότια το Λύρκειο (1755μ ύψος), ΒΔ η οροσειρά Τραχύ και η Αρμενιά (1736μ ύψος), βόρεια προς την Αλέα ο Καρούμπαλος (1808μ ύψος). Κι εκείνο επιμένει αισιόδοξο με τους λιγοστούς κατοίκους που έχουν απομείνει εκεί το χειμώνα. Οι περισσότεροι παραχειμάζουν στο Σχινοχώρι, το Αργος και την Αθήνα και έρχονται το καλοκαίρι στο χωριό τους, που αγαπούν με πάθος. Ποτίζουν τα δένδρα τους, ανακαινίζουν τα σπίτια τους, φυτεύουν τις καρυδιές τους – δείγμα της αισιοδοξίας τους – απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα και ανανεώνονται στο υγιεινό περιβάλλον του χωριού.

Στο κέντρο του χωριού συναντάμε μια πέτρινη βρύση με επιγραφή που γράφει ότι είναι αφιερωμένη στο Χαράλαμπο Πετρόπουλο, βαλκανιονίκη από την περιοχή. Από τους δύο κρουνούς της τρέχει γάργαρο νερό και ποτίζει τις καρυδιές, που εναλλάσσονται με τις αμυγδαλιές και τις συκιές, αλλά και τα άγρια πουρνάρια και τις γκορτσιές που φυτρώνουν στο βουνό.


ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου οι δράστες του μαχαιρώματος στο Άργος


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο άνδρες, ένας 30χρονος κι ένας 35χρονος, που συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο Άργος, από αστυνομικούς της ασφάλειας, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι δράστες φέρονται ότι μαχαίρωσαν στην μέση του δρόμου έναν 53χρονο, χθες το μεσημέρι 21-07-2016 στο Άργος, μετά από διαπληκτισμό που είχαν για οικονομικές διαφορές.

Ο 30χρονος και ο 35χρονος, φέρονται ότι χτύπησαν τον 53χρονο και τον μαχαίρωσαν, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό πόδι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Ναυπλίου και στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και νοσηλεύεται.

Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε, οργάνωσε επιχείρηση και τις πρώτες πρωινές ώρες εντόπισε τον 30χρονο και τον 35χρονο και τους συνέλαβε (επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε και το μαχαίρι με το οποίο φέρονται ότι τραυμάτισαν τον 53χρονο).




ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Απόδραση σήμερα το πρωί από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας στο Ναύπλιο


Απόδραση σημειώθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016) από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας στο Ναύπλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο κρατούμενοι ΡΟΜΑ που βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους για εργασίες διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση και  γίνονται εκτεταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις 

«Μουσική Οδύσσεια» σήμερα, στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο


Σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 ο Δήμος Ναυπλίου θα προσφέρει τον χώρο της Πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα, ο Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» το πιάνο του και η «Μουσική Οδύσσεια» τις άριες και τους καλλιτέχνες της.

Σε μια δημιουργική μουσική σύνθεση και σε ένα εκπληκτικό φυσικό σκηνικό, οι Αναπλιώτες θα απολαύσουν ήχους και παρουσίες ανάλογους με την μουσική παιδεία της πόλης. 

Η ώρα έναρξης της εκδήλωσης θα είναι στις 21.00΄, την ώρα που καταυγάζει το φως του ήλιου και η σελήνη αρχίζει να ανατέλλει πάνω από το κάστρο του Παλαμηδιού…

Με φυσικό ήχο, δίχως παρεμβάσεις της τεχνολογίας και φωτισμό που αναδεικνύει το σεβασμό στον χώρο… Οι Αναπλιώτες, με τις μουσικές ευαισθησίες και το μουσικό ένστικτο που διαθέτουν, προσκαλούνται να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τους καλλιτέχνες, την Δημοτική Αρχή, τον Προοδευτικό Σύλλογο «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» και τον ιστορικό χώρο της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα.


ΠΗΓΗ: Παρατηρητής Αργολίδας

Το «Orange festival» της Λακωνίας


Tο «ORANGE FESTIVAL», πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στον νομό Λακωνίας, από τις 15 Ιουλίου και για όλο το καλοκαίρι.

Η ιδέα γεννήθηκε από την επιθυμία του Προέδρου του Δ.Σ των Λακωνικών Κήπων, κ. Χρήστο Παπαδημητρακόπουλου, για μία ζωντανή, δραστήρια και δημιουργική Λακωνία.
Με κεντρικό μήνυμα «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ», το φεστιβάλ διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης, παρουσιάζοντας ένα σύνολο πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δράσεων, όλες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΈΡΑ 25/7/2016 Καθαρίζοντας την παραλία της Σελινίτσας με τον ναυτικό όμιλο Λακωνίας Παραλία Σελινίτσας Γύθειο 18:30μμ Λακωνικοί Κήποι


ΤΕΤΆΡΤΗ 27/7/2016 Προσφέροντας Γλυκά και Χυμούς στον εορτασμό του Αγ. Παντελεήμονα Άγιος Παντελεήμονας Σπάρτης 10:30πμ Λακωνικοί Κήποι

ΠΈΜΠΤΗ 28/7/2016 Οι μικρές μας φίλες μαθαίνουν να φτιάχνουν τυρί με την κυρία Γιαννούλα Κατασκήνωση Μητροπόλεως Σπάρτης 11:00πμ Λακωνικοί Κήποι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 29/7/2016 Οι μικροί μας εξερευνητές φυτεύουν πορτοκαλιές. Κροκεές Λακωνίας 10:00 Λακωνικοί Κήποι

ΣΆΒΒΑΤΟ 30/7/2016 Οι μικροί δρομείς στα Μικρά Βρεττάκεια Κροκεές Λακωνείας 17:50 Δήμος Ευρώτα Βρεττάκεια

ΔΕΥΤΈΡΑ 1/8/2016 Δοκιμάζουμε λιχουδιές από Πορτοκάλι στην Παραλία Λεήμονας Σκάλας «Puga Beach Bar» 12:00- 14:00πμ «Puga Beach Bar»

ΤΡΊΤΗ 2/8/2016 «Περίπατος ανάμεσα στις πορτοκαλιές μας». Σκάλα Λακωνίας 18:30μμ Λακωνικοί Κήποι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 5/8/2016 Μουσική βραδιά ‘’Διάλογοι με πιάνο και σαξόφωνο’’ Χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε μουσικά ταξίδια… Κεντρική πλατεία Σπάρτης 10:00μμ Café-restaurant ‘’Λέσχη’’

ΣΆΒΒΑΤΟ 6/8/2016 Μεσημεριανό beach party «Χορεύοντας και πίνοντας χυμό στην παραλία…» Βαλτάκι Λακωνίας 12:00 Beach Bar Γλυφάδα

ΔΕΥΤΈΡΑ 8/8/2016 Ποδηλατοβόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα… Τερματισμός στο Βαθειό 18:30μμ Ποδηλατικός σύλλογος Σπάρτης

ΤΕΤΆΡΤΗ 10/8/2016 Ημερίδα υγιεινής διατροφής. Ν. Οίτυλο Καφεδεσματοπωλείο ManiBella 18.00μμ Διατροφολόγος Ζουμπανέας Βαγγέλης

ΠΈΜΠΤΗ 11/8/2016 Βαρκάδα το πρωί. Εκκίνηση Μαυροβούνι- Σκουτάρι 10:00πμ Λακωνικοί Κήποι

ΤΡΊΤΗ 16/8/2016 «Γνωρίζοντας τις χελώνες» Μαυροβούνι – Thirides hotel 19:00 Λακωνικοί Κήποι/ Aρχέλων

ΣΆΒΒΑΤΟ 20/8/2016 Ξενάγηση στη Μονή των Αγ. Τεσσαράκοντα Μεγαλομαρτύρων

ΣΆΒΒΑΤΟ 27/8/2016 Μεσημεριανό beach party «Χορεύοντας και πίνοντας χυμό στην παραλία…»



ΠΗΓΗ: ert.gr

Λαϊκό-δημοτικό γλέντι στο Βουνό Αρκαδίας


Μεγάλη Πανήγυρη διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουνού Αρκαδίας, την Κυριακή 24 Ιουλίου (το βράδυ), στην πλατεία του χωριού προς τιμήν της Αγίας Άννης.

Με τους εκλεκτούς καλλιτέχνες : Κώστα και Γιώτα Κόκκορη (κλαρίνο-φωνή) Αντώνη Φίλη (φωνή) Βίβιαν Χριστοδούλου (φωνή) Γιώργο Ροζή (κλαρίνο) Αλέξη Αμπατζή  (πλήκτρα-φωνή) Μπάμπη Κυπριωτάκη  (μπουζούκι) Κυριάκο Λαμπίρη (Drums) και Γιάννη Ιατριδή (κιθάρα).

Καλλιτεχνική και Ηχητική κάλυψη AMBA MUSIC TRIPOLI (τηλ.2710 239508).

Τιμή Γουρνοπούλας :13 ευρώ το κιλό, μπύρα 2 ευρώ το κουτάκι, και πολλά πολλά δώρα!!!!!
Ελάτε να διασκεδάσουμε μέχρι πρωίας.

Ευχαριστίες των ΔΕΣΜΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ για την 64η εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Κίο


Με προσέλευση νέων αιμοδοτών πραγματοποιήθηκε η 64η εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Κίο.

Ευχαριστούμε με τη σειρά προσέλευσης τους : Ηλία, Νίκο, Καλλιόπη, Βαγγέλη, Μελιάν, Καλλιρρόη, Θανάση, Δημήτρη, Σπύρο, Μαρία, Γεωργία, Μαρία, Παναγιώτη, Ηλία, Σοφία, Ηλία, Ιωάννα, Θοδωρή, Γιώργο, Σταύρο, Ελπίδα, Μαρία, Δημήτρη, Ρόοτι, Γιώργο, Κώστα, Αναστάση, Σοφία, Γιάννη, Νίκο, Θωμά, Χρήστο, Σέβη, Μανώλη καθώς επίσης τα νέα μέλη του συλλόγου μας Μαριλία, Δέσποινα και Φένια. 

Τέλος ευχαριστούμε τον διευθυντή, το προσωπικό της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, την Ζωή για την μεγάλη βοηθειά της, το Σμυρνέικο του Φάνη για τα ζουμερά σουβλάκια που μας κέρασε μετά το τέλος της δράσης και τον χορηγό μας GRAMMES Cafe-Bar ,GRAMMES Grill.




































ΠΗΓΗ: facebook, Νικόλαος Σιαχάμης, ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ