22.7.16

Τα γεγονότα.... σαν σήμερα, 22 Ιουλίου


838: Ο αυτοκράτορας Θεόφιλος ηττάται από χαλίφη Μουτασίμ των Αβασιδών (Ἀραβες), στη μάχη του Δαζιμώνος (σημερινό Dazimon στο Tokat Τουρκίας). Έμεινε στην ιστορία μόνο για τα λάθη του. Λάθος του γιατί ενώ νικούσαν μέχρι εκείνη την ώρα, να εγκατελείψει την θέση του (ψηλά στα μετόπισθεν) για να μπει στον κορυφή της επίθεσης. Το στράτευμά του μη βλέποντας τον στη θέση του, νόμισε ότι σκοτώθηκε, πανικοβλήθηκε και διασκορπίστηκε. Λάθος του ότι μη βρίσκοντας θεωρητική λύση (φυσιολογικό), στο πρόβλημα της εικονομαχίας, εικονοκλάστης ο ίδιος, άρχισε διωγμούς κατά των εικονολατρών. Και βέβαια λάθος του ενώ ήταν ερωτευμένος με την όμορφη, αξιοπρεπή,  πολύ μορφωμένη Κασσιανή, που και αυτή τον αγαπούσε, παντρεύτηκε την Θεοδώρα, γιατί η πρώτη του αντιμήλησε. Όταν ήταν να την επιλέξει μπροστά σε όλο το κόσμο μέσα στο παλάτι την πλησίασε και της είπε: «Ως άρα δια γυναικός ερρύη τα φαύλα» (Δηλαδή από τη γυναίκα προέρχονται τα κακά) και αυτή του απάντησε «Αλλά και δια γυναικός πηγάζει τα κρείττονα» (Αλλά από τη γυναίκα πηγάζουν και τα καλύτερα).

1587: Μια ομάδα Βρετανών αποίκων φτάνει στο νησί Ρόανοκ κοντά στη Βόρεια Καρολίνα σε μια προσπάθεια επανίδρυσης της ερημωμένης αποικίας.

1613: Ενθρονίζεται ο Μιχαήλ Φιοντόροβιτς Ρομάνοβ στη Μόσχα ως «Μιχαήλ Α', τσάρος πάσης Ρωσίας».


1784: Γεννιέται ο Γερμανός μαθηματικός και αστρονόμος, Φρίντριχ Μπέσσελ.

1793: Ο Σκωτσέζος εξερευνητής, Αλεξάντερ Μακένζι φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό και γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος-Αμερικανός που κατάφερε να κάνει έναν διηπειρωτικό διάπλου του Καναδά

1812: Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, διεξάγεται ο Πόλεμος των Χερσονήσων οι αγγλικές δυνάμεις υπό την ηγεσία του Άρθουρ Γουέλσλι, μετέπειτα Δούκα του Γουέλινγκτον νικούν τις γαλλικές στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

1822: Γεννιέται ο Αυστριακός μοναχός Γκρέγκορ Μέντελ, που ανακάλυψε τους νόμους της κληρονομικότητας ενώ ασχολούνταν με τη βοτανολογία.

1829: Η Δ΄ Εθνοσυνέλευση του Άργους με το Β΄ ψήφισμά της αντικαθιστά το Πανελλήνιον με την Γερουσία.  Το Πανελλήνιον ήταν το όργανο ελέγχου της «Αντικυβερνητικής της Ελλάδος Επιτροπής» που είχε αναλάβει την προσωρινή διακυβέρνηση της Ελλάδας μέχρι την έλευση του κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια. Αρμοδιότητά της Γερουσίας ήταν η έγκριση όλων των ψηφισμάτων της κυβέρνησης εκτός αυτών που αφορούν την διοικητική λειτουργία του κράτους. Ήταν 27μελής και τα 21 από αυτά επιλέγονται από τον κυβερνήτη, από μια λίστα 63 υποψηφίων που του υποβάλλει η Εθνοσυνέλευση, ενώ τα υπόλοιπα 6 είναι δικιά του επιλογή.

1832: Γεννιέται ο Ναπολέων Β της Γαλλίας, γιος του αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη και της Μαρία Λουίζα της Αυστρίας.



1882: Γεννιέται ο Αμερικανός ζωγράφος, Έντουαρντ Χόπερ, ο οποίος έμεινε ιδιαίτερα γνωστός για τα έργα του, όπου δημιουργώντας μυστηριώδη ατμόσφαιρα αποτυπώνει τη μοναξιά στη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία.


1887: Γεννιέται ο Γερμανός φυσικός, Γκούσταβ Λούντβιχ Χερτζ, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ για τις κοινές με τον Τζέιμς Φρανκ μελέτες του πάνω στη ροή των ηλεκτρονίων μέσα από το φωταέριο.

1890: Γεννιέται η Ρόουζ Κένεντι, μητέρα του δολοφονημένου πρώην Αμερικανού Προέδρου, Τζον Κένεντι.

1893: Γεννιέται ο Βρετανός σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, Τζέιμς Γουέιλ.


1894: Διεξάγεται το πρώτο ράλλυ αυτοκινήτων σε δημόσιο δρόμο στη Γαλλία. Η διαδρομή των 127km είναι από το Παρίσι στην Ρουέν. Πρώτος τερματίζει ο μαρκήσιος ντε Ντιόν, που καλύπτει την απόσταση σε 6 ώρες και 48 λεπτά (19km/h μέση ταχύτητα). Ακυρώνεται γιατί χρησιμοποιεί θερμαστή στο ατμοκίνητο όχημά του. Το βραβείο απονέμεται στον δεύτερο Albert Lemaître, που είναι 3 λεπτά αργότερος του ντε Ντιόν, οδηγώντας ένα βενιζνοκίνητο Peugeot ιπποδύναμης 3hp.

1898: Γεννιέται ο Αμερικανός γλύπτης και καλλιτέχνης, Αλεξάντερ Κάλντερ.


1910: Στη Ρωσία, τα χειρόγραφα του Τολστόι καταστρέφονται από φωτιά στην κατοικία του συγγραφέα.

1912: Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυαρχείο, σε απάντηση προς την ενισχυμένη ναυτική δύναμη των Γερμανών, ανακαλεί από τη Μεσόγειο το στόλο του και τον μετακινεί προς τη Βόρεια Θάλασσα.

1913: Συνεχίζονται οι συζητήσεις των πληρεξουσίων των εμπολέμων κρατών για τη σύναψη ειρήνης στα Βαλκάνια. Οι Έλληνες αποκρούουν πρόταση της Βουλγαρίας να διαμοιράσουν τις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα.

1916: Γεννιέται ο Γάλλος μποξέρ, Μαρσέλ Σεντράν, ο οποίος κέρδισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή του μποξ στην κατηγορία των μεσαίων βαρών το 1948.

1917: Ο Αλεξάντερ Καρένσκι ορίζεται πρωθυπουργός της προσωρινής ρωσικής Κυβέρνησης, που σχηματίζεται μετά την ανατροπή του Τσάρου Νικόλαου Β. Ο Καρένσκι θα μείνει σ αυτή τη θέση μέχρι την επανάσταση των Μπολσεβίκων το ίδιο φθινόπωρο.



1920: Πεθαίνει ο  Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, μυθιστοριογράφος, ποιητής, διηγηματογράφος, μεταφραστής και δοκιμιογράφος, από τους πρωτοπόρους του δημοτικισμού και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα. (Γεν. 11/5/1868)

1922: Πεθαίνει ο Ιάπωνας χημικός Τζοκίτσι Τακαμίν.



1927: Ιδρύεται η Ρόμα από την συγχώνευση των ποδοσφαιρικών ομάδων Άλμπα, Προ Ρόμα και Φορτιτούντο, κατ' απαίτηση του δικτάτορα Μουσολίνι.

1929: Επίσημο τουρκικό ανακοινωθέν αναγγέλλει τη διακοπή των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων.

1930: Γίνονται τα εγκαίνια του νέου ηλεκτρικού σταθμού στην πλατεία Ομονοίας.

1932: Γεννιέται ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Όσκαρ ντε λα Ρέντα.



1932: Πεθαίνει ο Ερίκο Μαλατέστα, ιταλός αναρχοκομμουνιστής, φίλος του Μπακούνιν. Πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του μεταξύ φυλακής και εξορίας. (Γεν. 14/12/1853)

1933: Ο Αμερικανός Γουίλι Ποστ είναι ο πρώτος πιλότος που πραγματοποιεί το γύρω του κόσμου ταξιδεύοντας 15.596 σε επτά ημέρες, 18 ώρες και 45 λεπτά.

1934: Γεννιέται η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Λουίζ Φλέτσερ, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Η φωλιά του κούκου".



1934: Πεθαίνει ο Τζον Ντίλινγκερ, αμερικανός ληστής τραπεζών και «υπ' αριθμ. 1 δημόσιος κίνδυνος»

1936: Γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας Τομ Ρόμπινς, γνωστός για τα βιβλία του «Ο Τρυποκάρυδος», «Ακόμα και οι καουμπόισσες μελαγχολούν» κ.α.

1937: Η αμερικανική γερουσία καταψηφίζει πρόταση του Προέδρου Ρούζβελτ για αύξηση των εξουσιών του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

1939: Γεννιέται ο Βρετανός ηθοποιός, Τέρενς Σταμπ.

1940: Δημιουργείται εκτελεστική επιτροπή ειδικών εργασιών για την υποστήριξη της αντίστασης στην Ευρώπη.

1941: Γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός, Τζορτζ Κλίντον, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της φανκ μουσικής.

1942: Ξεκινά η μαζική απέλαση Εβραίων από το γκέτο της Βαρσοβίας.



1943: Διακόσιες χιλιάδες λαού στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποιούν μαχητική διαδήλωση εναντίον της απόφασης των Γερμανών να παραχωρήσουν στη Βουλγαρία ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ως τον Αξιό. Εκατό διαδηλωτές νεκροί στην άσφαλτο έκαναν τον Χίτλερ να αναστείλει την απόφαση "επ αόριστον".

1943: Οι συμμαχικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το Παλέρμο της Ιταλίας.



1944: Ολοκληρώνεται η Σύνοδος του Μπρέτον Γουντς, στην οποία χαράχθηκε η μεταπολεμική οικονομική πολιτική. Στη διάρκεια της Συνόδου γεννήθηκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ το δολάριο αντικαθιστά τον χρυσό ως μέσο των διεθνών συναλλαγών.

1944: Ξεκινά επίσημα η Κομμουνιστική περίοδος στην Πολωνία.

1946: Γεννιέται η Γαλλίδα τραγουδίστρια Μιρέιγ Ματιέ.

1946: Γεννιέται ο ηθοποιός Ντάνι Γκλόβερ, γνωστός από τις ταινίες «Φονικό Όπλο»

1947: Γεννιέται ο Αμερικανός μουσικός, ντράμερ και μέλος του συγκροτήματος "The Eagles", Ντον Χένλι

1948: Γεννιέται ο Γερμανός κωμικός, Όττο Βαλκς.



1949: Γεννιέται ο Λάσε Βίρεν, φιλανδός δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Υπήρξε ο μόνος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις, στα 5 και 10 χιλιόμετρα (1972, 1976).

1949: Εγκαινιάζεται η σήραγγα Κιούρκων, μήκους 7.140 μ. κάτω από την Πάρνηθα, προκειμένου να ενισχυθεί η ύδρευση των Αθηνών.

1951: Ο βασιλιάς απευθύνει νέα έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρέως συνασπισμού.

1954: Γεννιέται ο Αμερικανός κιθαρίστας της φούζιον τζαζ, Αλ Ντι Μέολα.

1955: Γεννιέται ο Αμερικανός ηθοποιός, Γουίλιαμ Νταφόε.

1959: Λήγει η δίκη του αγωνιστή Μανόλη Γλέζου κι άλλων αγωνιστών της Αριστεράς ενώπιον του Τακτικού Στρατοδικείου Αθηνών, κατά την οποία καταδικάζονται σε φυλάκιση, εκτόπιση και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

1960: Η Ιωάννα Κοντώση ισοφαρίζει στην Αθήνα με 12.4 το ρεκόρ των 100μ γυναικών, που έχει πετύχει πριν από τον πόλεμο η Δομνίτσα Καβουνίδου-Λανίτου, η οποία ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

1961: Γεννιέται ο Αμερικανός τραγουδιστής, Κιθ Σιτ.

1962: Το διαστημικό σκάφος Μάρινερ 1 καταστρέφεται 293 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του.

1963: Γεννιέται ο "Γύπας" του ισπανικού ποδοσφαίρου, Εμίλιο Μπουντραγκένιο.

1965: Τρία μέλη των Rolling Stones, ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπράιαν Τζόουνς και ο Μπιλ Γουάιλμαν καταδικάζονται από δικαστήριο του Λονδίνου σε πρόστιμο 5 λιρών ο καθένας, γιατί κρίθηκαν ένοχοι για προσβολή της δημοσίας αιδούς, επειδή ούρησαν σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου.

1965: Γεννιέται το αστέρι του κατς, Σον Μάικλς

1967: Πεθαίνει ο Αμερικανός ποιητής, ιστορικός και μυθιστοριογράφος, Καρλ Σάντμπουργκ.

1969: Πεθαίνει σε ηλικία 79 ετών ο λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης.



1969: Γεννιέται η τραγουδίστρια, Δέσποινα Βανδή

1971: Η συνεχιζόμενη απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων και το χαμηλό επίπεδο των μαχών, κατεβάζει το εβδομαδιαίο φόρο αίματος στο Βιετνάμ στο χαμηλότερο σημείο από το 1965.

1972: Ο Πολ Μακάρτνεϊ και η γυναίκα του Λίντα συλλαμβάνονται στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης για κατοχή ναρκωτικών.



1974: Στην Κύπρο, ο πρόεδρος - μαριονέτα της χούντας Νίκος Σαμψών κηρύσσει την ένωση της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, ενώ οι Τούρκοι βγάζουν τανκς στην Κυρήνεια, ρίχνουν αλεξιπτωτιστές στο βόρειο τμήμα του νησιού, στέλνουν νέα πλοία και προσγειώνουν ογδόντα αεροπλάνα στη θέση Αγύρτα

1977: Ο Κινέζος ηγέτης, Ντεγκ Ξιαοπίνγκ επανέρχεται στην ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

1979: Πεθαίνει ο μεγάλος Ούγγρος ποδοσφαιριστής Σάντορ Κόκσις.



1980: Ο πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης Στέλιος Μυγιάκης του Εθνικού ΓΣ κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 62 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας.

1981: Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια δεσμά, αφού κρίνεται ένοχος για την απόπειρα κατά της ζωής του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β.

1984: Η Κάθυ Γουάτγουρθ γίνεται η πιο πολυνίκης αθλήτρια στο επαγγελματικό γκολφ με 85 νίκες ξεπερνώντας την Σαμ Σνιντ.

1985: Πρώτη ημέρα του «Rock in Athens» στο Καλλιμάρμαρο, με τη συμμετοχή των Stranglers, Depeche Mode και Culture Club, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».



1987: Πρωτοφανής καύσωνας (συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας) πλήττει την Ελλάδα. Δεκάδες άτομα χάνουν τη ζωή τους.


1988: Πεθαίνει ο τραγουδιστής Τώνης Μαρούδας

1990: Πεθαίνει ο Αργεντινός συγγραφέας, Μάνιουελ Πούιγκ.

1991: Στην Τουρκία, το συνταγματικό δικαστήριο αποφαίνεται, πως το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας είναι παράνομο και διατάζει το κλείσιμό του.

1991: Συλλαμβάνεται ο κατά συρροή δολοφόνος και κανίβαλος Τζέφρι Ντάμερ αφού βρίσκονται μέλη ανθρώπινου σώματος στο σπίτι του.   

1992: Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι, ο πληθυσμός της Γης θα διπλασιαστεί μέχρι το 2050 και θα ανέλθει στα 10 δισ. άτομα.

1992: Πεθαίνει ο Γουέιν ΜακΛάρεν, αμερικανός ηθοποιός, ο γνωστός καουμπόη του Marlboro

1992: Ο «βασιλιάς της κοκαΐνης» Πάμπλο Εσκομπάρ δραπετεύει από την πολυτελή του φυλακή φοβούμενος έκδοσή του στις ΗΠΑ

1992: Γεννιέται η ηθοποιός και τραγουδίστρια Σελένα Γκόμεζ

1993: Στην Αίγυπτο, ο Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ εξασφαλίζει άλλη μια εξαετή θητεία στην προεδρία της χώρας, μετά από απόφαση της Βουλής.

1994: Η ισπανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει τα Σκόπια και εγκρίνει τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων.


1995: Χρυσό μετάλλιο για την Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Αθήνα μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όπου κερδίζει στον τελικό την Αυστραλία με 91-73.

1996: Συγκλονιστική αναμέτρηση Βαλέριου Λεωνίδη- Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου στα 64 κιλά της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα. Ο Λεωνίδης παίρνει τελικά το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο έχοντας σηκώσει 145 κιλά στο αρασέ, 187.5 στο ζετέ (παγκόσμιο ρεκόρ) και 332.5 στο σύνολο. Για τον Σουλεϊμάνογλου είναι το τρίτο συνεχόμενο χρυσό σε Ολυμπιάδα.

1997: Στις ΗΠΑ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με έκθεσή του καταγγέλλει την Κίνα για παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών.

1998: Πεθαίνει ο Αμερικανός αστροναύτης, Άλαν Σέπαρντ, ο οποίος ήταν ο πρώτος Αμερικανός, που πήγε στο διάστημα.

2001: Βγαίνει σε δημοπρασία ένα αντίγραφο του σήματος της NIKE (το περίφημο Swoosh) φιλοτεχνημένο από την δημιουργό του πρωτοτύπου Κάρολιν Ντέιβιντσον. Η Ντέιβιντσον σχεδίασε το swoosh το 1971, όταν ο ιδρυτής της ΝΙΚΕ (όνομα προερχόμενο από την ελληνική λέξη νίκη) Φιλ Νάιτ της ζήτησε να βρει ένα σήμα για τη μικρή τότε εταιρεία του. Η αμοιβή της ήταν 35 δολάρια.


2003: Σκοτώνονται κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής στο Ιράκ οι δυο γιοι του Σαντάμ Χουσεΐν, ο Κουσάι και ο Ουντάι, όπως και ο 14χρονος εγγονός του Mustapha Hussein.

2005: Η αγγλική αστυνομία στο κυνήγι της για τους βομβιστές του Λονδίνου σκοτώνει τον Ζεάν ντε Μενέζες που όπως αποδείχθηκε δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

2007: Πεθαίνει από καρκίνο του στομάχου ο Γερμανός ηθοποιός Ulrich Mühe, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην ταινία «Οι ζωές των άλλων». Ο Mühe που ήταν μόλις 54 ετών, πέντε μήνες πριν, τον Φεβρουάριο, είχε παραλάβει μαζί με τους συντελεστές της ταινίας το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας.


2011: Ο μανιακός Αντρές Μπρέιβικ ξεκινά μια άνευ προηγουμένου σφαγή στη Νορβηγία. Τοποθετεί βόμβες στο Όσλο και στη συνέχεια μεταβαίνει στο νησί Ουτόγια και εκτελεί όποιον βρίσκει μπροστά του. Τελικά σκοτώνει συνολικά 77 άτομα. 


2011: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ανακοινώνει τα πρώτα αποτελέσματα της γενικής απογραφής. Σύμφωνα με αυτήν ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι 10.787.690. Η απογραφή έχει γίνει «εστιάζοντας» στους μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας και όχι στους πραγματικούς. Κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους που δεν έγιναν και τα δυο. Μια ερώτηση επιπλέον ήταν. Παρ΄ όλη την «εστίαση» και παρ’ όλη την διάρκεια (Φεβρουάριο και Μάιο αντί για μια ημέρα των προηγούμενων απογραφών), «έχασε» πάνω από μισό εκατομμύριο μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την Eurostat. Θα επανέλθει διορθώνοντας ελαφρά τα αποτελέσματα την 28.12.2012 σε 10.815.197. Είχε προηγηθεί η δημοσίευση των αποτελεσμάτων για τον νόμιμο πληθυσμό της χώρας την 31.07.2012 που ήταν 9.903.268 κάτοικοι. 


2011: Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κάνει δηλώσεις μετά την έκτακτη σύνοδο των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωζώνης. Συνεχίζει, μετά το πρώτο μνημόνιο, το δούλεμα του Ελληνικού λαού διαλαλώντας τα επιτεύγματα του σε αυτή τη σύνοδο όπως: «τίθεται σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης της ελληνικής οικονομίας, της πραγματικής οικονομίας…» αυτή η εφαρμογή δεν ξεκίνησε μέχρι σήμερα με καμία κυβέρνηση. «διασφαλίζονται μέχρι και το 2020 οι δανειακές ανάγκες της χώρας.» Ήταν τόση η διασφάλιση που χρειάστηκε να παραιτηθεί το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, για να προκύψει κυβέρνηση διασφάλισης του Β’ μνημονίου. Κλείνει τον διθυραμβικό του με το «Είναι ο μόνος τρόπος, για να μην ζήσουν ξανά τα παιδιά μας τη θανάσιμη απειλή του χρέους, τις επόμενες δεκαετίες.» Το τελευταίο καλό θα ήταν να το θυμούνται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας που θα ζήσουν όλη τους τη ζωή με την θανάσιμη απειλή του χρέους που τους αφήσαμε.

2012: Κακοποιείται άγρια από νεαρό Πακιστανό μία 15χρονη κοπέλα, η Μυρτώ, στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου