29.6.16

ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Ν' ΑΚΟΥΜΕ του Δημήτρη Καμπουράκη


Έχουν περάσει αρκετές μέρες από το βρετανικό δημοψήφισμα, οι αναλύσεις και τα εκτενή ρεπορτάζ έδωσαν σε όλους το σύνολο των πληροφοριών που είναι απαραίτητες για μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης, όμως εγώ συνεχίζω να ακούω ακριβώς τα ίδια που άκουγα την πρώτη μέρα. Ότι οι Βρετανοί τιμώρησαν τον Σόιμπλε για τη λιτότητα και τον γερμανικό αυταρχισμό του.

Βεβαίως, πρόκειται για μεγαλοπρεπή κοτσάνα. Οι Βρετανοί δεν έχουν λιτότητα, η οικονομία τους τρέχει με 2% ανάπτυξη, έχουν τη μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη και ο Σόιμπλε δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στα οικονομικοπολιτικά τους, αφού η Αγγλία δεν είναι στη ζώνη του ευρώ. Όλες οι αποφάσεις για τη ζωή των Βρετανών λαμβάνονται στο Λονδίνο.

Όμως εμείς συνεχίζουμε να λέμε τα ίδια. Όπως κάποτε όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Ρώμη, έτσι σήμερα όλοι οι δρόμοι του μυαλού μας οδηγούν στην τιμωρία των Γερμανών. Όταν όμως οι απαντήσεις μας σε καίρια ερωτήματα των καιρών περιορίζονται σ’ αυτά που θέλαμε ν’ ακούσουμε πριν καν τη διατύπωση των ερωτημάτων, τότε οδεύουμε ολοταχώς σε νέα μετωπική σύγκρουση με την... πραγματικότητα.



ΠΗΓΗ: facebook, Δημήτρης Καμπουράκης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Συλλόγου Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Αργολίδας ( ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.) “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”


Η καλή παρέα, η μουσική και το τραγούδι στηρίζουν τους ανθρώπους και στα καλά και στα άσχημα και επειδή στο σύλλογό μας ξέρουμε ό,τι, όσοι έχουμε αντιμετωπίσει τον καρκίνο, επιλέγουμε να διεκδικούμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή, σας προσκαλούμε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στις 20:00΄, στο εστιατόριο "Γραμμές" στους Μύλους σε μια μουσική βραδιά με ζωντανή μουσική και χορό.

Τιμή συμμετοχής για τα μέλη μας 10€ και για τους ασθενείς δωρεάν.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Κυριακή 3 Ιουλίου, για τον καλύτερο προγραμματισμό μας

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλ.: 27510-68858 (Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6-8 το απόγευμα), 6944219646 & 6973596544.

Ο Σύλλογος θα παραμείνει ανοιχτός κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6-8 το απόγευμα. Το διάστημα αυτό η πρόθεσή μας είναι να είμαστε κοντά στα μέλη μας και στις ιδιαίτερες ανάγκες που θα πιθανόν να προκύψουν.

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Φεστιβάλ Άργους 2016


Ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα έρθουν στο Άργος το φετινό καλοκαίρι έναντι εισιτηρίου, στα πλαίσια του "Φεστιβάλ Άργους 2016". Η μοναδική εκδήλωση που αναφέρεται με ελεύθερη είσοδο είναι η συναυλία της Κλεονίκης Δεμίρη στο προαύλιο του Αη Γιάννη.

Το πρόγραμμα του επονομαζόμενου «Φεστιβάλ Άργους» που διοργανώνει η ΚΕΔΑ-Μ είναι το ακόλουθο:

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ (ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9.30 Μ.Μ.)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 
«Του κουτρούλη ο γάμος» του Αλέξανδρου Ραγκαβή

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Βούρος, Τάνια Τρύπη, Κώστας Φλωκατούλας, Νίκη Παλληκαράκη, κ.ά.

Τιμές εισιτηρίων: € 12 (Προπώληση, Άνεργοι, Μαθητικό, Φοιτητικό) – € 15 (στην Είσοδο)

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016
«Αριστοφανιάδα»

Δραματουργική Επεξεργασία – Σύνθεση Κειμένων: Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα)
Σκηνοθεσία – Μουσική: Κώστας Γάκης
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουρμούρη, κ.α.

Τιμές εισιτηρίων: € 12 (Προπώληση, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Μαθητικό, Φοιτητικό) – € 15 (στην Είσοδο)

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 
«Ειρήνη» του Αριστοφάνη για παιδιά

Διασκευή για παιδιά: Γιάννης Καλαντζόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάκης Αρβανιτάκης
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Τσεργάς, Στεφέλενα Κόνιαρη, κ.α.

Τιμή εισιτηρίου: € 10

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 
«Συρανό» του του Εντμόν Ροστάν

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, κ.α.
Τιμές εισιτηρίων: € 13 (Προπώληση, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι, Μαθητικό, Φοιτητικό) – € 16 (στην Είσοδο)

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 
«Ο φιλόσοφος Ξάνθος και ο δούλος του Αίσωπος» του Βραζιλιάνου Guilherme Figueiredo

Από τη θεατρική ομάδα του Θεάτρου ¨Κεκρωπία Φαίδων Γεωργίτης¨.
Σκηνοθεσία: Φαίδωνας Γεωργίτσης
Τιμή εισιτηρίου: € 5

2ο 15ήμερο Σεπτεμβρίου 2016 
«Η Απολογία του Σωκράτη»

Ο Ελληνο-Αμερικανός ηθοποιός Γιάννης Σιμωνίδης υποδύεται τον απολογούμενο Σωκράτη, αφηγούμενος το κείμενο του Πλάτωνα. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε 18 χώρες σε 8 γλώσσες και έχει κινηματογραφηθεί από τον διεθνώς γνωστό Αμερικάνικο οργανισμό National Geographic Society.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ (ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9 Μ.Μ.)

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016
Λαϊκή Βραδιά με την 12/μελή ορχήστρα του Χρήστου Νικολόπουλου. Τραγουδούν: Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου, Κώστας Μακεδόνας.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016
Μουσική Βραδιά με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την ορχήστρα της.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016
Βραδιά αφιερωμένη στο Σταύρο Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016
Συναυλία με το Μιχάλη Χατζηγιάννη.

ΑΥΛΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΝΑΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9.00 Μ.Μ.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016
«Στον Ουρανό μια νύχτα με τ΄ αστέρια»

Στο τραγούδι η Κλεονίκη Δεμίρη. Στο πιάνο ο Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Προπώληση εισιτηρίων στο Άργος:

• Undercolors Benetton Argos (Κορίνθου 20) 2751 0 61940

• Grifo Café (Παναγή Τσαλδάρη 15) 2751 0 22130

Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια Αρκαδίας


Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθοβουνίων σας προσκαλούν στη Γιορτή Σκόρδου που διοργανώνουν την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στις 21:00 στην πλατεία του χωριού.

· Για 21η χρονιά γιορτάζουμε, διαφημίζουμε & στηρίζουμε το σκόρδο στα Λιθοβούνια. 
Διατηρούμε την παράδοση μας & την πολιτιστική συνέχεια με ορίζοντα τις επόμενες γενιές.

· 21 χρόνια είμαστε δίπλα στους παραγωγούς αυτού του δύσκολου προϊόντος.

· 21 χρόνια βραβεύουμε τους καλύτερους παραγωγούς της περιοχής μας.

· ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Ονομασία προέλευσης για το σκόρδο.

· ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ: Στην αξιοποίηση της ανώτερης ποιότητας των σκόρδων που διαθέτουμε.

· ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ την παραδοσιακή παρουσία του προϊόντος.

· ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ που τείνει να εξαφανίσει η τυποποίηση και η ευκολία στην εμπορία. Όλα τα σκόρδα της παραγωγής μας διατίθενται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Πρέπει να εκτιμηθεί εκτός από το προϊόν και η χειρωνακτική δεξιοτεχνία του πλεξίματος: η δημιουργία της πλεξίδας.

Ελάτε την Κυριακή 3 Ιουλίου, να διασκεδάσουμε με τα τραγούδια των Γιώργου Μπέκιου, Γωγώς Τσαμπά, Γιάννη Κατσίγιαννη, στους σκοπούς του κλαρίνου του Νεκτάριου Κοκκώνη.



Με τιμή το Δ.Σ. του συλλόγου


Καλοκαιρινή περιοδεία για τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη


Την Παρασκευή 1 Ιουλίου και το Σάββατο 2 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου και κατόπιν σε περιοδεία σε όλη τη χώρα, οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών, παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος».  Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

Σύγχρονος του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404), που σήμανε την πτώση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, ο κορυφαίος κωμωδιογράφος της αρχαιότητας Αριστοφάνης πραγματεύεται με διεισδυτικότητα και ακρίβεια την έκπτωση των αξιών. Κεντρική θέση στα 11 σωζόμενα έργα του -οι Αλεξανδρινοί του αποδίδουν συνολικά 40- κρατά η σφοδρή κριτική του στην πολιτική, κοινωνική, ηθική και οικονομική κρίση κατά τη διάρκεια της εκπεσούσης αθηναϊκής δημοκρατίας, με λόγο σύγχρονο και τολμηρό – σε σημείο σοκαριστικό για τα δεδομένα της εποχής. Γεγονός που εξισορροπούσε έντεχνα με την εκλεπτυσμένη παράλληλη χρήση της γλώσσας και συμπυκνωμένα νοήματα που απομακρύνονταν από τους κώδικες της κωμωδίας, αγγίζοντας βαθιά το συναίσθημα των θεατών, κατορθώνοντας έτσι να εμποτίσει το κοινό του με τα μηνύματα που επιδίωκε να περάσει μέσω των έργων του. Ο «Πλούτος» παρουσιάστηκε το 388 π.Χ., στο τέλος περίπου του Κορινθιακού πολέμου. Η Αθήνα ήλπιζε σε ανάκτηση της αίγλης της – μάταια όμως, αφού η πολιτισμική κρίση ήταν βαθιά, η έκπτωση των ηθών έπληττε βάναυσα τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο και η οικονομία κατέρρεε επιτρέποντας την επικράτηση των επιτηδείων, με την ανοχή βεβαίως της διεφθαρμένης πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας. Κι εδώ παρεμβαίνει με το έργο του ο Αριστοφάνης. Απογυμνώνει τους ηγέτες του και επαναφέρει το αίτημά του για δίκαιη πολιτεία, αναπτύσσοντας έναν προβληματισμό πάνω στην άδικη κατανομή του πλούτου και στην έκρηξη της διαφθοράς. 

Το έργο:
Ο Χρεμύλος, πνιγμένος στα χρέη, αναζητά στο Μαντείο των Δελφών χρησμό για τον σωστό τρόπο να μεγαλώσει το γιο του: τίμιο και φτωχό ή πλούσιο και απατεώνα; Η Πυθία, όπως πάντα ομιχλώδης, τον προτρέπει να πάρει σπίτι του τον πρώτο που θα συναντήσει αποχωρώντας από το Μαντείο. Αυτός είναι ένας τυφλός γέρος, ο Θεός Πλούτος, τιμωρημένος από τον Δία για να μη βλέπει που μοιράζει τα πλούτη, ο οποίος αρνείται να θεραπευτεί γιατί φοβάται την οργή του Θεού. Μεταπείθεται ωστόσο από τον Χρεμύλο και τον υπηρέτη του, Καρίωνα, ώστε να διαθέτει τον πλούτο σε όσους τον αξίζουν και όχι στους φαύλους ρήτορες και τους απατεώνες. Η θεά Πενία παρεμβαίνει και προσπαθεί να πείσει πως ο πλούτος θα καταστρέψει τους πολίτες, μιας και οι φτωχοί θα επαναπαυθούν, με αποτέλεσμα να γίνουν τεμπέληδες. Εξανίστανται επίσης όλοι οι επιτήδειοι -των ιερέων μη εξαιρουμένων- οι οποίοι χάνουν τα προνόμιά τους.

Σημείωμα σκηνοθέτη:
Στη σύγχρονη κοινωνία, όπου το χρήμα αποτελεί πλέον το θεμέλιο ολόκληρου του συστήματος αξιών, η συγκεκριμένη παράσταση επικεντρώνει την ερμηνεία αυτής της Αριστοφανικής κωμωδίας, σ’ ένα γεγονός που σχεδόν τις περισσότερες παραβλέπεται: στο ότι ο ποιητής στο τέλος του έργου εγκαθιστά το Θεό Πλούτο στο ίδιο το κράτος, δίδοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα, απ’ τη στιγμή που όλα τα αναγκαία αγαθά θα είναι δημόσια, να αναζητήσουν τον πραγματικό πλούτο στις ιδέες και στις αξίες, που ίσως έχουν ξεχάσει.

Μετάφραση:  Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Γιώργος Πάτσας
Κοστούμια:  Σοφία Νικολαϊδη
Μουσική:  Γιώργος Ανδρέου
Στίχοι:  Ισαάκ Σούσης
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου, Θανάσης Γιαννακόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Παραγωγή: Αφοί Τάγαρη

Παίζουν:
Γιώργος Κιμούλης (Πλούτος & Πενία), Γιάννης Μπέζος (Χρεμύλος), Πέτρος Φιλιππίδης (Καρίων), Παύλος Χαϊκάλης (Βλεψίδημος, Δίκαιος, Γριά, Ερμής), Αλμπέρτο Φάϊς (Συκοφάντης & Ιερέας) 

Χορός:  Γκιζέλη Χριστέλα, Δαβάκη Βερόνικα, Ζησάκης Ευθύμης, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Κατσώλης Παναγιώτης, Μαούτσου Κατερίνα, Σπατιώτη Χριστίνα, Στασινοπούλου Ντένια, Τσαβά Ειρήνη, Τσιμπρικίδου Ελένη, Τσουρής Γιώργης, Χιώτης Χάρης 



Κατασκηνώσεις τον Αύγουστο για τα παιδιά της Μητροπόλεως Αργολίδος


Φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα λειτουργήσουν κατασκηνώσεις για τα παιδιά της Μητρόπολης Αργολίδος που τελείωσαν την Ε’ Δημοτικού έως την Γ’ Λυκείου.

Θα πραγματοποιηθούν δύο κατασκηνωτικές περίοδοι: Για τα κορίτσια, 10 – 20 Αυγούστου στην Πάτρα και για τα αγόρια 16 – 26 Αυγούστου στην Κούμανη Ηλείας.

Τα έγγραφα των δηλώσεων συμμετοχής μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τις κατά τόπους ενορίες και από τα γραφεία της Μητροπόλεως (Βασιλέως Κωνσταντίνου 31, Ναύπλιο). 

Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως έως και 1η Ιουλίου καθημερινά, 10.30 – 13.00. 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητος.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΓΑΡΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Σπουδαίος καλλιτέχνης με ευρεία κοινωνική απήχηση, λαϊκός τροβαδούρος με όλη τη σημασία του όρου, ο Κώστας Χατζής μας καλεί να τραγουδήσουμε όλοι μαζί του για μία μόνο βραδιά στον υπαίθριο χώρο του Φουγάρου στο Ναύπλιο, το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός θα μας ταξιδέψει με την κιθάρα του και την μοναδική βαθιά φωνή του μέχρι εκεί όπου «Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει» μέσα από τα δικά του εμβληματικά τραγούδια, αλλά και σπουδαίων Ελλήνων συνθετών. Μια μοναδική μουσική αναδρομή, στους μεγαλύτερους σταθμούς της καριέρας του, που ήδη μετράει μισό αιώνα. Συντροφιά του η Αντωνία Χατζίδη και η Μαρία Αλεξίου. 

To πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά και αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων συνθετών της παλιάς αλλά και νεότερης γενιάς, όπως είναι οι Μίκης Θεοδωράκης, Μίμης Πλέσσας, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος αλλά και οι Μάριος Τόκας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός και Δημήτρης Παπαδημητρίου. 

Ο Κώστας Χατζής μιλάει τη γλώσσα του λαού, έτσι και τα τραγούδια του είναι απλά, σοφά και ευρέως κατανοητά. Θεωρείται από τους κορυφαίους και συνάμα πρωτοπόρους δημιουργούς στο κοινωνικό τραγούδι. Κατά κοινή ομολογία είναι αυτός που ουσιαστικά επέβαλε το στυλ «φωνή-κιθάρα» και για πρώτη φορά ακούστηκαν μπαλάντες με κοινωνικά μηνύματα. Διαμόρφωσε με την διαχρονική παρουσία του σχολή και γενιές τραγουδοποιών ακολούθησαν τα χνάρια του και μεγαλούργησαν στο μετέπειτα έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Παγιάτης. 

Οργάνωση παραγωγής: STAR BRIDGE, www.starbridge.gr


Καλαμάτα : Εκδηλώσεις στο Ιστορικό Κέντρο από 29 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου


Ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας διοργανώνουν εκδηλώσεις στο Ιστορικό Κέντρο, από σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ, με σκοπό να προβάλουν την περιοχή κατά τη θερινή περίοδο και να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας σ’ αυτήν.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μετά τον εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων, σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρα 20.30, με λούνα παρκ και παιχνίδια για τα παιδιά, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στην πλατεία Αμφείας. 

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 20.30, παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, ενώ λαϊκή ορχήστρα θα αποδώσει μουσική στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου και ώρα 21.00, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει ταινία στην πλατεία Όθωνος.

Διαγωνισμός φωτογραφίας στην Ερμιόνη


Διοργανώνεται  για 8η συνεχή χρονιά στην Ερμιόνη ο καθιερωμένος διαγωνισμός ερασιτεχνικής φωτογραφίας.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Στη δουλειά».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους ερασιτέχνες φωτογράφους και η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη με έως και 3 έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Μετά τις 8/8/2016 τελευταία ημέρα αποδοχής συμμετοχών, θα ακολουθήσει έκθεση των φωτογραφιών και  βράβευση των τριών πρώτων διαγωνιζόμενων από 14 έως και 16 Αυγούστου.

Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από προσωπικότητες με γνώση της φωτογραφίας και της τέχνης και το κοινό συμμετέχει στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος με την ψήφο του.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2754031366-41003, 6972425920-6977255437

E-mail: protoenpoermionis@gmail.com

Οργάνωση: Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης

Μουσικό καλοκαίρι 2016 στον έντεχνο πολυχώρο της Ανοιξης με μιά αγκαλιά τραγούδια (Vol 3) από τον Γιάννη Νανόπουλο


Με το τρίτο μέρος των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων της σειράς "Με μια αγκαλιά τραγούδια", από τον Γιάννη Νανόπουλο, συνεχίζονται και αυτή την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, οι μουσικές εκδηλώσεις για το καλοκαίρι 2016, στον εξωτερικό πολυχώρο της "Άνοιξης" στους Ηλιοχώρους της Ασίνης Ναυπλίου.

Η πρώτη ημέρα του Ιουλίου, θα μας βρει όπως και κάθε Παρασκευή εκεί...και όσο πάμε όλο και μεγαλώνουμε από εσάς.
Η αρχή έχει ήδη γίνει και η συνέχεια αναμένεται καυτή!!

Θα χαρούμε να συναντηθούμε και πάλι πιο κοντά, με όμορφες μουσικές, με ποτό και με εξαιρετικές γεύσεις από την κουζίνα μας.
=============================================
Είσοδος: Ελεύθερη
Τηλέφωνα κρατήσεων : 6970080048 και 275207040

Τον Αύγουστο η Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και των Ψαράδων στον Τυρό


Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 ο Τυρός τιμά την θαλασσινή του παράδοση διοργανώνοντας την γιορτή της Θάλασσας των Ναυτικών και των Ψαράδων στο λιμάνι του Τυρού με πολλά δρώμενα, εκπλήξεις και μουσικές που αφορούν την θάλασσα.

Στην διάρκεια της γιορτής θα γίνει αναφορά στην ναυτική παράδοση των κατοίκων του Τυρού, επιμνημόσυνη δέηση για τους χαμένους ναυτικούς και αλιείς του Τυρού και θα τιμηθούν απόμαχοι της θάλασσας.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Νότιας Κυνουρίας - Δημοτική Ενότητα Τυρού, Αλιευτικός Σύλλογος Τυρού.


ΠΗΓΗ: tyrostsakonia.gr

29º Πολιτιστικό Καλοκαίρι, Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ΣΠΑΡΤΗΣ: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Για 29η χρονιά συνεχίζεται και φέτος το καλοκαίρι ο καλλιτεχνικός θεσμός του Σαϊνοπουλείου Αμφιθεάτρου Σπάρτης με συνδιοργανωτή και πολύτιμο αρωγό του το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης.

Ακόμα ένα καλοκαίρι το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ανοίγει και μας καλεί να παρασυρθούμε στη μαγεία της τέχνης και του Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει μοναδικές βραδιές με θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και μουσικοχορευτικές παραστάσεις καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες τοπικών φορέων της Λακωνίας υπό την Αιγίδα του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Τετάρτη 29 Ιουνίου & ώρα 9.15 μ.μ.

Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης»
από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Rougeri_sainop


Φέτος η Κάρμεν Ρουγγέρη ανοίγει τις εκδηλώσεις του 29ου Πολιτιστικού Καλοκαιριού του Σαϊνοπουλείου με τον «Κουρέα της Σεβίλλης», ένα θεατρικό έργο του Μπωμαρσαί που έγινε πασίγνωστο όταν ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης Τζοακίνο Ροσσίνι το διάλεξε για να το κάνει ΟΠΕΡΑ.

Έργο διασκευασμένο με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, κρατάει τα πιο μελωδικά μέρη της όπερας και μετατρέπει της άριες σε τραγούδια δημιουργώντας μία όμορφη μουσικά θεατρική παράσταση, όπου σε συνδυασμό με σκηνικά που χορεύουν και πολύχρωμα κουστούμια- με άρωμα εποχής- κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8€

Σάββατο 2 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

«Η Λίμνη των Κύκνων» Russian Ballet Theater

Limni_Kuknvn_sainop

Το κλασικό αριστούργημα περιοδεύει σε επιλεγμένες πόλεις στην Ελλάδα! Μετά από τις sold out παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, «η Λίμνη των Κύκνων», του φημισμένου «Russian Ballet Theater» φιλοξενείται και στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 20€, μειωμένο 15€

Τετάρτη 6 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ
Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Σπάρτης

Filarmoniki_Spartis_sainop.jpg

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Σπάρτης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.

Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Σαράντος Κανελλάκος

Τραγούδι: Βελδέκη Τζίνα, Καππάκος Ηλίας Κουτσοβασίλης Σπύρος, Χριστοφιλάκη Ειρήνη

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δευτέρα 25 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

Συναυλία Νατάσσας Μποφίλιου

Mpofilioy_Sainopouleio.png
Ύστερα από τις επιτυχημένες παραστάσεις του χειμώνα που συζητήθηκαν όσο λίγες στην Αθήνα η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν την ξεχωριστή «Βαβέλ» το καλοκαίρι στη Σπάρτη. Η πιο δυναμική τριάδα της σύγχρονης μουσικής θα συστήσει τα νέα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου στους χιλιάδες θαυμαστές της.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Προπώληση 13€, Είσοδος 15€, παιδικό- φοιτητικό- ανέργων- πολυτέκνων- ΑΜΕΑ 13€

Κυριακή 31 Ιουλίου & ώρα 9.30 μ.μ.

«Πλούτος» του Αριστοφάνη

Ploutos_sainop.jpg

Μετά την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου οι Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης με 12μελή χορό ηθοποιών και μουσικών παρουσιάζουν ένα νέο, φιλόδοξο ανέβασμα του έργου του Αριστοφάνη «Πλούτος» και στο Σαϊνοπούλειο. Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι του Γιώργου Κιμούλη.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:15€, μειωμένο 13€

Τρίτη 9 Αυγούστου & ώρα 9.30 μ.μ.

«Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστάν

Sirano_sainop.jpg

Ένα από τα πιο συναρπαστικά και δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ, ζωντανεύει ξανά σε μία παράσταση που σημείωσε τεράστια επιτυχία με ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα και γνώρισε την ανταπόκριση κοινού και κριτικών.

Σκηνοθεσία : Γιάννης Κακλέας

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα κά.

Μουσική :Ευανθία Ρεμούτσικα.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 16€, Μειωμένο 13€

Παρασκευή 19 Αυγούστου & ώρα 9.30 μ.μ.

«Άσε με πάλι να σου πω» - Συναυλία Γιώργου Νταλάρα

Dalaras_sainop.jpg


«Μη μου θυμώνεις μάτια μου», «Ένας κόμπος η χαρά μου», «Οι ελεύθεροι και ωραίου», «Όλα καλά», «Στα χρόνια της υπομονής», «Το πουκάμισο το θαλασσί»… Και δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και δεκάδες άλλα τραγούδια που μας άφησε πολύτιμη παρακαταθήκη ο σπουδαίος συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής σε στίχους δικούς του και άλλων σπουδαίων στιχουργών και ποιητών.

Καλεσμένοι σε αυτή τη συναυλία οι πανάξιοι τραγουδιστές Ζαχαρίας Καρούνης και Ασπασία Στρατηγού.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Αμφιθεάτρου φιλοξενούνται εκδηλώσεις σχολείων της πόλεως και του νομού μας, καθώς και φορέων με αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα και σε ημερομηνίες (εφόσον υπάρχουν) προ της ενάρξεως ή μετά τη λήξη του Φεστιβάλ. Η παραχώρηση αυτή γίνεται στους φορείς για να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους.

Για το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Δήμου Μονεμβασίας.

Τετάρτη 31 Αυγούστου & ώρα 8.30 μ.μ.
Θεατρικό Εργαστήρι Νέων Δήμου Μονεμβασίας

Αριστοφάνη «Πλούτος»

Monemvasias_sainop.jpg
Ο θεός Πλούτος είναι τυφλός και χωρίς να το θέλει πηγαίνει στα χέρια των επιτήδειων και των πονηρών. Μέχρι που οι άνθρωποι του μόχθου αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να ξαναβρεί το φως του. Σοβαρότατα πράγματα, ειπωμένα με αστείο τρόπο, γρήγορο ρυθμό και μεγάλη ζωντάνια.

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια: Ολυμπία Λαμπούση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Sights_Of_Interest_Culture_Sainopouleio_Amphitheatre_06
Τηλέφωνο: 27310 82470, 27310 28878
http://www.sainopouleio.gr
idrymaia@otenet.gr

Τηλέφωνο Θεάτρου (απογευματινές ώρες τις ημέρες των παραστάσεων):
27310 26261, 27310 28007




ΠΗΓΗ: pelopolitismos.wordpress.com

Καραγκιόζης στη Νέα Τίρυνθα


Ο Μορφωτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Τίρυνθας παρουσιάζει έναν από τους σημαντικότερους τεχνίτες του Θεάτρου Σκιών, τον Άθω Δανέλλη, με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Το μεγάλο κατόρθωμα του Καραγκιόζη», παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016
Ώρα: 21:30
Γη.παιδό.τοπος (Θεατράκι 5Χ5) Νέα Τίρυνθα
Είσοδος: 2€

Ο Άθως Δανέλλης είναι ένας από τους λίγους σημερινούς επαγγελματίες εκπροσώπους της παράδοσης του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών. Κατάγεται από την Κρήτη. Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης. Γρήγορα ξεκίνησε να παίζει και να μελετά το Θέατρο Σκιών.

Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αγγλία. Συνεργάστηκε με την Ε.Ρ.Α., την ελεύθερη ραδιοφωνία και τον περιοδικό Τύπο. Παρουσίασε σειρές εκπομπών με θέμα το ελληνικό και παγκόσμιο Θέατρο Σκιών, ενώ συμμετείχε σε θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Με τον "Αθηναϊκό Θίασο Σκιών" του, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.α.).

Το 1997 ήταν βασικός συνεργάτης στην πρωτοποριακή "Όπερα Σκιών" του Νίκου Μαμαγκάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το 1998, ίδρυσε το "Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών" με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του Ελληνικού Καραγκιόζη.

Διατηρεί από το 1989 μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, όπου παρουσιάζει σπάνια έργα από το ξεχασμένο ρεπερτόριο του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών καθώς και δικές του πρωτότυπες δημιουργίες κρατώντας ζωντανή αυτή την τόσο σημαντική λαϊκή θεατρική παράδοση.

Διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών (ιστορία και θεωρία, ύφος και μίμηση, ρόλος της μουσικής στην παράσταση, κατασκευή και ζωγραφική φιγούρας, σκηνικού και ρεκλάμας) σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, γράφει άρθρα και μελέτες και έχει την επιμέλεια εκδόσεων, ραδιοφωνικών εκπομπών και παραστάσεων.

Από το 2007 ως το 2010 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, παρουσιάζοντας παραστάσεις παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών.

Τις περιόδους 2009, 2010 και 2011 συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο σε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Παλλάς και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Η Κόρινθος γιορτάζει παρουσία του Αρχιεπισκόπου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και όπως αρμόζει στον Μεγάλο Απόστολό μας, τον ένδοξο Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας και Πολιούχο Κορίνθου, τον φωτιστή της Ελλάδος και ολοκλήρου της Οικουμένης Άγιο Παύλο, εορτάστηκε κι’ εφέτος η μνήμη Του στον Καθεδρικό Ι. Ναό, που τιμάται στο όνομα Του, στην Κόρινθο.

Το απόγευμα και ώρα 19:00 με κάθε επισημότητα και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο καθιερωμένος πλέον Μέγας Συνοδικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β’ πλαισιουμένου υπό των Συνοδικών Μητροπολιτών, Ηλείας κ. Γερμανού, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Άρτης κ. Ιγνατίου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, καθώς και υπό των προσκεκλημένων υπό του Μητροπολίτου μας Σεβ. Μητροπολιτών, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος, Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου, ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, από τα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού, προσφωνών ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο β’, καθώς και τους υπολοίπους Συνοδικούς και μη Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, που αψήφησαν κόπους και αποστάσεις, ερχόμενοι στην πόλη μας, ώστε να τιμήσουν τις Εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Προστάτου μας Θείου Παύλου, υπό τον τίτλο «Ι’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2016» και κάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, στον οποίο ο Μακαριώτατος έδωσε την εντολή της διακονίας του Θείου λόγου, να απευθύνει λόγους πνευματικής οικοδομής. Στην σύντομη αναφορά του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εξήρε την ταπείνωση του Αποστόλου μας, που ενώ επέτυχε να ελευθερώσει όλα τα Έθνη της τότε γνωστής Οικουμένης από την πλάνη της ειδωλολατρίας και την αγνωσία της αθεΐας, «εσμίκρυνε εαυτόν» και ήταν «ευχαριστημένος για τον μέτριο ρόλο, που κατέχει στην θριαμβευτική παρέλαση του Χριστού, όταν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος σαν τρόπαιο» εν αντιθέσει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα τόσο της εποχής Του όσο και της σημερινής, που οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε την εξουσία, την δύναμη, την οικονομική ισχύ, την εφήμερη λάμψη, την κοινωνική καταξίωση και γενικώς όλα τα πρόσκαιρα και ανούσια για την σωτηρία μας.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος, πριν παρακαλέσει ευγενικά τον Σεβ. Χαλκίδος να απευθύνει εποικοδομητικούς λόγους προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Κορινθιακής Εκκλησίας, ζήτησε από αυτό να φέρει πάντοτε μαζί του, στις τσέπες του, τις ξακουστές στην Οικουμένη δύο «προς Κορινθίους Επιστολές» του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την μοναδικότητα και την σπουδαιότητά τους για την Ορθοδοξία μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την όλως τιμητική εκχώρηση της διακονίας του λόγου και τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο για την πρόσκληση αλλά και για τον επί σειρά ετών επιτυχή εορτασμό της μνήμης του Αποστόλου Παύλου στην πόλη της Κορίνθου.

Στο μεστό και επιστηρικτικό κήρυγμά του, ορμώμενος από την σοφή, όπως χαρακτηριστικά είπε, προτροπή του Μακαριωτάτου σχετικά με τις δύο «προς Κορινθίους Επιστολές», εκίνησε από την ίδια αφετηρία τον λόγο του τονίζοντας ότι ο Απόστολος μας, ενώ αρχικά αναδείκνυε την ευμάρεια, που χαρακτήριζε την Κόρινθο της εποχής Του ακολούθως διευκρίνιζε ότι ο πλούτος αυτός συνήθως συμβαδίζει με την αμαρτία και την έπαρση. Ο τρόπος ζωής όμως αυτός δεν συνάδει με την Χριστιανική διδασκαλία, που όπως την παρομοιάζει ο Απόστολός Παύλος είναι ανθρώπινο σώμα με κεφαλή τον Χριστό και μέλη όλους όσοι πιστεύουν στον Χριστό και τον θεωρούν σωτήρα και ευεργέτη τους. Στο σώμα υπάρχουν πρωτεύοντα και δευτερεύοντα μέλη. Το ένα δεν μεμψιμοιρεί εναντίον του άλλου, ούτε βεβαίως υπονομεύει το ένα το άλλο. Δεν μπορεί επί παραδείγματι η ακοή να αμφισβητεί την όραση, ούτε όταν ένα μέλος πάσχει τα υπόλοιπα μέλη να αδιαφορούν. Η ενότητα είναι αυτή που δίδει την υγεία στο σώμα. Μάλιστα, επεσήμανε ότι τα πολύτιμα μέλη του σώματος σκύβουν με ταπείνωση για να υπηρετήσουν τα υποδεέστερα και τα λιγότερο σημαντικά μέλη αποτελούν τις ασπίδες προστασίας των κυριοτέρων σε μία αγαστή, ευλογημένη, άψογη συνεργασία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κατέληξε, ότι ούτε κεφαλή ασώματη υφίσταται ούτε σώμα ακέφαλο. Το μοντέλο «άνθρωπος θεός», που έχοντας την ψευδή εντύπωση της πνευματικής μας αυτάρκειας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει, είναι μια ουτοπία, όπως ξεκάθαρα κήρυξε ο Απόστολός μας. Μακάρι όλοι μας να κατανοήσουμε την ύψιστη τιμή, που μας κάνει ο Θεός θεωρώντας μας μέλη του σώματός Του. Σε μια κοινωνία που τα πάντα ακριβαίνουν καθημερινά, το μόνο που πέφτει είναι η ανθρώπινη αξία και μόνον το διαχρονικό κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου μπορεί να αλλάξει αυτή την πτώση κάνοντας ξανά την ανθρώπινη αξία ανεκτίμητη.

Εν συνεχεία, συνοδεία των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της πόλεως και χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε ανά τις οδούς της πόλεως η πάνδημος Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, φερομένης επί στρατιωτικού οχήματος, καθώς και η επί των χειρών των αδελφών των μοναστικών αδελφοτήτων της Ι. Μητροπόλεώς μας Λιτάνευσις των Ιερών Λειψάνων των Κορινθίων Αγίων: Τιμίου Προδρόμου, Αποστόλου Παύλου του και πολιούχου μας, Αποστόλου Ιάσονος, Ιερομαρτύρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βλασίου, των εν Αγίοις Πατέρων Σωφρονίου Ιεροσολύμων και Μακαρίου Κορίνθου, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, Οσίων Παταπίου καιΥπομονής και Νίκωνος του νέου, καθώς και η Ι. Εικόνα πάντων των Αγίων των εχόντων σχέση με την Εκκλησία της Κορίνθου.

Η ραδιοφωνική κάλυψη της Ι. Ακολουθίας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα από τονΡαδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και από τον Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» ενώ το ψηφιακό Τηλεοπτικό Κανάλι «4ε» κατέγραψε όλες τις εκδηλώσεις για να τις μεταδώσει μαγνητοσκοπημένες πανελληνίως. Επιπρόσθετα, σύσσωμος ο Τοπικός Τύπος προσήλθε και «κάλυψε» το σπουδαίο αυτό για τον Νομό μας θρησκευτικό γεγονός. Στις διευθύνσεις όλων των Μέσων Ενημέρωσης, που παρέστησαν, η Ιερά Μητρόπολή μας εκφράζει τις ευχαριστίες της και την ευαρέσκεια της.













ΠΗΓΗ : moriasnews.gr

Ζώδια: Προβλέψεις από τη Βιργινία Λεούση


Θέλετε να μάθετε τι «λένε» τα άστρα για ζώδιό σας; Η διάσημη αστρολόγος – μελλοντολόγος, Βιργινία Λεούση, κάνει τις προβλέψεις της για όλα τα ζώδια!

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΚΡΙΟΣ: Καινούρια δεδομένα αλλάζουν τα οικονομικά σας και είναι πολύ πιθανόν να επηρεάσουν τις επαγγελματικές σας προοπτικές, οπότε φανείτε πιο διορατικοί με τις εξελίξεις.

ΤΑΥΡΟΣ: Φανείτε διαλλακτικοί με τα γεγονότα και αντιμετωπίστε την ερωτική σας ζωή με περισσότερη υπευθυνότητα και προσοχή. Κάτι αλλάζει και θα πρέπει να προσαρμοστείτε ανάλογα.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Προσαρμοστείτε γρήγορα στις νέες επαγγελματικές σας απαιτήσεις και φροντίστε να διαχειριστείτε με έξυπνο τρόπο κάποιες συναλλαγές. Ασχοληθείτε με το σπίτι σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Να είστε πιο ευέλικτοι σε μια καινούργια κατάσταση που θα αφορά μια συνεργασία σας. Δείξτε ότι μπορείτε να αλλάξετε συμπεριφορά όταν οι περιστάσεις το προστάζουν.

ΛΕΩΝ: Οικονομικές ανακατατάξεις θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προωθήσετε τα σχέδιά σας. Τολμήστε να προχωρήσετε περισσότερο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Να περιμένετε σημαντικές εξελίξεις στην εργασία σας που θα έρθουν με κάπως περίεργο τρόπο. Δεχτείτε τις με περισσότερη αισιοδοξία και κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές.

ΖΥΓΟΣ: Προσεγγίστε μια σχέση σας με ιδιαίτερη σοβαρότητα και αξιοποιείστε την κοινωνική σας ζωή. Μια ιδιαίτερη συνάντηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για το μέλλον σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αναθεωρείστε ορισμένες από τις κοινωνικές σας σχέσεις και αν χρειαστεί προσανατολιστείτε πάνω σε κάποια καινούργια δεδομένα. Η ερωτική ζωή θα σας προβληματίσει ευχάριστα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Δεχτείτε κάποιες σημαντικές επαγγελματικές αλλαγές και παράλληλα προωθείστε οικονομικές συμφωνίες που δείχνουν να βρίσκουν ένα πεδίο στήριξης.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Να είστε ανοικτοί σε συναντήσεις, επαφές και γνωριμίες, καθώς προτάσεις και νέα σχέδια θα εμπλουτίσουν την καθημερινότητά σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Οι συναλλαγές σας θα είναι ιδιαίτερα αποδοτικές. Εσείς χρειάζεται να επιμείνετε περισσότερο στα κομμάτια του χαρακτήρα σας που είναι ανταγωνιστικά.

ΙΧΘΥΣ: Οι έρωτες έρχονται μέσα από καινούριες γνωριμίες, αλλά το εγώ σας χρειάζεται πρώτα τις ανταποκρίσεις του άλλου. Μην την πατήσετε από την πολύ αυτοπεποίθηση. 


Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Γίνονται σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου


*********************

*********************


*********************
*********************
*********************
*********************
Τετάρτη 29 (20:00) & Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 (21:00) – ΤΡΙΠΟΛΗ, Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – «ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» του Αλέκου Σακελλάριου
3ο ΓΕΛ Τρίπολης
*********************
ΠΑΤΡΑ, Θερινό Χάραμα – Χρήστος Δάντης Reload
*********************



Τετάρτη 29 Ιουνίου, Βουλευτικό 21:00
Katarzyna Duda, violin Marek Bracha, piano
*********************

Μεγάλη Χορευτική Παράσταση Λυκείου των Ελληνίδων Παραρτήματος Άργους

Πλατεία Αγίου Πέτρου Άργος, 8:30 μ.μ.




*********************

Τετάρτη 29 Ιουνίου & ώρα 9.15 μ.μ. 
Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο ΣΠΑΡΤΗΣ
Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» 
από την Κάρμεν Ρουγγέρη

*********************