29.6.16

ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Ν' ΑΚΟΥΜΕ του Δημήτρη Καμπουράκη


Έχουν περάσει αρκετές μέρες από το βρετανικό δημοψήφισμα, οι αναλύσεις και τα εκτενή ρεπορτάζ έδωσαν σε όλους το σύνολο των πληροφοριών που είναι απαραίτητες για μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης, όμως εγώ συνεχίζω να ακούω ακριβώς τα ίδια που άκουγα την πρώτη μέρα. Ότι οι Βρετανοί τιμώρησαν τον Σόιμπλε για τη λιτότητα και τον γερμανικό αυταρχισμό του.

Βεβαίως, πρόκειται για μεγαλοπρεπή κοτσάνα. Οι Βρετανοί δεν έχουν λιτότητα, η οικονομία τους τρέχει με 2% ανάπτυξη, έχουν τη μικρότερη ανεργία στην Ευρώπη και ο Σόιμπλε δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη στα οικονομικοπολιτικά τους, αφού η Αγγλία δεν είναι στη ζώνη του ευρώ. Όλες οι αποφάσεις για τη ζωή των Βρετανών λαμβάνονται στο Λονδίνο.

Όμως εμείς συνεχίζουμε να λέμε τα ίδια. Όπως κάποτε όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Ρώμη, έτσι σήμερα όλοι οι δρόμοι του μυαλού μας οδηγούν στην τιμωρία των Γερμανών. Όταν όμως οι απαντήσεις μας σε καίρια ερωτήματα των καιρών περιορίζονται σ’ αυτά που θέλαμε ν’ ακούσουμε πριν καν τη διατύπωση των ερωτημάτων, τότε οδεύουμε ολοταχώς σε νέα μετωπική σύγκρουση με την... πραγματικότητα.



ΠΗΓΗ: facebook, Δημήτρης Καμπουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου