11.8.16

Στίβος: Έναρξη με τέσσερις Έλληνες πρωταθλητές


Στο βασιλιά των Ολυμπιακών Αγώνων, το στίβο, στρέφουν από την Παρασκευή (12/8) την προσοχή τους οι φίλοι του αθλητισμού. Οι παγκόσμιοι σταρ του κλασικού αθλητισμού δίνουν ραντεβού στο Ολυμπιακό στάδιο του Ρίο εκεί όπου αναμένεται να γίνουν εξαιρετικές επιδόσεις και μοναδικές μάχες. 

Στη πρώτη ημέρα των αγώνων ξεκινούν την προσπάθεια τους τέσσερις πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας με δύο από αυτούς να μετέχουν στους απευθείας τελικούς των αγωνισμάτων τους. 

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα πάρει μέρος στον τελικό των 20χλμ βάδην με στόχο μια θέση καλύτερη από την 15η του 2012. Ο έμπειρος βαδιστής έχει διανύσει φέτος την απόσταση σε 1 ώρα 21.33 και έχει δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά το επίπεδο του αγώνα, στον οποίο μετέχουν 74 βαδιστές, είναι πολύ υψηλό και ο αθλητής μας απαιτείται να βρεθεί σε καλή μέρα, ώστε να μπορέσει να πετύχει το στόχο του. Ο καιρός και η διαδρομή αναμένεται να παίξουν ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. 

Την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα γευτεί η Αλεξία Παππά, που από φέτος αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα. Η ελληνοαμερικανίδα θα τρέξει στον τελικό των 10.000 μ. μαζί με 36 ακόμη αθλήτριες. Στόχος της να βελτιώσει το 31.46.85, που αποτελεί από φέτος το ατομικό της ρεκόρ.

Πρώτη από όλους ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης η Σοφία Υφαντίδου. Η πρωταθλήτρια των συνθέτων, προέρχεται από την πολύ καλή εμφάνιση του Άμστερνταμ εκεί όπου κατέκτησε την 8η θέση με φετινό ρεκόρ. 

Στόχος της στο Ρίο να παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή και να κυνηγήσει ακόμη και το ατομικό της ρεκόρ. Την διήμερη μάχη του επτάθλου θα ξεκινήσουν 35 αθλήτριες, ανάμεσα σε αυτές η ολυμπιονίκης του 2012 Τζέσικα Ενις και η νικήτρια στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Μπρίαν Ίτον. 

Το νεαρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας, ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίζεται τα ξημερώματα του Σαββάτου στον προκριματικό του μήκους. Ο 18χρονος θα πάρει μέρος στο α προκριματικό γκρουπ του μήκους εκεί όπου θα αγωνισθούν συνολικά 16 άλτες. 

Για τον αθλητή του Βαγγέλη Παπανίκου, η συμμετοχή και μόνο στο κορυφαίο γεγονός αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Ο Τεντόγλου, ο οποίος πέτυχε τον βασικό στόχο τς χρονιάς, που ήταν η κατάκτηση μεταλλίου στους έφηβους έχει ρεκόρ 8,19 μ. και το όριο για τον τελικό είναι 8,15 μέτρα.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Κωπηλασία: Στην έκτη θέση η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών


Η ελληνική τετράκωπος ελαφρών βαρών πήρε την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο Ρίο. Το πλήρωμα που αποτελείται από τους Στέφανο Ντούσκο, Γιάννη Πέτρου, Σπύρο Γιάνναρο και Παναγιώτη Μαγδάνη πέτυχαν χρόνο 6.36.47 και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τα υπόλοιπα πληρώματα, ωστόσο η παρουσία τους στον τελικό θεωρείται επιτυχία. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το ελβετικό πλήρωμα με 6:20.51, στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε η ομάδα της Δανίας με 6:21.97, ενώ τρίτη τερμάτισε η Γαλλία.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Ιστιοπλοΐα: Στην τρίτη θέση Μάντης και Καγιαλής


Σε τροχιά μεταλλίων παραμένουν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην κατηγορία 470 των ανδρών στο Ολυμπιακό τουρνουά της ιστιοπλοΐας. Οι Έλληνες πρωταθλητές αγωνίστηκαν σήμερα σε δύο ιστιοδρομίες και πλέον βρίσκονται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης με 9 βαθμούς ποινής. 

Στην τρίτη ιστιοδρομία τερμάτισαν στην πρώτη θέση με φοβερή εμφάνιση, ενώ στην τέταρτη πέρασαν πέμπτοι την γραμμή του τερματισμού. 

Στην γενική κατάταξη προηγούνται οι Κροάτες με 4 βαθμούς ποινής και οι Νεοζηλανδοί με επτά ακολουθούν.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


Κωπηλασία: Στην τέταρτη θέση Νικολαΐδου-Ασουμανάκη


Η Σοφία Ασουμανάκη και η Κατερίνα Νικολαΐδου έφτασαν πολύ κοντά στο βάθρο των νικητών, ωστόσο κατέλαβαν την τέταρτη θέση στο διπλό σκιφ της κωπηλασίας γυναικών στην ολυμπιακή ρεγκάτα του Ρίο. 

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε άσχημα την κούρσα και ανέβασε ρυθμό μετά τα 1.000 μέτρα, όμως δεν μπόρεσε να πάρει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις. 

Το πλήρωμα που μετρά μόλις 16 μήνες «ζωής» πέτυχε χρόνο 7:48.62 και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνία και ακολούθησαν Μεγάλη Βρετανία και Λιθουανία.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα


Τα ΚΙΑΝΑ 2016 συνεχίζονται σήμερα με "Ωδές στην Αυλή του Συλλόγου"


Σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 9, τα ΚΙΑΝΑ 2016 συνεχίζουν την (επιτυχημένη) πορεία τους στις καλοκαιρινές μας βραδιές, με "Ωδές στην Αυλή του Συλλόγου" από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου Κιλκίς και το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου... 



Να σου πω μια ιστορία... Τα τελώνια


Ο μύθος λέει ότι πριν ακόμα υπάρξει η ανθρωπότητα, μαζεύτηκαν διάφορα τελώνια για να σκαρώσουν μια φάρσα. Λέει ένα από αυτά:

«Πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν οι άνθρωποι. Δεν είναι δίκαιο να έχουν τόσες αρετές και τόσες δυνατότητες. Κάτι πρέπει να κάνουμε για να τους είναι πιο δύσκολο να πάνε μπροστά. Να τους γεμίσουμε διαστροφές κι ελαττώματα… Αυτό θα τους καταστρέψει».

Το μεγαλύτερο στα χρόνια τελώνιο, λέει:

«Προβλέπεται να έχουν ελαττώματα και διπροσωπία αλλά αυτό θα τους κάνει απλώς πιο ολοκληρωμένους. Νομίζω ότι πρέπει να τους στερήσουμε κάτι που, όπως και να ’ναι θα τους κάνει να ζουν κάθε μέρα κι από μια καινούργια πρόκληση».

«Τι πλάκα θα ’χει!!!» είπαν όλα μαζί.

Αλλά ένα νεαρό και πονηρό τελώνιο, από μια γωνιά, σχολιάζει:

«Πρέπει να τους πάρουμε κάτι σημαντικό… αλλά τί;»

Μετά από πολλή σκέψη, το μεγαλύτερο αναφωνεί:

«Το βρήκα! Θα τους πάρουμε το κλειδί της ευτυχίας».

«Θαυμάσια… φανταστική… καταπληκτική ιδέα!» φωνάζουν τα τελώνια χορεύοντας γύρω από ένα τεράστιο καζάνι.

Το γέρικο στοιχειό συνεχίζει:

«Το πρόβλημα είναι πού να το κρύψουμε για να μη μπορέσουν να το βρουν».

Το πρώτο τελώνιο ξαναπαίρνει το λόγο:

«Να το κρύψουμε στην κορυφή του πιο ψηλού βουνού του κόσμου».

Αμέσως, όμως, ένα άλλο τελώνιο απαντά:

«Όχι. Μην ξεχνάτε πως θα έχουν δύναμη και θα είναι πεισματάρηδες. Εύκολα, κάποια στιγμή, μπορεί ν’ ανέβει κάποιος και να το βρει, κι άμα το βρει ένας θ’ ακολουθήσουν όλοι, και τότε πάει, τελείωσε η πρόκληση».

Ένα τρίτο τελώνιο προτείνει:

«Να το κρύψουμε στο βυθό της θάλασσας».

Ένα τέταρτο, παίρνει το λόγο και απαντά:

«Όχι. Θυμηθείτε πως είναι περίεργοι. Κάποια στιγμή θα κατασκευάσουν μια συσκευή για να μπορούν να κατεβαίνουν στο βυθό, και τότε θα το βρουν πολύ εύκολα».

Το τρίτο τελώνιο λέει:

«Να το κρύψουμε σε έναν πλανήτη μακριά από τη Γη».

Οι άλλοι όμως απαντούν:

«Όχι. Μη ξεχνάς την ευφυΐα τους. Μια μέρα, κάποιος θα κατασκευάσει ένα πλοίο με το οποίο θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άλλους πλανήτες και θα το ανακαλύψουν».

Ένα γέρικο τελώνιο που είχε μείνει μέχρι τώρα σιωπηλό κι αφουγκραζόταν τις προτάσεις των άλλων, σηκώνεται, πάει στο κέντρο και λέει:

«Νομίζω πως ξέρω που πρέπει να το βάλουμε για να μην μπορέσουν πραγματικά να το βρουν. Πρέπει να το βάλουμε εκεί που δεν θα έψαχναν ποτέ».

Γυρνάνε όλοι έκπληκτοι και ρωτάνε μ’ ένα στόμα:

«Πού;»

Το γέρικο τελώνιο απαντά:

«Θα το κρύψουμε μέσα τους… πολύ κοντά στην καρδιά τους…»

Τα χειροκροτήματα πολλαπλασιάζονται, κι αρχίζουν να γελάνε όλα μαζί:

«Χα.. χα.. χα..! Θα ψάχνουν να το βρουν απ’ έξω, απελπισμένοι, και δεν θα ξέρουν πως το έχουν συνεχώς μαζί τους».

Ο νεαρός σκεπτικιστής σημειώνει:

«Οι άνθρωποι θα έχουν βαθιά επιθυμία να γίνουν ευτυχισμένοι, κι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί ένας αρκετά σοφός ώστε να ανακαλύψει που βρίσκεται το κλειδί. Και τότε, θα το πει σε όλους».

«Μπορεί να γίνει κι έτσι» λέει το πιο ηλικιωμένο τελώνιο, ωστόσο, οι άνθρωποι θα έχουν επίσης μια έμφυτη δυσπιστία για τα πιο απλά πράγματα. Αν ποτέ υπάρξει αυτός ο άνθρωπος και αποκαλύψει πως το μυστικό κρύβεται μέσα στον καθένα… κανένας δεν θα τον πιστέψει».

(απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι: Ο δρόμος της ευτυχίας)

Ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου στη Θεομάνα Νέας Κίου...


Μικρασιάτικα τραγούδια της Παναγίας ακούστηκαν χθες βράδυ (Τετάρτη 10 Αυγούστου) στο (γεμάτο από κόσμο) προαύλιο του Ιερού Ναού Θεομάνας Νέας Κίου, από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Γρηγόρη Νταραβάνογλου (Άρχοντα Μαΐστορα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας) και Μανώλη Καρπάθιο με τη συνοδεία του Βασίλη Οικονόμου που είχε και την επιμέλεια της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα που διανθίστηκε από γνωστά τραγούδια της Προποντίδας, της Κωνσταντινούπολης και του Αιγαίο καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους...

Πριν την εκδήλωση μέσα στον Ιερό Ναό της Θεομάνας, έγινε ιερά παράκληση προς την Παναγία και στη συνέχεια ο τέως Δήμαρχος Νέας Κίου κ. Γιώργος Μανινής, μίλησε για τις 4 μικρασιάτικες εικόνες της Παναγίας που βρίσκονται στον Ιερό Ναό της Θεομάνας και αποτελούν μεγάλη ευλογία για την κοινωνία και τον τόπο μας...












Γίνονται... σήμερα Πέμπτη 11 Αυγούστου

ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – 5η συνάντηση κρουστών

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ασέας 2016 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Δήμος Γορτυνίας – Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

8ος Πολιτιστικός Αύγουστος 2016 
Ανοιχτό Θέατρο «Σταθία Κωνσταντακοπούλου»
Διαβολίτσι Μεσσηνίας
Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 9 μ.μ.
Θεατρική παράσταση «Ο δρόμος περνά από μέσα» 
του Ιάκωβου Καμπανέλλη
 από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Πέμπτη 11 Αυγούστου
Θεατρική παράσταση
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλένιας 
«Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» 
παρουσιάζει το έργο του Νιλ Σάιμον «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ»

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 (21:30) 
ΛΕΩΝΙΔΙΟ, προαύλιο Γυμνασίου 
Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Δήμος Σπάρτης, Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016 
Εκδηλώσεις στο Γεωργίτσι

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Δήμος Σπάρτης, Πολιτιστικό καλοκαίρι 2016 
Εκδηλώσεις στην Αγόριανη

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ΣΚΙΡΙΤΕΙΑ 2016 / ΚΟΛΛΙΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ΣΙΚΥΩΝΙΑ 2016 
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Σικυωνίων

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, Τρενοτεχνείον 
Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 
«ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Κτήμα Μάνεση 
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Πορτοχελίου 2016

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Δήμος Μεγαλόπολης – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΡΑΝΩΝ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30
Αφήγηση παραμυθιών κάτω από το φως των αστεριών 
Από το «ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ» της Ελένης Κουσκουρέλου

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Δήμος Σπάρτης – Θερινό σινεμά κάτω από τα αστέρια 
στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης


Ημέρες Πολιτισμού στη Μάνη 2016

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Δήμος Μονεμβασίας 2016

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2016»

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ζώδια σήμερα 11 Αυγούστου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Με λίγη ένταση θα ξεκινήσει η σημερινή μέρα για εσάς, καθώς θα θελήσετε να πηγαίνουν όλα ρολόι, κάτι το οποίο δε θα επιτυγχάνεται στο βαθμό που επιθυμείτε πάντα. Η διάθεσή σας όμως θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της μέρας, γιατί θα υπάρχουν οι άνθρωποι δίπλα σας που γρήγορα θα σας φτιάξουν το κέφι. Και στον αισθηματικό τομέα εσείς οι αδέσμευτοι θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε καλά καθώς θα βρεθείτε ανάμεσα σε παρέες που θα σας ενθουσιάσουν. Οι δεσμευμένοι φροντίζετε να υπάρχει ηρεμία στη σχέση σας και ζείτε την κάθε στιγμή με έντονα και δυνατά συναισθήματα. 

ΤΑΥΡΟΣ
Θέματα που έχουν να κάνουν με τις συνεργασίες σας θα σας απασχολήσουν σήμερα και θα σας δώσουν ώθηση έτσι ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Μπορείτε σήμερα να βιώσετε την ασφάλεια που επιζητάτε σε όλους τους τομείς. Οι δικοί σας άνθρωποι είναι εκεί για να σας κάνουν να νιώσετε όμορφα μέσα από τη συναναστροφή μαζί τους. Στον αισθηματικό τομέα, εσείς οι αδέσμευτοι σκέφτεστε ένα πρόσωπο από το παρελθόν, με το οποίο θα θέλατε να είστε ξανά μαζί, αλλά με τους δικούς σας όρους. Οι δεσμευμένοι ίσως αντιμετωπίσετε κάποια μικρά θέματα στη σχέση σας. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η σημερινή μέρα ίσως σε πιέσει σε διάφορους τομείς της ζωής σας. Θα νιώσετε πως πιέζεστε, πως δεν κάνετε αυτό που θέλετε, ότι δεν είστε εκεί που θέλετε και ότι πρέπει να τρέξετε για να τα προλάβετε όλα. Προσέξτε λίγο τη συμπεριφορά σας προς τα αγαπημένα σας άτομα, γιατί χωρίς να το καταλάβετε ενδέχεται να γίνετε λίγο απότομοι. Στην αισθηματική σας ζωή οι δεσμευμένοι νιώθετε την ανάγκη να σας καταλαβαίνει το ταίρι σας, να δείχνει ότι σας στηρίζει έμπρακτα. Χρειάζεστε την αγάπη σε εκφράσεις και πράξεις και το δείχνετε σήμερα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είστε σε μία φάση σήμερα που μπορείτε να καταπιαστείτε με ό,τι σας ευχαριστεί και σας δημιουργεί θετικά συναισθήματα. Είναι η μέρα που θα καταφέρετε να νιώσετε όμορφα από τις επαφές που θα έχετε με τα αγαπημένα σας άτομα. Θα δεχτείτε αρκετές προτάσεις για να βγείτε έξω και να περάσετε όμορφα. Στα αισθηματικά σας εσάς τους αδέσμευτους ένα πρόσωπο θα σας διεκδικήσει και θα σας πολιορκήσει με έναν μοναδικό τρόπο. Θα ακούσετε λόγια θαυμασμού και θα νιώσετε μοναδικά συναισθήματα. Οι δεσμευμένοι απολαμβάνετε την κάθε στιγμή με το ταίρι σας.

ΛΕΩΝ
Με θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένειά σας θα ασχοληθείτε σήμερα και θα μπορέσετε να στηρίξετε τις επιλογές των δικών σας ανθρώπων και να νιώσετε ότι λειτουργείτε βοηθητικά απέναντί τους. Στην αισθηματική σας ζωή αντλείτε δύναμη εσείς οι δεσμευμένοι από το ταίρι σας και νιώθετε πάρα πολύ όμορφα μέσα στη σχέση σας. Οι αδέσμευτοι ξεκαθαρίζετε μέσα σας τα θέλω σας και όλα αυτά που οραματίζεστε για την ερωτική σας ζωή, έτσι ώστε να καταφέρετε να βρείτε το ταίρι εκείνο που θα σας ξυπνήσει όμορφα και θετικά συναισθήματα. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Έντονα κοινωνική θα είναι για εσάς η σημερινή μέρα και δε θα μείνετε καθόλου χωρίς καλή παρέα. Είστε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και φροντίζετε σήμερα να διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας. Κινείστε με χαλαρή διάθεση και όλοι θέλουν να είναι δίπλα σας, προκειμένου να περάσουν καλά μαζί σας. Στα αισθηματικά σας εσείς οι αδέσμευτοι έχετε τις κεραίες σας ανοιχτές, γιατί μπορεί μέσα από το διευρυμένο πλέον κοινωνικό σας κύκλο να υπάρξει μια γνωριμία, που θα σας εμπνεύσει ερωτικά. Θα νιώσετε κολακευμένοι και ανανεωμένοι τη σημερινή μέρα.

ΖΥΓΟΣ
Η μέρα σήμερα σας αναγκάζει να κάνετε φόκους σε θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική σας ζωή. Ίσως να φοβάστε ότι θα βγείτε εκτός προϋπολογισμού αυτό το μήνα, ίσως να θέλετε να δείτε αν μπορείτε να κάνετε μία καλύτερη διαχείριση, ίσως ακόμα να ψάχνετε και νέες πηγές εσόδων που θα σας βοηθήσουν, έτσι ώστε να καταφέρετε με τα αυξημένα σας έξοδα. Στον αισθηματικό τομέα η μέρα θα έχει ενδιαφέρον για εσάς τους αδέσμευτους, που θα μπορέσετε να στρέψετε τα βλέμματα πάνω σας και θα δείτε τη γοητεία σας να έχει το αντίκρισμα που επιθυμείτε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μία κυκλοθυμία και γενικότερα μία ποικιλία συναισθημάτων θα έχει η σημερινή μέρα για εσάς. Θα αυτοαναιρείστε και δε θα είστε σταθεροί στις απόψεις σας τη σημερινή μέρα. Φροντίστε μόνο να μην απογοητεύσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα με τη στάση σας, μην κανονίζετε κάτι μαζί τους που μπορεί να το θέλετε πολύ ωστόσο κατά τη διάρκεια της μέρας να το ακυρώνετε γιατί το μετανιώσατε. Στην αισθηματική σας ζωή εσείς οι δεσμευμένοι ίσως θα πρέπει να προσέξετε τη συμπεριφορά σας απέναντι στο ταίρι σας. Καλό θα είναι να μην είστε απόλυτοι στον τρόπο που εκφράζετε τη γνώμη σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Θα είστε παρορμητικοί τη σημερινή μέρα και θα λειτουργείτε και θα πράττετε χωρίς πολύ σκέψη. Καλό θα είναι να υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ των λεγομένων και των πράξεών σας σήμερα. Θέλετε να ασχοληθείτε με πολλά και ταυτόχρονα πράγματα, αλλά ίσως να μη σας φτάσει ο χρόνος και να βγείτε εκτός χρόνου. Στην αισθηματική σας ζωή χαίρεστε να είστε με το ταίρι σας και είστε γεμάτοι ιδέες και μάλιστα πρωτότυπες, για το πώς θα αξιοποιήσετε τη μέρα σας μαζί. Από τη γενικότερη συμπεριφορά σας σήμερα, το ταίρι σας θα νιώσει όμορφα συναισθήματα και ασφάλεια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Θέλετε να αφιερώσετε τη σημερινή μέρα στους αγαπημένους σας φίλους. Να τους καλέσετε στο σπίτι σας, να τους περιποιηθείτε, να τους κάνετε να νιώσουν όμορφα και να τους δείξετε μέσα από τις πράξεις σας πόσο τυχεροί νιώθετε που είναι στη ζωή σας. Είστε ευδιάθετοι και όποιος σταθεί σήμερα πλάι σας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει μοναδικές στιγμές, γιατί θα είστε εξωστρεφείς και θα μιλάτε με τις πράξεις σας. Στον αισθηματικό τομέα φροντίζετε εσείς οι δεσμευμένοι να βρείτε χρόνο για το ταίρι σας και γιατί το θέλετε πολύ, αλλά και να μη νιώθει το ταίρι σας ότι παραμελείτε τη σχέση σας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είναι η μέρα σήμερα που τρέχετε για να τα προλάβετε όλα, έτσι ώστε να καταφέρετε να σας περισσέψει χρόνος για να ασχοληθείτε με τους φίλους και τους αγαπημένους σας. Είστε ιδιαίτερα συνεπείς και με ό,τι καταπιάνεστε σήμερα το φέρνετε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Έχετε έντονη ενεργητικότητα και αυτό σας βοηθά στο να τα βγάλετε πέρα με τις αυξημένες σας υποχρεώσεις. Στον αισθηματικό τομέα, εσείς οι αδέσμευτοι σήμερα μπορεί να έχετε μία νέα γνωριμία μέσα από τον ευρύτερο φιλικό κύκλο που θα σας ενθουσιάσει και θα σας προτρέψει στο να φλερτάρετε.

ΙΧΘΥΣ
Ο νους σας σήμερα θα τρέχει σε καταστάσεις που σας χαλαρώνουν και σας δημιουργούν θετικά συναισθήματα. Θα έχετε θετική ενέργεια, θα νιώθετε τη διάθεσή σας ανεβασμένη και θα καταφέρετε να ασχοληθείτε μόνο με ότι σας ευχαριστεί και σας γεμίζει. Είστε σε δημιουργική φάση και ασχολείστε με το σπίτι σας και τη διακόσμηση. Θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές, τις συζητάτε με τους φίλους σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα για να πάρετε τη γνώμη τους. Στα αισθηματικά σας βιώνετε έντονα τα συναισθήματά σας εσείς οι δεσμευμένοι και ο ρομαντισμός επικρατεί στη σχέση σας. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 11 Αυγούστου


480 π.X.: Γίνεται η Ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Περσών και Ελλήνων.


480 π.X.: Οι Πέρσες νικούν τους Σπαρτιάτες στη Μάχη των Θερμοπυλών. Στη μάχη πέφτουν πολεμώντας και οι 300 στρατιώτες μαζί με το βασιλιά τους, Λεωνίδα.

1086: Γεννιέται ο Ερρίκος Ε’, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
1456: Πεθαίνει ο Ούγγρος στρατηγός Γιάνος Χουνιάντι, γνωστός ως Ιωάννης Ουνιάδης.

1667: Γεννιέται η Άννα Μαρία Λουΐζα, τελευταία απόγονος των Μεδίκων

1711: Δίνεται η εκκίνηση στην πρώτη κούρσα του Royal Ascot, της μετέπειτα πιο φημισμένης ιπποδρομιακής συνάντησης του κόσμου. Η βασίλισσα Άννα επέλεξε τυχαία τον χώρο κοντά στο χωριό East Cote, μετέπειτα Ascot, και ο δούκας του Somerset χάραξε τη διαδρομή. Ο θάνατος της βασίλισσας Άννας τρία χρόνια μετά, το 1714 διακόπτει τους αγώνες μέχρι το 1744. Από τον Ιούνιο του 1768 καθιερώνεται το 4ήμερο μίτινγκ που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και έχει εξελιχθεί σε διεθνές κοινωνικό γεγονός μόδας και προβολής φιλοξενώντας 230.000 άτομα ετησίως.

1716: Τρομακτική θύελλα με αστραπές, κεραυνούς, ισχυρό άνεμο και κατακλυσμιαία βροχή καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκεί την Κέρκυρα και βρίσκεται στο ανοικτό πέλαγος, εντελώς απροετοίμαστος για τέτοια ασυνήθιστη κακοκαιρία. Ο λαός αποδίδει την ευμενή αυτή εξέλιξη σε σωτήρια επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος.


1716: Γεννιέται στην Κέρκυρα ο λόγιος Ευγένιος Βούλγαρης.


1826: Γεννιέται ο Ανδρέας Αναγνωστάκης, διακεκριμένος οφθαλμίατρος. 

1857: Πεθαίνει ο Μάρσαλ Χολ, Βρετανός γιατρός, ο πρώτος που εφήρμοσε τη ρεφλεξολογία. Θεωρείται ο «πατέρας» της σύγχρονης νευρολογίας. 

1866: Εγκαινιάζεται το πρώτο στάδιο roller skating στον κόσμο στο Newport των ΗΠΑ.


1875: Στο Λόγο του Θρόνου που εκφωνεί ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη βουλή διακηρύσσεται η Αρχή της Δεδηλωμένης. Στο εξής, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα ανατίθεται μόνο σε όποιον έχει τη «δεδηλωμένη» πλειοψηφία της βουλής. Ο λόγος του βασιλιά γράφτηκε από τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη.

1897: Γεννιέται η Ένιντ Μπλάιτον, Αγγλίδα συγγραφέας

1912: Παραιτείται ο Μαροκινός σουλτάνος Μουλάι Χαφίντ.

1919: Πεθαίνει ο Αμερικανός κροίσος Άντριου Κάρνεγκι, με σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

1919: Υιοθετείται το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βεϊμάρης. (Weimar Republic)

1920: Λαμβάνει χώρα στη Γενεύη η Α' Οικουμενική Συνδιάσκεψη των Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Ανατολικών Εκκλησιών.

1921: Γεννιέται ο Αμερικανός συγγραφέας Άλεξ Χέιλι που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το έργο του "Ρίζες" (Roots).

1923: Ο Βρετανός ΥΠΕΞ διακηρύσσει ότι η κατοχή του Ρουρ παραβίασε βίαια τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.

1926: Γεννιέται ο Άαρον Κλουγκ, λιθουανός χημικός, τιμηθείς το 1982 με το βραβείο Νομπέλ Χημείας για την ανάπτυξη της κρυσταλλογραφικής ηλεκτρονικής μικροσκοπίας.

1927: Γεννιέται ο Στιούαρτ Ρόζενμπεργκ, Αμερικανός σκηνοθέτης

1928: Ο μετέπειτα "Ταρζάν" Τζόνι Βαϊσμίλερ κερδίζει στο Άμστερνταμ το 2ο του χρυσό μετάλλιο στα 100μ ελεύθερο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

1929: Ο Χάιμ Βάισμαν ιδρύει στη Ζυρίχη εβραϊκό πρακτορείο για την Παλαιστίνη.

1932: Γεννιέται ο Μαροκινός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, Φερνάντο Αραμπάλ.

1932: Γεννιέται ο Πίτερ Άιζενμαν, Αμερικανός αρχιτέκτονας

1933: Γεννιέται ο Γιέρζυ Γκροτόφσκι, Πολωνός σκηνοθέτης

1934: Ανοίγει η ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ, στο ομώνυμο νησί, που βρίσκεται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

1937: Πεθαίνει η Αμερικανίδα συγγραφέας Έντιθ Γουάρτον που τιμήθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ για το έργο της "Τα χρόνια της αθωότητας".

1939: Σε πολεμική ετοιμότητα βρίσκονται Γαλλία και Βρετανία μετά την επαναδημιουργία του γερμανικού Ράιχ από τον Χίτλερ.

1939: Πεθαίνει ο Ζαν Μπουγκάτι, γάλλος μηχανικός και κατασκευαστής αυτοκινήτων.

1942: Οι Αμερικανοί καταστρέφουν τρία από τα τέσσερα καταδρομικά στη διάρκεια επιδρομής σε ιταλική βάση στην Ελλάδα.

1943: Γεννιέται ο Πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ.

1943: Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξεκινάει η πρώτη διάσκεψη στο Κεμπέκ του Καναδά μεταξύ των Ουίστον Τσόρτσιλ, Φρανκλίνου Ρούσβελτ, του ΥΠΕΞ της Κίνας, Τ. Β. Σουνγκ, και του πρωθυπουργού του Καναδά, Ουίλιαμ Λάιον Μακένζι Κινγκ.


1947: Γεννιέται ο Γεώργιος Καρατζαφέρης, Έλληνας πολιτικός

1948: Ξεκινούν οι 14οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο.

1948: Γεννιέται ο Γιαν Πάλατς, τσέχος φοιτητής που αυτοπυρπολήθηκε σε πλατεία της Πράγας, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή της ΕΣΣΔ στην Τσεχοσλοβακία.

1949: Το Συμβούλιο της Ευρώπης εκλέγει ως Πρόεδρό του τον πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, Πολ Ανρί Σπάακ.

1950: Γεννιέται ο Αμερικανός Στιβ Βόσνιακ, ένας εκ των πρωτοπόρων στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

1950: Γεννιέται ο Τζενίντι Νικόνοφ, σχεδιαστής του όπλου AN-94

1951: Στο κόμμα του Αλέξανδρου Παπάγου "Ελληνικός Συναγερμός" προσχωρούν το "Νέον Κόμμα" και πολλά στελέχη του Λαϊκού Κόμματος. 

1952: Ο διάδοχος Χουσεΐν ονομάζεται βασιλιάς της Ιορδανίας, σε ηλικία 17 ετών.

1953: Γεννιέται ο Χουλκ Χόγκαν-κατά κόσμον Τέρι Μπόλεα, αμερικάνος παλαιστής.


1956: Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο Αμερικανός ζωγράφος Τζάκσον Πόλοκ. 

1960: Ανακηρύσσεται η ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Τσαντ.


1961: Απειλές κατά της Ελλάδας εκτοξεύει ο Νικίτα Χρουστσόφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη φιλία Ε.Σ.Σ.Δ.-Ρουμανίας στο Κρεμλίνο, στην οποία παρίσταται και ο Έλληνας πρέσβης. Απαντώντας σε απειλές του Σοβιετικού ηγέτη, ότι θα προβεί σε αφανισμό των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας που φιλοξενούν βάσεις του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρέσβης επισημαίνει ότι του φαίνεται αδιανόητο το ενδεχόμενο ο Ν. Χρουστσόφ να διατάξει την καταστροφή της Ακρόπολης. Η απάντηση είναι: Δεν θα διατάξω βομβαρδισμό της Ακρόπολης, αλλά των γύρω ελαιώνων και των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις.

1962: Η ΕΣΣΔ εκπλήσσει τον κόσμο στέλνοντας δυο πυραύλους στο διάστημα, μέσα σε 24 ώρες.

1963: Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ δηλώνει ότι το Ισραήλ είναι απειλή για τον αραβικό κόσμο.

1965: Η 12χρονη Karen Yvette Muir γίνεται η νεότερη αθλήτρια που κάνει παγκόσμιο ρεκόρ όταν κολυμπά τις 100 γιάρδες ύπτιο σε 8.7 δευτερόλεπτα στο Blackpool της Αγγλίας.

1965: Στις ΗΠΑ, τους 34 φτάνουν οι νεκροί κατά τις ρατσιστικές ταραχές που ξεσπούν στο Λος Άντζελες στα γκέτο των μαύρων και διαρκούν μια βδομάδα.

1969: Στο Λίβανο, ισραηλινό αεριωθούμενο επιτίθεται ως αντίποινα για υποτιθέμενες τρομοκρατικές πράξεις.


1971: Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. με 10.6 στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Ελσίνκι. Την πρώτη θέση κατακτά ο Σοβιετικός Βαλερί Μπορζόφ με 10.3.

1972: Αναχωρεί για το νότιο Βιετνάμ η τελευταία αμερικανική μονάδα χερσαίων επιχειρήσεων.

1973: Βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες το φιλμ «American Graffiti» του Τζορτζ Λούκας.


1973: «Γεννιέται» το χιπ-χοπ σε πάρτι γενεθλίων στο Μπρονξ από τον DJ Kool Herc.

1979: Φοβερή έκρηξη σημειώνεται στην "Έσο Πάπας" στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

1981: Ο Νικήτας Βενιζέλος επανιδρύει το Κόμμα των Φιλελευθέρων.

1983: Διορίζεται στο Πρωτοδικείο Πειραιά η Αργυρώ Χουδεστανάκη, η πρώτη Ελληνίδα εισαγγελέας.

1984: Ο Άγγλος Σεμπάστιαν Κόου κάνει ολυμπιακό ρεκόρ στα 1500μ με 3:32.53 στο Λος Άντζελες ενώ δεύτερος τερματίζει ο Στιβ Κραμ με 3:33.40.

1984: Ο Ιάπωνας πρωταθλητής του τζούντο Yasuhior Yamashita κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες παρότι αγωνίζεται τραυματισμένος στο γόνατο από τα προημιτελικά. Πραγματικός θρύλος του τζούντο, ο Yamashita θα μείνει αήττητος για 7 χρόνια επιτυγχάνοντας 198 νίκες.

1984: Ο Καρλ Λιούις ισοφαρίζει το ρεκόρ του Τζέσε Όουενς (1936) κερδίζοντας το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4x100μ με παγκόσμιο ρεκόρ 37.83 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.


1988: Ιδρύεται από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν η τρομοκρατική ισλαμιστική οργάνωση Αλ Κάιντα («Η Βάση» στα αραβικά).


1990: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταδικάζει τους έξι από τους επτά κατηγορούμενους για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, μεταξύ των οποίων και τον πρώην υπουργό Νίκο Αθανασόπουλο.

1991: 33.000 θεατές παρακολουθούν τον αγώνα προς τιμήν του Sir Matt Busby στο Old Trafford μεταξύ της Manchester United και της ομάδας της Β. Ιρλανδίας XI 1-1, όπου συγκεντρώνονται 250.000 λίρες για τον άνθρωπο που έκανε τους "Κόκκινους Διάβολους" μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη.

1991: Στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Γιλμάζ δηλώνει ότι ο στρατός συνεχίζει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον βάσεων Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

1992: Τα Σκόπια καθιερώνουν νέα σημαία, αντικαθιστώντας το αστέρι με το δεκαεξάκτινο ήλιο της Βεργίνας.

1993: Οι πρέσβεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ υιοθετούν ομόφωνα στις Βρυξέλλες τα σχέδια αεροπορικής δράσης στη Βοσνία. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας κάνει αποδεκτό το σχεδιασμό του ΝΑΤΟ.

1993: Περιοδεία στη Φλώρινα πραγματοποιεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ η κυβέρνηση απαγορεύει επίσκεψή του σε συνοριακό φυλάκιο.

1994: Ένα Μπόινγκ 737 των αερογραμμών Aviateca συντρίβεται σε ηφαίστειο του Ελ Σαλβαδόρ σκοτώνοντας 65 άτομα.

1994: Στη Γερμανία, Κούρδοι κρατούμενοι στις φυλακές ξεκινούν απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη της κυβέρνησης Κολ στην Τουρκία.

1994: Στη Ρωσία, στρατιωτικό δικαστήριο κηρύσσει αθώο τον πρώην υφυπουργό Άμυνας Βαλεντίν Βαρενίκοφ, που κατηγορείται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 1991 κατά του Γκορμπατσόφ.

1995: Στη Νότια Κορέα, χάρη απονέμεται στον 71χρονο κρατούμενο Κιμ Σουν Μιούνγκ, ο οποίος είχε περάσει στη φυλακή περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό κρατούμενο στον κόσμο.

1995: Την πρόθεσή του να παραιτηθεί έπειτα από 36 χρόνια υπηρεσίας, εκφράζει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος.


1996: Η ελληνική κυβέρνηση και η αντιπολίτευση καταδικάζουν έντονα τις βαρβαρότητες των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο κατά των μοτοσικλετιστών που πραγματοποίησαν αντικατοχική πορεία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 24χρονος Τάσος Ισαάκ.

1997: Εκτεταμένες καταστροφές στη γεωργική παραγωγή προκαλεί ξαφνική χαλαζόπτωση, πλήττοντας πολλές κοινότητες του νομού Λαρίσης.

1999: Διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων Νότιας και Βόρειας Κορέας. Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο χωρών σε αθλητικό επίπεδο.

1999: Ο Γρηγόρης Γεωργάτος μεταγράφεται στην Ίντερ έναντι του ποσού των 2.5 δις δραχμών, στη μεγαλύτερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή στο εξωτερικό.

1999: Σημειώνεται ολική έκλειψη ηλίου σε Ευρώπη και Ασία.

2003: Συλλαμβάνεται στη Μπανγκόκ ο αρχηγός της οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, Ριντουάν Ισαμουντίν, γνωστός και ως Χαμπαλί.

2003: Το NATO αναλαμβάνει τη διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν, πραγματοποιώντας την πρώτη του μεγάλη επιχείρηση εκτός Ευρώπης στην 54χρονη ιστορία του.


2004: Πεθαίνει η Βάσω Μανωλίδου, ελληνίδα ηθοποιός.

2006: Στις ακτές των Φιλιππινών βυθίζεται το πετρελαιοφόρο M/T Solar 1 και προκαλεί τη μεγαλύτερα πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία της χώρας.

2010: Κολομβία και Βενεζουέλα αποκαθιστούν διπλωματικές σχέσεις μετά από την κρίση που είχαν προκαλέσει αιτιάσεις ότι το Καράκας περιέθαλπε Κολομβιανούς αντάρτες.



2011: «Χωρίς ευρωομόλογα, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει», υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

2012: Δύο σεισμοί στο Ιράν αφήνουν 306 θύματα.


2014: Αυτοκτόνησε ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς σε ηλικία 63 ετών.