15.9.16

"Μήδεια" τώρα και στο Άργος!


Η "ΜΗΔΕΙΑ" του Μποστ, μια παράσταση που αξίζει πολλά χειροκροτήματα, θα παιχτεί αύριο Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους!



Πρόκειται για μια καταπληκτική δουλειά του Γιάννη Σαρηγιάννη, με την Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, που έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν μέχρι τώρα στη Νέα Κίο και στο Ναύπλιο (Θεατράκι του ΟΣΕ), ενώ εκκρεμεί και η παράσταση στη Νέα Τίρυνθα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου...



Η παράσταση στο Άργος, που θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό, αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ κόσμο στο Αρχαίο Θέατρο, εξαιτίας των πολύ καλών κριτικών που την ακολουθούν αλλά και της φήμης που προηγείται αυτής... 



Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για μια πολύ επαγγελματική δουλειά ερασιτεχνών ηθοποιών που "έλιωσαν" στις πρόβες υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Σαρηγιάννη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει  χρόνια τώρα σε άρτιες δραματοποιήσεις και θεατρικές παραστάσεις από παιδιά (παλαιότερα, με το ΚΔΑΠ Νέας Κίου) αλλά και ενήλικες που μοχθούν πάνω στη σκηνή προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα...

Και βέβαια να πούμε πως η Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου δεν είναι η πρώτη φορά στην 35χρονη πορεία της που μας εκπλήσσει ευχάριστα! Και σίγουρα έχει να μας δώσει πολλά και στο μέλλον!



Η ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου αναφέρει: 

Η "Μήδεια" του Μποστ στο αρχαίο Θέατρο Άργους τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 20:30. 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρηγιάννης, Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη. 

Η θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου, μετά από αίτημα της Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και του κόσμου παρουσιάζει τη "Μήδεια" του Μποστ για φιλανθρωπικό σκοπό, γιατί όταν η τέχνη συναντά την αλληλεγγύη και το συνάνθρωπο τότε "συμβαίνει" ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ! 

Σας καλούμε όλους ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια συμμετοχής σε ανάγκη συμπολιτών μας, με οδηγό τη ψυχαγωγία και τη συλλογικότητα. 

Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν με τη χορηγία τους και τον εθελοντισμό τους στην υλοποίηση της παράστασης.

Οικονομική ενίσχυση: 5€


Από το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου



Να θυμίσουμε τους συντελεστές της παράστασης :  

Κείμενο : Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ)
Σκηνοθεσία - Προσαρμογή - Μουσική Επιμέλεια :
Γιάννης Σαρηγιάννης
Χορογραφία - Κινησιολογία : Μόνικα Κολοκοτρώνη
Σκηνικά : Τάκης Κοκκινόπουλος, Λευτέρης Γιαγκιόζης
Κοστούμια : Τάκης Κοκκινόπουλος

Διανομή

Μήδεια : Πένυ Γαβρίλη
Ιάσωνας : Σπύρος Β. Πούλος
Τροφός: Στέλιος Κοινωνής
Καλόγρια : Τζίνα Αραπάκη
Οιδίποδας: Γιάννης Κράντος
Αντιγόνη : Δήμητρα Κατσικίδη
Ψαράς - Καλόγερος : Στέλιος Σάμιος
Ευρυπίδης : Χάρης Καραποστόλης
Εξάγγελος - Κορυφαία χορού : Σμαρώ Μανινή
Χορός : Μυρτώ Χατζηγεωργίου, Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, Έλενα Μιλτιαδάκου, Μαλένα Μανκαρέλλα, Στέλλα Κατσουλιέρη

Φωτισμός : Ίων Ξυπολιάς
Κατασκευή σκηνικού : Λευτέρης Γιαγκιόζης, Θύμιος Κέψος
Κατασκευή κοστουμιών : Ευδοξία Χατζηκωνσταντίνου, Όλγα Κοντού
Οργάνωση ήχου: Μιχάλης Καλαματιανός
Υπεύθυνος παραγωγής : Νίκος Κοντός















(Οι φωτογραφίες είναι από την παράσταση στο Ναύπλιο)


Εικόνες της ημέρας, στη Νέα Κίο


















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χάρης Καραποστόλης

10 ηγέτες με βραχύβια διακυβέρνηση

Η ιστορία είναι γεμάτη από ηγέτες που βασίλεψαν για πολλά χρόνια και άφησαν βαθύ το αποτύπωμά τους. Υπάρχουν κι άλλοι που κυβέρνησαν για μικρό χρονικό διάστημα και σήμερα αποτελούν υποσημείωση σε κάποιο βιβλίο ιστορίας. Ο κατάλογος που ακολουθεί παρουσιάζει 10 ηγέτες και τους λόγους που η εξουσία τους κράτησε τόσο λίγο.

10
Πέτρος Γ’ της Ρωσίας
185 ημέρες


Ο τσάρος Πέτρος Γ’ βασίλεψε στη Ρωσία από τις 5 Ιανουαρίου έως τις 9 Ιουλίου του 1762, δηλαδή μόνο 185 ημέρες. Άτομο με περιορισμένη νοημοσύνη και φανατικός φίλος της Πρωσίας, προκάλεσε μεγάλες αντιπάθειες στη χώρα του και συγκρούστηκε σχεδόν με όλους: με την Ορθόδοξη Εκκλησία, την τάξη των ευγενών, ακόμη και με τη σύζυγό του Σοφία, η οποία οργάνωσε πραξικόπημα με τη βοήθεια του εραστή της Γκριγκόρι Ορλόφ και τον ανέτρεψε. Ανέλαβε η ίδια τη διακυβέρνηση της χώρας ως Αικατερίνη Β’ και μεγαλούργησε, μένοντας στην ιστορία ως Μεγάλη Αικατερίνη. Ο δυστυχής Πέτρος φυλακίστηκε και δολοφονήθηκε από άνδρες του Ορλόφ, ο οποίος ήθελε να τον βγάλει από τη μέση για να παντρευτεί την τσαρίνα.

9
Ισαάκιος Β’ Άγγελος του Βυζαντίου
179 ημέρες


Ο Ισαάκιος διετέλεσε αυτοκράτορας του Βυζαντίου, όχι μία, αλλά δύο φορές. Η πρώτη του βασιλεία διάρκεσε από το 1185 έως το 1195, ενώ η δεύτερη μόλις 179 ημέρες, από την 1η Αυγούστου 1203 έως τις 27 Ιανουαρίου 1204. Την πρώτη φορά εκθρονίστηκε από τον αδελφό του Αλέξιο Γ’. Αμέσως μετά τυφλώθηκε και φυλακίστηκε για οκτώ χρόνια. Ελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της Δ’ Σταυροφορίας. Οι Σταυροφόροι τον εγκατέστησαν ως συμβασιλέα με τον γιο του Αλέξιο Δ’. Αλλά οι δύο άνδρες γρήγορα έχασαν την υποστήριξη των Σταυροφόρων, καθώς δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους προς αυτούς. Ο Αλέξιος Γ’ επανήλθε στο θρόνο και οι δύο άνδρες ξαναφυλακίστηκαν. Ο Ισαάκιος πέθανε λίγες ημέρες αργότερα από το σοκ που ένιωσε, όταν του ανακοινώθηκε ότι ο γιος του στραγγαλίστηκε με εντολή του αυτοκράτορα.

8
Γιουάν Σικάι
101 ημέρες


Μετά την εκθρόνιση του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας Πουγί το 1912, ανακηρύχθηκε δημοκρατία με πρόεδρο τον στρατηγό Γιουάν Σικάι. Ο στρατηγός, όμως, είχε άλλα σχέδια κι επιχείρησε να αναβιώσει το αυτοκρατορικό μεγαλείο της Κίνας. Έτσι, στις 12 Δεκεμβρίου 1915 ανακήρυξε την αυτοκρατορία της Κίνας, που αποτέλεσε ένα θνησιγενές πολιτειακό μόρφωμα με ζωή 101 ημερών και κατέρρευσε μαζί με τον εμπνευστή του στις 22 Μαρτίου 1916. O Σικάι πρέπει να είναι το μοναδικό πρόσωπο στην παγκόσμια ιστορία, που υπηρέτησε τη χώρα του διαδοχικά ως πρόεδρος και βασιλιάς.

7
Περτίναξ της Ρώμης
86 ημέρες


Ο Πόπλιος Έλβιος Περτίναξ κυβέρνησε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία από την 1η Ιανουαρίου έως τις 28 Μαρτίου 193. Διαδέχθηκε τον δολοφονημένο αυτοκράτορα Κόμμοδο και στο σύντομο χρόνο της βασιλείας του κυβέρνησε συνετά την αχανή χώρα, επιδιώκοντας, κατά πρώτον, να συμμαζέψει τα οικονομικά του κράτους. Θέλοντας να εξυγιάνει τα διεφθαρμένα ήθη των πραιτωριανών και να επαναφέρει την πειθαρχία στις τάξεις τους, προκάλεσε την οξύτατη αντίδρασή τους. Μέλη της Πραιτωριανής Φρουράς όρμησαν στο παλάτι και τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια έκοψαν το κεφάλι του, το κάρφωσαν σ’ ένα κοντάρι και το περιέφεραν θριαμβευτικά στη Ρώμη.

6
Φρειδερίκος Κάρολος της Φιλανδίας
66 ημέρες


Ο πρίγκηπας της Έσσης Φρειδερίκος Κάρολος εκλέχτηκε βασιλιάς της Φιλανδίας από το φιλανδικό κοινοβούλιο στις 9 Οκτωβρίου 1918. Όμως, μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το κλίμα ήταν βαρύ για βασιλιάδες. Η γερμανική καταγωγή του και η παραίτηση του μπατζανάκη του Γουλιέλμου, που σήμανε το τέλος της μοναρχίας στη Γερμανία, συνέβαλαν στην απόφασή του να υποβάλει την παραίτησή του στις 14 Δεκεμβρίου 1918, παρότι δεν είχε πατήσει ακόμη το πόδι του στη Φιλανδία. Μετά την παραίτησή του, η Φιλανδία επέλεξε το πολίτευμα της αβασίλευτης δημοκρατίας.

5
Δίδιος Ιουλιανός της Ρώμης
65 ημέρες


Μετά τη δολοφονία του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Περτίνακα από την Πραιτωριανή Φρουρά, στις 28 Μαρτίου 193, ο θρόνος της Ρώμης βγήκε σε δημοπρασία. Πλειοδότησε ο Δίδιος Ιουλιανός, υποσχόμενος 25.000 σηστέρια σε κάθε πραιτωριανό.. Η Σύγκλητος, φοβούμενη τη δύναμη των στρατιωτικών, ανακήρυξε τον Δίδιο Ιουλιανό αυτοκράτορα. Αυτός, για να ανταπεξέλθει στις υποσχέσεις του, υποτίμησε αμέσως το ρωμαϊκό νόμισμα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή, που οδήγησε στη δολοφονία του την 1η Ιουνίου 193, 65 ημέρες μετά την άνοδό του στην εξουσία.

4
Πάπας Ουρβανός 7ος
12 ημέρες


Υπηρέτησε το ανώτατο αξίωμα της Καθολικής Εκκλησίας μόλις για 12 ημέρες (15 Σεπτεμβρίου – 27 Σεπτεμβρίου 1590), επειδή προσβλήθηκε από ελονοσία και πέθανε. Έτσι, έγινε ο Πάπας με τον μικρότερο χρόνο παραμονής στο θρόνο του Βατικανού. Έμεινε στην ιστορία επειδή απαγόρευσε το κάπνισμα επί ποινή αφορισμού. Συγκεκριμένα, σε παπική εγκύκλιο σημειωνόταν ότι όποιος κατείχε καπνό στο προαύλιο ή μέσα στην εκκλησία, είτε τον μάσαγε, είτε τον κάπνιζε με πίπα, είτε τον σνίφαρε σε μορφή πούδρας, θα αφοριζόταν.

3
Του Ντουκ του Βιετνάμ
3 ημέρες


Κυβέρνησε το Βιετνάμ μόλις για τρεις ημέρες το 1883 (20 – 23 Ιουλίου), διαδεχθείς τον αποθανόντα πατέρα του. Κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνησής του προέβη σε διάφορες ανήθικες πράξεις, που δεν συμβάδιζαν με τα ήθη της χώρας και το πένθος που είχε διαταχθεί για τον θανόντα αυτοκράτορα. Ένα δικαστήριο δίκασε τον νέο αυτοκράτορα και τον καταδίκασε σε θάνατο με δηλητήριο. Τελικά, εκθρονίστηκε και πέθανε στην αιχμαλωσία. Πιστεύεται ότι ήταν μαριονέτα των γάλλων αποικιοκρατών. Την εκθρόνιση του Του Ντουκ ακολούθησε πολιτική αναταραχή που κράτησε περί τα δέκα χρόνια κι έληξε με την επιβολή μιας νέας σταθερής μοναρχίας, με επικεφαλής έναν από τους γιους του.

2
Μο Τζιν της Κίνας
2 ώρες


Ο αυτοκράτορας Μο Τζιν, «κατά κόσμο» Βανιάν Τσενγκλίν, ήταν ο πιο βραχύβιος ηγέτης στην ιστορία της Κίνας. Στις 9 Φεβρουαρίου 1234 σκοτώθηκε δύο ώρες μετά την ενθρόνησή του, όταν οι Μογγόλοι κατέλαβαν την Καϊζού, μετά από πολιορκία ενός έτους. Νωρίτερα, ο προκάτοχός τους αυτοκράτορας Αϊζόνγκ είχε αυτοκτονήσει, διαισθανόμενος την επερχόμενη ήττα και ο Μο επιχείρησε μάταια να ανακόψει την επέλαση των Μογγόλων. Ο θάνατος του Μο σήμανε το τέλος της δυναστείας των Τζιν και την κυριαρχία για τα επόμενα χρόνια της μογγολικής δυναστείας των Γιουάν στη Βόρειο Κίνα.

1
Λουδοβίκος ΙΑ’ της Γαλλίας
20 λεπτά


Στις 2 Αυγούστου 1830, ο δούκας του Ανγκουλέμ Λουδοβίκος - Αντώνιος παρέμεινε αυτοκράτορας της Γαλλίας για 20 λεπτά, προτού παραδώσει τα σκήπτρα στον ανηψιό του Ερρίκο Ε’. Ήταν ο νόμιμος διάδοχος του γαλλικού θρόνου, μετά την παραίτηση του πατέρα του Λουδοβίκου 10ου, ενός αντιδημοφιλούς αυτοκράτορα, που παρασύρθηκε από την ορμή της Ιουλιανής Επανάστασης. Ο Λουδοβίκος Αντώνιος παρέμεινε αυτοκράτορας ως Λουδοβίκος 11ος για 20 λεπτά, όσο και το διάστημα υπογραφής των σχετικών εγγράφων της παραίτησής του, παρά τις εκκλήσεις της συζύγου του να μην παραιτηθεί. Δεν ανακάλεσε την απόφασή του, έριξε μαύρη πέτρα πίσω του και δεν ξαναγύρισε στη Γαλλία.


ΠΗΓΗ; Σαν Σήμερα 

Ο Πάνος Σκουρλέτης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη


Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Τρίπολης σας προσκαλεί σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8:00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης στην Ανοικτή Εκδήλωση με Θέμα :

«Ενημέρωση- Συζήτηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του 2ου Συνεδρίου του»

Ομιλητής θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

Γίνονται... σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ο Πάνος Σκουρλέτης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ 
Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8:00
Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ζώδια σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Βρείτε τα πρωτίστως με τον εαυτό σας σήμερα, φίλοι μου Κριοί, περιορίζοντας τον παρορμητισμό και την επιμονή σας σε θέματα που έχουν να κάνουν με το πνεύμα της αρμονικής συνεργασίας στο χώρο της δουλειάς και των κοινωνικών σας επαφών. Ακολουθήστε τα όνειρά σας, αφήνοντας πίσω σας άσχημες στιγμές που βιώσατε και καταστάσεις που σας υποχρεώνουν να σηκώσετε περισσότερα βάρη από εκείνα που μπορείτε να φέρετε εις πέρας, εκφράστε τις επιθυμίες σας στον ερωτικό σας σύντροφο. 

ΤΑΥΡΟΣ
Τα δεδομένα γύρω σας είναι πολλά και ίσως μπερδέψουν τις σημαντικές και ουσιαστικές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε σήμερα, καλοί μου Ταύροι, προετοιμαστείτε για ευχάριστες αλλαγές και ανατροπές στον εργασιακό σας χώρο, ενώ η συναισθηματική σας ζωή χρειάζεται αναμφισβήτητα την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. Ίσως είναι δύσκολο να προσγειώσετε τα όνειρά σας στην πραγματικότητα, όμως διαθέτοντας θάρρος και τόλμη, αντικρούετε τις ανασφάλειες και τους φόβους σας, πετυχαίνοντας έτσι την απόλυτη ισορροπία. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Μήπως φταίνε οι συνθήκες στην επαγγελματική σας ζωή που δεν μπορείτε να πάρετε βαθιές ανάσες, αγαπημένοι μου Δίδυμοι; Μήπως η πολυπλοκότητα ενός θέματος που σας απασχολεί στην προσωπική ή ερωτική σας καθημερινότητα είναι η αφορμή για να ταραχτεί επικίνδυνα το φαινομενικά ήρεμο τοπίο; Σίγουρα επηρεάζει το Τετράγωνο του Ήλιου με τον Άρη που δημιουργεί μέσα σας την τάση να ανταγωνίζεστε και να μάχεστε με όποιο κόστος για μια θέση στην επιτυχία. Προσέξτε τα λόγια και τις εκφράσεις σας. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Με την Σελήνη να μπαίνει στους Ιχθύες σήμερα φίλοι Καρκίνοι, φροντίστε να μην περάσετε όλη σας την ημέρα με το βλέμμα στραμμένο σε ένα ανοιχτό παράθυρο, περιμένοντας να πραγματοποιηθούν όλες οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις σας με το μαγικό ραβδί της καλής νεράιδας. Εμπιστευτείτε τη διαίσθηση και το ένστικτό σας για να αισθανθείτε σιγουριά και σταθερότητα γύρω σας, για να ανακτήσετε τις δυνάμεις και το ενδιαφέρον σας για τη ζωή, για να μην είστε ευάλωτοι σε κάθε πρόκληση ή παγίδα. 

ΛΕΩΝ
Μπορεί να υπάρχουν ορισμένα θολά και θαμπά σημεία στις συνεργασίες σας, στις κοινωνικές σας επαφές, στην προσωπική σας ζωή και κυρίως στα οικονομικά σας, ωστόσο, αγαπημένοι Λέοντες, μπορείτε να επιστρατεύσετε το δυναμισμό και το θάρρος σας, προσπαθώντας να αποβάλλετε τις ανασφάλειες και τους φόβους σας για το μέλλον, επενδύοντας στις γνώσεις και τις εμπειρίες σας. Ο Άρης από το φιλικό Τοξότη, ενθαρρύνει και επηρεάζει θετικά οποιοδήποτε σχέδιο ή φιλοδοξία έχετε στα σκαριά. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οπλιστείτε σήμερα, φίλοι μου Παρθένοι, με απεριόριστη υπομονή και καρτερικότητα, εστιάζοντας σε ανθρώπους και καταστάσεις γύρω σας που μπορείτε να συνεννοηθείτε χωρίς να καταβάλετε όλη σας την ενέργεια. Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Άρη είναι πολύ πιθανόν να αποπροσανατολίσει τις ανάγκες και τα θέλω σας, οδηγώντας τις αποφάσεις σας σε λανθασμένη, μη αναστρέψιμη κατεύθυνση, γι’ αυτό επικεντρώστε το ενδιαφέρον και την προσοχή σας στα σπουδαία και τα σημαντικά που σας απασχολούν.

ΖΥΓΟΣ
Ίσως έχετε παράπονο γιατί δεν έχουν φανεί ακόμα οι ευεργετικές επιρροές του Δία στο ζώδιό σας, όμως είναι σίγουρο, καλοί μου Ζυγοί, πως η Αφροδίτη συνεχίζει να τονίζει τις ικανότητες και την αξιοσύνη σας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, ως εκ τούτου μην αφήνετε εκκρεμότητες για αύριο που μπορείτε να τελειώσετε σήμερα. Αξιολογείστε τις προσωπικές και ερωτικές σας σχέσεις, επωφεληθείτε απ’ τη συντροφιά αξιόλογων ατόμων και φίλων γύρω σας, περνώντας στιγμές χαλάρωσης και αρμονίας. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Νοσταλγία για γεγονότα και καταστάσεις από το παρελθόν και συμπόνια απέναντι στα προβλήματα και τις δυσκολίες των αγαπημένων σας προσώπων και των συναδέλφων σας είναι βέβαιο πως θα σας φέρει η σημερινή Σελήνη στους Ιχθύες, αγαπημένοι μου Σκορπιοί. Επηρεάζεται έντονα το ευαίσθητο κομμάτι του εαυτού σας και το ένστικτό σας, με αποτέλεσμα να έρθουν απρόσμενες, ευχάριστες αλλαγές, τέτοιες που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες, τις παρεξηγήσεις και τις αμφιβολίες σας. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Υπάρχει έλλειψη σχεδιασμού και αυτοσυγκέντρωσης σήμερα, φίλοι μου Τοξότες, για τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες σας, φαινόμενο που οφείλεται κυρίως στο τετράγωνο του Ήλιου με τον Άρη που είναι στο ζώδιό σας και είναι πολύ πιθανόν να φέρει εσωτερική σύγκρουση των «θέλω» και των «πρέπει» σας, σε σχέση με τα κοντινά σας πρόσωπα και τους ανωτέρους σας. Εστιάστε στα νεύρα και το θυμό σας, μην αφήνετε ανεξέλεγκτα τα πάθη σας, προστατευτείτε από εξελίξεις και αποφάσεις που ίσως αργότερα μετανιώσετε. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σκεφτείτε πως το αντίδοτο στην πτώση του δυναμισμού και της ενεργητικότητάς σας σήμερα, καλοί μου Αιγόκεροι, μπορεί να είναι ένας περίπατος ξεγνοιασιάς, μια φιλική συγκέντρωση που έχει τη δυνατότητα να καλμάρει τις ανησυχίες και τις αγωνίες σας για τα προσωπικά και εργασιακά θέματα που σας απασχολούν. Η σημερινή Σελήνη στους Ιχθύες επηρεάζει περισσότερο τον εσωτερικό κόσμο και τις επιθυμίες σας, γι’ αυτό έχετε απόλυτη ανάγκη γύρω σας από άτομα που πιστεύουν στις ικανότητες και τα ταλέντα σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Αβεβαιότητα και ανησυχία είναι συναισθήματα που πρέπει να καταπολεμήσετε σήμερα, φίλοι Υδροχόοι, για να αποφύγετε την κρίση και τη ρήξη που εγκυμονούν σε κάποια σημαντική και ουσιαστική σχέση σας, είτε αυτή αφορά το κομμάτι των οικονομικών και επαγγελματικών σας, είτε έχει να κάνει με την συναισθηματική σας ζωή. Υπάρχουν κενά και δισεπίλυτες διαφορές ανάμεσα στις ιδέες και τα πιστεύω σας σε σύγκριση με τα κοντινά σας πρόσωπα, μην εκνευρίζεστε με το παραμικρό, μη χαλάτε τη διάθεσή σας.

ΙΧΘΥΣ
Σελήνη στο ζώδιό σας σήμερα, αγαπημένοι Ιχθύες, και μια μέρα πριν από τη δεύτερη έκλειψη του μήνα, είναι πολύ πιθανόν να κορυφωθούν η ενεργητικότητα και ο δυναμισμός σας για μια κατάσταση, που πρέπει να ξεκαθαρίσετε ολοκληρωτικά. Δείξτε αποφασιστικότητα και θάρρος εκτιμώντας τα γεγονότα με τη διαίσθηση και το αλάθητο ένστικτό σας, οδηγηθείτε από τη φωνή της καρδιάς σας δίχως να αμφισβητείτε πως μπορεί να γίνει ένα πραγματικό θαύμα στο κομμάτι της ζωής σας που λέγεται «σχέσεις».


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα

Αίθριο γενικά καιρό με ηλιοφάνεια, με λίγες σποραδικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα ορεινά ηπειρωτικά αναμένουμε σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 και τοπικά 30 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 14 έως 30 στη βόρεια Ελλάδα, 16 έως 28 και τοπικά 29 στη δυτική Ελλάδα, 17 έως 28 στο βόρειο Αιγαίο και από 19 έως 30 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: weather.gr