11.2.17

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ-ΜΙΔΕΑΣ









Οι προβλέψεις των ζωδίων για το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου


ΚΡΙΟΣ


Προσεγγίστε άτομα που νιώθετε ότι μπορούν να σας ανοίξουν δρόμους. Ευνοούνται οι συζητήσεις που αφορούν την προσωπική σας ζωή και το σαββατοκύριακο θα ξεκαθαρίσετε μια παρεξήγηση που υπήρχε.

ΤΑΥΡΟΣ

Αντιμετωπίστε τις δυσκολίες με υπομονή. Στο οικογενειακό περιβάλλον θα υπάρξουν κάποιες αναστατώσεις που θα πρέπει να τις χειριστείτε σωστά. Θα υπάρξουν ευκαιρίες που αφορούν την καριέρα σας και θα εμφανιστούν από εκεί που δεν το περιμένατε.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι σχέσεις σας βρίσκονται σε μια θετική πορεία. Θα έχετε την ευελιξία και την ικανότητα να κινηθείτε έξυπνα και με γρήγορους ρυθμούς ώστε να καταλήξετε σε πρωτότυπα σχέδια τα οποία θα σας φανούν πολύ χρήσιμα αργότερα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οικονομικά θέματα θα σας απασχολήσουν, ιδίως το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα έχετε να ασχοληθείτε με άτομα από το περιβάλλον σας και θα έχετε επικοινωνία με πολύ κόσμο. Θα προγραμματίσετε κάποιο ταξίδι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

ΛΕΩΝ

Το Σάββατο πραγματοποιείται στο ζώδιο σας η έκλειψη Σελήνης που ενεργοποιεί την προσωπική σας ζωή και τα τυχόν προβλήματα που έχετε μέσα σε αυτήν. Θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις νέες γνωριμίες σας για να φτάσετε στον πολυπόθητο στόχο σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Θα βρεθείτε, ιδίως το Σάββατο σε δύσκολη θέση με ανθρώπους που σας πιέζουν και σας δημιουργούν εσωτερική ανασφάλεια. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσετε τα τυχόν προβλήματα με μεγαλύτερη ευκολία και θα μπορέσετε να λύσετε προβλήματα που σας φαινόντουσαν πριν βουνό.

ΖΥΓΟΣ

Μπορείτε να προσεγγίσετε πρόσωπα που είναι σε θέση να σας ωφελήσουν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Η Κυριακή θα είναι μια μέρα που θα πρέπει να την αφιερώσετε στην ανασυγκρότηση των θεμάτων που σας απασχολούν και με ευκολία να βρείτε τις λύσεις τους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δείξτε θέληση και αποβάλλετε την όποια συμπεριφορά που οξύνει καταστάσεις. Συντονιστείτε και πάρτε πρωτοβουλίες για την επαγγελματική σας ζωή, ενώ την Κυριακή θα μπορέσετε να δείτε φίλους και να γεμίσετε ευχάριστα την ημέρα σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ότι και να επιθυμείτε να αλλάξετε το Σάββατο η Πανσέληνος σας δημιουργεί τις προδιαγραφές που θέλετε. Η Κυριακή είναι μια ημέρα ξεχωριστή στο να βρεθείτε σε κάποια κοινωνικές εκδηλώσεις και να περάσετε όμορφα με δικούς σας αγαπημένους ανθρώπους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αφήστε πίσω καταστάσεις που σας ταλαιπωρούν και συντονιστείτε με θέματα που αφορούν την οικονομική σας σταθερότητα. Την Κυριακή η συναισθηματική σας ζωή βρίσκεται σε μια εξέλιξη που όμως κρύβει αρκετές παγίδες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η προσωπική σας ζωή αναστατώνεται. Η Πανσέληνος του Σαββάτου ολοκληρώνει κάποια απόφαση σας που αφορά το έτερον σας ήμισυ και πολύ πιθανόν αυτές οι αποφάσεις να έχουν μια οριστική πορεία. Την Κυριακή θα σας απασχολήσουν οικονομικά θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

ΙΧΘΥΕΣ

Σας έχουν απασχολήσει έντονα καθημερινά θέματα που τώρα το κάθε τι σας κουράζει και σας βγάζει από την πορεία σας. Την Κυριακή θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα προσωπικό θέμα που εδώ και καιρό σας κατατρώει εσωτερικά.


ΠΗΓΗ: thepressroom.gr

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 11 Φεβρουαρίου


660 π. Χ.: Ο αυτοκράτορας Τζίμου ιδρύει την Ιαπωνία, σύμφωνα με την παράδοση.


1825: Ο Ιμπραήμ, επικεφαλής 4.000 πεζών και 4.000 ιππέων, αποβιβάζεται στη Μεθώνη και την επομένη κινείται προς την Πύλο. Μεγάλος κίνδυνος για την Ελληνική Επανάσταση.

1929: Υπογράφεται στο Λατερανό της Ρώμης η συνθήκη, που αναγνωρίζει το Βατικανό ως ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Κράτος της πόλεως του Βατικανού», ανάμεσα στον Ιταλό δικτάτορα Μουσολίνι και τον καρδινάλιο Γκασπάρι, εκπρόσωπο του Πάπα Πίου ΙΑ’.


1934: Σε κλίμα πολιτικής οξύτητας διεξάγονται οι δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, με έντονη αντιπαράθεση των υποψηφίων της κυβερνητικής παράταξης και της αντιπολίτευσης. Νικητής αναδεικνύεται ο κυβερνητικός και αντιβενιζελικός υποψήφιος, Κωνσταντίνος Κοτζιάς. Δήμαρχος Πειραιά εκλέγεται ο Σωτήριος Στρατήγης. Στην Καβάλα εκλέγεται ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος, ο 29χρονος Δημήτριος Παρτσαλίδης. Αυτές είναι και οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα στις οποίες λαμβάνουν μέρος γυναίκες.

1939: Το Βατικανό αναγνωρίζει το βασίλειο της Ιταλίας με πρωτεύουσα τη Ρώμη και η Ιταλία την κυριαρχία του Βατικανού πάνω στο έδαφός της.


1945: Ο Αμερικανός πρόεδρος Φράνκλιν Ρούσβελτ, ο Άγγλος πρωθυπουργός Γουίνστον Τσόρτσιλ και ο σοβιετικός κομουνιστής ηγέτης Ιωσήφ Στάλιν, μοιράζουν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής, υπογράφοντας τη Συνθήκη της Γιάλτας.



1959: Ελλάδα και Τουρκία συμφωνούν για την επίλυση του Κυπριακού. Μονογράφεται στη Ζυρίχη από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Τούρκο ομόλογό του, Αντνάν Μεντερές, η συμφωνία για την ανεξαρτησία της Κύπρου. Λίγο αργότερα (19 Φεβρουαρίου 1959), η συμφωνία θα υπογραφεί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Λονδίνο (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία και οι δύο κοινότητες της Κύπρου).

1964: Το Γενικό Χημείο του Κράτους δίνει το πράσινο φως για την κυκλοφορία της Coca Cola στη χώρα μας.

1971: Στην Ουάσινγκτον, οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ υπογράφουν συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών δοκιμών στο θαλάσσιο βυθό.

1975: Η Μάργκαρετ Θάτσερ γίνεται η πρώτη γυναίκα επικεφαλής πολιτικού κόμματος στη Βρετανία, όταν εκλέγεται αρχηγός των Τόρις (των Συντηρητικών).


1978: Η κυβέρνηση της Κίνας αίρει την απαγόρευση των βιβλίων του Αριστοτέλη, του Σέξπιρ και του Ντίκενς.

1979: Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί αναλαμβάνει την εξουσία στο Ιράν.

1990: Απελευθερώνεται ο Νέλσον Μαντέλα, έπειτα από 27 χρόνια κράτησης στις φυλακές Victor Vester, στα περίχωρα του Κέιπ Τάουν.


Γεννήσεις σαν σήμερα

1118 – Νουρεντίν Ζενγκί, εμίρης της Συρίας

1466 – Ελισάβετ της Υόρκης, βασίλισσα της Αγγλίας


1776- Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. (Θαν. 27/9/1831)


1847 – Τόμας Έντισον, Αμερικανός εφευρέτης

1881 – Κάρλο Καρά, Ιταλός ζωγράφος.

1909 – Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς, Αμερικανός σκηνοθέτης

1911 – Καρλ Σίφερτ, Αμερικανός αστρονόμος


1915 – Πάτρικ Λι Φέρμορ, άγγλος συγγραφέας, που πολέμησε στην Ελλάδα ενάντια στους Γερμανούς. (Θαν. 10/6/2011)

1917 – Σίντνεϋ Σέλντον, Αμερικανός συγγραφέας


1944 – Ρία Δελούτση, Ελληνίδα ηθοποιός

1947 – Γιούκιο Χατογιάμα, Ιάπωνας πολιτικός

1953 – Τζεμπ Μπους, Αμερικανός πολιτικός


1965 – Στέλιος Ρόκκος, Έλληνας τραγουδοποιός


1969 – Τζένιφερ Άνιστον, Αμερικανίδα ηθοποιός

1977 – Γιάννης Οκκάς, Κύπριος ποδοσφαιριστής

1977 – Μάικ Σίνοντα, Αμερικανός μουσικός (Linkin Park)

1983 – Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, Ολλανδός ποδοσφαιριστής

1992 – Τέιλορ Λότνερ, Αμερικανός ηθοποιός


Θάνατοι σαν σήμερα

244 – Γορδιανός Γ’, Ρωμαίος αυτοκράτορας


641 – Ηράκλειος, Βυζαντινός αυτοκράτορας

731 – Πάπας Γρηγόριος Β΄

824 – Πάπας Πασχάλης Α΄

1503 – Ελισάβετ της Υόρκης, βασίλισσα της Αγγλίας


1650 – Ρενέ Ντεκάρτ, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Καρτέσιος, γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός. (Γεν. 31/3/1596)

1799 – Λάζαρος Σπαλαντζάνι, Ιταλός φυσιοδίφης

1829 – Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ, Ρώσος θεατρικός συγγραφέας και διπλωμάτης

1868 – Ζαν Μπερνάρ Λεόν Φουκώ, Γάλλος αστρονόμος

1901 – Μίλαν Γ΄ Ομπρένοβιτς, βασιλιάς της Σερβίας

1935 – Γερμανός Καραβαγγέλης, μητροπολίτης Καστοριάς

1937 – Γουόλτερ Μπάρλεϊ Γκρίφιν, Αμερικανός αρχιτέκτονας

1940 – Τζων Μπάκαν, Γενικός κυβερνήτης του Καναδά

1948 – Σεργκέι Αϊζενστάιν, Σοβιετικός σκηνοθέτης

1963 – Σύλβια Πλαθ, Αμερικανίδα συγγραφέας

1973 – Γιοχάνες Χανς Ντάνιελ Γιένσεν, Γερμανός φυσικός

1975 – Ρισάρ Ρατσιμαντραβά, πρόεδρος της Μαδαγασκάρης

1994 – Πωλ Φεγεράμπεντ, Αυστριακός φιλόσοφος


2000 – Ροζέ Βαντίμ, Γάλλος σκηνοθέτης

2010 – Αλεξάντερ ΜακΚουίν, Άγγλος σχεδιαστής μόδας

2012 – Αλέξανδρος Σχινάς, Έλληνας συγγραφέας και δημοσιογράφος


2012 – Γουίτνεϋ Χιούστον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός

Άγιος Βλάσιος


Ιερομάρτυρας της Χριστιανικής Εκκλησίας, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 11 Φεβρουαρίου. Την ημέρα αυτό γιορτάζουν ο Βλάσιος και η Βλασία.

O Βλάσιος έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λικινίου (308-324). Σπούδασε ιατρική, όμως την επιστήμη του δεν την εξάσκησε ως επάγγελμα, αλλά ως αγαθοεργία. Παράλληλα, μελετούσε ασταμάτητα την Αγία Γραφή. Η Εκκλησία, επιβραβεύοντας την όλη του παρουσία και προσφορά, τον δέχθηκε στις τάξεις του κλήρου και τελικά τον ανέδειξε επίσκοπο Σεβαστείας.

Λίγο αργότερα, ο Βλάσιος εγκατέλειψε την επισκοπή του και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σ’ ένα σπήλαιο, όπου αφιερώθηκε στην προσευχή και την άσκηση. Όταν αργότερα ξέσπασε διωγμός κατά των χριστιανών, ο έπαρχος της περιοχής Αγρικόλας, διέταξε τη σύλληψή του. Μετά από φρικτά βασανιστήρια, διέταξε τον αποκεφαλισμό του. 

Ο Άγιος Βλάσιος είναι πολιούχος του Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Απολυτίκιο

Φερωνύμως βλαστήσας, ως δένδρον εύκαρπον, ιεράρχα Κυρίου Βλάσιε ένδοξε, μαρτυρίου τους καρποὺς κόσμω προήγαγες καὶ θαυμάτων δωρεάς αναβλύζεις δαψιλώς, ως θείος ιερομάρτυς τοις καταφεύγουσι πάτερ τη αντιλήψει της πρεσβείας σου.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Πες μου μια σοφή κουβέντα...


Η ευτυχία είναι συνήθεια. Καλλιεργήστε την.

Elbert Hubbard, 1856-1915, Αμερικανός συγγραφέας