14.10.16

Μια στιγμή σε μια εικόνα...


Είναι θλιβερή η θέα ενός (νεκρού;) δέντρου... Δεν ξέρω αν φταίει το γνωστό σκαθάρι ή κάτι άλλο... Δεν ρώτησα γιατί η πρόθεσή μου δεν ήταν να φωτογραφίσω τον φοίνικα... Η πρόθεσή μου ήταν να φωτογραφήσω τη νέα ελληνική σημαία που κυματίζει από σήμερα στο (πρώην) Δημαρχείο της Νέας Κίου, αφού η παλιά είχε σκιστεί από τον αέρα... (Για την σκισμένη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμένα προσωπικά δεν μου καίγεται καρφάκι...) 
Όταν είδα τη φωτογραφία, συνειδητοποίησα πως άλλος (κι όχι η σημαία) είναι ο πρωταγωνιστής της...  Ένα (σχεδόν;) νεκρό δέντρο... Και δεν είναι το μόνο... Οι φοίνικες που στόλιζαν τόσα χρόνια τον κόσμο μας, μας εγκαταλείπουν ένας ένας... Κρίμα... 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τελέσιλλα για τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο


Σεβασμιότατε,

Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων Σας καθηκόντων, ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και οι χορωδοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Άργους «ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ» σας συγχαίρουμε θερμά από καρδιάς. 

Χαιρόμαστε γιατί με την άρτια πνευματική σας κατάρτιση, το εκκλησιαστικό σας ήθος, τον μεστό λόγο σας αλλά και τον διακριτικό ζήλο για προσφορά στον συνάνθρωπο θα προσφέρετε από τη νέα σας θέση θεοφιλές έργο. 

Λυπούμαστε όμως, γιατί θα μας λείψετε!

Ευχόμενοι υγεία, δύναμη και μακροημέρευση, σας παρακαλούμε να μας θυμάστε στην αρχιερατική προσευχή Σας. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Κόντης


2η Γιορτή της Γης στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων σας προσκαλεί στο τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων του Αγίου Πέτρου Αρκαδίας,  που θα πραγματοποιηθούν στις 28, 29, & 30 Οκτωβρίου 2016, με τον τίτλο "2η Γιορτή της Γης"

Η Γιορτή της Γης είναι ένα οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας. Σκοπός του είναι μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές του, να έρθουμε σε επαφή με την φύση, να ενημερωθούμε από εξειδικευμένους επιστήμονες για τις τάσεις στην καλλιέργεια της γης, να ακούσουμε τις προτάσεις τους και να συζητήσουμε μαζί τους. 


Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή 28-10-16

09:30 Παρακολούθηση λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.

Συμμετοχή στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία.

17:30 Γενική Συνέλευση Μελών του Συλλόγου στο ισόγειο του π. Κοινοτικού Καταστήματος.

Σάββατο 29-10-16

10:30 Περίπατος- Πεζοπορία 5χλμ. περίπου από την κεντρική πλατεία με κατεύθυνση το Γεφύρι του Τάνου, παράπλευρα της κοίτης του Τάνου, με κατάληξη στον "Βύθουλα της Άννας".

Στάση για καφέ-κολατσιό. Ξενάγηση μέσα από τα μονοπάτια στον Πύργο του Τρικαλίτη.

19:00 Ομιλίες από γεωπόνους – φυτωριούχους – καλλιεργητές για την καλλιέργεια – πρόληψη ασθενειών καστανιάς στο ισόγειο του π. Κοινοτικού Καταστήματος.

Κυριακή 30-10-16

11:00 Έκθεση στην κεντρική πλατεία τοπικών προϊόντων από παραγωγούς του χωριού.

Παρουσίαση τοπικών χορών από χορευτικά συγκροτήματα.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Σύλλογος θα διανέμει τοπικά προϊόντα (κάστανα ψημένα – βραστά, παραδοσιακές πίτες & γλυκίσματα).

Μήπως γέρνει επικίνδυνα;



Ο Δήμος Νέας Κίου, δυστυχώς δεν υπάρχει πια... αλλά η ταμπέλα που στήθηκε επί των ημερών του, εξακολουθεί να υπάρχει... 

Μήπως όμως γέρνει επικίνδυνα;  

Ας ρίξουν μια ματιά οι αρμόδιοι του Δήμου Άργους - Μυκηνών... 

Μην βρεθεί κανείς να περνάει δίπλα της σε λάθος στιγμή... 






Το βιβλίο “Να Ζείς σε καράβι” του συγγραφέα Ευγένιου ντε Ζιλά θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα


Το βιβλίο του Ευγένιου Ντε Ζιλά «Να Ζεις σε Καράβι», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Θίνες» σε μετάφραση Μάνθας Χρήστου, θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο «Καφέ Σινέ», στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολος». 

Ο Ευγένιος Ντε Ζιλά στα 50 του αποφάσισε, από καθηγητής φιλοσοφίας, να γίνει μαζί με τη γυναίκα του άνθρωπος της θάλασσας. Το βιβλίο που καταγράφει την αναμέτρησή του με τα στοιχεία της φύσης, το αίσθημα απεραντοσύνης της θάλασσας, την ελευθερία που προσφέρει η απουσία σταθερής διεύθυνσης, αλλά και σχόλια και σκέψεις για τα προβλήματα που βασανίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Δείχνει δε έναν άλλο τρόπο ζωής, που βασίζεται στην τεχνογνωσία της επιβίωσης, στην εξοικονόμηση των φυσικών αγαθών, στη λιτότητα της ζωής σε καράβι και στην καθημερινή αναμέτρηση με τα στοιχεία της φύσης. 

Ο συγγραφέας αφιερώνει αρκετές σελίδες του βιβλίου του για να αναφερθεί στην πρώτη του επαφή με τους απλούς ανθρώπους της Πύλου - στο λιμάνι της οποίας πέρασε τον πρώτο του χειμώνα στη θάλασσα. 

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν: η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού, ο ιστιοπλόος Νικόλαος Μαυροειδής, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης και ο συγγραφέας, ο οποίος θα υπογράψει και αντίτυπα του βιβλίου του.

Διάθεση προϊόντων από το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου


Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου στα πλαίσια της κοινωνικής του παρέμβασης, τις ημέρες Κυριακή 30 Οκτωβρίου και Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, και ώρες 8 π.μ. έως 6 μ.μ., θα διαθέσει στο χώρο του:

-ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΑΡΕΝΙΟ (ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ) ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ (0,58€/κιλό) 5,80€ τα 10 ΚΙΛΑ
-ΡΥΖΙ ΜΠΟΝΕΤ                   3.30€             ΤΑ 3 ΚΙΛΑ
-ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ                        3.30€             ΤΑ 3 ΚΙΛΑ
-ΦΑΚΕΣ ΨΙΛΕΣ                    5.00€             ΤΑ 3 ΚΙΛΑ
-ΦΑΒΑ ΦΕΝΕΟΥ                  2.00€             ΤO 1 ΚΙΛO
-ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ             7.90€            ΤΑ 3 ΚΙΛΑ
-ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ        11.80€            ΤΑ 3 ΚΙΛΑ
-ΡΕΒΙΘΙΑ                                6.30€            ΤΑ 3 ΚΙΛΑ

Για την αγορά των προϊόντων επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 
27520 28141 & 27520 21269


Μια στιγμή σε μια εικόνα... (εκτάκτως δύο!)


Ποιος ξέρει πόσο να "περπάτησες" σε ήρεμες κι αγριεμένες θάλασσες... Ποιος ξέρει πόσες ιστορίες θα είχες να μας διηγηθείς... αν μπορούσες να μιλήσεις... 
Καλή ξεκούραση Νικούλα!


Φωτογραφίες : Χάρης Καραποστόλης 

Έκθεση καλλιτεχνικών εργαστηρίων στο Στάδιο Τεγέας


Έκθεση καλλιτεχνικών εργαστηρίων με έργα τεχνοτροπίας patchwork (συρραφής), ζωγραφικής και κεραμικής θα πραγματοποιήσει τo κοινωφελές ίδρυμα “Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-Βιοχάλκο” στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος, στο Στάδιο Τεγέας (πρώην Δημαρχείο Τεγέας), από τις 25 έως και τις 28 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ.

Ώρες λειτουργίας: 

Τετάρτη 26/10 & Πέμπτη 27/10 10:00-13:00 και 18:00-20:00 Παρασκευή 28/10 10:00-13:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.



Σαν σήμερα... στη μουσική


1940: Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Cliff Richard (Harry Rodger Webb) γεννήθηκε στο Λακναου της Ινδίας. Θεωρείται πως ήταν η "απάντηση" της Αγγλίας στο φαινόμενο Elvis Presley και κυριάρχησε  στην pop σκηνή της χώρας του κυρίως τη δεκαετία του '50. Το τραγούδι του "Move it" θεωρείται ένα από τα πρώτα rock 'n' roll BΒρετανικά τραγούδια. Οι πωλήσεις του ξεπερνούν παγκοσμίως τα διακόσια πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του: "Living Doll", "Traveling Light", "Please Don't Tease", "The Young Ones", "Devil Woman", "We Don't Talk Anymore", "Suddenly" κ.α.


1967: Οι The Who κυκλοφορούν στη Μεγάλη Βρετανία το single "I Can See for Miles". Είναι μέρος του άλμπουμ "The Who Sell Out" που θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου του 1967. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος στην Αμερική, μπαίνοντας στο Top 10 του Billboard.

1972: Ο τραγουδιστής Joe Cocker συλλαμβάνεται μετά από συναυλία του στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας για εμπορία ναρκωτικών. Η αστυνομία ανακαλύπτει στα καμαρίνια ποσότητες μαριχουάνας και ηρωίνης. Αντί να φυλακιστεί, διατάζεται από τις αρχές της Αυστραλίας να αποχωρίσει από την χώρα μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες.

1977: Ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Bing Crosby (Harry Lillis Crosby 1903-1977) απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών στη Μαδρίτη της Ισπανίας από καρδιακή προσβολή. Είχε δώσει την τελευταία του παράσταση δύο ημέρες πριν τον θάνατο του στο Brighton Centre στην Αγγλία. Με την μοναδική φωνή και ερμηνεία του επηρέασε αρκετούς από τους καλλιτέχνες των οποίων προηγήθηκε όπως Perry Como, Frank Sinatra, Dean Martin κ.α. Είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Global Achievement". Το 1944 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ "Best Actor" για την ερμηνεία του στην ταινία "Going My Way". Συμμετείχε σε δημοφιλείς ταινίες μεταξύ αυτών "White Christmas", "The Country Girl", "Road to Bali", "Swinging on a Star" κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "My Blue Heaven", "Great Day", "I Found a Million Dollar Baby", "Silent Night, Holy Night", "Too Marvelous For Words", "White Christmas" κ.α.

1977: Κυκλοφορεί το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ του David Bowie και δεύτερο της τριλογίας "Berlin Trilogy" σε συνεργασία με τον Brian Eno, με τίτλο "Heroes". Ηχογραφήθηκε στο Hansa Studio του Βερολίνου από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 1977. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Beauty and the Beast", "Heroes" κ.α.

2003: Οι ZZ Top κυκλοφορούν τη συλλογή τραγουδιών "Chrome, Smoke & BBQ". Η ειδική έκδοση περιέχει τέσσερα CD με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, μεταξύ αυτών τα τραγούδια "La Grange", "Tush", "Sharp Dressed Man", "Blue Jean Blues" και διασκευές γνωστών τραγουδιών όπως "Jailhouse Rock" (Jerry Leiber, Mike Stoller), "I Thank You" (Isaac Hayes, David Porter) κ.α.


ΠΗΓΗ: musicislifepsansimera.blogspot.gr

Το «θαυματουργό» νερό του Καματερού


Ο Γιώργος Kαματερός έκανε την εμφάνιση του στην επικαιρότητα στις αρχές Φεβρουαρίου του 1976, υποστηρίζοντας ότι ανακάλυψε το φάρμακο κατά του καρκίνου. Ο 36χρονος τότε δικηγόρος άρχισε να μοιράζει με βυτιοφόρα το ιαματικό νερό που υποτίθεται έφερνε από την Κω, στις γειτονιές της Αθήνας και λίγες μέρες αργότερα στην επαρχία.

Το θέμα άρχισε να αποκτά μεγάλες διαστάσεις, παρά τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου, αφού πολλές από τις εφημερίδες της εποχής -με προεξάρχοντα Τα Νέα- στήριζαν με τη στάση τους τον Kαματερό και την ομάδα του. Στο φαινόμενο αυτό, από τις απογευματινές εφημερίδες αντιστάθηκαν η Ελευθεροτυπία και η Εστία και από τις πρωινές η Καθημερινή, η Αυγή και ο Ριζοσπάστης.

Οι αναλύσεις των επιστημονικών ιδρυμάτων, όμως, ανέφεραν συνεχώς ότι πρόκειται για απλό νερό χωρίς καμιά θεραπευτική ιδιότητα, ενώ ο Kαματερός υποστήριζε ότι το μυστικό κρύβεται στη σκόνη πετρωμάτων που προσέθεταν οι συνεργάτες του. Το πιο τραγικό γεγονός της περιόδου εκείνης αποκαλύφθηκε από την Ελευθεροτυπία στις 19 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς. Οι γονείς 18 παιδιών που νοσηλεύονταν με λευχαιμία και κακοήθεις όγκους στο νοσοκομείο «Aγλαΐα Kυριακού», σταμάτησαν την κλασική θεραπεία και έδιναν στα παιδιά το νερό του Kαματερού. Ως αποτέλεσμα, ένα από τα παιδιά πέθανε και η κατάσταση των υπολοίπων παρουσίασε επιδείνωση.

H αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει, αλλά ο Kαματερός απτόητος οργάνωνε συγκεντρώσεις και πορείες με εκατοντάδες οπαδούς του, ενώ εμφανιζόταν και ως πολιτικός ηγέτης. Οι συνεχείς αναλύσεις όμως αποδείκνυαν ότι το νερό αυτό όχι μόνο ήταν ψεύτικο, αλλά και επικίνδυνο, αφού περιείχε ραδιενέργεια 35-38%. Στις 30 Μαρτίου του 1976 η κατανάλωσή του απαγορεύτηκε επισήμως.

Μετά τις δικαστικές περιπέτειες, ο Kαματερός έφυγε για ένα διάστημα στο εξωτερικό και στη συνέχεια ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. 22 χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κω, όπου στις 6 Μαΐου του 1998, μη μπορώντας τα αντιμετωπίσει τα οικονομικά του προβλήματα, έβαλε τέλος στη ζωή του.


ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα 

Οι Άγιοι της Κίου


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, τιμώνται και εορτάζονται οι Θεοφόροι Πατέρες της 7ης Οικουμενικής Συνόδου, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας. Στη Σύνοδο αυτή αποφασίσθηκε η αναστήλωση των εικόνων και η λήξη της Εικονομαχίας.

Την ημέρα αυτή τιμάμε εδώ στην ενορία μας όλους τους Αγίους τους καταγόμενους από την Κίο της Μ.Ασίας.

Τιμούμε τον Ευστάθιο, Επίσκοπο Κίου, τον οσιομάρτυρα Ιγνάτιο, τον οσιομάρτυρα Μακάριο το Νέο που μαρτύρησε στην Προύσα το 1590 και το νεομάρτυρα Αθανάσιο.

Οι λόγοι που συνηγόρησαν στην απόφαση του εορτασμού των Αγίων της Κίου κατά την ημέρα αυτή είναι οι εξής:

Αυτό καθαυτό το γεγονός της 7ης Οικουμενικής Συνόδου και ο τόπος που έλαβε αυτή χώρα (Νίκαια), δεδομένου ότι η Κίος της Μ.Ασίας, από τον 16ο αιώνα και μετά αποτέλεσε την έδρα της ξακουστής Μητρόπολης Νίκαιας και διατηρήθηκε ως τέτοια μέχρι την Μικρασιατική Καταστροφή.
Δύο από τους τιμώμενους Αγίους (ο επίσκοπος Κίου Ευστάθιος και ο οσιομάρτυς Ιγνάτιος) έδρασαν και μαρτύρησαν κατά την περίοδο της Εικονομαχίας.
Η μνήμη των δύο από τους τιμώμενους αγίους εορτάζεται κατά το μήνα Οκτώβριο, στις 6 Οκτωβρίου του Αγίου Μακαρίου και στις 8 Οκτωβρίου του Αγίου Ιγνατίου.
Ο εορτασμός γίνεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου το δεξιό και αριστερό κλίτος είναι αφιερωμένα στους αγίους Ιγνάτιο & Μακάριο αντίστοιχα και όπου φυλάσσεται εικόνα που απεικονίζει και τους 4 Αγίους πάνω από την Κίο της Μ.Ασίας.

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον εορτασμό των 4 αγίων της Κίου της Μικράς Ασίας (Ευσταθίου επισκόπου Κίου, οσιομάρτυρα Ιγνατίου, οσιομάρτυρα Μακαρίου & μάρτυρα Αθανασίου).

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, όπου ευρίσκεται η ιερά εικόνα των Αγίων, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Tην Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, στις 7 π.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης, θα τελεσθούν ἡ Ἀκολουθία του Ὄρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, πατρός Χρυσοστόμου Παπουλέση.


Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο

Γίνονται... σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διοργανώνει στην Πλατεία Άρεως από ώρα 10.00 έως 14.00, το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ Ανακύκλωσης.


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, ώρα 12:00 
Δημαρχείο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (Γραφείο Δημάρχου) Συνεδρίαση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο (2016/2017) 
ΤΡΙΠΟΛΗ, Η Φωλιά Του Κούκου 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 (22:00) 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Artichoke 
Influenza Live!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ζώδια σήμερα 14 Οκτωβρίου 2016 - Αστρολογικές προβλέψεις


ΚΡΙΟΣ
Όρεξη για άμεση και δυναμική δράση θα σας φέρει ο ερχομός της Σελήνης στο ζώδιο σας. Νέα πρόταση θα ακούσετε στον επαγγελματικό σας χώρο, θα σας δώσω ανεπιφύλακτα τη συμβουλή να μην την απορρίψετε. Καταφθάνει στα χέρια σας χρηματικό ποσό που αναμένατε, ωστόσο προσοχή να μην υπερβεί η διάθεση σας για υλικές αγορές, χειριστείτε με σύνεση τα οικονομικά σας. Δείξτε ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν οικογενειακά σας πρόσωπα, πείτε ναι σε πρόταση διασκέδασης θα υπάρξει ευχάριστο ερωτικό συμβάν. 

ΤΑΥΡΟΣ
Με τον ερχομό της Σελήνης στον Κριό, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση θα είναι η στάση σας, στόχος σας θα είναι να δώσετε τέλος στο στάσιμο και να περάσετε σε νέο ξεκίνημα. Έντονη θα είναι η ανάγκη σας για αλλαγές, ωστόσο για να μην υπάρξουν απότομες απογοητεύσεις καλό θα είναι τοποθετήσετε τις επιθυμίες σας σε συνετά πλαίσια. Ανεβασμένες θα είναι οι ερωτικές σας διαθέσεις και σε συνδυασμό με την ελκυστικότητα σας, θα βρεθείτε στην ευχάριστη θέση να ζήσετε απρόοπτα και δυνατά ερωτικά συμβάντα. 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με ζωτικότητα και έντονη ενέργεια θα σας εφοδιάσει ο ερχομός της Σελήνης στον Κριό. Μπαίνει σε λειτουργία η αυτοπεποίθηση σας, θα υπάρξουν συναντήσεις και προτάσεις που θα διευρύνουν τους ορίζοντες σας. Στον επαγγελματικό σας τομέα με δική σας πρωτοβουλία θα ταχτοποιηθεί ζήτημα που σας έφερνε εμπόδια, λαμβάνουν τέλος τυχόν χρηματικές καθυστερήσεις. Στα ερωτικά σας λήγει το στάδιο της αναμονής, θα σας δοθεί ευκαιρία να ‘ρθείτε  πολύ κοντά με πρόσωπο που διεκδικείτε καιρό το ερωτικό του ενδιαφέρον.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Με τη Σελήνη να εισέρχεται στον Κριό θα νιώσετε την ανάγκη να εναντιωθείτε και πεισματικά να αντισταθείτε, κύρια επιθυμία σας θα είναι να υπερισχύσετε. Επειδή θα μπείτε στον πειρασμό να αναλάβετε ρίσκα, σας λέω να το κάνετε χωρίς ενδοιασμούς, θα έχετε επιτυχημένη κατάληξη. Ψυχική δύναμη και έντονη μαχητικότητα θα κατευθύνει τις πράξεις σας, προσοχή όμως στην υπερβολική αυτοπεποίθηση, αποφύγετε εγωκεντρικές πράξεις. Είστε στη χρονική στιγμή που θα αναπτερωθούν τα δυναμικά στοιχεία του χαρακτήρα σας, θα υπάρξει άνοιγμα βελτίωσης και προόδου.

ΛΕΩΝ
Ο ερχομός της Σελήνης στον Κριό θα τονώσει την αυτοπεποίθηση σας, θα σας διακρίνει ψυχική δύναμη και ανάγκη για επιβολή. Για εσάς που ψάχνετε εργασία έρχεται ολοκαίνουργια πρόταση που θα δημιουργήσει γερά θεμέλια στην επαγγελματική σας ζωή. Κατόπιν ειλικρινής συζήτησης με το ερωτικό σας ταίρι ένα αρνητικό ζήτημα σας μπαίνει σε πορεία λύσης, τώρα θα περάσετε τη σχέση σας σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Με τη Σελήνη σε τρίγωνο με την Αφροδίτη τολμήστε να εκδηλώσετε την ερωτική πλευρά του χαρακτήρα σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Με τη Σελήνη να εισέρχεται στον Κριό θα έχετε διάθεση να επεκτείνετε την επαγγελματική σας δράση. Πείσμα και επιμονή θα βγάλετε σε συγκεκριμένα εργασιακά θέματα, ωστόσο ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Κρόνο θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις επαγγελματικές σας συνεργασίες σε ισορροπία. Βραδινή ώρα σε φιλική συνάντηση θα υπάρξει ενδεχόμενο νέας γνωριμίας, στο χέρι σας θα είναι αν θα ανοίξετε προοπτική σταθερών επαφών ή αν θα προτιμήσετε τα επιφανειακά λόγια χωρίς περαιτέρω εξελίξεις.

ΖΥΓΟΣ
Με τον ερχομό της Σελήνης στον Κριό σε έξαρση θα βρίσκονται οι αισθήσεις σας, τολμηρή θα είναι η διάθεση σας, θετικοί θα είστε σε διαφόρων ειδών κυνήγια. Τώρα θα νιώσετε σιγουριά και αυτοπεποίθηση, θα καταφέρετε να επηρεάσετε με τις απόψεις και τις ιδέες σας. Όσοι από εσάς αναζητάτε εργασία θα υπάρξει άνοιγμα για να προχωρήσετε σε νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, αν περιμένετε απάντηση για συγκεκριμένη επαγγελματική θέση θα δοθεί θετική κατάληξη.  Άτομο αντίθετου φύλου θα σας ανοίξει ερωτική δίοδο περιμένοντας την ανταπόκριση σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η Σελήνη στον Κριό θα βγάλει στην επιφάνεια τις ηγετικές σας διαθέσεις, θα οργανώσει τις στρατηγικές σας τάσεις, με δυναμισμό θα αναλάβετε να κλείσετε δύσκολες επαγγελματικές υποθέσεις. Σήμερα θα αντισταθείτε στη στασιμότητα, θα κυνηγήσετε τη βελτίωση. Θα βρείτε τη δύναμη να βάλετε φρένο σε αρνητικές καταστάσεις, με επιτυχία θα διεκδικήσετε αλλαγές στην ερωτική σας ζωή. Για τους ερωτικά μόνους καταφθάνει άνοιγμα νέας αρχής και επειδή θα έχετε όρεξη για ανατροπές γι αυτό αρπάξτε την ευκαιρία που θα σας δοθεί. 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με την Σελήνη να εισέρχεται στον Κριό, ρίσκο, αυτοπεποίθηση και πείσμα θα είναι τα τρία βασικά στοιχεία που θα σας οδηγήσουν σε πράξεις αποφασιστικές. Στον επαγγελματικό σας τομέα θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη ανωτέρων σας, έρχονται ευνοϊκές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση. Εμπιστευτείτε το ένστικτο σας και περάστε σε διεκδικήσεις τόσο σε εργασιακά θέματα όσο και σε ερωτικά. Σήμερα θα υπάρξει ευχάριστη ερωτική συνάντηση που δεν αποκλείεται να ανατρέψει όλη την ερωτική σας ζωή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Με τον ερχομό της Σελήνης στον Κριό, δυναμικός θα είναι ο τρόπος που θα μιλήσετε, μελετημένη η τακτική που θα εφαρμόσετε, να είστε σίγουροι πως δεν επρόκειτο να πέσετε έξω στους σχεδιασμούς σας. Ερωτική γοητεία θα εκπέμπει το παρουσιαστικό σας γι αυτό πλησιάστε το ερωτικό ταίρι που επιθυμείτε, εκδηλώστε σκέψεις και αισθήματα αφήστε στην άκρη ενδοιασμούς και ηττοπάθειες. Για όσους από εσάς είστε σε σχέση τώρα θα περάσετε σε καινούργιο στάδιο που ενδεχομένως να προκύψει από πρόταση δέσμευσης. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Με τον ερχομό της Σελήνης στον Κριό, θα έχετε τη διάθεση να ρισκάρετε, να κυνηγήσετε και να αντισταθείτε σε οτιδήποτε σας καθιστά στάσιμους. Μάχιμη δυναμικότητα θα χαρακτηρίζει τις πράξεις σας, στα χέρια σας θα βρίσκεται ο έλεγχος των επαγγελματικών εξελίξεων που θα προκύψουν. Σήμερα θα συμβεί γεγονός που η σωστή αξιοποίηση του από εσάς, θα αλλάξει ριζικά και ουσιαστικά τα δεδομένα της καθημερινότητας σας. Θα υπάρξει ενδεχόμενο νέας γνωριμίας, προσοχή να μην απογοητεύσετε ή πληγώσετε το ερωτικό ταίρι που ήδη έχετε δίπλα σας.

ΙΧΘΕΙΣ
Νέο ξεκίνημα, νέους στόχους θα σας φέρει ο ερχομός της Σελήνης στον Κριό. Φανείτε θετικοί στις προτάσεις που θα σας κάνουν, θα υπάρξει προοπτική επαγγελματικής ανόδου ίσως μια προαγωγή, ίσως ένα καινούργιο επιχειρηματικό άνοιγμα. Ενθουσιασμός και δυναμικότητα θα χαρακτηρίζουν τις διαθέσεις σας, ωστόσο προσοχή να μην υπερεκτιμήσετε τα θετικά στοιχεία της προσωπικότητα σας και πέσετε σε υπερβολές. Πιθανή θα είναι η προοπτική νέας ερωτικής γνωριμίας, για όσους δεν θέλετε να ξεφύγετε από τα παλιά ανοιχτό θα είναι το ενδεχόμενο επανασύνδεσης. 


ΠΗΓΗ: zwdiasimera.gr

Ο καιρός σήμερα


Σήμερα Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά το μεσημέρι. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι οποίες όμως θα διαλυθούν γρήγορα μετά την ανατολή του ήλιου.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 9 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 24, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 26, και στην Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και στο κεντρικό Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.


ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Τα γεγονότα, σαν σήμερα 14 Οκτωβρίου


222: Στη Ρώμη ένας όχλος ανθρώπων επιτίθεται και σκοτώνει τον Πάπα Καλίξτους τον Α'.

1066: Σκοτώνεται στη Μάχη του Χάστινγκ ο Χάρολντ Β', ο τελευταίος Αγγλοσάξωνας βασιλιάς της Αγγλίας αντιμετωπίζοντας τις νορμανδικές δυνάμεις του Γουίλιαμ Α' του Κατακτητή.



1322: Νικά το βασιλιά των Άγγλων Εδουάρδο Β' ο Σκωτσέζος πολέμαρχος Ρόμπερτ Δε Μπρους στη Μάχη του Μπάιλαντ και ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

1644: Γεννιέται ο Ουίλιαμ Πεν, Βρετανός κουάκερος και ιδρυτής της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.

1812: Ξεκινούν οι εργασίες στο κανάλι Ρέγκεντς του Λονδίνου.

1834: Πατεντάρεται το φωτογραφικό φιλμ από τον Τζορτζ Ίστμαν.

1843: Παρουσιάζεται για πρώτη φορά καλλωπισμένο από τη μουσική του Φέλιξ Μέντελσον το θεατρικό έργο του Γουίλιαμ Σέξπιρ "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" στο Πότσνταμ.



1852: Γεννιέται ο Δημήτριος Καμπούρογλου, έλληνας ιστοριοδίφης και λογοτέχνης. (Θαν. 21/2/1942)



1862: Το απομεσήμερο ο αθηναϊκός λαός συγκεντρώνεται στην Πλατεία Όθωνος για να πανηγυρίσει την έξωση του Όθωνα. Μετά τη δοξολογία, ο πρόεδρος της Προσωρινής Κυβερνήσεως, Δημήτριος Βούλγαρης, απευθύνεται προς το συγκεντρωμένο πλήθος. Ανάμεσα στα άλλα ακούγονται και τα εξής: «Ας ορκισθώμεν επί της Πλατείας ταύτης, της λαβούσης ήδη το ωραίον της Ομονοίας όνομα, και ας είπη έκαστος εξ ημών: Ορκίζομαι πίστιν εις την πατρίδα και υπακοήν εις τας εθνικάς αποφάσεις».



1863: Ο Σουηδός χημικός Άλφρεντ Νόμπελ πατεντάρει τη μέθοδο παρασκευής της νιτρογλυκερίνης. Από την εφεύρεσή του αυτή θα κερδίσει πολλά χρήματα, ικανά για να συντηρούν μέχρι σήμερα το Ίδρυμα Νόμπελ, που απονέμει τα ομώνυμα βραβεία.

1878: Δύο ομάδες από το Σέφιλντ παίρνουν μέρος στον πρώτο αγώνα ποδοσφαίρου, που γίνεται κάτω από το φως των προβολέων.

1882: Γεννιέται ο Ιρλανδός πολιτικός Έιμον ντε Βαλέρα. Υπήρξε πρόεδρος του Σιν Φέιν, της πολιτικής πτέρυγας του IRA, κατά την περίοδο 1917-26, πρωθυπουργός το 1932-59, με δύο σύντομες διακοπές και στη συνέχεια Πρόεδρος της Ιρλανδίας μέχρι το 1973.


1890: Γεννιέται ο Ντουάιτ Αιζενχάουερ, που διετέλεσε 34ος Πρόεδρος των ΗΠΑ (1953- 1961).

1893: Γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου Λίλιαν Γκις.

1894: Γεννιέται ο Αμερικανός ποιητής, Έντουαρντ Έστλιν Κάμινγκς.

1902: Συνεχίζονται στην Ευρώπη οι διαδηλώσεις κατά της εκτέλεσης του σοσιαλιστή καθηγητή Φρανσίσκο Φερέρ στη Βαρκελώνη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στην πρόσφατη βίαιη εξέγερση εναντίον της ισπανικής Κυβέρνησης.

1904: Γεννιέται ο Κριστιάν Πινό, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Γάλλου Προέδρου, Σαρλ ντε Γκολ, κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Μετά τον πόλεμο, ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών και υπέγραψε τη Συνθήκη της Ρώμης, με την οποία "γεννήθηκε" η Ε.Ε.



1906: Γεννιέται ο Χασάν αλ-Μπάνα, αιγύπτιος δάσκαλος και ιμάμης, ιδρυτής των «Αδελφών Μουσουλμάνων». (Θαν. 12/2/1949)


1906: Γεννιέται η Χάνα Άρεντ, Αμερικανίδα πολιτειολόγος και φιλόσοφος, γερμανοεβραϊκής καταγωγής. Στο έργο της πραγματεύεται τη φύση της εξουσίας και τις έννοιες της άμεσης δημοκρατίας και του ολοκληρωτισμού. 

1908: Γεννιέται ο τραγουδιστής και ηθοποιός, Άλαν Τζόουνς.

1911: Γεννιέται ο Λε Ντουκ Θο, Βιετναμέζος διπλωμάτης και πολιτικός, που τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1973.

1912: 439 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός έκρηξης, που σημειώνεται σε ανθρακωρυχείο του Κάρντιφ στη Μεγάλη Βρετανία.

1914: Ελληνικό στρατιωτικό τμήμα, κατ' εντολή της Αντάντ, εισέρχεται στη βόρειο Ήπειρο για να επιβάλει την τάξη, καθώς στην Αλβανία επικρατεί χάος.

1916: Ο Λονγκ Τζιμ Μπαρνς γίνεται ο πρώτος, που κερδίζει το πρωτάθλημα της Professional Golfers Association.

1920: Στην Ιταλία, οι φασίστες πυρπολούν τα γραφεία σοσιαλιστικής εφημερίδας στην Τεργέστη.

1926: Εκδίδεται για πρώτη φορά το παιδικό βιβλίο, "Γουίνι το Αρκουδάκι" του Άγγλου συγγραφέα Αλεξάντερ Άλαν Μιλν.


1927: Γεννιέται ο Βρετανός ηθοποιός, Ρότζερ Μουρ, γνωστός από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

1930: Αποτυγχάνει το στρατιωτικό πραξικόπημα, που εκδηλώνεται στη Φινλανδία.

1931: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει, ότι οι κοινωνικές ασφαλίσεις θα εφαρμοστούν στην Ελλάδα πολύ σύντομα.

1933: Η Γερμανία αποχωρεί από την Κοινωνία των Εθνών, ενώ αναγγέλλεται η αποχώρηση της χώρας από τη διάσκεψη για τον αφοπλισμό και τη θέλησή της να μη λάβει πια μέρος σε συνομιλίες σχετικά με το θέμα αυτό.

1935: Γεννιέται ο Αμερικανός συνθέτης, Λε Μοντ Γιάνγκ.



1939: Γεννιέται ο αμερικανός σχεδιαστής μόδα Ραλφ Λόρεν.

1940: Γεννιέται ο Βρετανός κιθαρίστας, Κλιφ Ρίτσαρντ.



1944: Στη Γερμανία, ο αρχιστράτηγος Έρβιν Ρόμελ, γνωστός και ως "αλεπού της ερήμου" για τις επιχειρήσεις που είχε διεξάγει στη Βόρεια Αφρική κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτοκτονεί πίνοντας δηλητήριο. Είχαν αποκαλυφθεί οι επαφές του με τους συνωμότες που είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν τον Χίτλερ και του είχε δοθεί η επιλογή μεταξύ δίκης και αυτοκτονίας.

1946: Γεννιέται ο Τζον Κρέιγκ Βέντερ, Αμερικανός βιολόγος, γνωστός από τις έρευνές του για τον γενετικό κώδικα.

1947: Σπάει το φράγμα του ήχου ο Αμερικανός πιλότος Τσάκ Γιάγκερ, πετώντας με το πειραματικό αεροσκάφος Χ-1.

1951: Ξεκινούν οι 1οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Αλεξάνδρεια.


1952: Γεννιούνται οι τραγουδοποιοί Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας.

1953: Στη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι χάνουν τη ζωή τους σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στο χωριό Κίμπια.

1955: Η Γαλλία υπογράφει την πρώτη εμπορική συμφωνία της με το Ανόι.

1958: Γεννιέται ο Βρετανός μουσικός της ροκ, Τόμας Ντόλμπι.


1959: Πεθαίνει ο Αμερικανός ηθοποιός και γόης του Χόλιγουντ Έρολ Φλυν, που είχε γεννηθεί στην Τασμανία. Έγινε γνωστός με τους ρόλους του ως πειρατής αλλά και ως Ρομπέν των Δασών.

1960: Μυστικός πομπός μεταδίδει τις λύσεις στις εξετάσεις φυσικής στους διαγωνιζομένους του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

1962: Στο πλαίσιο του Ψυχρού Πολέμου, ξεσπά η πυραυλική κρίση στην Κούβα: ένα αεροσκάφος U-2 φωτογραφίζει τα σοβιετικά πυρηνικά όπλα.



1964: Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον Αμερικανό ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

1966: Στον Καναδά, εγκαινιάζεται ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Μόντρεαλ, με 26 σταθμούς και 3 γραμμές.

1968: Οι Beatles κυκλοφορούν το περίφημο "Λευκό Άλμπουμ" τους.

1969: Γεννιέται ο Αμερικάνος μπασκετμπολίστας P.J. Brown.



1972: Ο τραγουδιστής Joe Cocker συλλαμβάνεται μετά από συναυλία του στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας για εμπορία ναρκωτικών. Η αστυνομία ανακαλύπτει στα καμαρίνια ποσότητες μαριχουάνας και ηρωίνης. Αντί να φυλακιστεί, διατάζεται από τις αρχές της Αυστραλίας να αποχωρίσει από την χώρα μέσα σε σαράντα οκτώ ώρες.

1973: Ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σκωτσέζος οδηγός αγώνων Jackie Stewart ανακοινώνει την αποχώρησή του και την επιθυμία του να γίνει σχολιαστής για το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.



1976: Κάθεται στο σκαμνί ο Γιώργος Καματερός για το "νερό" του, που υποτίθεται ότι, θεράπευε τον καρκίνο.

1978: Γεννιέται ο τραγουδιστής της R&B, Άσερ Ρέιμοντ.

1979: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν στην Ουάσινγκτον, στην πρώτη παρέλαση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.


1980: Ο Μπομπ Μάρλεϊ δίνει την τελευταία συναυλία του.

1981: Ο Χόσνι Μουμπάρακ αναλαμβάνει τα προεδρικά ηνία της Αιγύπτου, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία του προκατόχου του Ανουάρ Σαντάτ.



1990: Πεθαίνει ο Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο Αμερικανός μαέστρος και συνθέτης πολλών κλασικών επιτυχιών, μεταξύ των οποίων του μιούζικαλ "West Side Story".



1990: Δημοτικές εκλογές διενεργούνται στην Ελλάδα. Στην Αθήνα εκλέγεται δήμαρχος ο Αντώνης Τρίτσης, στη Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος και στον Πειραιά ο Στέλιος Λογοθέτης.

1991: Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στην αρχηγό της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ (Βιρμανίας), Αούνγκ Σαν Σου Κίι.

1992: Στη Βοσνία, σύμφωνα με την UNICEF, χίλια παιδιά έχουν σκοτωθεί κι άλλα τριάντα χιλιάδες έχουν τραυματιστεί τους τελευταίους έξι μήνες, από την αρχή του πολέμου.

1993: Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΟΚ, τουλάχιστον 5 εκατομμύρια άστεγοι ζουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

1994: Απονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης στους Γιασέρ Αραφάτ, Γιτζάκ Ράμπιν και Σιμόν Πέρες, για τη "Συμφωνία του Όσλο", σχετικά με την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.



1995: Πεθαίνει σε ηλικία 84 ετών η μεγάλη κυρία της ελληνικής δημοσιογραφίας Ελένη Βλάχου, πρώην εκδότης των εφημερίδων "Καθημερινή" και "Μεσημβρινή", των περιοδικών "Εκλογή" και "Εικόνες", καθώς και των εκδόσεων "Γαλαξίας".

1997: Πραγματοποιείται στην Αθήνα ελληνοκυπριακή σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον Κύπριο Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη με τη συμμετοχή των δύο υπουργών Εξωτερικών.

1998: Ο Έρικ Ρόμπερτ Ρούντολφ κατηγορείται για έξι βομβιστικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 1996.



1998: Το Νομπέλ Οικονομίας απονέμεται στον ινδό καθηγητή του Πανεπιστημίου Τρίνιτι του Κέμπριτζ, Αμάρτια Σεν, για τη συμβολή και το έργο του στις οικονομικές αναλύσεις για το Κράτος Πρόνοιας.

2001: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους απορρίπτει την πρόταση των Ταλιμπάν για τερματισμό των βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν, με αντάλλαγμα την έναρξη διαπραγματεύσεων για την παράδοση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.


2002: Πεθαίνει ο Νόρμπερτ Σούλτζε, γερμανός συνθέτης. Έγραψε μουσική για παιδικά μιούζικαλ και πολλά τραγούδια, αλλά στην ιστορία θα μείνει για ένα, τη «Λιλή Μαρλέν».

2003: Πεθαίνει ο Πάτρικ Τζομπ, που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του Ίαν Φλέμινγκ για τον Τζέιμς Μποντ.



2004: Πεθαίνει αιφνιδιαστικά σε ηλικία 55 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός, μουσικός και σόουμαν Βλάσης Μπονάτσος.

2006: Σε αρένα μετατρέπεται αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και της Φλόριδα. Τελικά η Ομοσπονδία τιμωρεί 31 παίκτες.


2014: Πεθαίνει ο Κώστας Πανιάρας, σημαντικός Έλληνας εικαστικός καλλιτέχνης. Στο έργο του οι αφηρημένες φόρμες αναπτύσσονται σε μονοχρωματικά φόντα.