14.10.16

2η Γιορτή της Γης στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων σας προσκαλεί στο τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων του Αγίου Πέτρου Αρκαδίας,  που θα πραγματοποιηθούν στις 28, 29, & 30 Οκτωβρίου 2016, με τον τίτλο "2η Γιορτή της Γης"

Η Γιορτή της Γης είναι ένα οικολογικό και πολιτιστικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας. Σκοπός του είναι μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές του, να έρθουμε σε επαφή με την φύση, να ενημερωθούμε από εξειδικευμένους επιστήμονες για τις τάσεις στην καλλιέργεια της γης, να ακούσουμε τις προτάσεις τους και να συζητήσουμε μαζί τους. 


Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή 28-10-16

09:30 Παρακολούθηση λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου.

Συμμετοχή στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων στην κεντρική πλατεία.

17:30 Γενική Συνέλευση Μελών του Συλλόγου στο ισόγειο του π. Κοινοτικού Καταστήματος.

Σάββατο 29-10-16

10:30 Περίπατος- Πεζοπορία 5χλμ. περίπου από την κεντρική πλατεία με κατεύθυνση το Γεφύρι του Τάνου, παράπλευρα της κοίτης του Τάνου, με κατάληξη στον "Βύθουλα της Άννας".

Στάση για καφέ-κολατσιό. Ξενάγηση μέσα από τα μονοπάτια στον Πύργο του Τρικαλίτη.

19:00 Ομιλίες από γεωπόνους – φυτωριούχους – καλλιεργητές για την καλλιέργεια – πρόληψη ασθενειών καστανιάς στο ισόγειο του π. Κοινοτικού Καταστήματος.

Κυριακή 30-10-16

11:00 Έκθεση στην κεντρική πλατεία τοπικών προϊόντων από παραγωγούς του χωριού.

Παρουσίαση τοπικών χορών από χορευτικά συγκροτήματα.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Σύλλογος θα διανέμει τοπικά προϊόντα (κάστανα ψημένα – βραστά, παραδοσιακές πίτες & γλυκίσματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου