14.10.16

Το βιβλίο “Να Ζείς σε καράβι” του συγγραφέα Ευγένιου ντε Ζιλά θα παρουσιαστεί στην Καλαμάτα


Το βιβλίο του Ευγένιου Ντε Ζιλά «Να Ζεις σε Καράβι», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Θίνες» σε μετάφραση Μάνθας Χρήστου, θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο «Καφέ Σινέ», στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «Αίολος». 

Ο Ευγένιος Ντε Ζιλά στα 50 του αποφάσισε, από καθηγητής φιλοσοφίας, να γίνει μαζί με τη γυναίκα του άνθρωπος της θάλασσας. Το βιβλίο που καταγράφει την αναμέτρησή του με τα στοιχεία της φύσης, το αίσθημα απεραντοσύνης της θάλασσας, την ελευθερία που προσφέρει η απουσία σταθερής διεύθυνσης, αλλά και σχόλια και σκέψεις για τα προβλήματα που βασανίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες. Δείχνει δε έναν άλλο τρόπο ζωής, που βασίζεται στην τεχνογνωσία της επιβίωσης, στην εξοικονόμηση των φυσικών αγαθών, στη λιτότητα της ζωής σε καράβι και στην καθημερινή αναμέτρηση με τα στοιχεία της φύσης. 

Ο συγγραφέας αφιερώνει αρκετές σελίδες του βιβλίου του για να αναφερθεί στην πρώτη του επαφή με τους απλούς ανθρώπους της Πύλου - στο λιμάνι της οποίας πέρασε τον πρώτο του χειμώνα στη θάλασσα. 

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν: η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού, ο ιστιοπλόος Νικόλαος Μαυροειδής, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης και ο συγγραφέας, ο οποίος θα υπογράψει και αντίτυπα του βιβλίου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου