13.6.16

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας, αύριο, στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 στο Πορτοχέλι


Στο "Πρωινό" του ΑΝΤ, με το Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, στο Πορτοχέλι,  φιλοξενείται αύριο το πρωί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας "Κιανών Έργα" για να παρουσιάσει τις γλυκές προτάσεις του αλλά και... τα μυστικά του!



Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας που λειτουργεί από το 2007 με έδρα τη Νέα Κίο, έχει καταφέρει παρασκευάζοντας χειροποίητα "σπιτικά" γλυκά κουταλιού και υπέροχες μαρμελάδες, με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά και με συνταγές βγαλμένες από τα σεντούκια των μικρασιατισσών γιαγιάδων, να γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό προωθώντας τα προϊόντα του σε τουριστικά ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Κέρκυρα κ.ά. 



Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός που με 10 περίπου γυναίκες στο δυναμικό του προσπαθεί "με νύχια και με δόντια" να ανταπεξέλθει και να κρατηθεί όρθιος στην κρίση που μαστίζει την χώρα μας, έχει την τιμή να προσκαλείται από ένα κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας για να παρουσιάσει τη δουλειά του, αλλά δεν τυγχάνει δυστυχώς της ίδιας αποδοχής από τους άρχοντες της περιοχής που πριν από κάμποσο καιρό διοργάνωσαν ένα event στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής "Μένουμε Ελλάδα" στη Νέα Κίο, αλλά... λησμόνησαν να τον προσκαλέσουν!



Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αργολίδας "Κιανών Έργα" που διατηρεί εργαστήρι παραδοσιακών γλυκισμάτων στην Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη στη Νέα Κίο, έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις σε διάφορες κοντινές ή πιο μακρινές περιοχές της Ελλάδας και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους έχουν δοκιμάσει τις γεύσεις του...  





Σήμερα η επέτειος της Μάχης των Μύλων


Εκδήλωση για την επέτειο της μάχης των Μύλων, θα πραγματοποιηθεί απόψε, Δευτέρα 13 Ιουνίου, 191 χρόνια μετά... 



13 Ιουνίου 1825 …Η σημαντική μάχη των Μύλων !

«Είχα διορίση εις τους ανθρώπους μου άνθρωπον και τους διοικούσε. Λυπήθη πολύ ο αγαθός Υψηλάντης κι᾿ ο Κωσταντήμπεγης οπού πληγώθηκα. Ο σκοτωμός των Τούρκων -είναι άγνωστη η ποσότη, ότι τους σήκωναν ευτύς».(Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη )

Βρισκόμαστε στα 1825 και ο Ιμπραήμ με τον οργανωμένο τακτικό στρατό του κατεβαίνει στην Πελοπόννησο. Ήδη οι εμφύλιοι πόλεμοι έχουν φέρει στις φυλακές τον Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά. Ο Τούρκος κατακτητής αυξάνει τον στρατό του σε μια δύναμη 17000 ανδρών και με την ευστροφία του και την διορατικότητά του καταφέρνει και νικάει στο Μανιάκι στις 19 Μαΐου τον Παπαφλέσσα και καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη Μεσσηνία.

Η κυβέρνηση πανικόβλητη από τις εξελίξεις παρείχε αμνηστία στους φυλακισμένους και όρισε τον Κολοκοτρώνη αρχιστράτηγο όλης της Πελοποννήσου. Ο Κολοκοτρώνης ξεκίνησε να μαζεύει στρατεύματα στο Λεοντάρι, αλλά οι εκκλήσεις του σε όλη την επαναστατημένη Ελλάδα δεν έβρισκαν μεγάλη ανταπόκριση..

Στις 11 Ιουνίου επίσης ο Μακρυγιάννης με 150 άνδρες είχε φτάσει στους Μύλους, ερχόμενος από αποτυχημένες περιπέτειες στην Μεσσηνία και Αρκαδία. Το πρωί της 12ης Ιουνίου εμφανίστηκε ο Αιγυπτιακός στρατός στην Αργολική πεδιάδα. Στο Ναύπλιο είχαν συγκεντρωθεί περίπου είκοσι χιλιάδες γυναικόπαιδα, ασθενείς και άμαχος πληθυσμός. Υπήρχε και ελάχιστος στρατός. Ο Ιμπραήμ δεν είχε σκοπό να επιτεθεί, αλλά μόνο να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση. Οι Έλληνες μην γνωρίζοντας τις προθέσεις του βιάστηκαν να συγκεντρώσουν μεγάλο μέρος του Ελληνικού στρατού στους Μύλους, κατά των οποίων κινήθηκε ισχυρή φάλαγγα από πεζούς και ιππείς. Έφτασε και ο Δημήτριος Υψηλάντης μαζί με πολύ λίγους Φιλέλληνες του Ναυπλίου, μερικούς Έλληνες αγωνιστές, και με έναν λόχο ευζώνων οι οποίοι δεν είχαν αρχηγό. Η δύναμη του Υψηλάντη δεν ξεπερνούσε τους 500 άνδρες. Στην ακτή τοποθετήθηκαν και τρία μικρά πολεμικά βρίκια με πυροβόλα. Παρευρέθηκαν δε και οι δύο μοίραρχοι του Αγγλικού και του Γαλλικού στόλου, Άμιλτον και Δεριγνύ, οι οποίοι αγκυροβόλησαν μπροστά στο Ναύπλιο και τους Μύλους αντίστοιχα. Η θέση στους Μύλους ήταν πολύτιμη για το Ναύπλιο καθώς από την τοποθεσία αυτή προερχόταν η ύδρευση της πόλης. Οι υπερασπιστές κατέλαβαν και οχύρωσαν μια σειρά από αποθήκες καθώς και έναν φράχτη που αποτελούσαν μια υποτυπώδη συνεχόμενη γραμμή άμυνας. Αυτόπτης μάρτυρας της πορείας των υπερασπιστών από το Ναύπλιο ήταν ο Γάλλος ναύαρχος Δεριγνύ, που δεν πίστευε στα μάτια του βλέποντας τις κινήσεις των Ελλήνων στην ακτή. Ο ίδιος πλησίασε τον Υψηλάντη και προσπάθησε να τον μεταπείσει, λέγοντας του ότι είναι σκέτη αυτοκτονία να αντιπαρατεθεί με τόσο λίγους άνδρες σε τόσο αδύναμες θέσεις εναντίον ενός ισχυρού οργανωμένου στρατού που διέθετε πυροβολικό και ιππικό.

Η απάντηση του Υψηλάντη ήταν Λεωνίδειος :"Εδώ ήλθομεν για νικήσωμεν ή να αποθάνομεν".

Ο Ιμπραήμ επιτέθηκε στους Μύλους το μεσημέρι της 13ης Ιουνίου. Ο Αιγυπτιακός στρατός ξεκίνησε να αναπτύσσεται για επίθεση κατά μέτωπο με τον Αιγύπτιο στρατηγό να παρακολουθεί με το τηλεσκόπιο του από ένα κοντινό ύψωμα. Η τοποθεσία όμως ευνοούσε τους αμυνόμενους καθώς οι επιτιθέμενοι δεν μπορούσαν να αναπτύξουν όλες τις δυνάμεις τους λόγω των βάλτων της περιοχής. Τρεις επιθέσεις του εχθρικού πεζικού και μία του ιππικού αποκρούστηκαν γενναία. Τότε το εχθρικό πυροβολικό γκρέμισε με εύστοχες βολές το πρόχειρο οχύρωμα του Μακρυγιάννη, και ένας λόχος Αιγυπτίων επιτέθηκε ορμητικά υπερπηδώντας τα ερείπια. Η αντεπίθεση του Μακρυγιάννη ήταν ηρωική. Μαζί με πέντε φιλέλληνες και λίγους εκλεκτούς Έλληνες όρμησαν με το σπαθί τους μόνο και κατέσφαξαν τους πρώτους εισβολείς, ενώ έτρεψαν τους υπόλοιπους σε φυγή. Στην απεγνωσμένη αυτή επίθεση σκοτώθηκε ένας Φιλέλληνας και τραυματίστηκε ο Μακρυγιάννης στον βραχίονα. Η μάχη συνεχιζόταν άγρια, αλλά οι αμυνόμενοι έλαβαν μια σημαντική ενίσχυση από 200 άνδρες με τους Μήτρο Λιακόπουλο και Κάρπο Παπαδόπουλο που εστάλησαν από το Ναύπλιο. Οι ενισχύσεις ενεπλάκησαν στον αγώνα εξυψώνοντας το ηθικό των αμυνόμενων. Οι Αιγύπτιοι μετά τις αποτυχημένες απόπειρες έπαψαν τις επιθέσεις, και επειδή είχε αρχίσει να βραδιάζει, υποχώρησαν και έφυγαν για το Άργος.

Ο Μακρυγιάννης λέει χαρακτηριστικά για εκείνες τις ώρες …..

«Τέλος από αυτά ούτε νερό είχε μέσα, ούτε κανόνι εις τον τόπον του κι᾿ αν έπαιρνε τους Μύλους ο Μπραϊμης, κεντρικόν μέρος της θάλασσας και στεργιάς και πλήθος ζαϊρέδες και πολεμοφόδια και νερό ποταμός, μπλοκάριζε και τ᾿ Ανάπλι. Και εις την κατάστασιν οπού ᾿ταν κάμετε την κρίση αν βαστούσε. Αφού το δυνάμωσα, σε δυο ημέρες ήρθε ο Χατζημιχάλης με τους ανθρώπους μου, οπού μου πήρε, ήρθε κι᾿ ο Κωσταντήμπεγης Μαυρομιχάλης μ᾿ ολίγους κι᾿ ο Υψηλάντης με τους ανθρώπους του, όλους δεκαπέντε ».

Η μάχη για το Ναύπλιο είχε κριθεί. Οι Αιγύπτιοι είχαν περίπου 100 νεκρούς και τραυματίες ενώ οι Έλληνες μόλις 4 νεκρούς. Ο Ιμπραήμ επέλεξε να μην συνεχίσει να επιτίθεται κατά των Μύλων, τόσο επειδή οι αμυνόμενοι επέδειξαν αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως γιατί η τοποθεσία ήταν ακατάλληλη για να αναπτύξει τα στρατεύματα του λόγω των βάλτων. Ταυτόχρονα υπήρχε και η απειλή από τα πυροβόλα των Ελληνικών πλοίων που υποστήριζαν τις Ελληνικές θέσεις και μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στον στρατό του. Έτσι ο Ιμπραήμ προτίμησε να υποχωρήσει και να διεξάγει μια σειρά από επιδρομές στα γύρω χωριά της Αργολίδας. Από Ελληνικής πλευράς αναμφίβολα διακρίθηκε ο στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης ο οποίος όταν τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε στην ναυαρχίδα του Γαλλικού στόλου για περίθαλψη όπου του απέδωσαν τιμές για την διαγωγή του.

Η μάχη των Μύλων ήταν ηρωική νίκη των Ελλήνων. Πολέμησαν κάτω από δυσχερείς έως ανύπαρκτες οχυρωματικές συνθήκες αντιμετωπίζοντας έναν καλά οργανωμένο και οπλισμένο τακτικό στρατό τετραπλάσιας δύναμης. Με την νίκη του αυτή ο Μακρυγιάννης έσωσε σε κρίσιμη στιγμή τον άμαχο πληθυσμό του Ναυπλίου, και διατήρησε σημαντικά αποθέματα τροφίμων και νερού. Αν έπεφταν οι Μύλοι θα χανόταν το Ναύπλιο και θα έσβηνε η Ελληνική επανάσταση στην Πελοπόννησο.

Την 21η Ιουνίου 1825 ο Δημ. Υψηλάντης γράφει τα εξής από τους Μύλους προς το Υπουργείο του Πολέμου. «Ο Λοχαγός Κύριος Καρπός με τον υπό την οδηγίαν του λόχον έφθασε μετά τα μέσα της μάχης της εν Μύλοις και όχι μόνον εγκαρδίωσεν τους κατ' εκείνην την ώραν μαχομένους Έλληνας, αλλά και αυτοί έκαμαν ως γενναίοι πατριώται και καλοί στρατιώται το χρέος των. Μετά δε την μάχην εφύλαξαν τακτικώς τα της πειθαρχίας χρέη των, οδηγούμενοι από τον ρηθέντα λοχαγόν εις τα οδηγητικά χρέη των. Διό αναφερόμεθα εις το Έξοχον Υπουργείον τούτο δια να γνωρίση τους αξίους στρατιώτας, οίτινες δεν έλειψαν από τα χρέη των».

Και ο συνταγματάρχης Π.Γ. Ρόδιος παρατηρεί «ότι ο λόχος των Ευζώνων, και τινες άλλοι στρατιώται εκ των λοιπών λόχων του 1ου Συντάγματος, οδηγούμενοι από τον λοχαγόν Κύριον Κάρπον Παπαδόπουλον, του οποίου αξιωματικός εστάλη ο Κύριος Παναγιώτης Πίσσας, πόσον εμψύχωσεν η παρουσία τούτων τους λοιπούς Έλληνας, και πόσον συνεισέφερον με την ανδρείαν και ευτολμίαν των εις την διατήρησιν των Μύλων» και προτείνει τούτους εις το Υπουργείον Πολέμου δια την ανάλογον ηθικήν αμοιβήν.


Δήμος Ξυλοκάστρου: «Ελάτε να παίξουμε στην άμμο»…


O Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια της πολιτικής του για την προώθηση και εμπέδωση της αθλητικής ιδέας, αλλά και την τουριστική προβολή της περιοχής, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την υλοποίηση μίας σειράς αθλητικών διοργανώσεων άμμου, υψηλού επιπέδου και ενδιαφέροντος.

Σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες και  αξιοποιώντας  ισχυρά πλεονεκτήματα, όπως η ιδανική τοποθεσία των γηπέδων, η πλεονεκτική γεωγραφική θέση του Δήμου, το άριστο κλίμα σε συνδυασμό με τις υπέροχες παραλίες και τις υποδομές που διαθέτει η περιοχή, ανέλαβε τη διεξαγωγή αγώνων beach soccer,beach volley, beach handball  και beach tennis, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην μεγαλεπίβολη αυτή προσπάθεια, η οποία προϋποθέτει ένα πλήθος παρεμβάσεων, τόσο για την αναβάθμιση  και την ανάλογη προετοιμασία των αθλητικών εγκαταστάσεων, όσο και για την άψογη διαμονή, φιλοξενία και υποστήριξη, αθλητών, παραγόντων και επισκεπτών, χρειάζεται η πλήρης στήριξη και ενεργός συμμετοχή όλων, θεσμικών φορέων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών, Συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

Προκειμένου το όλο εγχείρημα να στεφθεί με επιτυχία, να διεξαχθούν με αρτιότητα οι αγώνες, αλλά και να διαφημισθεί ο τόπος μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο είναι σημαντική η συμβολή όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος καλεί δημότες κάθε ηλικίας, και κυρίαρχα νέους και παιδιά, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά, στο χρόνο που αυτοί διαθέτουν και με τη συνδρομή των διοργανωτών, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα.

Ας κινητοποιηθούμε όλοι, ας δώσουμε στο Δήμο μας την ευκαιρία να επανέλθει δυναμικά στα αθλητικά δρώμενα, να ανέβει ακόμη  ψηλότερα  στο βάθρο της επιτυχίας, και να προβληθεί ως ελκυστικός και φιλόξενος τουριστικός προορισμός. Με τις πρωτοβουλίες αυτές, διεκδικούμε, πρωταρχικά την εμπέδωση και την προώθηση των αξιών του «ευ αγωνίζεσθαι» και κατόπιν την επάνοδό μας στο επίκεντρο των αθλητικών εκδηλώσεων εθνικού και διεθνούς επιπέδου, υψηλού κύρους και προδιαγραφών, την αναγωγή του Ξυλοκάστρου σε καθοριστικό τοπόσημο του χάρτη των αθλημάτων άμμου στη χώρα, αλλά και διεθνώς.

«Ελάτε να παίξουμε στην άμμο»…..

Ημερομηνίες διοργανώσεων:

1ος Διεθνής Φιλικός Αγώνας Εθνικής Ομάδας Ανδρών  beachsoccer 21, 22 Ιουνίου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών  Beach Volley 24, 25, 26 Ιουνίου

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών beach soccer 24 Ιουλίου

17ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aνδρών-Γυναικών beach Handball 30, 31 Ιουλίου

Διεθνές Τουρνουά Aνδρών-Γυναικών beach tennis 19, 20, 21 Αυγούστου

Υπεύθυνη επικοινωνίας εθελοντών:

κα Σ. Δημητρακοπούλου (Δημαρχείο, Γραφείο Δημάρχου)

Τηλ. Επικοινωνίας 2743360200 (εργάσιμες ημέρες, 09:00-15:00)

E-mail : press@xylokastro.gov.gr

Κόρινθος: «Πανηγύρι της Παράδοσης» - 4ος χρόνος


Το 4ο ΓΕΛ Κορίνθου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας (Α΄ ΕΛΜΕ) διοργανώνουν την εκδήλωση «Το Πανηγύρι της Παράδοσης», την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 ώρα 8.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, στην περιοχή του Αγ. Γεωργίου.

Στόχος είναι η άμεση επαφή και η βίωση του κορινθιακού πολιτισμού.

 Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
-έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από την Κορινθία και γευσιγνωσία
-παραδοσιακούς χορούς με το συγκρότημα «Γόρδιος Δεσμός» 
-λαϊκούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας και μαθητές του Σχολείου μας

   Συγκεκριμένα, παραγωγοί θα προβάλουν με ιδιαίτερα φροντισμένη παρουσίαση τα προϊόντα τους όπως κρασί, ελαιόλαδο, όσπρια, φρούτα, λαχανικά,  ζυμαρικά, τυροκομικά, μέλι, γλυκά, μαρμελάδες, φυτικά καλλυντικά, χειροποίητα σαπούνια κ.ά. και θα εξηγούν τον τρόπο παραγωγής τους ενώ το κοινό θα τα δοκιμάζει.
   Μετά τους λαϊκούς χορούς θα ακολουθήσει χορός και γλέντι για όλους.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ημερίδα Μεσαιωνικής Ιστορίας, στις 25 Ιουνίου στο Άργος


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και η Εταιρεία Έρευνας των Σχέσεων του Μεσαιωνικού και του Νέου Ελληνισμού με τη Δύση (ΕΕΣΜΝΕΔ) συνδιοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο Άργους το Σάββατο 25 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ. Ημερίδα Μεσαιωνικής Ιστορίας υπό τον γενικό τίτλο «Ελληνικός και Δυτικός Μεσαίωνας. Συναντήσεις και Διαχωρισμοί με τη ματιά της σύγχρονης ιστορικής έρευνας».

H Εταιρεία Eρευνας των Σχέσεων του Mεσαιωνικού και Nέου Eλληνισμού με τη Δύση ιδρύθηκε το 1986 από ομάδα αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών ιστορικών και μεσαιωνολόγων ερευνητών. Aριθμεί σήμερα περί τα 150 μέλη, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλοί νέοι επιστήμονες. Ως κύριο στόχο της έχει την προαγωγή των σπουδών και της έρευνας των σχέσεων του Mεσαιωνικού και Nέου Eλληνισμού με τη Δύση, τη συστηματική συγκέντρωση, επεξεργασία και έκδοση των σχετικών πηγών και την καλλιέργεια των βοηθητικών επιστημών που χρησιμεύουν στην έρευνα και αξιοποίηση των πηγών.

Επιπλέον, η Εταιρεία εκδίδει το περιοδικό Εώα και Εσπέρια, τους τόμους του οποίου θα μπορείτε να αποκτήσετε στη διάρκεια της Ημερίδας σε τιμή προσφοράς, με πολύ σημαντική έκπτωση. Καινοτομώντας, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να προβείτε στην παραγγελία και μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, εφόσον το λειτουργικό σύστημά του είναι Android ή IOS.

Η διοργάνωση μιας Ημερίδας αυτού του βεληνεκούς αποτελεί  μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, με στόχο να προσεγγίσουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα, αλλά μάλλον όχι τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό περίοδο της Ιστορίας μας. Καθώς ο Μεσαίωνας είναι μία παρεξηγημένη εποχή που έχει εκθρέψει προκαταλήψεις και ερμηνευτικά στερεότυπα, πράγμα που έχει ενταθεί από τις σύγχρονες εκλαϊκευμένες μυθοπλασίες του, πιστεύουμε ότι μία αξιόπιστη επιστημονική του προσέγγιση είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για την ιστορική του κατανόηση.

Σε όσους συμμετάσχουν στις εργασίες της Ημερίδας θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης από τους διοργανωτές. 




ΠΗΓΗ: anagnostis.org

Οι παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ σε έργα Μίκη Θεοδωράκη. 

Η σχέση που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή δημιούργησε στον διεθνούς φήμης πιανίστα την επιθυμία να μπει στο στούντιο και να αρχίσει να ηχογραφεί έργα του συνθέτη μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη, μια νεότατη ερμηνεύτρια-αποκάλυψη, κατ’ ομολογία του ίδιου του συνθέτη. Τα έργα αυτά παρουσιάζονται και στην Επίδαυρο, μόνο με ένα πιάνο και μια φωνή, αναδεικνύοντας το μεγαλείο των μελωδιών του μεγάλου έλληνα μουσουργού. Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη, της περιόδου 1980-2000. [1 & 2 Ιουλίου] 


ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ποδάγρας ή Οιδίπους Τύραννος του Πέρσυ Σέλλεϋ. Το σατιρικό έργο Ποδάγρας του Πέρσυ Σέλλεϋ γράφτηκε το 1821 με έντονες επιρροές από το αρχαίο δράμα και ιδιαίτερα την αττική κωμωδία. Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σατιρίζει ήθη των βασιλέων της εποχής του, αλλά αποκαλύπτεται εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς γράφτηκε σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης και ακραίας φτώχειας. Στο κέντρο βρίσκεται η αντιπαράθεση του πεινασμένου και εξαθλιωμένου λαού με την ανεύθυνη και άδικη διακυβέρνηση του Βασιλιά Ποδάγρα. Ο Ποδάγρας έγινε αντικείμενο μελέτης σε τέσσερα διαφορετικά μαθήματα του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η παράσταση που προέκυψε, ως καρπός αυτής της συστηματικής συνεργασίας ανάμεσα στους φοιτητές και τους διδάσκοντες, αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση δραματουργικής επεξεργασίας, μετάφρασης, θεατρολογικής έρευνας, υποκριτικής και σκηνογραφίας. [5 Ιουλίου] 


ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ Μείναν τα τραγούδια μόνα. 

Μια μουσική παράσταση με τραγούδια από το θέατρο. 
[8 & 9 Ιουλίου] 


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ & ΣΠΕΙΡΑ-ΣΠΕΙΡΑ 8 Οκτωβρίου 1838. 

Ο λόγος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα. Ο ήρωας της Επανάστασης του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αν και αγράμματος, άφησε σημαντική πνευματική παρακαταθήκη με την ιστορική του ομιλία στην Πνύκα προς τα Ελληνόπουλα. Σε έναν καθαρά συμβολικό τόπο, εκεί όπου έβγαζαν τους λόγους τους και οι αρχαίοι ρήτορες, ο Γέρος του Μοριά συνέβαλε με τη σειρά του στην πνευματική αφύπνιση του ελληνικού γένους, με ένα λόγο που είναι μέχρι και σήμερα επίκαιρος και αποτελεί πηγή σκέψεων και διδαγμάτων. Ο Σταμάτης Κραουνάκης εμπνέεται από τον ιστορικό λόγο για να προτείνει μια μελοποιημένη παράσταση ειδικά για το θέατρο της Μικρής Επιδαύρου. Συμπράττοντας με την Ελένη Ουζουνίδου στο ρόλο της δασκάλας, με τη συνοδεία κλασικού πιάνου, η Σπείρα-Σπείρα μας παραδίδει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση σε άμεσο διάλογο με το πρόσφατο ηρωικό παρελθόν μας. [15 & 16 Ιουλίου] 


ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑΣ Μητρόπολη Χορός & Άγγελοι από το πανάρχαιο δράμα.

Ο Αργύρης Πανταζάρας και η καλλιτεχνική ομάδα Momentum δομούν μια παράσταση πάνω στις έννοιες της φυγής, της άφιξης, της μνήμης και της λήθης – έννοιες που στην εποχή μας, εν μέσω συρράξεων και βιαιοπραγιών που οδηγούν πλήθος ανθρώπων σε αναζήτηση νέου τόπου, έχουν αποκτήσει τρομακτική βαρύτητα. Επί σκηνής, σε έναν έρημο και άγονο τόπο, συναντιούνται οι αγγελιαφόροι αρχαίων ελληνικών τραγωδιών. Κάθε άγγελος είναι ένας τόπος, μια εποχή, μια ιστορία· ανώνυμοι, μάρτυρες γεγονότων, πόνου, βίας, θανάτων και θαυμάτων· μάρτυρες πτώσεων, ιδεών, ανθρώπων και πολιτισμών. Συμπαραγωγή του Ελληνικού Φεστιβάλ με το Εθνικό Θέατρο. [22 & 23 Ιουλίου] 


ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗΣ η ριμάδα η ζωή 

Η προσωπικότητα του κρητικού ποιητή του 14ου αιώνα Στέφανου Σαχλίκη εμπνέει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μανώλη Μαυροματάκη να υφάνει, μέσα από τους στίχους του, έναν ιδιαίτερο μονόλογο. Μέσα σε μια ταραγμένη εποχή (ενετοκρατία, εξεγέρσεις, μαύρη πανούκλα), ο Σαχλίκης ήταν ο πρώτος έλληνας ποιητής στο τέλος του Μεσαίωνα που μίλησε σε πρώτο πρόσωπο και με νέο ύφος. Ο Σαχλίκης της παράστασης είναι μια κλονισμένη φιγούρα. Μέσα από τις αφηγήσεις των παθών και των λαθών του, αναδύεται μια ολόκληρη εποχή, ενώ συχνά οι σκέψεις του μετατρέπονται σε μουσική, που θα εκτελείται ζωντανά. Τελικά ο κρητικός ποιητής καταλήγει να μας φαίνεται όλο και πιο σύγχρονος. [29 & 30 Ιουλίου]

Φεστιβάλ Ναυπλίου / Nafplion Festival


Το Φεστιβάλ Ναυπλίου με κινητήριο δύναμη τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη και την οργάνωση παραγωγής της Εταιρείας Συναυλιών Φόρμιγξ, έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συνεπείς και επιτυχημένους θεματικούς θεσμούς της ελληνικής περιφέρειας, συμπληρώνοντας φέτος 25 συναπτά έτη προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Η αργυρή επέτειος του σπουδαίου θεσμού της κλασικής μουσικής θα έχει εορταστικό χαρακτήρα  μέσα από τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του: τον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και τη διεθνή εμβέλεια.

Από τις 24 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, αξιοποιώντας όλους τους μνημειώδεις χώρους της πόλης του Ναυπλίου –από το επιβλητικό Παλαμήδι μέχρι την ιστορική και φιλόξενη αίθουσα του Βουλευτικού- το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει δέκα συναυλίες με σημαντικούς εκπροσώπους του ευρωπαϊκού πενταγράμμου. Χώρες με τεράστια συμφωνική παράδοση (Αυστρία, Πολωνία, Νορβηγία, Ισπανία, Τσεχία), οι οποίες υπήρξαν τιμώμενα κράτη κατά την πολυετή παρουσία του θεσμού, τιμούν το φεστιβάλ μέσω της αγαστής συνεργασίας των Πρεσβειών και την παρουσία κορυφαίων σολιστών τους, στρέφοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα φώτα της μουσικής Ευρώπης προς την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

24.6 – 3.7 2016

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το φετινό φεστιβάλ



24/06 | Øystein Baadsvik, τούμπα - Katarzyna Wieczorek, πιάνο
Πλ. Αγ. Γεωργίου 21:00



25/06 | Vox Clamantis Choir
Παλαμήδι 21:00



26/06 | Χριστίνα Μπαζίλη, τσέλο - Θανάσης Αποστολόπουλος, πιάνο
Βουλευτικό 21:00



27/06 | Efe Kislali – Τζούλια Σουγκλάκου, τραγούδι - Δημήτρης Γιάκας, πιάνο
Πλ. Αγ. Γεωργίου 21:00



28/06 | La Maria – Η ζωή και οι έρωτες της Μαρίας Κάλλας
Βουλευτικό 21:00



29/06 | Katarzyna Duda, violin - Marek Bracha, piano
Βουλευτικό 21:00


30/06 | Jitka Hosprová, βιόλα - Adam Skoumal, πιάνο
Βουλευτικό 21:00



01/07 | Phoenix String Quartet – Γιάννης Βακαρέλης, πιάνο
Βουλευτικό 21:00



02/07 | Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος - Αναστάσιος Συμεωνίδης, μουσική διεύθυνση - Κώστας Ηλιάδης, διασκευή-ενορχήστρωση 
Πλ. Αγ. Γεωργίου 21:00




03/07 | Luis Llaneza, βαρύτονος - Γιάννης Τσανακαλιώτης, πιάνο
Πλ. Αγ. Γεωργίου 21:00


Έκθεση “Στιγμές της Ελλάδας”, 
Βουλευτικό 24.6 – 3.7 2016

Λουτράκι: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο - 17 Ιουνίου


Στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, για συζήτηση  των κατωτέρω θεμάτων  της ημερήσιας διάταξης:

1.Αυτεπάγγελτη μετατόπιση περιπτέρων στο Λουτράκι.

2.Λήψη Απόφασης επί των υποβληθεισών αιτήσεων για χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων, βάσει του Ν. 4264/2014, για το έτος 2016.

3.Παράταση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στη δυτική παραλία Ισθμίας (κρυφή παραλία). Ανανέωση ή μη μείωσης μισθώματος.   

4.Παροχή ή μη σύμφωνης γνώμης για παραχώρηση στη ΜΑΤΙΑΤΟΥ Μαρία δημοτικού χώρου έμπροσθεν δημοτικού ακινήτου (΄΄Καραγκιόζη΄΄), έναντι καταστήματός της επί του πεζοδρόμου Αλκυωνίδων 2 στο Λουτράκι.

5.Παροχή ή μη σύμφωνης γνώμης για παραχώρηση στην Π. ΝΤΑΝΤΟΥΛΗ - Κ. ΜΥΛΩΝΑΣ Ο.Ε. χώρου επί Χερσαίας Ζώνης Λιμένος και αιγιαλού, αρμοδιότητας Δ.Λ.Τ., κι επί της προβολής έμπροσθεν του δημοτικού κτιρίου Beau Rivage.

6.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων  ανέγερσης & διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών στη Δ.Κ. Λουτρακίου - Περαχώρας, επονόματι διαφόρων οφειλετών.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΤΕΝΝΙΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ


Το 1ο τουρνουά Foot Tennis την Αργολίδα είναι πλέον γεγονός. 
Η νέα πλατεία του Άργους θα γίνει το επίκεντρο και ο πόλος έλξης για όποιον μπορεί να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο άθλημα. 
Ένα άθλημα που αποτελεί τρόπο προπόνησης ποδοσφαιριστών αλλά ποτέ δεν έχει πάρει την μορφή τουρνουά στην περιοχή μας.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος πριν δηλώσει συμμετοχή

Η ομάδα
Η ομάδα θα απαρτίζεται από δύο ΒΑΣΙΚΟΥΣ παίκτες και έναν αναπληρωματικό.

Η ονομασία
Κάθε ομάδα μπορεί να φέρει ότι όνομα επιθυμεί, αρκεί να αναφέρει την επωνυμία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ για διαφημιστικούς λόγους, ώστε να υπάρχει προβολή των επιχειρήσεων της περιοχής και όχι μόνο.

Οι ηλικίες και το φύλο
Άντρες γεννημένοι από το 2000 και μετά.


Αφού αναρτηθεί η προκήρυξη με τους όρους και κανονισμούς του τουρνουά θα ξεκινήσουν και οι δηλώσεις συμμετοχών.

Γιορτάζει η Αγία Τριάδα στο Λυγουριό


Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Παραδόθηκε το πρώτο, μεγαλύτερο και δυσκολότερο τεχνικά τμήμα, του σημαντικού έργου της αναδιαρρύθμισης του ισογείου στο Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Πρόκειται για έργο που έρχεται ουσιαστικά και ριζικά, να  αλλάξει και να αναβαθμίσει χωροταξικά και λειτουργικά τη Νοσηλευτική Μονάδα δίνοντας της, μια σύγχρονη  και αξιοπρεπέστατη εικόνα στις κτιριακή και ηλεκτρομηχανολογική της υποδομή.

Σημειώνεται ότι το έργο της Αναδιαρρύθμισης του Ισογείου ήταν έργο ενταγμένο στη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου και ήταν συνολικού προϋπολογισμού 1.250.000€ και συμβασιοποιημένου  650.000€.

Η λειτουργία των επειγόντων μεταφέρεται  στο παραδοθέν τμήμα και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες όπου και θα ολοκληρώσουν το έργο.

Με αφορμή την διαδικασία παράδοσης της 1ης φάσης του έργου ο Διοικητής του Γ,Ν Κυπαρισσίας δήλωσε:

« Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας αφού παραδόθηκε  ανακαινισμένο  και σύγχρονο το μεγαλύτερο τμήμα του Ισογείου. Δικαιώνεται μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια αρκετών συντελεστών που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση αυτού του τόσου σημαντικού έργου, αναγνωρίζοντας πάντα  τις πολλές και ιδιαίτερες δυσκολίες που ανέκυπταν.

Σήμερα όμως και σε λίγο καιρό  ολοκληρωμένα, διαμορφώνεται όσο ποτέ άλλοτε μια νέα πραγματικότητα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που του δίνει μια άλλη προοπτική να ασκήσει το ρόλο και την αποστολή του με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα  και συνέπεια.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στο συγκεκριμένο έργο διότι Υγεία δεν είναι μόνο υποδομές, αλλά και στο έμψυχο υλικό αφού σε λίγο καιρό και ύστερα από 6 χρόνια παγώματος των προσλήψεων το  Υπουργείο Υγείας ενέκρινε και θα είναι κοντά μας σύντομα 6 νέοι μόνιμοι ιατροί  διαφόρων ειδικοτήτων που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την παροχή  υπηρεσιών Υγείας.

Ταυτόχρονα θέλω να κάνω γνωστό ότι αυτό το διάστημα ωριμάζουν τρία σημαντικά έργα που θα τρέξουν το επόμενο διάστημα για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Αναφέρομαι σε μια ουσιαστική αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και κυρίως στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στην εγκατάσταση μονάδας αυτοπαραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και φυσικά σε μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειακής αναβάθμισης μέσω χρήσης ΑΠΕ, που θα περιλαμβάνει θερμομόνωση στις οροφές, τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών, εγκατάσταση αντλιών θερμότητας και μια συνολική παρέμβαση που θα καταστήσει το κτήριο βιοκλιματικό.

Συνεπώς όλες οι παράμετροι προδιαγράφουν ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει μπει σε μια άλλη τροχιά ουσιαστικής αναβάθμισης και σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε συστηματικά και συντονισμένα το επόμενο διάστημα.

Τέλος νοιώθω βαθιά υποχρεωμένος για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω θερμά την οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου  ο οποίος μέσω της δωρεάς  ανέλαβε το συνολικό κόστος της μελέτης. Όπως επίσης τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και την ανάδοχο εταιρία που με μεγάλη υπομονή και ωριμότητα δίνανε λύσεις στα αρκετά προβλήματα που ανέκυπταν».

Το Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργο Γιαννόπουλο και τους Υποδιοικητές Δημήτρη Κωστακιώτη και Μίλτο Ζαμπάρα όπως  επίσης το Δήμαρχο Τριφυλλίας Παναγιώτη Κατσίβελα και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής  για το συνεχές ενδιαφέρον τους στην πορεία του έργου.

Τέλος μια μεγάλη συγνώμη σε όλη τη τοπική κοινωνία για την ταλαιπωρία που υπέστη όλο αυτό το διάστημα που διαρκούσαν οι  εργασίες. Νομίζω όμως ότι το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί και μας δικαιώνει όλους».


ΠΗΓΗ : moriasnow.gr

7ος Επιδαύριος δρόμος προς τιμήν της Άννας Συνοδινού


Αφιερωμένος στην μεγάλη τραγωδό Άννα Συνοδινού που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, θα είναι ο 7ος Επιδαύριος Δρόμος που διοργανώνεται από το δήμο Επιδαύρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αγώνας -συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων- θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου (18:30), με αφετηρία το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το αρχαίο στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθούν και δύο ακόμα δρομικά αγωνίσματα για περιπατητές και μαθητές, 15 και 7 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Η διαδρομή των 15 χιλιομέτρων που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι αρχικά ασφάλτινη και στη συνέχεια γίνεται χωμάτινη, ελαφρώς ανηφορική, και με πέρασμα από αρχαίο μονοπάτι. 

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που έχουν δηλώσει συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Εκτός από το αθλητικό σκέλος θα υπάρχει και το πολιτιστικό, καθώς  το Σάββατο 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Συνοδινού στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, με ομιλητές, τον λογοτέχνη και κριτικό θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο, την ακαδημαϊκό και πρώην Πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη και τον σκηνοθέτη Ηλία Μαλανδρή. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι χορωδίες των δήμων Ναυπλίου και Επιδαύρου θα συνοδεύσουν τον Κώστα Μακεδόνα στην ερμηνεία του «Άξιον Εστί».



ΠΗΓΗ : anagnostis.org

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου σήμερα Δευτέρα


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου θα
πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.30΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (ισόγειο Δημαρχείου), προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης και ληφθούν αποφάσεις επ’ αυτών:

1. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ"

2. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής έργου "ΑΝΑΠΛΑΣΗ (ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ) ΟΔΩΝ, ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ & ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ"

3. Τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού 2016 [Α΄ τριμήνου]

4. Εξέταση αίτησης για έκδοση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων-μουσικής στο κατάστημα Υ. Ε. του κ. Βερδελή Δημητρίου του Γεωργίου στην Αρχαία Επίδαυρο

5. Αποδοχή και έγκριση οικονομικών στοιχείων του καταργουμένου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου "ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ"

6. Έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης, για τη σύναψη σύμβασης του ΔΗΜΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ με την ΕΕΤΑΑ ΑΕ, για δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο της υπ’ αριθμόν 2100/16-7-2015 πρόσκλησης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

7. Υποβολή πρότασης του Δήμου Επιδαύρου προς το Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ σχετικά με τον τρόπο εισόδου των δημοτών Δήμου Επιδαύρου στο Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου για την παρακολούθηση των παραστάσεων.

8. Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Επιδαύρου



Βeer party Αλληλεγγύης στο Δον Κιχώτη


Beer party με αλληλέγγυο σκοπό θα πραγματοποιήσει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» (Καλαμαρά 4, Άργος) την Τετάρτη 15 Ιούνη από τις 9 μ.μ. και μετά! 

Στο επίκεντρο θα βρίσκεται η φρέσκια τοπική μπύρα ΖΕΟΣ (και όχι μόνο) καθώς και hot dog ως συνοδευτικά.

Έχοντας υπόψιν μας ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες τους, όχι μόνο σίτισης αλλά και πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ ή νερού αποφασίσαμε μέρος των εσόδων να δωθεί σε καρκινοπαθή συμπολίτισσά μας για την οικονομική της ενίσχυση.
Ας αλληλοβοηθηθούμε, έστω και στο ελάχιστο που μπορεί ο καθένας, προκειμένου η αξιοπρεπής διαβίωση να μην είναι προνόμιο αλλά κάτι που θα μπορούν όλοι να το απολαμβάνουν.


Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου 14 - 19 Ιουνίου, στο Ναύπλιο



Ο Δήμος Ναυπλιέων και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου, διοργανώνουν Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου.

Η δράση αυτή απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών οι οποίοι θα έχουν από 14 έως 19 Ιουνίου τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στις προληπτικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις που θα πραγματοποιούνται είναι: Τεστ Παπ, Καρδιολογικός έλεγχος, Πνευμονολογικός έλεγχος και Έλεγχος για Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων με την προϋπόθεση να έχουν κλείσει ραντεβού με το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου (Τηλ: 2752028133).


Mεσογειακό πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης στην Καλαμάτα


Με μία εξαιρετική προσπάθεια ο Γάλλος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης Morgan Bourc'his έφτασε τα 109 m βάθος, όμως για τεχνικούς λόγους η προσπάθεια του δυστυχώς ακυρώθηκε! 


Μέχρι και τις 18 Ιουνίου συνεχίζεται στην Καλαμάτα το μεσογειακό πρωτάθλημα ελεύθερης κατάδυσης που διοργανώνει για άλλη μία φορά με επιτυχία, ο Έλληνας πρωταθλητής και καθηγητής της ελεύθερης κατάδυσης Σταύρος Καστρινάκης στις εγκαταστάσεις και στον άριστο θαλάσσιο στίβο μπροστά από το ξενοδοχείο Elite City Resort.






ΠΗΓΗ : facebook,  Δήμος Καλαμάτας - Municipality of Kalamata,  Thanassis Poulopoulos

Με μεγάλη συμμετοχή στο ΑΚS PORTO HELI η εκδήλωση για την παιδική κακοποίηση


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο ΑΚS PORTO HELI, η εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων Πόρτο Χελίου με το Δήμο Ερμιονίδας και το Νομικό του Πρόσωπο, για την Παιδική Κακοποίηση...

Κεντρικές ομιλήτριες και ομιλητές ήταν η κα Έλενα Ράπτη βουλευτής και υπεύθυνη του προγράμματος για την κακοποίηση των παιδιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ.Παπακώστας υποδιευθυντής της Διευθ. Δίωξης Ηλεκτρωνικού Εγκλήματος, ο ψυχολόγος της ΔΙ.Δ.Η.Ε κ. Νάκος, και η ψυχολόγος του Δημοτικού Σχολείου Πόρτοχελίου κα Χουντάλα. 
Το συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος κα Χατζηγεωργίου.
Χαιρετισμό απηύθηναν ο Δήμαρχος και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Κωστάλα.

Η ενημέρωση ήταν πληρέστατη και δεν στάθηκε μόνο στην κακοποίηση των παιδιών, την πρόληψη και προστασία τους, αλλά επεκτάθηκε στα ΜΜΕ στο ρόλο του διαδικτύου και το ρόλο τους. Οι εισηγητές της ΔΙ.Δ.Η.Ε αναφέρθηκαν με συγκεκριμένα παραδείγματα στην ασφαλή η μη πλοήγηση στο διαδίκτυο και ανέφεραν ότι είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.







ΠΗΓΗ : parapolitikaargolida.gr