13.6.16

7ος Επιδαύριος δρόμος προς τιμήν της Άννας Συνοδινού


Αφιερωμένος στην μεγάλη τραγωδό Άννα Συνοδινού που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, θα είναι ο 7ος Επιδαύριος Δρόμος που διοργανώνεται από το δήμο Επιδαύρου, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αγώνας -συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων- θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου (18:30), με αφετηρία το μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το αρχαίο στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθούν και δύο ακόμα δρομικά αγωνίσματα για περιπατητές και μαθητές, 15 και 7 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Η διαδρομή των 15 χιλιομέτρων που θα ακολουθήσουν οι αθλητές είναι αρχικά ασφάλτινη και στη συνέχεια γίνεται χωμάτινη, ελαφρώς ανηφορική, και με πέρασμα από αρχαίο μονοπάτι. 

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα δρόμου έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, που έχουν δηλώσει συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Εκτός από το αθλητικό σκέλος θα υπάρχει και το πολιτιστικό, καθώς  το Σάββατο 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Συνοδινού στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, με ομιλητές, τον λογοτέχνη και κριτικό θεάτρου Κώστα Γεωργουσόπουλο, την ακαδημαϊκό και πρώην Πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη και τον σκηνοθέτη Ηλία Μαλανδρή. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι χορωδίες των δήμων Ναυπλίου και Επιδαύρου θα συνοδεύσουν τον Κώστα Μακεδόνα στην ερμηνεία του «Άξιον Εστί».



ΠΗΓΗ : anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου