4.7.16

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ του Δημήτρη Καμπουράκη


Πήραν την κυβέρνηση πριν από ενάμιση χρόνο, με ένα κυρίαρχο σλόγκαν στον δημόσιο λόγο τους, αλλά κυρίως στο μυαλό τους: «Το θέμα είναι πολιτικό». 
Αναλωμένοι επί δεκαετίες σε μαρξίζουσες πολυλογίες και καφενειακής υφής μεταμεσονύκτιες κουβέντες, είχαν πείσει τον εαυτό τους ότι δεν υφίσταται αυτό που λέγεται «διαχείριση». 
Η βαθύτερη διαφορά ανάμεσα στο «πολιτικό» και στη «διαχείριση» είναι ότι το μεν «πολιτικό» είναι δεξιό ή αριστερό, ενώ η «διαχείριση» είναι απλώς επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Καταργώντας λοιπόν στην ουσία τη διαχείριση και μεταφέροντάς τη στην πολιτική σφαίρα, κατέληξαν να κάνουν παιδαριώδη σφάλματα στην καθημερινή λειτουργία του κράτους.
Τους ήταν αδύνατο να κατανοήσουν ότι μετακινώντας ένα πετραδάκι σε ένα σημείο του κτιρίου, μετακινούνται και άλλα τριάντα αθέατα, με αποτέλεσμα να κλονίζεται ή να πάψει να δουλεύει το οικοδόμημα. 
Επίσης, πίστευαν ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις δημιουργούν αντίστοιχη κοινωνική συνείδηση, πίστη αφελής και ιδεοληπτική. Τώρα, κάτι αρχίζουν να καταλαβαίνουν. 
Ενδεικτικό παράδειγμα η ιστορία με τα πρόστιμα λόγω μη έκδοσης αποδείξεων. 
Ακροβατώντας από το ένα άκρο στο άλλο, κατέληξαν ύστερα από ενάμιση (χαμένο) χρόνο να ξαναπάνε εκεί που ήταν τα πράγματα όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση...



ΠΗΓΗ: Facebook, Δημήτρης Καμπουράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου