28.8.16

3ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Βρυσεάδα» 2016 στις 11 Σεπτεμβρίου


Αν έχεις βαρεθεί τις συμβατικές διοργανώσεις κι επιθυμείς να ζήσεις μια μοναδική δρομική εμπειρία στον Ταύγετο, ζήσε την πρόκληση της Βρυσεάδας.

Η οργανωτική επιτροπή του ορεινού αγώνα δρόμου «Βρυσεάδα» ανακοινώνει ότι ο τρίτος συνεχόμενος αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αναβρυτή Ταϋγέτου.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΒΡΥΣΕΑΔΑ»;

Η «Βρυσεάδα» δεν είναι ένας απλός δρόμος βουνού. Είναι μια πορεία που διατρέχει την ιστορία ενός από τα ιστορικότερα χωριά του Ταϋγέτου, της Αναβρυτής, που μαζί με τους οικισμούς Περγαντέικα, Καλαμαρέικα και Σοχά αποτέλεσε για χρόνια τον ιστορικό Δήμο Βρυσεών.
Η «Βρυσεάδα», λοιπόν, είναι ένας αγώνας δρόμου που συνδέει τους τέσσερις αυτούς οικισμούς, σε μια πορεία που οι ρίζες της φτάνουν πολύ βαθιά στο παρελθόν. Διατρέχοντας τη διαδρομή ο αθλητής κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο, περνώντας από μέρη που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και σήμερα είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένα και μπορεί να θαυμάσει την ομορφιά του «αρσενικού βουνού», να διαπιστώσει την προσπάθεια του ανθρώπου να διαμορφώσει πολιτισμό σε αντίξοες εδαφικά συνθήκες και να καταλάβει γιατί «οι κάμποι θρέφουν άλογα και τα βουνά λεβέντες».


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗ «ΒΡΥΣΕΑΔΑ»;

Η συμμετοχή στη «Βρυσεάδα» είναι ένας αγώνας με αντίπαλο το βουνό και τον εαυτό μας. Ο αθλητής πρέπει να διασχίσει τα 30 χιλιόμετρα της ορεινής αυτής διαδρομής με μοναδικά εφόδια αυτά που θα έχει μαζί του κατά την έναρξη του αγώνα και ό,τι του προσφέρει το βουνό. Το γεγονός ότι κατά τη διαδρομή δεν παρέχεται από τους διοργανωτές κανενός είδους τροφοδοσία (ούτε καν νερό) κάνει τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο, αλλά και πιο συναρπαστικό. Ο κάθε αθλητής καλείται, όχι μόνο να τρέξει την απόσταση, αλλά να προβλέψει και τις ανάγκες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, παίρνοντας μαζί του όσα εφόδια κρίνει ότι του είναι απαραίτητα. Έτσι, εκτός από αθλητής, πρέπει να γίνει και φροντιστής του εαυτού του, αφού τα παραπάνω από τα αναγκαία εφόδια θα τον επιβαρύνουν στον αγώνα, ενώ τα λιγότερα θα τον φέρουν σε μειονεκτική θέση.
Το βουνό, όμως, δεν είναι μόνο αντίπαλος του αθλητή, είναι και βοηθός του. Η τροφοδοσία με νερό από τις φυσικές πηγές που ο καθένας θα βρει στη διαδρομή (και που οι αθλητές θα γνωρίζουν εκ των προτέρων σε ποια σημεία βρίσκονται) έχει ως σκοπό να κάνει τον αθλητή να γυρίσει πίσω στο χρόνο, στις εποχές της αρχαίας Ελλάδας και των περίφημων ημεροδρόμων, που, με μοναδικό τους σύμμαχο το νερό των πηγών, διέτρεχαν σημαντικές αποστάσεις προκειμένου να μεταφέρουν επείγοντα μηνύματα.

Αυτό, λοιπόν, είναι η «Βρυσεάδα»: ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα προσκύνημα στις ρίζες του τόπου και του αθλητισμού, μια πρόκληση για να ξεπεράσει ο καθένας τον εαυτό του και, σε τελική ανάλυση,  μια επιστροφή σε εποχές άθλων.


ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΥΣΕΑΔΑ. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ : 

http://vryseada.blogspot.gr/p/registration.html

ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 20 ΕΥΡΩ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ: 

Λογαριασμός κατάθεσης: Τράπεζα Πειραιώς 6340010337949

IBAN: GR22 0171 3400 0063 4001 0337 949

Δικαιούχοι Κατσίχτης Γεώργιος και Μπαγιώκος Αθανάσιος



ΣΠΕΥΣΑΤΕ!


ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η οργανωτική επιτροπή του ορεινού  αγώνα δρόμου  Βρυσεάδα και Βρυσεάδα fast  σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Λακωνίας ανακοινώνει τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα τη διαχείριση τραυματισμών στο βουνό και τις πρώτες βοήθειες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στην Αναβρυτή στο χώρο του Βοτανολογικού Μουσείου.

Στην ημερίδα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις εισηγήσεις διαπιστευμένων διασωστών πάνω σε ένα ευαίσθητο θέμα αθλητών και διοργανωτών αγώνων βουνού.

Μετά το πέρας της Ημερίδας θα ακολουθήσει pasta party στο οποίο προσκαλούνται όλοι οι φίλοι, οι εθελοντές,  οι αθλητές και οι συντελεστές της "Βρυσεάδας" προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα και να  ανταλλάξουν εμπειρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου