9.9.16

Τα μέλη του "Φύση και Περιπέτεια" εκδράμουν και περπατούν στο Ναύπλιο...


Τα μέλη του "Φύση και Περιπέτεια" εκδράμουν και περπατούν... Ναύπλιο-Ακροναυπλία-Καραθώνα, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου... 

Το πρόγραμμά τους, αναφέρει: 

ΝΑΥΠΛΙΟ... Πανέμορφη πόλη με γραφικά σοκάκια, βενετσιάνικα κτίρια και τον επιβλητικό βράχο του Παλαμηδίου με τα 999 σκαλοπάτια! Σίγουρα οι περισσότεροι θα το έχετε επισκεφτεί. Αυτή την φορά όμως θα ανακαλύψουμε πεζοπορώντας την πίσω μυστηριώδη πλευρά της Ακροναυπλίας. Στο τέλος της διαδρομής θα κάνουμε τις βουτιές μας στην παραλία του Καραθώνα και φυσικά θα έχουμε τον χρόνο για βόλτα και φαγητό στην πόλη.

Διαδρομή: Φάρος – Καραθώνα.
Μια διαδρομή για όλους χωρίς καμία δυσκολία. Θα ξεκινήσουμε από τον φάρο, μπαίνοντας στο μονοπάτι από την μια υψώνονται τα ψηλά βράχια της Ακροναυπλίας, ενώ από την άλλη εκτείνεται το απέραντο γαλάζιο του Αργολικού κόλπου με το φρέσκο αεράκι του να μας δροσίζει σε όλη την διάρκεια της διαδρομής και με μοναδικούς ήχους τους γλάρους και τα κύματα. Στο δρόμο θα συναντήσουμε το όμορφο εκκλησάκι της Παναγίτσας – αυτό που οι Βενετοί ονόμασαν η Παναγία της σπηλιάς, χτισμένο μέσα στα βράχια της Ακροναυπλίας. Περνώντας μέσα από την Καμάρα που σχηματίζει ο βράχος κατευθυνόμαστε προς την Αρβανιτιά. Λένε πως τα βράχια κοκκίνισαν από το αίμα των κρατουμένων της Ακροναυπλίας και απ’ αυτό των Αρβανιτών που ρίχτηκαν στο γκρεμό από τους Τούρκους. Πλησιάζοντας την πλαζ της Αρβανιτιάς οι φραγκοσυκιές παραχωρούν τον χώρο τους σε πεύκα και κυπαρίσσια που φυτρώνουν μέσα απ’ τα βράχια. Ο βράχος του Παλαμηδίου με τα 999 σκαλοπάτια, και το πλατύσκαλο σπασμένο από τα πέταλα του αλόγου του Κολοκοτρώνη, ξεπροβάλει μπροστά μας . 
Συνεχίζουμε τη διαδρομή προς την Καραθώνα, ξεφεύγοντας από τις ιστορικές μνήμες και εστιάζουμε στις ομορφιές της διαδρομής. Τώρα είμαστε εμείς και η φύση. Φραγκόσυκα, πεύκα, δάφνες, το εικονοστάσι του Αγίου Γεωργίου, μερικά μέτρα πιο κάτω μια πέτρινη βρύση, ενώ σε κάθε στροφή ξεπροβάλει και ένα κρυφό περιγιάλι. Στη συνέχεια πολλοί απότομοι βράχοι και θάμνοι μας προϊδεάζουν ότι στην επόμενη στροφή η εικόνα του τοπίου θα αλλάξει και πάλι. Πράγματι μπροστά μας προβάλλει ο κόλπος της Καραθώνας, της μεγαλύτερης παραλίας του νομού, βραβευμένη με «γαλάζια Σημαία», καταφύγιο των ψαράδων και των κολυμβητών. Όσοι επιθυμούν μπορούν να βαδίσουν στην αμμουδιά ως την άλλη άκρη στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και από εκεί μπορείτε, από μια άλλη γωνιά, να ξαναδείτε το βράχο της Ακροναυπλίας και το Παλαμήδι να διαγράφονται στον ορίζοντα.

Βαθμός Δυσκολίας: Α κατάλληλο και για αρχάριους 
Απόσταση Πεζοπορίας: 6.00 χλμ εύκολη .
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +50
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -100



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου