2.8.16

Η ''Κιβωτός του Κόσμου'' απέκτησε σπίτι στη Νέα Φιγαλεία


Δικό της σπίτι απέκτησε πρόσφατα στη Νέα Φιγαλεία η ''Κιβωτός του Κόσμου'', το οποίο δώρισε η Θεοδώρα Κουμάντου, πριν αποβιώσει. 

Ο υπεύθυνος π. Αντώνης ανέφερε σχετικά: ''Υπάρχουν σχέδια αξιοποίησης του κτηρίου στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, το κτήριο είναι μικρό για να φιλοξενήσει παιδιά. Θέλουμε να έρθουμε εκεί να φτιάξουμε μια νέα "Κιβωτό", να φέρουμε παιδιά, να δώσουμε ζωντάνια στην περιοχή, αλλά θέλουμε υποστηρικτές. Το κτήριο πρέπει να μεγαλώσει, να προστεθούν δωμάτια, κουζίνα, αλλά και μπάνια για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που θα μεταφερθούν εκεί. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο, αλλά ζητάμε και τη συνδρομή τοπικών εταιρειών εκεί στην Ηλεία και την Πελοπόννησο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να μεγαλώσουμε αυτό το χώρο και να τον κάνουμε μια νέα "Κιβωτό". Να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία. Η φιλοξενία παιδιών εκεί στη Φιγαλεία θα είναι μεγάλη υπόθεση. Το μέρος είναι εξαιρετικό, διαθέτει τοπική αγορά για να αγοράζουμε τα προϊόντα που θα χρειάζονται, διαθέτει πράσινο, έχει εξαιρετικές παραλίες και έναν εξαιρετικό ιστορικό και θρησκευτικό πολιτισμό''.

Να σημειωθεί πως τα μέλη της "Κιβωτού" συλλέγουν και το ελαιόλαδο από το κτήμα που ανήκει στο κτήριο και αποτέλεσμα είναι το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο Νέας Φιγαλείας να είναι η καλύτερη τροφή στα τραπέζια της "Κιβωτού".


ΠΗΓΗ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου