31.10.16

«Βούλιαξε» η Καλαμάτα το τριήμερο


Προορισμός «πρώτης επιλογής» έχει γίνει η Καλαμάτα για τα τριήμερα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τους ξενοδόχους της Μεσσηνίας και από τους τουριστικούς πράκτορες, αλλά και από τα στοιχεία του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Μάλιστα, αν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλύτερες, θεωρείται ότι οι επισκέπτες θα ήταν πολύ περισσότεροι.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό να καταλάβουν ότι για να παραμείνει η τάση των τελευταίων ετών, αλλά και να αυξηθεί, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Χωρίς να προτάξουμε την παραπάνω διαδικασία αλλά και να προσπαθήσουμε να τη διατηρήσουμε ως "κόρη οφθαλμού", το κύμα θα ξεφουσκώσει.

Γενικότερα, οδικούς αλλά και νησιωτικούς προορισμούς προτίμησαν οι Έλληνες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με αρκετές γνωστές και αγαπημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως το Ναύπλιο και η Καλαμάτα, να έχουν την τιμητική τους.

Όπως τόνιζε στο newpost.gr ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Λύσσανδρος Τσιλίδης, «υπάρχει αισιοδοξία για το φετινό τριήμερο, ενώ είναι πολλοί και οι ξένοι που συνεχίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον τουριστικό τζίρο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη, οι περιοχές που «πρωτοστάτησαν» στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών, ακόμα και της τελευταίας στιγμής, είναι κυρίως οι οδικοί, με την Πελοπόννησο, δηλαδή το Ναύπλιο, τα Καλάβρυτα και την Καλαμάτα, να έχει την μερίδα του λέοντος, αλλά και προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας, όπως τα Τζουμέρκα και τα Ιωάννινα.

Την ίδια στιγμή, πολύ κόσμο είχε και η Θεσσαλονίκη, λόγω και της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, ενώ σε ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό αναδεικνύεται και η περιοχή του Ολύμπου, αλλά και τα χωριά του Πηλίου.

Οι ξενοδόχοι ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το τριήμερο, ενώ υπογράμμιζαν ότι σε αρκετές περιπτώσεις η πληρότητα έφτασε μέχρι το 80%, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δωμάτια βρήκαν και οι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.


ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου