5.8.16

Τριήμερο εκδηλώσεων στους Αραχαμίτες Αρκαδίας


Το καθιερωμένο τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Αραχαμιτών Αρκαδίας «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» πιστός στην παράδοση.

Στο ειδυλλιακό και μαγευτικό τοπίο της Μεταμόρφωσης Αραχαμιτών, κάτω απ’ τα αιωνόβια πλατάνια και τις γάργαρες πηγές, παραμονή και ανήμερα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος θα γίνει θρησκευτικό και εορταστικό πανηγύρι. Αλλά και στο χωριό την τρίτη ημέρα, ακολουθεί «Η Γιορτή του Αραποσιτιού». Μια γιορτή που έρχεται από πολλά χρόνια πριν, απ’ όπου άναβαν φωτιές μέσα στην πλατεία του χωριού και έψηναν καλαμπόκια, που τα είχαν μαζέψει από τον καλλιεργούμενο κάμπο του χωριού. 

Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου μετά τον εσπερινό, θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι υπό την ορχήστρα του Αρκά δεξιοτέχνη του κλαρίνου και καταξιωμένου μουσικού Σωτήρη Κόκκορη. Στις 6 Αυγούστου, μετά τη θεία λειτουργία, (το πρωί), θα ακολουθήσει γλέντι στον ίδιο χώρο. Στις 7 Αυγούστου το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του ναού Αγίου Δημητρίου, μέσα στο χωριό, θα γίνει «Η Γιορτή του Αραποσιτιού». Ο Σύλλογος θα διαθέτει ψητή γουρνοπούλα, καθώς και το νόστιμο τοπικό κεφαλοτύρι. 


ΠΗΓΗ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου