5.8.16

Ροδάκινα - Πέντε λόγοι για να τα βάλετε στη διατροφή σας

Ποια τα οφέλη του φρούτου

Εκτός του ότι είναι εύγευστα και γεμάτα βιταμίνες, τα ροδάκινα έχουν και ευεργετικές ιδιότητες, ενυδατώνουν το δέρμα και συμβάλλουν στην αντιγήρανση!

1. Ενισχύουν την υγεία του δέρματος

Περιέχουν τις βιταμίνες A και C, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος. Η βιταμίνη A το ενυδατώνει, κάνοντας το απαλό, ενώ η C ως ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. Μόνο ένα ροδάκινο την ημέρα χαρίζει λαμπερό και αψεγάδιαστο δέρμα. Επιπλέον, το ροδάκινο είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό, φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από νερό. Επομένως ενυδατώνει το σώμα, την επιδερμίδα, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και είναι πολύτιμο για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος.

2. Συμβάλλουν στη διατήρηση του βάρους

Τα ροδάκινα έχουν μόλις 68 θερμίδες, με την ποσότητα ζάχαρης να μη δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό. Αν είστε σε διαδικασία απώλειας βάρους, τα ροδάκινα θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποιο ανθυγιεινό σνακ.

3. Προστατεύουν την όραση

Η β-καροτίνη συμβάλλει στην υγεία των ματιών και τα ροδάκινα περιέχουν ένα καλό ποσοστό αυτού του αντιοξειδωτικού. Η τακτική κατανάλωση των ροδάκινων μπορεί να βελτιώσει την υγεία της όρασης σας αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα σας. Συγκεκριμένα, η β-καροτίνη θρέφει και προστατεύει τους αμφιβληστροειδείς των ματιών από τις ελεύθερες ρίζες, συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόληψη του καταρράκτη και της εκφύλιση ωχράς κηλίδας.

4. Βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της ανάπτυξης καρκινογόνων κυττάρων. Είναι γνωστά, κυρίως, για την αποτελεσματική προστασία του οργανισμού κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και μορφές καρκίνου του στόματος.

5. Ελέγχουν την υψηλή χοληστερόλη

Η συχνή κατανάλωση ροδάκινων μπορεί να ελέγξει τα ποσοστά χοληστερόλης και προβλήματα που οδηγούν σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Αυτό διότι περιέχουν φαινολικές ενώσεις που εμποδίζουν την οξείδωση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας. Επίσης, είναι τροφή με β-καροτίνη, η οποία επίσης βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.

Το μυστικό

Χάρη στην περιεκτικότητά του σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, το ροδάκινο είναι κατάλληλο για όσους έχουν άγχος, υπερένταση και νιώθουν κόπωση. Δρα ως ηρεμιστικό και αγχολυτικό.


ΠΗΓΗ: omorfamystika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου