15.11.16

Τον «Αγνοούμενο» του Κώστα Γαβρά προβάλλει ο Δον Κιχώτης


Το πολιτικό θρίλερ «Ο Αγνοούμενος» του Κώστα Γαβρά θα προβάλει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» την Τετάρτη 16 Νοέμβρη.

Η προβολή ξεκινάει στις 9 μ.μ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπόθεση:
Σεπτέμβριος, 1973, Χιλή. Ένας νεαρός ιδεαλιστής συγγραφέας, ο Τσαρλς, εξαφανίζεται με μυστηριώδη τρόπο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Ο επιχειρηματίας πατέρας του, ο Εντ Χόρμαν, καταφτάνει στη Χιλή από τις ΗΠΑ και συναντά την Μπεθ, τη σύζυγο του γιου του. Και οι δύο, μέσα σε έναν φαύλο κύκλο, έρχονται αντιμέτωποι με ψέματα και φρούδες ελπίδες από αμερικανούς και ξένους αξιωματούχους. Παρ` όλες τις παλιές τους διαφορές, οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους και ψάχνουν μανιωδώς να βρουν το αγαπημένο τους άτομο.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Χάουζερ, που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τσάρλι Χόρμαν, εξαφανισθέντα στη Χιλή του Αουγούστο Πινοσέτ.

Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών από κοινού με την ταινία Ο Δρόμος. Ο Κώστας Γαβράς και ο Ντόναλντ Στιούαρτ κέρδισαν το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου