15.11.16

Τρίπολη: «Ζεστή Καρδιά» για τα προσφυγόπουλα


Προμηθευτείτε βελόνες πλεξίματος, πολλή όρεξη και να μην λείψει κανείς από αυτό το ραντεβού!

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, εκδήλωση ευαισθητοποίησης με τίτλο «Ζεστή Καρδιά».

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τρεις δράσεις:

1. Μικρό Μαραθώνιο Πλεξίματος: Πλέξιμο σκούφων και κασκόλ, σε χαρούμενα σχέδια και χρώματα για τα προσφυγόπουλα. Ο στόχος θα είναι 30 είδη μέσα σε 4 ώρες, τα οποία θα συσκευαστούν το καθένα χωριστά, εν είδει δώρου και θα αποσταλούν στην Κω.

2. Συγκέντρωση υλικών καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά: Θα συγκεντρωθούν είδη όπως μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, παστέλ, χαρτόνια, κανσόν, κόλλες, πλαστελίνες, κλπ και θα αποσταλούν στην Κω.

3. String HEART Installation Project -Δημιουργία έργου τέχνης συμβολικού χαρακτήρα: Σε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου, θα τοποθετηθούν καρφάκια σε σχηματισμό καρδιάς, από όπου θα περαστεί κόκκινη κλωστή, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μεγάλη κόκκινη, μάλλινη, «ζεστή καρδιά».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Project P.R.E.S.S. (PROVISION OF REFUGEE EDUCATION AND SUPPORT SCHEME), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις άξονες: 

1. Ποιοτική & ποσοτική έρευνα επικοινωνιακών, γλωσσικών και εκπαιδευτικών αναγκών και προσδοκιών των προσφύγων

2. Γλωσσική και πολιτισμική ένταξη και προσαρμογή προσφύγων μέσα από δράσεις άτυπης και μη τυπικής εκπαίδευσης και

3. Κοινωνική ευαισθητοποίηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ενδυνάμωση των προσφύγων.


ΠΗΓΗ: moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου